- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


Dit is een archief.

zie: https://loopje.nl/blog/wilma


{ oud: PR's(tm 2007) / Loopjes 2007 / Loopjes 2008 / lopers/Wilma.html / archief/blogjes/Ultra }

foto's etc. --> lopers/Wilma

Steenbergen 2011-2017 --> archief/blogjes/Steenbergen / foto's

Spartathlon 2012,2013,2014,2016,2017,2018 --> Spartaans blogje
Spartathlon 2019 staat hieronder

Tour de France Footrace 2015 --> FootDeFrance
Holland Ultra Tour 2019 --> HUT

ultraned.org
www.vliegendemeubelmakers.nl


Het Blogje van Wilma

Dit is een archief.

zie: https://loopje.nl/blog/wilma


( Het laatste bericht staat bovenaan )

geplaatst op 11 april 2022 / Rotterdam Marathon 10 april 2022

Vandaag haas ik weer een groep mensen naar een eindtijd van 4 uur en 30 min. Dit is toch altijd weer een gezellig gebeuren, lopers vragen je van alles, zijn nog fit en fruitig totdat na het rondje in Rotterdam Zuid de vermoeidheid toeslaat en mentale support vooral van belang is. We roepen onderweg regelmatig het publiek op om te klappen voor onze kanjers waar dan ook gehoor aan wordt gegeven. Als we nog 2km te gaan hebben, is het al bijna drie uur, de zon schijnt volop en het bier vloeit in overvloed voor de toeschouwers. Het parcours wordt steeds smaller, door gemis aan dranghekken en dus de mensen die ons aanmoedigen half op de weg staan. Het voelt als één groot carnavalsfeest met zoveel muziek. Beduidend minder druk dan afgelopen oktober. Als pacer word je na afloop ook volledig in de watten gelegd met massage en een heerlijke douche. Oftewel, het was weer één groot feest in Rotterdam. Tot volgend jaar.


geplaatst op 3 april 2022 / Texel 27 maart 2022 120km


na 30 km, we waren om 04.30u gestart, de zon komt op.

Texel 2022

Voor de vierde keer stond ik om 04.35u klaar om twee keer Texel rond te lopen. Renkse was mee als fietsbegeleider en mijn vader zou ik zien bij de keerlus. Plan was om elke half uur iets te eten en wat te drinken. So far so good. Dat ik niet binnen de 6 uur zou keren wist ik van tevoren. Mijn tempo krijg ik nog steeds niet omhoog, maar de eerste 20km kreeg ik een ‘’lift’’ van John Bouwens en samen liepen we in stilte door het pikkedonker met alleen de vuurtoren die af en toe een lichtstraal af gaf. Toen ik John liet gaan en mijn eigen tempo pakte, lukte het me om volgens plan na 6.33u te keren. Maar toen moest ik dat hele eind weer terug, inclusief 2x het stuk strand. Dat werd lastig. Vooral het tweede stuk. Ik heb nagenoeg alles daar gewandeld, de bezemwagen kwam op dat moment naast me rijden. “’Sorry mevrouw maar u loopt buiten de tijd, de verzorgingsposten zijn al aan het opruimen’’. Ik liet weten dat ik selfsupported was en er geen probleem mee had dat ik buiten de tijd zou finishen. Ik had maar één doel: 4e vrouw worden en de boot van 20u halen.

En zo geschiedde. Ik dribbelde rustig door, zo rond de 7 minuten per km. Renske hield de moed er ook in en samen waren we een superduo. Alleen tijdens mijn half uurlijkse ‘’maaltijd’’ wandelde ik even en ging daarna weer vlot in de jogging modus. Mijn vader vond het wel erg lang duren toen die bij de finish op me stond te wachten, dus die kwam me ook tegemoet fietsen. In Oudeschild kwam de bezemwagen me weer tegemoet. De chauffeur en bijrijder sprongen er uit, liepen een stukje met me op en konden het maar niet geloven dat ik echt was doorgelopen. Als klap op de vuurpijl stond Henri mij en Endy, die iets voor me liep, op te wachten, met een medaille. Als een kind zo blij nam ik die in ontvangst. 37 minuten buiten de tijd, maar toch beloond met een aandenken. Dat ik de volgende ochtend positief testte op corona was waarschijnlijk mede de boosdoener dat ik de toegestane tijdslimiet niet haalde, maar ik was niet getreurd. Het was een heerlijke dag, met heel goed gezelschap aan mijn zijde. Tot de volgende keer maar weer.


na de eerste strandpassage (ik had expres mijn jas uitgedaan voor de foto, maar geen fotograaf gezien op het strand. Ik bleek te langzaam, gelukkige spotte Bjorn me op het tweede strandgedeelte).


Nog 14 km te gaanRenske, mijn fietsmaatje had een passende tekst bedacht


De laatste kilometers fietst mijn vader mee.


massage na afloop

{ dezestigvantexel.nl }


Date: Mon Feb 21 23:30:58 2022

text = Mijn derde Triple Marathon is een feit. De rondetijden zijn niet spectaculair maar het begin van mijn oude hardloopleven is er weer. 4.37-4.54- 4.44 waren mijn tijden. Dit evenement was een onderdeel van de 24uur in Aalter waar ik twee jaar geleden nog de 24 uur liep. Dit jaar startte ik gelijk met de 24u lopers maar was na 45 rondjes van 944m klaar. Ik werd derde en volgens mij waren er ook maar drie vrouwen. Na de prijsuitreiking ging ik snel douchen. Ik was doorweekt. Ook alvast mijn luchtbed opgeblazen bak pasta gegeten en hup met droge sokken in mijn zeiknatte schoenen stond ik ruim een uur later aan de start vd 2e marathon. Met nog 1 andere dame zou ik weer in de prijzen vallen. Onderweg liep ik regelmatig op met Mark van Hoorn. Ik beloofde hem mijn fles bubbels als hij zijn pr zou verbeteren. Met een glimlach op zijn gezicht kon hij me de volgende ochtend laten weten dat t hem zou gaan lukken. Ook was ik op komen lopen met een man van 70 die 1 marathon mee liep en me later nog een FB bericht stuurde. Zo leuk. Na inderdaad weer een prijsuitreiking ging ik me snel klaar maken voor een korte nachtrust zodat ik weer redelijk fris aan de 3e marathon kon beginnen. Hier stonden maar liefst 5 vrouwen aan de start maar die bleken partners of vrienden van 24 uurs lopers te zijn die ze gingen ondersteunen. En zo geschiedde dat ik zonder concurrentie 1e werd. Wat was dit een leuk evenement. De sfeer de vele bekenden de muziek de verzorging en als klapper op de vuurpijl de medaille. Echt zo goed bedacht. Ik had t echt te doen met die 24uurs lopers in de regen en wind. Het was echt weer bar en boos. Nee geef mij maar zo'n Triple in de winter. Joeri en zijn team, jullie hebben me een mooi loopweekend bezorgd. Dank hiervoor.Date: Mon Jan 31 14:13:53 2022

text = januari 2022. Deze maand gaat de boeken in als een goede opmaat naar weer een mooi ultraloopjaar. Mijn linkervoet houdt het redelijk. Af en toe nog wat prikkelend gevoel waar eerst hielspoor zat. Maar ik vertrouw erop dat dit gaandeweg weg gaat zakken. Ik liep deze maand twee marathons waarbij ik beide gevallen behoudend startte en daardoor aan het eind over hield. Dat geeft de burger moed. Nee, mijn oude tempo is er nog lang niet. Maak me daarom ook wel zorgen om de 120km van Texel. Hiervoor houd ik nog een slag om de arm, eerst de triple marathon in Aalter op 19/20 feb a.s. Vorige week besloot ik vijf dagen op rij voor mijn werk 21.1 km te gaan lopen. Elke ochtend had ik een doel, een kaartje door de brievenbus gooien bij Carin die 10km verderop woont, afspreken met Jos, Gerco en Astrid op drie verschillende ochtenden die allemaal een stukje mee liepen. Ja, ik heb een aardig netwerk van early birds. Op naar de maand februari.


