- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


archief jan t/m jun 2012

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Sat Jun 30 23:42:17 2012

Geen rondje Amsterdam en geen 50 van Assen

Volgend weekend zijn er twee ultralopen waar ik helaas niet bij kan zijn. Op zaterdag de ene en op zondag de andere. Fietsen met blinden en slechtzienden op zaterdag ter voorbereiding op onze tocht naar Londen eind augustus en een stand met de Vliegende Meubelmakers op het Rootsfestival op zondag zijn de ‘’boosdoeners’’. Dan maar vandaag beide loopjes op 1 dag volbracht.

Toen om 5u de wekker ging, stond er al een grijns op mijn gezicht. Vandaag mag ik de hele dag dat doen wat ik leuk vind: lopen. Om 05.20u vertrokken voor het rondje Amsterdam, gestart bij het Ma Brown pad waar Rondald op me stond te wachten. Gelukkig zijn er meer mensen die blij worden van dit soort akties. De pijlen liggen er goed bij, spierwit dus de voorlopers hebben hun werk goed gedaan (op een enkele plek na waar geen pijl stond, maar door mijn eigen parcourskennis toch de juiste weg gevonden)

Na 71 km waren we klaar met deel 1 van deze dag, geluncht en wel. (er zat een aanlooproute bij van 7km en we misten net de Hempont, waardoor we om de tijd te doden maar wat lusjes zijn gaan lopen. Van stil staan word je toch alleen maar stijf) Inmiddels was het half 2. Ronald hield het voor gezien.

Nu nog die 50 van Assen. Ik had nog twee dingen te doen: Erwin ophalen van het station om 17.45u, want die kwam vandaag terug van de Mill Kill en op ziekenbezoek in Naarden. Naar Naarden lopen was een optie, maar dan zou het wel een race tegen de klok worden en dat loopt niet echt ontspannen. Dan maar wat rondjes in Westerpark totdat het tijd was om naar het station te gaan. Helaas had ik toen nog 8km te gaan. Terug uit Naarden heb ik me tot slot laten afzetten na de Piet Hein tunnel en ben ik wat links rechts door de stad teruggelopen naar huis. Wonderbaarlijk dat die benen nog wilden. Ondanks de regen en het tijdstip van de dag (21.30u)

Ik heb nog 1 plannetje dit weekend., Weet pas morgen of dat gelukt is. I keep on dreaming and running.


Date: Sun Jun 10 14:23:10 2012

text = Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=xWBxJYwX7GQ&feature=share Ciao, Bram


Date: Thu Jun 7 16:18:56 2012

text = Hallo Wilma, es war mir eine Freude Dich bei Deinem ," SUPER - 200km - 24 Stundenlaufein wenig cochen zu dürfen ! !Ich habe das sehr gern getan, weil ich selbst als Marathonläufer erfahren konnte, welche Motivation die Fan's an der Laufstrecke sind ! !Ich wünsche Dir für die Zukunft alles Gute, vor allem noch viel Gesundheit für deine zukünftigen ULTRA - Läufe ! ! !Manfres Bleyl


Date: Mon Jun 4 22:40:21 2012

text = Vandaag is dan eindelijk de definitieve km stand bekend gemaakt. Helaas was de eerste stand van 217km en nog wat restmeters niet correct doorgegeven. Maar ik ben desondanks nog steeds tevreden over deze afstand, ruim een marathon meer in vergelijking met mijn eerste 24 uur in 2009.

Deze foto is gemaakt na afloop vd 24uur. Met pet v route 66. Toepasselijk he.


Date: Mon Jun 4 22:27:48 2012

text = Ik zag net op de site van de DUV dat je eindafstand 216,644 km is geworden. Weet je nog dat je in 2009 Nederlands kampioene 24 uur werd met 173,451 km? Wat lijkt dat alweer lang geleden..... Henri Thunnissen


Date: Mon Jun 4 19:15:51 2012

text = Hoi Wilma,weer een fantastische prestatie... op naar de spartathlon :-) Groetjes, Raimond.


Date: Mon Jun 4 11:06:51 2012

text = Wilma, wat ben jij sterk bezig! Tweehonderd zeventien kilometer en nog wat meters, echt ongelofelijk.... Ik begin toch te geloven dat je Superwoman bent... Een mooie opsteker richting de Spartathlon. Van harte! Henri Thunnissen


Date: Mon Jun 4 08:17:31 2012

text = Weer van harte gefeliciteerd met je superprestatie. Het lijkt niet op te kunnen bij jou. gr. Magda


Date: Mon Jun 4 01:52:29 2012

Leuk antwoord op de vraag ''Wat ga jij dit weekend doen?'' 'Samen met Erwin naar Stadtoldendorf om daar vierentwintig uur rondjes te lopen van 1,5km en 88 meter.'' Plan was om het record aan te vallen wat vorig jaar gelopen is door Leonie van der Haak. ''Wat die ene blonde Amsterdamse kan, kan die andere ook''. Zo gezegd en bijna zo gedaan. (dit doet me denken aan een juf van de lagere school. Als ze vroeg of je klaar was en je zei ''bijna'', dan antwoordde zei steevast 'Je bent dus niet klaar, het antwoord is nee''.) In dit geval is het antwoord dus ook nee. Nee, ik heb die 218,759 niet gehaald. Maar ben met mijn eigen afstand ook zeer tevreden: 217 en nog wat (uitslagen volgen nog)

