19-7-2005, editie nr 1, jaargang 2005

In deze nieuwsbrief:
- Explosieve groei inschrijving Dam tot Damloop
- Steeds meer vrouwen in Dam tot Damloop
- Sponsor jezelf en laat je sponsoren. Loop de Dam tot Damloop ook voor een goed doel! Een nieuw initiatief bij de Dam tot Damloop
- Ook smart gaat Dam tot Damloop sponsoren
- “Hardlopen in Amsterdam kan leuk zijn” uit Het Parool zaterdag 21 september 2002
- Grote interesse Dam tot Dam Wandeltocht 2005

Explosieve groei inschrijving Dam tot Damloop
De individuele inschrijving voor de 21e Dam tot Damloop op 18 september zal voortijdig worden gesloten.

Naar verwachting zal de deelnemerslimiet van 30.000 lopers al in de eerste helft van augustus bereikt zijn. Nu al is het aantal inschrijvingen 30% hoger dan vorig jaar. Alleen kinderen die aan de Mini Dam tot Damlopen willen meedoen kunnen daarna nog inschrijven. Zorg dat je de 21e Dam tot Damloop niet mist en schrijf je tijdig in op www.damloop.nl.

Steeds meer vrouwen in Dam tot Damloop
Opvallend is dat steeds meer vrouwen de Dam tot Damloop lopen. Jaarlijks neemt het aantal hardlopende vrouwen snel toe.

Vorig jaar bedroeg het aantal deelnemende vrouwen aan de Dam tot Damloop 30%. Dit jaar zal dit percentage zoals het er nu naar uitziet stijgen naar rond de 35%. In absolute aantallen betekent dit dat meer dan 10.000 vrouwen aan de start zullen komen. Nergens in Nederland nemen zoveel vrouwen deel aan één loopevenement.

Sponsor jezelf en laat je sponsoren. Loop de Dam tot Damloop ook voor een goed doel! Een nieuw initiatief bij de Dam tot Damloop
Je kunt bij deze Dam tot Damloop je minder bevoorrechte medemens mee laten delen in de door jou te leveren prestatie. Le Champion neemt daarin als organisatie het initiatief en heeft een aantal goede doelen uitgekozen waarvoor je kunt lopen.

Deze goede doelen zullen zich bij de komende Dam tot Damloop op verschillende wijze presenteren.
De uitdaging is dat alle deelnemende lopers zich met één der genoemde goede doelen gaan identificeren. Je loopt de Dam tot Damloop dan ook voor een ander. Wij vragen je één van onderstaande goede doelen uit te kiezen en zelf daarvoor een bedrag per kilometer te doneren. Daarnaast vraag je vrienden, familie, collega’s en kennissen om dat ook te doen. Met elkaar moeten we op deze wijze voor elk van deze goede doelen tot een flinke opbrengst kunnen komen.
De gekozen goede doelen zijn dusdanig gevarieerd dat vast en zeker één van genoemde doelen je in het bijzonder zal aanspreken. Opzet is in komende jaren deels andere goede doelen de kans te geven zich bij de Dam tot Damloop te presenteren.
Voor de Dam tot Damloop 2005 heeft de organisatie het oog laten vallen op de volgende goede doelen.

- Stichting Witte Bedjes voor zieke en gehandicapte kinderen in Amsterdam en omgeving
- Dorcas voor de bouw van scholen in Ethiopië
- SOS Kinderdorpen voor bouw van kinderdorpen voor weeskinderen
- Stichting NOMAD Nederland voor behandeling van infectieziekte kinderen in Nigeria
- Stichting Spieren voor Spieren voor kinderen met een spierziekte
- Stichting Jeugd Sportfonds activering sporten voor kinderen als de ouders dit niet kunnen betalen

Bij het startnummer krijgt elke deelnemer aanvullende informatie over de genoemde goede doelen. Ook staat daarbij vermeld op welke wijze de geworven donaties kunnen worden afgedragen. Wij rekenen ook op jouw medewerking!

Ook smart gaat Dam tot Damloop sponsoren
Ook smart center Amsterdam is sponsor van de Dam tot Damloop geworden.

Er zullen smart auto’s meerijden, op km-punten worden geplaatst met tijdklokken alsmede zal bij het VIP-businessdorp een promo-plek worden ingericht. Voor deelnemers en toeschouwers worden daarnaast leuke acties met mooie prijzen ontwikkeld. Uiteraard zal smart center ook met enige teams aan de 16 km en 7 km businessloop gaan meedoen.

