- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


PR's(tm 2007)
Loopjes 2007
Loopjes 2008
foto's etc. --> lopers/Wilma
lopers/Wilma.html
blogjes/Ultra
blogjes/Steenbergen
www.ultraned.org
www.ultraplatform.nl
www.vliegendemeubelmakers.nl
www.spartathlon.gr

Spartathlon 2012,2013,2014,2016,2017,2018 --> Spartaans blogje
Spartathlon 2019 --> https://loopje.nl/wilma
Tour de France Footrace 2015 --> FootDeFrance
Holland Ultra Tour 2019 ( 21 juli - 3 aug ): HUT

Er is een nieuwe blog-pagina op loopje.nl: -->
https://loopje.nl/wilma

Het Blogje van Wilma


( Het laatste bericht staat bovenaan )
Date: Wed Aug 28 16:19:33 2019

text = DDL 2019. Afgelopen week heb ik zes dagen meegelopen met de Deutschlandlauf. Deze loop is oorspronkelijk 19 dagen en in 2017 liep ik ‘m uit. Nu liep ik slechts 6 dagen mee. Tijdens de HUT lukte het me net aan om mijn standaard weektotaal van circa 125km te lopen. Daarom koos ik er voor in de laatste week van de vakantie nog even volop te gaan lopen. Het werden maar liefst 450km. (53-89-78—78 -74-78) Ik heb zo genoten, herinnerde slechts met vlagen delen van het parcours, heb weer zeer attente lopers leren kennen die voor elkaar zorgden bij blessures of vermoeidheid. Even bestond mijn wereld alleen maar uit hardlopen, eten en slapen. Hoe fijn is dat. En ik liep ook heerlijk, nergens last van, mentaal zo sterk dat ik er zelf zelfs verbaasd van stond. Voor volgende zomer heb ik al weer een etappeloop op het oog. Eentje van een week, is eigenlijk meer dan genoeg om daarnaast ook nog leuke dingen met Peter te doen. Nu nog wat onderhoudskilometers voordat ik op 27 september aan de start van de Spartathlon sta.


Date: Tue Aug 6 11:42:17 2019

text = Langs deze weg wil ik alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor de twee geweldige weken! Wat waren jullie een fantastisch team! Het waren zware weken voor de lopers maar ook voor de vrijwilligers. En toch stonden jullie altijd voor ons klaar. We hiefden maar met onze vingers te knippen en werden op onze wenken bediend. DANK JULLIE WEL! Met sportieve groet, Jannet Lange


Date: Mon Aug 5 23:13:02 2019

text = HUT 2019 is een feit. De laatste etappe zorgde nog voor een ontknoping bij de mannen. Jean Louis uit Frankrijk had een achterstand van 13 minuten op Alex uit de USA. Doordat Alex zich in Haarlem verliep, wist Jean Louis ruim 13 minuten eerder te finishen in het Olympisch Stadion waarmee hij de overwinning pakte. Ervaren etappeloopster Jannet Lange liet zich niet van de troon stoten, zij werd de winnaar bij de vrouwen. Tijdens de ceremonie vloeiden vele complimenten, onze voorbereiding bleek vruchten afgeworpen te hebben. Dit kon natuurlijk niet door de vrijwilligers die ons de de lopers tijdens de uitvoering ondersteunden. Grote dank aan hun adres is dan ook zeer terecht. We blikken tevreden terug en hopen dat iedereen nog lang zal nagenieten. Dat kan sowieso tijdens het drinken van een kop koffie of thee uit de enige echte HUT mok of door het aanschouwen van de houten klomp die voorzien is van de naam van de loper naam en het logo. Van Holland Ultra Tour naar Heerlijk Uitgebreid Terugblikken.


Date: Mon Aug 5 21:50:29 2019

text = HUT 2019 is een feit. Na 2 jaar voorbereiding en 2 weken uitvoering kijken we terug op een geslaagde etappeloop door Nederland. Bij de vrouwen was het al een tijdje duidelijk dat de ervaren etappeloopster Jannet Lange niet meer van haar troon verstoten kon worden. Dit gold niet bij de mannen. Daar was Jean Louis erin geslaagd om het toch nog spannend te maken. Hij had nog 13 minuten goed te maken in de laatste etappe en dat lukt hem. Wat een ontknoping daar in het Olympisch stadion waar de lopers hun laatste meters aflegden. Complimenten vloeiden rijkelijk tijdens de ceremonie waar iedere deelnemer een houten klomp kreeg met eigen naam en het logo van de HUT + een mok om bij een kop koffie of thee nog lang herinnerd te worden aan deze loop. Tijd om na te genieten voor zowel de deelnemers, de vrijwilligers en wijzelf.


Date: Thu Aug 1 20:06:02 2019

text = En dan was er natuurlijk ook weer regen vandaag. Donderdag 1 augustus ging de boeken in als een wisselvallige dag. En met de wisselvalligheid van het weer veranderde ook de state-of-mind van de lopers. De regen deed bepaald geen goed goed voor de meesten, maar gelukkig was er in de middag dan ook nog even de zon. Tegen de wind in door de Kop van Noord-Holland richting Berkhout, en we konden Amsterdam al een beetje ruiken. Jean-Louis pakte zijn etappe weer mee, maar pakte te weinig tijd terug op Alex om in het klassement echt serieus dichterbij te komen. Opvallend was dat vandaag alle starters de finish hebben gehaald en dat iedereen op tijd thuis was. Morgen met een paar bootjes richting Santpoort. En het beloofd wederom wisselvallig weer te worden. Nu snel naar bed. Dat is gelukkig droog.


