- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief april 2010 --


Date: Thu Apr 29 17:44:14 2010


Deze foto heb ik vorige week tijdens de training gemaakt, we lopen er vanavond weer langs. Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 29 16:10:04 2010

text = Vanavond zoals altijd om 19.00 uur weg en dan via de kinderboerderij naar het konijnendijkje (viaduct onderdoor en linksaf door de stalen hekken en dan naar het grasdijkje). Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 27 23:02:32 2010Date: Tue Apr 27 14:11:52 2010

text = Een update: er zijn foto's geplaatst op het Bouillonblokje bij het verslag van Jeroen. En een foto van zijn schoenen op zijn eigen blogje. En zie het berichtje hieronder, we gaan dus eerst naar het fitnesstoestel vanavond. Zacht weer, dus blote benen weer voor wie wil!//Joke.


Date: Tue Apr 27 13:37:51 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en gaan dan als eerste naar het fitnesstoestel. Daar zijn we nog wel even en ik wacht daar op eventuele laatkomers. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 27 09:49:33 2010

text = Dat klinkt erg aantrekkelijk, kleding aanschaffen voor het nieuwe seisoen :-) dat laat ik niet aan me voorbij gaan, ik ga even een kijkje nemen. Heb zojuist al behoorlijk wat (sport)kleding weggedaan dus er is weer ruimte in de kast ;-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 26 23:50:03 2010

text = Een tip voor als je wat nieuwe kleding wilt: bij Run2day is dit weekend (1 en 2 mei) een speciale actie: 50 % korting op elk tweede kledingstuk (op het goedkoopste natuurlijk). En ook modeshows van de nieuwe collectie, waarschijnlijk met heleboel rokjes (waar dan weer een broekje onder zit....). Ik zag in ieder geval veel vrolijke kleuren en kwam ineens met 3 extra dingen thuis....//sanne


Date: Mon Apr 26 22:58:53 2010

text = Inderdaad heeft FrankB2 het gat gedicht, en Rutger en Carlo hebben er een voorsprong van gemaakt. Gaan de mannen nu op hun lauweren rusten of gaan ze nu genadeloos kilometers maken? Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 26 11:46:12 2010

text = Goed zo Gert Jan, houd ze scherp die dames! en in aanloop naar de Roparun begin ik het weer leuk te vinden, dat lange (en relatief langzame)...dus wie weet wat ik deze week nog wegloop voor "de mannuh". Groet, Frankb2


Date: Mon Apr 26 09:44:24 2010

text = Niet nodig Joke, Frank B2 heeft vanmorgen om 8 uur al 16,9 km geprikt, dus volgens mij staan we nu 1 km op voorsprong:-) Gert Jan


Date: Mon Apr 26 09:31:58 2010

text = Het verschil is 16 km. Is er een man die nog even tijd heeft voor een duurloopje vandaag? Of 4 mannen die ieder een klein rondje lopen? Kom op, grijp die kans en maak het ons niet te makkelijk. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 25 23:10:50 2010

text = Een paar berichtjes hieronder somde ik al op dat er dit weekend veel gelopen zou worden en dat klopt. Wilma heeft een verslag geschreven van haar marathon in Antwerpen vandaag, zie haar blogje. Het was een warme dag! Bij de Enschede marathon vandaag hadden ze op het laatst het parcours 6 km ingekort, voor de achterhoede. Er reden ambulances af en aan, ik denk met oververhitte marathonlopers. Gisteren was denk ik een gunstigere dag om te lopen, frisser. Zeker wel handig voor de Geinlopers want zoals ik me die loop herinner is daar nauwelijks schaduw. // Joke.


Date: Sun Apr 25 19:04:55 2010

text = Ze zijn binnen :-) en Jeroen heeft wel een poging gedaan om ver na middernacht binnen te komen maar dat is hem niet gelukt. Zie zijn eindtijd op het Bouillonblokje en huiver. // Joke.


Date: Sun Apr 25 18:56:18 2010

text = Tja, Joke: ik kan me best voorstellen dat je je zorgen maakt dat Jeroen niet voor het donker binnen is ;-) // - eric


Date: Sun Apr 25 16:33:43 2010

text = Live de marathon op tv moet ik helaas altijd missen, dan zit ik in de sportschool. Anders zou ik zeker kijken! Wel zit ik op de eerste rang bij Bouillon, Jeroen houdt me op de hoogte via sms. Hij heeft 4 km verkeerd gelopen, en dus teveel gelopen. Dat wordt das 56 km als hij niet wéér verkeerd loopt. En Pieter, daar krijgen ook wel snel wat van te horen, die zal wel bijna binnen zijn. Die loopt niet verkeerd. // Joke.


Date: Sun Apr 25 12:17:28 2010

text = Ja Joke. Inderdaad in het Park. Een groot deel van mijn duurloop volgt de route van het zondagmiddagloopje. As we speak (write) is de marathon van London live op TV (bbc 1) en Eurosport. Topfavoriet Wanjiru is inmiddels al gelost. Ik zit dus voor de buis :-) Raimond.


Date: Sun Apr 25 09:05:50 2010

text = Vanmiddag is er natuurlijk het zondagmiddagloopje, om 16.00 uur vertrekken we. Als het vanmiddag nog steeds zo mooi onbewolkt is dan kan een petje wel handig zijn. Het is een mooi loopweekend! Pieter en Jeroen lopen in Bouillon, ze starten terwijl ik hier schrijf. Wilma loopt vandaag de marathon in Antwerpen, Erwin en Bram lopen de marathon in Enschede. Gisteren liep Jolein de Geinloop en deed Jeep een lange duurloop in Friesland en Raimond liep zijn duurloop hier in het park (denk ik). Nu wij nog vanmiddag :-) // groetjes Joke.


Date: Thu Apr 22 21:44:13 2010

text = De training vanavond: een groepje van 9 lopers, 7 mannen en 2 vrouwen. Een vlotte groep. We liepen over het grasveld richting fitnesstoestel en spontaan werd de "toeristische route" gekozen door Jeep. Bij het fitnesstoestel stond Jolein op ons te wachten, en bij de hoek begraafplaats sloot Pieter Jan aan. Okee, het werd een training met behoorlijk wat mogelijkheden om te versnellen. Versnellingen over de zijden van het rondje (eigenlijk vierkantje) begraaf, een aflosloopje van 150 meter bij het Mentrum, één voor één loopje, heuveltje op en grindpad af. Op het eind een tijdmeting op het rondje begraafplaats. Iedereen was echt vlot binnen, en uniek: een vrouw kwam als eerste binnen. Misschien wel voor het eerst bij een tijdmeting? Het was wel de loopster met de snelste tijd van alle vrouwen: Jolein. De andere vrouw kwam binnen met een tijd sneller dan mijn pr. Dat hakt er wel even in bij mij :-) Groetjes, Joke.

tijden


Date: Thu Apr 22 19:23:50 2010

text = Ik sta hier met zeven mannen en twee vrouwen. Weer een kans voor de mannen om wat in te lopen op de vrouwen. De angst zit er in met die ochtendloopjes van de vrouwen ;-) // Joke.