Date: Mon Dec 27 19:57:52 2021

text = Yes, ik ben weer in de lift. Na een jaar hielspoor heb ik de draad weer opgepakt. In oktober liep ik weer een ultra, 54km bij de 6 uur in het Adamse bos. Daarna twee stadsmarathons en vervolgens een halve marathon, gevolgd door de Ronde Venenmarathon. Vorige week 60km in 6,5 uur en dan vandaag een groepsmarathon rondom de Veluwe. Ik ben er nog niet qua tempo, maar mijn voet houdt zich koest. Alhoewel, na de finish voelt die wel gevoelig, maar herstelt snel. Binnen een uur is de pijn weg. Ik heb in januari-februari en maart dry needle, shockwave en een behandeling met een naald en stroomstootjes geprobeerd om er vanaf te komen. Oie, wat waren die laatste twee genoemde behandelingen pijnlijk. Na drie keer was er geen verbetering, dus besloot ik rust te nemen. Ik liet zooltjes aanmeten, kocht een racefiets, ging door met twee keer per week zwemmen en voegde bootcamp toe aan mijn sportprogramma. Het hardlopen pakte ik heel rustig weer op, met rondjes van 3 km, en bouwde het zo weer uit. Op naar een beter 2022.


Date: Wed Dec 15 00:22:29 2021

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
Berichten hieronder zijn gekopieerd vanaf https://loopje.nl/blog/wilma/
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
/Jasper 15 dec 2021


Wilma 5 oktober 2020 op 12:15

24 uur van Deventer – 190,179km – 20e editie waarvan 9x 200+ en 11x 200-, maar 15x 190+. Zo dat waren wat cijfers. Nu een kort verslag van deze race. Wat waren we blij dat het door ging ondanks corona. We hadden het weer mee, droog en zonnig, alhoewel de nacht koud was en daardoor de dag behoorlijk warm. Toen ik op de helft was, had ik er 106km op zitten. Nog 94km erbij en ik zou weer een 200+ afstand halen. De focus was groot en die hield ik vol tot rond 09u in de ochtend. Toen kwam een snelle kledingwissel en toiletstop en at ik wandelend een broodje hagelslag en toen kwam de klad erin. Probeerde mijn tempo nog wel vast te houden, maar ik stond soms zowat stil terwijl ik toch dribbelde. Bizar. Mijn record ging er na 7 jaar helaas aan, maar welverdiend door Irene Kinnegem. Ze zei in de ochtend: ”Had je het record niet wat minder scherp kunnen zetten?”. Dat zag ik als een compliment. Het staat nu op 232km. Mijn uitdaging wordt toch eerst weer een 200+ en dan zien we wel weer verder. Op naar een 21e editie van een 24 ur. Toch echt het best passende onderdeel voor mij bij t ultralopen.


Thomas 17 augustus 2020 op 12:42

Hi Wilma, it was great fun to run with you. Hope to see you at Deventer and on the Holland-Tour 2021. Please let us talk about Deventer an the Holland tour – BehrensTom@gmx.de


Wilma 16 augustus 2020 op 11:52

Zo, weer een etappeloop volbracht. Omgeschonden uit de strijd gekomen. Gister aangekomen in Hamburg. De laatste 500m gingen door de Alter Elbertunnel, met mondkapje op. Aan de ene kant met de trap naar beneden en aan de andere kant was t ook not done om de lift te nemen. Ik werd uiteindelijk 4e overall en 2e vrouw. Jos (Stuyt) heeft ook alle etappes uitgelopen en laten zien dat die een echte doorzetter is. Ook al kwam hij elke etappe als laatste aan en had hij soms moeite de pijlen goed te interpreteren. Zo trots op hem. Gister zijn we hem met vier andere lopers tegemoet gelopen. Dat werd een feestelijk slot. Vanaf morgen flink aan de bak om mijn snelheid weer wat terug te krijgen. Idee is dagelijks 10km te lopen waarbij ik t tempo zeker wil opkrikken naar 11km per uur, zodat ik half september in Deventer zonder te veel moeite de 24 uur die ik daar wil lopen, met een gemiddelde van 9km kan volbrengen. Lets give it a try.


4. Anoniem 14 augustus 2020 op 10:02

Je bent er bijna wilma!!! Ben benieuwd of je laatste dag wat koeler zal zijn! Veel succes nog 😘 Wilma 14 augustus 2020 op 07:38

Dag 3, 4 en 5 zijn inmiddels ook al afgelegd. Het waren pittige dagen qua parcours. Gister was het vergelijkbaar met de Sallandtrail voor wie die loop kennen (Jeroen en Joke zeker). Ook de hitte was nog van de partij. Nog twee dagen te gaan.Wilma 10 augustus 2020 op 22:11

Dag 2. Eisleben- Rubeland. 79km. Echt niet normaal vandaag. Wat een parcours. Dwars door bossen zonder duidelijke paden. Niet te doen. Alleen op de stukken langs de autoweg met asfalt voelde ik me als een vis in het water . Bij de finish waren de ervaringen verschillend ‘geweldig die bospaden ‘ dit parcours is echt mijn parcours . Nou niet de mijne. Echt niet en al helemaal niet vpor Erwin die de route moest markeren. Morgen nieuwe dag met nieuwe kansen.


Wilma 9 augustus 2020 op 21:49

Dag 1 van de Glorreichen 7. Leipzig – Eisleben 74.5km – 9uur en 18min. Veel trail, maar ook heel verrassend dat er hier in het voormalig Oost-Duitsland een hele wijncultuur. Hele stukken gewandeld omdat ik gewoon niet kan hardlopen over smalle bospaadjes. Erwin had de route gepijld. Prima gedaan. Wel jammer dat we ma afloop verdeeld worden over 4 hotels en elkaar daardoor niet zien. Eten gebeurt ergens in een lokaal restaurant waar je gerust twee uur voor uit moet trekken Ook daar zit je niet echt op te wachten. Je wil gewoon lekker op je bed liggen. Maar de route had veel goed gemaakt. Morgen 79km.


Wilma 8 augustus 2020 op 13:30

Spartathlon 2020. Helaas geen directe plaatsing. Maar wel als 36e op de wachtlijst. Normaliter staan ongeveer 80 personen van de wachtlijst alsnog aan de start. Dus ik ging er vanuit dat ik er dit jaar weer bij zou zijn. En toen kwam corona. Alle wedstrijden werden afgelast maar daarvoor in de plaats kwamen virtuele loopjes. Ik koos voor de GVRAT, 1.021km van Memphis naar Tennessee. Mjjn streven was om dit in een maand te doen en het lukte. In de ochtend stond ik om 05.45u buiten en was ik rond 08u terug met 21.1 km op de teller. In de avond, meestal voor t eten voegde ik er nog 10 aan toe. En in de weekenden liep ik niet alleen s morgens 21.1km maar ook in de middag. Zo, missie 1 geslaagd. Ik nam even “”rust”” door niet meer elke dag twee keer te lopen. Maar na twee weken had ik toch wel weer behoefte aan een uitdaging. Het werd het Pieterpad. 489km in twee weken. Hetzelfde concept en ook dat lukte. Zoiets blijkt mij erg te stimuleren, ontdekte ik. Missie 2 geslaagd. Inmiddels had ik vernomen dat de 7 daagse etappeloop van Leipzig naar Hamburg door zou gaan. Jippie, dan loop ik in 1 week 515km. Dan ben ik daarna wel klaar voor de Spartathlon. Totdat ik het bericht ontving dat ze deze keer geen mensen toelaten van de wachtlijst vanwege corona. Helaas, maar niet getreurd, nu ga ik eind september meedoen aan een 24 uursloop in Deventer. Ook daarvoor komen de kms goed van pas die ik vanaf morgen ga lopen . Zal jullie dagelijks op de hoogte houden. Groet uit Leipzig waar ik met Peter naar toe ben gefietst in 10 dagen.