Date: Wed Jul 31 20:24:37 2019

text = HUT 31 juli van Ewijcksluis-Texel-van Ewijcksluis. Vandaag was de etappe net als gisteren wederom anders. Een etappe in drie delen eigenlijk. Het eerste deel ging geneutraliseerd vanaf de camping naar de pont richting een Mekka van het Nederlandse ultralopen: Texel. Dertien kilometer voor dat eerste deel en daarna een kleine ronde Texel van ongeveer 33 kilometer, en daarna weer dezelfde weg terug naar de camping. De terugweg was overigens onderdeel van het klassement, waardoor de etappe min of meer 46 plus 13 kilometer behelse. Na een gezellige gezamenlijke dribbel naar de boot, sloeg het weer op Texel vrij snel om. Van een mooie woensdagmorgen naar een helse woensdagmiddag, inclusief meerdere wolkbreuken en onweersklappen. Al snel lag het veld ver uit elkaar waardoor veel lopers hun eigen strijd tegen de elementen streden. Wegen leken in rivieren te veranderen en bospaden werden ware moerassen. We werden echter niet alleen getrakteerd op een straf van Pluvius, want we kregen wel een prachtig stuk van dit mooie eiland te zien. Onder andere de paden rond de Hoge Berg waren erg indrukwekkend, evenals het stuk strand dat was opgenomen.

Iedereen kwam binnen en na het nodige rekenwerk vanwege de afvaarttijden van de TESO pont zijn er nauwelijks verschuivingen geweest. Wel blijkt Bram een plekje te zijn gestegen in het klassement. En Nitish is ook een plaats gestegen. En dan was er ook nog de Jos die ons vandaag nog maar eens leerde dat als je iets echt graag wilt, namelijk finishen in Amsterdam, dat je dan tijd nog moeite dient te besparen. Een luid applaus was er voor hem toen hij arriveerde terwijl de meeste lopers net de maaltijd achter de kiezen hadden. Chapeau voor Jos! Morgen gaan we difinitief naar het zuiden. Nog drie etappes naar Amsterdam en de meteorologen voorspellen weer regen. Maar dat kan vandaag nooit overtreffen!


Date: Tue Jul 30 22:12:52 2019

text = HUT 30 juli - Loënga – van Ewijcksluis. Vandaag was de etappe anders dan anders. Het zat ‘m niet in de afstand maar meer in het feit dat de etappe was opgeknipt in twee delen. Noodgedwongen eigenlijk omdat de Afsluitdijk tijdelijk is gesloten voor fietsers en lopers in verband met versterkingswerkzaamheden. Een voor sommigen plezierig intermezzo, maar voor andere juist een vervelende onderbreking van het ritme. De organisatie had het namelijk opgevangen voor het inschakelen van enkele auto’s en de shuttlebus die af en aan gaat over de imposante dijk die de Waddenzee scheidt van het IJsselmeer. Na de gemotoriseerde oversteek moest er dan nog een klein stukje worden gelopen van ongeveer dertien kilometer. De start was in de buurt van Sneek waar de nacht op camping Pasveer vooral werd gekenmerkt door muggen – heel veel muggen. Om zes uur in de morgen de eerste groep en om zeven uur de tweede groep, waarbij de tweede groep dit keer kleiner was door het jammerlijk vertrek van de Deen Henrik. Hij moest gisteren opgeven met een hele nare blessure aan zijn been. Terwijl wij dit schrijven is hij nog onderweg naar huis, of reeds thuis. We zullen zijn humor, observaties en filosofische gedachten missen en hopen hem in de toekomst toch weer eens te zien. Goed nieuws van de dag: geen uitvallers. Morgen kunnen we voor een keer onze tent laten staan, omdat we een dagje op en neer gaan naar Texel.


Date: Mon Jul 29 20:16:13 2019

text = HUT 28 en 29 juli Groningen-Lauwersoog-Loënga. We zijn bijna bij de Afsluitdijk, nog een halve loopdag te gaan. Zondag liepen de lopers van Groningen naar Lauwersoog waar ze getrakteerd werden op een etentje in een restaurant. Normaliter is zoiets een uitje, maar ultralopers willen het liefst hun eten op de plek van de finish krijgen, bij hun slaapplaats, in de open lucht, zonder te hoeven wachten tot een bediende de bestelling komt opnemen. Met groot gejuich werd onze vaste kok, die gister een vrije dag had, dan ook ontvangen vanavond. Helaas is Henrik, onze loper uit Denemarken, gestopt Hij had een blessure onderaan zijn been waardoor hardlopen niet meer lukte en wandelen was voor hem geen optie. Morgen gaan we naar Korwerderzand, daar stappen de lopers op de bus of in de auto waarna ze vanaf Den Oever hun weg vervolgen naar camping t Loze Vissertje. Nog 5 dagen te gaan en nog 11 lopers in de race voor het eindklassement.


Date: Sun Jul 28 10:01:31 2019

text = HUT Deventer – Steenwijk – Groningen. De warmte blijft hangen waardoor er onder de lopers grote zorgen waren over de afstand naar Steenwijk van 78 km. Ze kwamen met het voorstel de finish te verplaatsen naar Zwartsluis, 20km voor Steenwijk. De voorhoede echter besloot alsnog zonder tijdmeting door te lopen naar Steenwijk. Bij AV START 78 stond een journaliste klaar met fotograaf om hen te interviewen. Hun prestatie werd volop bewonderd, hardlopen bij 35+ graden is ook niet niets. Inmiddels zijn we via Overijssel en Drenthe aangekomen in Groningen waar we op de stadcamping ons kamp hebben opgeslagen en hebben we een paar eendagslopers meegelopen vandaag. Vlak voor Deventer raakte Katie in de problemen met haar snelheid waardoor zij niet binnen de tijd kon finishen. Gister waren er geen uitvallers, vandaag helaas wel. Amy kreeg shinsplint waar haar weerliet door te lopen. Er zijn nog 13 lopers in de race. Op naar Lauwersoog.


