- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief dec 2010 --


Date: Fri Dec 31 20:30:16 2010

text = Hallo Westerpark hardlopers; jullie allen een fijn jaaruiteinde... En alvast heel veel succes met alle snode hardloopplannen :-)Groetjes, Raimond.


Date: Fri Dec 31 14:43:05 2010

text = Hier de webcam naar de strandopgang bij Egmond, en het ziet er goed uit: http://www.egmondonline.nl/pages/beeld-geluid/webcam-strandafgang.php . Groetjes, Joke.


Date: Fri Dec 31 12:02:55 2010

text = Leuk dat je zondag ook komt, Samuel! Er wordt al druk gespeculeerd op internet of Egmond wel doorgaat en de verwachtingen zijn gelukkig gunstig. Magda en Gert Jan gaan ook naar Egmond, en misschien nog anderen. En wat de kerst betreft: maandag in de sportschool ging behoorlijk moeizaam bij iedereen terwijl de lopers dinsdagavond zo fris als een hoentje waren. Heel gek! Maar wie weet doet het buiten sporten wonderen voor je welzijn :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 30 22:04:26 2010

text = Hopelijk heeft iedereen de kerst goed doorstaan! in de aanloop naar deze festiviteiten waren er voor mij een m'n vriendin tal van kerstborrels op de donderdagen en dinsdagen. Zondag sluit ik graag weer aan. Ik zal een cous coussalade meenemen. Ben nu heerlijk op Texel en heb 21 en 13 km op het strand gelopen. Egmond gaat dus lukken! Greetz en een goede jaarwisseling! Samuel


Date: Thu Dec 30 21:39:59 2010

text = Dames, waar waren jullie vanavond? Ik heb jullie gemist! Groeten, Martin


Date: Thu Dec 30 21:08:09 2010

text = Weer op een rijtje: Zaterdag 1 januari begint de actie "prikken om te prikkelen", zie het blogje van Prikkie. Zondag 2 januari hebben we een nieuwjaarsloopje met eten en drinken na afloop, zie het zondagblogje. En dinsdag 4 januari is de eerste training van 2011. Als je vragen en/of opmerkingen hebt laat het weten, je kunt me ook mailen op jokehoed@planet.nl . Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 30 20:52:59 2010

text = Vanavond waren er 5 lopers, 5 mannen: Gert Jan, Martin, Jan, Peter en Jeroen. Afgelegde afstand: 8 km. We kwamen op een gegeven moment Eva tegen, die was haar nieuwe schoenen aan het uitproberen en na de training kwamen we Pieter Jan tegen, die is het lopen weer aan het opbouwen na een blessure. Dit was de laatste training van het jaar, en deze lopers gaan het jaar alvast heel fit beginnen :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 30 17:25:20 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en dan via het fitnesstoestel weer richting hoek begraafplaats. Ik schat in dat we het fietspad en het wandelpad richting het ING-gebouw beter kunnen mijden. Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 29 23:26:42 2010

{ met de groetjes van Sjaak }


Date: Wed Dec 29 21:24:21 2010

text = Even op een rijtje: donderdagavond 30 december is de laatste training van het jaar. Zaterdag 1 januari begint de actie "prikken om te prikkelen", zie het blogje van Prikkie. Zondag 2 januari hebben we een nieuwjaarsloopje met eten en drinken na afloop, zie het zondagblogje. En dinsdag 4 januari is de eerste training van 2011. Als je vragen en/of opmerkingen hebt laat het weten, je kunt me ook mailen op jokehoed@planet.nl . Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 28 21:13:54 2010

text = De training vanavond: er waren 13 lopers, 8 mannen en 5 vrouwen. Afgelegde afstand: bijna 7,5 km. Ondergrond: wisselend, maar vooral oppassen geblazen. Het moreel van de groep: opgewekt. De inzet: optimaal. De professionaliteit van de lopers: maximaal. Het lopen op ijslagen en tijdens training opvriezende paden was geen enkel probleem voor ons. Iets om trots op te zijn! :-) We hebben "gewoon" gelopen, van punt naar punt. En of je dat rustig aan wilde doen of wat vlotter, dat mocht je zelf weten. Net als altijd dus. Maar geen gerichte snelheidsoefeningen, je moest wel goed op de weg kunnen letten. En dat gaat wel prima samen met gesprekken voeren. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 28 16:10:50 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en via het fitnesstoestel naar de hoek begraafplaats. Jeroen wacht nog even op laatkomers. Sommige stukken zullen glad zijn, andere stukken zullen redelijk begaanbaar zijn. We zien wel wat we aantreffen! Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 28 14:39:35 2010

