- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


archief juli t/m sept 2010

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Tue Sep 28 14:01:36 2010

text = Wilma, deze link mag wel even op jouw blogje aangezien je afgelopen weekend als supporter/ondersteuner bij de Spartathlon bent geweest. Hier is een verslag van één van de nederlandse deelnemers: http://www.dehardloopkrant.com/artikel.php?date=2010-09-28%2012:39&id=De%20gemiste%20afspraak%20met%20koning%20Leonidas . Over zijn uitstappen wegens onderkoeling: misschien is hij toch iets te veel afgevallen ;-) (hij woog tien jaar geleden 140 kilo en is toen gaan hardlopen - om af te vallen neem ik aan). Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 27 22:52:36 2010

text = Een mooi verslag Wilma! Wil ook graag het hele verhaal aanhoren... Ik hoop dat Erwin weer wat ervaring opgedaan heeft om zich nog beter voor te bereiden bij een volgende poging. Wat Jannet gedaan heeft is absoluut top! Dit is wel een ultieme uitdaging, ook al vindt Yiannis Kouros van niet of doet hij alsof? Hij heeft trouwens meer dan 1000 gedichten geschreven en gebundeld in een boek met de titel Symblegmata, maar dit als info voor de liefhebbers van Dichten & Hardlopen (de zgn. Di-hards). Hij heeft in ieder geval zelf buiten de wedstrijd om de afstand Athene-Sparta-Athene voltooid in 2005 en daarvoor lof. Dit weekend moest ik ook er aan denken waarom er eigenlijk geen 'live'-verslag is van de Spartathlon gezien de toenemende belangstelling. Vind het echt jammer dat dit er nog niet is. Moest in plaats daarvan steeds maar van de ene naar de andere bladwijzer Scrollen. Ja Wilma, ik kan me ook wel voorstellen dat je er (nog) geen trek in hebt. Nog wat curieuze zaken: Paul Kamphuis staat op de Griekse site genoteerd met een tijd van 35:59:55 terwijl in zijn boek staat dat hij net boven de 36 uur finisht en dat de Japanner Tomotaka Kamei in 2006 de stopwatch laat stilstaan op 35:64:34 (?!). Wat me ook opviel was dat de huidige winnaar Ivan Cudin in 2009 7e werd in 26:20:45 (tegen 23:03:06 nu!)en enorm goed heeft gepresteerd. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor Jan Albert Lanting die toen 5e werd in een tijd van 26:06:49 (en nu nota bene 23:31:22)./Bob


Date: Mon Sep 27 14:59:34 2010

text = Wat een schitterend verslag, Wilma! Wat een avontuur aan de zijlijn én in de frontlinie. Arme nederlanders die uit moesten stappen, ik hoop dat ze na de teleurstelling weer inspiratie opdoen voor een nieuw plan van aanpak. Het viel me op dat er nogal wat lopers uit Finland meededen maar die hadden dan ook meteen vanaf de start het woord "finnish" achter hun naam staan ;-) Ik zag een paar foto's op ultraplatform.nl van de nederlander die tweede werd, en wat een lef van hem om een groot deel van het parcours in een witte strakke tight te lopen... tenslotte zijn de omstandigheden (hitte, koude, uitputting) ideaal voor darmproblemen onderweg. Een zwarte sportbroek lijkt me dan een prettiger idee. Maar nu wat minder praktisch: wat een verhaal, wat een emoties. Helaas ben ik het boek nu kwijt, ik had het graag weer even uit de kast gepakt: "hardlopen, met succes je grenzen verleggen" van Jan Fokke Oosterhuis en Paul Kamphuis over deelname aan de Spartathlon, de eerste was de coach van de tweede. Erg leuk om te lezen, echt genieten. Het boek is vast nog wel te koop. Een aanrader! Wat ik ook erg leuk vond om te lezen: "ultra marathonman, confessions of an all-night runner" van Dean Karnazes. Deze man heeft in Amerika heel wat mensen aan het (ultra)lopen gekregen met dit boek. Maar berichtjes van de westerparklopers zoals op dit blogje van Wilma zijn natuurlijk het leukst :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 27 14:19:01 2010

text = En het zou ook een geruststelling zijn als jij je eens tot "normale tempo's" beperkt, Eric, als ik je blogje goed lees ;-) //Joke.


