- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


archief 2018

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

( Het laatste bericht staat bovenaan )
Date: Sun Dec 2 21:52:14 2018

text = 3BU - oftwel DrieBruggenUltra- eindtijd 6.21. Een grote ronde van 65 km met een start en finish in Kampen, waarna je om het Ketelmeer heen loopt. Windje mee heen en tegen terug en toch de eerste in 3.10.45 en de tweede helft ook zoiets. Ik zat er goed in, tot 51 km samen gelopen met Erwin en toen een kleine versnelling ingezet. Het kost wat tijd om mijn basistempo weer terug te krijgen naar 11 km per uur, maar de trainingen die ik nu twee keer per week in het Vondelpark doe, werpen hun vruchten af. Helaas is er geen 24 uur komende maand. Het voordeel was dat ik daardoor tijdens de eerste week van de kerstvakantie zonder enig schuldgevoel een week lang kon uitslapen, misschien ga ik dat nu ook wel doen en eens uit mijn comfortzone stappen door overdag mijn hardloopschoenen aan te trekken. Ik ga eens wat loopplannetjes beramen.

{ https://3bruggenultra.beesports.nl/ }


Date: Sun Dec 2 21:44:56 2018

text = Na de Sparathlon heb ik gehaast tijdens de Amsterdam Marathon in 4.10u. Het was een gezellige boel, want mijn medehaas zweepte het publiek met tijd en wijle lekker op zodat onze medelopers veel applaus kregen. De sfeer zat er dan ook goed in. Na afloop wachtte ik nog even op Erwin en Aad (een Vliegende Meubelmaker die twee jaar geleden mee is gevlogen naar Nepal). Hij liep zijn eerste marathon en ik had de eer zijn medaille om te hangen. Het leuke was dat er ook lopers waren die een heel eind mee waren gelopen met mij, maar aan het eind toch wat afzakten. Ook hen heb ik nog gezien na hun finish en zo kon nog een paar bedankjes in ontvangst nemen. Hazen is dankbaar werk, ben er volgend jaar graag weer bij.



{vr 28 - za 29 sept 2018}
Wilma loopt haar 6e Spartathlon:
https://loopje.home.xs4all.nl/hg/blogjes/Sparta.html


Date: Tue Sep 25 18:02:00 2018

text = Aanstaande vrijdagochtend om 7.00 uur Griekse tijd ( 1 uur later dan in Nl, dus 06u NL tijd.) start ik voor de 6e keer aan de voettocht vanuit Athene naar Sparta, 246km verderop waar ik de voeten van Leonidas moet kussen vóór zaterdag 19.00 uur (NL tijd 18 uur), want 36 uur is de limiet voor deze afstand. Het is niet de eerste keer dus ik ken alle ins en outs van deze Spartaanse tocht. Een leuk feitje is dat de lopers geen muziek mogen luisteren onderweg. Alles kan gevolgd worden via www.spartathlon.gr Er zijn 401 lopers waarvan 45 vrouw. Japan en Griekenland zijn met meer dan 50 deelnemers de grootste groep gevolgd door Duitsland. Er lopen 8 NL deelnemers mee. Gelukkig blijft de zon weg en wordt er zelfs regen voorspeld. Als het me goed afgaat, kom ik volgende week na de training even langs. Wilma


Date: Tue Sep 11 11:31:32 2018

text = Wat ik zo sterk van jou vind is dat je altijd met een sterk plan de wedstrijd in gaat en ook altijd wel een een plan B hebt als het niet gaat zoals je dacht. Maar meestal is plan A meteen het goede plan! Mooi gedaan! Groeten, Joke


Date: Mon Sep 10 16:50:46 2018

text = Winschoten 100 km - eindtijd 9u.58min. Precies volgens plan lukte het me om deze keer de RUN te lopen in 10km p/u. Afgelopen zomer wandelde ik met Peter 250 km door Zweden (een deel van de Kungsleden en een deel van Skaneleden), maar zoals Jannet zegt ''Wandelen is een ondersteuning bij hardlopen maar geen vervanging''. Dus ik was best een beetje zenuwachtig of mijn plan zou lukken. Sinds kort heb ik een horloge waar ik mijn rondetijden op zie en ook wat mijn verwachte eindtijd is per km. Dat stimuleerde enorm. En het publiek was echt een grote motivator. Sommigen hadden de deelnemerslijst uitgedraaid en wisten precies hoeveel keer ze me nog zouden zien. En als ik zei dat ik nu even niets hoefde maar de volgende ronde wel, stonden ze inderdaad klaar met cake of cola toen ik weer voorbij kwam. Ik vond het echt geen straf om daar in Winschoten tien rondjes te lopen. Nu nog een rustige mararthon in Roelofsarendveen en een etappe van de HUT komend weekend. Dan heb ik mijn trainingsachterstand ingehaald en klaar voor de Spartathlon (28-29 september)


