- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief nov 2013 --


Date: Sat Nov 30 14:13:36 2013

text = Ik kom ook morgen ochtend. Groet, Tobias


Date: Sat Nov 30 14:01:48 2013

text = Ik wil wel Bob. Tot morgenochtend. Gezellig (loop)weekend iedereen. Magda


Date: Sat Nov 30 10:30:26 2013

text = Wie gaan er morgenochtend lopen om 9.30? Groet, Bob


Date: Fri Nov 29 10:11:44 2013

text = Het was weer een heerlijk avondje om lekker buiten te zijn. Lopen in het donker voelt ook alweer gewoon. Evelyn


Date: Thu Nov 28 22:53:06 2013

text = De training vanavond: er is 7,5 km gelopen en er waren 8 lopers, 6 mannen en 2 vrouwen: Bastiaan, Frank, Jasper, Jeroen, Pieter Jan, Tobias, Evelyn en Marieke. Bij het fitnesstoestel hoefde er geen "rondje Jeroen" gelopen te worden, want Jeroen kwam er al aan met Jasper. We gingen door naar de hoek begraafplaats voor de start voor een rondje van 1 km; Marieke en ik liepen een korter rondje. Overigens haalde Pieter Jan ons toen in vliegende vaart in. Toen iedereen weer terug was, was de opdracht weer dat rondje van een km, nu in een molentje. Dit keer liepen Jasper en Bastiaan met Marieke en mij het kortere rondje. Daarna wandelden we naar de start voor een rondje woonwagenkamp en aangezien de lopers in tweetallen aan het praten waren werd het rondje in die tweetallen gelopen. Dan een stukje doorlopen naar het viaduct, en daar gingen de meeste lopers op pad voor de lange weg via het natuurpad en Ing-gebouw naar het fitnesstoestel met eventueel een versnelling. Jasper, Marieke en ik liepen over het donkere pad langs het spoor naar het fitnesstoestel. Toen we daar aankwamen kwam Pieter Jan weer aangevlogen en de rest kwam er ook al aan. Ik weet niet of Pieter Jan het omweggetje heeft genomen dat ik hem had aangeraden maar daar leek het wel op. Bij het bruggetje namen 4 lopers afscheid, en de rest liep terug naar de spartelvijver. Het was een zeer ongedwongen training, er waren zinnige gesprekken, het was genieten. Toch nog 7,5 km zonder wandelpauzes, had ik niet verwacht. Groeten, Joke.


Date: Wed Nov 27 22:38:29 2013

text = Een leuk berichtje: zondag 5 januari spreken we om 17.00 uur af voor een nieuwjaarsbijeenkomst. Iedereen van de hardloopgroep is welkom! We gaan er iets gezelligs van maken. Verdere details volgen nog, maar misschien kun je al een plekje vrij houden in je agenda. Groeten, Joke.


Date: Tue Nov 26 23:23:28 2013

text = De training vanavond: er is 8,4 km gelopen en er waren 23 lopers, 13 mannen en 10 vrouwen: Ad, Bob, Frank, Jasper, Jeep, Jeroen, Menno, Mik, Paul, Peter, Pieter, Pieter Jan, Willem, Brigitte, Claire, Claske, Greta, Janneke, Karin, Magda, Marianne, Paula en Wilma. Het was een donker en rustig park en er werd niet gezongen op het Zangfietspad. Komt vast nog wel een keer, dat we dat treffen. De hemel was bewolkt, er waren dus geen sterren te zien. Verder hebben we gelopen, kortere en langere afstanden, rustig aan en vlot. Het was een heerlijk avondje en het was zó voorbij! (toch nog even: naar fitnesstoestel al dan niet via de Gosschalklaan of met mij over het fietspad; dan een rondje bruggetjes om op Jeroen te wachten en die kwam inderdaad met een laatkomer aan; dan naar de hoek begraafplaats voor een rondje paardenschool, iedereen kreeg een nummer bij binnenkomst en daaruit werden 4 groepjes gevormd die verderop een rondje woonwagenkamp liepen; dan een rondje van 1 km met de molentjes; dan naar het bushokje en daar werd weer in de groepjes vertrokken naar de stenen trap; daar werd een één voor één loopje gelopen; we wandelden het natuurpad over en gingen weer in groepjes lopen, terug naar het fitnesstoestel; daar werd van een paar lopers afscheid genomen en we gingen door naar het fitnesstoestel{Joke bedoelt: spartelbak}).//Joke.


Date: Tue Nov 26 16:33:25 2013

text = De training vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur vanaf de spartelvijver en dan gaan we naar het fitnesstoestel. Daar zijn we nog wel even. En Jeroen wacht ook nog even bij de spartelvijver. Dus je bent niet alleen en verloren in een donker park als je wat later bent. En het ziet ernaar uit dat het een heerlijk loopavondje wordt, bepaald geen straf om te gaan lopen!//Joke.