Date: Thu Apr 22 17:06:51 2010

text = Vanavond begint de training zoals altijd om 19.00 uur en dan lopen de lopers een rondje vijver (iets van 600 meter met aanloop); ik wacht dan even bij de spartelvijver op eventuele laatkomers. Daarna gaan we op weg naar het fitnesstoestel en de hoek begraafplaats. Groetjes, Joke.


Date: Wed Apr 21 15:12:09 2010

text = Voor de vrouwen, op zondag 13 juni is er een Ladiesrun in het Olympisch Stadion. Voor meer informatie kijk op www.asicsladiesrun.nl .

gepost door ..?


Date: Wed Apr 21 11:16:16 2010

text = En nog even over mijn 3km. tijd van afgelopen maandag, ik liep deze om precies te zijn in 13min en 36sec waarbij ik alles mee had: wind in de rug, een recht stuk (dus geen gezigzag zoals bij rondje volkstuinen), de weg liep een beetje naar beneden af en een haas die de tijd bewaakte. Dat relativeert alweer de prestatie. Maar toch, Wilma


Date: Wed Apr 21 10:48:33 2010

text = Gisteren hebben we een tijdmeting gedaan. Een tijdmeting kun je op verschillende manieren benaderen: je gaat voor een snelle tijd; of je doet lekker rustig aan en geniet van het gezelschap (er zijn altijd wel andere lopers die dezelfde insteek hebben) of je haalt er nog een redelijke tijd uit en hebt in de toekomst ruimte over voor een nóg snellere tijd. Natuurlijk kunnen we niet iedere keer een pr (persoonlijk record) lopen maar er uit halen wat er in zit voor die dag is ook heerlijk. En dan toch nog speciaal aandacht voor de pr's die gisteren zijn gelopen: bij de mannen heeft Hans een grote hap uit zijn tijd genomen, de vraag was niet óf hij dat zou doen maar wannéér hij dat zou doen. Gisteren dus. Bij de vrouwen zijn ook een paar pr's gelopen: Floor heeft maar meteen een paar minuten van haar vorige tijd gehaald. Volgens mij maakt ze de laatste tijd veel meer kilometers dan een paar jaar geleden, ook de hele winter door. En dat betaald zich. Sanne en Simone waren ook sneller, en daar zit zeker nog wel wat rek in. Je moet er wel zin in hebben want op een gegeven moment is snel niet echt lekker, ik zat gisteren (bij mijn pr) toch wel even te mopperen op het laatste stuk. Maar dan is het wel handig als je snel loopt: de lijdensweg is korter :-) En Annemieke heeft een pr gelopen! En dat na haar eerste 20 km afgelopen zondag. Zo zie je maar weer, een lange rustige duurloop hoeft je niet af te remmen in tempo :-) Maar hoe je ook gelopen hebt: snel, langzaam, voorin het peloton, achterin het peloton of hier ergens tussenin: we hebben weer lekker gelopen! Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 20 21:23:48 2010

text = Vervelend, Raimond. Ik hoop dat je goed thuis bent gekomen. We waren vandaag met 11 vrouwen en 11 mannen. Eigenlijk tel ik mezelf niet mee als trainer, maar dit keer hebben Wilma en ik ieder een deel van de training gedaan en een deel meegelopen dus tellen we allebei mee dit keer. Niet bij de uitdaging, als trainer ben je gastvrouw :-) Vandaag een rondje volkstuinen gelopen met tijdmeting. Een ideale avond. Het was inderdaad niet druk omdat het koud was. Het laatste deel van de training hebben we door het oude westerpark gelopen, om de vijver heen en even verderop. Ook weer heel rustig. En bij de cooling down hadden we mooi uitzicht op de bootcamp training van een groep mensen. Een strenge instructeur, die zou het geen 10 minuten bij ons uithouden. Of we luisteren niet omdat we het te druk hebben met praten of we lachen hem uit :-) Heerlijke training, en ik heb lekker meegelopen met het rondje volkstuinen. Groetjes, Joke.

tijden


Date: Tue Apr 20 20:59:15 2010

text = Excuus dat ik er vanavond zomaar tussenuit piepte tijdens het rondje volkstuinen. Acuut buik- en darmprobleempje. Toch nog 7 kilometer voor de uitdaging :-) // - raimond.


Date: Tue Apr 20 12:53:43 2010

text = Vanavond gaan we zoals altijd om 19.00 uur weg en dan richting viaduct, net voorbij de kinderboerderij. Ik zal daar nog even staan dus als er lopers zijn die wat later aankomen dan weten ze me te vinden. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 20 12:52:23 2010

text = Ik heb een plan A klaar voor vanavond, nml een rondje volkstuinen (3080 meter) met tijdmeting. Nu hoef je uiteraard niet als een gek te gaan lopen omdat de tijd wordt gemeten maar wie weet zijn er lopers waarvoor alles klopt om dit rondje op stevig tempo te lopen. Wat rustiger aan is ook heerlijk: wat kletsen, genieten van de omgeving (lente!) en een andere keer weer sneller lopen. Lijkt me een ideale avond ervoor, een frisse avond dus hopelijk niet zo druk in het park en er zit wat ruimte tussen na de Rotterdammarathon. Vond het niet erg aardig als ik het vorige week had gedaan, met Gert Jan en Pieter Jan op de training met die marathonkilometers in de benen. Ik kijk nog even of de rest ook klopt (een groep die zin heeft in de uitdaging) en uiteraard is er ook een korter alternatief. Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 19 14:12:11 2010

text = O, ik zie het nu pas... we stonden 103 km voor. Dat had ik niet gezien, ik begrijp nu wat er met die 100 km bonus bedoeld wordt. Wat erg! Mannen, lopen! Het klopt dat er tijdens de trainingen meer vrouwen dan mannen mee lopen, maar op duurloopgebied is het meer in evenwicht. En deze week gaan wij vrouwen ook al een gevoelige tik uitdelen waarna het maar de vraag is of de mannen niet meteen de handdoek in de ring gooien. Joke (die blijkbaar een leesbrilletje nodig heeft).


Date: Mon Apr 19 12:49:25 2010

text = Ja, natuurlijk krijgen de mannen een bonus van 100 km. Die bonus mogen ze zelf bij elkaar lopen, als dat geen extra bonus is.... :-) Joke.


