- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


archief juli t/m dec 2011

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Thu Dec 22 03:01:57 2011

2011 is bijna voorbij, tijd voor mijn eigen lijstje met daarin de hoogtepunten:

januari: de eerste editie van de nachtloop van Den Helder naar Haarlem (alternatieve finish) 100km, februari: Midwintermarathon in 3.45, maart: 1. Alternatieve variant van Rondje Amsterdam, 2. twee daagse georganiseerd door Ernstjan en Renske, van Ermelo naar Apeldoorn v.v., april: 1. Limburg Zwaarste 100km. 2. De 60 van Texel, mei: 24 uur van Steenbergen met pr van 201km, juni: 1. Amsterdamse bos 100km. 2. Ultrabalaton 212km, juli: 4 daagse bergtocht in Tessien (CH), augustus: TG 1.150km in 18 dagen, september: Hart van Brabant estafetteloop met Wilma 110km. in 08.48min. (beiden 55km), oktober: Belforttrail 50km, november: Deventer 100km met pr van 09.31min, december: 24 uur van Barcelona 177km.

Toetje volgt volgende week zaterdag, op oudejaarsdag: de S(ilverster) M(ararthon) in Meersen, een groepsloop van 58km. langs de Geul. Henri heeft gelijk: 2011 is een geslaagd loopjaar.
Op naar een sportief, uitdagend, ver hardlopend 2012.


Date: Wed Dec 21 23:30:00 2011

text = Wilma, het is niet altijd feest. In Steenbergen liep je een fantastisch PR op de 24 uur in een prachtige strijd met Jannet. Ik was erbij en heb van jullie strijd en jouw moedige lopen genoten. In Deventer liep je een dik PR en de beste seizoentijd bij de Nederlandse dames. Daarmee liep je in het voor- en in het najaar een topprestatie en meer mag je van je lichaam eigenlijk niet verwachten. Dat je dan in Barcelona na een goede 12 uur moet afhaken is niet meer dan logisch. Je hebt dit jaar ten opzichte van vorig jaar een enorme stap voorwaarts gemaakt. Als je je goed focust kan je volgend jaar weer zo'n stap maken. En dan is er heel veel mogelijk. Henri Thunnissen


Date: Wed Dec 21 00:27:14 2011

text = Nog een mooie serie foto's, -met- Wilma : https://picasaweb.google.com/hazubai/24hCorredorsCat2011 --Jasper.


Date: Tue Dec 20 22:53:42 2011

text = Hoi Wilma, wat een spannend verslag en wat een waanzinnig avontuur! Voor mij ben je sowieso de winnaar én de sportvrouw van het jaar. wat een mentale kracht. Top! Sterkte met het herstel, groetjes van Simone


Date: Tue Dec 20 00:21:43 2011

text = Ik ben trots op je en het blijft een giga afstand. En inderdaad is verzorging alles, het scheelt enorm en dat heb ik wel gemerkt in Steenbergen. Groet Rinus. www.rinusrunning.nl

Date: Mon Dec 19 19:48:08 2011

text = Tegenwoordig noemen we een afstand afleggen van 177km in 24 uur een mislukte missie :))) Wilma, er zijn geen grote kampioenen die niet ook eens heel erg hebben moeten afzien. Goed herstel ! Raimond.


Date: Mon Dec 19 14:13:44 2011

text = Wilma wat een dapper verhaal. Maar zo mislukt was je missie toch ook weer niet met 177km lopen, een beker en een fles wijn voor de 2e dame voor de 12uur loop. Toch maar weer aan de thee met honing i.p.v gels? Ga maar lekker uitrusten en kom maar morgenavond je blaren laten zien. gr. Magda


Date: Mon Dec 19 13:44:16 2011

text = Ohw ohw ohw......wat kan 24 uur dan lang duren. Ik heb met gekruiste vingers voor je gezeten, gunde je echt een mooi nieuw PR en een beetje ophef in ultraland. Dat gaat nog wel gebeuren maar we moeten er iets langer op wachten. Ga je waarschijnlijk alweer niet tegenkomen in Amsterdam maar ik ben trots op je! Leonie


Date: Mon Dec 19 13:03:57 2011

24 uursloop in Barcelona 2011, 177km, 2 km meer dan mijn winnende tijd in 2009. 4e plaats.

Ik kwam, zag en verloor….Een loop om snel te vergeten enerzijds, maar zeker om ook niet snel te vergeten. Want ik heb er veel van geleerd en popel nu al om revanche te nemen.

