Nog even op een rijtje voor de Damloop:

Verzamelen

we verzamelen op het Rokin 54 bij de vestiging van SGA, het gemeentelijk uitzendbureau. Je gaat een deur door en dan de trappen op.

Tijdstip: tussen 11.00 uur en 11.30 uur. We krijgen een t-shirt van Randstad waar we in mogen hardlopen. Loop je liever in je eigen favoriete loopshirt doe dat dan discreet. Het

t-shirt kun je na de groepsfoto (als je daar op wilt) weer uit doen.

Meenemen

Startnummer, 4 veiligheidsspelden (ik neem een boel mee), chip en de sticker met je startnummer die je op een plastic AH-tas kunt plakken waar je je spullen voor nĂ¡ het lopen indoet.

Eten

er is gelegenheid om wat te eten en te drinken op de vestiging van SGA. Doe dat met mate, of niet natuurlijk als je thuis al genoeg hebt gegeten. Bedenk wel het volgende als je thuis eet: waarschijnlijk heb je dan als laatst om 10.30 uur gegeten. Tussen het ontbijt en de volgende maaltijd zitten dan 4 tot 5 uren. Hier moet je wel tegen kunnen!

Naar de start

12.00 uur verlaten wij de SGA-vestiging en lopen wij naar De Dam voor de teamfoto

12.15 uur is de teamfoto op de Dam voor het paleis. Deze foto wordt u aangeboden door Randstad. Wilt u deze foto thuisgestuurd krijgen? Stuur dan in de eerste week van oktober een e-mail naar bas.van.veen@nl.randstad.com met je naam en adres.


12.20 uur vertrekken we lopend richting Prins Hendrikkade (= de startlocatie, schuin voor CS).

12.30 uur levert ieder zijn/haar eigen tas met schone kleding in bij de vrachtwagens voor de start. Let op: uw tas moet (is een eis van de organisatie) passen in een AH-plastic tas, anders wordt deze niet vervoerd naar Zaandam!

Drukte

Dat wordt wat met die drukte! Duizenden mensen krioelen straks in een klein gebied rond. Als we op pad gaan voor foto-vrachtwagen-startvak dan zal het moeilijk zijn om bij elkaar te blijven. Misschien weten we een afspreekpunt te bedenken voor als de tassen op de vrachtwagens zijn gegooid; ik weet even niet zo snel iets te bedenken. Bij de laatste vrachtwagen bijvoorbeeld? Suggesties zijn welkom.

Startvakken

We verzamelen in de startvakken; in dit gebied zullen hopelijk volop mogelijkheden zijn om even te plassen, maar mijn ervaring is dat dit zeker voor vrouwen nogal lastig kan zijn. Probeer zeker nog even bij de SGA-vestiging even naar het toilet te gaan, voor mensen met een sterke blaas is dat dan genoeg. Voor de anderen wordt het een spannende expeditie met gelukkig een grote kans van slagen.

Het in de startvakken begeven is een hele aparte ervaring die de hardlopers gemoedelijk over zich heen laten komen. Vrijwillig laten we ons tussen de hekken drijven wachtend tot er beweging in de groep komt. En dan gebeurt het!

De start

de massa komt in beweging en je loopt over de chipmatten. Dit zijn de bruinrode matten die de chips van de lopers activeren voor de tijdregistratie. Als je een horloge met stopwatchfunctie hebt dan druk je nu op “start”. Al vrij snel, voordat je de kans krijgt om in je ritme te komen, draait het peloton de IJ-tunnel in. Hier vallen de eerste slachtoffers: hardlopers die zich vol vervoering in volle vaart de tunnel in laten storten. Die gaan het later nog moeilijk krijgen! Houd hier het hoofd koel, en loop je eigen rustige tempo.

Drinkposten

Op ongeveer het 5 en 11 kilometerpunt zijn drinkposten. In principe altijd wat drinken bij de drinkposten, ook al heb je nog geen dorst. Er is water of sportdrank. Als je niet zeker weet of je sportdrank kunt verdragen neem dan water.

De finish

Als je onder de finish doorloopt (er is helaas geen lint meer waar we met de borst vooruit doorheen mogen lopen) dan loop je weer over chipmatten. Hier zet je je stopwatch op stop voor je eindtijd. Je krijgt een drankje en een medaille terwijl je rechtdoor door de dranghekken wordt gedreven.Aan je rechterhand is het filiaal van Randstad waar we allemaal welkom zijn. Je moet dus rechtsom langs de dranghekken en over de stoep terug om die te bereiken. Je kan ook eerst je tas halen: na de dranghekken rechtsaf en even later links staan de tassen op startnummers gesorteerd op ons te wachten.

Na het lopen

We ontmoeten elkaar dus weer in Randstad waar lekkere dingen te eten en te drinken staan.

De terugreis

Er staan pendelbussen voorbij de plaats waar de tassen opgehaald kunnen worden.

Als laatste:

Vergeet tijdens het lopen niet om eens om je heen te kijken en te genieten van het lopen!

Veel succes allemaal en ik zie jullie zondag.

Joke.