Eerste vier rondes was ik de haas van Hein Bodelier



Date: Mon Jul 16 13:25:59 2018

Tien rondjes hardlopen in de warme zon, rondom het tuincomplex waar ik woon. Dat deed ik gister met voorafgaand 30km in de benen met mijn zussen in alle vroegte. Dat doen we vaker, in het Amsterdamse bos, waar het veel minder warm was en veel meer schaduw. Maar daar waren niet van die lieve verzorgers die me elke ronde iets lekkers aanreikten inclusief een spons. ''Ben rond 15u binnen'', zei ik tegen Peter. Dan kunnen we om 15.45u naar een theatervoorstelling bij het Westergasfabriek vanwege hun 15 jarig bestaan. Nou, vergeet het maar, want die warmte had me dusdanig in de greep dat ik mijn tempo niet kon vasthouden. En onderweg kwam ik regelmatig bekenden tegen wat ik als reden zag om even te stoppen en een kort praatje te houden. Eindtijd 4.29u. En 200,6 km op de teller van afgelopen week.


Date: Mon Jul 2 12:31:05 2018

text = Mijn tweede deelname aan de tweejaarlijkse Triple Marathon van Eelde naar Wardenburg is een feit. Deze loop zat vrij dicht op de Elfstedentocht waar ik toch wel even van moest bijkomen. Na een weekend rust heb ik drie zaterdagen om en rond mijn huis het volgende gedaan: 3x10km in zo’n 5.45min per km, een week later 3x15km in zo’n 5.50min per km. en nog eens een week later 3x20km in zo’n 6min per km. Tussentijds nam ik een pauze van zo’n 2 uur. Deze trainingswijze beviel me prima, omdat ik hierdoor niet steeds een hele dag weg was. Bij deze Triple Marathon waren ook een paar lopers van de Deutschlandlauf. Het leek net een reünie. De race zelf kende wel een aantal pittige dips. De eerste marathon verliep voorspoedig. In alle vroegte tussen 5-9 uur. De tweede was het al warmer en kreeg ik halverwege weer last van een zwabbervoet. Moest daardoor mijn tempo minderen waardoor ik uit mijn ritme raakte en met moeite de eindstreep bereikte. Besloot toen om de 3e marathon heel rustig te starten. Niet sneller dan 6.30min per km en dat liep heerlijk. Relaxed en ik genoot. Ik was 4e vrouw en lag bijna een half uur achter op de 3e vrouw, dus ik hoefde ook niet mijn best te doen om op het podium te komen. Totdat ik bij de tweede verzorgingspost een van die vrouwen zag zitten, ze was uitgestapt. Dus nu was ik 3e vrouw en dribbelde tevreden langzaam door. Totdat ik de 2e vrouw inhaalde. Ze zat er doorheen en ik bleek 18 minuten op haar achter te liggen en had nu nog 15km te gaan. Dat gaf mij de drive om mijn tempo weer op te voeren en zo sjeesde ik naar de finish met elke km weer ruim onder de 6 min. Ik haalde nog twee lopers in die verbaasd reageerden, maar door mijn enthousiasme werden aangestoken en bij mij aanhaakten. Ik had er echt lol in en zo kreeg de slotfase van deze race een mooie glans. Over twee jaar hoop ik er weer bij te zijn. Drie keer de Triple Marathon lijkt me mooie prestatie en wie weet gaat er dan ook een estafetteteam mee. De moeite waard om hier eens over door te bomen.