Date: Mon Nov 25 08:00:12 2013

text = Wat een kwelling inderdaad Rutger:). Zo zie je maar hoe je tijdens het lopen het gevoel van afstand gewoon simpelweg vergeet. Ik was zondag eindelijk weer eens aan het lopen. Heerlijk! Voor de verandering had ik mijn college voor maandag al zover af dat ik niet de hele middag de PowerPoint nog in elkaar moest draaien. Fijn! Ik heb ook zo'n 15 km bij elkaar gesprokkeld met een aantal achtjes in het Westerpark. Ik heb geen inbraak gespot, maar wel een leuk nieuw verkeersbord vlakbij het beeld van de verdwenen boer. Op het bord stond: 'zangfietspad: Hier mag je officieel (mee)zingen op de fiets! Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langsfietst'. Ik hoorde bar weinig mensen zingen, maar misschien kunnen we daar tijdens een van onze trainingen verandering in brengen. Claske


Date: Sun Nov 24 12:38:58 2013

text = DE KILOMETERKWELLING Een zondagochtendloopje van 15 km, dat stond gisteren op het blog en daar zouden we ons vandaag aan houden. Maar dat viel zowaar niet mee!! Om 9.30 uur verzamelde ons bonte gezelschap zich bij de spartelvijver: initiatiefneemster Magda, Simone, Evelyn, Eveline, Jeroen, Jeep en de schrijver dezes. Maar ja, een parkoers hadden we nog niet voor ogen. Bij afwezigheid van onze specialist Pieter bedacht ik me dat het leuk zou zijn om richting de Houthavens te lopen. Leuk zegt Jeroen, lekker afstandje van zo'n 4 km. Heen en weer de Haparandadam langs het REM-eiland. Terug over het klaverblad naar Sint Barbara. Hoeveel zouden we al gelopen hebben? "Magda, wat staat er op de teller?". "Helaas nog maar 4 km". Oeps, dat was een tegenvaller. We dachten dat we al 8 km achter de kiezen hadden. Besloten werd om nog maar een eindje richting volkstuinen te lopen. "Zijn we al op 9 km, kunnen we al omkeren?". Bleek dat we nog maar 6,5 km hadden gelopen. Ok, we besloten om rond de sportvelden van DWS heen te lopen. Eveline en Jeroen hadden wat minder trek en maakten verder geen punt van die 15 km, dus zij sneden af. Eenmaal bij de Seineweg stond er nog steeds maar 9.8 km op de km-teller van Magda. Hoe gaan we nou aan die 15 km komen? Ik wist nog een leuk paadje, tussen de Haarlemmertrekvaart en het fietspad langs de sportvelden. Voor alle medelopers een verrassing. Op Westpoort vlakbij station Sloterdijk wachtte ons de volgende verrassing: we zagen het resultaat van een geslaagde kantoorkraak. Het betere inbreekwerk! Even de politie inlichten... Het zonnetje begon inmiddels uitbundig te schijnen en ons park kwam alras dichterbij. Nog even over de heuvel en wat staat er op Magda's km-teller bij de Spartelvijver? Jawel, 14,7 km. Met het stukje naar huis lopen is het toch gelukt om ons doel te halen. En dan te bedenken dat we vaak met gemak over de 20 km heen gaan. Je moet onderweg gewoon niet teveel met die afstand bezig zijn. Helaas hebben we onze afsluiting niet in beeld vast kunnen leggen, want onze vaste fotograaf was 'm al gevlogen. Niet getreurd, de 15 km zijn gehaald! Rutger


Date: Sat Nov 23 23:47:57 2013

text = Jeroen en ik saan ook om 9.30 uur bij de spartelvijver. Tot dan!//Joke.


Date: Sat Nov 23 22:12:25 2013

text = Klinkt goed, ik loop mee. Tot over 10,5 uur :-) Evelyn


Date: Sat Nov 23 21:53:01 2013

text = ik ben er ook bij! tot morgen, Simone G


Date: Sat Nov 23 19:04:25 2013

text = Wat dacht je wat, ik kom ook. Lekker weer morgen. Tot over 14,5 uur. Rutger


Date: Sat Nov 23 17:42:37 2013

text = Nog liefhebbers voor een zondagochtendloopje van zo'n 15 km? Ik ben om 9u30 bij de spartelvijver. Fijn (loop)weekend iedereen.Magda


Date: Fri Nov 22 22:47:35 2013

text = Morgen is iedereen weer van harte welkom bij de pubquiz om 20u00 in Cafe Mellox op de Nassaukade 48! Jeroen


Date: Thu Nov 21 22:49:21 2013

text = De training vanavond: er waren 7 lopers, 6 mannen en 1 vrouw: Bill, Jeroen, Mik, Peter, Pieter Jan, Tobias en Marianne. Gelopen afstand: 7,4 km. We gingen naar het fitnesstoestel, daar werd een rondje bruggetjes gelopen zodat Jeroen zich kon aansluiten en toen gingen we naar de hoek begraafplaats en daar werd een één voor één loopje gelopen. Daarna een rondje klavertje vier op ons gemak en dan weer een één voor één loopje. Vervolgens als groep naar het viaduct en dan een versnellingsloop over de parkeerplaats bij de volkstuinen. En dan over het voormalig schelpenpad. Helaas wordt de bovenlaag van dit nieuwe pad alweer donker, dus daar kunnen we niet met een grote groep overheen denderen. Met een kleiner groepje kan het wel, op rustig tempo. Dat deden we en als laatste werd er een rondje paardenschool vanaf het viaduct gelopen, met versnelling op de terugweg. De helft van ons ging tot de hoek begraaf en we wandelden terug. En dan weer terug naar de spartelvijver. Een prima avondje om te lopen. Droog, windstil en een beetje koud en daar kunnen lopers zich goed naar kleden. Nog geen Orion aan de hemel gezien, maar ik denk de tweelingen wel dus de Orion volgt nog.//Joke.


