- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief jan 2011 --


Date: Mon Jan 31 18:39:09 2011

text = Via de site www.hardlopen.nl bij agenda kun je loopjes vinden. Idem bij www.uitslagen.nl of www.runnersweb.nl . Op deze sites vind je een ruim aanbod. Per maand en per regio kun je naar hartelust selecteren. Zelf loop ik in ieder geval de CPC loop op 13 maart 2011 (halve marathon). Deze loop is vanuit het Malieveld in Den Haag. Een week vooraf is de 20van alphen. De Twiskemolenloop is een hele gemoedelijke loop (prachtige omgeving). Deze loop is een aantal keren per jaar. Lopers die zich voorbereiden op een voorjaarsmarathon kunnen op 6 februari een voorbereidingsloop doen biij AAC (Willinklaan Amsterdam). Deze keer 25km! Keuze te over! :-) Groetjes, Raimond.


Date: Mon Jan 31 17:22:10 2011

text = Hoi Kirsten, is de Texel halve marathon niet een ideetje voor jou? Wel vannacht (of laat op de avond, het is maar hoe je het bekijkt) kun je inschrijven en deze halve marathon is in september. Een leuke start vanaf de boot, en een zeer gevarieerd parcours. Verder is er de Twiskemolenloop in Landsmeer op zondag 6 februari, deze is ook op zondag 6 maart. Een taaie halve marathon met weinig deelnemers, dus je loopt waarschijnlijk alleen. Of samen met een loopmaatje als je samen gaat voor een rustig loopje. Voor de Groet uit Schoorl run op 13 februari kan helaas al niet meer ingeschreven worden. Verder is er 25 april op de tweede paasdag in Utrecht een hele en een halve marathon, de halve wordt 's middags gelopen. En zondag 22 mei is in Hoorn de halve en hele marathon. Goed bereikbaar, prima parcours, lekker wat lopers om je heen en toch niet te druk. Ik zal eens rondvragen in de hardloopgroep of er lopers zijn met plannen voor een halve marathon de komende tijd. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 31 15:38:04 2011

text = Nu ik weet dat ik het kan, wil ik weleens een halve marathon lopen... Dat lijkt me gezelliger met meerdere mensen. Gaat er iemand in maart (of februari) zoiets doen?? Kirsten (kirsten.vannoord@gmail.com)


Date: Mon Jan 31 15:09:47 2011

text = Vannacht om 0.00 uur start de inschrijving van de halve marathon van Texel, zondag 25 september. En vanavond om 20.00 uur is weer de bodyshape in de Hogendorphal. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 30 09:06:49 2011

text = Vanmiddag is weer het zondagmiddagloopje, we vertrekken om 16.00 uur bij de spartelvijver. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 27 21:03:15 2011

text = O ja, Raimond tegengekomen in het donker, helemaal in het zwart gekleed en opgaand in het duister :-) Het is echt zo dat je lopers in het zwart niet ziet, of pas op het laatste moment ziet, als het donker is. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 27 21:00:34 2011

text = Vanavond waren er 5 lopers, 2 mannen en 3 vrouwen. Dat brengt het totaal aantal opkomsten in januari op 128, 64 keer mannen en 64 keer vrouwen. Goed van ons! Een rustig avondje dit keer wat opkomst betreft. Er stond een gure wind, het was donker, het is voorlopig nog geen lente... maar lopen is altijd heerlijk. We hebben 7 km gelopen (we gingen iets eerder terug dan anders) in verschillende tempo's. Leuk dat er een vrouw van Start to Run bij was, en ze hield Peter en Hans prima bij. Om heel eerlijk te zijn ben ik de kou ook wel een beetje zat ook al heb je er tijdens het lopen geen last van. Zaterdag weer echt koud en daarna schijnt het weer mee te gaan vallen. Nog even doorbijten. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 27 12:13:34 2011

text = Over de Venloop: deze halve marathon is op zondag 27 maart in Venlo. De treinreis duurt ongeveer twee uur en de start/finish is binnen 2 kilometer vanaf het station, dus prima te wandelen. Je kunt je inschrijven tot en met 4 maart en geef dan aan dat je wilt dat het startnummer wordt opgestuurd. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 27 11:11:09 2011

text = Hoi Rutger, ik heb me ook ingeschreven voor de halve marathon van Venlo. Ik zag dat de start om 13u30 is en dat maakt het goed bereisbaar met de trein. Een beetje variatie dit jaar trekt me wel aan. Nog meer liefhebbers? gr. Magda