Date: Thu Jul 25 20:16:53 2019

text = Alles wat ik kan vinden over de HUT heb ik op deze pagina verzameld: https://loopje.nl/holand-ultra-tour-2019/ en ik probeer deze pagina steeds te updaten. Veel succes, Wilma! Groeten, Joke


Date: Thu Jul 25 08:27:04 2019

text = Hut 22-23-24 JULI 2019 Leiden – Barendrecht –Zuid Nederhemert - Ede De lopers zijn inmiddels onderweg naar Deventer. Afgelopen dagen was het flink warm, we hebben alle zeilen bij gezet om de lopers te helpen deze dagen goed te laten doorstaan. We voegden drie extra verzorgingsposten toe en ook de kok had bedacht dat koude soep wel goed zou smaken met dit weer en hij bleek het bij het goede eind. Onderweg werden we opgemerkt door de pers van een Brabants dagblad en de Gelderlander. Op onze eigen website vind je de links naar hun verslagen. Helaas moest Dave tijdens etappe 2 opgeven. Zijn knie stribbelde zodanig tegen, dat hij niet meer door kon lopen. Maar Dave blijft bij de HUTcaravaan en loopt dagelijks na een goede nachtrust toch een stukje mee. Een aantal verzorgingsposten worden bemand voor vrijwilligers met een camper waar hij dan mee kan rijdt naar de camping. Dat deed Maarten ook gister. Vol goede moed startte hij in Zuid Nederhemert, na een zeer zware loopeditie tijdens de dag ervoor. Maar hij blikt toch tevreden terug op de kilometers die hij in drieënhalve dag heeft afgelegd, ruim 200+. Chunghang was op dag drie uitgestapt, maar liep de vierde etappe gewoon weer mee. Dat kan gewoon bij etappelopen, alleen doet hij niet meer mee voor het eindklassement. Het blijkt hem niet te deren, want hij dribbelt vrolijk rond. Jannet en Alex waren de ‘’dupe’ van een journalist die hen interviewde op de veerpont naar Amerongen. Alex grapte na afloop dat hierdoor zijn stretchmoment erbij in was geschoten. Ze waren overigens als snelste vrouw/man binnen. Denis heeft zijn wandelschoenen aan de wilgen gehangen en stept nu mee met Gerard. Fijn dat hij hierin zijn draai heeft gevonden en op deze manier het rondje Nederland kan afmaken. Hiroko besloot net als gister pas te gaan eten als haar landgenote Katie binnen was. Ze wachtte haar op bij de ingang van de camping waar sommige lopers hun heil hadden gezocht in het zwembad of zelfs al naar bed waren. Het was vlak voor acht uur dat Katie als hekkensluiter binnen kwam. Wij melden ons weer in Deventer.


Date: Sun Jul 21 22:30:58 2019

text = HollandUltraTour. Zondag 21 juli Amsterdam - Leiden 64 km. Vandaag was de aftrap. Van camping Vliegenbos slingerden we langs highlights naar het Maarten Luther Kingpark voor de officiële aftrap. Twintig lopers uit Nl, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Finland, Italië, UK, USA, Taiwan en Japan liepen van Amsterdam naar Leiden via de Kaag. Na een warme eerste dag waar iedereen een beetje moest inkomen, streken we neer bij Atletiekvereniging Leiden alwaar de tenten al waren opgezet door onze kwartiermakers. Voor de lopers hadden de vrijwilligers pannenkoeken gebakken en nu ligt iedereen op 1 oor zodat ze morgen weer fris aan de start staan.


Date: Tue Jun 25 08:49:38 2019

text = Delmerhorst 24 uur – 193,3 km – 1e vrouw – wens was 212km, limiet voor directe plaatsing voor de Spartathlon. Maar na twee uur lopen liep ik al zo te hijgen, dat ik mijn tempo moest bijstellen. Terwijl ik dit berichtje typ, heb ik nog spierpijn in mijn borstkas, puur van de zware ademhaling. De organisatie was echt OK. Wat een verzorgingspost zeg. Tien verschillende soorten drankjes, tien verschillende soorten versnaperingen, van noten tot koekjes, droog fruit, vers fruit, pasta, broodjes. Daar lag het niet aan. En ook de warmte, de steentjes die steeds in mijn schoenen kwamen omdat 90% van het parcours door een park liep met los grint, de op sommige plekken matig verlichte paden, die onaangename muziek van passanten in de nacht en de estafettelopers die je links en rechts inhaalde, waren niet de ‘’boosdoener’’ van dit resultaat. Ik wijt het aan toch te weinig trainen op snelheid. Ik zeg het al vaker en nu gewoon weer, sprintjes trekken, longinhoud vergroten en op naar de volgende 24 uur. Om daar opnieuw mijn slag te slaan.


Date: Fri Jun 7 00:27:19 2019

text = Zag net dit op bbc.com: https://www.bbc.com/news/health-48527798 de titel is: "Ultimate limit of human endurance found" --Jasper


Date: Sun May 26 19:29:15 2019

text = Zo, nu ben ik weer bij en zal vanaf nu weer wat consequenter mijn blog bijhouden. Al is het alleen al voor mijzelf om mijn verslagen weer eens na te lezen. Daar bleef ik echt plezier aan.


Date: Sun May 26 19:27:33 2019

text = Op 12 mei reisde ik voor de 11e keer af naar Steenbergen voor een 6 uursloop. De 11e keer alweer. Wat vliegt de tijd. Ik weer nog als de dag van gister van die eerste keer. Dat ik Nitish leerde kennen, dat we de nacht ervoor daar al gingen slapen vanwege een lezing van een Scandinavische loper. En dat de we volgende ochtend gingen ontbijten bij de organisator (Peter Suijkerbuik) en zijn vrouw Wilma. Het is er echt thuiskomen daar, ken de omroeper (''Jij ben de aardigste vrouw die ik ken, op mijn eigen vrouw na'') Ken de verkeersregelaars, de organisatoren, geen reden om daar niet heen te gaan. Vanaf 2007 kwam ik er jaarlijks. Zelfs in 2008 toen ik geblesseerd was, was ik de supporter van Ronald en getuige van de finish van de 24u. ''Dat wil ik volgend jaar ook'' en zo geschiedde. 2007 (debuut 6u)- 2009 (debuut 24u)- 2010 (24u) - 2011 (24u) - 2012 (6u) - 2013 (24uWK) - 2014 (6u) - 2015 (6u) - 2016 (marathon+6u) - 2017 (12u) - 2019 (6u). Met moeite bleef ik Sylvia voor, de 2e vrouw. We streden echt samen voor die 1e plek. Spannend voor het publiek en voor ons een goede mentale training. Het waren 10 mooie jaren, ik wil vanaf hier iedereen die zich heeft ingezet tijdens al die edities heel hartelijk bedanken. Er zal geen 11e keer meer komen, want ze hebben besloten te stoppen. Suijkerbuikies en co, bedankt. Jullie zullen altijd in mijn herinnering blijven.