Date: Mon Jul 2 12:28:36 2018

text = hoi wilma hoe is het derde stuk gegaan? Ik zat voor de derde afstand zaterdag bij jou in de bus. groet, jan j.parijs@ervetencampe.nl


Date: Fri May 25 15:07:59 2018

Elfstedentocht 2018 - 225km - 30 uur en 45 minuten. Een loop waarbij het logistieke deel vooraf best even een puzzel was. Alleen lopen was voor de organisatie geen optie, dus vond ik Peter, Pieter en Erwin bereid mij per fiets en auto te begeleiden. Peter beet de spits af om vanaf de start mee te fietsen. Na het Friese volkslied en een groepsfoto van de 39 lopers op het bordes van het gemeentehuis gingen we van start. Voor mijn gevoel liep ik heel rustig en ook heel makkelijk, maar toch bleek ik binnen 2 uur bij het 20km te zijn. Dat moet langzamer en zo geschiedde. Na zo'n 5 uur lopen, kwam Pieter op het parcours en ging Peter terug naar de camping. 'Tot morgen' riepen we naar elkaar en weg was die. Onderweg vertelde Pieter over zijn Elfstedenroeiwedstrijd van die week ervoor en daardoor had ik niet zo'n erg in die eindeloos lange fietspaden langs de wegen en kanalen. Ondertussen had hij contact met Brigitte die mij met haar zus verraste met haar komst vlak voor Leeuwarden. Zij loodsten me door hun geboortestad, vertelden waar ze gewoond hadden, op school hadden gezeten en voor ik het wist was daar de eerste cut off post. Ruim een uur voor sluitingstijd meldde ik me daar en zag ik Erwin. Brigitte en haar zus fietsten nog een stukje mee, totdat ik met Erwin en zijn auto herenigd werd. Inmiddels was het aardedonker en muisstil. Daar liep ik naast de auto van Erwin, luisterend naar ''Met het oog op morgen''. Zo gingen we de nacht door. Soms ging Erwin twee km voor de volgende post alvast vooruit en liep ik only the lonely door het donkere Friese landschap met enkel een heel dun maantje aan de hemel. Wat genoot ik en wat wenste ik dat de nacht nog lang zou duren.

In Bolsward zei iemand ' Ga even rustig zitten, neem even rust voor je weer verder gaat'. Maar ik had geen rust in me om te gaan zitten en zo ruim zat ik nou ook weer niet in mijn tijd. Dus we gingen snel weer verder. Het tempo werd al langzamer en ik kreeg het niet meer voor elkaar om sneller te gaan dan 7 km per uur. Het voelde echt nog wel aan als hardlopen, maar het is ook prima te doen als snelwandelen. Alleen die techniek beheers ik niet, dus ik bleef maar doorlopen. Bij de volgende cut off had ik nog 28 min speling. Peter was weer in aantocht en al snel daarna wisselden hij en Erwin elkaar af. Op naar de laatste etappe van deze legendarische race. Zie daar, een heuveltje in het parcours. Wat fijn, even een andere beweging na urenlang over vlak terrein. Erwin appte 1,5 na zijn vertrek dat die na zo'n 120km rijden thuis was en dan te bedenken dat ik in die tijd pas 9 km had afgelegd. Ja, de koek was op en ik moest nog ruim een marathon. Peter gaf me opdrachten 'tot aan die molen en dan mag je weer even wandelen'.

Het publiek in Workum was geweldig, die zweepte ons op. Nog maar 12,5 km tot aan de finish. Dat lukt ook nog wel, maar oei oei oei wat was er mis met mijn coördinatie. Omkijken waar Peter bleef kon echt niet meer, want dan viel ik zowat om, dus recht vooruit en vooral de witte strepen volgen op de weg. Ik ging ook weer scheef lopen en kreeg het echt niet meer voor elkaar om hardlopend Bolsward in te komen. Ok, toen ik de finishboog zag en al die supporters rijen dik, toen bewoog ik nog een beetje van het ene been op het andere wat leek op een loper in slow motion. C'est tout. Vlak na de finish wist ik niet hoe snel ik een stoel moest hebben om niet om te vallen. Alsof ik in een achtbaan zat en alles om me heen duizelde. Remco van de EHBO nam me mee naar de keet en daar kwam ik weer bij. Al snel was er een busje geregeld die me naar de camping bracht. Als held werd ik daar ontvangen door de campinggasten. I made it. Woh, wat een tocht. Zo zie je maar, ik was een van deelnemers met de best geschudde kaarten als het gaat om ervaring met deze lange afstanden, maar daarmee is niet gezegd dat het dan ook makkelijk zou lukken. Deze finish heeft me wel de mooiste medaille opgeleverd tot nu toe. En nu, na 5 dagen, ben ik weer bijgekomen en kijk ik alweer uit naar het volgend avontuur: de Triple marathon op 30 juni. Groeten Wilma

