- - www.loopje.nl - -

Joke's Blogje


../lopers/Joke


Het Blogje van Joke


Nieuw bericht toevoegen
( Het laatste bericht staat bovenaan )
Date: Sat Jul 9 16:51:30 2016

tekst = ik vind dat je er nog gezond uit ziet joke, voor iemand die net 50km heeft gerend! ;-) whaha dit viel me wel op: "en ik vroeg of Jeroen morfine voor me had maar nee" In het kader van I run clean , haha Enne: mijn felicitaties had je al, staat de bokaal op de eet tafel bij jouw plek?


Date: Sun May 29 17:55:50 2016

tekst = Wauw Joke! Respect! Wat heb jij gebikkeld! Claske


Date: Sun May 29 16:56:05 2016

tekst = Het is duidelijk dat je die beker dubbel en dwars verdiend hebt! Leuk om je verslag te lezen. Vijftig kilometer is gewoon heel ver... Hopelijk herstel je snel! Evelyn


Date: Sat May 28 23:30:18 2016

tekst = Vandaag liep ik de 50 km in het Amsterdamse Bos, georganiseerd door het Sri Chinmoy marathon team. De 50 km zou om 12.00 uur starten en toen ik aankwam fietsen was de 100 km al begonnen (9.00 uur 's gestart) en daar zag ik Wilma ook voorbij komen. Grappig! Onze start ging na een moment stilte van start en na 4 of 5 rondjes (2,2 km per stuk) haalde Wilma mij in en dat deed ze meerdere keren. Het leek alsof ze sneller en sneller liep maar na een tijdje realiseerde ik me dat iedereen langzamer was geworden. Ikzelf liep zoals altijd vrij langzaam en ik werd dan ook steeds ingehaald. Ik probeerde het wandelen zo lang mogelijk uit te stellen en ik had mezelf beloofd dat ik het 17e rondje (van de 22) geheel mocht wandelen en dat deed ik. Ik belde Jeroen even, plaatste een selfie op twitter (een gemiddelde selfie duurt 20 minuten om te maken maar ik doe dat in 3 seconden ;-)) en daarna weer jog/wandelen. De hele "vaart" was eruit, mijn benen, heupen, zelfs borstbeen deden hels pijn. Terwijl ik dit schrijf nog steeds en ik vroeg of Jeroen morfine voor me had maar nee; ik moet deze gifbeker van acute spierpijn en bekkenpijn op natuurlijke wijze uitzitten. Tijdens het lopen voelde ik me bezwaard naar de organisatie. Die lieve geduldige mensen die daar urenlang geduldig de rondetijden noteerden, eten en drinken verzorgden en zo behulpzaam waren. Het liefste sloop ik langs de finish en verdween snel op mijn fiets maar Wilma riep me al van verre tegemoet en zij hield een lint voor me vast. Zo lief! En toen kreeg ik ook nog een beker en bloemen omdat ik eerste in mijn leeftijdscategorie was. Na 33 jaar voor het eerst een prijs gewonnen! En wat maakt het uit dat ik de enige 50 plus was :-) Het was tijdens het lopen lastig om afstand en tijd te doorgronden maar op de helft begreep ik dat ik 3.21 uur had. Na een tijdje ging ik eens op mijn TomTom kijken maar de batterij ging uit. Dus na de finish wist ik niet of ik nou 7.30 uur had gelopen of 8.30 uur. Het is 7.30 uur na terugrekenen. Wilma was eerste vrouw bij de 100 km en ze probeerde 10 km/uur vast te houden. Ik hoop dat dat gelukt is! Zij loopt natuurlijk fris rond en ik ga mijn napijn verwerken :-) Groeten, Joke.
Date: Sat Apr 30 19:55:20 2016

tekst = Vandaag de dadel noten koekjes gemaakt. Heerlijk! Dank je wel voor het delen! De staafmixer had het er wel moeilijk mee, maar hij heeft het gered. Onze favoriete veganistische chocolademousse staat hier:http://www.smulweb.nl/recepten/1421128/Chocolade-mousse-chocoroom-veganistisch. Ingrediënten: zijde tofu, cacao en suiker. Je kunt inderdaad nooit teveel chocolademousse recepten hebben :-) Evelyn


Date: Wed Apr 27 00:14:43 2016

Afgelopen weekend liet de Bouillonnante zich van zijn mooiste kant zien. Met 14 lopers en een extra chauffeur gingen we op pad. Net als vorig jaar regende het op de weg ernaar toe, en hield de regen op toen we in Bouillon kwamen. De voorspelling was dat het zeer koud zou zijn maar dat viel alleszins mee. Het was nog even spannend of Frank, Arnold en Jeroen in het eerste startvak konden komen maar dat werd zonder enig probleem omgezet. Dus wij gingen met z’n achten het startvak van de 29 km in. Het busje met de 13 km lopers zou wat later komen, zij startten ook later. Alleen Jet was alvast met ons meegekomen om Ruud (en de rest!) uit te zwaaien. De bekende start in de burcht, toch nog een flard Carmina Burana en daar gingen alle lopers. Jeroen moest meteen weer bukken in de lage gang. We besloten in de eerste kilometer om samen op te lopen, gezellig. Arnold liep een tijdje in onze buurt en hij maakte foto’s, achteraf echt ontzettend leuke foto’s, ook van Ruud en Evelyn. Hij steeg vrij rustig maar vloog naar beneden en verdween dus al gauw de verte in. Kilometer na kilometer ontvouwde zich het altijd prachtige parcours, en aangezien Jeroen en ik vrijwel meteen achterin liepen, liepen we heerlijk in de rust. Echt een kadootje! Ik twijfelde er niet aan of de rest ging ook goed. Ik had nog niet op mijn horloge gekeken, dat probeer ik bij langere tochten pas na een paar uur te doen, maar op een gegeven moment leek het me dat de 13 km lopers ook wel zouden zijn gestart. En de tweede golf van de 29 km ook, en die kwamen na verloop van tijd langs. De allereerste lopers heel stilletjes en lichtjes, de groep daarachter wat luidruchtiger en wat moeizamer inhalend. Bij de smalle stukken gingen we steeds aan de kant, of eigenlijk voor ik want Jeroen steeg en daalde vlugger en wist de meesten wel voor te blijven en dan wachtte hij weer op mij. Op een gegeven moment stond hij bij de rivier te wachten en dus toch... daar moesten wij ook doorheen! Bij bestudering van de route op facebook meende ik te zien dat alleen de 13 km lopers daar doorheen moesten, maar wij dus ook. En dan ga je er gewoon in en het viel mee om te doen maar ook tegen hoe glad en ongelijk de stenen op de bodem waren, hoe diep de rivier was en hoe sterk de stroming was. En dan weer gewoon door joggen. En later weer een rivier, waar ik aan de kant een “Sheilaatje” deed: mijn schoen bleef in de modder steken (ooit deed Sheila dat als eerste van de hardloopgroep, in Spaarnwoude geloof ik). Dan sta je ongemakkelijk te balanceren want je voet in je sok kun je niet neerzetten want dan zak je heel diep weg zonder schoen. Gelukkig kwam er een loper aan die mijn schoen bevrijdde, en toen kwam het wel goed uit om de rivier in te gaan: meteen een schone schoen en sok! En weer verder joggen/wandelen.