Date: Wed Jan 26 21:09:50 2011

text = Heb je belangstelling voor een leuk loopevenement in het zuiden van het land, met heel veel 'joeksmuziek' onderweg, doe dan mee met de Venloop (http://www.venloop.nl/nl/home. Ik heb samen met Carlo vorig jaar meegedaan en het was top. Elke kilometer live muziek. Zojuist opnieuw ingeschreven. Mocht je je inschrijven en reis je met het OV, kies dan voor toezending van het startnummer, anders moet je de berg op naar Stadion De Koel. Dat is niet nodig. Rutger


Date: Wed Jan 26 20:14:07 2011

text = Dag Raimond, die ruim 2 km duidde op de afstand van het begin van het park tot aan het beeld van de verdwenen boer. Laten we het houden op 2,25km. Dat hebben we 2x afgelegd. Dat maakt samen 4,5km. Dan 3x 500 meter om de ker = 1,5km. Vervolgens nog in het begin 3x een minuut heen en een minuut terug = 6 min. Hierbij ga ik uit van 1 km. Tot slot Spartelvijver begin park v.v. = 1 km (ruim gerekend) Dat maakt samen 8km. Wilma


Date: Wed Jan 26 12:11:48 2011

text = Ik dacht dat we iets meer hadden gelopen dan 2 km:-) In de richting van de 12km :-) Leuk om er nog eens bij te zijn. Er wordt lekker gelopen. Ik ga deze training gebruiken om per week 4x te trainen en deze training dan als intervaltraining. In totaal liep ik gisteren volgens mijn info 14km. Groetjes, Raimond.


Date: Tue Jan 25 22:25:59 2011

text = Vanavond hebben we een afstand van ruim 2 km afgelegd, zonder stops. De uitdaging zat 'm erin dat we tegelijkertijd de eindstreep zouden halen. Zo was er voor de voorhoede een paar punten ingelast voor een extra lus. Zo werden de laatste lopers opeens de eerste lopers, die vervolgens weer als prooi werden gezien door de voorhoede. De route liep van het begin van het park tot aan het beeld van de verdwenen boer. Vooraf hadden we al even 3x een minutenloop gedaan. Elke keer proberen om iets verder te komen. Toen we dit voor de derde keer deden, hadden we afgesproken dat we na het fluitsignaal van een minuut gelijk door zouden lopen. Het leuke was het gejuig van een aantal lopers dat ze weer een stukje verder waren geeindigd dan de pogingen ervoor. Bij het beeld van de verdwenen boer deden we weer een oefening die zich 3x herhaalde: 3x van de ene kant van het natuurpad, om de kerk heen, naar de andere kant. Daar stond ik dan klaar voor een tijdmeting. Elke ronde werd er sneller gelopen. In de eerste ronde kwam de eerste loper binnen na 1.58min. In de laatste ronde binnen de 1.30min. Er werd dus erg snel gelopen. Toen weer terug naar af, naar het begin van het park, met wederom 3 mogelijkheden voor een extra lus. Zoals altijd zijn er bij zoveel mensen (22 stuks) zoveel wensen. Na afloop kreeg ik het signalen die uiteen liepen van '' he, lekker om eens een stuk achtereen te lopen, zonder opdrachten'' tot '' nou, liever heb ik wat kortere stukken met wat meer opdrachten''. Gelukkig is er a.s. donderdag weer een training, dus zal er zeker weer wat bij zitten, voor ieder wat wils.


Date: Tue Jan 25 21:18:30 2011

text = Wilma gaf de training, en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om even een paar andere dingen te regelen. En dus heb ik een hele leuke training gemist. Nog even aan Wilma vragen wie er allemaal waren en wat de afstand ongeveer was en dan zet ik het op het blogje van Prikkie. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 25 18:12:30 2011

text = Vandaag lopen we eerst naar de ingang van het park vanwaar de training start. Tot zo. Wilma