Date: Sun May 26 19:06:51 2019

text = De 120km van Texel. Voor de 3e keer ging ik daar van start. Op uitnodiging omdat ik toestemming had verleend aan een interview voor in de Losse Veter (daar stond ik in, in het nov-dec 2018 nummer). Renske fietste met me mee op de heen weg. Het ging heerlijk, op het strand zakte mijn tempo maar op het asfalt haalde ik dat ruimschoots bij. Totdat ik voor de tweede keer het strand op ging. Oei, dat was pittig. Maakte ook weer de fout te snel naar de duinrand te lopen, waardoor ik veel langer in het mulle zand liep te zwoegen. Irene en Leonie waren al weer op de terug weg, die liepen dus ruim 10km op mij voor. Deze keer was ik dan ook te laat bij de keerlus. Een menigte lopers kwam me tegemoet, ik ging aan de zijkant lopen en nadat ik gekeerd was volgde een uitdaging: zo snel mogelijk terug naar het strand en daarbij zoveel mogelijk mensen inhalen. Dat was leuk zeg. En al die aanmoedigingen. Ik kreeg vleugels. Na de tweede strandafgang spotte ik Peter. Jippie, vanaf nu kon ik mijn bidon en jasje etc afgeven en zonder iets om mijn lijf de laatste 40km afleggen. Even nog met Sameena opgelopen. Helaas raakte zij onwel bij de volgende verzorgingspost waar zij om wat zouttabletten zou vragen en ik doorliep. Toen ik nog 2 km te gaan had, was Peter het zat. ''Ik fiets nu door naar de finish en jij gaat je focussen en niet meer wandelen. Zie je over 10 minuten''. En weg was die. OK boodschap was duidelijk. Ik zette alle zeilen bij, haalde nog een aantal lopers in en finishte na 12.51 uur. Peter (en Renske) bedankt!


Date: Sun May 26 18:58:29 2019

text = Op zondag 23 maart stond ik aan de start van de Lentemarathon. Die ging goed. Ik wist een tempo vast te houden van rond de 5.20 en zo kwam ik uit om 3.41. Ja, met deze tijden ben ik tegenwoordig meer dan tevreden, ook al is dit geen pr. Maar bij de finish bleek dat we ''maar'' 41,5km hadden gelopen. Dus er kwamen nog 700m bij die ik rond het busstation liep en zo kwam ik alsnog op 3.45. Ook OK.


Date: Sun May 26 18:54:20 2019

text = van maandag 18 februari t/m zondag 23 februari liep ik de Tour de Goa. Georganiseerd door JB die ik ken van de Trans Gaulle. Van de 14 deelnemers, overwegend Fransen, kende ik al bijna iedereen. Erwin was ook mee en we liepen dagelijks net aan een marathon. Maar oei wat was het warm. 38 graden. Elke dag. Bloedheet. Voor verzorging was je aangewezen op de vele eet- en drinktentjes onderweg. Jaren geleden was ik ook in India geweest en ik herinnerde me dat ik het een erg vermoeiend land vond. Ik was het alweer vergeten, maar na deze trip weet ik het weer: India dooft bij mij na verloop van tijd het licht. Voor wie wil, kan ik het wel eens persoonlijk toelichten. Daarbij kwam dat ik een week India qua reistijd echt te ver vindt. Maar het was een mooie ervaring en ik was ook weer 6 marathons rijker.


Date: Sun May 26 18:45:49 2019

text = zaterdag 2 februari zouden Lenie en ik aan de start van haar 3e officiele marathon staan. Maar een begrafenis gooide roet in het eten. Ik moest daarom echt om 14u terug zijn in Amsterdam. Daarom 's morgens in alle vroegte naar Abcoude gelopen en vanaf daar met zus de route van de Ronde Venen marathon gelopen. En het werd ook nog een PR. 4.35u. Well done.


Date: Sun May 26 17:20:32 2019

text = zondag 27 januari liep in de marathon rond de bosbaan bij Sri Chinmoy. Regen vanaf de start totdat ik weer thuis was. En ook daar deed ik mijn best om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Ik heb regelmatig lopers waarmee ik even op loop. Zo ook vandaag en wat bleek, hij had zich ingeschreven voor de Holland Ultratour. De loop die ik organiseer met Erwin en Richard. 14 dagen door NL met dagetappes van circa 65 km per dag. Jannet werd heel knap eerste en ik bereikte bijna een kwartier later ook de finish (3.50)


Date: Sun May 26 17:13:56 2019

text = zaterdagavond 19 januari liep ik voor de 2e keer de Vondelpark by night run. We liepen op ons maximum en kwamen vol trots na 47min binnen. Als twee tieners waren we uitgelaten en deerde ons de regen niet waar we door moesten fietsen naar de trein.


