- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


PR's(tm 2007)
Loopjes 2007
Loopjes 2008
foto's etc. --> lopers/Wilma
lopers/Wilma.html
blogjes/Ultra
blogjes/Steenbergen
www.ultraned.org
www.ultraplatform.nl
www.vliegendemeubelmakers.nl
www.spartathlon.gr

Spartathlon 2012,2013,2014,2016,2017 --> Spartaans blogje
Tour de France Footrace 2015 --> FootDeFrance


Het Blogje van Wilma

Nieuw bericht toevoegen
( Het laatste bericht staat bovenaan )
Date: Fri May 25 15:07:59 2018

Elfstedentocht 2018 - 225km - 30 uur en 45 minuten. Een loop waarbij het logistieke deel vooraf best even een puzzel was. Alleen lopen was voor de organisatie geen optie, dus vond ik Peter, Pieter en Erwin bereid mij per fiets en auto te begeleiden. Peter beet de spits af om vanaf de start mee te fietsen. Na het Friese volkslied en een groepsfoto van de 39 lopers op het bordes van het gemeentehuis gingen we van start. Voor mijn gevoel liep ik heel rustig en ook heel makkelijk, maar toch bleek ik binnen 2 uur bij het 20km te zijn. Dat moet langzamer en zo geschiedde. Na zo'n 5 uur lopen, kwam Pieter op het parcours en ging Peter terug naar de camping. 'Tot morgen' riepen we naar elkaar en weg was die. Onderweg vertelde Pieter over zijn Elfstedenroeiwedstrijd van die week ervoor en daardoor had ik niet zo'n erg in die eindeloos lange fietspaden langs de wegen en kanalen. Ondertussen had hij contact met Brigitte die mij met haar zus verraste met haar komst vlak voor Leeuwarden. Zij loodsten me door hun geboortestad, vertelden waar ze gewoond hadden, op school hadden gezeten en voor ik het wist was daar de eerste cut off post. Ruim een uur voor sluitingstijd meldde ik me daar en zag ik Erwin. Brigitte en haar zus fietsten nog een stukje mee, totdat ik met Erwin en zijn auto herenigd werd. Inmiddels was het aardedonker en muisstil. Daar liep ik naast de auto van Erwin, luisterend naar ''Met het oog op morgen''. Zo gingen we de nacht door. Soms ging Erwin twee km voor de volgende post alvast vooruit en liep ik only the lonely door het donkere Friese landschap met enkel een heel dun maantje aan de hemel. Wat genoot ik en wat wenste ik dat de nacht nog lang zou duren.

In Bolsward zei iemand ' Ga even rustig zitten, neem even rust voor je weer verder gaat'. Maar ik had geen rust in me om te gaan zitten en zo ruim zat ik nou ook weer niet in mijn tijd. Dus we gingen snel weer verder. Het tempo werd al langzamer en ik kreeg het niet meer voor elkaar om sneller te gaan dan 7 km per uur. Het voelde echt nog wel aan als hardlopen, maar het is ook prima te doen als snelwandelen. Alleen die techniek beheers ik niet, dus ik bleef maar doorlopen. Bij de volgende cut off had ik nog 28 min speling. Peter was weer in aantocht en al snel daarna wisselden hij en Erwin elkaar af. Op naar de laatste etappe van deze legendarische race. Zie daar, een heuveltje in het parcours. Wat fijn, even een andere beweging na urenlang over vlak terrein. Erwin appte 1,5 na zijn vertrek dat die na zo'n 120km rijden thuis was en dan te bedenken dat ik in die tijd pas 9 km had afgelegd. Ja, de koek was op en ik moest nog ruim een marathon. Peter gaf me opdrachten 'tot aan die molen en dan mag je weer even wandelen'.

Het publiek in Workum was geweldig, die zweepte ons op. Nog maar 12,5 km tot aan de finish. Dat lukt ook nog wel, maar oei oei oei wat was er mis met mijn coördinatie. Omkijken waar Peter bleef kon echt niet meer, want dan viel ik zowat om, dus recht vooruit en vooral de witte strepen volgen op de weg. Ik ging ook weer scheef lopen en kreeg het echt niet meer voor elkaar om hardlopend Bolsward in te komen. Ok, toen ik de finishboog zag en al die supporters rijen dik, toen bewoog ik nog een beetje van het ene been op het andere wat leek op een loper in slow motion. C'est tout. Vlak na de finish wist ik niet hoe snel ik een stoel moest hebben om niet om te vallen. Alsof ik in een achtbaan zat en alles om me heen duizelde. Remco van de EHBO nam me mee naar de keet en daar kwam ik weer bij. Al snel was er een busje geregeld die me naar de camping bracht. Als held werd ik daar ontvangen door de campinggasten. I made it. Woh, wat een tocht. Zo zie je maar, ik was een van deelnemers met de best geschudde kaarten als het gaat om ervaring met deze lange afstanden, maar daarmee is niet gezegd dat het dan ook makkelijk zou lukken. Deze finish heeft me wel de mooiste medaille opgeleverd tot nu toe. En nu, na 5 dagen, ben ik weer bijgekomen en kijk ik alweer uit naar het volgend avontuur: de Triple marathon op 30 juni. Groeten Wilma