Het beetje plan wat ik had is om me tijdens het lopen alleen maar te focussen op het lopen. Daar ga ik al snel mee de mist in, want voor ik het weet, ben ik alweer met verschillende lopers aan de praat geraakt. Er zijn 3 banen voor de 24 uurslopen gereserveerd. Ik besluit dat de binnenbaan voor 24 uur mijn ‘huis’ zou zijn. Verder had ik het plan om hoog in te zetten. De eerste 50km. gaan in 4.45u. Ruim 10km. per uur. Toen bewust rustiger gaan lopen, zodat de 2e 50km. in 5.15u gingen. Tot nu toe heb ik altijd een positieve split gelopen, dus sneller in de eerste helft en rustiger in de 2e helft en in alle gevallen liep ik een pr. De winnares van deze editie pakte het anders aan, zij liep de eerste helft minder km.’s en ging versneller in de tweede helft. Wat liep zij goed en gefocust. Moet ik er wel bij zeggen dat zij een verzorger bij zich had die haar continue voorzag van eten en drinken. En datgene wat hij haar gaf, was vooraf helemaal uitgedokterd, qua calorieën etc. Qua eten en drinken hoefde zij nergens over na te denken, zij hoefde het alleen maar aan te pakken en op te eten. Hierdoor kon zij heel goed in haar ritme blijven.

Mijn verzorging is wat eenvoudiger bedacht: ik heb bidons bij me van 750ml. gevuld met 3 gels. Elk half uur neem ik een flinke slok, zodat elke bidon na 3 uur leeg is. We zouden elke 3 uur van looprichting veranderen, dus dat is een goed eikpunt. Op de website heb ik gelezen wat de organisatie te eten heeft en dat lijkt me wel genoeg (dadels, rozijnen, banaan, noten)

22 uur. We zijn 10 uur aan het lopen. Erwin is inmiddels gestopt. Ik ben de gels meer dan zat. Gelukkig komt er nu pasta, maar die is koud en eet heel onhandig op een plastic bord met een vork (in Steenbergen zit het in een bakje met een lepel, nu merk je hoe handig dat is). Verder liggen er bij de drinkposten noten, dadels, bananen, rozijnen en droog brood (?)

12 uur ’s nachts. We zijn op de helft en er staat 116km. op de teller. Als ik vanaf nu in een gemiddelde van 8km per uur de wedstrijd uitloop, verbeter ik weer dik mijn pr. Zo gezegd, maar niet zo gedaan. Waarom is dit me niet gelukt? Is de taktiek van snel starten de boosdoener? Zijn het de gels die ik niet meer binnen kan houden waardoor ik te weinig energie binnen krijg? Komt het door de blaren onder de eelt mijn voeten waardoor ik me niet meer kan focussen? Is het de combinatie van de kou en het gemis aan zout die ervoor zorgt dat ik continue naar het toilet moet en daardoor niet meer in mijn ritme kom? Hoe dan ook, zeggen en doen zijn twee verschillende zaken. Hoe verliep het verder?

De verzorger van Kai (de uiteindelijke winnaar) ontfermt zich over me. Hij vult mijn bidon met 3 gels en warm water. Na elk kwartier reikt hij me mijn drinken aan. ‘O nee, moet ik nu alweer drinken?’ ziet hij me denken. ‘’Du liebst mich nicht, sehe ich an deine augen, aber du muss drinken’’. En zo draai ik mijn rondjes door, 8 km. per uur, goed te doen qua tempo. Ik ben er nog steeds niet rouwig om dat ik snel gestart was. Maar op een gegeven moment kan ik het datgene wat ik drink niet meer binnen houden. Grr. What’s up. Ben ik hiervoor naar Barcelona gevlogen? En ook krijg ik het niet warm. Elk uur trek ik een extra kledingstuk aan.