Date: Sun May 26 17:12:07 2019

text = In de kerstvakantie deed ik twee keer mee met de Mollenmarathon. De eerste editie bleef ik Jannet voor, bij elke ronde zag ik dat ze keurig hetzelfde tempo liep als ik en niet versnelde. Maar hoe dom kan een mens zijn, het waren 7 rondjes en bij de laatste ronde liep ik gewoon verkeerd. Jannet werd hiermee eerste maar dat vond ze niet eerlijk, dus vulde ze achter mijn naam haar tijd in minus 2 minuten. En zo werd ik officieus eerste. Een paar dagen later stond ik er weer, bij diezelfde marathon. Toen moest ik er behoorlijk aan trekken en werd ik 2e en liep ik er ruim 5 minuten langer over (circa 3.52)


Date: Sun May 26 17:05:06 2019

text = Even in vogelvlucht mijn loopjes op een rij sinds de Drie Bruggenloop in 2018. 22 december liep ik met Lenie (zus) en Ilse (nichtje)de 21,1 km van Linschoten. een groot dorpsgebeuren. Wat een feest en ook een mooie omgeving. Eerste helft sleepte ik zuslief samen met Ilse naar een pr, maar na 12 km liet ik Ilse gaan. Die sjeesde er van door en ik liep met Lenie alsnog een nette tijd, 5.58 minuten per km.


Date: Sun May 26 17:00:16 2019

text = Je zou bijna denken dat ik met hardlopen ben gestopt, maar niets is minder waar. Gister nog, liep ik 100 km. Ik begon al om 06u in de ochtend met wat rondjes in de buurt, waarna ik na een lekkere pannenkoek, door liep naar het Adamse bos. Daar deed ik mee aan de 100km loop van Sri Chinmoy. Alleen had ik een verjaardag waar ik graag heen wilde. Daarom stopte ik na 7 uur lopen, dribbelde ik teruig naar huis, kleedde ik me snel om en was ik net op tijd bij mijn vriendin Machteld die 50 jaar werd. Er stond nog 3,7 km op de teller om aan de 100km te komen. Terug in Amsterdam, om 23.30u, heb ik die kms nog gelopen. Met een grote glimlach, omdat ik zo blij was met de focus die ik had en de leuke avond die achter me liep. Een dag om door een ringetje te halen.


Date: Sun Dec 2 21:52:14 2018

text = 3BU - oftwel DrieBruggenUltra- eindtijd 6.21. Een grote ronde van 65 km met een start en finish in Kampen, waarna je om het Ketelmeer heen loopt. Windje mee heen en tegen terug en toch de eerste in 3.10.45 en de tweede helft ook zoiets. Ik zat er goed in, tot 51 km samen gelopen met Erwin en toen een kleine versnelling ingezet. Het kost wat tijd om mijn basistempo weer terug te krijgen naar 11 km per uur, maar de trainingen die ik nu twee keer per week in het Vondelpark doe, werpen hun vruchten af. Helaas is er geen 24 uur komende maand. Het voordeel was dat ik daardoor tijdens de eerste week van de kerstvakantie zonder enig schuldgevoel een week lang kon uitslapen, misschien ga ik dat nu ook wel doen en eens uit mijn comfortzone stappen door overdag mijn hardloopschoenen aan te trekken. Ik ga eens wat loopplannetjes beramen.

{ https://3bruggenultra.beesports.nl/ }


Date: Sun Dec 2 21:44:56 2018

text = Na de Sparathlon heb ik gehaast tijdens de Amsterdam Marathon in 4.10u. Het was een gezellige boel, want mijn medehaas zweepte het publiek met tijd en wijle lekker op zodat onze medelopers veel applaus kregen. De sfeer zat er dan ook goed in. Na afloop wachtte ik nog even op Erwin en Aad (een Vliegende Meubelmaker die twee jaar geleden mee is gevlogen naar Nepal). Hij liep zijn eerste marathon en ik had de eer zijn medaille om te hangen. Het leuke was dat er ook lopers waren die een heel eind mee waren gelopen met mij, maar aan het eind toch wat afzakten. Ook hen heb ik nog gezien na hun finish en zo kon nog een paar bedankjes in ontvangst nemen. Hazen is dankbaar werk, ben er volgend jaar graag weer bij.{vr 28 - za 29 sept 2018}
Wilma loopt haar 6e Spartathlon:
https://loopje.home.xs4all.nl/hg/blogjes/Sparta.html


Date: Tue Sep 25 18:02:00 2018

text = Aanstaande vrijdagochtend om 7.00 uur Griekse tijd ( 1 uur later dan in Nl, dus 06u NL tijd.) start ik voor de 6e keer aan de voettocht vanuit Athene naar Sparta, 246km verderop waar ik de voeten van Leonidas moet kussen vóór zaterdag 19.00 uur (NL tijd 18 uur), want 36 uur is de limiet voor deze afstand. Het is niet de eerste keer dus ik ken alle ins en outs van deze Spartaanse tocht. Een leuk feitje is dat de lopers geen muziek mogen luisteren onderweg. Alles kan gevolgd worden via www.spartathlon.gr Er zijn 401 lopers waarvan 45 vrouw. Japan en Griekenland zijn met meer dan 50 deelnemers de grootste groep gevolgd door Duitsland. Er lopen 8 NL deelnemers mee. Gelukkig blijft de zon weg en wordt er zelfs regen voorspeld. Als het me goed afgaat, kom ik volgende week na de training even langs. Wilma


Date: Tue Sep 11 11:31:32 2018

text = Wat ik zo sterk van jou vind is dat je altijd met een sterk plan de wedstrijd in gaat en ook altijd wel een een plan B hebt als het niet gaat zoals je dacht. Maar meestal is plan A meteen het goede plan! Mooi gedaan! Groeten, Joke


Date: Mon Sep 10 16:50:46 2018

text = Winschoten 100 km - eindtijd 9u.58min. Precies volgens plan lukte het me om deze keer de RUN te lopen in 10km p/u. Afgelopen zomer wandelde ik met Peter 250 km door Zweden (een deel van de Kungsleden en een deel van Skaneleden), maar zoals Jannet zegt ''Wandelen is een ondersteuning bij hardlopen maar geen vervanging''. Dus ik was best een beetje zenuwachtig of mijn plan zou lukken. Sinds kort heb ik een horloge waar ik mijn rondetijden op zie en ook wat mijn verwachte eindtijd is per km. Dat stimuleerde enorm. En het publiek was echt een grote motivator. Sommigen hadden de deelnemerslijst uitgedraaid en wisten precies hoeveel keer ze me nog zouden zien. En als ik zei dat ik nu even niets hoefde maar de volgende ronde wel, stonden ze inderdaad klaar met cake of cola toen ik weer voorbij kwam. Ik vond het echt geen straf om daar in Winschoten tien rondjes te lopen. Nu nog een rustige mararthon in Roelofsarendveen en een etappe van de HUT komend weekend. Dan heb ik mijn trainingsachterstand ingehaald en klaar voor de Spartathlon (28-29 september)