De hele lange stukken best wel steil omlaag vond ik ontzetten vervelend worden, mijn bovenbenen trokken dat op een gegeven moment niet meer en dan moet je omlaag wandelen.... zonde! En ik vergat blijkbaar af te wisselen met mijn hupje omlaag, mijn rechterknie begon op een gegeven moment ontzettend zeer te doen. Toen nam ik mijn linkerbeen als leidend been en het ging weer. Nu drie dagen later nog steeds een beurs rechterbeen. Omhoog vond ik leuker, ondanks de exploderende kuiten. Een wonder dat die niet ontploften, of zoals Frank vanavond zei: dat ze niet ter plekke afscheurden was een wonder. Maar als je dan boven was dan herstelde zich dat meteen. Kuiten waren na afloop dan ook nog fris. Op een gegeven moment waren we aan de laatste lange (rottige) afdaling bezig. Getverdemme, er kwam geen eind aan en iedereen kon daar doorlopen en ik moest wandelen. En dan het laatste stukje, een trappetje af en daar stond Arnold. Hij jogde het laatste stuk mee, zo leuk! En dan de verrassing: alle 13 km lopers en Jasper waren er nog, ik was ervan overtuigd dat zij al lang terug zouden zijn gegaan. Echt een enorme verrassing als je 6 uur onderweg bent geweest. En iedereen zag er steengoed uit dus ik wist meteen dat het goed zat met de hele groep. Jesse was eerste van de 29 km lopers en dat had ik ook wel verwacht. Wel met een lelijke val en een afgeplakt scheenbeen maar blakend van gezondheid. En Margje als eerste van de 13 km lopers, en had meteen zin in nog een trail. Kan ik me voorstellen! En dan weer met z’n allen de busjes in. Eindelijk al die steentjes uit m’n schoenen geschud, daar had ik onderweg geen zin in om te doen. In het huis aangekomen kregen we een vijf gangen menu door onze top chefs dus de stemming zat er toen helemaal goed in. En de volgende dag gewandeld, het sneeuwde. Wat is de Ardennen toch mooi! En weer van alles over de omgeving geleerd van Rutger. En over afdalen, dat ik daar meer op zou moeten trainen. Het valt op dat onze lopers het zeer goed doen op dit terrein terwijl ze het toch echt niet gewend zijn. Stille talenten! In drie dagen hadden we heel wat uren in de busjes doorgebracht, dat maakt je benen ook al niet al te fris dus ik hield mijn hart vast voor de vroege maandagochtend bodybalance. Maar ik sloeg me er goed doorheen, misschien wat harkerig maar vol energie. ‘s Avonds bij de pump en bodyshape had ik het beduidend zwaarder maar dat heb ik denk ik goed gecamoufleerd. Vanavond ook niet al te soepel mee gehobbeld maar morgen zal het toch wel over zijn, de stijfheid en spierpijn. Met dank aan de hele groep, wat een heerlijk weekend was het! En dan ook nog Feijenoord kampioen! Groeten, Joke.


Date: Wed Apr 27 00:13:31 2016

tekst = Dank je voor je recept, Anita! Ga ik proberen, het enige ingrediënt dat ik niet in huis heb is de zijdetofu en dat is zó gehaald bij de Ekoplaza of Estafette. En Jeroen heeft een recept voor chocolademousse met 2 ingrediënten (geloof ik), daar kom ik eerdaags mee. Je kunt nooit genoeg recepten voor chocolademousse hebben ;-) Maar het lag dus niet aan mij, dat het lastig is om vegan te eten. Ja, geen kaas, honing en eieren is inderdaad niet te doen. Ikzelf eet graag geitenkaas bij de salade of maaltijd, vaak ook even opgewarmd in de pan. En eieren, onmisbaar! Doet me denken aan de muffins laatst met drie ingrediënten: frambozen, banaan en eieren. Zo lekker, maar: ze zien er bleekjes uit. Daar wil ik nog eens een expert over raadplegen, hoe je daar simpelweg wat kleur kan aanbrengen, want het oog wil ook wat. Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 25 20:37:51 2016

tekst = Oeps, mijn naam vergeten, van anita dus


Date: Mon Apr 25 20:37:11 2016

tekst = He joke, leuk om je stukje over de veganchallenge te lezen. Hoewel ik wel 25 jaar vegetarisch heb gegeten, heb ik het ook maar drie dagen volgehouden. Daarna kon ik alleen nog maar aan kaas, ei en honing denken... Maar ik heb er ook een favoriet toetje aan overgehouden: veganistische chocomousse. Voor 6 personen: 400 g zijdetofu (1 bakje, van de ekowinkel) 4 bananen, 4 van die zachte medjooldadels (van de turk) 2 eetlepels cacao ( ik maal dan van die cacaounibs in het staafmixerbakje) en 2 eetlepels maplesyrup of rijststroop: staafmixer erin, in bakjes en uur in de koelkast. Je kan evt nog kardamon, kaneel of stukjes noot erbij doen