Na 16 uur lopen. Het is inmiddels 4 uur ’s nachts en ik heb al mijn kleren aan die ik bij me had. (thermoshirt, t shirt erover, hardloopjasje, regenjas, handschoenen en hoofdband). Er staat een ijzige wind. Inmiddels moet ik ook continue naar de wc. Ik mis stukjes komkommer of tomaat met zout, om het vocht vast te houden. Mijn lichaam werkt niet meer goed. Ik ben even kort gaan liggen op een bankje in de kleedkamer. Erwin kwam erbij om me moed in te spreken. Maar ik voel dat het er niet in zit deze keer. Dan maar geen pr, het is niet elke keer feest. Na 10 minuten besluit ik weer de baan op te gaan. Erwin stuurt een sms voor op het hardloopblogje. De blaren onder beide voeten zorgen ervoor dat wandelen geen optie is, dus dribbel ik in een heel rustig tempo mijn rondjes. Het vreemde is dat dit meer energie kost dan als je goed kan doorlopen. Ik loop zelfs te hijgen, heb spierpijn op mijn borstkas. Vreemde gewaarwording. Af en toe komt Jos naast me lopen. Dit lijkt net een deja vu. Zo liepen we ook in de laatste rondes tijdens mijn eerste 24 uur in Steenbergen. Maar toen was daar die euforie dat ik eerste lag in de wedstrijd. Dat euforische gevoel is er deze keer niet. Dit is echt een lijdensweg. Een betere mentale training kan ik me niet bedenken. Dan is het nog ergens goed voor.

Na 21 uur lopen. Het is inmiddels licht en de temperatuur wordt weer aangenaam. Ik beraam mijn zoveelste plan van deze race. Als ik nu nog 13 km. ga strompelen, dan loop ik mijn een na beste tijd op de 24 uur. Ik waag een poging, maar de focus is weg, wandelen lukt me niet, strompelen wel, maar is dat het nou? Het lukt me niet om de pijn van de blaren te negeren. Ik wil in ieder geval boven de 175km komen, de tijd van mijn eerste 24 uursloop. Ik vertel Ria dat zij voor de 3e plaats moet gaan en haar pr nog kan verbreken. Daar gaat ze dan ook voor. Jos draait ook nog gestaag zijn laatste uren door. Ik heb een plekje gevonden in het gras in de zon en geef me eraan over.

Ik vind het zo jammer om niet aktief mee te kunnen doen aan de laatste loodjes. Dat is het mooiste van de wedstrijd. Daar haalt iedereen nog het beste van het beste wat er nog in zit uit zichzelf. Dan komt het laatste beetje adrealine eruit en wordt de strijd gestreden. Nu was al wel duidelijk wie er zou winnen, maar ook de winnaars willen alsnog zo ver mogelijk komen qua kilometers. Kai wordt 1e bij de mannen en Heike 1e bij de vrouwen, beiden komen ze uit Duitsland en beiden hadden een super verzorger bij zich die uit voorzorg de Duitse vlag mee hadden genomen. Zo lopen de 2 winnaars de laatste rondes met Duitse vlag over de baan. Wat een prachtig emotioneel moment moet dat voor beiden zijn.

Bij de prijsuitreiking wordt mijn naam omgeroepen. Ik ben verbaasd. Moet ik op het podium komen? Dan blijk ik de een na beste tijd te hebben gelopen op de 12 uur. Aha, zo ga ik alsnog met een beker en fles wijn naar huis. Omdat we alleen handbagage hebben, mag die fles wijn niet mee in het vliegtuig. Zo kan ik Jos een cadeautje geven. Die heeft hij ook verdiend, want hij heeft de hele wedstrijd uitgelopen (zij het met een paar tussenstops in de vorm van een pauze op een stoel)

The day after. Heerlijk wakker geworden in mijn eigen bed. Blaren onder voeten zijn uiteraard nog gevoelig, maar dat zal met een paar dagen wel over zijn. Kijk uit naar een volgende 24 uursloop met als doel een succesvolle(re) race. (de kater valt dus wel mee)


''Troostprijs na mislukte missie''


Date: Sun Dec 18 20:06:39 2011

text = Hé Wilma, wat een wilskracht! Knap hoor. Pas goed op jezelf de komende dagen, je hebt wel wat rust verdiend. Evelyn


Date: Sun Dec 18 16:11:06 2011

text = Wilma, gefeliciteerd met je zwaarbevochten 177km. Wat een lijdensweg zeg en Erwin viel ook al zo snel uit. Wat zal hij gebaald hebben. Benieuwd naar jullie verhaal. Goed herstel allebei en nu maar weer vlug naar Nederland waar het weer wel veel slechter is dan in Barcelona. gr. Magda