Date: Thu Nov 21 15:57:00 2013

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur op pad, en gaan dan vanaf de spartelvijver naar het fitnesstoestel en dan naar de hoek begraafplaats. Dus je weet ons te vinden als je wat later bent, en Jeroen wacht ook nog even bij de spartelvijver op laatkomers. Het beloofd een koud en droog avondje te worden. Gelukkig zijn wij hardlopers warmbloedig ;-) Groeten, Joke.


Date: Tue Nov 19 21:55:35 2013

text = Nieuws over de Bouillonnante die dit jaar op zaterdag 3 mei wordt gelopen: er valt te kiezen uit 4 afstanden: 13, 24, 35 en 56 km. Ik denk dat ze hier veel lopers mee tegemoet komen! En kijk ook even op facebook (zie link bovenaan deze pagina) voor de foto's van Bastiaan en de Zevenheuvelenloop.//Joke,


Date: Tue Nov 19 21:51:07 2013

text = De training vanavond: er waren 19 lopers, 11 mannen en 8 vrouwen. Gelopen afstand: 8 km. Deze lopers waren allemaal bereid om hun knusse warme huisje te verlaten en het donker in te lopen: Jasper, Jeep, Jeroen, Johan, Menno, Mik, Pieter, Pieter Jan, Rutger, Tobias, Willem, Claske, Evelyn, Janneke, Karin, Krystyna, Magda, Marianne en Simone. We gingen naar het fitnesstoestel voor een korte stop met losmaakoefeningen, daarna liepen de lopers driekwart rondje brug (zodat Jasper en Jeroen rustig konden aansluiten) en daar hebben we kort gestretcht. Dan 2 rondjes 100 meter heel rustig heen en 100 meter vlot terug met als reden om te kijken hoe de lopers er voor stonden. Dan is het makkelijker om drie molentjes te vormen, dan is het makkelijker kiezen. De drie molentjes gingen naar het Beeld van de verdwenen boer en er werd keurig ingehaald. Bij het Beeld kon er worden gekozen: 500 meter om het kerkje heen lopen of 200 meter met mij mee wandelen naar de stenen trap. Dan met de hele groep naar de parkeerplaats voor weer molentjes, dit keer in drietallen en weer rustig terugjoggen. Dan een groepsloop naar het bushokje en verder naar de buurtboerderij. Van daaruit een één voor één loopje, lekker inhalen of ingehaald worden zoals het maar uitkomt. Jasper kwam als eerste de dijk op, zie foto in twittervenster. We gingen door naar de hoek begraafplaats (rechtstreeks of met omweg) en dan in tweetallen naar het fitnesstoestel. Dan nog een rondje bruggetjes in andere tweetallen en weer terug naar de spartelvijver, hoewel: een behoorlijk groepje lopers ging hun weegs vanaf de Gosschalklaan. Er werd goed doorgelopen en er werd goed doorgesproken. En dat past goed bij elkaar! Het was een heerlijk avondje. Groeten, Joke.


Date: Tue Nov 19 16:32:29 2013

text = De training vanavond: we verzamelen zoals altijd bij de spartelvijver en gaan dan om 19.00 uur op pad. We gaan eerst naar het fitnesstoestel en daar zijn we nog even dus je weet ons te vinden als je wat later bent. En Jeroen wacht ook nog even bij de spartelvijver op laatkomers. Groeten, Joke.


Date: Sun Nov 17 21:28:38 2013

text = Goed gelopen, Magda! Jij hebt 1.25.05 en Bastiaan heeft 1.23.38 uur gelopen. Goed dat de terugreis met de trein voorspoedig ging, en hopelijk had Bastiaan ook zoveel geluk. Want het is een logistieke uitdaging voor de organisatie, zoveel lopers! Maar het lijkt steeds weer heel goed uit te pakken. We horen nog wel meer verhalen van jullie! Groeten, Joke.