text = Er is een nieuwe uitdaging in het leven geroepen, en ik heb een paar lopers bereid gevonden om mee te doen en natuurlijk hoop ik op meer deelnemers. Misschien is het ook iets voor jou: prikken om te prikkelen. Het is altijd leuk om te lezen wat de andere lopers zoal lopen, en we willen een prikbordje maken voor de maanden januari en februari waar we onze duurloopjes en trainingskilometers op kwijt kunnen. Wie weet kunnen we samen de 2000 kilometer halen. Wie weet gaat er een prikkelende werking uit van onze duurloopjes en weten we anderen te inspireren om ook wat vaker de loopschoenen aan te trekken. Prik dus je gelopen kilometers: de kilometers die je zelf loopt en de kilometers die je bij de training loopt. Er zijn lopers die de trainingen standaard als 10 km in de boeken schrijven. Dat is prima, en je kunt er ook voor kiezen om de precieze afstand te tellen. Wat je maar wilt. We beginnen hier 1 januari mee, het is een meteen een mooie aanloop naar de man-vrouw uitdaging later het jaar. Als dit je aanspreekt, haak dan vooral aan! En lopers die niet actief mee prikken om te prikkelen kunnen altijd een kijkje nemen op het blogje hoe het ons vergaat met kilometers vergaren, gewoon voor de inspiratie :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 28 14:16:37 2010

text = Aanstaande zondag 3 januari hebben we een speciaal nieuwjaarsloopje. We lopen vanaf de spartevijver de 5 km route die door het stadsdeel is uitgezet, met begin over de Gosschalklaan. Na afloop gaan we wat eten en drinken bij De Schakel. Het programma met tijden: om 15.50 uur bij de Schakel om vooraf aan het lopen het eten en drinken te brengen. Daar vertrekken we om 16.00 uur naar de Spartelvijver, waar we ongeveer om 16.05 op pad gaan voor de 5 km. Om 17.00 uur zijn we weer bij De Schakel om te eten en te drinken. Je kunt natuurlijk ook alleen voor het rondje lopen komen, of alleen voor het eten en drinken. Ikzelf ga voor de combinatie van beiden. Jeroen neemt pannenkoeken mee, en ikzelf neem wat te drinken mee. Mocht je geen inspiratie hebben: chips, chocola, een wijntje... alles is welkom. Nog even het adres van De Schakel: De Wittenkade 109, tegenover de avondwinkel. O ja, en de Dirk om de hoek is op zondag open, en wel tot 19.00 uur. Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 26 09:52:52 2010

text = Vanmiddag om 16.00 uur ben ik bij de spartelvijver voor het zondagmiddagloopje. Al dan niet alleen ga ik een rondje lopen :-) Groetjes, Joke.


Date: Fri Dec 24 12:09:39 2010

text = Gister waren we met 4 lopers gestart: Frank, Bob, Marieke en Eva. Halverwege kwamen we Pieter jan tegen die voor zichzelf aan het lopen was. Hij is nog wat geblesseerd. Nog weer wat later sloot Jan bij ons aan. We eindigden bij West Pacific voor een afsluitend drankje (helaas geen gluhwein). Qua training hebben we 1 minutenloopje gedaan van de bushalte tot aan de stenen trap. De mannen gingen om de kerk heen, de vrouwen over natuurpad. Hoop velen van jullie te zien op 2 januari bij de Schakel aan de Wittenkade (t.o. de avondwinkel, we hebben er ook een paar keer sinterklaas gevierd) Je kunt daar wat eten en drinken neerzetten, zodat we na ons zondagmiddagloopje daar met elkaar het nieuwe jaar inluiden. Groet Wilma


Date: Thu Dec 23 23:00:18 2010


Op weg naar.....