Lenie 26 februari 2020 op 22:39

Doelen niet gehaald maar wel 197 km gelopen onder barre omstandigheden. Super prestatie Wilma. Mag je zeker trots op zijn. En helemaal uitgelopen terwijl je wist dat je je doel niet zou halen.10. Wilma 25 februari 2020 op 19:29

Aalter – 22 feb 2020 – 18e 24 ursloop – 197,4 km – weer scheef lopend geëindigd, na twee dagen nog steeds enorm gevoelige voetzolen en spierpijn in mijn rechterzij, vastgesteld dat de appelmoesjes amper zoden aan de dijk zetten als je honger hebt en nog nooit zoveel pasta gegeten als deze keer. Bij de marathon hebben lopers vaak de wens om deze afstand binnen de vier uur af te leggen. Bij 24 uurslopen geldt de 200+km grens. Ik was deze keer, volgens mij, goed genoeg getraind om dat te halen. En ondertussen hoopte ik op een eindstand van 212km zodat ik voor de komende drie jaar zonder loting mag deelnemen aan mijn jaarlijkse uitje, de Spartathlon. Maar beide doelen zijn niet behaald. Ik had een plan, de eerste 6 uur, 10 km per uur en daarna wat afzakken. Maar dat afzakken ging wel erg snel. Ik kwam zowat niet vooruit. Werd zelfs duizelig, twee zouttabletjes hielpen wonderbaarlijk snel. Maar ondertussen was Steffie, met wie ik opliep, gaan wandelen en had ik enige moeite zelf de draad weer op te pakken. Gelukkig hervatte ik me en bleef de schade beperkt met een tussenstand van 110km na 12 uur lopen.

Maarten en Jos, die afgelopen jaar ook deelnamen aan de Holland Ultratour, maakten er hun debuut en bleven ook maar door en door en door gaan (Oké, Maarten heeft uurtje in de camper gelegen). Samen met Katie en mij waren zij een van de weinige overgebleven lopers die uiteindelijk de 24 uur hebben volgemaakt. Halverwege ging ik rekenen en bedacht ik dat elk half uur vier rondes van 944 meter voldoende zou zijn om mijn einddoel te bereiken. Als ik dan tijd over had, mocht ik van mezelf af en toe een stukje wandelen. Maar na een paar uur had ik door dat ik had misgeteld. En eerlijk gezegd merkte ik ook dat vier rondjes achter elkaar hardlopen ook niet meer lukte. Ik wandelde wat vaker, niet lang, hooguit een halve minuut, maar wel af en aan. Totdat ik na 181 km doorkreeg dat er een andere loper nog geen minuut achter me zat en in dezelfde ronde. Yeh, ik had weer een uitdaging. Had de spirit hem voor te blijven, wat zowel mij als de betreffende loper op gang hield. Hij trok halverwege een ander t shirt aan, dus toen had ik hem even niet in de gaten. Dat was wel grappig. Dacht ik dat ik ‘m van me had afgeschud, bleek die toch nog op mijn hielen te zitten. Ik ben trots omdat ik niet heb gelanterfant, omdat ik niet heb opgegeven ondanks wind en regen, omdat mijn vader aan het eind kwam kijken en er zichtbaar van genoot en natuurlijk trots op Erwin die me overdag heeft geholpen en Henriette die me op twee plekken continue aanmoedigde. Op naar nummer 19.


Na_20_uur_lopen


Nog vijf minuten te gaan met mijn vader als supporter aan de zijlijn


Prijsuitreiking


13. Joke Hoed 30 september 2019 op 21:51

Wat een verhaal, Wilma! Weer een hele speciale editie. Je hebt het ongelooflijk goed gedaan. Wat ben jij een goede troubleshooter! Ter plekke alle obstakels tackelen. Respect! Groetjes, Joke14. Wilma 30 september 2019 op 06:53

Spartathlon 2019 – nieuwe editie, nieuwe ervaring, nieuwe finish. Had al eerder het plan gevat om semi verkleed deze race te lopen. Vorig jaar passeerde een loopster mij in een super woman pak. Zoiets wil ik ook volgend jaar, maar ja, dat herinnerde ik me pas weer een week voor vertrek en zo snel vond ik niets. Wel een roze jurkje met glitters. Ook leuk, maar na 60 km voelden mijn benen loodzwaar en was ik al aardig door de hitte bevangen met temperaturen rond de 34 graden. Ook voelde het net alsof ik een gat in mijn maag had, ik at af en aan, reepjes, appelmoes, ontbijtkoek, maar bleef honger houden. Het jurkje verving ik door een t shirt dat ik voor alle zekerheid bij me had gestoken. Maar veel verschil maakte het niet. Het werd voorlopig nog niet koeler, maar de cutofftijden werden behoorlijk krap. Bij de 70 km had ik nog maar 3 minuten over. En ze waren streng dit jaar. Jean Louis, een van de deelnemers van de HUT liep achter me, nam een korte break, kwam 27sec te laat bij de checkpoint en werd uit de race gehaald. Dat is ook de Spartathlon.

Ik kachelde rustig voort, bleef op ’t randje van de toegestane tijd lopen, at de bakjes koude pasta met kaas waarmee Erwin voor me klaar stond bij de posten waar hij mocht komen, at het wandelend op en vervolgde weer mijn weg. Durfde het niet aan om energie ter verspillen door wat sneller door te lopen waardoor ik wat meer speling zou krijgen. Rekende erop dat ik daar beter mee kon wachten totdat de zon onder was. Dit was een goede beslissing, want rond de 90km nam de warmte af en kon ik steeds een beetje langer door blijven dribbelen, werden de wandelpauzes korter en had ik binnen een uur mijn voorsprong op de cutoffs uitgebouwd naar een half uur. Zo, dat gaf lucht. Puh! Had niet eerder zo uitgekeken naar de avond.

Bij de Sangaspas besloot ik geen schoenenwissel te doen, want daarmee zou ik weer onnodig tijd verliezen. Foute keuze, want boven op de berg aangekomen, kreeg ik behoorlijke schrik, ik blokkeerde volledig. Met mijn hoka’s zonder enig profiel gleed ik na een paar stappen al onderuit. Ons jaarlijkse uitje naar de bergen was er deze zomer bij ingeschoten, dus geen berg gezien in deze voorbereiding. Mijn maag keerde om, werd terstond misselijk en mijn benen beefden, niet normaal. Onderweg in de klim naar boven had ik onze Italiaanse HUT deelnemer Roldano ingehaald die mij vervolgens voorbij kwam in de afdaling, mijn hand vastpakte en me naar beneden loodste waar we 05.30 uur aan kwamen, een uur voor de cut off. Ongelooflijk, had ik nog een half uur goed gemaakt. Roldano was letterlijk mijn redder in nood. Laten we het houden op de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment. Eenmaal terug op ’t asfalt voelde ik me al snel weer beterder en stelde ik hem voor samen verder te lopen. Maar hij koos zijn eigen weg wat uiteindelijk helaas resulteerde in een dnf.