Date: Sun Dec 18 12:28:12 2011

text = Hoi Wilma, Ik hoorde net van Marjo en je ouders dat je nu aan het lopen bent in Barcelona. Heel knap hoor. Als je dit leest, zul je wel al klaar zijn, maar ik vind het heel erg knap van je hoor, dat je dit allemaal doet. Is het niet een soort verslaving ?? al dat lopen?? Verders nog heel veel succes en een fijne kerst. Groetjes Rika


Date: Sat Dec 17 09:29:18 2011

text = Het is bijna zover, net uitgebreid ontbeten. Er sliepen een hoop lopers in het hotel. Er heerst een gezellige, gemoedelijke sfeer. De meesten hebben al vaker een 24 uursloop gedaan en zijn blij met de blauwe lucht, ondanks de wind die er staat. Vorig jaar bleek het - 2C te zijn geweest. Ze herinnerden zich nog het fruit bij de drinkpost wat was bevroren. Ik sprak net een loper die geblesseerd is en daarom "maar" 12 uur gaat lopen. En lopers die standaard ``s nachts even een paar uurtje gaan slapen. We will see. Briefing is over een uur, dus ik ga me klaarmaken. Groet Wilma


Date: Fri Dec 16 09:18:25 2011

text = Héél veel succes Wilma! Ik ga je zeker via de site in de gaten houden! Evelyn


Date: Thu Dec 15 23:02:00 2011

text = Komend weekend wordt mijn vierde vierentwintiguursloop een feit. (of misschien wordt het wel een 24uursSloop, zoals vriend René het noemt) Zondag 12 uur zal ik weten of ik in staat ben geweest mijn pr van 201km en 828meter te verbeteren. Deze keer moet ik er iets verder voor reizen. Naar Barcelona waar we tig rondjes van 444 meter gaan afleggen op een atlethiekbaan. Er zijn slechts 4 mensen die ik ken daar, Erwin, Jos, Ria en Heather (ken ik van de TG). Deze keer geen Westerparkteam, bekende verkeersregelaars en geen meneer van Nuyten. Heb daarom bedacht er een stille loop van te maken, gewoon maar te gaan lopen, lopen, lopen en elke 3 uur van looprichting veranderen. Stap zondag na de loop gelijk weer in het vliegtuig om lekker in mijn eigen bed wakker te worden. Barcelona, Estamos llegando

{ www.corredors.cat/24hores/ }


Date: Mon Nov 28 23:17:47 2011

text = Carin, het viel mee hoor, het waren 11 docu's die ik heb gezien. Daar is overigens niets vermoeiends aan hoor, lekker zitten en genieten.


Date: Mon Nov 28 15:08:11 2011

text = "deze sport blijft veel mensen tot hun verbeelding spreken' Wilma wat jij doet spreekt ook tot mijn verbeelding. Dat ik las dat jij naar ( volgens mij meer dan) 20 documanteres van de Idfa gaat, plus een drukke week op school en privé. En dat je het dan ook nog redt om je kilometers te maken. Ik denk dat weinig mensen zich daar wat van voor kunnen stellen. We storten nog net niet in bij de gedachte :-).Maar ik vindt het zalig om jou stukjes hierover te lezen/ Carin