{ Ingestuurd door Sanne }


Date: Thu Dec 23 17:35:20 2010

text = Hee lopers, loop ze vanavond! Wilma geeft weer de traning en ik zit in de bus op weg terug. Wat lijkt het me heerlijk dat jullie straks gaan lopen! Nou ja, ik mag volgende week weer :-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 22 09:00:42 2010

text = Hai Wilma, het was inderdaad een pittige training, maar dat maakt het ook weer extra leuk. En de chocolademelk en oliebollen waren heerlijk, nog bedankt! Alle lopers vrolijke kerstdagen gewenst en tot de volgende training of loopje. HG, Karin


Date: Tue Dec 21 21:05:14 2010

text = Vanavond waren er 3 mannen en 5 vrouwen naar de training gekomen. Het was even zoeken naar enigszins loopbare paden. We startten langs het pad wat evenwijdig loopt aan de Haarlemmerweg. Langs de lampionnen. Dat was flink ploeteren. Maar toen we aan het eind hiervan langs het water doorliepen, over het dijkje wat parallel loopt aan het fietspad, ontdekten we een goed begaanbaar pad. Op de parkeerplaats van het ING gebouw deden we wat loopscholing. 4 lopers aan de ene kant en 4 lopers aan de andere kant, die met schaatsbeweging elkaar tegemoet kwamen. Als ze elkaar hadden ontmoet, gingen ze weer terug naar ''af''. Datzelfde deden we nog een paar keer met steeds wat andere oefeningen. Toen via het voetpad langs het fietspad naar het beeld van de verdwenen boer. Een groepje ging daar om de kerk en een groepje stak door over het natuurpad. Eenmaal weer met elkaar verenigd werd de volgende stop het konijnendijkje. In een rap tempo werd daar naar de plek gelopen bij het bruggetje. De voorhoede ging nog even om de bosjes heen, de anderen rustten even uit. Toen naar de Spaardammerdijk. Dat was een puinhoop. Toch een ontmoetingsloopje gedaan, maar via konijnendijkje terug. Op plekken waar geen fietsers kunnen komen, kun je nu het beste wezen. En ach, op plekken waar je moet ploeteren om vooruit te komen, telt de afstand gewoon dubbel hebben we vanavond bedacht. Dat is weer een voordeel. Na afloop smaakte de chocomelk en oliebol lekker. Tot donderdag, Wilma


Date: Tue Dec 21 11:13:39 2010

text = Jazeker, deze week geef ik de training. Na afloop is er warme chocomel met een zelfgebakken oliebol. Wie wil dit nu laten schieten? Wilma


Date: Tue Dec 21 10:13:29 2010

text = Hallo Wilma,ik lees dat Joke er een weekje tussenuit is, is er vanavond gewoon training?


Date: Sat Dec 18 18:38:46 2010

text = Net nog even ruim 10 km met Yaktrax Pro gerend door het park richting Klimhal en weer terug. Er waren zeer weinig lopers tussen half vijf en half zes. Bij de voetbalvelden lag nog behoorlijk veel sneeuw./Bob


Date: Fri Dec 17 14:55:22 2010

text = Aanstaande zondag is er een zondagmiddagloopje. Ik ben er zelf niet bij, ik ga een weekje weg. Er zijn zeker een paar lopers die gaan lopen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 16 21:39:05 2010

text = Vanavond waren er 4 lopers, 1 man en 3 vrouwen. Afgelegde afstand: 7,5 km. We hadden een kerstkaarttraining, we liepen in de sneeuwvlokken. Hans en Jet hadden het er al over dat wegen gaan glinsteren als diamantjes als het opvriest en even later zagen we hele stukken weg die dat inderdaad deden, glinsteren. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 16 13:57:49 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en dan richting hoek begraafplaats. Dus als je wat later bent dan weet je ons te vinden. Ik denk dat er wel een paar lopers bezwijken bij de gedachte aan een donker, koud en regenachtig park maar: er heeft nog nooit iemand spijt gehad van de training! Ik verwacht dus dat er op z'n minst een paar lopers wél de zonnige zijde van de training van deze avond inzien :-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 15 15:53:02 2010