Date: Mon Apr 19 11:32:23 2010

text = Krijgen de mannen een bonus van 100km :-)


Date: Mon Apr 19 09:37:04 2010

text = Ha, en 3 kilometer verschil op de uitdaging! De mannen laten ons steeds weglopen en dan halen ze weer bij. Maar echt de afmaker hebben we nog niet gezien. Is dit nog stilte voor de storm of zeilen de vrouwen voor de wind uit naar de overwinning? Nog drie weekjes te gaan... Joke.


Date: Mon Apr 19 09:29:31 2010

text = Op het uitdagingsblogje staat hoe het onze lopers is vergaan op de loopjes. //Joke.


Date: Sun Apr 18 09:10:26 2010

text = Succes bij de Nescioloop en de Nikehilversumcityloop, Jolein en Marina. Het is een prachtige loopdag. En er is natuurlijk ook het zondagmiddagloopje voor wie wil. Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 15 20:39:08 2010

text = Helaas lukt het mij niet om de marathonmannen te ontmoeten vanavond, ook geen training, maar wel om zes uur een eindje gelopen met Eline. A.s. zondag is de Hilversum cityrun www.nikehilversumcityrun.nl, 5 of 10 km. Daar doe ik aan mee via mijn werk. Ik weet niet of het nog mogelijk is om in te schrijven maar onder mijn collega's zijn altijd wel afhakers. Als iemand belangstelling heeft, meldt het mij: marinabrans@gmail.com, dan kan ik zorgen voor een startbewijs. Groet, marina


Date: Thu Apr 15 14:49:52 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en de warming up is een rondje Gosschalklaan. Ik wacht dan bij de spartelvijver op eventuele laatkomers en het verdere programma laat ik afhangen van de lopers die komen. Plan A en B heb ik paraat ;-) en na afloop ga ik naar café Amsterdam, om de marathonmannen te ontmoeten. Wie wil kan ook komen, vanuit de training of rechtstreeks naar café Amsterdam. Grtjs, Joke.


Date: Wed Apr 14 22:32:01 2010

text = Zo, hieronder staat een rijtje evenementjes. Morgenavond, donderdagavond is het eerste evenementje: om 20.30 uur gaan we wat drinken bij café Amsterdam. Ik ga door na de training maar je kunt ook komen zonder eerst te trainen, dat spreekt vanzelf. De aanleiding om wat te gaan drinken is de Rotterdammarathon, dan kunnen we de marathonverhalen uit de eerste hand horen van Gert Jan, Eric en Pieter Jan. Ik zou met name wel eens willen horen van Eric waarom zijn beloofde positieve split is uitgebleven :-) Gr, Joke.


Date: Wed Apr 14 22:27:01 2010

text = Zaterdag 24 april is de www.geinloop.nl en je kunt tot en met aanstaande vrijdagavond 21.00 uur inschrijven. Er valt te kiezen uit vele afstanden, van 5 tot en met 21.1 km. Je kunt ook nog op de dag zelf inschrijven. // Joke.


Date: Tue Apr 13 22:34:10 2010

text = Zondag 13 juni is de halve en hele marathon in La Roche, België. We hebben iedere editie van dit loopevenement met een afvaardiging van de hardloopgroep bezocht. Ook dit jaar weer. We gaan met een busje op vrijdagavond naar Burg Reuland, en overnachten in het huis van Jeroen. De volgende dag, zaterdag, gaan we naar La Roche en slaan onze tenten op op de camping Le Vieux Moulin. Dan lopen we zondag: om 9.00 uur start de halve marathon, om 9.30 uur start de hele marathon. Er is ook nog een trail van 56(?) km, daar doen Wilma en waarschijnlijk ook Pieter aan mee. Dan wordt je door de organisatie naar de start in Luxemburg gebracht. In ieder geval is de camping vlakbij de start voor de hele en halve maraton (wel handig met het vroege starttijdstip) en gaan er zeker lopers mee op beide afstanden. Misschien gaan er ook lopers mee die niet gaan lopen, gewoon voor de gezelligheid. Ook die traditie zet zich ieder jaar voort. Zie ook het blogje van La Roche en als je vragen en/of opmerkingen hebt dan kan dat altijd via dit prikbord, het blogje of mail: jokehoed@planet.nl . Mocht je twijfelen: het is een ontzettend leuk uitje. En je kunt ook met eigen vervoer komen, dan kom je zaterdag met de auto naar de camping om de volgende dag mee te lopen. O ja, een halve marathon is 21,1 km en een hele marathon is 42,2 km (even voor de zekerheid, ik krijg deze vraag regelmatig). Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 13 22:16:46 2010

text = Aanstaande donderdagavond gaan we na de training wat drinken bij café Amsterdam, de marathonmannen zijn er dan ook. Inclusief "the beast from the east". Napraten over hun marathon, praten over hardlopen in het algemeen of gewoon over dingen die niet met hardlopen hebben te maken. We zijn er om 20.30 uur. Iedereen die zin/tijd heeft om te komen is natuurlijk hartstikke welkom. Café Amsterdam: watertorenplein 6. Zie ook www.cradam.nl voor de locatie. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 13 22:12:56 2010

text = Aanstaande zondag 18 april is de www.nescioloop.nl . Daarvoor kun je je tot en met morgen inschrijven op www.inschrijven.nl . De start van de 15 km is om 12.00 uur, en de 7,5 km start om 10.30 uur. Jolein doet mee met de 15 km, en Magda zou zeker hebben meegelopen maar ze is op vakantie. Over inschrijven: je kunt ook ter plekke op de ochtend zelf inschrijven. //Joke.


Date: Tue Apr 13 22:07:14 2010

text = Zondag 25 april is de www.zuidasloop.nl { nee, het is www.zuidasrun.nl } , een businessloop van 16 km. Ik kreeg deze tip van een loper van ons. Het geval wil dat er niet zo veel businessteams hebben ingeschreven als gehoopt, dus nu kan iedereen meedoen. Twee nadeeltjes: je moet je startnummer zaterdag in Zuid ophalen (onhandig geregeld!) en het kost 20 euro. Dat is dan wel voor een goed doel: het Ronald MacDonalds Centre Only Friends, een sportcomplex in Amsterdam Noord voor gehandicapte kinderen. Mocht je met deze twee opstakels geen probleem hebben dan kun je daar zondag 25 april om 11.30 uur starten voor de 16 km (of om 13.30 uur voor de 6 km). Dit is overigens ook de dag dat Pieter en Jeroen in Bouillon lopen. //Joke.