Date: Sun Nov 17 18:25:29 2013

text = Het was weer heel druk en gezellig in Nijmegen. Wel een geluk dat je in Amsterdam C.S. op de trein kunt stappen want dan heb je nog ruimschoots plaats maar oh wee als je dan ziet wat er in Utrecht op het perron te wachten staat dan wordt dat onherroepelijk staanplaatsen. Terug is nooit een probleem. Het is toch wel een heel mooi parcours zelfs zonder zon en wat een enthousiast publiek en een perfecte organisatie. Ik heb heel lekker gelopen in 1.25.01 hopelijk hebben Bastiaan en jullie vanochtend en vanmiddag heel gezellig gelopen. Tot dinsdag. Magda


Date: Sun Nov 17 18:18:46 2013

text = Vanochtend om half 10 zijn Bob, Jeroen, Evelyn en ik gestart en hebben een heerlijk heen-en-weer loopje naar de heuvel gedaan. Onderweg bedachten wij dat we bezig waren met de heuvelenloop in het Westerpark. Dus evenals de Berenloop is het ook mogelijk om de zevenheuvelenloop gewoon in het Westerpark te hollen! Die andere zes heuvels kun je best vinden in het park, was onze conclusie. Lekker rustig weer, mooie herfstbomen en een prachtig uitzicht op de heuvel. Kortom; het was weer fijn! groetjes, Simone G.
Date: Sat Nov 16 23:46:01 2013

text = Dankjewel Joke, hopelijk is het niet al te mistig want dan missen we de mooie vergezichten. Bastiaan ik neem de trein van 10u53 op het C.S. spoor 4 met aankomst in Nijmegen om 12u17. Iedereen ook een gezellige (loop)dag morgen. Magda


Date: Sat Nov 16 19:19:50 2013

text = Magda en Bastiaan: ik wens jullie een mooie Zevenheuvelenloop toe! Het wordt 7-8 graden met een zacht windje. Dus niet te warm kleden! En misschien een vuilniszak aantrekken in het startvak. Veel succes met lopen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Nov 16 19:17:02 2013

text = Jeroen komt ook, en ik kijk even of ik mee ga. Ik heb deze week al een paar keer gelopen, dus laat het even afhangen van thuissituatie.//Joke.


Date: Sat Nov 16 19:09:32 2013

text = 20 km zou ook mooi zijn, tot morgen om 9.30 bij de S-vijver! Groet, Bob


Date: Sat Nov 16 15:26:42 2013

text = Ik ben wel weer eens toe aan een duurloopje; ik denk zo'n 15km. Ben morgenvroeg om 09:30 bij de spartelvijver. Evelyn


Date: Sat Nov 16 13:02:02 2013

text = Voor de zondagmiddag 16.00 uur-lopers: ik kan deze week niet. Voor alle weekendlopers: veel plezier. Groet, Anrina


Date: Thu Nov 14 23:01:02 2013

text = We liepen vanavond met z'n zevenen: Bill, Bastiaan, Jasper, Jeroen, Pieter Jan, Claire en ikzelf. We waren precies een uur weg, dus iets korter gelopen dan anders (meestal komen we tien minuten later terug) en we hebben 7,5 km gelopen. Het regende zachtjes in het begin maar al snel was het droog. Het park was best aangenaam, zeker in tegenstelling tot de Hogendorphal waar ik daarna naar toe ging en waar de verwarming al een paar dagen stuk was. Dus: weer lekker gelopen! Met versnellingen (molentje met z'n zevenen, twee keer een één voor één loopje) en vervolgens een stadsloopje door de Spaarndammerbuurt. Het was voorbij voordat ik het wist. Groeten, Joke.


Date: Thu Nov 14 18:32:54 2013

text = Eerste stop einde Gosschalklaan bij de halve bol.Joke


Date: Thu Nov 14 16:49:19 2013

text = De training: we verzamelen bij de spartelvijver en gaan om 19.00 uur op pad. Waarschijnlijk regent het weer, er zit niets anders op dan het herfstbeest uit te hangen. Waar anderen zich laten afschrikken door het weer, gaan wij er juist op uit! En gedeelde smart is halve smart, het park is stukken minder onherbergzaam als we er samen lopen :-) Groeten, Joke.


Date: Thu Nov 14 16:43:23 2013

text = Lijkt me best leuk om naar toe te gaan, ik overweeg het zeker!//Joke.


Date: Wed Nov 13 09:44:31 2013

text = Even de trailer bekeken van de film over de desert runners, pfff. Alleen die paar minuten vind ik al heftig! Maar wel boeiend ook. Leuke tip Tobias! Woensdag de 27e komt me niet goed uit, maar misschien ga ik wel op een ander moment kijken. En anders is de trailer op zich ook al de moeite waard. Evelyn


Date: Tue Nov 12 21:39:36 2013

text = Er waren 17 lopers, 8 mannen en 9 vrouwen en er is ruim 9 km gelopen (9,2 km) ondanks dat we 5 minuten later weggingen en strak op tijd terug waren. Dus er is ontzettend doorgelopen. Het was een leuke avond, allereerst was Marlijn er om haar medaille te laten zien en te vertellen over New York. Was ik nou maar wat eerder bij de spartelvijver aangekomen! Maar dit zijn dingen waar je makkelijk een paar uur mee kunt vullen dus wie weet krijg ik meer te horen in de toekomst. Ik zette in het begin van de training in op een "langere afstand" lopen, van ruim twee kilometer en dan een versnelling (één voor één loopje). Daarna weer rustig en hup weer versnellen (molentje). Bij het plantsoentje bij Pacific Park wilde ik een soort afslagloopje doen (de één slaat linksaf de ander rechtsaf) maar het paadje was pikdonker. Terwijl het de vorige jaren verlicht was, misschien met van die lage paaltjes? Ik weet het niet meer. Maar er werd een ontmoetingsloopje omheen gedaan. En toen terug naar de spartelvijver. Het was een heerlijk avondje! Groeten, Joke.


