9-8-2005, editie nr 2, jaargang 2005

In deze nieuwsbrief:
- Inschrijving Dam tot Damloop voor groot deel gesloten
- Acties sponsors rond Dam tot Damloop - Spieren voor Spieren en Runner’s World
- Kom met de trein naar de Dam tot Damloop
- Loop de Dam tot Damloop ook voor een goed doel!
- Le Champion: Warming Up lopen als training voor Dam tot Dam
- Veel belangstelling Dam tot Dam Wandeltocht
- Inschrijving ING Amsterdam Marathon nog mogelijk
- Inschrijving Egmond Halve Marathon en Kwart Marathon geopend

Inschrijving Dam tot Damloop voor groot deel gesloten
Sneller dan we zelf voor mogelijk hadden gehouden is de deelnemerslimiet voor de Dam tot Dam Trimloop bereikt. Dienaangaande moest de inschrijving op 1 augustus jl. worden dichtgezet.

Ook de inschrijving voor de Dam tot Dam Businessloop heeft haar limiet (bijna) bereikt. Bedrijven die nog inschrijven worden op een reservelijst geplaatst.
Voorlopig is het nog wel mogelijk voor de Dam tot Dam Wedstrijdloop in te schrijven. Hetzelfde geldt voor de korte trimlopen over 4 en 7 km in Zaandam alsmede voor de Mini Dam tot Damlopen in Zaandam waarbij 4000 kinderen verwacht worden.

Acties sponsors rond Dam tot Damloop - Spieren voor Spieren en Runner’s World
Dit jaar bestaat voor het eerst de mogelijkheid om van de Dam tot Damloop een sponsorloop te maken voor Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren ondersteunt kinderen met een –veelal progressieve- spierziekte vanuit het motto dat “gezonde spieren” werken voor “zieke spieren” (www.spierenvoorspieren.nl).

Wanneer je voor minimaal ¤ 50,00 sponsorgeld voor Spieren voor Spieren binnenhaalt, ontvang je een gratis startnummer en een gratis t-shirt van Spieren voor Spieren. Voor alle duidelijkheid, Spieren voor Spieren heeft nog wel startbewijzen, maar wees er snel bij: OP = OP. Wil je met deze actie meedoen dan kun je via de website een sponsorformulier downloaden. Dit kan ook als je jezelf reeds voor de Dam tot Damloop hebt ingeschreven.
Runner’s World houdt een Dam tot Dam actie voor nieuwe abonnees. De eerste honderd personen die een jaarabonnement op Runner’s World nemen krijgen een gratis Dam tot Dam startnummer. Voordeel is ook nog dat je voor dat 1e jaar vanwege het 10-jarig jubileum van Runner’s World slechts 50% van de kosten van zo’n abonnement betaalt ofwel een bedrag van ¤ 22,40.
De actie met het gratis Dam tot Dam startnummer loopt tot uiterlijk 20 augustus. Alle informatie via
www.runnersweb.nl

Kom met de trein naar de Dam tot Damloop
De start van de Dam tot Damloop is direct bij het Centraal Station in Amsterdam. Ideaal bereikbaar per trein en daarom raden we elke deelnemer aan met de trein naar Amsterdam te komen.

Wanneer je in het bezit van een Voordeel-urenkaart bent, reis je niet alleen zelf met 40% korting maar kan je ook nog drie reizigers meenemen met dezelfde korting. Heb je nog geen Voordeel-urenkaart dan kun je deze via www.ns.nl snel aanschaffen voor slechts ¤ 55,00 per jaar. Niet alleen naar de Dam tot Damloop reis je dan met korting maar gedurende een heel jaar door het gehele land.
En bij de Dam tot Damloop word je vanaf de finish weer per pendelbus teruggebracht naar het Victoria Hotel direct bij het Centraal Station in Amsterdam.

Loop de Dam tot Damloop ook voor een goed doel!
Het initiatief zes goede doelen te selecteren waar de deelnemers aan de komende Dam tot Damloop voor kunnen lopen lijkt goed aan te slaan.

De volgende zes goede doelen zijn voor 2005 geselecteerd:
- Stichting Witte Bedjes
- Dorcas AAC
- Stichting Jeugdsportfonds
- SOS Kinderdorpen
- Nederlandse Noma Stichting
- Spieren voor Spieren.

Inmiddels is alle informatie over dit plan op de website www.damloop.nl geplaatst. Aanvullend volgen de sponsorformulieren die men dan kan downloaden.

Nieuw is dat men ook voor Sanquin kan lopen. Sanquin doet met veel lopers mee in de Dam tot Damloop en is op zoek naar bloeddonors. Iets voor jou?

Le Champion: Warming Up lopen als training voor Dam tot Dam
Naast de Dam tot Damloop organiseert Le Champion op vier achtereenvolgende woensdagavonden in Assendelft de Warming Up lopen over 3 en 7,5 km.