Date: Thu Apr 21 22:03:42 2016

tekst = Regelmatig gaat het tijdens het lopen over eten en laatst ging het over veganistisch eten. Ik heb een tijdje geleden meegedaan aan een "vegan challenge", een maand lang proberen om alleen plantaardige producten te eten. Uit nieuwsgierigheid en het is me geen één dag gelukt. Veel geleerd en nieuwe manieren om te koken ontdekt en nieuwe recepten gevonden. Wat mij vooral aantrekt: eenvoud. Het volgende recept voor koekjes is eenvoudig, het bestaat uit 2 ingrediënten. Eventueel kun je er kaneel en zeezout of keltisch zout bij doen. Hier is het recept: 10 dadels, 200 gram pecannoten. De pecannoten rauw dus niet gebakken/gefrituurd. Week de dadels eerst 10 minuten in water; verwarm intussen de oven voor op 175 graden. Giet de dadels af en maal ze samen met de pecannoten in een keukenmachine, een blender of ga ze te lijf met een staafmixer. Maak er bolletjes van, druk die een beetje plat en schuif ze voor 10 minuten de oven in. Laat goed afkoelen. Ik vind ze erg lekker, met zout, zonder zout, grote koeken, kleine koeken, ik doe iedere keer maar wat en ze zijn altijd lekker. Overigens verkoopt onze groetenman zakjes (rauwe) pecannoten van 140 gram oid en die gebruik ik vaak, dus minder dan het recept voorschrijft. Maar ook dan is het lekker. Dit recept is zonder dierlijke producten. Groeten, Joke.


Date: Thu Apr 21 17:18:42 2016

tekst = Dank je Eveline!


Date: Thu Apr 14 20:00:03 2016

tekst = Haha, precies zoals Evelyn begint, wilde ik het ook schrijven: 'Wauw Joke, wat een avontuur!'. Geweldig om naar toe te leven en te trainen, en fijn dat wij hier op afstand van kunnen meegenieten. En twee keer, is dat niet ook ongeveer hoe het met Wilma en haar Spartathlon ging? Bij haar niet zo gepland, maar volgens mij liep ze door de niet-gehaalde eerste poging de tweede keer zoveel beter. Slim om dat nu al in te schatten! Ik neem aan dat we hier nog veel over gaan lezen, maar nu alvast super veel succes! Groetjes, Eveline


Date: Thu Apr 14 14:29:44 2016

tekst = Dank je, Evelyn! Jij schrijft ook altijd heerlijke verslagen, genieten is dat! En loopje.nl is gewoon een bescheiden loopgroep, wij doen gewoon wat we doen ;-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 14 12:13:02 2016

tekst = Wow, Joke, wat een avontuur! En wat schrijf je leuk over de voorbereiding. Ik vind de benaming "loopje" trouwens wel wat erg bescheiden voor zo'n evenement :-) Evelyn


Date: Wed Apr 13 22:30:19 2016

tekst = Op dit moment is de Marathon des Sables bezig, een 7 daags loopje in de Sahara. Ik heb me ingeschreven voor volgend jaar. Een heerlijk project, en of ik nu start of niet en of ik nu finish of niet, ik heb er al iedere dag plezier van. Eén van de redenen om me in te schrijven is om al mijn sporten zin te geven. Bodypump, bodyattack, bodybalance, en ja ook wat joggen: iedere training draagt bij aan de voorbereiding van dit evenement. En de voorpret bestaat ook uit plannen want je draagt voor een week eten, kleding en materiaal voor onderweg mee. En tijdens het lopen verstrekt de organisatie liters water en 's nachts staat er een tent voor de lopers klaar. Dus het is wel handig om sterk te zijn maar goed en ver kunnen lopen is natuurlijk wel de eerste vereiste. Ik heb me ingelezen op verschillende websites waar vooral Engelse lopers vertellen over hun deelname aan de MDS. Ik hoopte daar veel tips te vinden maar mijn twijfel over wat goed materiaal is werd alleen maar groter. Er kwamen allemaal rampenscenario’s voorbij over rugzakken waar het startnummer niet op paste, die kapotgingen, die niet lekker zaten. Schoenen die kapot gingen en waar de hoezen (gaiters) van stukscheurden of kwijtraakten met nare blaren als gevolg.

Dus toen ik werd gewezen op een clinic MDS van Jolanda Linschooten besloot ik daar naar toe te gaan en dat was een goede zet, ik heb er veel geleerd. Zeer praktische dingen, en ik weet nu welke rugzak ik wil. Schoenen moet ik nog vinden maar ik neem haar advies ter harte: koop 2 paar dezelfde schoenen. Train op het éne paar, neem het andere paar mee naar de MDS (wel een paar keer op lopen). We hebben geleerd hoe de gaiters erop worden bevestigd, we hebben de basisbeginselen van kompas lezen geleerd. We kregen een inzicht uit de eerste hand hoe het toegaat in het tentenkamp en onderweg. Dat het uitvalpercentage maar 3% is, en dat had ik ook een keer ergens gelezen. Maar dat kan niet kloppen. Zo zijn er nu na drie etappes al 100 lopers van de iets meer dan duizend deelnemers uitgevallen, dus bijna al 10% en daar komt natuurlijk meer bij. Zeker deze lange etappe waar ook in de nacht wordt gelopen. Ze vertelde over zouttabletten, eetschema’s , drinkschema’s zoals iedere 10 min (geloof ik, nog even opzoeken) water drinken, welke slaapzak het beste is en wat voor kleding je het beste kunt meenemen. Ik vroeg haar nog waarom zoveel lopers in het zwart lopen, en dat begreep zij ook niet. Zwart in de hete woestijn, dat is toch niet handig? Nou ja, kleine details genoeg die een groot verschil kunnen maken en waar ik mee aan het puzzelen ben. Ik heb meteen tegen Jeroen gezegd toen ik me inschreef dat ik waarschijnlijk 2 keer wil gaan: één keer eens kijken hoe ver ik kom, de tweede keer beter voorbereid op wat komen gaat. En ik heb ook tegen hem gezegd dat ik een leuk evenement voor hem weet: La Grand Raid. Hij is zich aan het oriënteren en lijkt steeds enthousiaster te worden. Dus wie weet! Groeten, Joke.