text = De trainingen gaan het hele jaar door, dus ook in de kerstvakantie. En de training gisteravond: er waren 20 lopers, 10 mannen en 10 vrouwen. Afgelegde afstand: waarschijnlijk 10 km. Ikzelf ben eerder terug gegaan, ik moest ontzettend nodig naar de wc (de hele groep weet het toch al ;-) en heb daarmee wel wat verwarring veroorzaakt. Sorry! Maar wel op tijd terug. En zie het berichtje hieronder, we gaan 3 januari in de Schakel het nieuwjaar vieren na het zondagmiddagloopje. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 14 21:44:51 2010

text = We hebben een nieuwjaarsplannetje: zondag 2 januari spreken we om 16.00 uur af bij de schakel, en gaan vandaar uit naar het park om een rondje te lopen. We komen ongeveer om 17.15 uur terug en gaan dan wat eten. Het is de bedoeling dat iedereen iets te eten/drinken meeneemt. Vandaar dat we bij de Schakel afspreken, dan kunnen we het daar neerzetten. En de verwarming aanzetten zodat het lekker warm is als we terugkomen. Je kunt natuurlijk ook om 17.15 uur komen in gala kleding, dat steekt mooi af bij de hardloopoutfits ;-)Als je niet weet wat je te eten of drinken zult meenemen dan neem gewoon een zak chips of een cake mee. Altijd goed! Het adres van de Schakel is De Wittenkade 109, tegenover de avondwinkel. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 14 17:17:34 2010

text = en voor wie het weten wil, de eerste stop is bij het beeld met de 4 armen (einde Gottschalklaan) Wilma


Date: Tue Dec 14 15:16:41 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en Jeroen wacht nog even op wat laatkomers. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 14 14:54:25 2010

text = Goed dat je doorliep bij de Spark marathon toen het even niet lekker ging, want inderdaad: anders is het snel over. Nu toch de voldoening dat je deze hebt uitgelopen en dat op helemaal geen slechte tijd. Ik ben zeer trots op de hardlopers van Hardloopgroep Westerpark! En je had een leuk shirt aan, zag ik op een foto :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 12 21:12:01 2010

text = Vandaag onder redelijk goede omstandigheden, overwegend droog wel veel wind, de SPARK (Spijkenisse Marathon) gelopen. Na een snel begin, 10 km in 53 min, zakte mijn tempo na 23 km langzaam in. Ik kreeg idee dat ik niet helemaal hersteld was van Olne-Spa-Olne, want mijn lijf protesteerde. Ben wel blijven lopen, want anders is het snel over. Het werd 4:23:13, niet wat ik wilde maar het is wat het is. Erwin Borrrias was er als pacer voor 3:45, Selim Ilkim, Mo Idrissi en Els Annegarn. Nu is er eindelijk voor mij een rust periode aangebroken na meer dan 18x de 42 km in 2010 en waaronder 8 ultra's/BobDate: Sun Dec 12 19:36:06 2010

text = Weer een leuk zondagmiddagloopje achter de rug, zie zondagblogje voor een foto :-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Dec 11 23:01:48 2010

text = Deze zondagmiddag weer een zondagmiddagloopje, zoals altijd om 16.00 uur bij de spartelvijver. Dit keer is er een buff te winnen, je hoeft er niets voor te doen want hij wordt verloot onder de aanwezigen. Toevallig had Demmenie een aanbieding toen ik er een paar ging halen. Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=pperW4PKeSw , het begint een beetje saai maar na een tijdje komt het op gang. Ik heb keuze uit een paar leuke! Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 9 23:22:59 2010