Date: Tue Apr 13 21:48:35 2010

text = De training vanavond: er waren 31 lopers, 19 vrouwen en 12 mannen. Afgelegde afstand: 6,3 km. Dat is een tijdje geleden dat de groep groter was dan 30, voor het laatst was dat in september. Een snelle blik in de statistieken leert dat we die grootte maar 2 keer hebben gehaald in 2009, terwijl er een tijd was dat we dat heel vaak haalden. Wel een groot contrast met de donkere koude winter, maar het ongelooflijke is dat er toen ook altijd lopers kwamen. We hebben geen training. De afgelegde afstand was dit keer 6,3 km. We lopen meestal wat verder maar het was er dan ook de avond voor: lekker ontspannen lopen en natuurlijk veel praten. Alle kans om te versnellen of om juist wat over te slaan en rustig aan te doen. Ik heb op het eind van de training een stukje gewandeld met wat lopers, en de verte ingetuurd om te zien of de andere lopers er al aan kwamen. Het was nog een beetje warm in de ondergaande zon. Heerlijk! En natuurlijk heeft Raimond de boekenbon gekregen, met het raden van de eindtijd van Eric. Hij zat er maar 2 minuten vanaf. En er staan nog wat dingen op de agenda, die zal ik allemaal nog apart vermelden. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 13 16:11:15 2010

text = Eerste stop vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur weg en via de kinderboerderij naar de hoek begraafplaats. Dus als je een beetje laat komt dan weet je waar je ons kunt vinden. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 13 11:02:30 2010

text = Ook de Freule is diep onder de indruk van de marathon prestaties van "onze" supersnelle mannen!Mijn complimenten!!!


Date: Tue Apr 13 08:15:14 2010

text = Een overpeinzing op de vroege dinsdagochtend: Een hele mooie foto van Eric in galop! Het sneue van dit soort foto's vind ik altijd dat de meeste toeschouwers al geen oog meer hebben voor - in dit geval- onze held Eric, want zo mag hij zich wel voelen, maar in plaats daarvan al weer reikhalzend staan te kijken naar wat nog moet komen, terwijl ze onze held eigenlijk in aanbidding zouden moeten nastaren....//Jeep


Date: Tue Apr 13 00:50:25 2010


Meer: Rotterdam marathon 2010 by Raimond


Date: Mon Apr 12 19:02:39 2010

text = Zo Pieter Jan, je hebt een geweldige debuut gelopen: 3.47.54. Ik ken een loper die 5 keer op een rij zo'n debuut niet gelopen heeft ;-). De eerste belofte heb je waargemaakt, en deze belofte belooft wellicht ook nog wat voor de toekomst. Gefeliciteerd! Geniet even van de rust en het herstel en daarna is het hoog tijd voor een eigen blogje. Gert Jan liep een voorspelbaar vlak schema en een droomtijd voor een loper 'met pensioen'... Ook van harte! Jammer dat ik jullie na afloop niet meer gezien heb! Dat moeten we snel in een kroeg compenseren. // - eric


Date: Sun Apr 11 23:09:07 2010

text = Dag Pieter Jan, helaas geen eigen blogje (nog niet) daarom hier mijn felicitaties. Jouw tijd is er 1 waar menig eerste marathonloper van droomt. Zoals al is geschreven, ruim onder de 4u. Knap gedaan, kapot of valt het mee? We horen je verhalen wel op een van de volgende trainingen. Geniet er lekker van na, Wilma


Date: Sun Apr 11 21:25:53 2010

text = Hee mannen, de uitdaging leek even uit de hand te lopen in het voordeel van de vrouwen. Maar nu is het verschil weer heel klein geworden. Zo'n kans moeten jullie niet laten liggen. Het is nu of nooit met meer kilometers maken anders is het over en uit met jullie. We zullen zien of jullie de handschoen oppakken. Joke.


Date: Sun Apr 11 21:21:21 2010

text = Foto's kun je aan Jasper mailen en die zet ze op het juiste blogje of prikbord. Zie helemaal onderaan deze pagina, klik even op "Nieuw bericht toevoegen" dan zie je het onder het witte veld staan. Joke.


Date: Sun Apr 11 20:39:07 2010

text = Ha ha dank je wel, Joke. De beloning voor supporterswerk :-) Ik ben ook benieuwd naar de verhalen en naar de nieuwe uitdagingen van de drie Westerpark musketiers. Groetjes, Raimond. Ps : hoe kan ik foto's op het blogje plaatsen?


Date: Sun Apr 11 19:52:27 2010

text = Felicitaties aan de drie heren. De gepensioneerde veteraan loopt toch maar weer ontspannen een mooie tijd, de debutant is lekker snel en laat ook nog wat te wensen over en de snelle man maakt alle grootspraak waar! Mooi gedaan heren, petje af. En Evelyn, onze tijd komt wel weer... -frank.


Date: Sun Apr 11 19:42:53 2010

text = Raimond, jij hebt de boekenbon gewonnen! En inderdaad was de sms service haperend. Alleen de tijden van Eric kreeg ik dubbel door met steeds als geschatte eindtijd "2.06 uur". Nu heeft hij dat nog bijna waargemaakt ook :-) En Pieter Jan, gefeliciteerd met je mooie debuut! Ik ben erg benieuwd naar je verhaal. Wat je ervan vond, viel het mee of tegen? Of een mengeling van beide? En Gert Jan, dat doe je toch maar weer met gemak. Hoeveelste marathon is dit eigenlijk van jou? De twaalfde ongeveer? Dat haal ik nooit meer in ;-) zeker omdat de hele van La Roche er denk ik wel inzit voor jou. Lijkt me een leuke uitdaging. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 11 19:17:55 2010

text = Wat een tijden! Pieter-Jan, wat een super debuut! Ik ben heel benieuwd naar ieder's verslag. Maar jullie zitten nu natuurlijk welverdiend na te genieten. Ik was er graag bij geweest, maar volgende keer beter. Evelyn


Date: Sun Apr 11 19:17:21 2010

text = Er is fenomenaal gelopen door de 3 (ex-)Westerpark lopers in Rotterdam. Ik heb even gekeken naar de eind- en tussentijden. Pieter Jan loopt een fantastisch debuut, nagenoeg vlak met een licht verval in de slotkilometers. Gert Jan loopt een gruwelijk vlakke wedstrijd. En robot Eric heeft zich akelig strak gehouden aan zijn eigen voorspelde tussentijden, met nog een prachtige versnelling in de laatste 2 kilometers. Ik ben blij dat ik er niet bij was, ik zou een modderfiguur slaan met een tijd van rond 4:12 uur. /-Pieter


Date: Sun Apr 11 19:01:27 2010

text = Gefeliciteerd mannen, met deze mooie eindtijden! Echt super. Eric, ik win graag als ik aan een wedstrijdje mee doe, maar in dit geval van het voorspellen van jouw eindtijd ben ik blij dat ik vet verloren heb :) Groetjes, Jolein


Date: Sun Apr 11 18:54:45 2010

text = Ha, je bent me net voor Raimond, maar die van jou zijn dus de officiele eindtijden. Thx! Gert Jan


Date: Sun Apr 11 18:52:47 2010

text = Pieter Jan heeft prima gedebuteerd in een tijd van rond de 3.47. Ik heb mijzelf aangenaam weten te verrassen met een strak gelopen 3.42.26, met een volle sprint in de laatste 350 meter op de Coolsingel, verslag volgt. Gert Jan


Date: Sun Apr 11 18:44:44 2010

text = Pieter Jan is binnen met een netto tijd van 3:47:54. Ruim onder de 4 uur bij zijn eerste marathon. Gert Jan een knappe tijd van 3:42:27. Proficiat jongens met deze mooie tijden (ondanks de soms wat krachtige wind). // - Raimond.