Tot 16 uur lopen ging het naar wens. Eerste 8 uur 79km, tweede 8 uur 69,5km, dan moesten er in die laatste 8 uur nog 68,5km volgen. Maar al snel zakte mijn tempo abominabel toen de zon opkwam. Zal het de vermoeidheid zijn, de spanning, te weinig gegeten 's nachts (er was geen pasta en het water in mijn bidons was ijskoud, deed gewoon zeer aan mijn tanden)? Ik ben wel door blijven gaan, of beter gezegd, gaan modderen.

Heb me 1,5 uur voor de finish weten te hervatten en er alsnog vol voor gegaan. Ik had nog 14 km. te gaan in 1,5 uur. Wauw, ik had het idee al helemaal uit mijn hoofd gezet en nu lag het toch nog binnen de mogelijkheden! Maar toen schoot het in mijn lies. Shit, what to do. Toen maar af laten zakken naar een tempo waarin de pijn te verdragen was en op een zeer acceptabel getal uitgekomen. We waren redelijk proffie bezig: een krat met flesjes met gel en met isostar en SIS, gel dat je kunt innemen zonder water. Een trui en lange broek voor de nacht en een paraplu voor over de krat voor het geval het zou gaan regenen. (laatste 1,5 uur in de stromende regen gelopen)

Maar naast deze goede voorbereiding heb ik ook nog een mega stommiteit uitgehaald. Je wilt het niet geloven, maar ik had mijn chip in mijn schoen gestopt. Die bleek niet nodig want de tijdsregistratie verliep via het startnummer. Toen ik mijn schoen aantrok, was ik die hele chip vergeten. Ik voelde 'm ook niet, totdat ik na twee rondjes dacht ''Krijg nou wat, ik voel een blaar opkomen, nu al? Laat ik maar even zum Deutsche RoterKreuz gaan.'' Ik trok mijn schoen uit, de blaar werd afgeplakt en pas toen ik mijn schoen weer aan wilde trekken, zag ik die chip. Uit welk land ik kwam, wilde de vrijwilliger weten. Ik heb 't 'm maar niet verteld.

Al snel had ik twee hele aardige verzorgers waar ik mijn bidon aan kwijt kon. Elke ronde stond een van hen klaar om me drinken aan te reiken, liep vervolgens een stukje met me op om daarna de fles weer van me over te nemen. Super. Zij waren voor mij de helden van deze 24 uur.

Overigens krijg ik van alle kanten berichtjes gestuurd, via facebook, mail en het staat zelfs op twitter. Grappig die tam tam, want de officiele uitslagen zijn nog niet bekend. Zelfs lopers van de TG zijn al op de hoogte. En terwijl het niet eens een Nederlands record is. Maar voor mezelf wel een prestatie om trots op te zijn.


Date: Sun Jun 3 22:12:21 2012

text = Wilma, je hebt weer een geweldige prestatie neergezet tijdens de 24 uur van Stadtoldendorf. Gefeleciteerd met je nieuwe PR! /Ronald


Date: Sun May 20 17:41:57 2012

text = Het was idd een prachtige omgeving. Zie hier voor nog meer plaatjes: https://picasaweb.google.com/oldboys2009/Saar_Hunsruck2012?authkey=Gv1sRgCKCh5_SRn9X85gE#


Date: Sun May 20 16:28:20 2012

text = Gefeliciteerd Wilma. Geweldig! En wat een mooie foto, van jou in de velden, met die prachtige boom... Evelyn


Date: Sun May 20 13:42:41 2012

Afgelopen weekend een twee daaagse gelopen over de Saar Hunsbrucktrail (http://www.sh-supertrail.de/) Samen met Wilma V. Arnold, Renske en Ernst Jan. Ik houd erg van asfalt, maar toen ik bij de eerste verzorging hoorde dat ik eerste vrouw was, weerhield de ondegrond me niet om te langzaam te gaan lopen. Ik kreeg de smaak te pakken, hield hooguit 2 minuten rust bij de drinkposten om vervolgens weer in volle vaart mijn weg te vervolgen. Dit resulteerde in een tijd van 7.31 over 66km. Vervolgens minsten 8x 500 meter terug het parcours opgelopen om medelopers 'op te halen'. Dat deel ging aardig vals plat omhoog, maar ik kreeg ze bijna allemaal weer aan het hardlopen, die laatste meters. Twee uur later kwamen Renske en Ernst Jan en vlak daarna ook Arnold. Waar bleef Wilma nou? Die bleek de aanwijzing niet te hebben meegekregen dat we 5 km voor de finish van de Saar Hunsbruck Steig moesten afslaan om bij de finish te komen. Zij was samen met nog 3 dames de bordjes blijven volgen wat haar 7 km extra opleverde (goeie training zullen we maar zeggen). Dit was een eerste geslaagde dag. Na het slapen in een blokhut volgde etappe 2