Date: Tue Nov 12 16:26:56 2013

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur op pad en gaan dan via het fitnesstoestel naar de hoek begraafplaats. Dus als je wat later bent dan weet je ons te vinden, en Jeroen wacht ook nog even bij de spartelvijver op laatkomers. Tot later, en wie weet blijft het droog. Groeten, Joke.


Date: Mon Nov 11 21:27:14 2013

text = Misschien een leuke film omtrent ultra running bij de IDFA. Ik ga woensdag 27 november 22:15 (Tuschinski). /Tobias http://www.idfa.nl/nl/tags/project.aspx?id=FE95961B-04AC-4B99-B89A-BF1A773E90B8&tab=idfa


Date: Mon Nov 11 21:03:46 2013

text = Het is een leuke loop, de Zevenheuvelenloop. Een lange reis heen en weer voor "maar" 15 kilometer, maar daar staat tegenover een geweldige sfeer én een snel parcours. Zeer geschikt om een snelle tijd neer te zetten omdat de laatste kilometers vals plat omlaag gaan. Daar heb je wel voor moeten stijgen in het eerste stuk, maar blijkbaar is het een gunstige verhouding stijgen/dalen. Wel goed je krachten over de hele afstand verdelen, maar dat geldt natuurlijk altijd. Ja, de Zevenheuvelenloop is een mooi evenement.//Joke.


Date: Mon Nov 11 09:23:57 2013

text = @tobias, ik wil je startnr wel overnemen. Mail/ bel je me even terug? Bastiaan


Date: Sun Nov 10 18:52:49 2013

text = Er is dit weekend natuurlijk weer gelopen! Magda, we hadden het onderweg nog over jou: dat je waarschijnlijk de Stadionloop ging lopen vandaag. En inderdaad, mooi gedaan! Bob, Wilma en Erwin zijn gisteren naar Alkmaar gelopen (zie het blogje van Bob) én Bob en Wilma hebben vandaag een sponsorloop gelopen in Noord. Wat een leuke opzet, net zolang doorgaan met alle (of sommige) lopers tot de 1000 km is bereikt! Janneke, heerlijk dat je weer terug bent met lopen na een intermezzo en dan ook nog ont-suikerklonterd ;-)Inderdaad is het park helemaal in herfsttooi, schitterend! En er liepen best wat lopers in de Brettenzone, met name Simone vH die in rap tempo aan het lopen was. Nog meer mensen die hebben gelopen? Vast wel!//Joke.


Date: Sun Nov 10 16:54:21 2013

text = En Jeep... ik heb ook eindelijk het suikerklontje-schap achter me gelaten. Om 10.00 uur liep ik sinds bijna 5 weken, sinds een paar weken wandelen in hele hoge bergen, weer een rondje in het Westerpark; heel rustig want er zeurt een pijn in mijn rechter knie. Maar het ging goed; geen pijn, geen regen. Zag dat het park een bekoorlijke facelift heeft gekregen. Dinsdag, ijs en weder dienende, weer van de partij. Groet Janneke


Date: Sun Nov 10 14:22:25 2013

text = Nou Jeep,ik had in elk geval een goede reden om er vanochtend niet te zijn want ik heb de Olympisch Stadionloop voor Unicef gelopen. Het was ook de afsluiting van het rondje Mokum wat mij, voor 4 loopjes ervan, als cadeau een mooi gifgroen T shirt opleverde wat prachtig vloekt met mijn blauw-roze hardloopschoenen maar flitsend is het wel. Het was behoorlijk druk omdat er ook een bedrijvenloop was maar de starttijden lagen iets uit elkaar. Er waren ook pacers voor verschillende eindtijden en er was ook 1 drankpost bij 5 km. Verder was het aardig droog en een gezellige sfeer. Ik heb nu ook de gratis lockers ontdekt in de sporthal Zuid wat veel handiger is dan de bagage inleveren bij het stadion. Ik was bij de laatsten gestart en heb heerlijk veel lopers kunnen inhalen. Mijn eindtijd 56.58 min. Nog een gezellige zondag en tot dinsdag. Volgende week loop ik de 7 Heuvelenloop.Magda


Date: Sun Nov 10 13:07:24 2013

text = Was het te slecht weer vanochtend of zat de Berenloop van vorige week nog in de benen? In ieder geval was de opkomst vanochtend om half tien niet overweldigend. Toen ik aan kwam fietsen stonden Joke en Jeroen al te wachten en even later kwam ook Pieter nog aanlopen. Over de route waren we het snel eens, niet te moeilijk, gewoon naar de Heuvel! Pieter moet zichzelf vanwege een blessure nog in acht nemen en ging mee tot aan de Witte Paal. Ik ging dus alleen verder met "paps en mams" in een heerlijk rustig tempo. Na het gebruikelijke fotomoment op de Heuvel,liepen we weer terug onder een hemel waaruit gestaag steeds meer regen viel. Samenvattend: een lekker verfrissend loopje in een niet te hoog tempo, zodat je de rest van de zondag ook nog wat energie overhoudt. Groet, Jeep


Date: Sun Nov 10 08:46:32 2013

text = Tot zo voor het zondagochtendloopje! Half 10 spartelvijver, en we zien wel wie er komt lopen. Lopers die van regen houden hebben geluk, en lopers die niet van regen houden ook want: ieder weer is loopweer! :-) Groeten, Joke.