{ http://www.marathondessables.com/en/ }


Date: Tue Mar 15 16:02:52 2016

tekst = En weer een loopje erbij: de Sallandtrail met start en finish in Nijverdal. Ik kon een startnummer van iemand overnemen, de 50 km maar wist al meteen dat ik 25 km wilde lopen, één rondje dus. Heel vroeg op en de trein in. De eerste loper die ik zag toen ik bij de sporthal aankwam was Wilma :-) en even later zag ik ook Lisenka, zij tweetjes gingen voor de 75 km. Na even wat wachten in een gezellige omgeving ging de 50 van start, waaronder ikzelf dus. Twee verschillende rondes van 25 km en ik ging alleen de eerste ronde lopen. Het is een prachtige omgeving, en een “trail” zou ik het niet noemen, eerder een natuurloopje. Dit keer eens geen modder maar wel wat langere stukken meer en minder vals plat. Dat ben ik totaal niet gewend maar het is te doen. Ik liep in de achterhoede en daar was het gezellig. Daar liepen de lopers doorgaans ieder voor zich, lekker rustig. Totdat we werden ingehaald door de kop van de 25 km lopers die een uur later waren gestart. Daar zaten lichtvoetige snelle lopers bij, maar ook behoorlijk wat stoomtreinen die ieder moment konden instorten: veel hijgen, rochelen, vloeken, mompelen, kermen. Echt! Eéntje maakte opeens op een stil stuk vlak achter me een keihard keelschraapgeluid, ik schrok me rot en schold hem per ongeluk uit ;-) maar zoals ik al zei: ik schrok me rot! Verder geen klachten ;-) behalve dat ik best moe aan de start verscheen. Op vrijdagavond moet ik vaak de bodyfusion geven (half attack, half pump) en eigenlijk ben ik dan nog licht in herstel omdat ik die les ook altijd op vrijdagochtend geef. Dan dus ook nog eens ’s avonds en dan ben ik zaterdagochtend niet veel meer waard. Daar hoop ik toch eens aan te wennen. En dan nog mijn basistempo op te voeren, ik zou heel gelukkig zijn met gemiddeld 9 km/uur. Want als je net als ik nu langzamer loopt dan ben je echt bloody lang onderweg. Ik sta niet in de uitslagen, hoewel ik me wel had gemeld bij de finish. Onderweg had ik per ongeluk mijn stopwatch uitgezet (nieuw horloge, nog even aan wennen) maar weer aangezet toen ik nog 10 km te gaan had. Duidelijk een positieve split ten opzichte van de eerste 12 km (en toen even geen meting meer). Ik gok 3 uur en nog iets, wellicht 3.05 uur. Daarna als een gek mijn tas gepakt en naar de trein gejogd waar ik naadloos in kon stappen en weer kon genieten van de terugreis.

Nog een paar dingetjes: mijn “trail”schoenen vind ik niet echt lekker lopen, ik moet nog even verder zoeken. Maar dat ze goed grip hebben ontdekte ik terug in de sporthal: daar waren de gangen superglad doordat iedereen daar met modderschoenen rondliep. Dat merkte ik pas toen ik snel mijn gewone hardloopschoenen had aangeschoten, spekglad! En nog over mijn temo: Jeroen had een week eerder in Gasselte ook een 25 km gelopen, in het donker, ook door de natuur. Daar deed hij 3,5 uur over en hij daagde me uit om dit minstens te evenaren. Dat vind ik enigszins beledigend want 3,5 uur is zelfs voor mij echt heel langzaam! Ik ben niet de enige die iets aan zijn basistempo moet doen! :-) Overigens was Gasselte echt wel een categorietje zwaarder. Veel modder, in het donker, iets uitdagendere ondergrond. Op zondag 27 september is daar weer een loop over dezelfde afstanden, dus waarschijnlijk dezelfde routes. Als het even kan ga ik daar weer lopen, dan dus bij daglicht. En op zaterdag 9 april is de Woldbergtrail, start en finish in Steenbergen met 15, 25 en 50 km. Ga ik als het even kan naar toe. En aanstaande zondag de Brettenloop met Jeroen, hij haast me om onder het uur te lopen. Want het is een goede oefening voor mij om weer eens 10 km/uur te lopen. Het bevalt me wel, die loopjes! Groeten, Joke.


Date: Sun Mar 6 22:26:44 2016

tekst = Dit weekend ben ik weer een loopje rijker geworden: de Neverrest nighttrail, een natuurloopje in de avond in het donker. Samen met Jasper en Jeroen naar Gasselte, Drenthe, en ieder liepen we een andere afstand: Jeroen ging voor de 25, ikzelf voor de 17 en Jasper voor de 11. Het leek ons leuk om eens "iets anders" te doen en dat kregen we. We hadden er al op gerekend dat we alleen zouden lopen omdat er niet veel deelnemers zouden zijn, pakweg 70 per afstand. Dat verspreidt zich snel over de paden leert de ervaring en dat was ook zo. Kilometers lang hebben we alleen gelopen in het pikdonker met een klein cirkeltje licht van ons hoofdlampje. Jasper had er ook nog een zaklampje bij, echt heel handig, en Jeroen had de pech dat beide hoofdlampjes op een gegeven moment nog nauwelijks licht gaven. De laatste 5 km moest hij met zijn iPhone bijlichten om te redden wat er te redden viel want je zag echt geen hand voor de ogen zonder lamp. Opvallend was de markering van de routes: lichtgevend lint dat het geweldig goed deed, echt honderden meters in de verte al zichtbaar. Maar dan moest je wel steeds heel even je ogen van de weg af halen, wat je niet graag deed omdat bijna iedere stap een uitdaging was. Blubber, stenen, vlak boven de grond afgezaagde boomstammetjes, takken, boomwortels. En allemaal van een categorie die je als stadsmens nooit tegenkomt. En pas zichtbaar als het vlak voor je was. Ik moest aan mijn loopje met Bram denken, toen we kilometerslang over blubberdijken liepen en ik stiekem zat te vloeken. Maar daar had ik nu veel profijt van, dit was lang zo erg niet. Dus ben ik Bram alsnog erg dankbaar! Alledrie hadden we dezelfde ervaring bij onze verschillende starts: de pelotonnetjes gingen er als gekken vandoor na het startwoord. Wij moesten echt even wennen aan de situatie en eerst maar eens zien hoe de bewegwijzering uitpakte. En we liepen alledrie dus vrij snel alleen. Ik heb nog een stuk opgelopen met een stelletje voordat we onze eigen weg gingen en het donker en de absolute stilte me omsloot. Af en toe een ontmoeting met een fotograaf en dan kreeg je een felle lamp die in je ogen scheen vandaar dat veel lopers een beetje afwezig lijken op de foto's. De route was een groot feest en door echte liefhebbers bedacht. Het was zeer afwisselend, steeds weer anders. Een opmerkelijk detail: Jasper zat al in de kantine toen ik binnenkwam en zijn sokken waren droog. Onbegrijpelijk, ik kan er nog niet bij dat dat hem gelukt is. Nadat Jeroen was gefinisht zijn we naar een hotelletje gereden, lekker vlakbij, gastvrij en zeer ruim, en daar hebben we heerlijk geslapen en ontbeten. Een heerlijk uitje! In september is dit loopje er weer, maar dan overdag. Ik geef het een kans dat ik er dan weer loop. Op naar het volgende loopje! Groeten, Joke.