Date: Tue Jan 25 12:41:39 2011

text = Vanavond wordt er eerst een klein rondje ingelopen terwijl ik nog even bij de spartelvijver wacht, wie weet pik ik daar nog een paar laatkomers op. En dan gaan we richting het Ing-gebouw. Vanaf 1 maart wordt de training 4 euro per keer in plaats van 3 euro per keer, ik zal het de komende tijd af en toe aankondigen zodat iedereen het tegen die tijd weet. De laatste prijsverhoging stamt alweer uit april 2006, dus het kan wel weer :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 24 13:56:35 2011

text = Vanavond om 20.00 uur de bodyshape in de Hogendorphal. We beginnen met twee tracks van Lady Gaga. En veel, heel veel buikspieroefeningen in de tweede helft van de les. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 23 19:56:23 2011

text = En dan de stand na drie weken "Prikkie", prikken om te prikkelen. Afgelopen vrijdag waren er drie weken voorbij en hebben we 2530 kilometer bij elkaar gelopen. 1336 km door de mannen en 1194 door de vrouwen. Veel meer kilometers dan ik had ingeschat gezien mijn voorzichtige "misschien halen we 3000 km in twee maanden". Leuk om te lezen wat lopers zoal lopen en hier is de top tien kilometermakers: 1. Wilma met 202,2 km. De strandloop was een lekkere aanwinst voor haar kilometers en ze is ook niet zuinig in haar trainingskilometers. 2. Bram met 192 kilometer, en dat zijn alleen zijn trainingskilometers die hij doordeweeks loopt van/naar zijn werk, 4 keer 16 km. Efficiënt kilometers maken dus. 3. Raimond, 155.4 km. Hij gaat consequent de deur uit voor zijn duurlopen en tempoduurlopen. In zijn eentje, weer of geen weer. 4. Joke, ikzelf dus, 144.7 km. Twee keer in de week in de ochtend lopen loont, en dan een duurloop in het weekend. Goed te doen. 5. Bob, 141,6 km. Zeer lange duurlopen tikken aan! 6. Jeroen, 104,1 km. Hij loopt zijn kilometers, heel goed! De coach wordt af en toe zelf gecoacht en dan gaat hij ook. 7. Magda, 94,8 km. Loopt zeer regelmatig, en doet rustig aan (en dan breekt het lijntje niet). Met deze tactiek heeft ze ook een prachtige Amsterdammarathon gelopen. 8. Gert Jan, 92,4 km. Noemt zichzelf "de luilak van de hardloopgroep" en verwoordt daarmee precies zoals ik me altijd voel. Zijn weekendduurloop zit op de rails (ook als hij een keer overslaat). 9. Samuel, 78,9 km. Komt zeer regelmatig naar de training en doet regelmatig een duurloop in het weekend. Dat laatste misschien niet zo vaak als hij zou willen. Heeft regelmatig van/naar het werk gelopen in Zaandam en heeft geloof ik plannen om dat in de lente of zomer weer te doen. 10. Marina, 63,8 km. Werkt onregelmatig en loopt onregelmatig, net zoals het uitkomt. Loopt ook regelmatig een ochtendloopje voor het werk. Dat is dus de top tien, en vlak daarachter zitten Peter, Frank en Jeep. Totaal hebben 58 lopers bijgedragen aan deze kilometers, 27 mannen en 31 vrouwen. En fijn om te lezen dat Evelyn weer een loopje heeft gedaan, en dat is ook precies het leuke van deze uitdaging, dat we dat meekrijgen. Op naar de 4000 kilometers met z'n allen. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 21 13:21:06 2011

text = Ja ja mensen, daar is ie dan, de uitslag van de nieuwjaarsquiz 2 januari 2011! Winnaar is geworden het duo Jolein de Bruin en Gert Jan de Boer. Oftewel de B & de B waren iedereen te slim af. Zij gaan samen genieten van een heerlijk avondje bioscoop! Van harte gefeliciteerd! Jeep en Martin krijgen nog een eervolle vermelding. Zij zijn respectievelijk 2 en 3 geworden, dus wel het podium gehaald. Complimenten! De filmbon zal ik aanstaande dinsdag uitreiken aan de knappe winnaars. Jeroen


Date: Thu Jan 20 21:58:34 2011

text = De training vanavond: er waren 12 lopers, 8 mannen en 4 vrouwen. Afgelegde afstand: 7,8 km. Het was koud de spartelvijver was bedekt met een laagje ijs. Er stond een mooie volle maan laag aan de hemel, die verlichtte het pad. Zeker bij het driehoekje heuvel-grindpad-spaarndammerdijkje, daar kon je lopen zonder licht van de lantaarnpalen (en dat deden twee lopers dan ook). Het was een training met veel mogelijkheden om te versnellen, en dat natuurlijk naar eigen wensen. Er liep een verwarde man met een hond door het park, die kruiste ons pad twee keer. Met name ná de training, toen bijna iedereen al weg was. Vervelend, hij kwam agressief over. Toen hoorde ik dat de drie lopers die zondagmiddag naar de Grote Braak waren gelopen ook al een agressieve man waren tegengekomen. Heel vervelend! Ik heb wel eens de indruk dat een groep meer agressie opwekt dan eenling, en een groep hardlopers weer meer dan een andere groep. Maar ik kan me vergissen. We hebben er maar rekening mee te houden, in de zomer wat meer dan in de winter. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 20 17:25:48 2011