Saar Hunsbrucktrail dag 2: 62km, eindtijd 7u.07min. Vandaag starten we in twee groepen. Uiteindelijk ben ik samen met 3 andere lopers de enige die hier gehoor aan geeft. Op 1 uur en 20 min. achterstand beginnen wij aan de tweede etappe. Vaak moet ik wandelen omdat de paadjes smal zijn en bezaaid met uitstekende wortels. ''Al dit zo doorgaat, kom ik nooit aan'' denk ik nog. Maar op vlakke stukken kan ik aardig doorlopen. Na zo'n twee uur passeer ik de eerste lopers. En vlak daarna zie ik Wilma V. He, hoe kan dat nou? Haar bovenbenen voelen als twee zwaarden met scherpe messen eraan. Hardlopen is geen optie meer. (maar Frank, Jeroen en Pieter, in CH neemt ze revanche, jullie zijn gewaarschuwd!) Ze wandelt tot aan de tweede verzorgingspost en neemt daar een lift aan naar de finish, zodat ze de overige NL delegatie (Arnold, EJ, Renske en ik) een groot onthaal kan geven. Naarmate de loop vordert, gaat het steeds beter. Vooral dat inhalen van lopers geeft een brush. Arnold maakt nog een paar leuke foto's (bedankt!). EJ&Renske probeer ik nog mee te krijgen om samen de laatste 10km te lopen, maar mijn overredingskracht is onvoldoende. De finish was a la Trans Gaule, op de binnenplaats van een school waar alle lopers na afloop aan de braadworst en aardappelsalade met bier bijkomen van een mooie tweedaagse trailloop. Georganiseerd door mensen die liefde uitstralen voor het ultralopen. Voor herhaling vatbaar.



Date: Tue May 15 13:13:06 2012

text = Weer eens een topprestatie, Wilma! En omdat die zo vaak op elkaar volgen, valt het al bijna niet meer op... En dit jaar niet de 24 uur, maar een 'gewone' 6-uursloop in hoog tempo! Wie had ooit gedacht dat ook jij weer voor 'kort en snel' zou kiezen? ;-) // - eric


Date: Tue May 15 10:20:22 2012

text = Nog een link met mooie fotos van de 6 uur in Steenbergen: http://www.flickr.com/photos/runoutofhell/7198699436/in/set-72157629730279352/


Date: Mon May 14 20:06:11 2012

6 uur van Steenbergen 2012, afgelegde afstand 68,8 km. Hier liep ik in 2007, twee jaar na mijn eerste marathon, samen met Ronald mijn eerste 6 uur. Was toen diep teleurgesteld dat ik net de 60km niet had gehaald, terwijl ik daar zo zeker van was. Dat krijg je he, met al die inspanning wordt rekenen een lastig onderwerp. Maar de organisatie had mijn hart gegrepen, dus vanaf dat jaar was ik er elk jaar bij. Toen ik zaterdagavond in Steenbergen aankwam, zeiden verschillende verkeersregelaars dat ze het jammer vonden dat ik niet mee zou lopen 's nachts want ik had de afgelopen 3 jaar voor gezellige vertier gezorgd. Tijdens de 6 uur hebben ze minder plezier aan me beleefd, want ik heb me weten te focussen, liep elk rondje strak in 11 minuten (afstand was 2,07km per ronde), zelfs als ik om het rondje even stil stond bij de drinkpost of een sanitaire stop moest maken. Samen met Jet gestart. Erwin bleef de eerste rondes ook bij ons, maar raakte na een pitstop achterop. Om mij vervolgens in de laatste 15 min nog voorbij te komen.

Ik was stiekum wel blij dat ik geen 24 uur had gelopen. Voelde me na afloop super fit. Geen spierpijn of total broken zoals vorig jaar. Dat was voor mijn vrouwelijke 24 uurs ''collega's'' uiteraard wel anders. Die waren een etmaal op de been geweest en hebben geleden. Wat een strijd hebben ze gestreden, voornamelijk tegen zichzelf. Maar ze zijn allemaal in de race gebleven tot het eind aan toe. Chapeau als je dat lukt als je er al zo doorheen zit.

{ fotos "start 6u" }


Date: Sun May 13 15:10:58 2012

text = Wilma, van harte gefeliciteerd, de snelste dame, wat wil je nog meer. Geweldig gedaan en wat een continue hoog tempo. Petje af. gr. Magda


Date: Sun May 13 14:54:43 2012

text = Ruim voor de 6 uur je PR gehaald. Alleen dat omgekeerde van je leeftijd... dat wordt volgend jaar dan 74 km. Ach, jij kan dat natuurlijk! Gefeliciteerd! /-Pieter


Date: Sat May 12 19:57:43 2012

text = Ben idd jarig vandaag. Na een week v slechts 64 km (omgekeerde v mijn leeftijd) ben ik nu op weg naar Steenbergen in de hoop morgenochtend net de 24uurslopers de laatste 6u mee te lopen en dan weer dit aantal kms af te leggen. Zal een mooi pr zijn. Vandaag wel deze afstand afgelegd op de tandem. Als oefening voor de fietstocht die ik ga maken eind aug naar de Paralympics in Londen met een groep blinden en slechtzienden. Zie voor meer info www.zizoz.nl