Date: Sun Apr 11 18:03:55 2010

text = Die sms service. Na ja service. Ik kreeg helaas alleen de tijden van Eric door (maar veel later) en de 5km tijd van Gert-Jan. C'est ca... Van Pieter Jan heb ik helaas geen tijden doorgekregen. Ik heb Eric en Gert Jan ook 2x gezien. Ook foto's gemaakt op het moment dat Eric en Gert Jan de Coolsingel oplopen. Erg mooi. En nog fris en fruitig. Die foto's zal ik nog doorsturen. Ik dacht idd met mijn voorspelling van 3.27 de boekenbon op zak te hebben:-) Nu weet ik dat niet zeker hahaha met de nettotijd. Mooie vlakke race van Eric. Ik geloof zelfs met een negative split. Chapeau! Tijden van Gert Jan heb ik helaas niet. Mijn inschatting is rond de 3.45. Pieter Jan is een vraagteken... // Raimond.


Date: Sun Apr 11 15:10:38 2010

text = Eric heeft 3.25.42 geklokt. Blijkbaar gaf de sms service de brutotijd door. En nu hopen dat Gert Jan en Pieter Jan ongedeerd zijn gefinisht. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 11 14:29:42 2010

text = Eric is binnen, in 3.27.06. Eric, gefeliciteerd! Prachtig gedaan. Raimond heeft de boekenbon gewonnen door 3.27.00 te voorspellen. //Joke.


Date: Sun Apr 11 14:28:23 2010

text = Eric loopt op dit moment zijn laatste stukje marathon. Vervloekt hij zichzelf omdat hij zo graag snel wilde lopen of zet de euforie al in? Want het zit erin dat hij inderdaad binnen de 3.30 uur loopt. Potverdrie, hij doet het gewoon! En Gert Jan en Pieter Jan lopen ook, maar helaas krijg ik geen tussentijden van die twee binnen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 11 12:21:35 2010

text = Voor degenen die de Staatskrant niet in de bus krijgen, hier het stukje over 10 jaar Hardloopgroep Westerpark. Johan.

Tien jaar Hardloopgroep Westerpark

Een rondje volkstuinen, rondje begraafplaats, de stabiele-knie-oefening, de sumo-squat en een ‘molentje’ tot ‘de paal’. Tal van Westerparkers zijn bekend met deze begrippen uit het compendium van Hardloopgroep Westerpark. Al een decennium timmert Joke Hoed met succes aan de weg om wijkgenoten aan het bewegen te krijgen. Vanwege het tienjarig bestaan werd Joke op 23 maart door ruim dertig lopers met ballonnen onthaald voor een jubileumtraining onder leiding van haar vaste vervangster Wilma. Loopster Annemiek van Heerwaarden kan zich het prille begin goed herinneren. Op het initiatief van het stadsdeel kwamen in eerste instantie zes mensen af, maar de ingehuurde uitzendkracht die de training moest verzorgen liet telkens verstek gaan. Joke viel in en werd, terwijl ze zich ondertussen liet bijscholen, de vaste trainster.

IJzeren discipline
Joke heeft met enkele tientallen diehards de afgelopen winter gewoon doorgelopen. Want de trainingen gaan altijd door, weer of geen weer, en ook op feestdagen. Een ijzeren discipline dus, maar die is niet terug te vinden op de trainingen. Joke vindt het belangrijk dat haar klanten het naar hun zin hebben. ‘Niets moet, en een oefening overslaan is ook prima’, verzekert ze keer op keer. Waar andere loopclubs strakke lesschema’s en een duidelijke visie op het hardlopen hebben, geeft Joke geen dwingende adviezen. Regelmatig trakteert ze haar lopers op een samenvatting van een wetenschappelijk debat, bijvoorbeeld over de hak- of de voorvoetlanding. Om steevast af te sluiten met: ‘kijk maar wat je zelf het prettigst vindt’.

Licht chaotisch
Deze vrijheid-blijheid trekt overigens niet alleen beginners en joggers die het rustig aan doen; de groep telt ook verscheidene marathon- en duurlopers. Iedereen komt aan zijn trekken, door bijvoorbeeld estafette- of ontmoetingslopen waarbij snelle en rustiger lopers aan elkaar worden gekoppeld. Soms verloopt die koppeling licht chaotisch, zoals ook op de jubileumtraining het geval was. Het is juist die losse sfeer die Annemiek van Heerwaarden zo aanspreekt. ‘Als ik ’s avonds na een drukke werkdag ga lopen dan valt alle spanning weg. Door het bewegen, maar ook doordat je een praatje maakt’, zegt ze als na afloop van de training op een picknicktafel bij de spartelcijfer de champagne is ontkurkt. ‘Het is vrijblijvend, maar zeker niet anoniem, zoals je bij veel sportscholen hebt’, voegt een andere loopster eraan toe.


Date: Sat Apr 10 15:43:05 2010

text = Terwijl de marathonlopers morgen een goede tijd gaan proberen neer te zetten en de zondagmiddagloop de nodige km.'s aflegt, organiseer ik de jaarlijkse benefietdag van mijn stichting. Voor wie wil, tussen alle hardloopbedrijven door, in zaal 100 in de Wittenstraat van 15-20u. Wilma, www.vliegendemeubelmakers.nl


Date: Sat Apr 10 07:35:02 2010

text = Op het ultraloop forum was recent ook een discussie over het trainen van de vetverbranding. Erwin. Zie: http://forum.ultraplatform.nl/viewtopic.php?f=8&t=525


Date: Sat Apr 10 07:03:16 2010

text = Vergeet net mijn naam bij het berichtje te zetten. Erwin


Date: Sat Apr 10 07:00:17 2010

text = Dit is de website van Jolanda Linschooten, de Nederlandse die tweede ligt bij de Marathon des Sables: http://www.outdoorfoto.nl/


Date: Fri Apr 9 20:54:59 2010

text = En ik 4998, GJ


Date: Fri Apr 9 20:17:16 2010

text = Wat een leuk idee Raimond, mijn startnummer is 2262. //Pieter Jan


Date: Fri Apr 9 17:45:19 2010

text = Aanstaande zondag is de Rotterdammarathon en je kunt nog een gooi doen naar de boekenbon door de eindtijd van Eric te schatten. Tot nu toe doen 15 mensen mee aan het voorspellen. Gert Jan en Pieter Jan gaan ook lopen. Het belooft prima hardloopweer te worden en moge het een mooie marathon voor alle drie te worden! //Joke.