Date: Mon Nov 28 14:41:49 2011

Ultralopen, vreemde hobby? ‘’Mam, mag ik komend weekend de auto lenen?’’ ‘’Heb je een loopje ergens?’’ ‘’Nee, dat was vorige week, in Deventer.’’ ‘’In Deventer? Door welke dorpen ben je allemaal gekomen?’’ Mijn moeder begon een aantal plaatsen op te noemen. Ik onderbrak haar door te zeggen dat ik mijn kilometers had afgelegd op een atletiekbaan, 250 rondjes. Waarop zij reageerde: ‘’Neem me niet kwalijk hoor dat ik me daar geen voorstelling van kan maken’’. Nee hoor, ik neem haar niets kwalijk, want zulke reacties krijg ik wel vaker. Gelukkig kon ik de auto lenen, als ik ‘m zondag maar voor 16u zou terug brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Op die bewuste zondag startte ik mijn maandelijks 10 daagse. Mijn eigen bedachte spelregels van zo’n 10 daagse is dat ik dan elke dag ga hardlopen waarvan minstens 1x een ultra afstand. Die zondag liep ik met Erwin door de dichte mist van Abcoude via Ouderkerk naar Amsterdam (24km). Naast mijn werk en aktivitieten binnen de stichting Vliegende Meubelmakers (vmm), was er deze week ook de IDFA waar ik grote fan van ben. Verder had ik een paar afspraken ’s avonds, maandag een voorlichting van de vmm, dinsdag een ouderavond, woensdag heerlijk de hele avond vol documentaires bij idfa en donderdag werd ik verwacht op een vmbo school om te vertellen over misschien wel de mooiste school waar ik op werk, de HMC mbo vakschool. Met wat passen en meten lukte het me om in ieder geval elke ochtend om 05.50u via een omweg naar mijn werk te lopen (18km). Vrijdag had ik afspraak in Hilversum. De terugweg legde ik lopend af (32km), stukje door Spaanderswoud, maar veel ook langs een provinciale weg. Saai zou je denken, maar ik had hierdoor wel ruim de tijd om een plan uit te werken voor de vmm. Tijdens een lunchafspraak later op die dag werd me van alles gevraagd over mijn loopaktie van die ochtend. ‘’Hoe moet ik me dat nou voorstellen, had je je hardloopkleren al aan toen je bij die afspraak was? En hoe doe je dat dan met eten en drinken onderweg?’’ Toen ik vertelde dat ik mijn hardloopkleding had meegenomen en me in Hilversum had omgekleed, kwam de vraag waar ik dan mijn kleding had gelaten die ik aan had. “In mijn rugzak’’.’’ Wat? Heb je de hele weg ook nog met een rugzak opgelopen?’’ Deze sport blijft voor veel mensen toch tot verbeelding spreken. Zaterdagmiddag was er een verjaardagsfeestje in Vinkeveen, heen met de bus, terug gelopen (24km). Heb me geruisloos omgekleed in de bijkeuken om reacties te voorkomen, had even geen zin in tekst en uitleg. Zondag had ik om 12u afgesproken om met een vriendin een gezamenlijke Nepalese kennis op te zoeken in Enschede. Maar ik wilde die dag ook een ultra afstand lopen. Daarom weer vroeg mijn bed uit. Samen met Pieter en Erwin via de Amstel, langs Abcoude en de Gaasperplas richting Zeeburg om net op tijd terug te zijn voor een ontbijt en douche en klaar te staan toen de deurbel ging. “En, heb je lekker uitgeslapen vanochtend?’’ vroeg vriendin. Ik besloot haar in de waan te laten en zei haar dat ik inderdaad heerlijk had uitgeslapen. Zij het tot 06.30u, maar dat deed er even niet toe.



Date: Tue Nov 15 23:09:57 2011

Bron: http://www.een-foto.nu


Date: Tue Nov 15 00:19:01 2011

text = Oftewel 10,5 km/uur, een lekker tempo voor een ochtendloopje zoals ik dat tegenwoordig vaak doe met Wilma. Maar nu hield Wilma dit tempo ruim zes keer zo lang vol! Pffffffffff /-Pieter


Date: Mon Nov 14 22:24:45 2011

text = Het gemiddelde van 100km in 9u 31m: 100km in 571 min, dus 10 km in 57min en 6 sec. Volgens mij dan, --Jasper.


Date: Mon Nov 14 20:36:11 2011

Deventer 2011, 100km, op de baan. In vergelijking tot vorig jaar liepen we deze keer in de stralende zon. Alhoewel het maar 2 graden was toen we bij de start stonden (met korte broek, brrr) en het na zonsondergang erg afkoelde. Ik startte met de gedachte om ruim onder de 10 uur te finishen. Mijn pr stond op 10.07. Die wilde ik dus flink aanscherpen. Zoals normaal ging het in het begin makkelijk. Zonder het vooraf te hebben afgesproken liepen Erwin en ik samen op. We werden continue ingehaald. Zo, dat beloofde nog wat. Ons ritme van elk half uur een kop thee met honing en wat tukjes of chocola of chocoladekoekjes werkte prima. Maar na het 6e keerpunt, toen had we er 6u opzitten, ging Erwin wat versnellen en zakte ik wat terug. Het duurde ruim een uur voordat hij op een ronde voorsprong kwam. Toen kwamen we weer samen te lopen tot aan de finish. Erwin (die met een liesblessure liep wat hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt wordt door een liesbreuk) was binnen, net onder de 9 en half uur. Super! Maar ik moest nog een ronde. Mark de Boer liep de laatste kilometer met me mee en merkte op dat ik waarschijnlijk op dat moment ook een pr liep op de 1.000 meter. Het gestelde doel was bereikt, onder de 10u finishen: 09.31.29 Later blijkt dat dit de snelst gelopen tijd bij de vrouwen van 2011 is en de snelst gelopen tijd op de baan in Deventer. Peter kwam net aan toen we nog een kwartiertje te gaan hadden en was onze chauffeur op de terugreis. Wat een luxe! Wilma
 
Hieronder mijn rondetijden per 10 km.
 