Date: Mon Sep 27 09:16:53 2010

text = Mooi verslag, Wilma! En na dit gelezen te hebben, is het een hele geruststelling dat jij je (voorlopig) tot 'normale' afstanden beperkt. // - eric


Date: Mon Sep 27 00:02:00 2010


Spartathlon 2010, op afstand kon ik me er totaal geen voorstelling van maken. Nu was ik er zelf bij, in de rol van supporter. Heb samen met de ouders van Erwin hem begeleid totdat hij helaas wegens het overschrijden van het tijdslimiet bij de 102km. moest stoppen. Ze waren totaal niet streng, als je 5 min. later kwam, was er niets aan de hand. Maar de vaart was er bij Erwin totaal uit, zijn benen waren leeg en het zag er niet naar uit dat het tempo opgevoerd zou kunnen worden.
 
Avontuur is over
Avontuur voor deze keer was daarmee over, we hebben nog wel Henk en Jannet bij de 124km. een hart onder de riem gestoken. Toen zijn we naar Sparta gereden en hebben we de volgende ochtend alle lopers binnen zien komen. We waren vroeg opgestaan om Jan Albert Lantink (JAL) te zien binnen komen (de finish was 5 min.lopen van het hotel) maar hij bleek net binnen te zijn gekomen. Goed van hem, jammer voor ons.
 
Laatste etappe
Al snel ontdekten we dat van de Nederlandse groep alleen Jannet nog in de race was. Terwijl de hele Nederlandse delegatie in Sparta vlakbij de finish op het terras of op de stoep zat en elke loper luidklappend onthaalde, liep ik ze een eind tegemoet. Langs de autoweg, waar gewoon in sneltreinvaart overheen gesjeesd werd. Wat een afschuwelijk deel van de laatste etappe, deze weg blijkt maar liefst 57 km. lang. Als je eenmaal in Sparta finished heb je er ook echt heel wat voor over gehad! Aangezien het niet toegestaan is om met een loper mee op te lopen, koos ik ervoor om bij een drinkpost te wachten tot er weer een loper voorbij kwam en daar ruim achter te blijven + aan de overkant van de weg. Zo bracht ik niemand in de problemen. In de achterhoede, waar Erwin op een gegeven moment in terecht was gekomen, mocht ik wel meelopen. Ik had even wat staan praten met zo'n official en die zei dat het in deze fase van de wedstrijd niet erg was als ik af en toe een stukje mee opliep. Dan reed ik met de ouders van Erwin mee naar de volgende post en liep ik hem tegemoet.
 
Verzorging
Onderweg waren er rond de 3 km. drinkposten ingericht met wat chips, bananen, vijgen, cola, water, sportdrank. Daar kon je dan zien hoeveel km. je al had gelopen en over hoeveel km. de volgende post was. Dit ging vanaf de start tot het eind zo door. In totaal waren er 75 posten. Sommige lopers hadden bij elke even of oneven post een flesje met eigen sportdrank gezet (dus die hadden 37 flesjes meegegeven aan de organisatie om onderweg voor hen neer te zetten, voorzien van startnummer, zodat je wist welk flesje van welke loper was) Verzorgers mochten alleen op vooraf aangegeven posten bij hun loper komen om iets aan te geven of van hem/haar aan te nemen. Per loper mocht max 2 verzorgers hebben die herkenbaar waren aan een kaart met hun naam erop en de naam van de loper + zijn startnummer. Op de auto was ook een sticker geplakt met het startnummer van de loper.
 