Date: Sat May 12 10:48:28 2012

text = Daar sluit ik mij graag bij aan! Ciao, Bram


Date: Sat May 12 10:03:54 2012

text = Wilma, als ik me niet vergis ben je vandaag jarig, VAN HARTE GEFELICITEERD. Ik wens je een heel gezellige dag toe met je vrienden en familie. gr. Magda


Date: Mon May 7 20:55:03 2012

text = Super Wilma en Wilma, wat een prestatie Gr Thijs


Date: Sun May 6 10:50:28 2012

text = Allebei de Wilma's van harte gefeliciteerd met weer zo'n ultieme prestatie, gr. Magda


Date: Sat May 5 22:45:14 2012

text = 't Zit erop. Vise-Amsterdam. Vandaag eindigde een nieuw avontuur. Een week lang hardlopend door NL samen met Wilma Vissers. Mooie ontmoetingen (bv met een man die het gras maaide en me liet weten dat het water wat ik was overgestoken iets met de Mos te mokken had, op z'n anb gezegd ging het erom dat het iets met de Maas te maken had), nieuwe woorden geleerd zoals grasfalt en grindfalt. Lopen gaat mij het beste af op asfalt, zo'n eindeloos lange dijk met ook nog hoog nat gras behoort niet echt tot mijn favorieten. Maar de nieuwe benaming hiervan 'grasfalt' verlichtte het ploeteren een beetje. Eerlijk is eerlijk, de routes in Limburg en Brabant konden niet op tegen het polderlandschap in de Randstad. De benen waren zeer welwillend tijdens deze tocht, hebben niet geprotesteerd tegen de dagelijkse beweging. (zal het de TG zijn waar ik nog profijt van heb of zijn het de wekelijkse km's naar het werk) Dank aan alle gastlopers (Willem, Erwin, Jos, Arnold en Pieter en tijdens de laatste 27km Frank, Carin en Maartje) en natuurlijk niet te vergeten Annemarie die ons de eerste dagen voorzag van allerlei lekkers.

"Finish" {Frank}


Date: Wed May 2 22:02:26 2012

text = Dat men weet dat we het Pelgrimspad aan het lopen zijn gebeurt niet onopgemerkt. Elke dag ontvangen we sms, mail, whats apps en telefoontjes met de vraag hoe 't gaat en dat we vooral niet moeten opgeven. Tuurlijk niet (opgeven) en tuurlijk wel (t verloopt prima) ondanks die smak die ik vandaag maakte. Ik zei nog "Goh wat is t mooi hi...." en daar lag ik. Pal op mijn gezicht. Gelukkig tanden heel gebleven. Alleen dikke lip. Later onze eerste flinke onweersbui. Binnen 2 min. doorweekt. Maar wat een geluk dat we al snel Annemarie met de camper tegenkwamen. Na 3 potjes jokeren was Willem er en zijn we gedrieen naar de finish gelopen: Drunen. Elke dag tikken de kms gestaag door. Al 296 achter de rug, nog 173 te gaan.


Date: Tue May 1 19:05:43 2012

text = Mocht je dit lezen onderweg: een dikke blonde knuffel uit Amsterdam!!! Geniet ervan Wilma's =D


Date: Mon Apr 30 21:33:35 2012

text = Het weer is hier idd geweldig. Zelfs zo warm dat ik waande in Griekenland. Goede training voor de Spartathlon. De route was zo moou.continue door bos en over hei. 't Enige wat daar nog ontbrak was tge big five. Want het leek bijna op t Krugerpark (ben daar 3x geweest dus spreek uit ervaring). Annemarie is onze topcateraar na elke 12 a 15km. Het enige wat wij hoeven doen is lopen, met bepakking weliswaar, want uitgangspunt was een zelfsupported etappeloop. Overigens is koninginnedag totaal aan ons voorbij gegaan. Frank loopt as zaterdag laatste 25 a 30km mee. Misschien zijn er meer gegadigden. Ik zal laten weten wat dan een handige instapplek is. Wilma


Date: Sun Apr 29 11:30:58 2012

text = Je had gisteren in elk geval een stuk warmer weer dan wij in Noord Holland! Loop ze deze week, Evelyn


Date: Sat Apr 28 21:02:35 2012

text = Deze week loop ik het Pelgrimspad van Vise naar Amsterdam, 489 km in 8 dagen. Zaterdag is de finish bij t Begeijnenhof in de Kalverstraat. Vandaag was dag 1 door heuvelachtig Limburg. Wonderschone natuur in lekker. Wat wil een mens nog meer? Ook pieter was vd partij. Maar Boullion zat m tich nog flink in de benen. Daarom laat die t bij deze dag, maar hoopt latwr deze week nog een keer mee te lopen. Wie ook mee wil, alle afstanden zijn mogelijk, is v harte welkom. Morgen gaat de route v Ubachsweg naar Thorn. Wilma


Date: Sun Apr 22 22:42:11 2012

text = Ik kan mijn eerste haasklus niet beter verwoorden dan mijn medehaas. Zie hiervoor http://www.rinusrunning.nl/