Date: Sat Nov 9 21:41:42 2013

text = Zaterdag 23 november komt de importeur van de nieuwe hardloopschoenen Hoka one one naar Amsterdam. Ik vind ze geweldig lopen, Zie voor meer info over deze schoen op http://www.weruntogether.nl/hoka-one-one.html Je kunt op zaterdag 23 november een paar schoenen uitproberen. Geef je reguliere schoenmaat per mail door aan mij zodat de juiste schoenen voor jou aanwezig zijn op de 23e november. Waar en hoe laat? 12 uur t.o. het Belastingkantoor aan de Kingsfortweg, bij Sloterdijk. Wilma wdierx@hotmail.com


Date: Sat Nov 9 13:45:44 2013

text = Ja, er wordt zeker morgenochtend een duurloopje gelopen! Jeroen en ik zijn om half tien bij de spartelvijver. We zien wel welke route er gelopen wordt, misschien heeft iemand een idee en misschien gaan we gewoon naar de heuvel. Altijd goed! Groeten, Joke.


Date: Sat Nov 9 09:43:57 2013

text = @Jeroen/ zo ochtend groep: wat wordt er deze zondag gelopen, ik denk eraan om even aan te haken @Tobias, ik ga er even over nadenken Bastiaan


Date: Fri Nov 8 16:50:42 2013

text = Hoi Tobias, mocht je niet zo snel iemand vinden die belanstelling heeft voor het startnummer dan kun je die ook nog op http://startbewijshulp.nl/ aanbieden, en op www.marktplaats.nl . Groeten, Joke.


Date: Fri Nov 8 07:37:12 2013

text = Ik heb een startbewijs voor de zevenheuvelenloop op 17 november. Als iemand hem over wil nemen stuur me een mailtje (tobias.lundgren@gmail.com). /Tobias


Date: Thu Nov 7 22:34:19 2013

text = Er waren 13 lopers, 7 mannen en 6 vrouwen en er is 8 kilometer gelopen. In het donker, op een zacht en droog avondje. We zijn inderdaad naar het Beeld van de Verdwenen boer gelopen en daar is eerst een rondje kerk gelopen en toen zijn we op het dijkje van het dorpje Sloterdijk gaan staan voor een start van twee rondjes met tweetallen waarvan ieder de andere kant opging. Ook nog een molentje gelopen, en voor we het in de gaten hadden (ikzelf tenminste) waren we alweer bij het fitnesstoestel en gingen we weer terug naar de spartelvijver. Makkelijke training, in de zin van: lekker energiek en goed doorgelopen. Groeten, Joke.


Date: Thu Nov 7 18:04:11 2013

text = Het lijkt erop dat de tegen zich op Zuid Nederland richt, daar regent het al de hele dag. Onze training lijkt droog te blijven. //Joke.


Date: Thu Nov 7 16:25:08 2013

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur op pad. We gaan via het fitnesstoestel naar het Beeld van de verdwenen boer. Dus je weet ons te vinden als je wat later bent en Jeroen wacht ook nog even op laatkomers bij de spartelvijver. Groeten, Joke en kijk ook nog even op onze Facebook pagina voor de foto's van de Bouillonnante en wie weet besluit je mee te gaan naar Spa en/of Bouillon en/of La Roche.


Date: Tue Nov 5 21:52:41 2013

text = De training vanavond: we waren met z'n achten en er is bijna 8 km gelopen. Thuis meende ik een onbehaaglijk park aan te treffen maar dat was totaal niet zo. Het was juist een mild avondje, helemaal niet koud en het regende nog niet. Volgens Jeep zou dat nog komen. We zijn over het "schelpenpad" gelopen, iets wat we vrijwel nooit doen in het donker. Maar sinds het pad is vernieuwd en de bovenlaag licht geel gekleurd is kun je er prima over lopen, het pad is goed zichtbaar. Helemaal met een wolkenhemel, dat weerkaatst licht. Op de parkeerplaats een versnellingsloopje gelopen, dan een rustig rondje om de kerk terwijl Jeroen en ik even bij onze tuin keken of alles goed was met ons huisje. Dat was het, en Jeroen merkte op dat we prima met de lopers over het volkstuinencomplex konden lopen. Goed idee! Eerst een molentje naar het bushokje en dan weer terug want na de inspanning is een groepsloopje een leuk cadeautje. En dan een paar lusjes over het volkstuinencomplex gelopen. Ook in het donker, en ook goed zichtbaar. We troffen één stuk pad met een diepe plas maar: op je hakken erdoorheen. En ik had geen natte schoenen. Ooit een paar jaar geleden heeft Pieter deze tip gegeven en het werkt. Toen we weer op de parkeerplaats aankwamen begon het inmiddels te regenen, en dan "echt" te regenen. Dit werd het "buitje van Jeep" genoemd, hij had het al voorspeld. Dus lekker terug banjeren over het "schelpenpad" dat geen schelpenpad meer is. Eén loper "liep te soppen in haar schoenen", een aandenken aan de diepe plas. Bij het fitnesstoestel gingen 4 lopers rechtdoor terug naar huis en 4 lopers naar de spartelvijver terug. Lekker gelopen en prima dat de regen op het eind kwam. We waren er goed op gekleed.//Joke.