Eerste vier rondes was ik de haas van Hein BodelierDate: Mon Jul 16 13:25:59 2018

Tien rondjes hardlopen in de warme zon, rondom het tuincomplex waar ik woon. Dat deed ik gister met voorafgaand 30km in de benen met mijn zussen in alle vroegte. Dat doen we vaker, in het Amsterdamse bos, waar het veel minder warm was en veel meer schaduw. Maar daar waren niet van die lieve verzorgers die me elke ronde iets lekkers aanreikten inclusief een spons. ''Ben rond 15u binnen'', zei ik tegen Peter. Dan kunnen we om 15.45u naar een theatervoorstelling bij het Westergasfabriek vanwege hun 15 jarig bestaan. Nou, vergeet het maar, want die warmte had me dusdanig in de greep dat ik mijn tempo niet kon vasthouden. En onderweg kwam ik regelmatig bekenden tegen wat ik als reden zag om even te stoppen en een kort praatje te houden. Eindtijd 4.29u. En 200,6 km op de teller van afgelopen week.


Date: Mon Jul 2 12:31:05 2018

text = Mijn tweede deelname aan de tweejaarlijkse Triple Marathon van Eelde naar Wardenburg is een feit. Deze loop zat vrij dicht op de Elfstedentocht waar ik toch wel even van moest bijkomen. Na een weekend rust heb ik drie zaterdagen om en rond mijn huis het volgende gedaan: 3x10km in zo’n 5.45min per km, een week later 3x15km in zo’n 5.50min per km. en nog eens een week later 3x20km in zo’n 6min per km. Tussentijds nam ik een pauze van zo’n 2 uur. Deze trainingswijze beviel me prima, omdat ik hierdoor niet steeds een hele dag weg was. Bij deze Triple Marathon waren ook een paar lopers van de Deutschlandlauf. Het leek net een reünie. De race zelf kende wel een aantal pittige dips. De eerste marathon verliep voorspoedig. In alle vroegte tussen 5-9 uur. De tweede was het al warmer en kreeg ik halverwege weer last van een zwabbervoet. Moest daardoor mijn tempo minderen waardoor ik uit mijn ritme raakte en met moeite de eindstreep bereikte. Besloot toen om de 3e marathon heel rustig te starten. Niet sneller dan 6.30min per km en dat liep heerlijk. Relaxed en ik genoot. Ik was 4e vrouw en lag bijna een half uur achter op de 3e vrouw, dus ik hoefde ook niet mijn best te doen om op het podium te komen. Totdat ik bij de tweede verzorgingspost een van die vrouwen zag zitten, ze was uitgestapt. Dus nu was ik 3e vrouw en dribbelde tevreden langzaam door. Totdat ik de 2e vrouw inhaalde. Ze zat er doorheen en ik bleek 18 minuten op haar achter te liggen en had nu nog 15km te gaan. Dat gaf mij de drive om mijn tempo weer op te voeren en zo sjeesde ik naar de finish met elke km weer ruim onder de 6 min. Ik haalde nog twee lopers in die verbaasd reageerden, maar door mijn enthousiasme werden aangestoken en bij mij aanhaakten. Ik had er echt lol in en zo kreeg de slotfase van deze race een mooie glans. Over twee jaar hoop ik er weer bij te zijn. Drie keer de Triple Marathon lijkt me mooie prestatie en wie weet gaat er dan ook een estafetteteam mee. De moeite waard om hier eens over door te bomen.


Date: Mon Jul 2 12:28:36 2018

text = hoi wilma hoe is het derde stuk gegaan? Ik zat voor de derde afstand zaterdag bij jou in de bus. groet, jan j.parijs@ervetencampe.nl


Date: Fri May 25 15:07:59 2018

Elfstedentocht 2018 - 225km - 30 uur en 45 minuten. Een loop waarbij het logistieke deel vooraf best even een puzzel was. Alleen lopen was voor de organisatie geen optie, dus vond ik Peter, Pieter en Erwin bereid mij per fiets en auto te begeleiden. Peter beet de spits af om vanaf de start mee te fietsen. Na het Friese volkslied en een groepsfoto van de 39 lopers op het bordes van het gemeentehuis gingen we van start. Voor mijn gevoel liep ik heel rustig en ook heel makkelijk, maar toch bleek ik binnen 2 uur bij het 20km te zijn. Dat moet langzamer en zo geschiedde. Na zo'n 5 uur lopen, kwam Pieter op het parcours en ging Peter terug naar de camping. 'Tot morgen' riepen we naar elkaar en weg was die. Onderweg vertelde Pieter over zijn Elfstedenroeiwedstrijd van die week ervoor en daardoor had ik niet zo'n erg in die eindeloos lange fietspaden langs de wegen en kanalen. Ondertussen had hij contact met Brigitte die mij met haar zus verraste met haar komst vlak voor Leeuwarden. Zij loodsten me door hun geboortestad, vertelden waar ze gewoond hadden, op school hadden gezeten en voor ik het wist was daar de eerste cut off post. Ruim een uur voor sluitingstijd meldde ik me daar en zag ik Erwin. Brigitte en haar zus fietsten nog een stukje mee, totdat ik met Erwin en zijn auto herenigd werd. Inmiddels was het aardedonker en muisstil. Daar liep ik naast de auto van Erwin, luisterend naar ''Met het oog op morgen''. Zo gingen we de nacht door. Soms ging Erwin twee km voor de volgende post alvast vooruit en liep ik only the lonely door het donkere Friese landschap met enkel een heel dun maantje aan de hemel. Wat genoot ik en wat wenste ik dat de nacht nog lang zou duren.