Over 2,5 uur zou ’t weer licht worden en vast ook weer warm. Ik kreeg een goed ritme te pakken van zo’n 5 minuten hardlopen en een minuutje wandelen en nam een aantal lopers die ik onderweg passeerde mee op sleeptouw. Bijna allemaal liepen ze hier voor de eerste keer. Ze begrepen dat het slim was om het vlakke stuk tot aan de snelweg wat vlotter af te leggen, zodat we voor het laatste stuk nog wat tijd over zouden hebben. We waren een super team met elkaar. Geweldig dit! Het was ook een bont gezelschap aan nationaliteiten, uit Turkije, Finland, Roemenië, Spanje, België. Eenmaal bij de snelweg zagen we dat we maar liefst twee uur voorsprong hadden opgebouwd. Ik wil nog net niet zeggen ‘’Appeltje eitje’’, want we hadden nog ruim een marathon voor de boeg. En ja hoor, daar kwam die, de zon, en niet zo’n beetje ook. De vaart ging eruit, totdat ik na 15 km ontdekte dat we onze voorsprong met ruim 50 minuten hadden verloren. We besloten toch maar weer even de pas erin te zetten, tot aan de steile weg omhoog. Vanaf daar zou het alleen maar naar beneden gaan en heb ik iedereen uit het oog verloren.

Ik wist dat ik niets meer had te vrezen en besloot op mijn dooie gemak naar de finish te lopen. Had totaal geen motivatie om er nog een race van te maken, haakte hier en daar aan bij een loper die net als ik geen puf meer had en zo kwam ik op het laatste vlakke stuk naar Sparta aan. Nog 5,5 km te gaan en 43 minuten over om binnen de 35 uur te finishen. ‘’Het zou mooi zijn als je alsnog onder de 35 uur finisht’’, had Erwin me bij de laatste post gezegd waar hij als verzorger mocht komen. En…. daar stond ook Anna weer, mij op te wachten met haar fiets, net als een aantal eerdere edities. Ze was helemaal door het dolle en begeleidde me tot aan de finish. Onderweg pikten we nog een Spanjaard op uit Madrid, maar het werd toch een finish iets na 35 uur en we moesten ook even wachten voor de ceremonie, omdat er op dat moment meerdere finishers tegelijk waren. Geen probleem, ik was binnen en blij. Heel blij, de sfeer, de mensen, ik voel me een gezegend mens.15. Jasper 28 september 2019 op 18:14

Een samenvattend commentaar: https://ultraned.org/?p=7623


16. Joke 28 september 2019 op 17:45

Mooie foto’s heeft Erwin gemaakt!
1. Joke 28 september 2019 op 17:44

Finish!


Anoniem 28 september 2019 op 17:28

Wilma did it again ( and we too ). 35 uur en 7 minuten, 246 kilometers


Eric 28 september 2019 op 16:09

Klasse Wilma!!


Jasper 28 september 2019 op 16:08

Wilma zal dus rond 5 uur ( nl-tijd ) finishen, haar 6e (!) Spartathlon finish.


Rein 28 september 2019 op 15:48

Ongelooflijk! Petje af!


Jasper 28 september 2019 op 15:35

Die 16:30 van Erwin was dus griekse tijd 🙂


Joke 28 september 2019 op 15:31

Wilma is bij checkpoint 72. Nog 10 km te gaan.


Jasper 28 september 2019 op 14:56

Intussen is er wel een gezellig muziekje bij de finish: --hier--


Joke 28 september 2019 op 14:29

Erwin staat hier te wachten op Wilma. Hij denkt dat ze ongeveer 16.30 uur hier passeert.


Jasper 28 september 2019 op 14:00

Wilma is nu binnen op CP69, (om 13:53), nu moeten die laatste 23km nog…


Joke 28 september 2019 op 13:24

Het is warm. Het laatste stuk


Anoniem 28 september 2019 op 13:17

SuperWilma!!


13. Jasper 28 september 2019 op 13:10

Tobias, die rakker, altijd weer sneller dan je denkt, is gefinisht in 31.00 uur!


Joke 28 september 2019 op 12:03

Nog 23 km te gaan!


Frank 28 september 2019 op 10:16

Wat een heroïsche beelden, en Wilma heeft er ook nog wel lol in zo te zien. Diep respect hoor!


Joke 28 september 2019 op 08:53

Rondom de 200 km!


Bob 28 september 2019 op 08:27

Bedankt Joke, zit nog naar de live-stream te kijken van de finishers van de Spartathlon maar moet nu echt vertrekken.


Joke 28 september 2019 op 08:00

Wilma is de nacht prachtig doorgekomen! Op 186 km is ze nu. Bob, veel succes met de 6 uursloop vandaag in het Amsterdamse Bos! Jeroen is er ook.


Bob 28 september 2019 op 07:38

De Hongaar Tamas Boris wint in 23.29.32, 2e zijn landgenoot Zoltan Csecsei in 24.17.07 en 3e Radek Brunner in 24.26.28. Tobias is CP 60 gepasseerd, Wilma 52 en De Russin Irina Masanova CP 69.


Jeroen 28 september 2019 op 07:17

Inmiddels heeft Wilma de Sangaspas beklommen. Bij checkpoint 52 ligt ze inmiddels nr 153e. Ze blijft opschuiven in het veld. Zoals alleen zij dat kan op dit soort beestachtig lange afstanden. Good luck Wilma, je bent weer lekker bezig!!


Joke 28 september 2019 op 06:45

Checkpoint 47 bij de 159 km. Hier gaat Wilma de berg op, de Peloponnesos over. Hier liggen een paar lopers uit te rusten, hopelijk vinden ze de kracht om verder te gaan.
Joke 28 september 2019 op 06:41

Checkpoint 43, ze heeft dan 148 km gelopen.


Jeroen 28 september 2019 op 02:47

Checkpoint 41 is alweer lang gepasseerd. Binnenkort bereikt Wilma de voet van de Sangaspas. Pure heroïek! Ze schuift ook steeds verder op in het veld, nu op plaats 183 overall. Keep on going!


Jasper 28 september 2019 op 02:37

Intussen op Twitter


Joke 27 september 2019 op 22:32

Wilma bij het Byzantijnse kerkje. Ze gaat de late avond in, en dan de nacht….


Joke 27 september 2019 op 22:31

Checkpoint bij een Byzantijns kerkje


Jasper 27 september 2019 op 22:23

ok, Wilma na Halfweg 204e van 264. gaat goed!


Joke Hoed 27 september 2019 op 20:15

Wilma na 13.54 uur door op post 32. Nu 31 minuten voorsprong op de cut off. En Bob, Jasper en Jeroen: dank voor jullie input voor en achter de schermen! Dat maakt het nog waardevoller!


Joke Hoed 27 september 2019 op 20:10

Bericht van Erwin: “En daar is ze! Het is goed. Ze is weer door. Heel veel mensen zijn uitgevallen door de hitte, 34 graden vanmiddag”.


Joke Hoed 27 september 2019 op 20:08

Nog meer Oud Korinthe en als het goed is dan komt Wilma er zo aan 🙂


Joke Hoed 27 september 2019 op 20:07

Oud Korinthe


Bob 27 september 2019 op 19:39

Irina Masanova, de 1e dame met nr.28, vertrok net van CP 40. Ruim een kwartier daarvoor zat Radek Brunner met nr. 41. Leonie Ton in zesde positie, ook super voor een eerste keer SPARTATHLON.Bob 27 september 2019 op 18:27

Net vernomen van iemand van de organisatie dat door de warmte er 74 lopers zijn uitgevallen van de 376, er zijn idd dus nog 302 in de race. De eerste 3 koplopers zitten dicht bij elkaar. Het blijft droog vannacht maar het wordt wel koud!


