Jaargang 1, editie 1
Nieuwsbrief Leiden Marathon mei 2006

Nieuwsbrief Leiden Marathon in nieuw jasje

Minder nog dan 6 weken… in Leiden is het loopvirus weer voelbaar… straks staat heel Leiden weer op z’n kop voor het leukste sportevenement van het jaar… de Leiden Marathon.
In deze nieuwsbrief aan alle deelnemers van dit jaar en vorig jaar alle aandacht voor het evenement, het eindfeest, de nieuwe wandeling, de huis-aan-huis-krant, het Ronald McDonald Huis Leiden en veel meer. Veel leesplezier!

Onderwerpen van deze nieuwsbrief:

In training voor de Leiden Marathon?

Bent u in training voor de Leiden Marathon op zondag 18 juni en wilt u nog meedoen aan een mooie trimloop als voorbereiding?

Dat kan! Loop mee met de 7e Henk Hakker Memorial Trimloop op zondag 14 mei. De trimloop wordt georganiseerd door de Leiden Road Runners CLub en er kan gelopen worden op de volgende afstanden:

  • 2,9 km
  • 5,8 km
  • 10 km
  • 16,8 km
  • 21,1 km
  • 30 km

De start is om 10.30 uur op de Voorschoterweg. Kijk voor meer informatie op www.lrrc.nl of bel met 071-5765924.

Ronald McDonald Huis Leiden adopteert de Kinder- en G-Loop

De Leiden Marathon steunt het Ronald McDonald Huis Leiden al jaren.

Dit jaar blijft het niet alleen bij die ondersteuning. Het Ronald McDonald Huis Leiden en de Leiden Marathon gaan nauwer samenwerken. Management en vrijwilligers van het huis hebben namelijk de Kinder- en G-Loop geadopteerd. De organisatie van deze afstand heet dit jaar dan ook de Ronald McDonald Kinder- en G-Loop. U zult de mensen van het Huis dus veel gaan tegenkomen, op zondag 18 juni.

Groot marathonfeest in de Stadsgehoorzaal

Als de laatste loper is binnengehaald en de straten zijn schoongeveegd, is de Leiden Marathon nog steeds niet voorbij. Ieder jaar barst er dan om 20.00 uur een geweldig feest los.

En dat feest wordt dit jaar extra bijzonder! Want we hebben niet alleen een unieke locatie gevonden, er zijn ook spetterende optredens. De avond begint met een optreden van The Not Band, een goede coverband. Vervolgens volgt er een verassingsact die u niet mag missen. De avond wordt afgesloten met een uniek optreden van de Ram Jam Band and the Mucho Macho Horn Section(met o.a. Justine Pelmelay)!

Wilt u liever niet helemaal los gaan op de dansvloer kan dat natuurlijk ook. U kunt in de Stadsgehoorzaal bijvoorbeeld genieten van een sfeerreportage van de marathondag of het WK volgen.

Kom dus niet alleen lopen op zondag 18 juni maar maak er echt een feestdag van! De deuren gaan open om 20.00 uur en de entree is gratis.

Gratis kinderopvang en bewaakte tassengarderobe

In Leiden staat de loper centraal. Wij vinden dat u zich op zondag 18 juni volledig op het lopen moet kunnen richten. Dan wilt u natuurlijk geen andere zorgen aan uw hoofd hebben.

Daarom hebben wij al sinds jaren een gratis kinderopvang waar alle deelnemers gebruik van kunnen maken. De hele dag kunnen kinderen ondergebracht worden in de professionele gratis kinderopvang recht tegenover de Pieterskerk. De gekwalificeerde begeleidsters van de kinderopvang zijn professioneel en enthousiast en zullen uw kinderen een leuke dag bezorgen.

Maar u hoeft zich ook niet druk te maken over uw persoonlijke bezittingen. Deze geeft u gewoon gratis af in onze bewaakte tassengarderobe op het Pieterskerkplein. Scheur het strookje van uw startnummer af, bevestig het aan uw tas en lever deze in bij een van onze vrijwilligers op het plein.

Wandelen bij de Leiden Marathon

Dit jaar nieuw in Leiden: De Rembrandtwandeling (voor sportief wandelaars en nordic walkers).

Op zaterdag 17 juni kan er gewandeld worden over twee afstanden, 10 of 25 kilometer. U start vanuit de Pieterskerk en wordt kort door het mooie centrum van Leiden geleid. Vervolgens zal de route zo veel mogelijk het parcours van de marathon volgen. U loopt dus veel langs het water en door de polder.

Inschrijven kan uitsluitend via de website www.marathon.nl

Over meer wandelen in de regio: www.dewandelclub.nl

Schrijf nu in en kom in de krant!

Ieder jaar brengt de Leiden Marathon een krant uit. Deze krant wordt huis-aan-huis verspreid in heel Leiden en de Duin- en Bollenstreek.

Als u zich nog voor 20 mei via het internet inschrijft komt u met uw naam en startnummer in deze krant die een oplage heeft van 200.000 stuks! De toeschouwers langs de kant kunnen u dan extra hard aanmoedigen. Doen dus!

Sponsors van de Leiden Marathon