In Bolsward zei iemand ' Ga even rustig zitten, neem even rust voor je weer verder gaat'. Maar ik had geen rust in me om te gaan zitten en zo ruim zat ik nou ook weer niet in mijn tijd. Dus we gingen snel weer verder. Het tempo werd al langzamer en ik kreeg het niet meer voor elkaar om sneller te gaan dan 7 km per uur. Het voelde echt nog wel aan als hardlopen, maar het is ook prima te doen als snelwandelen. Alleen die techniek beheers ik niet, dus ik bleef maar doorlopen. Bij de volgende cut off had ik nog 28 min speling. Peter was weer in aantocht en al snel daarna wisselden hij en Erwin elkaar af. Op naar de laatste etappe van deze legendarische race. Zie daar, een heuveltje in het parcours. Wat fijn, even een andere beweging na urenlang over vlak terrein. Erwin appte 1,5 na zijn vertrek dat die na zo'n 120km rijden thuis was en dan te bedenken dat ik in die tijd pas 9 km had afgelegd. Ja, de koek was op en ik moest nog ruim een marathon. Peter gaf me opdrachten 'tot aan die molen en dan mag je weer even wandelen'.

Het publiek in Workum was geweldig, die zweepte ons op. Nog maar 12,5 km tot aan de finish. Dat lukt ook nog wel, maar oei oei oei wat was er mis met mijn coördinatie. Omkijken waar Peter bleef kon echt niet meer, want dan viel ik zowat om, dus recht vooruit en vooral de witte strepen volgen op de weg. Ik ging ook weer scheef lopen en kreeg het echt niet meer voor elkaar om hardlopend Bolsward in te komen. Ok, toen ik de finishboog zag en al die supporters rijen dik, toen bewoog ik nog een beetje van het ene been op het andere wat leek op een loper in slow motion. C'est tout. Vlak na de finish wist ik niet hoe snel ik een stoel moest hebben om niet om te vallen. Alsof ik in een achtbaan zat en alles om me heen duizelde. Remco van de EHBO nam me mee naar de keet en daar kwam ik weer bij. Al snel was er een busje geregeld die me naar de camping bracht. Als held werd ik daar ontvangen door de campinggasten. I made it. Woh, wat een tocht. Zo zie je maar, ik was een van deelnemers met de best geschudde kaarten als het gaat om ervaring met deze lange afstanden, maar daarmee is niet gezegd dat het dan ook makkelijk zou lukken. Deze finish heeft me wel de mooiste medaille opgeleverd tot nu toe. En nu, na 5 dagen, ben ik weer bijgekomen en kijk ik alweer uit naar het volgend avontuur: de Triple marathon op 30 juni. Groeten Wilma

{ zie ook: http://www.ultraned.org/n_item/f7247.php
https://elfstedenultraloop.nl/ }


Date: Tue May 22 21:21:25 2018

text = Van harte Wilma, Het was superzwaar deze keer. Heel veel respect! Bob


Date: Mon May 21 11:18:50 2018

text = Goedendag Wilma, Gefeliciteerd met het behalen van de elfstedentocht ultrarun. In Stavoren zag ik je aankomen lopen, ik moest je gewoon even toejuichen en aanmoedigen. Wat een prestatie. Jouw reactie: "hoe ver is Bolsward nog", even een korte aanraking, "ik kan wel huilen" je liep weer verder "maar ik haal het wel." Vervolgens ben ik je via de GPS blijven volgen er waren momenten dat ik dacht zal ze het redden.....toen om iets over half zeven was je bijna bij Bolsward en ja gehaald. Wat een super prestatie van harte gefeliciteerd en veel plezier met al je ultra runs. vriendelijke groet Hinke v.d Meer


Date: Mon Apr 23 13:47:58 2018

24 uursloop Oberberg-169,820m. Gezien de Elfstedentocht van 230km non stop op zaterdag 19 mei a.s. wilde ik tijdens deze 24 uur 's nachts gaan slapen. Plan was drie marathons lopen, dan een tukkie doen en dan de vierde marathon lopen. Het begon met flinke warmte over een parcours van 2,5km waar twee bruggetjes en twee flinke klimmetjes in zaten. Mijn appelmoesjes waren zo warm geworden waardoor 't maar niet wilde zakken toen ik die at. Na twee rondjes zat die appelmoes nog niet waar die wezen moest: in mijn maag. En dit gold eigenlijk voor álles wat ik at. Toen ik na 12 uur lopen 105km had gelopen, besloot ik te gaan slapen. Eerder dan bedacht, maar ik hoopte dat mijn maag weer wat tot rust zou komen. Na vier uur 'slapen' en bibberen in mijn slaapzak (waarschijnlijk iets te veel zon gehad waar ik 's nachts last van had) stond ik weer op de baan voor de laatste acht uur. Nog 65km te gaan om te eindigen met vier marathons. Er werd flink doorgelopen door de 12 uurslopen die nog twee uur te gaan hadden. Toen zij om 6AM klaar waren was t parcours weer voor t handjevolle 24 uurslopers en vooral wandelaars. Ik lag inmiddels tweede vrouw met een achterstand van 14 km. Die heb ik nog gereduceerd naar 10km. Maar door een goede laatste deel ben ik meer dan tevreden over deze 24 uur. De lange afstandslopen zijn nu wel gemaakt. Nu alleen nog mijn oud vertrouwde ochtendloopjes en dan op naar Bolsward waar het startschot om 11 uur zal klinken waar ik dan de volgende avond om 19 uur weer binnen moet zijn.


Een prima uitgebreide en goed geregelde verzorgingspost met voor iedere loper zijn eigen beker. Dat was een slimme zet en zorgde voor weinig tot geen afval onderweg.