{ zie ook: http://www.ultraned.org/n_item/f7247.php
https://elfstedenultraloop.nl/ }


Date: Tue May 22 21:21:25 2018

text = Van harte Wilma, Het was superzwaar deze keer. Heel veel respect! Bob


Date: Mon May 21 11:18:50 2018

text = Goedendag Wilma, Gefeliciteerd met het behalen van de elfstedentocht ultrarun. In Stavoren zag ik je aankomen lopen, ik moest je gewoon even toejuichen en aanmoedigen. Wat een prestatie. Jouw reactie: "hoe ver is Bolsward nog", even een korte aanraking, "ik kan wel huilen" je liep weer verder "maar ik haal het wel." Vervolgens ben ik je via de GPS blijven volgen er waren momenten dat ik dacht zal ze het redden.....toen om iets over half zeven was je bijna bij Bolsward en ja gehaald. Wat een super prestatie van harte gefeliciteerd en veel plezier met al je ultra runs. vriendelijke groet Hinke v.d Meer


Date: Mon Apr 23 13:47:58 2018

24 uursloop Oberberg-169,820m. Gezien de Elfstedentocht van 230km non stop op zaterdag 19 mei a.s. wilde ik tijdens deze 24 uur 's nachts gaan slapen. Plan was drie marathons lopen, dan een tukkie doen en dan de vierde marathon lopen. Het begon met flinke warmte over een parcours van 2,5km waar twee bruggetjes en twee flinke klimmetjes in zaten. Mijn appelmoesjes waren zo warm geworden waardoor 't maar niet wilde zakken toen ik die at. Na twee rondjes zat die appelmoes nog niet waar die wezen moest: in mijn maag. En dit gold eigenlijk voor álles wat ik at. Toen ik na 12 uur lopen 105km had gelopen, besloot ik te gaan slapen. Eerder dan bedacht, maar ik hoopte dat mijn maag weer wat tot rust zou komen. Na vier uur 'slapen' en bibberen in mijn slaapzak (waarschijnlijk iets te veel zon gehad waar ik 's nachts last van had) stond ik weer op de baan voor de laatste acht uur. Nog 65km te gaan om te eindigen met vier marathons. Er werd flink doorgelopen door de 12 uurslopen die nog twee uur te gaan hadden. Toen zij om 6AM klaar waren was t parcours weer voor t handjevolle 24 uurslopers en vooral wandelaars. Ik lag inmiddels tweede vrouw met een achterstand van 14 km. Die heb ik nog gereduceerd naar 10km. Maar door een goede laatste deel ben ik meer dan tevreden over deze 24 uur. De lange afstandslopen zijn nu wel gemaakt. Nu alleen nog mijn oud vertrouwde ochtendloopjes en dan op naar Bolsward waar het startschot om 11 uur zal klinken waar ik dan de volgende avond om 19 uur weer binnen moet zijn.


Een prima uitgebreide en goed geregelde verzorgingspost met voor iedere loper zijn eigen beker. Dat was een slimme zet en zorgde voor weinig tot geen afval onderweg.


Date: Mon Mar 26 15:29:56 2018

text = Lentemarathon 2018. Najaar 2007 had ik mijn 10e marathon gelopen en bedacht me dat ik daar toch niet meer zoveel uitdaging in zag. Daarom stapte ik over naar het ultralopen. Nu, ruim 10 jaar later sta ik er anders in . Al een tijdje modder ik met mijn basissnelheid. Liep ik twee jaar geleden nog drie keer een marathon onder de 3.30, dat is nu even utopie. Doe wel wat aan snelheidstraining, maar het komt er toch niet goed uit bij wedstrijden. Gister dus die lentemarathon. Om er een ultra van te maken, liep ik er heen en na afloop weer terug. Goed voor 22 extra km ’s. De wedstrijd zelf heb ik nagenoeg alleen gelopen, was ik geconcentreerd op mijn km tijden (heb sinds kort een Garmin en dat stimuleert me enorm) en had ik vooraf een doel. Ik wilde graag onder de 3.45u finishen. Mijn aanvangstempo was redelijk hoog en kon me dan ook permitteren dat ik bij de 18km om onverklaarbare reden een enorme dip qua snelheid had. Ik deed bijna 6 min over een km en de volgende ook. Snapte er niets van, maar wat ik al helemaal niet begreep is dat ik alsnog precies op de helft doorkwam in 1.52min. Als ik deze tijd in de tweede helft ook zou halen, was het doel bereikt. En verrek, dat lukte. Het ging zeker niet zo snel als de eerste km’s in deze race, maar ik had wel weer wat snelheid terug en was meer dan gedreven om dat rottige steentje in mijn schoen te laten zitten en door te gaan. Bij een ultra was ik allang gaan zitten op een bankje om ‘m eruit te halen. Er zat een loopster vlak achter mij die ook een stimulans was om haar voor te blijven. En toen was daar de finishboog, op 700 meter afstand zag ik ‘m. Ik wist mijn vleugels uit te spreiden en een eindsprint in te zetten waardoor ik in een tempo van zo’n 13km p/u finishte in 3.44.33. Wat een spel en wat leuk als je de spelregels een beetje kent. Deze magische afstand krijgt weer zijn respect van mij. Op naar een volgende.