{ zie ook: http://www.ultraned.org/n_item/f7247.php
https://elfstedenultraloop.nl/ }


Date: Tue May 22 21:21:25 2018

text = Van harte Wilma, Het was superzwaar deze keer. Heel veel respect! Bob


Date: Mon May 21 11:18:50 2018

text = Goedendag Wilma, Gefeliciteerd met het behalen van de elfstedentocht ultrarun. In Stavoren zag ik je aankomen lopen, ik moest je gewoon even toejuichen en aanmoedigen. Wat een prestatie. Jouw reactie: "hoe ver is Bolsward nog", even een korte aanraking, "ik kan wel huilen" je liep weer verder "maar ik haal het wel." Vervolgens ben ik je via de GPS blijven volgen er waren momenten dat ik dacht zal ze het redden.....toen om iets over half zeven was je bijna bij Bolsward en ja gehaald. Wat een super prestatie van harte gefeliciteerd en veel plezier met al je ultra runs. vriendelijke groet Hinke v.d Meer


Date: Mon Apr 23 13:47:58 2018

24 uursloop Oberberg-169,820m. Gezien de Elfstedentocht van 230km non stop op zaterdag 19 mei a.s. wilde ik tijdens deze 24 uur 's nachts gaan slapen. Plan was drie marathons lopen, dan een tukkie doen en dan de vierde marathon lopen. Het begon met flinke warmte over een parcours van 2,5km waar twee bruggetjes en twee flinke klimmetjes in zaten. Mijn appelmoesjes waren zo warm geworden waardoor 't maar niet wilde zakken toen ik die at. Na twee rondjes zat die appelmoes nog niet waar die wezen moest: in mijn maag. En dit gold eigenlijk voor álles wat ik at. Toen ik na 12 uur lopen 105km had gelopen, besloot ik te gaan slapen. Eerder dan bedacht, maar ik hoopte dat mijn maag weer wat tot rust zou komen. Na vier uur 'slapen' en bibberen in mijn slaapzak (waarschijnlijk iets te veel zon gehad waar ik 's nachts last van had) stond ik weer op de baan voor de laatste acht uur. Nog 65km te gaan om te eindigen met vier marathons. Er werd flink doorgelopen door de 12 uurslopen die nog twee uur te gaan hadden. Toen zij om 6AM klaar waren was t parcours weer voor t handjevolle 24 uurslopers en vooral wandelaars. Ik lag inmiddels tweede vrouw met een achterstand van 14 km. Die heb ik nog gereduceerd naar 10km. Maar door een goede laatste deel ben ik meer dan tevreden over deze 24 uur. De lange afstandslopen zijn nu wel gemaakt. Nu alleen nog mijn oud vertrouwde ochtendloopjes en dan op naar Bolsward waar het startschot om 11 uur zal klinken waar ik dan de volgende avond om 19 uur weer binnen moet zijn.


Een prima uitgebreide en goed geregelde verzorgingspost met voor iedere loper zijn eigen beker. Dat was een slimme zet en zorgde voor weinig tot geen afval onderweg.


Date: Mon Mar 26 15:29:56 2018

text = Lentemarathon 2018. Najaar 2007 had ik mijn 10e marathon gelopen en bedacht me dat ik daar toch niet meer zoveel uitdaging in zag. Daarom stapte ik over naar het ultralopen. Nu, ruim 10 jaar later sta ik er anders in . Al een tijdje modder ik met mijn basissnelheid. Liep ik twee jaar geleden nog drie keer een marathon onder de 3.30, dat is nu even utopie. Doe wel wat aan snelheidstraining, maar het komt er toch niet goed uit bij wedstrijden. Gister dus die lentemarathon. Om er een ultra van te maken, liep ik er heen en na afloop weer terug. Goed voor 22 extra km ’s. De wedstrijd zelf heb ik nagenoeg alleen gelopen, was ik geconcentreerd op mijn km tijden (heb sinds kort een Garmin en dat stimuleert me enorm) en had ik vooraf een doel. Ik wilde graag onder de 3.45u finishen. Mijn aanvangstempo was redelijk hoog en kon me dan ook permitteren dat ik bij de 18km om onverklaarbare reden een enorme dip qua snelheid had. Ik deed bijna 6 min over een km en de volgende ook. Snapte er niets van, maar wat ik al helemaal niet begreep is dat ik alsnog precies op de helft doorkwam in 1.52min. Als ik deze tijd in de tweede helft ook zou halen, was het doel bereikt. En verrek, dat lukte. Het ging zeker niet zo snel als de eerste km’s in deze race, maar ik had wel weer wat snelheid terug en was meer dan gedreven om dat rottige steentje in mijn schoen te laten zitten en door te gaan. Bij een ultra was ik allang gaan zitten op een bankje om ‘m eruit te halen. Er zat een loopster vlak achter mij die ook een stimulans was om haar voor te blijven. En toen was daar de finishboog, op 700 meter afstand zag ik ‘m. Ik wist mijn vleugels uit te spreiden en een eindsprint in te zetten waardoor ik in een tempo van zo’n 13km p/u finishte in 3.44.33. Wat een spel en wat leuk als je de spelregels een beetje kent. Deze magische afstand krijgt weer zijn respect van mij. Op naar een volgende.