Date: Fri Apr 9 17:39:11 2010

text = Voor wie het leuk vindt om hier even naar te kijken: de Marathon des Sables, ofwel de woestijnmarathon in Marokko. Een meerdaagse ultratrail. Een Nederlandse vrouw gaat heel goed op dit moment, ze is te volgen op http://www.wilderness-effect.nl/marathondessables.php?WEBYEP_DI=. Op de website van de marathon zelf zijn mooie foto's te zien: http://www.darbaroud.com/index_uk.php . Geen evenement waarvan je denkt "daar schrijf ik me even voor in", maar wel leuk om zien wat het hardloopvolk zoal uitspookt. Van Damloop tot Marokko, van New York tot de Two Oceans Marathon in Zuid Afrika. Groetjes, Joke.


Date: Fri Apr 9 09:47:28 2010

text = Leuk Raimond, mijn startnummer is 2219. Op mijn eindtijdvoorspellingsblog prik ik zo dadelijk ook mijn marathonplan, met geplande doorkomsttijden. // - eric


Date: Thu Apr 8 22:01:04 2010

text = Eric, Gert-Jan en Pieter Jan. De Marathon van Rotterdam kent een sms service. Deze geeft dan tussentijden door via sms. Ik zou het leuk vinden als ik jullie via sms kan volgen zodat ik ook ongeveer weet wanneer jullie langsvliegen :-) Zouden jullie het startnummer aan mij willen doorgeven? Groetjes, Raimond.


Date: Thu Apr 8 18:30:26 2010

text = Vanavond geeft Wilma de training. Ik wacht nog even op eventuele laatkomers. Tot straks! Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 6 21:48:52 2010

text = De training vanavond: 7,5 km gelopen (de wandelstukjes niet meegerekend) en er waren 23 lopers. Dit keer niet fifty fifty maar beduidend minder mannen. Geen idee waarom. Verder viel op dat ondanks het pas 6 april is het park al drukker begint te worden. Dat doet me huiveren bij de gedachte hoe druk het zal zijn over 1 à 2 maanden. Maar goed, we voegen ons wel. We gingen de heuvel op voor wat warming up oefeningen en dan een rondje natuurgebied (900 meter) inlopen. Even stretchen en dan de eerste oefening: twee keer een rondje heuvel. Een steile klim en een steile daling bij het wandelpad. Het is te zien dat de één liever klimt en dat de ander liever daalt. Dan naar de kinderboerderij, met een omweggetje of een kortere weg. Vanuit dat punt vormde ik 3 molentjes. Het rustige molentje ging over het schelpenpad en de parkeerplaats de andere molentjes tegemoet en de ontmoeting was bij de stenen trap bij het natuurpad. In korte tijd waren alle drie de molentjes weer samen en werd er één voor één loopje gedaan om het kerkje (700 meter). Snel als je wilt, of wat rustiger. Dan een groepsloopje naar het bushokje; even wandelen en dan naar het rondje zandstort, weer één voor één. Dan in drie molentjes terug naar het fitnesstoestel - molentje tot het viaduct en dan ieder voor zich. Nu wel het rustige molentje voorop zodat ze lekker ingehaald konden worden ;-) Na de cooling down weer terug naar de spartelvijver. Nog een tijdje nagepraat (over hardlopen en bodypump) en toen Wilma nog langs. Ook haar kilometertjes maken. Erg gezellig! Ik heb vanavond geprobeerd om het tempo erin te houden bij de training en genoeg ruimte te geven om het rustig aan te doen. En ruimte om hele gesprekken te voeren :-) Groetjes, Joke.Date: Tue Apr 6 16:53:21 2010

text = De training vanavond: we gaan zoals om 19.00 uur weg en dan de heuvel op en een rondje natuurgebied voordat we weer verder gaan. Jeroen wacht nog even op eventuele laatkomers maar volgens mij zijn we makkelijk te vinden in het licht :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 6 16:43:21 2010

text = Over het kersensap en de marathon: ik was ervan overtuigd dat het een 1 aprilgrap was. Het artikel waar nu.nl naar verwees was gepubliceerd op 1 april en er stond een knullige foto bij. Nu twijfel ik een beetje, dit feitje was vorig jaar ook al in het nieuws geweest. Wel vreemd dat het dan nu als nieuws wordt gepresenteerd maar misschien is het een vervolgonderzoek. Of is het alsnog een 1 aprilgrap. Wie zal het zeggen... Joke.


Date: Tue Apr 6 11:20:06 2010

text = Nou, misschien pak je daar wel het voordeel van extra vetverbranding trainen mee, toch handig op de lange stukken. Wel grappig: je leest vaak op internet en in de bladen dat cardiotraining goed is om vet te verbranden. Gelukkig vertellen ze er dan niet bij dat je zo'n 8 uur per week moet hardlopen om een kilo vet te verbranden, anders stromen de sportscholen en de parken leeg :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 5 23:49:24 2010

text = Mou, ik ben wel zo'n nuchtere ochtendloper. Als de afstand de 25 km niet te boven gaat en het tijdstip ruim vóór 10 uur ligt, dan loop ik zonder ontbijt. 's Avonds, na het avondeten, kan ik echter flink bunkeren. En verder ben ik zo'n skater die je tegenwoordig miet meer zo vaak ziet. Dat komt natuurlijk door de uitdaging, gelopen moet er worden! Maar over 5 weken ga ik weer vaker op rollers. /-Pieter