Date: Wed Apr 11 20:27:19 2012

text = Hé Wilma, als zelfs jíj opgeeft, dat is toch een beetje als kunstrijders bij een WK zien vallen: het doet je beseffen dat het allemaal niet zo makkelijk is als jij het vaak doet lijken. Evelyn


Date: Wed Apr 11 15:51:59 2012

text = Wilma, jammer dat het niet gelukt is. Toen ik je halverwege met Luc langs zag komen, dacht ik dat zit helemaal goed, die gaan samen de finish halen. Ik vond het super dat je toen je in Den Helder aankwam je meteen terugliep om Luc op te halen. De afstand was voor jou in ieder geval geen probleem, was het weer en het strand zo geweest als in 2010 dan had je de finish gewoon binnen de limiet gehaald. Nou maar duimen dat je tijdens de Spartathlon goede weersomstandigheden treft. Je hebt daar in ieder geval 1 voordeel: Er is geen strand! Henri Thunnissen


Date: Mon Apr 9 01:21:09 2012

Ik vergat nog een grappige anekdote over de JKM; Toen ik in Den Helder aankwam, sprak degene me aan die het startschot had gelost voor de 50 mijls lopers. Hij dacht dat ik ook een 50 mijls loper was en vond het niet zo netjes dat ik niet had gewacht voor het officiele startschot. Hij stuurde me vanavond onderstaande mail met een paar fototjes:

"Hoi Wilma,

Sorry nogmaals voor het beschuldigen met / van een valse start, je was zo fris en vrolijk in IJmuiden dat ik niet kon geloven dat je al bij ons in Naaldwijk was gestart.

Ik heb om het een beetje goed te maken een paar foto's bijgevoegd.

Groeten,

Peter"



Date: Sun Apr 8 23:15:10 2012

text = Wilma ondanks DNF petje af en een diepe buiging. Aan deze prestatie ga je later dit jaar nog een hoop lol beleven. Veel zwaarder dan dit kan een loop bijna niet worden. 140km onder die omstandigheden is alleen voor de hele grote onder ons. Succes verder op de weg naar Sparta. Renske & Ernst Jan.


Date: Sun Apr 8 22:33:01 2012

JKM 2012. ''Opgeven is geen optie, jullie zien me morgenavond bij de finish'' Met die lijfspreuk startte ik vrijdagavond in Naaldwijk om vervolgens 21 km voor de finish aan het eind van de Hondsbossche Zeewering te stoppen. Ik was de laatste loper, zou ver na de gesteld eindtijd arriveren en was qua tempo inmiddels afgezakt naar hooguit 6km per uur. Heb de finish helaas per auto bereikt. Hoe verging me deze tocht der tochten?

Ik kwam al snel op te lopen met Luc de Jaeger. Een loper die al 4x de Spartathlon heeft gelopen. Heb tijdens het lopen met hem wel gemerkt waar zijn kracht zit: gestaag doorgaan, niet te snel, niet praten, elke 15min wat drinken en je vooral focussen op het hier en nu. Tot aan de strandopgang in Wijk aan Zee zijn we bij elkaar gebleven. Daar maakte ik de cruciale fout om even met het thuisfront te bellen, waardoor er een gat geslagen werd tussen ons die ik niet meer kon inhalen. Dat voelde als een gesprongen stuk elastiek. De rek was eruit. Ik was inmiddels de laatste 100 mijls loper. Wat er nog achter me aan kwam, was de achterhoede van de 50mijl. Daar zaten een paar lopers bij met wie ik tot aan Bergen aan Zee ben opgelopen/gedribbeld/gewandeld. Die noorderwind met windkracht 5 was wel vermoeiend, maar de regen bleef uit ('s nachts wel een paar flinke buien)

Deze tocht kent wel een paar mooie momenten, buiten de rampzalige stukken mul zand, waarbij ik in het donker steeds maar weer zoekende was naar iets waarop je kon hardlopen. Van karresporen van de jeeps van de reddingsbrigade, tot aan de vloedlijn waar je dan weer wegzakte in drijfzand. Wat een rampenplan, een groot drama. Maar de moeheid speelde toen nog niet zoveel parten en het doosje met moed was nog lang niet op. Dus ik wist me hier wel door heen te worstelen.

De top 3 van deze loop waren het moment in Scheveningen waar ik plotseling een vos zag en even later een zeehond, de doorkomst halverwege in IJmuiden waarbij ik 2 minuten voor de start van de 50mijls langs de meute wachtende lopers heen liep (in bijgevoegd filmpje zie je bij 1 min en 10 sec. de doorkomst van Luc en mij in IJmuiden http://www.youtube.com/watch?v=ND7L3L0pdeA&feature=youtu.be) en de ontmoeting met Mark Zwart op het strand die een aantal kilometers met me is opgefietst.

Toen ik bij de finish de auto uitstapte, voelde ik het stuk elastiek weer. Ben toen Luc tegemoet gelopen, hem zou het wel lukken om de finish te voet te bereiken. Hij had gelukkig een ander maatje gevonden waarmee hij de laatste etappe heeft afgelegd. Behoefte aan revanche is er niet, wel de hoop dat dit mijn enige DNF zal zijn van dit jaar.