text = Vanavond gaan naar het Beeld van de verdwenen Boer, dus als je wat later bent dan weet je ons te vinden. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jan 19 12:22:10 2011

text = Heb voorlopig een hardloopdate met oud-collegaatje van mijn werk, ik vertrek dan om 6u50 van mijn huis. Als zij een keer niet kan sluit ik me aan bij de Spartathlonvijver om 06u00 sharp! Jeroen


Date: Wed Jan 19 09:18:36 2011

text = Heel goed, Wilma! De coach kan wel wat coaching gebruiken. Ik ben benieuwd of Jeroen in de toekomst (februari) al genoeg gehard is om zo vroeg zijn bed uit te komen, maar als het hem lukt dan is hij uit het goede langloophout gesneden! Groetjes, Joke (die nog wat meer gehard moet worden voordat ze om zes uur 's morgens bij de spartelvijver staat).


Date: Tue Jan 18 22:42:56 2011

text = Jeroen, ik wist helemaal niet dat je je voor Bouillon moest kwalificeren. Je laat ze wel even een poepie ruiken he! Verwacht je sowieso vanaf feb elke woensdagochtend 6u am sharp op onze ochtendtraining. Wilma


Date: Tue Jan 18 22:07:17 2011

text = Op mijn blogje heb ik de link geplaatst van de webshop waar ik mijn nieuwe hardloopbroek heb gekocht. En nog wat tips voor de loopsters. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 18 21:36:06 2011

text = Er waren 23 lopers bij de training, 11 mannen en 12 vrouwen. Afstand: 7,8 km. Het rondje park als warming up liet ik maar zitten, het park is zeer slecht begaanbaar. Dus fitnesstoestel en hoekbegraafplaats. Veel afwisselenden dingen gedaan deze avond. Wel standaard een rondje zandstort (in de toekomst kunnen we dat "rondje paardenschool" noemen) op eigen tempo en aan de finish een getal op volgorde van binnenkomst. Daar werden tweetallen uit gevormd, er werd één voor één gelopen, er zijn molentjes gevormd waarbij opviel dat het laatste molentje als een dolle in de achtervolging ging en er weer klassieke inhaalsituatie ontstond, nml drie molentjes tegelijk langszij. Gelukkig was het rustig op het fietspad :-) En verder werden er nog wat inhaalmomenten gecreëerd, heerlijk voor de rustige lopers want die mogen eerder weg en heerlijk voor de snellere lopers want die hebben wat te jagen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 18 15:51:17 2011

text = De training vanavond: eerst een klein rondje in de buurt van de spartelvijver, ik wacht dan nog even op eventuele laatkomers. En dan gaan we richting viaduct voorbij de kinderboerderij. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 18 15:49:45 2011

text = Jeroen heeft zich alsnog weten te kwalificeren voor Bouillon. Aanvankelijk waren ze nog wat terughoudend over zijn inschrijving (hij werd op een wachtlijst gezet) maar nu zien ze het toch wel in hem. Maar dan eisen ze wel dat hij er anderhalf uur korter over doet dan vorig jaar, en terecht. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 17 22:27:12 2011

text = Vandaag zag ik een vrouw op de "Reebok easytone" schoenen lopen, schoenen met een ronde zool waardoor je er wiebelig op staat en veel spieren gebruikt en strakke benen en billen krijgt. Zouden mensen dat echt geloven? Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het natuurlijk ook. Het leverde wel een reclamecampagne op die door menigeen gewaardeerd wordt: http://queenofsports.com/uncategorized/kelly-brook-poses-nude-for-reebok-easytone-billboard/ en http://yeeeah.com/2010/05/03/s-s-helena-christensen-nude-for-reebok-easytones/ . Het moge duidelijk zijn dat deze vrouwen hun rondingen niet aan de schoenen hebben te danken ;-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 17 13:27:01 2011

text = De bodyshape les vanavond in de Hogendorphal om 20.00 uur voor de liefhebbers: met oa Bananarama, http://www.youtube.com/watch?v=fy35BY64nBM&feature=fvw :-) Deze keer een extra track conditie (als de groep na 4 tracks nog enigszins levendig oogt) en drie tracks buikspieren. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 15 19:56:46 2011

text = Wauw, een meeuw bevrijd en 56 km over het strand gelopen, kortom een fantastische prestatie!!! Diep respect!! Jeroen