Date: Mon Apr 5 21:53:28 2010

text = gewoon een losse flodder van losse veter....//sanne


Date: Mon Apr 5 16:34:06 2010

text = Op losseveter.nl kwam ik een opmerking tegen over nuchter (zonder ontbijt) een duurloop doen omdat dat de vetverbranding extra stimuleert. Nu ben ik al jarenlang in een strijd verwikkeld met het begrip “ontbijten”. Die strijd heb ik ook wel eens opgegeven: ik ben gestopt met lesgeven bij een damessportschool. Veel vrouwen hebben de hopeloze gedachte dat ze afvallen als ze zonder ontbijt gaan sporten, want dat scheelt weer calorieën en het schijnt de vetverbranding te stimuleren. Een populaire variatie: ’s avonds gaan sporten zonder nog iets gegeten te hebben na de lunch. Het gevolg is dat de sporters (vooral vrouwen dus) geen energie meer hebben om te sporten. Bij de bodypump staan ze er krachteloos bij en bij de bodyattack zijn ze wit om de neus, gaan steeds stilstaan terwijl de rest van de groep net lekker op weg is naar de zoveelste cardio-peak (maximale hartslag). Dit kwam zo vaak voor bij de FF Ladies op de Overtoom dat het me totaal niet meer inspireerde om daar les te geven. Als ik mijn gewichten met bodypump halveerde had ik nog meer op de stang dan de rest en dat kan ik geen workout meer noemen. Eten dus, wat mij betreft, zodat je een prestatie kan leveren tijdens de training. En dan nu weer zo’n opmerking op losseveter.nl . Ik ben eens op zoek gegaan naar de context van die opmerking. Dit weekend was er een marathoncongres in Utrecht met veel gastsprekers en één daarvan is de voedingscoördinator van NOC*NSF. En dan blijkt het genuanceerd te liggen, oftewel een heel verhaal met als conclusie “dat het nuttig kan zijn om af en toe nuchter te trainen.” Maar zeker niet altijd want er zijn nadelen aan verbonden zoals een verhoogd cortisol niveau (cortisol is een stresshormoon). Ook gaat je lichaam sneller over op eiwitverbranding (je verbrand je spieren) en het is lastiger om de training goed te volbrengen als je geen ontbijt eet en dus minder energie in de tank hebt. Waarom zou je dan wel zonder ontbijt een duurloop moeten doen? Volgens deze voedingsdeskundige schijnt je lichaam wel degelijk gunstige aanpassingen te kunnen doen als je dit soms traint, je kunt dan het laatste stuk van de marathon (na de 30 km) wellicht beter volhouden. Dus zo nu en dan met lege tank trainen kan wat opleveren. Het lijkt me dat de gemiddelde recreant zich hier niet druk over hoeft te maken. Doe gewoon wat bij je past en dat zal doorgaans lopen ná het ontbijt zijn, en als je ’s avonds traint zul je een tussendoortje plannen tussen lunch en training. Kortom, wees altijd kritisch als je iets leest en zo’n losse opmerking op losseveter blijkt dan helemaal uit de context te zijn gehaald en niet te kloppen. //Joke.


Date: Mon Apr 5 14:53:29 2010

text = Gelezen op het uitdagingsblogje: “Maar mijn god wat wordt er veel gebouwd, vanaf het gemaal tot aan het station overal hekken en nieuw asfalt, als je ff niet rent ligt er weer een nieuwe weg in het gebied zoals op het ooit legendarische dijkje.” Geschreven door Frank. Het is inderdaad deprimerend hoe geasfalteerd de omgeving raakt. Aanstaande dinsdagavond is er een bijeenkomst om 20.00 uur in volkstuinenpark Slotermeer, dus de plek waar we altijd rondjes van 3008 meter omheen lopen. Daar komt Maarten Poelgeest toelichten waarom het zo belangrijk is dat er een weg door de volkstuinen wordt aangelegd. Voor hardlopers betekend dat concreet dat als je vanaf het stadsdeelkantoor begint te lopen dat je dan na 1400 meter al op een weg stuit. Dit zal veel effect hebben op de zogenaamde “breedtesport”, er worden weer meer drempels opgeworden om lekker een rondje te kunnen joggen. Toen ik tien jaar geleden met de hardloopgroep begon zag ik veel sporters vanuit de stad het park in komen: ligfietsers, skaters, hardlopers. Toen werd het park jarenlang afgesloten wegens het afgraven van gifgrond en het er werd een mooi nieuw park aangelegd. Toen vervolgens het park weer werd geopend duurde het heel lang voordat de sporters weer terugkwamen. Inmiddels is hardlopen een hype en zie je zelfs jonge mensen rondjes joggen, en zijn de skaters nagenoeg verdwenen (waarom eigenlijk?). Ik denk dat je het moet koesteren, dat het park zo mooi is geworden en dat er zoveel mensen gebruik van maken. Nu is er nog veel groen te vinden voordat je bij Sloterdijk aankomt. Het gebied rondom Sloterdijk is al troosteloos genoeg. ///Joke.


Date: Sun Apr 4 13:01:04 2010

text = Running Xperience, voor wie morgen NIET naar de meubel-boulevard wil: http://www.athletic.nl/2010/nl/article/20/hardlopen/runningxperience/ Ciao, Bram


Date: Sun Apr 4 11:39:33 2010

text = Vanmiddag voor wie wil: het zondagmiddagloopje. Pasen of geen pasen, regen of geen regen :-) En die parkieten zagen we donderdagavond tijdens de training zich te goed doen aan de knoppen van de bomen. Zonde om aan te zien want we zijn wel toe aan een bloeiende lente. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 4 09:20:25 2010

text = Om die reden is het voor de fruittelers in de Betuwe maar te hopen, dat die vogels niet hun kant op komen. De gevolgen zouden niet te overzien zijn, Maar goed, met (hard)lopen heeft deze opmerking inmiddels al niets meer te maken! :-) Ciao, Bram


Date: Sat Apr 3 22:04:16 2010

text = Nav de discussie over kersensap: dan was het dus niet zo gek dat ik wel eens na het hardlopen versgeplukte kersen van mijn boom meenam voor de hele groep, helaas wordt die de laatste jaren altijd leeggegeten door de halsbandparkieten. Wordt dus toch kopen.


Date: Sat Apr 3 19:59:37 2010

text = Een redelijk deel van de route gaat niet over het strand (IJmuiden, Petten, Den Helder). Er blijft echter voldoende strandloperij over! :-) Ciao, Bram P.S. Wilma finishte niet als 1e dame, maar ze zal het vast wel gehaald hebben!


Date: Sat Apr 3 19:55:52 2010

text = Tijd van Wilma op 1/2 JKM: 8:02:59 uur, verslag komt vanavond sms-de Wilma. /-Pieter


Date: Sat Apr 3 17:12:40 2010

text = Dank voor de tijd van Erwin, Bram. Ik ben benieuwd hoe het met Wilma gaat bij de JKM. Ze zijn vanmorgen om half negen gestart en ze heeft tot 18.00 uur de tijd om te finishen. Lijkt me zwaar, het hele stuk over het strand. Groetjes, Joke.


