12-10-2005, editie nr 6, jaargang 2005

In deze nieuwsbrief:
- Le Champion blijft organiseren: komende zondag ING Amsterdam Marathon
- Loop mee met of kom kijken naar Haile Gebrselassie
- Ook Egmond nadert snel
- Herinnering aan Dam tot Dam 2005: heeft u ook zo’n mooie foto?
- Enige reacties uit het gastenboek Dam tot Dam 2005
- Inschrijven Dam tot Dam 2006

Le Champion blijft organiseren: komende zondag ING Amsterdam Marathon
Le Champion heeft het ene glorieuze evenement nog niet achter de rug of het volgende komt er alweer aan. We zitten nu nog slechts enkele dagen verwijderd van het moment dat dwars door Amsterdam 20.000 loopliefhebbers zullen deelnemen aan de 10 km, 21 km of de marathon.

Inschrijving is nog steeds mogelijk tijdens de Marathon Markt in Sporthallen-Zuid op vrijdag 14 oktober van 10.00 tot 19.00 uur; op zaterdag 15 oktober van 9.00 tot 20.00 uur of op zondag 16 oktober vanaf 8.00 uur tot een half uur voor de diverse starts. Het loont daarbij tevens de moeite deze Marathon Markt met gezellig Meetingpoint te bezoeken. Alle informatie is te vinden op de site www.ingamsterdammarathon.nl.

Loop mee met of kom kijken naar Haile Gebrselassie
Haile Gebrselassie is de grote trekpleister bij deze marathon. Voor elke rechtgeaarde loopliefhebber moet het een prachtige ervaring zijn om in het Olympisch Stadion te kijken naar de binnenkomst van Haile Gebrselassie en dezelfde dag op dat prachtige parcours door Amsterdam een eigen prestatie te lopen.

De binnenkomst van Haile Gebrselassie en andere topmarathonlopers wordt even na 13.00 uur verwacht. De 10-km lopers kunnen na hun eigen loop deze binnenkomst in het Olympisch Stadion gadeslaan; de 21-km lopers kunnen eerst kijken om des te gemotiveerder om 14.30 uur aan de eigen halve marathon te beginnen.
De start van de 10 km loop is om 11.25 uur. De toegang tot het Olympisch Stadion is gratis.

Ook Egmond nadert snel
En minder dan drie maanden na nu is ook de 34e Egmond Halve Marathon alweer voorbij. De inschrijving voor deze heroïeke winterklassieker is enige maanden terug van start gegaan en ook bij dit loopevenement zal straks de limiet voortijdig bereikt gaan worden. Hardlopen is geweldig in en vooral de grote evenementen merken dat. De echte klassiekers moeten limieten instellen en voor Egmond ligt deze op 10.000 halve en 2000 kwart marathonlopers.

Het gezellige kustdorp omarmt deze nieuwjaarsklassieker wat ondermeer tot gevolg heeft dat de hotels maanden vooraf al zijn volgeboekt. Het dorp Egmond aan Zee is op de dag van de loop vanaf ’s morgens 8.00 uur al afgesloten voor gemotoriseerd binnenkomend verkeer. Buspendeldiensten uit Heiloo en Alkmaar zorgen voor een constante stroom van aanvoer van deelnemers en supporters.
De Egmond Kwart Marathon zal op 8 januari 2006 worden geprolongeerd. Nieuw is dat dit evenement reeds om 10.30 uur van start gaat en dat de laatste deelnemer aan de finish is wanneer de eerste van de halve marathon vertrekt. Dit alles om tot een optimale doorstroming te komen op het prachtige traject langs de zee en door het Noordhollands Duinreservaat.
Uitgebreide informatie en inschrijving: www.egmondhalvemarathon.nl.

Herinnering aan Dam tot Dam 2005: heeft u ook zo’n mooie foto?
Startpagina.nl heeft veel Dam tot Damlopers gefotografeerd bij de Zaandamse Dam op 500 meter van de finish. Heel veel deelnemers hebben hun eigen foto al teruggevonden en gedownload. Ook hebben velen deze doorgezonden naar familie, vrienden of relaties.

Inmiddels heeft Startpagina.nl reeds aangekondigd deze succesvolle actie bij de Dam tot Damloop 2006 te zullen prolongeren.

Enige reacties uit het gastenboek Dam tot Dam 2005


Dit was de eerste keer dat ik met de Dam tot Damloop mee liep. Ik vond het echt super gaaf. Echt een hele leuke en gezellige sfeer. Toppie!! Volgende keer een halve marathon … (sander van hagen)

Yes, ik heb hem uitgelopen …. Jongens tot morgen om de verhalen aan te horen (saheed nabie)

Dit was de 1e keer dat ik meeliep in de Dam tot Damloop. Ik heb werkelijk lopen genieten van alle kilometers. Een perfecte organisatie als je nagaat dat er voor ongeveer 30.000 lopers gezorgd moet worden. Petje af voor al die vrijwilligers die er een schitterende dag van gemaakt hebben. En een pluim voor de organisatoren (kees zoutendijk)

Mijn zus Mirjam heeft hem gelopen! Wat ben ik trots (erik)

Via Nike Start to Run in maart begonnen met hardlopen. Daarna Damlooparrangement van AV Zaanland gedaan. Gelopen in 1.28.55 voor de 1e keer. Had het jaren eerder moeten doen. Compliment voor de organisatie (evert kluyver)

Zo de drempel over en mijn eerste ervaring aan de andere kant van het dranghek is gelegd. Dit smaakt naar meer …. (alma)

Inschrijven Dam tot Dam 2006
De inschrijving voor de 22e editie van de Dam tot Damloop in 2006 gaat begin volgend jaar van start. Eerst zal de grote deelname en het verloop van het afgelopen evenement uitgebreid geëvalueerd worden. Aan de hand daarvan zal een besluit vallen hoe de editie 2006 eruit zal gaan zien.

Alle deelnemers aan de Dam tot Damloop 2005 zullen tijdig geïnformeerd worden wanneer de inschrijving voor de volgende editie van start gaat.

Voor meer informatie over de Dam tot Damloop kunt u contact opnemen met info@lechampion.nl of kijken op www.damloop.nl.

Wilt u uw reactie kwijt over deze nieuwsbrief of wilt u iets anders kwijt, bezoek dan het gastenboek van onze website en plaats daar uw bericht.

PS. Als deelnemer aan de laatste en/of komende editie van de Dam tot Damloop en/of de Egmond Halve Marathon ontvangt u deze nieuwsbrief. Wilt u dit niet meer, laat dat dan weten door u hier af te melden.

Stichting Sportevenementen Le Champion, Postbus 143, 1850 AC Heiloo
Bezoekadres: De Wagenmaker 16A, 1851 PX Heiloo (openingstijden: 8.30 - 17.00 uur van maandag t/m vrijdag)

Telefoon: 072-5338136, Fax: 072-5339398, E-Mail: info@lechampion.nl
Website: www.damloop.nl en www.lechampion.nl