“Hardlopen in Amsterdam kan leuk zijn” uit Het Parool zaterdag 21 september 2002
Elke straat aan het parcours van de Dam tot Damloop grijpt de passage van de duizenden lopers aan om een heus buurtfeest op touw te zetten. Men doet mee aan de parcoursversierwedstrijd en moedigt de lopers aan middels de meest originele spandoeken.

Het Barkpad in Amsterdam-Noord is zo’n straat. Het Parool berichtte daarover enkele jaren terug in een uitgebreid artikel. “De mensen in Noord ervaren de Dam tot Damloop als een feest,” zegt Mario de Pauw van Stadsdeel Noord dat zelfs sponsor is van de Damloop. Ephraim Meyer van het Barkpad: “De hele straat is erbij betrokken. Ze lopen dan ook ongeveer door onze voortuinen. De plantenbakken moeten worden opzijgeschoven om het parcours extra breed te maken. Vervolgens trekt half Nederland voorbij aan onze deuren. Lastig? Prachtig is het! Het is folkloristisch Nederland, mijn Elfstedentocht in de zomer. Er is nooit een wanklank. Zelfs de buurtgenoten die er niets van moeten hebben en weg zijn geweest, vragen ‘s avonds hoe het was.” En verder: “Vooral de lopers van vijftig jaar en ouder onderschatten de afstand nog wel eens. Het mannetje met de hamer komen ze hier vaak tegen. Dan bieden wij ze een stoel aan om even uit te rusten. Bij de Damloop is iedereen betrokken: zwart, wit, Marokkaans, Turks. En iedereen heeft hetzelfde doel om al die lopers te helpen met hun race. De grootste lol hebben we met de recreanten, dat zijn heel coulante mensen. We zetten een biertap neer en gaan barbecuen. Het is zeer goed voor de cohesie in de buurt. De betrokkenheid en inzet om het te laten slagen, groeit nog elk jaar. Zelfs de jongeren die normaliter niets doen, gaan met vuilniszakken langs om de boel op te ruimen. Wij hebben er allemaal baat bij dat als de trein voorbij gedenderd is, dat het weer schoon is. En om een uur of vijf is het alsof er niets is gebeurd. Daarna zeg je: tsjongejonge, what a wonderful world. “

Grote interesse Dam tot Dam Wandeltocht 2005
Tot en met 25 augustus kan wandelend Nederland zich nog via de voorinschrijving aanmelden voor de 3e Dam tot Dam Wandeltocht, maar nu al is duidelijk dat er meer deelnemers dan ooit van Dam tot Dam zullen wandelen.

Begin juli mocht het organiserende Le Champion al 30% wandelaars meer noteren dan een jaar eerder. Zet deze trend zich door dan zullen ruim 9.000 wandelaars aan dit evenement deelnemen, waarmee het record van 7.000 deelnemers ruimschoots zal worden overtroffen. Wandelaars die zich nog niet hebben aangemeld kunnen online t/m 25 augustus inschrijven op www.damtotdamwandeltocht.nl, hetgeen ¤ 1,50 goedkoper is dan de na-inschrijving en een snellere afhandeling bij de start garandeert.

Voor meer informatie over de Dam tot Damloop kunt u contact opnemen met info@lechampion.nl of kijken op www.damloop.nl.

Online inschrijven voor de 21e Dam tot Damloop kunt u direct hier doen.
Wilt u uw reactie kwijt over deze nieuwsbrief of wilt u iets anders kwijt, bezoek dan het gastenboek van onze website en plaats daar uw bericht.

PS. Als deelnemer aan de laatste en/of komende editie van de Dam tot Damloop en/of de Egmond Halve Marathon ontvangt u deze nieuwsbrief. Wilt u dit niet meer, laat dat dan weten door u hier af te melden.

Stichting Sportevenementen Le Champion, Postbus 143, 1850 AC Heiloo
Bezoekadres: De Wagenmaker 16A, 1851 PX Heiloo (openingstijden: 8.30 - 17.00 uur van maandag t/m vrijdag)

Telefoon: 072-5338136, Fax: 072-5339398, E-Mail: info@lechampion.nl
Website: www.damloop.nl en www.lechampion.nl