Dan ziet de opbouw van onze loop er als volgt uit:
 
10km na 0.56min = 0.56min p/10km
20km na 1.51min = 0.55min p/10km
30km na 2.46min = 0.55min p/10km
40km na 3.41min = 0.56min p/10km
50km na 4.37min = 0.56min p/10km
60km na 5.33min = 0.56min p/10km
70km na 6.32min = 0.59min p/10km 
80km na 7.33min = 1.01min p/10km 
90km na 8.35min = 1.02min p/10km             100km na 9.31min=0.56min p/10km 

groet Wilma Dierx



Date: Thu Oct 27 23:46:01 2011

text = wat geschiedenis over ultralopen vroeger en de eerste marathon van amsterdam: http://sportgeschiedenis.nl/2011/10/17/eerste-ultraloop-in-nederland-was-in-1893.aspx GRT Renzo


Date: Tue Oct 25 21:40:52 2011

text = o ja, nog een grappige anokdote: afgelopen zaterdag deden we in Masevauex mee aan een wandeling van 10 km. Toen we ons aanmeldden, vroegen ze om onze woonplaats. 'Amsterdam', zei ik. 'Amsterdam? Hoeveel km is dat hier vandaag?' Ik deed een gok en zei 800 km. Na afloop werden we verzocht nog even te wachten, want er was een fotograaf onderweg om ons op de foto te zetten. We kregen een heuze beker, volgens Peter een overstickerde tweedehandse. Speciaal voor diegenen die de meeste km.'s had afgelegd om aan de start van deze wandeling te verschijnen. Voor ons dus!


Date: Tue Oct 25 00:13:15 2011

text = BelforTrail 2011. Een loop in de Elzas van 50 km met 2300 hoogtemeters naar de top van de Ballon d'Alsac. Woensdag met de Citynightline naar Basel gegaan. Eigen fietsen mee. Binnen 4 km. waren we al in France en na 70km stonden we op de camping in Masevaux. Gelukkig was daar een verwarmde ruimte waar normaliter baby's worden voorzien van schone luiers maar waar wij deze keer 's avonds konden zitten en kokkerelen, want de temperatuur was na zonsondergang niet aangenaam meer te noemen. Er was natuurlijk geen gezin met kids meer zo gek om met dit weer nog te gaan kamperen. Ik geef ze geen ongelijk. Samen met Wilma Vissers en Peter daags voor de loop enkele pittige heuvels per fiets bedwongen als warming up, met als toetje deze trail. Lekker veel afwisseling qua hardlopend als het downhill ging en wandelend bij de meest steile stukken omhoog. Er zat 1 stuk tussen van een kilometer lang met 300 hoogtemeters waar we ruim 20 min. over deden. Pal onder een skilift door, steil omhoog. Ondanks de twee zeer uitgebreide verzorgingsposten waren de zelf meegebrachte krentenbollen geen noodzakelijk kwaad. Ik las nog eens mijn verslag over van Boullionnante uit 2008. Erg enthousiast was ik toen niet. Ik miste de momenten waarop je gewoon lekker kon doorlopen. Dat lukte me bij deze loop prima. Zullen die bezoekjes aan CH dan toch zijn vruchten aan het afwerpen zijn? Het was echt genieten. Een aanrader dus. Het beetje spierpijn vandaag neem ik op de koop toe.

{ bron}


Date: Thu Oct 13 22:25:45 2011

text = Afgelopen weekend weer de Twente Landgoed Marathon gelopen en het was weer net zo succesvol als vorig jaar. Toch echt een aanrader voor de hardloopgroep volgend jaar. Een marathonafstand die je in een duo kan afleggen, een loper en een fietser. Op elk willekeurig moment kan er gewisseld worden, er is geen tijdmeting, dus heel laagdrempelig. Samen met Jet en Erwin gelopen en ook Majet, Joos en Jos Akkermans waren er. Na afloop smaakte de riesling zalig in een heerlijk zonnetje (totdat de regen flink losbarstte). Een geslaagde dag. Komend weekend wandel ik twee dagen langs de zuidkust van Engeland met vriendin Nicolette die een aantal jaar geleden geemigreerd is naar Londen. Mijn herfstvakantie sluit ik af met de BelforTrail in Belfort in Frankrijk, 65km van Basel. http://www.territoire-sport-nature.com