Foto Tinus Knegt: http://myalbum.com/album/TBXWJBfQtzNA

meer foto's: ../loopjes/runforestrun/2016_0305/i.html

Run Forest Run Neverest Nighttrail


{ 3 jaar later ... }


Date: Sat Jan 19 19:07:45 2013

tekst = Ik ben even vooruit aan het plannen voor het Hardloop Pretpakket. De Runstreak van een week (pretje 10) wilde ik aanstaande maandag beginnen en dan iedere dag een half uur lopen. Maar juist volgende week heb ik drie keer bodyattack omdat twee collega's een week weg zijn dus dat stel ik even uit. Lopen en bodyattack op één dag matcht niet voor mij. Dan het volgende plan: vanaf 1 februari een maand lang drie keer per week de "plank", pretje 47. Omdat ik sowieso al 7 keer per week het "planken" tijdens de sportschoollessen doe, geef ik er een persoonlijke draai aan: een halve minuut plank met lange armen, omlaag zakken voor een halve minuut "crocodile" (borst vlak boven de grond) en weer omhoog in de armen voor een halve minuut plank. Anderhalve minuut kwaliteit. En de maand maart ga ik de "Sweat once a day" doen, pretje 48. En dan een keertje een pr lopen. Ik twijfel tussen een rondje Volkstuinen (3080 meter), die staat op 13.52; of de 5 km: 24.13 of de 10 km: 50.49 min. Hmmm, die worden alle drie wel lastig. Kan natuurlijk een poging bij alle drie proberen. Geen idee hoe ik er nu voorsta met tempo. Kan ik wel proberen: eerst twee keer een rondje volkstuinen van 15 minuten, met pauze ertussen. Als dat lukt dan lukt een snellere ronde vast ook wel tijdens een tijdmeting in de training. Deze week ben ik iedere dag mijn rustpols aan het opnemen (nummer 24), dan kan ik dat maandag prikken. Ik zit steevast op 56 slagen per minuut. Mijn rustigste moment is in de middag. Maar mijn rustpols is wel eens lager geweest, ik hoop dat eigenlijk nog aan te treffen. Misschien nog een weekje langer meten want het kan tien slagen lager weet ik uit eerdere metingen. Genoeg te doen dus :-) //Joke.


Date: Wed Jun 13 13:50:36 2012

tekst = hahaha voorlopig mag ik van de fysio alleen om de dag lopen dus voorlopig zit een streak er voor mij helaas niet in. Maar het klinkt inderdaad erg leuk en dus wie weet over een tijdje! Ik vind het iig altijd erg leuk en motiverend om van dit soort loopplannen te horen want daardoor wordt ik zelf iig ook gestimuleerd om te lopen! Joke veel succes nog!! Je bent al bijna over de helft!


Date: Tue Jun 12 18:12:37 2012

tekst = Er bestaat een fenomeen binnen het lopen dat "streakrunning" heet, oftewel "serie-lopen". Iedere dag hardlopen. Je hoeft niet na te denken of je vandaag gaat lopen (of nee, ik ga morgen wel. Of overmorgen). Je gaat gewoon en je hoeft je alleen maar af te vragen welk rondje je gaat lopen. Misschien een leuke uitdaging voor de hardloopgroep, dat we bijvoorbeeld in de maand september met een paar lopers iedere dag gaan lopen. De voorzitter van de hardloopgroep had er niet veel vertrouwen in, maar gisteren sprak ik een loopster in de kleedkamer van Clubmarnix, Liesbeth, en zij zag het wel zitten (je kunt niet meer terug, Liesbeth!). Wie weet vinden we 10 mensen die mee willen doen? Het geeft even een andere kijk op lopen, je trekt gewoon iedere dag je schoenen aan. Ook als het totaal niet uitkomt, en dat zijn vaak de leukste loopjes. Bij de officiële "United States Running Streak Association" is de afspraak dat je minstens één mijl loopt per keer, oftewel 1,6 km. Ikzelf ga voor minstens een kwartier. Net wat je zelf wilt, want je doet het voor jezelf. Maar je handhaaft wel de ondergrens die je hebt afgesproken met jezelf. Indien je de reeks onderbreekt dan zou je weer een andere keer een poging kunnen doen, bijvoorbeeld een andere maand. Waarom niet? Laatst viel mijn oog op de Summerstreak die het Amerikaanse hardlooptijdschrift Runnersworld is begonnen: vanaf maandag 28 mei Memorial Day tot en met woensdag 4 juli Independence Day, dat zijn 38 dagen. Ik ben dus nu op de 16e dag. Nog 22 dagen. Een ander soort streaken is natuurlijk het bekende ""bij een openbaar evenement onverwachts naakt ten tonele verschijnen met het doel het evenement te verstoren, te provoceren, of jezelf in de schijnwerpers te plaatsen."" Bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden, zie: http://www.youtube.com/watch?v=0b22G-Le2xE , 46 seconden de moeite waard.//Joke.


Date: Tue Jan 31 17:14:46 2012

tekst = Mijn gelopen kilometers in 2011: 1700 km (2008: 558 km, 2009: 842 km, 2010: 1300 km). Bodypump: 160 lessen, bodyattack: 148 lessen. Meer kilometers en minder sportschool dus. Waarbij ik moet concluderen dat ik met meer sportschool en minder kilometers fitter was maar dat kun je niet ieder jaar precies zo volhouden. Ik niet in ieder geval!//Joke.