Date: Sat Jan 15 19:48:29 2011

text = Hee Bob, dank je voor je verslag van je avontuur van afgelopen nacht. Ik was zeer benieuwd naar hoe het jullie "vergaan" was. Wat trailschoenen betreft, er was een discussie gaande op het forum van de DDR (dutch road runners) over trailschoenen en de meningen en ervaringen waren zeer divers maar gaven wel stof tot nadenken. Mocht iemand het willen lezen: http://www.dutchroadrunners.nl/forum/topics/trailschoenen-1?id=2779054%3ATopic%3A56699&page=1#comments . Je kan het jezelf niet kwalijk nemen dat je geen reservepaar in je rugzak hebt meegenomen, dat doet iemand niet snel en je hebt maar zeer beperkt ruimte in je rugzak. Dat had ook mijn belangstelling: wat stop bij je zo'n monstertocht zoal in je rugzak? Ik begrijp dat er wel één of twee keer verzorging was onderweg, ik stel me dan voor dat de lopers oa hun watervooraad konden aanvullen. Jee, niet een bevredigende afloop als je als loper moet uitstappen, maar volgende keer weer beter. Even kort in de rouw en dan weer het vizier op de toekomst. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 15 16:41:27 2011

text = Gisterenavond om ±20:30 vertrokken met een groep om van Den Helder naar Hillegom te lopen. De weeromstandigheden waren goed, wel een behoorlijke tegenwind echter geen regen. In het begin liep ik een redelijk tempo dat na Callantsoog begon in te zakken. Eerst had ik last van een Hemaworst die dwars zat en veel later kreeg ik pijnlijk voetzolen en uiteindelijk enorme blaren waardoor ik bijna niet meer kon lopen. Waarschijnlijk was het te wijten aan de trailschoenen die niet geschikt zijn voor het strand. Ja, dit moet je vantevoren uitproberen Bob of reserve-schoenen meenemen. Dom, dom, dom. Weet nu hoe het is om alleen 's nacht te lopen, voelde me een zombie. En wist dat ik dat zou worden als ik niet stevig bleef doorlopen. Bij Castricum kon ik eraf, nog 6 km landinwaarts en dan naar het station. Overigens heb ik samen met Rinus nog een meeuw bevrijd van een kluwen touw bij Callantsoog (waardoor hij niet meer kon vliegen). Ik heb precies 10 uur gelopen en 56'28 km afgelegd (en geprikt!). Heb wel net een paar uurtjes geslapen en voel me best goed. Alleen die blaren... Groet, Bob


Date: Thu Jan 13 21:40:16 2011

text = Pas bij de parkeerplaats naast het Ing-gebouw waren alle 13 lopers tezamen, 7 mannen en 6 vrouwen. Uiteindelijke afstand: 8 km. Volgende etappe naar het Beeld van lantaarnpaal tot lantaarnpaal vlot met rustig afwisselen, en dan rustig om het kerkje naar de stenen trap. Vanaf daar deden we een ontmoetingsloopje op het parcours van het rondje kerk, met 4 keer een ontmoeting. Er werd goed gebruik gemaakt van de gelegenheid om te versnellen, dus daarna een herstelloopje naar het bushokje en verder naar de T-kruising voor weer een versnelling: een één voor één loopje om het rondje zandstort. En dan een techniekaandachtspuntje (armen) en in twee molentjes naar het fitnesstoestel. Om het af te sluiten drie bruggenrondjes van 300 meter per stuk met oplopend tempo, en natuurlijk waren er andere opties (minder rondjes, en rustig tempo). Dan weer terug via de Gosschalklaan naar de spartelvijver. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 13 15:04:59 2011

text = De training vanavond: wie weet regent het niet, maar als het wel regent is het wat mij betreft ook goed. Dan loop ik vandaag twee keer in de regen :-) We gaan om 19.00 uur weg en dan richting de Verdwenen Boer, dus als je wat later bent dan weet je ons te vinden. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jan 12 23:35:37 2011

text = Leuke termen in het trainingsverslag van Wilma (zie een paar berichtjes hieronder): diehards en diezachts :-) Vanavond na de pump kwam er een jonge vrouw naar me toe die vroeg of ik ook een hardloopgroep voor beginners heb. Ze kon een half uur hardlopen, maar dan wel langzaam. Bij ons ben je dan al een zeer behoorlijke diezacht en kun je makkelijk mee met de groep! Volgens mij wist ze van Liesbeth dat ik een hardloopgroep heb, want die had hét shirtje aan bij de pump :-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Jan 12 13:10:38 2011