Date: Sun Oct 9 10:18:45 2011

text = He Wilma, op 30 oktober is bij ons in Lekkerkerk een prachtige gezellige natuurmarathon en ik heb je er al meerdere malen over gesproken (dit jaar nog op Texel)maar misschien ben je hem wel vergeten. Kijk een op www.krimpenerwaard-natuurmarathon.nl en bekijk voor de sfeer de foto's. In 2008 al eens gelopen met Henk Geilen bij wijze van ''proefloop''en goedgekeurd dus het parcours is leuk genoeg om langs te komen. Vr.Gr. Wim Nobel


Date: Tue Sep 27 17:33:22 2011

text = 't Kroegske bijzonder succesvol bij Hart van Brabantloop. 105 km in 8 uur en 48 minuten. Zaterdag 25 september hebben Wilma (Vissers) en ik meegedaan aan de Hart van Brabantloop (met start en finish op het universiteits terrein van Tilburg). Normaal gesproken legt een team van 14 lopers, in estafettevorm, de totale afstand af van 105 km. De afstanden waren verdeeld in vrouwen en mannen etappes. Wij hebben onder de naam ''t Kroegske - die Wilma's'' bij toerbeurt de onderlinge afstanden voor onze rekening genomen en zo beiden ruim 50 km afgelegd met een gemiddelde snelheid van exact 12 km per uur. (1 etappe van 7,6 km. zelfs in 12.78km. p/u). Hierdoor gebeurde het dus regelmatig dat een van ons met de mannen meeliep. De lopers hadden niet door dat wij meerdere etappes liepen, want die liepen er maar één. Hun begeleiders op de fiets viel het wel op. 'Hé, ik heb jou al eerder zien lopen, dat kan toch niet?'. Met deze loop werden wij in het voorlopige eindklassement 76e van de 98 deelnemende teams. En om het niet al te gemakkelijk te maken, fietste de een mee als de ander liep. Ondertussen werd al fietsend 'gepauzeerd', gegeten en gedronken om weer voldoende energie op te doen voor de volgende loopetappe. Dit alles gebeurde onder de bezielende aanvuringen van de eveneens ruim 100 km fietsende teamcaptain Arja, de vriendin van Wilma. Het was een evenement wat ik voor een volgende keer graag wil promoten onder de hardloopgroep. Sfeervol, gemoedelijk, na elke 4 etappes was er een herstart met als afsluiting een 5,2 km etappe waarbij de vrouwen 10 min. voorsprong kregen op de mannen. Zo finishte elk team nagenoeg gelijk en kon het feest losbarsten (alhoewel, toen zat ik al in de trein naar huis). Dank aan Arja die een prachtig gifgroen looptenue had geregeld met bijpassende pet, inclusief mooi weer. Wat wil een mens nog meer? Foto volgt later. Wilma




Date: Thu Sep 15 16:40:37 2011

text = Toen ik gisterochtend om even voor zessen Pieter aantrof bij de spartelvijver voor ons gebruikelijke woensdagochtend loopje, deed hij de suggestie om naar de heuvel te lopen. 'Niet echt spannend' dacht ik toen nog maar, 'ach ja, vooruit maar.' Hoe kan ik zo dom zijn. Pieter zou Pieter niet zijn als hij rechstreeks op zijn doel af zou gaan, maar zijn loopgezelschap verrast met hier en daar een onbekend groen lusje. Zo werd het een heuze natuurtocht die eidigde bij mijn school. Pieter, ik proost op nog vele woensdagochtendloopjes, want met jou als gids is niet een loopje hetzelfde. En voor diegenen die het vroege opstaan weten te trotseren, be our guest. Fitter kun je je dag niet beginnen. Wilma


Date: Sun Sep 11 09:38:44 2011

text = Met pieter samen meegelopen met verjaardagsloop va Jos (Broersen). Wat leek op relaxed loopje waarbij ruime tijd was bij verzorgingspost om de groep lopers weer bij elkaar te krijgen, leidde tot een tocht waarbij de 2e helft kwestie werd v tanden op elkaar. Zo moe als ik gister was, zo leeg als mijn benen daar voelden, zo heb ik me bij geen enkele etappe vd TG gevoeld. Zullen wel de naweeen zijn. Gezelschap en omgeving en verzorging v anemarie waren er niet minder om. Wilma