Controle onderweg door officials
Onderweg zijn er een paar lopers uit de strijd gehaald, omdat zij zich niet aan deze regels hielden. Die namen bv. koude blikjes drinken aan van hun verzorgers die in de auto meereden op de route of de verzorgers hadden in de berm spullen neergelegd, die pakten de lopers dan. Toevallig stonden wij erbij toen er een loper helemaal uit zijn dak ging omdat die aan de kant moest komen en zijn startnummer moest inleveren. Uiteindelijk zijn er wel nog 2 lopers zonder startnummer doorgelopen en gefinished.
Op het parcours reden er auto's van de organisatie af en aan om te zien dat alles volgens de regels verliep. Op een gegeven moment had Erwin vaseline nodig. Ik vroeg bij een drinkpost of zij dit aan hem wilden geven. Dat mocht dan. Maar als ik het aan hem had gegeven en er was op dat moment een official in de buurt, was die de pineut geweest.
 
Spandoek
Ik had een groot geel laken mee en schreef er steeds weer een andere tekst op: bij de 20 km: Jullie zijn allemaal helden, bij de 70 km: al bijna 1/3 zit erop, bij de 100 km: jullie zijn echt goed bezig. En tot slot een bericht alleen voor Jannet: ''Jannet, your dream comes true''
 
Finish Jannet
Toen zij Sparta binnen kwam, stond ik haar daar op te wachten. De finish moest echt snel komen voor haar, want ze was helemaal op. Misselijkheid had haar overmeesterd. Een stukje liep ik met haar op, maar daar was weer een auto van de officials. Om geen risico's te nemen, heb ik een shortcut genomen naar de finish. Als je Sparta inkomt, oogt het als een dood stadje. Is hier de finish van deze megalange loop? Je moet eerst nog een km. een rechte weg af, waar nog 2 heuveltjes in zitten. Na die ene km ga je rechts, weer een straat in die omhoog en omlaag gaat. Je vermoedt als loper dan nog steeds niets. Maar dan ga je weer rechts en kom je in een haag van mensen terecht tot aan het eind van deze straat waar het beeld van Leonidas staat.
 
Het was een zeer bijzondere ervaring, maar ik ben zelf nog niet besmet geraakt door het Spartathlonvirus
 


 


Date: Fri Sep 24 19:13:22 2010

text = Leuk dat de strandloop in de belangstelling staat en je kan ook een auto eerst bij Egmond,castricum of Beverwijk nee zetten en dan met de trein naar Den Helder. Van den Helder naar Beverwijk station is ongeveer 63km en je auto daar in de buurt plaatsen,treinen naar Den helder, even 63km lopen op het strand en dan weer naar huis met de auto..Kan ook toch?. Groet rinus.,


Date: Tue Sep 21 22:26:17 2010

text = O, Wilma dus niet. Pieter misschien? //Joke.


Date: Tue Sep 21 22:25:43 2010

text = Op chatnrun las ik ook over de plannen voor dit loopje. Sommigen waren aan het overwegen om een deel mee te lopen maar omdat er vrijdagavond/nacht gelopen wordt is het lastig om vervoer te regelen, je moet als je bij Egmond afslaat naar Castricum (50 km) wel een paar uur op de trein wachten. Het beste kun je dus onderweg een hotelletje regelen óf gewoon voor de 100 km gaan ;-) De loop heeft het motto van de Drie Musketiers: één voor allen, allen voor één". Leuk dat je mee loopt, Bob! En nu afwachten of Wilma ook de handschoen oppakt. Of Pieter. Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 21 22:20:52 2010

text = Dag Bob, bedankt voor de tip, maar de maandag erop heb ik tentamens en dan lijkt het me niet slim om vlak ervoor een nacht ''door te halen''. Maar ik ben uiteraard benieuwd naar de verhalen! Wilma