Date: Mon Mar 26 15:29:56 2018

text = Lentemarathon 2018. Najaar 2007 had ik mijn 10e marathon gelopen en bedacht me dat ik daar toch niet meer zoveel uitdaging in zag. Daarom stapte ik over naar het ultralopen. Nu, ruim 10 jaar later sta ik er anders in . Al een tijdje modder ik met mijn basissnelheid. Liep ik twee jaar geleden nog drie keer een marathon onder de 3.30, dat is nu even utopie. Doe wel wat aan snelheidstraining, maar het komt er toch niet goed uit bij wedstrijden. Gister dus die lentemarathon. Om er een ultra van te maken, liep ik er heen en na afloop weer terug. Goed voor 22 extra km ’s. De wedstrijd zelf heb ik nagenoeg alleen gelopen, was ik geconcentreerd op mijn km tijden (heb sinds kort een Garmin en dat stimuleert me enorm) en had ik vooraf een doel. Ik wilde graag onder de 3.45u finishen. Mijn aanvangstempo was redelijk hoog en kon me dan ook permitteren dat ik bij de 18km om onverklaarbare reden een enorme dip qua snelheid had. Ik deed bijna 6 min over een km en de volgende ook. Snapte er niets van, maar wat ik al helemaal niet begreep is dat ik alsnog precies op de helft doorkwam in 1.52min. Als ik deze tijd in de tweede helft ook zou halen, was het doel bereikt. En verrek, dat lukte. Het ging zeker niet zo snel als de eerste km’s in deze race, maar ik had wel weer wat snelheid terug en was meer dan gedreven om dat rottige steentje in mijn schoen te laten zitten en door te gaan. Bij een ultra was ik allang gaan zitten op een bankje om ‘m eruit te halen. Er zat een loopster vlak achter mij die ook een stimulans was om haar voor te blijven. En toen was daar de finishboog, op 700 meter afstand zag ik ‘m. Ik wist mijn vleugels uit te spreiden en een eindsprint in te zetten waardoor ik in een tempo van zo’n 13km p/u finishte in 3.44.33. Wat een spel en wat leuk als je de spelregels een beetje kent. Deze magische afstand krijgt weer zijn respect van mij. Op naar een volgende.


Date: Tue Mar 20 21:14:53 2018

text = Wilma, het was super om samen een stuk te lopen en bij te kletsen. Nou of ik nu in vorm ben..... door de blessure eind vorig jaar, heb ik natuurlijk ook veel looprust gehad. Terwijl jij in die tijd honderden kilometers liep. Jij gaat wel altijd stug door!!! Je bent een topvrouw.. Liefs Lisenka PS ik zie je weer bij Dinah Might 50 miles


Date: Wed Mar 14 22:21:53 2018

text = Lichaam en geest zijn een groot raadsel, Wilma! Meestal ben jij de vliegende partij en nu bij grote uitzondering niet. Laten we aannemen dat dit inderdaad bij een grote uitzondering blijft :-) Leuke foto, zeg! Mooi om te zien zo jullie tweetjes. Groeten, Joke.


Date: Tue Mar 13 22:02:01 2018

text = Sallandtrail 2018. Twee jaar geleden liep ik deze 75 km lange trail ook, in 8 uur en 09 minuten, nu had ik er ruim een half uur meer tijd voor nodig, na 8 uur en 45 minuten was ik binnen. Ja, zal het de ouderdom zijn of de motivatie om meer snelheid te trainen die er voor zorgt dat ik niet meer kan tippen aan eerder gelopen tijden? Het was hoe dan ook wel erg lekker weer, prachtige omgeving, zeer gezellig gezelschap. Liep eigenlijk steeds alleen want alles om me heen ging sneller, maar doordat zij langer bij de verzorgingsposten bleven, haalde ik ze daar weer in. Ik kwam daar aan en was binnen een minuut weer weg en dan haalden zij mij weer in. De laatste 15 km kreeg ik weer de geest. Yoehoe, ik was niet meer te stoppen en wat ging het makkelijk. En dan te bedenken dat ik tussen de 55 en 60 km af en aan van de dribbel naar de wandelmodus overging. Het schoot werkelijk niet op. Geweldig, dat spel van de geest met het lichaam. En dan nu maar hopen dat ik daar nog lang van mag genieten.


Twee jaar geleden had ik een week voor deze loop Lisenka ontmoet bij de hardloopgroep en bleken we beiden naar de Sallandtrail te gaan. Nu, twee jaar later waren we er weer bij, deze keer liep Lisenka mij er geweldig uit. Maar gelukkig liepen we nog een stukje samen op en kletsten we wat bij. Lisenka, je bent in goede vorm!

{ www.sallandtrail.nl }


Date: Sun Jan 21 20:25:46 2018

text = Ik deed mee met de Light de Night, gisteravond in het Vondelpark, met mijn nichtje Ilse. We waren ''keurig'' op tijd, drie minuten voor het startschot zetten we onze fietsen op slot en sloten achteraan in de rij waar de 1.400 andere lopers zich hadden opgesteld. Ilse had de wens om onder de 50 min. te finishen. Zij ging voorop, ik er achteraan, een lange man was de eerste helft haar haas (zonder dat hij dat wist), toen durfde ze hem voorbij te gaan en ging het tempo een stukje omhoog. Totdat ze met nog een halve ronde te gaan, afzakte. Ik ging voorop, zei haar dat ze bij me moest aanhaken en zo kwamen we samen na 49.18 min over de finish. Helemaal uitgelaten en als een kind zo blij.


Archief: nov 2006 t/m nov 2007 / dec 2007 t/m sept 2008 / okt 2008 t/m maart 2009 / april 2009 / mei 2009 / juni t/m sept 2009 / okt t/m dec 2009 / jan t/m maart 2010 / april t/m juni 2010 / juli t/m sept 2010 / okt t/m dec 2010 / jan t/m juni 2011 / juli t/m dec 2011 / jan t/m juni 2012 / juli t/m dec 2012 / jan t/m jun 2013 / juli t/m dec 2013 / jan t/m jun 2014 / juli t/m dec 2014 / 2015 {apart: Tour de France Footrace 2015} / 2016 / 2017Opmerkingen: Mail to: Jasper