text = Jeroen begint het jaar lekker: Bouillon is vol, hij staat wel op een wachtlijst. Voor de CCC kan niet meer worden ingeschreven. Twee keer te laat dus. Waarbij wel gezegd moet worden dat de CCC een franstalige website heeft (de optie "engels" hielp niet) en een ingewikkeld inschrijfsysteem met loting, en waarbij je met meerdere mensen tegelijk kunt inschrijven zodat je ook samen in- of uitgeloot wordt. Jeroen heeft wel een paar verkennende pogingen gedaan maar is jammerlijk ten onder gegaan. Dubbel respect voor de lange afstandslopers: ze hebben een lange adem bij zowel het lopen als bij het inschrijven. Hopelijk vallen beide kwaliteiten te trainen ;-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Jan 12 12:58:45 2011

text = Afgelopen zaterdag was de eerste trainingsloop over het Noord Hollands Pad, afstand ongeveer 60 km. Tenminste, dat was de bedoeling. Het werd 66.5 km. Er waren een paar van onze lopers bij en op ultraplatform.nl heeft Bram een verslag over deze loop geschreven:""Gisteren werd de 1e etappe van het Noord Holland Pad gelopen. De afdeling Noordwest van het Ultraplatform werd vertegenwoordigd door Erwin Borrias (secretaris), Selim Ilkin (materiaalman & sponsoring), Pieter Locher (IT-specialist) en ondergetekende (president-directeur). Zij werden op hun tocht vergezeld door Arnold van der Kraan (fotograaf en vertegenwoordiger vanuit de afdeling Zuidwest) en Bob Bock, een debutant voor wat betreft de trainingslopen. Lopen in het Braziliaanse oerwoud is allicht avontuurlijker, maar ook in Nederland kun je soms voor verrassingen komen te staan. Zo bleek de pontbaas van het pontje over het Noord Hollandskanaal bij Julianadorp nog niet terug te zijn van kerstreces. Dan maar naar 't Zand om daar gebruik te maken van de pontonbrug en en passant de lokale horeca met een bezoek te vereren. Gebruikmakend van de modernste technologie konden we vervolgens de oorspronkelijke route weer terugvinden. Toen volgde een lang stuk over zompige grasdijken, waar de stormachtige wind ons alle kanten op blies. Na een 2e koffiepauze in Kolhorn (in een andere gelegenheid als vorig jaar) begon het langzamerhand te schemeren. Alleen Arnold bleek te zijn voorbereid op wat nog ging komen en mocht voor 1 dag ons licht in de duisternis spelen. Na zo'n 10.15 uur na vertrek arriveerden wij bij het station van Obdam."" Dit verslag inspireert misschien een paar lopers om bij de volgende etappe ook mee te lopen. Deze etappe is zaterdag 22 januari: Obdam - Krommenie, 41 km. Ik alvast benieuwd wat voor afstand het die keer écht wordt :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 11 22:35:56 2011

text = Vanavond zonder Joke op pad. Na de eerste stop gingen we ri de paal. Al snel was er een kopgroep (de diehards) en een achterhoede (de diezacht). De eerste groep ging linksom, bij de voetbal rechts om aan de andere kant weer uit te komen. De andere groep liep hen via de Nariatweg tegemoet. We ontmoetten elkaar bij de uitgang van de sportvelden. Overgestoken voor een eerste uitdaging: leg in een pittig tempo een afstand van 250 meter af. Het was net de afstand tot vlak na de klimhal. Toen terug naar het beeld van de verdwenen boer. Daar volgde een 2e uitdaging: loop zo snel als je kan naar het ING gebouw (afstand is 500 meter) Tip: beging niet al te snel, anders verschiet je je kruid. 50m voor de ''finish'' heb ik de lopers nog aangemoedigd om een definitieve eindsprint in te zetten. Zoals beloofd was de laatste etappe van de training zonder snelheidsopdracht, gewoon al kletsend naar de eerste de beste brug voor de coolingdown. Via Gottschalklaan naar spartelvijver. Wilma


Date: Tue Jan 11 15:15:16 2011

text = Vanavond is de eerste stop op de parkeerplaats van het ING gebouw. Daar lopen we in een rustig tempo heen. Tot straks, Wilma