Date: Sat Jan 21 15:10:09 2012

tekst = Vandaag weer een duurloopje, dit keer van Krommenie-Assendelft naar Heiloo; de andere lopers liepen door naar Obdam. Bij het afscheid heb ik eindelijk een foto van alle voorkanten kunnen maken ;-)

Alle andere foto's zijn zo'n beetje van ruggen gemaakt maar ze geven wel goed weer wat mijn uitzicht zoal was. Het was een zacht loopdagje, maar vlakbij station Heiloo kreeg ik een ontzettende regenbui over me heen. Op zich niet erg, maar het was toen wel meteen heel koud. Met bevroren vingers mijn extra kledinglaag uit m'n rugzak gehaald en aangetrokken. Vervolgens naar de stationskiosk voor koffie en lekkers en toen reed de trein voor. Mooie timing! Ik hoop dat de andere lopers niet al te verregend zijn, maar hopelijk zaten ze net aan de koffie en appelgebak tijdens de ergste regen. En dan dit nog: een paar lopers hadden minimalistische hardloopschoenen aan, dat zijn schoenen zonder dikke zool eronder waardoor je "vanzelf meer op je voorvoet of midvoet landt". Naar wat ik zie is dat zeker niet altijd het geval, ik zie regelmatig haklanders op minimalistische schoenen. Maar veel lopers lopen niet reactief maar rustig aan en zonder impact, en strekken het been niet te ver voor het lichaam uit. Dat lijkt me dan ook belangrijker dan per sé niet meer haklanden. Dit zomaar even tussendoor. Ikzelf zit nog heel erg te dubben wat voor hardloopschoenen ik ga kopen als ik weer nieuwe nodig heb. Het liefst weer de lunar glide 1, maar die is er niet meer. Ik wil graag schoenen zonder dikke zool, maar ook weer niet té minimaal want op de nike free liep ik echt niet lekker. Gewoon maar eens wat gaan passen in de winkel, want de revolutie van de minimalistische schoenen is ook in de hardloopwinkel doorgedrongen. Ook asics heeft nu schoenen zonder zo'n dikke zool. Ga ik eens passen en het moet dus meteen beter aanvoelen dan de nike free, dat weet ik al.//Joke.Date: Sat Jan 21 14:56:14 2012

tekst = Vorige week een duurloop gelopen van Amstelveen naar Halfweg, en ik heb een paar foto's gemaakt. Bij deze nog.Date: Thu Dec 15 23:46:01 2011

tekst = He joke, leuk stukje over blootvoets lopen. Moet het echt een trend worden voordat jij het vaak gaat doen? of is het toch de viezigheid die je weerhoudt? dat begreep ik niet goed. Ja wij zijn allen kuddedieren . Grtz renzo


Date: Tue Aug 16 13:10:27 2011

tekst = De laatste tijd heb ik niet veel kilometers gemaakt, wel gelopen. En dan met name in m'n eentje en op blote voeten. De reden: gewoon even op de hoogte blijven van nieuwe trends. De trend (of trendje) van www.figurerunning.com kan me niet inspireren ("jij bent het potlood"). Dan blootsvoetslopen. Al een paar jaar gonst het op internet over blootsvoets lopen. Voordelen: je wordt gelukkig, het is goed voor je bloedsomloop, je voelt je weer kind, nooit meer blessures, bevrijd jezelf van de hersenspoeling die "hardloopschoenen" heet, een betere looptechniek, vrijheid, het bespaart je kosten. Hoewel dat laatste punt niet altijd opgaat. Als je internet afstruint naar informatie over blootsvoetslopen (barefootrunning, ook nederlandstalige sites gebruiken meestal de engelse term) dan gaat het opmerkelijk vaak over schoenen die het gevoel van blootvoetslopen benaderen. Nike free natuurlijk, en er zijn ook veel andere "natural running shoes" of "minimale schoenen". Deze schoenen hebben een dunne zool en de hak is niet of nauwelijks verhoogd. Inderdaad hebben de gewone hardloopschoenen vaak een behoorlijk verhoogde hak. Al die discussies en uitwisselingen op internet over "barefoot shoes" doen vreemd aan, want je gaat op blote voeten lopen of niet. Toch begreep ik het na een tijdje lezen wel, er zijn omstandigheden waarop blotevoetenlopers liever schoenen dragen (vieze stadse omgeving, vrieskou) en dan is de stap om gewone hardloopschoenen aan te trekken erg groot. Dan liever van die voethandschoentjes (vibram 5 fingers) of andere minimalistische schoenen. Of bij het opbouwen van langere afstanden, meteen een marathon op blote voeten is niet verstandig. Je begint eerst eens met kortere stukjes. Ik heb het een paar keer gedaan, een rondje volkstuinen (3 km) op blote voeten en het valt niet tegen. Het klopt dat het vrij voelt. Bijkomend effect is dat als ik nu met de hond wandel dat ik eigenlijk ook op blote voeten zou willen lopen. Maar dan is vrijheid betrekkelijk want het is niet "normaal" om op blote voeten te lopen, en de plantsoentjes waar je regelmatig als hondenbezitter belandt zijn echt smerig. Dus dan heeft op schoenen lopen juist weer iets zorgeloos. Maar mocht het in Amsterdam een trend worden om massaal op blote voeten rond te lopen en te fietsen dan sluit ik me meteen aan. //Joke.


Date: Thu Apr 14 21:43:17 2011

tekst = Een schitterende foto! In het echt moeten de kleuren helemaal mooi geweest zijn. Vanmorgen met Wilma gelopen. Geen zonsopgang maar wel twee zwanen op een nest. En we kwamen Marion van de hardloopgroep tegen, in training voor de New York marathon. Wie weet kunnen we in de toekomst ook met haar afspreken om in de ochtend te lopen. Heb ikzelf nog nooit gedaan: alleen lopen in de ochtend maar Marion dus wel. Morgenochtend weer lopen, met Bram. Groetjes, Joke.