text = In januari zijn er een paar lange trainingslopen voor de liefhebbers: zaterdag 8 januari Den Helder - Obdam, 58 km. Zaterdag 22 januari Obdam - Krommenie, 41 km. Zaterdag 29 januari Krommenie - Amstelveen, 47 km en zaterdag 5 februari Amstelveen - Huizen: 59 km. Ik ga zeker een paar keer mee en misschien hebben nog anderen interesse. De eerste etappe is wel meteen een klapper wat afstand betreft, ik zit eraan te denken om die voor tweederde mee te lopen als dat te regelen is met openbaar vervoer. En anders even over te slaan voordat ik degene ben die geparkeerd staat in de wei (tekst op www.ultraplatform.nl : ""Voor de twijfelaars, beginners, debutanten, etc.: er is ons veel aan gelegen om uw deelname tot een succes te maken. Wij zullen u derhalve nooit in uw eentje achterlaten in een Noord-Hollands weiland of iets dergelijks!"") Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 9 22:33:09 2010

text = De training vanavond: er waren 12 lopers, 5 mannen en 7 vrouwen. Afgelegde afstand: 6,9 km. Vijf voor zeven kregen we een koude hagelbui over ons heen, echt ijskoud. Snel schuilen bij Big Ali onder het afdakje, en toen maar op pad. En toen hield het al weer op gelukkig. Prima gelopen, we hebben het alleen een paar fietsers lastig gemaakt door op de twee smalle sporen op het fietspad te lopen die begaanbaar waren. Met twee molentjes naar het bushokje gelopen, en daar een foto gemaakt. Nog wat rondjes al dan niet met versnelling gelopen, een beetje chirunning techniek doorgenomen zodat lopers kunnen zien of er iets voor ze bij zit en dan weer terug. Sommige lopers hebben er wel wat mee, anderen niet. Op internet is één en ander te vinden en mettertijd zal ik eens wat links over dit onderwerp plaatsen. Groetjes, Joke.Date: Thu Dec 9 16:11:53 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en de warming up is een rondje terwijl ik nog even wat eventuele laatkomers wacht. Het park is weer goed begaanbaar dus we kunnen prima tempootjes lopen. Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 8 15:10:58 2010

text = In de namiddag om 17.00 uur de attack bij Club Marnix. Er is meestal een bekende loopster te ontdekken (Karin) en om 18.00 uur de pump. Tien voor zes wacht Jeroen beneden even in de hal voor als er iemand een keer wil mee doen. Deze week de laatste keer in de mix (een leuke mix :-) en vanaf volgende week weer de nieuwe releases. Ik zit al te leren ;-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 7 22:42:24 2010

text = Ik heb de presentielijsten er eens op nageslagen en het lijkt erop dat er al wat voorbereidende bewegingen worden gemaakt voor de komende man-vrouw uitdaging die over drie maanden weer begint. Als de mannen nog durven natuurlijk. Het staat nu 0-2 voor de vrouwen en we komen de laatste tijd in grote getalen opdagen en lopen alvast warm op de vele duurlopen. Aan de andere kant heb ik af en toe een man zien meedoen met de training waarvan ik vermoed: die komt zijn deelname veilig stellen (je mag mee doen als je het afgelopen jaar minstens één keer hebt meegetraind). Wat mij betreft kan de strijd op 1 maart weer losbarsten :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 7 21:55:41 2010

text = De training vanavond: er waren 19 lopers, 7 mannen en 12 vrouwen. Afgelegde afstand: 7,9 km. Begaanbaarheid park: redelijk goed, met als extraatje dat we met de witte ondergrond op paadjes kunnen lopen die we anders in het donker mijden. Het was vanavond een gezelligheidstraining, veel praten en veel lopen en de trainer (ikzelf) heeft zoveel mogelijk geprobeerd te vermijden om door alle gesprekken heen te praten. Dat is redelijk goed gelukt :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 7 17:25:33 2010

text = Straks om 19.00 uur vertrekken we bij de spartelvijver en dan naar de hoek begraafplaats. Jeroen wacht nog even op laatkomers. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 7 13:59:48 2010

text = De trainingen gaan het hele jaar door, ook tijdens de kerstvakantie. Mocht je er nog aan twijfelen :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Dec 6 22:11:18 2010