Date: Tue Sep 21 20:57:23 2010

text = Op 14/15 januari 2011 wordt er een 100km run (Den-Helder-Noordwijk) georganiseerd. Aanmelden bij harpsluiting@hotmail.com. Het is de bedoeling om samen te lopen en er geen wedstrijd van te maken en er wordt 's nachts gelopen dus het kan behoorlijk ruig zijn. Dit is een initiatief van Rinus Runnning, Rinus van der Wal en Ferry van Ent, je moet dit puur als een training zien voor alles wat rond of boven de 100 zit! Ik heb me een paar dagen geleden aangemeld, wie volgt? /Bob


Date: Sun Sep 19 20:10:30 2010

text = Vandaag bij de DtD heb ik voor mijn doen flink doorgelopen. Zelfs een pr op de 10km. (46.44) Ondanks de mensenmassa kan ik op zo'n parcours toch goed uit de voeten. In het begin is het wat slalommen, maar al snel is er toch voldoende ruimte om je eigen tempo te lopen. Mischa en ik liepen beiden voor HVO en waren samen gestart. Jammer dat zijn veter halverwege los ging en hij toen niet meer kon aanhaken. Samen met hem en Liesbeth na de finish in zo'n businesstent wat gegeten en gedronken. Vervolgens teruggelopen, wat in een rustiger tempo lekker relaxed liep. Het was een mooie loopdag met zoveel vrijwilligers die wel een bedankje verdienen, bij deze. Wilma


Date: Sat Aug 28 22:26:00 2010

text = Voordat het huiswerk losbarst nog even een loopweekend gepland, vandaag naar de Meermarathon gelopen. Met alvast 10 km. in de benen aan de 10 rondes begonnen van 4 km. per ronde. Het klinkt eenvoudig, maar de benen voelden behoorlijk zwaar. Gelukkig was daar wel support onderweg, incl. een grote delegatie van de hardloopgroep die was mee en mee liep. Magda en Jeroen hebben tot het eind toe volgehouden. Het was Magda haar debuut. Jeroen verbeterde zijn pr met bijna een kwartier. Pieter was helaas uitgestapt vanwege kramp. Gelukkig was die na een uur rust zodanig hersteld, dat hij de laatste ronde met me mee liep. Eenmaal weer thuis stond er 56 km. op de teller. Morgen van Hoogeveen naar Emmen. Een andere omgeving kan wonderen doen. Gewoon op de bonnefooi met rugzak op. Wilma


Date: Tue Aug 24 23:53:41 2010

text = Na 4 heerlijke loopdagen in de Alpen heb ik vanavond mijn vakantie afgesloten met een snelle 10 km. in 46.54min in het droge Abcoude, mijn geboorteplaats. Met voldoende km.'s in de benen begin ik morgen weer een nieuw schooljaar, zowel voor mijn werk als mijn studie Pedagogiek. En ook op naar een nieuw loopjaar met misschien wel wat minder georganiseerde loopjes, maar zeker niet minder km.'s. Want afgelopen dagen heb ik weer eens mogen ervaren hoe heerlijk het is als je een goede conditie hebt en na een zware inspanning weer snel herstelt. Het zullen vooral de vroege ochtenduren zijn die ik ga vullen met lopen naar het werk of 's middags terug naar huis. Wilma


Date: Tue Aug 24 10:15:29 2010

text = Beste WD (WesterparkDelegatie), es hat mich seeeeeeehr gefreut dat jullie hier geweest zijn. Een beter reisgezelschap kan men zich als reisleidster niet wensen (ben zelfs geen moment lijdster geweest...). Jullie hebben als brave gasten alles geconsumeerd wat de twee W's jullie voorschotelden: van de (zware) routes tot en met het eten. Nooit is er één onvertogen woord gevallen en nooit zijn er opmerkingen gekomen over wat dan ook. Dat verdient een herhaling! Geniet nog lekker na en zegt het voort... Uf wiederluegä, die (andere) Wilma