Op 17/8, 24/8, 31/8 en 7/9 kan men nabij VV Assendelft om 19.30 uur starten voor een Ronde om de Veenpolder. Een fraai verkeersvrij rondje langs de Watertoren over een snel geheel geasfalteerd parcours. Van de 7,5 km wordt over de vier avonden een klassement bijgehouden. Inschrijving is mogelijk vanaf een uur voor de start in de kantine van VV Assendelft, Dorpsstraat 261. Inlichtingen www.lechampion.nl/laatstenieuws.

Meer trainingslopen voor de Dam tot Damloop
In de weken voor de Dam tot Damloop worden tal van andere trimlopen gehouden. Als training voor de Dam tot Damloop kunnen we daarbij de volgende evenementen in het bijzonder aanbevelen:
Zondag 28 augustus: 19e Hemmeromloop in Hem, Westfriesland. Afstanden 3,5; 10 en 16,1 km. De starts vinden plaats vanaf 11.30 uur. Voorinschrijving tot 20 augustus. Na-inschrijving in de Stebohal. Uiterst sfeervol evenement met fraai versierd parcours door het dorp Hem en omgeving. Informatie: www.hemmeromloop.nl
Zondag 4 september: 30 van Amsterdam Noord. Afstanden 10, 15 en 30 km. Ook kinderlopen. De starts vinden plaats vanaf 11.00 uur op de atletiekbaan van Atos alwaar ook inschrijving. Parcoursen door het landelijke Noord.
Informatie: www.av-atos.nl
Zondag 11 september: Zeevangsloop vanuit Middelie (nabij Oosthuizen). Afstanden 10, 15 en 21 km. Alle afstanden vertrekken om 10.45 uur vanaf het café van Middelie alwaar ook inschrijving. Alle drie afstanden gaan over asfalt door de prachtige groene polder de Zeevang. Verversingsposten op alle afstanden. Informatie: www.zeevangsloop.nl of tel. 0299 401205/621330.

Veel belangstelling Dam tot Dam Wandeltocht
Daags voor de Dam tot Damloop wandelen ook 10.000 deelnemers deze route. Ook deze wandelaars genieten van de sfeer die er op de zaterdag langs het Dam tot Damtraject al heerst.

De start is midden op de Dam in Amsterdam; de finish in het VIP-businessdorp voorbij de Dam in Zaandam. De wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 9, 17 of 26 km. Inschrijving is mogelijk via www.damtotdamwandeltocht.nl.

Inschrijving ING Amsterdam Marathon nog mogelijk
Vier weken na de Dam tot Damloop organiseert Le Champion i.s.m. de Stichting Amsterdam Marathon de 30e ING Amsterdam Marathon. Bij de ING Amsterdam Marathon kan men kiezen uit afstanden van 10 km, 21 km of 42 km.

De inschrijving voor dit evenement stijgt jaarlijks met sprongen. Voor dit jaar worden totaal 20.000 deelnemers verwacht waarvan zeker 5.000 uit het buitenland. Momenteel ligt de inschrijving op dit tijdstip 30% boven het vergelijkbaar aantal van vorig jaar. De ING Amsterdam Marathon is met een finish voor alle afstanden vóór de eretribune in het Olympisch Stadion een evenement om te beleven. Datzelfde geldt voor de afwisselende route langs het Rijksmuseum, het Tropenmuseum, door het Vondelpark en langs de Amstel. Alle deelnemers aan de Dam tot Damloop zijn vier weken later weer welkom in Amsterdam! Alle informatie over inschrijving: www.ingamsterdammarathon.nl.

Inschrijving Egmond Halve Marathon en Kwart Marathon geopend
Zoek je een leuk loopevenement midden in de winter? Is het geen probleem flink af te zien indien de weersomstandigheden daar aanleiding toe geven? Wil je tijdens het lopen het gevoel hebben één te zijn met de natuur?

Schrijf dan snel in voor de Egmond Halve Marathon of Kwart Marathon op zondag 8 januari 2006. Doe dit tijdig want de limiet van 10.000 halve marathonners en 2000 kwart marathonners zal vroegtijdig bereikt zijn. Info: www.egmondhalvemarathon.nl.

Voor meer informatie over de Dam tot Damloop kunt u contact opnemen met info@lechampion.nl of kijken op www.damloop.nl.

Online inschrijven voor de 21e Dam tot Damloop kunt u direct hier doen.
Wilt u uw reactie kwijt over deze nieuwsbrief of wilt u iets anders kwijt, bezoek dan het gastenboek van onze website en plaats daar uw bericht.

PS. Als deelnemer aan de laatste en/of komende editie van de Dam tot Damloop en/of de Egmond Halve Marathon ontvangt u deze nieuwsbrief. Wilt u dit niet meer, laat dat dan weten door u hier af te melden.

Stichting Sportevenementen Le Champion, Postbus 143, 1850 AC Heiloo
Bezoekadres: De Wagenmaker 16A, 1851 PX Heiloo (openingstijden: 8.30 - 17.00 uur van maandag t/m vrijdag)

Telefoon: 072-5338136, Fax: 072-5339398, E-Mail: info@lechampion.nl
Website: www.damloop.nl en www.lechampion.nl