text = Er waren inderdaad heel wat hardloopsters vanavond bij de bodyshape! Actieve hardloopsters en hardloopsters die in het verleden mee hebben gelopen: Saskia, Astrid, Wilma, Margriet, weer Wilma, Berendien, Simone (groetjes aan Guido!). En nog ongeveer 33 andere vrouwen waarvan een paar overwegen in de toekomst eens mee te lopen, of ze lopen al zelf. In ieder geval was het een zeer leuke les! En zeer aanvullend voor het hardlopen. Veel buikspieren, veel rompstabiliteit, uitvalpassen (ook goed voor evenwicht), squats en natuurlijk push ups. Twee soorten. We zijn specialisten op dit vlak :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Dec 6 16:45:06 2010

text = En vanavond natuurlijk weer om 20.00 uur de bodyshape in de Hogendorphal met een heerlijke speellijst en bijpassende training. Onder andere "Zombie" van de Cranberries, "Beds are burning" en ook de publiekslieveling "Move in my direction". En altijd zijn er wel een paar hardloopsters in de groep te ontdekken :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 5 21:06:25 2010

text = Updates op de blogjes: Pieter heeft een verslag geschreven over Olne Spa Olne en een verslag over zijn loopje met Wilma en Erwin gisteravond. Bij het verslag van Jeroen zijn foto's geplaatst van Olne Spa Olne en een kort filmpje in het startvak. En er staat een foto op het zondagblogje van vanmiddag en Gert Jan heeft over zijn wekelijkse duurloop geschreven. Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 5 18:42:14 2010

text = Ja Sint, heb altijd al geweten dat u van hardlopen hield maar wist niet dat u ook bij ons zou langskomen op 5 december. We hebben vanmiddag heerlijk gelopen en waren erg verrast met de letters./Bob


Date: Sun Dec 5 18:15:06 2010

text = Bedankt Sinterklaas voor de letter!!! Wat ontzettend lief!


Date: Sun Dec 5 14:46:55 2010

text = Ik kom zo mee" kledderen in de prut". gr. Magda


Date: Sun Dec 5 14:31:25 2010

text = Dat heb je goed gezien Joke, het wordt 'kledderen in de prut', heb ik net ook gedaan omdat ik straks elders bezet ben. Stel je maar in op een langdurig ijskoud voetenbad, dat is vast goed voor de bloedsomloop en het herstel! En het ware afzien is gister al gebeurd, bravo voor eric, volgende sneeuwstorm doe ik weer mee ! /Frank.


Date: Sun Dec 5 14:18:39 2010

text = Wel zeker dat er lopers zijn vanmiddag om 16.00 uur! Zie ook zondagblogje. Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 5 13:58:22 2010

text = De Montferland run? Mijn ouders wonen daar in de buurt en al veel zondagse wandelingetjes gemaakt daar. Wonderschoon! Vanmiddag wil ik graag gaan rennen, om 1600. Hopelijk zijn er meer dan! Ingrid


Date: Sun Dec 5 13:22:22 2010

text = Dank voor de waarschuwing, Raimond. Het is lekker aan het dooien, waarschijnlijk wordt het lekker kledderen in de prut vanmiddag. We zien wel! Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 5 11:30:50 2010

text = Vanmorgen in alle vroegte 15 km gelopen. Het is lekker ploeteren door de watersneeuw. Pas wel op als je gaat lopen; er zitten gladde stukken bij die je niet goed kunt zien. Groetjes, Raimond.


Date: Sat Dec 4 21:07:51 2010

text = De eerste loopjes zijn alweer afgelast, zoals de Montferland Run in het oosten van het land. Zal Egmond dit jaar wel doorgaan? Dat was best wel een rel vorig jaar, met veel boze lopers. Nou ja, je kunt altijd lekker zelf lopen. Of samen: morgenmiddag om 16.00 uur gaan er vast weer lopers van start bij de spartelvijver. Ik in ieder geval wel! Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 2 21:29:03 2010

text = De training vanavond: er waren 8 lopers, 3 mannen en 5 vrouwen. Afgelegde afstand: 7.2 km. Niet zo koud als dinsdag. Op de terugweg hebben we gebruik gemaakt van het licht dat de sneeuw geeft en over paadjes gelopen die we anders mijden in het donker. Er kon prima in een molentje worden gelopen, het was niet echt glad. Daar hebben we ook gebruik van gemaakt. Het was een lekker rustig avondje, windstil en bijna geen lopers gezien. Wel een paar mensen (man/vrouw) met fietsen aan de hand waarvan een man een schunnige opmerking maakte naar één van onze vrouwen. Ik hou het maar op misplaatste gevatheid, slechte smaak en verkeerde timing. Overigens gingen we via de heuvel terug, en het was even onze fantasie dat we een pikhouweel nodig zouden hebben om erop te komen maar nee, ook de heuvel was niet glad. En ook nog even op het ijs gelopen :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 2 11:31:39 2010