Date: Mon Aug 16 09:49:41 2010

text = Hoi Wilma, Wat was het leuk he? De 3e en 4e dag ook, die moet je echt volgend jaar ook meedoen. En dan wel wandelen want die voeten van jou moeten ook aan een langdurige belasting wennen. Je weet wel waarom. De foto's kun je hier zien: http://picasaweb.google.com/JannetLange/Heuvelland4daagse12Tm1582010# Groetjes en tot ziens in Athene, Jannet


Date: Sun Aug 15 14:55:08 2010

text = Hey Wilma, ook aan de wandel. Ronald en ik hebben afgelopen week de eiland5daagse gelopen. Henri Wolters was daar ook. Het waren prachtige wandelingen, grotendeels langs het strand waarbij we ook over het militair gebied van Vlieland liepen. Daarbij begeleid door straaljagers. Sávonds en s'nachts sliepen we op zeilboten. Prachtige vaartochten gemaakt bij heldere nacht= heel veel sterren en langs de zeehonden. Veel plezier in Zwitserland en ik ga Ronald weer eens porren dat hij wat gaat afspreken met je.Groet Carin


Date: Sat Aug 14 13:01:38 2010

text = Terug van weggeweest. Afgelopen 2 dagen deelgenomen aan de heuvelland wandelvierdaagse. Een wandelevenement waarbij je kunt kiezen tussen de afstanden 7,14,21,28 of 42km. Onder het mom van ''voor lange hardloopafstanden is het handig om een beetje te kunnen snelwandelen'' begon ik vol goede moed donderdagochtend aan de tocht van 42km. Samen met Jannet (Lange) en Jack (Hendriks). Later kwamen we ook nog Simon (Pols) en Hans (van Nieuwehuizen) tegen. Er blijken meer ultralopers zich ook met wandelen bezig te houden. Willem (Mutze) had ik al eerder die ochtend ontmoet. Het werd een pittige tocht. Met hardlopen hebben je voeten minder contact met de grond dus worden ze minder belast. Ik had dan ook best zere voeten na bijna 8 uur lopen. De volgende dag heb ik samen met Willem eerst de lus van 7km. hardgelopen, daarna begonnen we aan de lus van 42km. Die hebben we voor de helft hardgelopen en de tweede helft in snel tempo gewandeld. In het begin kon ik Willem wandelend niet bijhouden, maar de laatste 7km. legden we in een uur af. Ik ging het snelwandelen steeds beter onder de knie krijgen en ik kreeg er ook lol in. Dit evenement is echt een aanrader. Het is de Nijmeegse vierdaagse in het klein, door prachtig landschap. Op naar het volgend loopevenement: volgend weekend, in Zwitserland met Frank, Pieter en Jeroen. Een vierdaagse door de Alpen. Wilma


Date: Mon Jul 26 20:28:16 2010

text = Nepal here, van hardlopen komt niet veel, maar ik wandel wel dagelijks naar een dorpje, 2,5 km. van het project waar ik aan het werk ben. Die 2,5 km. gaan behoorlijk steil omhoog. Na 40 min. kom ik dan bezweet aan, koop 5 mango's en dribbel in 25 min. terug naar benee waar ik alle meubelmakers blij maak met een vitamineshot. Zie voor meer info www.vliegendemeubelmakers.nl Succes allen met alle loopjes. Ben dinsdag 10 augustus weer van de partij bij de training. Wilma


Date: Tue Jul 6 16:22:29 2010

text = Bob, je valt steeds in de prijzen, dat belooft veel goeds. Gefeliciteerd met het uitlopen van je tweede ultra. Wilma