Jeroen 27 september 2019 op 16:20

De tussenkomst op 80 kilometer vlak binnen de cut off-tijd is inderdaad weer perfect getimed van Wilma. Na het 80 km-punt liggen de cut offs wat rustiger. En deze resterende 165 kilometer is traditioneel het sterkste deel van Wilma. Het deel waarin ze een groot deel van het veld gaat inhalen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ze dat nu ook weer flikt!


Joke Hoed 27 september 2019 op 16:05

En Wilma is weer een stipje aan de horizon! Op naar de volgende checkpoints.


Joke Hoed 27 september 2019 op 16:04

Door op de 80 km, 5 minuten onder de cut off tijd. Heel mooi gedaan van haar, ze heeft zich dit eerste stuk niet over de kop gelopen en kan nu iets rustiger haar krachten verdelen over de rest van de afstand. En ze weet zelfs van een hap spaghetti nemen een zonnig moment te maken. Altijd zichzelf! En de website is “een puinhoop” las ik ergens, dan weer bereikbaar en dan weer niet.


Jasper 27 september 2019 op 15:49

De site van de spartathlon ( https://www.spartathlon.gr/en ) is nu gecrasht. Maar we hebben twitter nog : twitter-search: 'spartathlon'


Anoniem 27 september 2019 op 15:33

Ja hoor, Wilma is binnen, in 9u22, (302e) Tobias was er al eerder, in 8u11, (97e). Het is nu cut-off tijd, 313 lopers geteld.


Jasper 27 september 2019 op 15:19

Maar mijn verhaal klopt dus niet, want er zijn nu bijna 300 lopers binnen op CP22 (80km). Binnenkort Wilma?


Jasper 27 september 2019 op 15:05

Volgens mij gaat het wel goed met Wilma. Bij CP11(42km) was ze 322e van 370 lopers. Bij CP18(65km) was ze 175e van 192 lopers. Met andere woorden: er is heel veel uitval!Joke Hoed 27 september 2019 op 14:20

Op checkpoint 18, bij de 65 km, was Wilma 175e loper van de totaal 374 deelnemers. Dee koplopers hebben 6,5 uur gedaan over 78 km, dat is bij deze brug waar Wilma later overheen komt.


Joke Hoed 27 september 2019 op 13:38

Daar is ze, zo te zien nog vroeg in de ochtend.


Joke Hoed 27 september 2019 op 13:34

Deze foto van de site van de Spartathlon geeft een mooie indruk van dit eerste deel van de race. Ik ben nog verder aan het scrollen voor een foto van Wilma, Anita had er al één gevonden!


Joke Hoed 27 september 2019 op 12:02

Foto vanuit de auto van Erwin, hij rijdt langs de route die de lopers nemen. Dit is hun realiteit: kilometerslange snelweg waar ook het verkeer gewoon doorgaat. Volle zon, geen schaduw.


Joke Hoed 27 september 2019 op 11:56

Een stralende en zonnige Wilma. Ze is in haar element!


Joke Hoed 27 september 2019 op 11:53

Drukte bij het checkpoint. Het is warm, maar er is wel wat wind.


Joke Hoed 27 september 2019 op 11:52

Checkpoint 11, hier is de marathon-afstand volbracht, nog 5 marathons te gaan! Wilma was hier na 4,5 uur lopen. Heel mooi!


Joke Hoed 27 september 2019 op 11:51

Ze zijn gestart. Sparta, here we come!


Joke Hoed 27 september 2019 op 11:49

Er doen 10 Nederlanders mee (ik reken Tobias, die vroeger regelmatig met ons meeliep en die we vaak in het park zien als trainer en als loper) even mee als Nederlander. En daarvan zijn er twee vrouw, waaronder Wilma. Het totaal aantal deelnemers is 400. Op deze foto vlak voor de start staat Wilma met Endymion, Frank en Albert. Endymion loopt dit keer op sandalen, hij heeft ook wel eens een lange trail in de Ardennen op Crocs uitgelopen. Leuk weetje!
Joke Hoed 27 september 2019 op 11:27

Deze ochtend is Wilma om 6.00 uur (nederlandse tijd) gestart bij de Spartathlon. Het is de zevende keer dat ze mee doet. Ik neem de eer op me om op haar blog haar voortgang bij te houden en foto’s te delen. Erwin is ter plaatse en maakt foto’s en geeft updates. Ook hoop ik hier en daar op social media nieuws te vinden. Even een indruk van de Spartathlon: de lopers hebben 36 uur de tijd om de afstand (246 km) van Athene naar Sparta af te leggen. Ze lopen door de nacht over de Peloponnesos. De officiële website geeft de tussentijden op de checkpoints. Bij sommige checkpoints gelden cut off- tijden. Ben je daar niet op tijd, dan word je uit de wedstrijd gehaald. De eerste cut off is meteen een grote uitdaging: je moet het 81 kilometerpunt binnen 9.30 uur halen en dat is best wel een dingetje want je loopt in de hitte over autowegen waar het verkeer gewoon doorgaat. De eerste foto’s van Erwin zijn al binnen via een groepsapp en ik ga ze plaatsen! Dat kan op dit prikbord één voor één dus iedereen die dit leest mag lekker scrollen 🙂 Stay tuned voor updates! En natuurlijk mag je hier ook een berichtje achterlaten. Bijgaande foto is van vanmorgen, vlak voor de start.Date: Tue Dec 14 23:36:47 2021

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
Berichten hierboven zijn gekopieerd vanaf https://loopje.nl/blog/wilma/
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
/Jasper 14 dec 2021


Date: Wed Aug 28 16:19:33 2019

text = DDL 2019. Afgelopen week heb ik zes dagen meegelopen met de Deutschlandlauf. Deze loop is oorspronkelijk 19 dagen en in 2017 liep ik ‘m uit. Nu liep ik slechts 6 dagen mee. Tijdens de HUT lukte het me net aan om mijn standaard weektotaal van circa 125km te lopen. Daarom koos ik er voor in de laatste week van de vakantie nog even volop te gaan lopen. Het werden maar liefst 450km. (53-89-78—78 -74-78) Ik heb zo genoten, herinnerde slechts met vlagen delen van het parcours, heb weer zeer attente lopers leren kennen die voor elkaar zorgden bij blessures of vermoeidheid. Even bestond mijn wereld alleen maar uit hardlopen, eten en slapen. Hoe fijn is dat. En ik liep ook heerlijk, nergens last van, mentaal zo sterk dat ik er zelf zelfs verbaasd van stond. Voor volgende zomer heb ik al weer een etappeloop op het oog. Eentje van een week, is eigenlijk meer dan genoeg om daarnaast ook nog leuke dingen met Peter te doen. Nu nog wat onderhoudskilometers voordat ik op 27 september aan de start van de Spartathlon sta.


Date: Tue Aug 6 11:42:17 2019

text = Langs deze weg wil ik alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor de twee geweldige weken! Wat waren jullie een fantastisch team! Het waren zware weken voor de lopers maar ook voor de vrijwilligers. En toch stonden jullie altijd voor ons klaar. We hiefden maar met onze vingers te knippen en werden op onze wenken bediend. DANK JULLIE WEL! Met sportieve groet, Jannet Lange


Date: Mon Aug 5 23:13:02 2019

text = HUT 2019 is een feit. De laatste etappe zorgde nog voor een ontknoping bij de mannen. Jean Louis uit Frankrijk had een achterstand van 13 minuten op Alex uit de USA. Doordat Alex zich in Haarlem verliep, wist Jean Louis ruim 13 minuten eerder te finishen in het Olympisch Stadion waarmee hij de overwinning pakte. Ervaren etappeloopster Jannet Lange liet zich niet van de troon stoten, zij werd de winnaar bij de vrouwen. Tijdens de ceremonie vloeiden vele complimenten, onze voorbereiding bleek vruchten afgeworpen te hebben. Dit kon natuurlijk niet door de vrijwilligers die ons de de lopers tijdens de uitvoering ondersteunden. Grote dank aan hun adres is dan ook zeer terecht. We blikken tevreden terug en hopen dat iedereen nog lang zal nagenieten. Dat kan sowieso tijdens het drinken van een kop koffie of thee uit de enige echte HUT mok of door het aanschouwen van de houten klomp die voorzien is van de naam van de loper naam en het logo. Van Holland Ultra Tour naar Heerlijk Uitgebreid Terugblikken.