Date: Mon Jan 10 12:57:59 2011

text = Vanavond om 20.00 uur natuurlijk weer de bodyshape in de Hogendorphal. En voor het totaal aantal gelopen kilometers na 9 dagen, gelopen door de lopers van hardloopgroep Westerpark: zie het blogje van Prikkie. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 9 19:21:47 2011

text = De eindtijden van onze Egmondlopers staan nu op het Egmondblogje. Er volgen nog een paar foto's. En er is een foto van het zondagmiddagloopje op het zondagblogje. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 9 15:26:00 2011

text = Dat zou mooi zijn: een webcam op het stadsdeelkantoor met zicht op de spartelvijver. Kun je ons drie keer per week zien verzamelen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 9 14:10:06 2011

text = Waar dan ? Nu ik nog eens kijk, zie ik dat wat ik dacht dat lopers zijn, toeschouwers zijn. --Jasper.


(12:30)


Date: Sun Jan 9 14:03:32 2011

text = Ik zie dat onze lopers in de kopgroep zitten en nog altijd tot de kanshebbers voor een podiumplaats behoren. Jeep


Date: Sun Jan 9 13:56:22 2011

text = Op de achtergrondfoto zijn wat lopers te ontdekken ( klik op het egmondplaatje ). --Jasper


Date: Fri Jan 7 11:59:34 2011

text = Zondag is Egmond, en er lopen een paar van onze lopers mee op de halve: Mischa, Gert Jan, Magda, Samuel, Martin, Michiel. En twee lopers doen mee met de 10,5 km: Marjotta en Jacqueline. Deze twee waren dinsdag op de training, en vanmorgen kwam ik ze in het park tegen terwijl ze hetzelfde rondje als bij de training liepen. Dus weer kilometers voor de uitdaging! Ik wens de lopers veel succes zondag. Als er veel wind staat op het strand gewoon lekker schuilen achter andere lopers :-) Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 7 11:56:31 2011

text = Morgen, zaterdag 8 januari, wordt de eerste etappe van het Noord Hollands Pad gelopen: Den Helder - Obdam, zo's 60 km lang. De trein vanaf A'dam S'dijk om 7.47 uur spoor 4, of de trein vanaf A'dam CS om 7.42 uur spoor 8a. Ik laat deze etappe even lopen, het is me net te ver. Over twee weken is de tweede etappe en die is iets korter en dan ben ik er zeker bij. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 7 11:02:06 2011

text = Dit las ik op runnersweb, een leuk stukje. Lekker onbekommerd en het geeft goed de gedachte weer van "iedereen doet mee" (mijn motto bij het sporten): ""Je komt ze nog wel eens tegen, mensen die beweren dat juist zij absoluut ongeschikt zijn om te gaan sporten, laat staan hard te gaan lopen. Dan wijzen ze en vergelijken ze, vaak met behulp van wijdse armgebaren, wat er allemaal schort aan dat lichaam. Of ze hebben te grote voeten, te dikke borsten of te veel hangvet dat lilt en lubbert als een uit de verpakking ontsnapt drilpuddinkje. Onzin. Iedereen, kort of lang, model snijboon of meloen, jeugdig of bejaard, echt iedereen kan lopen. Voor wie het niet gelooft: kijk maar eens bij een wedstrijd je ogen uit. Er zijn geen grenzen. Zeker nu hardlopen al weer een hele poos salonfähig is, zou je de gene af moeten werpen. Ontgrens jezelf. Gelukkig doen steeds meer mensen dat. Proud to be a Runner. Het lef om te gaan lopen verdient navolging. Je stelt je eigen doelen in afstand en tijd. Die nastreven is zinvol, ze halen is zalig."" De link naar dit stukje: http://www.runnersweb.nl/Nieuws/Nieuwsbericht/Iedereen-kan-hardlopen.htm . //Joke.


Date: Thu Jan 6 20:50:53 2011

text = Er waren vanavond 7 lopers, 4 mannen en 3 vrouwen. Afgelegde afstand: 7,5 km. Donker: ja; regen: de hele training lang maar zachtjes; koud: nee. We zijn drie andere loopgroepjes tegengekomen tijdens de training, we waren dus niet alleen. Groetjes, Joke.