Date: Mon Sep 5 12:21:23 2011

text = Na de Trans Gaule was mijn lichaam nog een aantal dagen voorzien van een grote hoeveelheid adrealine. De vermoeidheid overviel me woensdagavond. Totaal gevloerd kroop ik bijna op mijn knieen naar mijn bed, om half 9 's avonds. Zondag heb ik voorzichtig de draad weer opgepakt en mijn eerste loopje gedaan met Brigitte en Anrina. Het werden 10 hele rustige km.'s in het Westerpark. Het voelde goed genoeg om Jos Broersen te mailen dat ik graag met zijn verjaardagsloop mee loop volgende week zaterdag. Het aantal km.'s zijn gelijk aan zijn leeftijd, hij wordt 61 jaar. En aangezien het een groepsloop is zonder klassement, zal de tocht op een rustig drafje worden gelopen. Wilma


Date: Sun Aug 28 20:10:22 2011




Het La Transe Gaule verhaal van Wilma en Erwin staat nu op een nieuw LaTranseGaule-blogje. {8 sept 2011}



Date: Thu Jul 14 00:10:44 2011

text = Hoe was het ook al weer om samen in alle vroegte door de stad te lopen met mijn twee loopmaatjes Pieter en Frank? Het was alweer meer dan een maand geleden, na een paar stappen wist het antwoord: 'Het is een prima manier om goed wakker te worden en op een sportieve manier te genieten van de rust die dan nog in de stad heerst'. Heb nog nooit spijt gehad dat ik daarvoor vroeg mijn bed voor uit kom. Ben na het Balatonavontuur langzaam de draad weer aan het oppakken. Liep afgelopen zondag pas weer een wat langere afstand. Heen en weer naar Nes aan de Amstel waar ik iemand die onbekend is in die omgeving heen ging brengen, ik lopend, de ander op de fiets ernaast. Die persoon was niet bekend met mijn loperij. Na een half uur vroeg hij me wanneer ik een keer ging wandelen of misschien even ging zitten. 'Dat doe ik op die boerderij wel' zei ik hem. Tijdens dit loopje van 1,5 uur bleef hij zijn verbazing regelmatig uitspreken. Opeens merkte die op 'O, ik zie het al, je loopt eigenlijk helemaal niet echt hard, je schuifelt vooruit, maar dan wel in een rap tempo'. Op de terugweg, toen ik in mijn uppie weer terug liep merkte ik dat ik het me een stuk moeilijk afging. Hoe kan dat nou, vroeg ik me af. Ik moet toch wel 15km zonder problemen kunnen lopen? Ik mis iets, maar wat? Mijn gedachten gingen terug naar het Balatonmeer. Toen Peter met me mee fietse ging ik als een speer, zo ook vanochtend. Ik miste iemand naast me. Daar zit de clou. Maar ja, nu heb ik een aardig netwerk aan lopers opgebouwd, maar zal ik het toch ook alleen moeten kunnen. Als het me lukt om de Trans Gaule uit te lopen in augustus (18 dagen lang een afstand van rond de 65 km! van Roscoff naar Narbonne) zal ik dit probleem vast onder de knie hebben gekregen. Wilma


Date: Tue Jul 5 14:41:49 2011

text = Wilma, Een geweldige prestatie van je: het Balaton meer rond lopen! Gefeliciteerd. En dan ook nog zo charmant bij de finish. Erg leuk je verslag te lezen. groeten van Arja


Date: Fri Jul 1 22:33:24 2011

text = Waar haal je het vandaan... En je ziet er nog zo fris uit op die finishfoto. Voor zo iets moet je een ijzeren wil en een ijzeren conditie hebben. Leuk om jou, Ferry en Richard op Schiphol ontmoet te hebben. (André Boom)


Date: Fri Jul 1 02:53:39 2011

text = Van harte gefeliciteerd Wilma! Knap hoor, eerst Steenbergen, dan de 100 km in Amsterdam en nu de Ultrabalaton ruim binnen de limiet. Als ik zo'n rijtje typ denk ik toch echt dat de Spartathlon voor jou haalbaar moet zijn. Maar dat komt later wel eens, nu eerst genieten. Henri Thunnissen