Date: Tue Jul 6 16:04:19 2010

text = Volgende keer beter Wilma! Wat een barre omstandigheden! Brrrrrhhh!!! Het is zoals je schetst: je weet nu wat je de volgende keer kan verwachten..Ik heb ook weer een tweede ultra-ervaring opgedaan in de 50 van Assen, weer een PR (5:24:41) en een startbewijs voor de 100 van Winschoten gewonnen in de loterij onder de deelnemers! Het zal zo moeten zijn; ik leg me er bij neer (niet letterlijk natuurlijk!). Het Zwitserse Vicsystem had al weken geleden 5:25:38 voorspeld voor Assen, dus dat is best een betrouwbare databank. Groet, Bob


Date: Tue Jul 6 08:02:29 2010

text = Echt respect Wilma voor je fantastische prestatie. Gelukkig heb je enorm genoten van je fiks aantal gelopen kilometers en de prachtige omgeving en heel verstandig dat je gestopt bent want het is echt levensgevaarlijk in de bergen bij regen en op die hoogte ben je heel snel onderkoeld. Spoedig herstel en tot ziens. gr. Magda


Date: Tue Jul 6 01:40:15 2010

text = Wat een avontuur weer! Ik ben blij dat je de bergen hebt gerespecteerd op het moment dat het echt gevaarlijk werd. En die lange loop, waarbij je en passant ook nog zoveel klimt als de hoogte van de Mount Everest, komt nog wel. Ik verheug me op de bergtraining die je Frank en mij in augustus gaat geven. /Pieter


Date: Mon Jul 5 22:05:52 2010

text = Verbier St. Bernard Trail 2010. Op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Zo ervaar ik mijn uitstappen bij deze loop. Onderweg geniet ik van alle mooie uitzichten. De besneeuwde bergtoppen, het oorverdovende geluid van de vele watervallen, de hoeveelheid aan alles wat in bloei staat maken het tot een prachtige tocht. Ondanks mijn zeer trage tempo bij het stijgen, binnen de kortste keren klopt mijn hartslag in mijn keel, heb ik geen een keer het idee dat het me niet gaat lukken om de finish binnen de gestelde limiet van 32 uur te bereiken. Word volop ingehaald als ik hoog ga, eenmaal boven herstel direct, door gelijk weer door te lopen. Weet snel het juiste tempo weer te pakken. Vlak voor het hoogste punt lopen we door een groot, lang uitgestrekte sneeuwvlakte, ik ben helemaal euforisch. Dat ik dit doe, kan, durf. Super. Het is hier boven wel erg fris, trek mijn jas aan en doe mijn hoofdband om. Wat is dit geweldig. Het lijkt wel een expeditie. Maar dan, net als we het hoogste punt van de loop passeren (2.698meter) barst de hemel open. Keiharde hagelstenen veranderen de paden in snelstromende riviertjes, die we soms tot kuithoogte moeten doorwaden. De keien zijn nu spekglad, de vele riviertjes die nu spontaan ontstaan zorgen ervoor dat we continue door het water lopen. IJskoud. Het water stroomt zo snel dat ik alle zeilen bij moet stellen om ervoor te zorgen dat ik recht overeind blijf. Ook als we later weer omhoog gaan, is het 1 grote stroom van water dat over de paden naar beneden komt. Alsof we door een waterval omhoog lopen. In no time ben ik doorweekt. Straks zien we ook geen markering meer vanwege het slechte zicht. Op het verkeerde moment op de verkeerde plek, ik besluit uit te stappen. Ben wel weer een ervaring rijker, een ervaring die ik zeker kan gebruiken voor mijn volgend (berg?)avontuur. De bergen zijn zeker nog niet van me af. Wilma


Sneeuwvlakte vlak voor de top van de St. Bernard Pas


Date: Fri Jul 2 12:16:51 2010

text = Dag Wilma, Zondag ga ik de 50 van Assen lopen zag net dat Els ook van de partij is (en Rinus en Mo). Ik wens jou en Erwin veel succes bij de Trail Verbier Saint Bernard! Groetjes Bob 55