"Bushokje"


Date: Thu Jan 6 17:41:46 2011

text = Dat wordt straks een regentraining, dat gaat een rustige training worden ;-) Des te meer voldoening voor de lopers die wel het donker, de regen en de kou trotseren! Je weet: je hebt nooit spijt van een training, en met deze omstandigheden krijg je alleen maar extra voldoening op de koop toe. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 6 15:39:36 2011

text = De training vanavond: we vertrekken om 19.00 uur en gaan dan via het fitnesstoestel naar de hoek begraafplaats. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jan 5 20:23:27 2011

text = Ik mag pas om 12u56 starten in Egmond. Voor mij is de voorgestelde trein te vroeg omdat ik daar dan nog 1u30 moet rondhangen. Ik neem een latere trein. Als ik jullie daar niet meer zie veel succes Gert Jan en Samuel. Gr. Magda


Date: Wed Jan 5 16:15:51 2011

text = Om 10:17 cs voor in de trein! groet Samuel


Date: Wed Jan 5 11:12:00 2011

text = Voorstel reisschema naar Egmond voor aanstaande zondag. Onze vaste trein in vorige jaren was die van 10.17 vanaf CS of 10.22 vanaf Sloterdijk. Aankomst Heiloo 10.56, dan met de bus, zeg 11.30 in Egmond. De start is tussen 12.30 en 13.00. Lijkt mij ok! / Gert Jan


Date: Tue Jan 4 21:04:01 2011

text = De training vanavond: er waren 20 lopers, 9 mannen en 11 vrouwen. Afstand: 8 km. De focus was op versnellingen lopen, het kan weer :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 4 16:47:05 2011

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en dan via het fitnesstoestel naar het Beeld van de Verdwenen Boer. Jeroen wacht nog even op laatkomers. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 4 16:46:04 2011

text = Bij deze de jaaropkomstcijfers van de hardloopgroep in 2010. Er waren 1585 opkomsten, 744 opkomsten door 46 verschillende mannen en 841 opkomsten door 71 verschillende vrouwen. Tien mannen en 10 vrouwen, 20 personen dus, zijn slechts één keer geweest. Het valt op dat er de voorgaande jaren meer opkomsten waren. Wel wordt er meer gelopen dan ooit. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 4 10:09:57 2011

text = En op 16 januari de vondelparkloop. [....Tot en met vrijdag a.s is het mogelijk om gebruik te maken van de voorinschrijving, met de zekerheid dat er een startbewijs is. Na inschrijving op de dag zelf is mogelijk zolang er startnummers zijn. www.vondelparkloop.nl ...] Frank


Date: Mon Jan 3 23:25:08 2011

text = De Bokkeloop: voor wie aanstaande zondag liever naar Zwanenburg gaat dan naar Egmond: http://bataaf.com/wp-content/uploads/2010/12/bokkeloop_poster_1211.pdf Ciao, Bram


Date: Mon Jan 3 12:07:33 2011

text = Vanavond is weer de bodyshape in de Hogendorphal, om 20.00 uur. Volgens het beproefde instuif concept, en het is maar drie euro voor een ontzettend leuke en effectieve training :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 2 15:28:39 2011

text = Fijn, Magda! Tot straks. Joke.


Date: Sun Jan 2 15:13:01 2011

text = Ik neem wel een tafelkleed mee en wat plastic bekers.Tot zometeen. gr. Magda


Date: Sun Jan 2 13:40:58 2011

text = Oproepje: kan er iemand een tafelkleed meebrengen naar de Schakel? Groetjes, Joke. En Bob, gefeliciteerd met je vrouw!


Date: Sun Jan 2 12:57:52 2011

text = Gefeliciteerd met je vrouw! 2010 heeft je 1960 km opgeleverd, zat zomaar te denken: het zou grappig zijn als je in 2011 51 kilometer meer weet te lopen:) Aan allen die dit lezen: ik wens jullie een heel goed 2011 toe!


Date: Sun Jan 2 11:02:30 2011

text = Ik wens iedereen een heel gezond en sportief 2011. Ik kan er vanmiddag helaas niet bij zijn want mijn vrouw is vandaag jarig! Nog even voor de statistieken: voor staan er 1960 km op de teller voor 2010! Groeten, Bob


Date: Sat Jan 1 15:24:05 2011

text = Dank voor de goede wensen, Raimond! Jij ook succes met jouw hardloopplannetjes, waaronder de marathon van Stockholm. Die lijkt me erg leuk om te lopen. En aan plannetjes inderdaad geen gebrek, je kunt je trainingskilometers prikken om te prikkelen op het blogje van Prikkie: we gaan eens kijken of we met z'n allen 3000 km kunnen lopen in twee maanden tijd :-) Groetjes, Joke.