Date: Mon Aug 5 21:50:29 2019

text = HUT 2019 is een feit. Na 2 jaar voorbereiding en 2 weken uitvoering kijken we terug op een geslaagde etappeloop door Nederland. Bij de vrouwen was het al een tijdje duidelijk dat de ervaren etappeloopster Jannet Lange niet meer van haar troon verstoten kon worden. Dit gold niet bij de mannen. Daar was Jean Louis erin geslaagd om het toch nog spannend te maken. Hij had nog 13 minuten goed te maken in de laatste etappe en dat lukt hem. Wat een ontknoping daar in het Olympisch stadion waar de lopers hun laatste meters aflegden. Complimenten vloeiden rijkelijk tijdens de ceremonie waar iedere deelnemer een houten klomp kreeg met eigen naam en het logo van de HUT + een mok om bij een kop koffie of thee nog lang herinnerd te worden aan deze loop. Tijd om na te genieten voor zowel de deelnemers, de vrijwilligers en wijzelf.


Date: Thu Aug 1 20:06:02 2019

text = En dan was er natuurlijk ook weer regen vandaag. Donderdag 1 augustus ging de boeken in als een wisselvallige dag. En met de wisselvalligheid van het weer veranderde ook de state-of-mind van de lopers. De regen deed bepaald geen goed goed voor de meesten, maar gelukkig was er in de middag dan ook nog even de zon. Tegen de wind in door de Kop van Noord-Holland richting Berkhout, en we konden Amsterdam al een beetje ruiken. Jean-Louis pakte zijn etappe weer mee, maar pakte te weinig tijd terug op Alex om in het klassement echt serieus dichterbij te komen. Opvallend was dat vandaag alle starters de finish hebben gehaald en dat iedereen op tijd thuis was. Morgen met een paar bootjes richting Santpoort. En het beloofd wederom wisselvallig weer te worden. Nu snel naar bed. Dat is gelukkig droog.


Date: Wed Jul 31 20:24:37 2019

text = HUT 31 juli van Ewijcksluis-Texel-van Ewijcksluis. Vandaag was de etappe net als gisteren wederom anders. Een etappe in drie delen eigenlijk. Het eerste deel ging geneutraliseerd vanaf de camping naar de pont richting een Mekka van het Nederlandse ultralopen: Texel. Dertien kilometer voor dat eerste deel en daarna een kleine ronde Texel van ongeveer 33 kilometer, en daarna weer dezelfde weg terug naar de camping. De terugweg was overigens onderdeel van het klassement, waardoor de etappe min of meer 46 plus 13 kilometer behelse. Na een gezellige gezamenlijke dribbel naar de boot, sloeg het weer op Texel vrij snel om. Van een mooie woensdagmorgen naar een helse woensdagmiddag, inclusief meerdere wolkbreuken en onweersklappen. Al snel lag het veld ver uit elkaar waardoor veel lopers hun eigen strijd tegen de elementen streden. Wegen leken in rivieren te veranderen en bospaden werden ware moerassen. We werden echter niet alleen getrakteerd op een straf van Pluvius, want we kregen wel een prachtig stuk van dit mooie eiland te zien. Onder andere de paden rond de Hoge Berg waren erg indrukwekkend, evenals het stuk strand dat was opgenomen.

Iedereen kwam binnen en na het nodige rekenwerk vanwege de afvaarttijden van de TESO pont zijn er nauwelijks verschuivingen geweest. Wel blijkt Bram een plekje te zijn gestegen in het klassement. En Nitish is ook een plaats gestegen. En dan was er ook nog de Jos die ons vandaag nog maar eens leerde dat als je iets echt graag wilt, namelijk finishen in Amsterdam, dat je dan tijd nog moeite dient te besparen. Een luid applaus was er voor hem toen hij arriveerde terwijl de meeste lopers net de maaltijd achter de kiezen hadden. Chapeau voor Jos! Morgen gaan we difinitief naar het zuiden. Nog drie etappes naar Amsterdam en de meteorologen voorspellen weer regen. Maar dat kan vandaag nooit overtreffen!


Date: Tue Jul 30 22:12:52 2019

text = HUT 30 juli - Loënga – van Ewijcksluis. Vandaag was de etappe anders dan anders. Het zat ‘m niet in de afstand maar meer in het feit dat de etappe was opgeknipt in twee delen. Noodgedwongen eigenlijk omdat de Afsluitdijk tijdelijk is gesloten voor fietsers en lopers in verband met versterkingswerkzaamheden. Een voor sommigen plezierig intermezzo, maar voor andere juist een vervelende onderbreking van het ritme. De organisatie had het namelijk opgevangen voor het inschakelen van enkele auto’s en de shuttlebus die af en aan gaat over de imposante dijk die de Waddenzee scheidt van het IJsselmeer. Na de gemotoriseerde oversteek moest er dan nog een klein stukje worden gelopen van ongeveer dertien kilometer. De start was in de buurt van Sneek waar de nacht op camping Pasveer vooral werd gekenmerkt door muggen – heel veel muggen. Om zes uur in de morgen de eerste groep en om zeven uur de tweede groep, waarbij de tweede groep dit keer kleiner was door het jammerlijk vertrek van de Deen Henrik. Hij moest gisteren opgeven met een hele nare blessure aan zijn been. Terwijl wij dit schrijven is hij nog onderweg naar huis, of reeds thuis. We zullen zijn humor, observaties en filosofische gedachten missen en hopen hem in de toekomst toch weer eens te zien. Goed nieuws van de dag: geen uitvallers. Morgen kunnen we voor een keer onze tent laten staan, omdat we een dagje op en neer gaan naar Texel.


Date: Mon Jul 29 20:16:13 2019

text = HUT 28 en 29 juli Groningen-Lauwersoog-Loënga. We zijn bijna bij de Afsluitdijk, nog een halve loopdag te gaan. Zondag liepen de lopers van Groningen naar Lauwersoog waar ze getrakteerd werden op een etentje in een restaurant. Normaliter is zoiets een uitje, maar ultralopers willen het liefst hun eten op de plek van de finish krijgen, bij hun slaapplaats, in de open lucht, zonder te hoeven wachten tot een bediende de bestelling komt opnemen. Met groot gejuich werd onze vaste kok, die gister een vrije dag had, dan ook ontvangen vanavond. Helaas is Henrik, onze loper uit Denemarken, gestopt Hij had een blessure onderaan zijn been waardoor hardlopen niet meer lukte en wandelen was voor hem geen optie. Morgen gaan we naar Korwerderzand, daar stappen de lopers op de bus of in de auto waarna ze vanaf Den Oever hun weg vervolgen naar camping t Loze Vissertje. Nog 5 dagen te gaan en nog 11 lopers in de race voor het eindklassement.