Date: Sun Mar 25 13:28:59 2012

text = Afgelopen zondag was er een bijeenkomst georganiseerd voor lopers die de Spartathlon gaan lopen, of gelopen hebben. Ik ging met een paar zinvolle tips naar huis (incl. mega spierpijn vanwege de duurloop die eraan vooraf was gegaan door heuvelachtig gebied) Een tip was om uit mijn comfortzone te gaan. Ga eens wat vaker op een ander tijdstip lopen, bv van de avond in de nacht, ipv van om 06u 's morgens. En ga eens op pad met een lege maag, want in zo'n lange wedstrijd zul je ook meemaken dat je honger hebt, maar niet altijd direct wat te eten. Ik nam deze raad ter harte en liep mijn ochtendloopjes zonder ontbijt vooraf. Na een uur ging mijn maag knorren, na 1,5 uur werd het wat onbehaaglijk, maar na twee uur had ik er niet eens erg in dat ik eigenlijk wel wat zou willen eten. Experiment geslaagd. Donderdagavond moest ik voor mijn werk in Amersfoort zijn. Mooi moment om de andere raad uit te proberen. Ik startte om 21.10u en stapte om 02u 's nachts, na 42 ikm lopen, het huis van mijn ouders binnen in Abcoude. Een groot verschil met een vroege ochtend loop is dat het steeds kouder wordt ipv warmer. Een mooi moment was een zwaan die naast mij kwam vliegen. Eerst dacht ik aan een brommer die me achterop kwam met een kapotte knalpijp. Maar het waren de vleugels van de zwaan die laag over het water scheerden. Na vier uurtjes slapen ben ik nog eens twee uur gaan lopen. Lekker in het ochtendzonnetje, het voelde als een toetje op een diner waarbij ik tegen beter weten in het laatste restje eigenlijk niet had moeten opeten. Weer wat geleerd.


Date: Sat Mar 24 08:31:04 2012

text = Succes met alle rondjes vanavond Wilma. Ik kies er toch voor zometeen de schoenen aan te trekken in de ochtendzon, maar dat dat doe jij natuurlijk ook regelmatig:) Groetjes Claske


Date: Sun Mar 4 15:17:33 2012

text = Mooie verhalen Wilma! En wat een kilometers heb je gemaakt tijdens deze voorjaarsvakantie. Gefeliciteerd. Evelyn


Date: Thu Mar 1 18:44:35 2012

text = Ben binnen, tocht is volbracht, gister bereikte ik na ruim 11 uur lopen de fictieve finishlijn: Lissabon. Afgelopen twee dagen startte ik in de dichte mist. Ik had sokken om mijn handen gedaan tegen koude handen (bij gebrek aan handschoenen, maar prima alternatief). Het bleek maar liefst 2 graden te vriezen, terwijl het later op de dag zeker 25 graden zou worden. Mijn benen konden het wel aan, dus elke morgen ging ik in korte broek van start. Die mist bracht een paar mooie momenten: zo scheen ik met het licht van mijn petzel op een paar eucalyptusbomen. Met de dauw op de bladeren leek het net een zilverkleurig bos, een sprookjesbos. Even later stuitte ik op een grazend wit paard aan de kant weg. Ik was er bijna tegenaan gebotst. Dat was even schrikken. Toen het licht werd en de mist aanhield, zag ik plotseling een hele kuddes schapen opdoemen. Met een schaapsherder die me vertelde dat het er maar liefst 500 waren. Nee, mijn portugees is zeker niet zo goed dat ik het aantal goed begreep. Hij schreef het voor me op in het zand. Ik vroeg hem of hij ze elke dag telde, umo, dois, tres. Er verscheen een kostelijk lachje om zijn mond. Het antwoord was een hoofd die nee schudde. Toen ik mijn weg weer vervolgde, keek ik nog 1x achterom, maar de kudde en hun baas waren alweer in de dichte mist opgegaan. Rond 14u kreeg ik een sms van Pieter, of die me al kon feliciteren met het volbrengen van dit avontuur. Helaas, ik moest nog 28km. Het was inmiddels behoorlijk warm en het laatste stuk was nou niet echt het meest inspirerende. Rondom Lissabon is er veel industrie, ik werd wel 10x van de ene kant van het spoor naar de andere kant geleid. Tig trappen op en weer tig trappen af. Op een gegeven moment heb ik alle kerken die og kwamen overgeslagen, waardoor ik minstens 3 km heb afgesneden. Aan het eind kwam er nog een hardloper naast me lopen die ook ultra's liep. Waar ik voor aan het trainen was: voor de Spartathlon. Hij vroeg mijn naam en beloofde me te gaan volgen tijdens de loop. Bij deze heb ik alvast een Portugese fan. Ik ben meer dan voldaan over deze training. Nu paar dagen uitrusten bij mijn ouders in Portimao.