Date: Tue Nov 5 17:34:04 2013

text = De training vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur vanaf de spartelvijver en er wordt dan een rondje in de buurt gelopen. Ik wacht dan nog even bij de spartelvijver op laatkomers. Het wordt een beetje een guur avondje, en wie wil dat nou niet? :-) Voor degenen die geen facebook hebben of Hardloopgroep Westerpark niet volgen op facebook: ik heb foto's van het loopje van zondag geplaatst, van de Berenloop Westerpark. Zie de link hierboven. Groeten, Joke.


Date: Mon Nov 4 21:54:33 2013

text = Marlijn, leuk als je langskomt! Echt geweldig dat je de New York marathon hebt uitgelopen. En ook nog bijna 20 minuten sneller dan Pamela Anderson, zie foto van haar na de marathon in het twittervenster. Ze weet wel hoe je moet herstellen! :-) Groeten, Joke en ik vind het heel knap gedaan van je!


Date: Mon Nov 4 16:46:55 2013

text = Wow! Gefeliciteerd Marlijn. Wat een prestatie. Claske


Date: Mon Nov 4 16:41:34 2013

text = wat een lieve berichtjes allemaal!!! I did it!! ik ben gefinisht! Wat een beleving was het! Je krijgt tijdens het rennen zoveel energie van iedereen die staat aan te moedigen, ze schreeuwen je bijna letterlijk de finish over! Met mijn voet ging het helaas minder goed, na 7 km al veel last en dan is 35 km helaas nog best wel ver. Niet de beste tijd neer gezet maar wel gehaald en daar ben ik al heel blij mee! Nu loop ik behoorlijk mank haha, dus trainen zit er voorlopig even niet in vrees ik, maar ik kom komende week wel even mijn medaille laten zien ;), liefs Marlijn


Date: Mon Nov 4 14:16:08 2013

text = Hoi Marlijn, wat fijn voor je dat je je eerste marathon toch hebt kunnen uitlopen ondanks je blessure. Ik hoor graag de verhalen want lopen in zo'n top stad is natuurlijk al een hele belevenis. Geniet nog even van eventuele sightseeing en goede reis naar huis. Karin


Date: Mon Nov 4 10:56:35 2013

text = Bijzonder weekend dus, geen Berenloop op Terschelling, maar wel in Amsterdam West! Wij liepen (wandelden) gisteren op het strand bij Scheveningen en werden zowat van onze sokken geblazen. Prachtige onstuimige branding, dat wel. Evelyn


Date: Mon Nov 4 10:53:13 2013

text = Hé Marlijn, gefeliciteerd! Heel benieuwd hoe het was! Evelyn


Date: Mon Nov 4 10:01:45 2013

text = Marlijn, fantastisch!!! Je eerste marathon en dan gelijk in NY. Dat is klasse. Keer vermoeid maar voldaan huiswaarts. Groet Janneke


Date: Mon Nov 4 00:02:21 2013

text = Marlijn van harte gefeliciteerd met je eerste marathon en dan nog wel die van New York. Hopelijk heb je het niet te zwaar gehad en geniet je nu volop van je geweldige prestatie en alles om je heen. Magda


Date: Sun Nov 3 23:22:37 2013

text = Eindtijd Marlijn bij de New York marathon vandaag: 5.22.09. Op de halve marathon doorkomsttijd 2.21.53 uur, dus naarna nog drie uur te gaan. Een positieve split, en nu waarschijnlijk zeer positief blij dat ze het heeft gehaald. Ik ben benieuwd naar haar verhaal! Groeten, Joke.


Date: Sun Nov 3 20:47:51 2013

text = Wat goed van Marlijn, en hopelijk sleurt het enthousiaste publiek haar door de laatste 12 km. Magda


Date: Sun Nov 3 20:32:46 2013

text = Marlijn: 30 km 3.35.31 uur.//Joke.


Date: Sun Nov 3 18:36:42 2013

text = Marlijn: 15 km in 1.37.11.


Date: Sun Nov 3 18:25:50 2013

text = De New York marathon is in volle gang. De wedstrijdlopers zijn binnen, de recreanten zijn onderweg. Marlijn is vrij laat gestart en ze heeft nu het 10 km punt gepasseerd in 1.04.18 uur. Ga zo door, Marlijn!//Joke.


Date: Sun Nov 3 18:06:30 2013

text = Karin, wat een lekkere regen/hagelbui was het! Ook wij hebben even geschuild, het was echt even keihard. En toen was het opeens ook weer over. Jij hebt best een lange afstand gelopen, zo'n 14 km zul je makkelijk gehaald hebben. Tot dinsdag! (waarschijnlijk, we zijn tenslotte een instuif, dus het is altijd spannend wie er komt:-) Groeten, Joke.