Date: Wed Apr 13 22:59:52 2011

De gedachte dat je een prachtige zonsopkomst in Oost (waar anders?) tegemoet gaat lopen, maakt dat je geen enkel hulpmiddel nodig hebt om vroeg je bed uit te rollen. En als je dat ook nog kan doen met fijne loopmaatjes..., inderdaad dan kan je dag niet meer stuk! /-Pieter


Date: Tue Apr 12 14:08:25 2011

tekst = Morgenochtend vroeg ga ik weer met ws loopmaatjes Pieter en Wilma, vertrek 6:00h sharp, spartelvijver. Dat kan ik (en eenieder ander ook welkom...). Maar die tip om in mijn hardloopkleding te gaan slapen, dat vind ik pas gek, dat trek ik niet, daar ligt mijn grens van fanatisme. Zo heeft iedereen wat. /Frank


Date: Mon Apr 11 22:18:33 2011

tekst = Vanavond in de Hogendorphal sprak ik wat jongens die na mijn les komen voetballen, blijkt daar de krantenbezorger bij te zitten die elke ochtend de krant in de bus doet. Vorige week donderdag toen Wilma me kwart voor zeven ophaalde zagen we hem. Hij staat dus om kwart over vijf op, doet zijn wijk en om half negen is hij op school. En hij loopt ook nog hard, want hij was onze groep een keer tegengekomen toen hij in het park aan het joggen was. Respect! Dus wie weet zie ik hem morgenochtend weer even als ik op pad ga. Dat plaatst dingen toch in een ander perspectief. Vroeg opstaan om te lopen wordt steeds makkelijker, en kwart voor zeven de deur uit is ook niet echt hardcore. Op internet zag ik wat tips voorbij komen om het vroeg opstaan makkelijker te maken. Bijvoorbeeld: in je hardloopkleding slapen, de wekker aan de andere kant van de kamer zetten, overdag oefenen met opstaan zodat je onderbewuste het overneemt van je bewustzijn als het vroeg in de ochtend is, als het alarm afgaat even in kleermakerszit zitten voor je opstaat, de avond ervoor langzaamverterend voedsel eten zodat je niet hoeft te ontbijten. Maar de ultieme tip is natuurlijk: spreek met anderen af. Wat een luxe als dat kan! Veel lopers hebben natuurlijk geen loopmaatje in de vroege ochtend. In dat opzicht ben ik een rijk loper :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 10 18:41:09 2011

tekst = Inderdaad is deze manier van lopen met name bedoeld om minder spanning op de schenen te zetten omdat je met ontspannen enkels loopt. Je scheenbeenspieren hoeven dan niet iedere stap voluit aan te spannen en dat kan stukken schelen bij lopers met aanleg voor scheenbeenklachten. Het is zeker het proberen waard! Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 10 17:55:00 2011

tekst = Joke, dankjewel! Ik ben even gestopt - steeds meer pijn in mijn scheenbenen tot het echt niet meer leuk was om te lopen - maar bij mijn herstart ga ik hierop letten! Dan probeer ik ook te komen voor jouw advieskwartier...!


Date: Wed Mar 9 12:41:24 2011

tekst = Klopt, er is geen geluid bij het eerste filmpje en dat is wel een sterk punt ;-) geen zwammige uitleg maar kordate en duidelijke aanwijzingen. Volgende dinsdag weer techniekaanwijzingen voordat de training begint! Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 8 23:46:02 2011

tekst = Het eerste filmpje geeft bij mij geen geluid. mmja. --Jasper.


Date: Tue Mar 8 21:57:13 2011

tekst = Een duidelijk filmpje op youtube over een goede houding bij het hardlopen: http://www.youtube.com/watch?v=Tx6x2cD6Y8Q&feature=related . Alle punten waar ik vanavond op wees zitten erin. Zoals: mooi rechtop staan en vanuit de enkels een beetje voorover leunen. De voetplaatsing is onder je lichaam, ofwel onder je heupen. Geen haklanding, geen voorvoetlanding maar een "middenvoetlanding": hele voet komt aan de grond. Probeer daarna je voeten op te tillen, je hoeft niet af te zetten. Dan het volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=XrOgDCZ4GUo . Hier zie je een vrouw op de loopband, eerst met haklanding (links) en dan na drie weken techniektraining met een middenvoetlanding (rechts). Ze leunt dan echter niet iets voorover, en wat me opvalt is dat ze haar voeten erg hoog optilt, ze raakt bijna haar billen aan. Dat hoeft niet. Overigens zijn beide filmpjes geen "chirunning" filmpjes. Maar er zijn meerdere stromingen en hardlopers die overeenkomende ideeën hebben. Of juist tegenovergestelde ideeën hebben over de juiste looptechniek. Iedere dinsdagavond een kwartier voordat de training begint gaan we aandacht besteden aan het ontspannen lopen. Dus niet reactief met afzetten maar voeten losjes optillen. En een hogere pasfrequentie dan de meesten zijn gewend, en geloof me: dat went sneller dan je denkt. Voor vragen en opmerkingen kun je altijd bij mij terecht tijdens, voor en na de training en je kunt natuurlijk ook mailen: jokehoed@planet.nl . Groetjes, Joke.


Date: Sat Feb 26 20:22:02 2011

tekst = Vandaag een fijn duurloopje gelopen. Met Bram door het westelijk havengebied om Spaarnwoude heen en via Spaarndam terug. Dat stukje in Spaarndam was een stukje bedevaartstocht, Bram heeft daar vroeger gewoond. Het plan was om zo'n 30 km te lopen. Volgens Bram zo'n vier uur onderweg, ik probeerde daar nog drie uur van te maken en het werd viereneenhalf uur. Het viel niet tegen, alleen bij het beginstuk in de havens west was ik een beetje ongerust over de route. Ik ben niet iemand die het geen ruk uitmaakt of er 10 of 20 kilometers meer of minder worden gelopen, het liefst heb ik daar vooraf duidelijk zicht op. Toch maar losgelaten en inderdaad met niet al te veel moeite weer bij mijn fiets gekomen. Met dank aan mijn "personal trainer" Bram. Hij heeft een totaal andere instelling dan de personal trainer die ik gisteren sprak. Zij begeleidt oa mensen die voor een marathon trainen, maar als er langer dan 12 minuten(!?) wordt gelopen dan neemt ze de fiets. Ikzelf heb vanmiddag na het lopen niet echt veel meer gedaan (een understatement) maar juist in de rust zorgt je lichaam voor de supercompensatie ;-) Groetjes, Joke.Date: Sun Feb 13 21:58:00 2011