Date: Sun Jul 28 10:01:31 2019

text = HUT Deventer – Steenwijk – Groningen. De warmte blijft hangen waardoor er onder de lopers grote zorgen waren over de afstand naar Steenwijk van 78 km. Ze kwamen met het voorstel de finish te verplaatsen naar Zwartsluis, 20km voor Steenwijk. De voorhoede echter besloot alsnog zonder tijdmeting door te lopen naar Steenwijk. Bij AV START 78 stond een journaliste klaar met fotograaf om hen te interviewen. Hun prestatie werd volop bewonderd, hardlopen bij 35+ graden is ook niet niets. Inmiddels zijn we via Overijssel en Drenthe aangekomen in Groningen waar we op de stadcamping ons kamp hebben opgeslagen en hebben we een paar eendagslopers meegelopen vandaag. Vlak voor Deventer raakte Katie in de problemen met haar snelheid waardoor zij niet binnen de tijd kon finishen. Gister waren er geen uitvallers, vandaag helaas wel. Amy kreeg shinsplint waar haar weerliet door te lopen. Er zijn nog 13 lopers in de race. Op naar Lauwersoog.


Date: Thu Jul 25 20:16:53 2019

text = Alles wat ik kan vinden over de HUT heb ik op deze pagina verzameld: https://loopje.nl/holand-ultra-tour-2019/ en ik probeer deze pagina steeds te updaten. Veel succes, Wilma! Groeten, Joke


Date: Thu Jul 25 08:27:04 2019

text = Hut 22-23-24 JULI 2019 Leiden – Barendrecht –Zuid Nederhemert - Ede De lopers zijn inmiddels onderweg naar Deventer. Afgelopen dagen was het flink warm, we hebben alle zeilen bij gezet om de lopers te helpen deze dagen goed te laten doorstaan. We voegden drie extra verzorgingsposten toe en ook de kok had bedacht dat koude soep wel goed zou smaken met dit weer en hij bleek het bij het goede eind. Onderweg werden we opgemerkt door de pers van een Brabants dagblad en de Gelderlander. Op onze eigen website vind je de links naar hun verslagen. Helaas moest Dave tijdens etappe 2 opgeven. Zijn knie stribbelde zodanig tegen, dat hij niet meer door kon lopen. Maar Dave blijft bij de HUTcaravaan en loopt dagelijks na een goede nachtrust toch een stukje mee. Een aantal verzorgingsposten worden bemand voor vrijwilligers met een camper waar hij dan mee kan rijdt naar de camping. Dat deed Maarten ook gister. Vol goede moed startte hij in Zuid Nederhemert, na een zeer zware loopeditie tijdens de dag ervoor. Maar hij blikt toch tevreden terug op de kilometers die hij in drieënhalve dag heeft afgelegd, ruim 200+. Chunghang was op dag drie uitgestapt, maar liep de vierde etappe gewoon weer mee. Dat kan gewoon bij etappelopen, alleen doet hij niet meer mee voor het eindklassement. Het blijkt hem niet te deren, want hij dribbelt vrolijk rond. Jannet en Alex waren de ‘’dupe’ van een journalist die hen interviewde op de veerpont naar Amerongen. Alex grapte na afloop dat hierdoor zijn stretchmoment erbij in was geschoten. Ze waren overigens als snelste vrouw/man binnen. Denis heeft zijn wandelschoenen aan de wilgen gehangen en stept nu mee met Gerard. Fijn dat hij hierin zijn draai heeft gevonden en op deze manier het rondje Nederland kan afmaken. Hiroko besloot net als gister pas te gaan eten als haar landgenote Katie binnen was. Ze wachtte haar op bij de ingang van de camping waar sommige lopers hun heil hadden gezocht in het zwembad of zelfs al naar bed waren. Het was vlak voor acht uur dat Katie als hekkensluiter binnen kwam. Wij melden ons weer in Deventer.


Date: Sun Jul 21 22:30:58 2019

text = HollandUltraTour. Zondag 21 juli Amsterdam - Leiden 64 km. Vandaag was de aftrap. Van camping Vliegenbos slingerden we langs highlights naar het Maarten Luther Kingpark voor de officiële aftrap. Twintig lopers uit Nl, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Finland, Italië, UK, USA, Taiwan en Japan liepen van Amsterdam naar Leiden via de Kaag. Na een warme eerste dag waar iedereen een beetje moest inkomen, streken we neer bij Atletiekvereniging Leiden alwaar de tenten al waren opgezet door onze kwartiermakers. Voor de lopers hadden de vrijwilligers pannenkoeken gebakken en nu ligt iedereen op 1 oor zodat ze morgen weer fris aan de start staan.


Date: Tue Jun 25 08:49:38 2019

text = Delmerhorst 24 uur – 193,3 km – 1e vrouw – wens was 212km, limiet voor directe plaatsing voor de Spartathlon. Maar na twee uur lopen liep ik al zo te hijgen, dat ik mijn tempo moest bijstellen. Terwijl ik dit berichtje typ, heb ik nog spierpijn in mijn borstkas, puur van de zware ademhaling. De organisatie was echt OK. Wat een verzorgingspost zeg. Tien verschillende soorten drankjes, tien verschillende soorten versnaperingen, van noten tot koekjes, droog fruit, vers fruit, pasta, broodjes. Daar lag het niet aan. En ook de warmte, de steentjes die steeds in mijn schoenen kwamen omdat 90% van het parcours door een park liep met los grint, de op sommige plekken matig verlichte paden, die onaangename muziek van passanten in de nacht en de estafettelopers die je links en rechts inhaalde, waren niet de ‘’boosdoener’’ van dit resultaat. Ik wijt het aan toch te weinig trainen op snelheid. Ik zeg het al vaker en nu gewoon weer, sprintjes trekken, longinhoud vergroten en op naar de volgende 24 uur. Om daar opnieuw mijn slag te slaan.


Date: Fri Jun 7 00:27:19 2019

text = Zag net dit op bbc.com: https://www.bbc.com/news/health-48527798 de titel is: "Ultimate limit of human endurance found" --Jasper


Date: Sun May 26 19:29:15 2019

text = Zo, nu ben ik weer bij en zal vanaf nu weer wat consequenter mijn blog bijhouden. Al is het alleen al voor mijzelf om mijn verslagen weer eens na te lezen. Daar bleef ik echt plezier aan.


Date: Sun May 26 19:27:33 2019

text = Op 12 mei reisde ik voor de 11e keer af naar Steenbergen voor een 6 uursloop. De 11e keer alweer. Wat vliegt de tijd. Ik weer nog als de dag van gister van die eerste keer. Dat ik Nitish leerde kennen, dat we de nacht ervoor daar al gingen slapen vanwege een lezing van een Scandinavische loper. En dat de we volgende ochtend gingen ontbijten bij de organisator (Peter Suijkerbuik) en zijn vrouw Wilma. Het is er echt thuiskomen daar, ken de omroeper (''Jij ben de aardigste vrouw die ik ken, op mijn eigen vrouw na'') Ken de verkeersregelaars, de organisatoren, geen reden om daar niet heen te gaan. Vanaf 2007 kwam ik er jaarlijks. Zelfs in 2008 toen ik geblesseerd was, was ik de supporter van Ronald en getuige van de finish van de 24u. ''Dat wil ik volgend jaar ook'' en zo geschiedde. 2007 (debuut 6u)- 2009 (debuut 24u)- 2010 (24u) - 2011 (24u) - 2012 (6u) - 2013 (24uWK) - 2014 (6u) - 2015 (6u) - 2016 (marathon+6u) - 2017 (12u) - 2019 (6u). Met moeite bleef ik Sylvia voor, de 2e vrouw. We streden echt samen voor die 1e plek. Spannend voor het publiek en voor ons een goede mentale training. Het waren 10 mooie jaren, ik wil vanaf hier iedereen die zich heeft ingezet tijdens al die edities heel hartelijk bedanken. Er zal geen 11e keer meer komen, want ze hebben besloten te stoppen. Suijkerbuikies en co, bedankt. Jullie zullen altijd in mijn herinnering blijven.