Date: Tue Mar 20 21:14:53 2018

text = Wilma, het was super om samen een stuk te lopen en bij te kletsen. Nou of ik nu in vorm ben..... door de blessure eind vorig jaar, heb ik natuurlijk ook veel looprust gehad. Terwijl jij in die tijd honderden kilometers liep. Jij gaat wel altijd stug door!!! Je bent een topvrouw.. Liefs Lisenka PS ik zie je weer bij Dinah Might 50 miles


Date: Wed Mar 14 22:21:53 2018

text = Lichaam en geest zijn een groot raadsel, Wilma! Meestal ben jij de vliegende partij en nu bij grote uitzondering niet. Laten we aannemen dat dit inderdaad bij een grote uitzondering blijft :-) Leuke foto, zeg! Mooi om te zien zo jullie tweetjes. Groeten, Joke.


Date: Tue Mar 13 22:02:01 2018

text = Sallandtrail 2018. Twee jaar geleden liep ik deze 75 km lange trail ook, in 8 uur en 09 minuten, nu had ik er ruim een half uur meer tijd voor nodig, na 8 uur en 45 minuten was ik binnen. Ja, zal het de ouderdom zijn of de motivatie om meer snelheid te trainen die er voor zorgt dat ik niet meer kan tippen aan eerder gelopen tijden? Het was hoe dan ook wel erg lekker weer, prachtige omgeving, zeer gezellig gezelschap. Liep eigenlijk steeds alleen want alles om me heen ging sneller, maar doordat zij langer bij de verzorgingsposten bleven, haalde ik ze daar weer in. Ik kwam daar aan en was binnen een minuut weer weg en dan haalden zij mij weer in. De laatste 15 km kreeg ik weer de geest. Yoehoe, ik was niet meer te stoppen en wat ging het makkelijk. En dan te bedenken dat ik tussen de 55 en 60 km af en aan van de dribbel naar de wandelmodus overging. Het schoot werkelijk niet op. Geweldig, dat spel van de geest met het lichaam. En dan nu maar hopen dat ik daar nog lang van mag genieten.


Twee jaar geleden had ik een week voor deze loop Lisenka ontmoet bij de hardloopgroep en bleken we beiden naar de Sallandtrail te gaan. Nu, twee jaar later waren we er weer bij, deze keer liep Lisenka mij er geweldig uit. Maar gelukkig liepen we nog een stukje samen op en kletsten we wat bij. Lisenka, je bent in goede vorm!

{ www.sallandtrail.nl }


Date: Sun Jan 21 20:25:46 2018

text = Ik deed mee met de Light de Night, gisteravond in het Vondelpark, met mijn nichtje Ilse. We waren ''keurig'' op tijd, drie minuten voor het startschot zetten we onze fietsen op slot en sloten achteraan in de rij waar de 1.400 andere lopers zich hadden opgesteld. Ilse had de wens om onder de 50 min. te finishen. Zij ging voorop, ik er achteraan, een lange man was de eerste helft haar haas (zonder dat hij dat wist), toen durfde ze hem voorbij te gaan en ging het tempo een stukje omhoog. Totdat ze met nog een halve ronde te gaan, afzakte. Ik ging voorop, zei haar dat ze bij me moest aanhaken en zo kwamen we samen na 49.18 min over de finish. Helemaal uitgelaten en als een kind zo blij.