tekst = Na de vorige duurloop geen lange duurloop meer gedaan. En volgende week komt het er ook niet van. Een paar taken erbij op de sportschool gooien roet in het eten, zaterdagochtend werd ik gebeld door een collega of ik alsjeblieft haar attack-les kon overnemen, ze was oververmoeid. Mede doordat ze de avond ervoor de vrijdagavond attack had gegeven. En dat is net de les die mij altijd nekt als ik die geef, dan ben ik de zaterdag niets meer waard. Einde van de week, al veel gedaan, en dan nog net die intensieve les. Dus ik ben niet de enige die dit heeft, en het ligt ook niet aan mijn leeftijd want zij is half zo jong als ik ;-) Jammer van mijn duurloop, want er was een prachtige duurloop door het Groene Hart van nederland gepland waar ik zó bij kon aanhaken. Afgelopen week heb ik met verschillende lessen meegedaan bij mijn collega's in de sportschool. Een bootcamp, een yoga en een pilates. Dat laatste was vanmiddag en het was een totale verspilling van mijn tijd. Nu weet ik weer waarom ik dat 20 jaar geleden links heb laten liggen. Je doet echt niets. Het is ooit ontwikkeld om soldaten die zwaar gewond waren na de eerste wereldoorlog een revalidatieprogramma aan te bieden, de oefeningen werden indien nodig in het ziekenhuisbed gedaan. Een zeer mooie insteek, maar voor gezonde mensen zie ik het nut niet. Dan kun je beter naar yoga gaan, maar daar is weer veel verschil in de verschillende lessen. Bij sommige yoga lessen ligt de nadruk op meditatie. Ik heb de hatha yoga meegedaan, een "fysieke" yoga. Mocht ik stiekum plannen hebben gehad om de bodybalance-opleiding te gaan doen (een soort van actieve yoga les) dan ben ik daar meteen van genezen: dat is echt heel zwaar. Na zes zonnegroeten (per kant, in slow motion) had ik het meeste van mijn energie wel verspeeld. De rest kon ik wel op conditie doorkomen, maar zoiets gaat me niet makkelijk af. Dus laat die bodybalance-opleiding maar zitten, dat gaat niet een makkelijke weg worden om de ouder wordende sportinstructeur nog een paar comfortabele afbouwjaartjes te gunnen. Ik richt me op nog dertig jaar hardlopen in het verschiet, dat lijkt me met een beetje geluk wel haalbaar :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 23 19:04:17 2011

tekst = Ha ha, Jasper heeft precies de goede foto uit de link hieronder gehaald. Een desperate housewife met troostvoedsel :-) Gisteren heb ik meegelopen met de 2e etappe van het Noord Hollands Pad. Twee weken geleden heb ik de eerste etappe gemist, en dat werd een ware titanen-editie waarvan Bob verslag heeft gedaan op het hoofdprikbord. Dit keer was het een makkie, ten eerste omdat ik niet de hele afstand zou lopen (34 ipv 43 km) en verder omdat het prima weer was en de weilanden zeer goed begaanbaar waren. En natuurlijk omdat ik de laatste tijd de BB-methode toepas, de Bram berm-methode, namelijk door bermen lopen tijdens de duurloop. Ik doe dat met mate (niet in het donker want dan zie ik niet waar ik loop, en ook niet als de ondergrond uit bevroren richels bestaat of uit enkeldiepe plassen). Maar blijkbaar heeft het al resultaat, ik kon redelijk doorjoggen over de dijkjes en weilanden. Verder leek het wel of we deze keer wat vlotter liepen dan de andere keren dat ik meeliep. Pieter nam steeds het voortouw, die was niet te houden, maar stond vervolgens altijd weer ergens op ons te wachten. Het was een heerlijke duurloop en het was uitstekend uitgekiend door Pieter dat ik na het pontje de andere kant op moest om verderop de trein in Heiloo te nemen terwijl de groep verder liep naar Krommenie. Het startpunt was overigens Obdam en gisteravond vroeg iemand me of dat in Groningen ligt. Waarschijnlijk een Amsterdammer, net als ik ;-) Dat was op een nieuwjaarsborrel van een sportclub waar ik werk, en het ging over het plan om met een groep naar de New York marathon te gaan. Ik ben benieuwd, want het zijn geen lopers die willen gaan, maar mensen die voor de beleving naar de New York marathon willen. Ze hebben het graag over alles er omheen, maar als het trainen voor de marathon ter sprake komt dan haken ze af of komen met het plan om drie maanden van te voren met een marathonschema te beginnen. Eigenlijk lijkt het me alleen maar leuk om naar New York te gaan als je goed bent voorbereid. En eigenlijk ligt mijn hart meer bij zo'n loopje als gisteren. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 22 19:02:27 2011

tekst = Joke in Schermerhorn tijdens de 2e etappe van het Noordholland Pad, 22-1-11: http://picasaweb.google.com/arnold.van.der.kraan/ Ciao, BramDate: Tue Jan 18 22:06:23 2011

tekst = Vanavond had ik een nieuwe hardloopbroek aan en die heb ik hier gekocht: http://www.wiggle.co.uk/2xu-ladies-elite-compression-tights/ . Het is een "compressie"broek, hij zit enigzins strak maar ook weer niet heel erg. Ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen die er vijf minuten over deden om een compressiebroek aan te trekken maar dat is hierbij niet het geval. Je voelt een beetje druk op je spieren, dat is het. De broek heeft echt een mooie pasvorm. Niet goedkoop maar dan heb je wel wat. Ik zou niet voor een goedkopere versie gaan, die heeft wat dunnere stof en dat kan een beetje doorschemeren in zonlicht, niet mooi. En het zit minder stevig. Ik heb de S gekocht. Nu ik toch bezig ben over hardloopinternetaankopen: ik heb een shirt gekocht bij www.hiphardlopen.nl , zie http://www.hiphardlopen.nl/index.php/tops/run-love-long-sleeve-black.html , ook een S. Ik schrok wel de eerste keer dat ik deze aantrok, hij zit heel strak om de armen. Dat went en het is een flatteus shirt. Deze site verkoopt ook hardlooprokjes, en hardlooprokjes met een legging eraan vast. Dat laatste is niet mijn ding, maar ik heb wel een mooi hardlooprokje gevonden bij hardlooprokjes.nl: http://www.hardlooprokjes.nl/shop/korte-rokjes/p-1a/1017SeattleGxs.html . Een schitterend sportrokje, met twee handige zakjes. Ik kreeg er vragen over, en bij deze :-) Groetjes, Joke.  • Archief : nov 2006 - dec 2007 / jan 2008 - dec 2009 / 2010

    ---- tiept u maar: ----

    ( als je wat geschreven hebt ) ( De tekst komt als een ononderbroken alinea op het bord terecht. Indien nodig kan ik daar met de hand nog wat aan doen. /Jasper.)

    "Referer" - fout bij prikken ? HTTP-Referer ??
  • Opmerkingen: Mail to: Jasper

    x bezocht