Date: Sun May 26 19:06:51 2019

text = De 120km van Texel. Voor de 3e keer ging ik daar van start. Op uitnodiging omdat ik toestemming had verleend aan een interview voor in de Losse Veter (daar stond ik in, in het nov-dec 2018 nummer). Renske fietste met me mee op de heen weg. Het ging heerlijk, op het strand zakte mijn tempo maar op het asfalt haalde ik dat ruimschoots bij. Totdat ik voor de tweede keer het strand op ging. Oei, dat was pittig. Maakte ook weer de fout te snel naar de duinrand te lopen, waardoor ik veel langer in het mulle zand liep te zwoegen. Irene en Leonie waren al weer op de terug weg, die liepen dus ruim 10km op mij voor. Deze keer was ik dan ook te laat bij de keerlus. Een menigte lopers kwam me tegemoet, ik ging aan de zijkant lopen en nadat ik gekeerd was volgde een uitdaging: zo snel mogelijk terug naar het strand en daarbij zoveel mogelijk mensen inhalen. Dat was leuk zeg. En al die aanmoedigingen. Ik kreeg vleugels. Na de tweede strandafgang spotte ik Peter. Jippie, vanaf nu kon ik mijn bidon en jasje etc afgeven en zonder iets om mijn lijf de laatste 40km afleggen. Even nog met Sameena opgelopen. Helaas raakte zij onwel bij de volgende verzorgingspost waar zij om wat zouttabletten zou vragen en ik doorliep. Toen ik nog 2 km te gaan had, was Peter het zat. ''Ik fiets nu door naar de finish en jij gaat je focussen en niet meer wandelen. Zie je over 10 minuten''. En weg was die. OK boodschap was duidelijk. Ik zette alle zeilen bij, haalde nog een aantal lopers in en finishte na 12.51 uur. Peter (en Renske) bedankt!


Date: Sun May 26 18:58:29 2019

text = Op zondag 23 maart stond ik aan de start van de Lentemarathon. Die ging goed. Ik wist een tempo vast te houden van rond de 5.20 en zo kwam ik uit om 3.41. Ja, met deze tijden ben ik tegenwoordig meer dan tevreden, ook al is dit geen pr. Maar bij de finish bleek dat we ''maar'' 41,5km hadden gelopen. Dus er kwamen nog 700m bij die ik rond het busstation liep en zo kwam ik alsnog op 3.45. Ook OK.


Date: Sun May 26 18:54:20 2019

text = van maandag 18 februari t/m zondag 23 februari liep ik de Tour de Goa. Georganiseerd door JB die ik ken van de Trans Gaulle. Van de 14 deelnemers, overwegend Fransen, kende ik al bijna iedereen. Erwin was ook mee en we liepen dagelijks net aan een marathon. Maar oei wat was het warm. 38 graden. Elke dag. Bloedheet. Voor verzorging was je aangewezen op de vele eet- en drinktentjes onderweg. Jaren geleden was ik ook in India geweest en ik herinnerde me dat ik het een erg vermoeiend land vond. Ik was het alweer vergeten, maar na deze trip weet ik het weer: India dooft bij mij na verloop van tijd het licht. Voor wie wil, kan ik het wel eens persoonlijk toelichten. Daarbij kwam dat ik een week India qua reistijd echt te ver vindt. Maar het was een mooie ervaring en ik was ook weer 6 marathons rijker.


Date: Sun May 26 18:45:49 2019

text = zaterdag 2 februari zouden Lenie en ik aan de start van haar 3e officiele marathon staan. Maar een begrafenis gooide roet in het eten. Ik moest daarom echt om 14u terug zijn in Amsterdam. Daarom 's morgens in alle vroegte naar Abcoude gelopen en vanaf daar met zus de route van de Ronde Venen marathon gelopen. En het werd ook nog een PR. 4.35u. Well done.


Date: Sun May 26 17:20:32 2019

text = zondag 27 januari liep in de marathon rond de bosbaan bij Sri Chinmoy. Regen vanaf de start totdat ik weer thuis was. En ook daar deed ik mijn best om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Ik heb regelmatig lopers waarmee ik even op loop. Zo ook vandaag en wat bleek, hij had zich ingeschreven voor de Holland Ultratour. De loop die ik organiseer met Erwin en Richard. 14 dagen door NL met dagetappes van circa 65 km per dag. Jannet werd heel knap eerste en ik bereikte bijna een kwartier later ook de finish (3.50)


Date: Sun May 26 17:13:56 2019

text = zaterdagavond 19 januari liep ik voor de 2e keer de Vondelpark by night run. We liepen op ons maximum en kwamen vol trots na 47min binnen. Als twee tieners waren we uitgelaten en deerde ons de regen niet waar we door moesten fietsen naar de trein.


Date: Sun May 26 17:12:07 2019

text = In de kerstvakantie deed ik twee keer mee met de Mollenmarathon. De eerste editie bleef ik Jannet voor, bij elke ronde zag ik dat ze keurig hetzelfde tempo liep als ik en niet versnelde. Maar hoe dom kan een mens zijn, het waren 7 rondjes en bij de laatste ronde liep ik gewoon verkeerd. Jannet werd hiermee eerste maar dat vond ze niet eerlijk, dus vulde ze achter mijn naam haar tijd in minus 2 minuten. En zo werd ik officieus eerste. Een paar dagen later stond ik er weer, bij diezelfde marathon. Toen moest ik er behoorlijk aan trekken en werd ik 2e en liep ik er ruim 5 minuten langer over (circa 3.52)


Date: Sun May 26 17:05:06 2019

text = Even in vogelvlucht mijn loopjes op een rij sinds de Drie Bruggenloop in 2018. 22 december liep ik met Lenie (zus) en Ilse (nichtje)de 21,1 km van Linschoten. een groot dorpsgebeuren. Wat een feest en ook een mooie omgeving. Eerste helft sleepte ik zuslief samen met Ilse naar een pr, maar na 12 km liet ik Ilse gaan. Die sjeesde er van door en ik liep met Lenie alsnog een nette tijd, 5.58 minuten per km.


Date: Sun May 26 17:00:16 2019

text = Je zou bijna denken dat ik met hardlopen ben gestopt, maar niets is minder waar. Gister nog, liep ik 100 km. Ik begon al om 06u in de ochtend met wat rondjes in de buurt, waarna ik na een lekkere pannenkoek, door liep naar het Adamse bos. Daar deed ik mee aan de 100km loop van Sri Chinmoy. Alleen had ik een verjaardag waar ik graag heen wilde. Daarom stopte ik na 7 uur lopen, dribbelde ik teruig naar huis, kleedde ik me snel om en was ik net op tijd bij mijn vriendin Machteld die 50 jaar werd. Er stond nog 3,7 km op de teller om aan de 100km te komen. Terug in Amsterdam, om 23.30u, heb ik die kms nog gelopen. Met een grote glimlach, omdat ik zo blij was met de focus die ik had en de leuke avond die achter me liep. Een dag om door een ringetje te halen.


Archief: nov 2006 t/m nov 2007 / dec 2007 t/m sept 2008 / okt 2008 t/m maart 2009 / april 2009 / mei 2009 / juni t/m sept 2009 / okt t/m dec 2009 / jan t/m maart 2010 / april t/m juni 2010 / juli t/m sept 2010 / okt t/m dec 2010 / jan t/m juni 2011 / juli t/m dec 2011 / jan t/m juni 2012 / juli t/m dec 2012 / jan t/m jun 2013 / juli t/m dec 2013 / jan t/m jun 2014 / juli t/m dec 2014 / 2015 {apart: Tour de France Footrace 2015} / 2016 / 2017 / 2018Opmerkingen: Mail to: Jasper