Date: Tue Feb 28 09:01:21 2012

text = Je blijft ons verbazen over je geweldige avonturen in de loopsport. Chapeau! Jeep


Date: Mon Feb 27 21:55:59 2012

text = Mooi vrijbuiters avontuur Wilma! Keep your focus (en dus idd niet vallen) en keep your dreams, en geniet van het landschap, als je tenminste niet zo'n extra lange shortcut neemt! Ga en geniet ervan... Frank


Date: Mon Feb 27 20:11:05 2012

text = Agueda-Conheixa. Gister de tweede etappe. Zo alleen in het donker op pad, heeft wel iets. Na ruim een uur komt de zon erbij en heb je een hele dag voor je terwijl je al ruim 10 km. in de benen hebt. Mijn dagdromen leverde een gemiste afslag. (gelukkig geen valpartij zoals Frank) Op mijn garmin stond "van de route". Ik besloot niet terug te gaan om de route op te pikken, maar liep mijn eigen weg. Dat heb ik geweten, het ene na het andere pad liep dood. Teruglopen vond ik geen optie, dus ging ik dwars dooor akkers met onbestemde gewassen, moest een drukke weg oversteken en over slootjes heen. Dat leverde 17 km extra km.s op voordat ik in Coimbra was. Vanaf daar was het nog 40 km. Het laatste stuk moest ik liften naar de camping van vrienden. Die 40km zou ik niet meer kunnen afleggen voor het donker werd. Dus koos ik ervoor na 62km te gaan liften. Over een afstand van zo´n 50km heb ik maar liefst 4x een lift gehad. Dat schoot niet echt op, maar uiteindelijk zat ik ´s avonds wel met mijn vrienden gezellig te tafelen en heb ik met 1 van hen vandaag 21km gewandeld. Morgen volgt etappe 3.


Date: Sun Feb 26 11:07:50 2012

text = Hoi Wilma, je volgende uitdaging is alweer begonnen. Heel veel succes en plezier. Groetjes, Raimond.


Date: Sat Feb 25 19:10:05 2012

text = Oporto - Agueda. Vandaag ben ik aan mijn eerste etappe begonnen. Ben op weg van Oporto naar Lissabon, via de Fatimaroute. Selfsupported. Dat is even andere koek, geen drinkposten, rugzak met zo'n 6kg op de rug en in de zon. De route leidt, net als de TG afgelopen zomer, langs hoofdwegen, maar ook langs kleine paadjes, door parken, bossen. Het is hier behoorlijk heuvelachtig. Heb alles wat serieus omhoog ging gewandeld. Het is toch een wat zwaardere belasting om met bagage te lopen merk ik. Na 80km. was ik maar liefst 11 uur onderweg geweest. Nu eten eten eten en dan slapen slapen slapen. Wilma


Date: Tue Feb 21 20:49:52 2012

text = Hoi Wilma, Gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Lijkt me ontzettend zwaar en "verwarrend" om een marathon te lopen binnen en ook nog eens op een kort en smal rondje van 270m. Klasse! Groetjes, Marco www.mvdhaar1969.wordpress.com


Date: Mon Feb 20 15:16:17 2012

text = En ..... het nederlandse record met meer dan 10 minuten verbeterd! /Ronald


Date: Sat Feb 18 23:43:20 2012

text = Vanavond een indoormarathon in rijtuigenloods in Amersfoort gelopen in 3.34.55, http://www.marathonamersfoort.nl/ad-amersfoortse-courant-3-februari/ Het ging over een parcours van ongeveer 270m. Ik kwam al snel in een flow, het ging super, kon me goed focussen, liep continue alleen, het parcours was ook te smal en te kort om er samen te lopen. De muziek en een redelijk clubje toeschouwers maakten het tot een gezellig loop. Voor iedere loper was er een bidon met sportdrank. Gelukkig had ik mijn eigen bidon mee met een paar gelletjes erin, want er bleek verder geen eten te zijn. Als je iets wilde drinken, vroeg je aan een van de vele meiden die bij de dranktafel stond of ze de volgende ronde je bidon wilde aanreiken. Dit liep gesmeerd. Via een bord kon je het aantal gelopen rondes volgen. Als je op de helft was, werd dat persoonlijk vermeld (na 85 rondes). Zo ook toen ik nog 5 km te gaan had. Helaas zat een pr er niet in, maar na afloop bleek dat dit voor niemand gold. Velen gaven als reden dat er twee scherpe bochten in het parcours zat waardoor je steeds wat vaart moest minderen. Er waren weer vele bekenden, ook met twee voor mij nieuwe ultraloopster kennisgemaakt: Esther Devilee en Rose-Mink. Tot slot was het nog wel grappig dat we een t shirt kregen waarop de datum staat van de Amersfoortse marathon op 10 juni van dit jaar. Ben benieuwd of mensen die opmerken als ik in dit shirt loop.