text = Vanavond is er training, en we zien wel wat we aantreffen in het park. Vorig jaar hebben we drie maanden lang met dit bijltje gehakt en het ging prima. Het is niet altijd mogelijk om versnellingen te doen als het een beetje (of heel) glad is, maar lopen kan eigenlijk altijd wel. Overigens heeft Wilma ons afgelopen dinsdag behoorlijk wat korte versnellingen laten doen, van 200 en 100 meter. Ze had stukken opgespoord waar geen glibberige sneeuw lag, perfect gewoon. Er waren afgelopen dinsdag 14 lopers, 4 mannen en 10 vrouwen. Afgelegde afstand: 7,5 km. Er stonden dus korte intervallen op het programma waarbij met name Hans en Frank een factor 2,4 van het WR liepen op de 100 meter ;-) en waar ikzelf behoorlijk stroef liep op die korte stukken maar het molentje liep juist weer heerlijk. Ik "smokkelde" wel een beetje door steeds een beetje voor mijn beurt te starten maar daardoor hielden we wel het tempo erin. Het is eigenlijk de bedoeling dat je pas aan je versnelling begint als de andere loper klaar is met zijn/haar versnelling, maar in sommige gevallen is het wel handig om met die regel te breken. Bijvoorbeeld als je met een klein molentje bent en je één van de langzamere lopers bent zoals ik dinsdag. Gewoon iets voor je beurt gaan om het tempo van de groep vlot te houden. Andersom kun je het tempo drukken door juist wat later van start te gaan, dan kan het molentje wat langer kabbbelen. Handig als je merkt dat het voor sommige lopers van je molentje iets te vlug gaat. En dan nog een andere taktiek voor als je vind dat het tempo van je molentje te laag ligt: eerst even sur place joggen voordat je versnelt, dan heb je een langere inhaalweg om te versnellen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 2 11:18:35 2010

text = Wilma, dat was een leuke verrassing dat ik je tegenkwam bij het ING-gebouw! Een gewaarschuwd mens telt voor twee, want inderdaad waren er een paar onverwacht gladde stukken verborgen onder de sneeuw. Maar verder viel het erg mee. Even ter informatie: Wilma liep vanmorgen in alle vroegte met Erwin een lang stuk mee en liep terug via Lijnden. Ze wist dat ik Bram tegemoet zou lopen richting Halfweg en hoopte me even tegen te komen. En inderdaad! Toen Wilma naar haar werk ging en ik doorliep, zag ik haar voetstappen in de sneeuw en ik kon precies zien waar Wilma de Seineweg was overgestoken :-) Afgelopen dinsdagochtend was ik heel verbaasd toen ik voetsporen van waarschijnlijk een hardloper zag op het Brettenpad. Op een gegeven moment zag ik die voetsporen een perfecte U-bocht maken en 's avonds bij de training vertelde Wilma dat ze daar had gelopen om te kijken of ze ons tegenkwam :-) Dat verklaart overigens niet het voetstappenspoor dat helemaal naar de heuvel liep, maar wie weet waren die van een andere loper hoewel ik niet de indruk heb dat daar zo veel gelopen wordt in de vroege ochtend. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 2 08:01:26 2010

text = Vanochtend in alle vroegte kwamen Joke en ik elkaar tegen bij het ING gebouw, hardlopend. We zijn maar net de dans ontsprongen door een auto die achter een bus tevoorschijn kwamen en wij niet hadden opgemerkt. Er doemde direct a worse scenario door mijn hoofd. Maar uiteindelijk eind goed, al goed (alhoewel, Joke is nog onderweg naar de heuvel en er zitten aardig wat gladde plekken onder de sneeuw) Wilma