Date: Tue Mar 20 21:14:53 2018

text = Wilma, het was super om samen een stuk te lopen en bij te kletsen. Nou of ik nu in vorm ben..... door de blessure eind vorig jaar, heb ik natuurlijk ook veel looprust gehad. Terwijl jij in die tijd honderden kilometers liep. Jij gaat wel altijd stug door!!! Je bent een topvrouw.. Liefs Lisenka PS ik zie je weer bij Dinah Might 50 miles


Date: Wed Mar 14 22:21:53 2018

text = Lichaam en geest zijn een groot raadsel, Wilma! Meestal ben jij de vliegende partij en nu bij grote uitzondering niet. Laten we aannemen dat dit inderdaad bij een grote uitzondering blijft :-) Leuke foto, zeg! Mooi om te zien zo jullie tweetjes. Groeten, Joke.


Date: Tue Mar 13 22:02:01 2018

text = Sallandtrail 2018. Twee jaar geleden liep ik deze 75 km lange trail ook, in 8 uur en 09 minuten, nu had ik er ruim een half uur meer tijd voor nodig, na 8 uur en 45 minuten was ik binnen. Ja, zal het de ouderdom zijn of de motivatie om meer snelheid te trainen die er voor zorgt dat ik niet meer kan tippen aan eerder gelopen tijden? Het was hoe dan ook wel erg lekker weer, prachtige omgeving, zeer gezellig gezelschap. Liep eigenlijk steeds alleen want alles om me heen ging sneller, maar doordat zij langer bij de verzorgingsposten bleven, haalde ik ze daar weer in. Ik kwam daar aan en was binnen een minuut weer weg en dan haalden zij mij weer in. De laatste 15 km kreeg ik weer de geest. Yoehoe, ik was niet meer te stoppen en wat ging het makkelijk. En dan te bedenken dat ik tussen de 55 en 60 km af en aan van de dribbel naar de wandelmodus overging. Het schoot werkelijk niet op. Geweldig, dat spel van de geest met het lichaam. En dan nu maar hopen dat ik daar nog lang van mag genieten.


Twee jaar geleden had ik een week voor deze loop Lisenka ontmoet bij de hardloopgroep en bleken we beiden naar de Sallandtrail te gaan. Nu, twee jaar later waren we er weer bij, deze keer liep Lisenka mij er geweldig uit. Maar gelukkig liepen we nog een stukje samen op en kletsten we wat bij. Lisenka, je bent in goede vorm!

{ www.sallandtrail.nl }


Date: Sun Jan 21 20:25:46 2018

text = Ik deed mee met de Light de Night, gisteravond in het Vondelpark, met mijn nichtje Ilse. We waren ''keurig'' op tijd, drie minuten voor het startschot zetten we onze fietsen op slot en sloten achteraan in de rij waar de 1.400 andere lopers zich hadden opgesteld. Ilse had de wens om onder de 50 min. te finishen. Zij ging voorop, ik er achteraan, een lange man was de eerste helft haar haas (zonder dat hij dat wist), toen durfde ze hem voorbij te gaan en ging het tempo een stukje omhoog. Totdat ze met nog een halve ronde te gaan, afzakte. Ik ging voorop, zei haar dat ze bij me moest aanhaken en zo kwamen we samen na 49.18 min over de finish. Helemaal uitgelaten en als een kind zo blij.


Archief: nov 2006 t/m nov 2007 / dec 2007 t/m sept 2008 / okt 2008 t/m maart 2009 / april 2009 / mei 2009 / juni t/m sept 2009 / okt t/m dec 2009 / jan t/m maart 2010 / april t/m juni 2010 / juli t/m sept 2010 / okt t/m dec 2010 / jan t/m juni 2011 / juli t/m dec 2011 / jan t/m juni 2012 / juli t/m dec 2012 / jan t/m jun 2013 / juli t/m dec 2013 / jan t/m jun 2014 / juli t/m dec 2014 / 2015 {apart: Tour de France Footrace 2015} / 2016 / 2017


---- tiept u maar: ----

( als je wat geschreven hebt )

  • Opmerkingen: Mail to: Jasper