Date: Sun Feb 12 19:13:15 2012

text = Heb heerlijk gelopen Wilma en de bus kwam na 5 minuten (fantastisch op tijd!!) aanrijden. Winter aan zee is zo slecht nog niet! Claske


Date: Sat Feb 11 23:57:15 2012

text = Het klinkt simpel. Retourtje Zandvoort Scheveningen. Heen met daglicht, terug in t donker incl gratis sterrenhemel. Ik gokte op 80km. Het werden er 70. Heen in 3.45, terug in 4.03u. Heen eb, terug vloed. Claske liep mee tot aan Noordwijk en was prima loopgezelschap. Was net als Erwin en ik euforisch over de besneeuwde ondergrond. Tegen deze natuurschoon kan ons Westerpark niet op. Daar waren we t alle drie over eens. . Elk uur een gelletje of stukje roggebrood. t Klonk simpel en t ging ook simpel. Enige last was wat ijs op netvlies waardoor ik troebel zag en maagzuur dat steeds opspeelde. Kou viel enorm mee, alhoewel water in bidon bevroren was. Morgen nog een dagje schaatsen.


Date: Wed Feb 8 21:51:08 2012

text = Mooie bespiegeling, Wilma! Ik lees: gelukkig mens. Fijn! Evelyn


Date: Mon Feb 6 23:21:20 2012

text = Aan de vooravond van mijn tweede deel van de uitdaging bedenk ik me dat het ritme er inmiddels goed in zit. Al een aantal weken ga ik dinsdags en vrijdags ruim voor zonsondergang de deur uit om mijn kilometers bij elkaar te sprokkelen. De buurman die zijn hond dan uitlaat, is vaak nog te slaperig om een tegenreactie te geven op mijn ''Goedemorgen buurman''. Op woensdag is de buurman er niet, want dan vertrek ik nog vroeger. Maar dan kom ik vaak een van de daklozen tegen die me altijd ''My sunshine'' noemt. Alleen niet als het zo vroeg is. Dan loopt die al slaapwandelend door de straat, met cappuchion over zijn hoofd. Eenmaal aangekomen op mijn werk, blijven er collega's die zich verbaast afvragen of ik helemaal vanaf mijn huis (3km verderop) ben komen lopen. Kom je, net zoals een andere zeer sportieve collega van me, elke dag, het hele jaar door, 20 km met de fiets, dan wordt dat toch als meer normaal beschouwd. Als ik zondagochtend naar het Amsterdamse bos loop waar mijn zus om 8 uur op me te wachten, is het bij het Jan van Galenuitgaangscentrum een drukte van jewelste. Iedereen wil dan naar huis en taxi's rijden dan af en aan. Aan hun stem en houding is duidelijk op te merken dat het de grootste tijd voor hen is om naar bed te gaan. Ik loop er als een gelukkig mens langs, uitgeslapen en vol energie. Herinneringen van zo'n 25 jaar geleden komen dan weer in mij op. Al die nachten in The Surpisebar op het Leidseplein, die staan in mijn geheugen gegrift. Ook ik heb volop meegedaan aan die gekheid, maar nam nooit een taxi terug naar huis. De benenwagen deed het uitzonderlijk goed in de vroege uurtjes. Tijden herleven, wat dat betreft. Nu zijn mijn zaterdagavonden een stuk saaier, wat op de bank met laptop of krant op schoot. Niets mis mee. Als ik er een rapportcijfer aan zou hangen, geef ik het een 8. Dat ik nog maar lang zo fit en gezond kan blijven rondhobbelen. Daar teken ik voor. Op naar de volgende 666km. Er is echter 1 klein minpuntje aan dat vroege opstaan en dat is op tijd naar bed. Helaas weer mislukt vanavond, grrrr.


Date: Wed Jan 25 22:06:53 2012

text = Gert, ik heb je net gemaild. Zie je snel weer op de training. Wilma


Date: Wed Jan 25 16:55:46 2012

text = Hoi, ik geef je mijn huidige e-mail adres, g.vanrenselaar@xs4all.nl , van Gert.


Date: Tue Jan 10 21:26:41 2012

text = Raimond, je krijgt iedere woensdagochtend de mogelijkheid om te komen, zie maar wanneer het je een keer uitkomt. Wilma


Date: Tue Jan 10 21:22:45 2012

text = Hey Wilma, morgenvroeg ben ik er niet bij :-( Raimond.


Date: Mon Jan 2 01:30:02 2012

text = Hoi Wilma, leuk je even gesproken te hebben. Had al veel over je gehoord maar kan dat nu dus ook koppelen aan een gezicht. Ga je zien Edwin lekker-weg.com

Date: Sun Jan 1 11:33:51 2012

text = Zo, gister het toetje van 2011 gelopen, door blubberige weilanden, over drassige grasvelden, langs glibberige paadjes, met ruim 100 andere malloten die op deze manier het jaar wilden afsluiten. Ondanks de ondergrond blijft het genieten om te lopen in het Limburgse land. Pieter heeft ontdekt dat bier en lopen goed samen kan gaan. Zelf heb ik het niet uitgeprobeerd, misschien hadden mijn benen anders niet aangevoeld als lood dat volgens mij kwam door het geploeter door de klei en modder. Lang leve asfalt. Om te voorkomen dat we de laatste km.'s niet door het donker hoefde te lopen, besloten we het lusje door Meerssen te laten voor wat het was. Dit bespaarde ons 6 km. De loop werd afgesloten met een mooi eindsprintje tot aan de Nachtegaal. Ik bleek toch nog wat energie over te hebben. Het bokbiertje smaakte na afloop meer dan verrukkelijk.