Date: Sun Nov 3 16:51:44 2013

text = hallo berenlopers, zelf heb ik niet de hele tocht meegelopen maar toch een lekker stuk wel en ook een aantal beren gespot. Nog even moeten schuilen voor wat hagelgeweld onderweg naar mijn fiets in westerpark maar met een voldaan gevoel naar huis gereden. Inderdaad was het een hele leuke loop, volgende keer ben ik er gewoon weer bij en als er niets geks gebeurt ben ik dinsdag ook weer van de partij. groetjes, Karin


Date: Sun Nov 3 14:04:53 2013

text = De complimenten aan Pieter zijn zeer terecht, het was inderdaad een leuke route. Zeer afwisselend, en de Bruine Beer op het Staalmanplein was prachtig. Hij overtrof mijn verwachtingen! De foto's plaats ik vanavond, eerst even naar de zondagmarkt in het Westerpark en daarna een stukje New York marathon kijken op Eurosport.//Joke.


Date: Sun Nov 3 13:50:53 2013

text = Heerlijk gelopen vanochtend, en bij deze wil ik Pieter nog even complimenberen met de geweldig leuke route die hij had uitgezet! Groeten en tot de volgende training, Eveline


Date: Sun Nov 3 09:43:22 2013

text = Terwijl ik met kwast en schuurpapier aan de slag ga in ons nieuwe huis wens ik iedereen bij de Westerparkse Berenloop veel plezier en Marlijn in New York heel veel succes. Tot hopelijk dinsdag avond bij de training. Lisa


Date: Sun Nov 3 08:35:15 2013

text = Berenloop Terschelling:"berelullig dat ie niet doorgaat" (las ik op twitter). Berenloop Westerpark: wordt beregezellig mèt beren op de weg. Groeten, Joke.


Date: Sun Nov 3 08:21:37 2013

text = Ik loop straks ook mee! Groetjes, Eveline


Date: Sun Nov 3 08:13:08 2013

text = De Berenloop Westerpark waarschijnlijk droog, het lijkt erop dat het vanmiddag pas gaat regenen en eventueel hagelen. Ik ben benieuwd wie er allemaal komt meelopen! Groeten, Joke.


Date: Sat Nov 2 22:24:45 2013

text = Hoi Janneke, moge je snel weer beter worden! En er komen gelukkig nog wel meer kansen om op zondag mee te lopen. Dan kan Claske vast ook weer. Tot gauw! Groeten, Joke.


Date: Sat Nov 2 21:47:52 2013

text = Dag Joke, een paar weken geleden was ik optimistisch: na drie weken hoog in de bergen, genoeg rode bloedlichaampjes, lekker de berenloop. Maar helaas, woensdag teruggekomen, sinds donderdag griep, maagkrampen en snotverkouden. Het komt goed maar het duurt even wat langer. Heel veel plezier morgen. Hoop dinsdag weer van de partij te zijn. Groet Janneke


Date: Sat Nov 2 21:23:50 2013

text = Helaas kan ik morgen ook niet meegaan, ben bij familie aan het klussen, is ook voor de conditie heel goed, merkte ik vanochtend bij het opstaan, zo stijf als een plank! Veel plezier, Jeep


Date: Sat Nov 2 20:54:22 2013

text = Op Terschelling gaat morgen de hele marathon niet door, en morgenochtend wordt bekeken of de halve marathon wel doorgaat. Jammer voor Tobias. Maar misschien kan hij nog deelnemen aan de halve. En de volgende keer beter, Claske. Fijne dag morgen! Groeten, Joke.


Date: Sat Nov 2 20:19:56 2013

text = Ik kan morgen jammergenoeg onverwachts niet meelopen. Balen!! Ik wens jullie beel plezier en ik hoop binnenkort wel weer eens op de zondag mee te lopen. Claske


Date: Sat Nov 2 16:25:58 2013

text = Morgenochtend is er een duurloop vanaf de spartelvijver, vertrek om 9.30 uur en de afstand is 20 km. Niet zomaar een duurloop maar de Berenloop Westerpark. We gaan langs de twee grote beren die in Amsterdam staan en de route is heel afwisselend. Dus kom vooral meelopen! Bob, dank je voor de informatie over de New York marathon. Die kunnen we dus 's middags live kijken op Eurosport. Ga ik zeker doen. Groeten, Joke.


Date: Sat Nov 2 11:19:38 2013

text = Ga morgen ook mee, daarna de New York Marathon kijken op Eurosport om 15.30 of al op internet (streaming) vanaf 11.30. In NY lopen niet de minsten mee, dus dat wordt echt de moeite waard om naar te kijken. Het is nog niet helemaal zeker of die andere Berenloop (Terschelling) door gaat, dus ik duim voor Tobias dat hij ook morgen lekker kan lopen. Groet, Bob


Date: Sat Nov 2 09:34:37 2013

text = Marlijn, ik hoop dat je blessure over is. Ik wens je een heel gezellige en succesvolle marathon in New York en geniet van het hele gebeuren en de stad daar. Magda