Date: Sat Apr 3 16:36:52 2010

text = Jan Knippenberg Memorial (halve afstand, 80 km): Erwin Borrias 7.19.29 (8e). Gefeliciteerd! Ciao, Bram


Date: Fri Apr 2 18:52:27 2010

text = Volgens mij kun je ongezoet kersensap in de natuurwinkel op de H.dijk kopen. Is wel wat prijzig. Tja, of anders in Duitsland, daar krijg je het overal..... Ik heb me trouwens via mijn werk voor de Dam Tot Dam loop ingeschreven. Ik loop dan met Spirit, jeugdhulpverlening, voor een goed doel in Bulgarije of ergens in Afrika. Nu moet ik het dus ook echt gaan doen.... groet, Angelika


Date: Fri Apr 2 17:58:26 2010

text = Lijkt me een goede tip, Sjaak en het blijkt al langer bekend te zijn. Maar rest mij de vraag: waar koop je het? Kersensap de nieuwe sportdrank donderdag 04 juni 2009 Tijdens het onderzoek bleek dat lange-afstandslopers die tijdens het rennen ongezoete kersensap dronken veel minder pijn ervaarden, dan sporters die het sapje niet dronken. Wetenschappers zeggen dat het heeft te maken met de natuurlijke onstekingsremmende eigenschappen van kersen. Dit is te danken aan het antioxidant Anthocyaan, die je afweer activeert. Het drankje werkt heel goed tegen spierpijn en is een gezonde manier om de pijn te bestrijden, beter dan de middelen die je bij de drogist kan kopen, zeggen de onderzoekers. Veel sporters gebruiken dan NSAID's (niet-steroïde anti-ontstekingsmiddelen), maar deze middelen kunnen schadelijk zijn voor voor de gezondheid. Een groeiende groep of wetenschappers zeggen dat kersen ontstekingen verminderen en werkzaam zou zijn bij hart- en vaatziekten, reuma en bij bijvoorbeeld fibromyalgie, een aandoening die gepaard gaat met chronische pijnen. Deze aandoening komt veel voor onder vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Zij ervaren chronische pijn, stijfheid van de spieren, extreme vermoeidheid, gespannenheid en hoofdpijn die lijkt op migraine. Bron: Nieuwslog.nl


Date: Fri Apr 2 16:56:06 2010

text = Gelezen vandaag op www.nu.nl: NEWCASTLE - Marathonlopers moeten een glaasje kersensap drinken voor én na de wedstrijd. De kleurstoffen in het drankje, zogenaamde anthocyanen, zorgen voor sneller herstel van het lichaam. Dat zeggen Britse onderzoekers van de Northumbria University. Wetenschapper Glyn Howatson onderzocht de invloed van Montmorency-kersen op twintig atleten die de marathon van Londen liepen. De ene helft van de lopers kreeg een placebo, de andere helft echt kersensap. Dat dronken ze gedurende vijf dagen voor de marathon twee keer per dag. Na de wedstrijd moesten ze het drankje nog twee dagen blijven drinken. Atleten die het kersensap dronken, herstelden sneller van een marathon dan de placebogroep. Ook kwamen ontstekingen en oxidatieve stress minder voor in de groep die het kersensap dronk. Het effect moet nog verder worden onderzocht, maar dr. Howatson denkt dat het kersensap ook kan bijdragen aan de behandeling van ontstekingsziektes, zoals artritis. /Sjaak


Date: Thu Apr 1 20:37:17 2010

text = Inderdaad rondjes van 400 meter vanavond; in de warming up, met duo's, alleen, en één voor één met eventuele versnelling. Met twee molentjes naar het viaduct, dan twee rondjes natuurgebied (900 meter per stuk) met een negatieve split. Vervolgens een rustig rondje begraafplaats en wat versnellingen van 100 meter. En zo vloog de training weer voorbij. Afgelegde afstand: 7,3 km. Negen lopers, 5 vrouwen en 4 mannen. En Frank gespot. Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 1 18:35:37 2010

text = Dus jullie gaan rondjes van 400 meter lopen... ;-) // - eric


Date: Thu Apr 1 18:31:01 2010

text = We starten de training dus om de vijver in het oude gedeelte van het park.//Joke.


Date: Thu Apr 1 18:09:13 2010

text = Inmiddels staan er 3 foto's op mijn blogje van vorige week donderdagavond. Op de heenweg in de trein en op de terugweg in de trein. En Raimond, wat die mannen betreft garandeer ik niets: ze zijn een beetje tammetjes de laatste tijd ;-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 1 17:36:57 2010

text = Ik ben er vanavond (helaas) niet bij. Enerzijds vanwege werk (jaarafsluiting) en anderzijds omdat ik gisteren op nieuwe schoenen liep en dat enige gewenning met zich meebrengt. Ergo ik heb dus last van mijn voeten :-( Hopelijk zijn er meer mannen dan vrouwen zodat we weer op voorsprong komen :-) Raimond.


Date: Thu Apr 1 17:15:06 2010

text = Eerste stop vanavond: we gaan om 19.00 uur weg en gaan dan het oude park in, voor een rondje vijver. Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 1 17:14:25 2010

text = Toevoeging voor de Roetersrun: het is ongeveer 5 km en op donderdagavond 20.00 uur. Joke.


Date: Thu Apr 1 16:40:26 2010

text = Voor de liefhebbers van loopjes heb ik nog de Roetersrun (15 april 2010) in de aanbieding: http://www.asavaquila.nl/wedstrijden/2010/roetersrun/ Ciao, Bram P.S. Je hoeft geen student of UvA-medewerker te zijn om deel te mogen nemen.


Date: Thu Apr 1 16:32:17 2010

text = Lopers die onder het uur lopen, hebben altijd een plaats hahahaha... :-) Raimond.


Date: Thu Apr 1 15:56:05 2010

text = Gefeliciteerd Eric met je startnummer! Ik lees net dat het binnen anderhalf uur vol was. Meedoen met loopjes is inderdaad een hype. En waarom ook niet, het is ontzettend leuk om mee te doen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 1 15:51:06 2010

text = Ja hoor, Joke, het inschrijven voor de damtotdamloop is gelukt. En ik hoef zelfs niet zoals Raimond in het blauw maar mag mijn eigen loopkleur uitkiezen. Traditiegetrouw wordt dat waarschijnlijk weer geelgroen. // - eric


Date: Thu Apr 1 14:58:29 2010

text = Ik weet niet of het inschrijven inmiddels gelukt is Eric, maar ik las al op internet dat sommige lopers er niet doorheen kwamen. Misschien vannacht nog eens proberen als het rustiger is ;-) En Raimond, ik begrijp dat de KLM heel veel lopers laat meedoen met de Damloop (dit jaar 115 teams, dus 1150 lopers) maar dat ze altijd meer lopers dan plaatsen hebben en dat er dan geloot wordt. Maar wie weet sta jij op de voorkeurslijst? :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 1 13:35:00 2010

text = Gelukkig ben ik verzekerd van een startbewijs via de KLM. Ik sta dus in het blauw aan de start:-) Ik denk dat de Damloop binnen een paar dagen geheel vol zit. Hardlopen is een echte rage aan het worden // Raimond.


Date: Thu Apr 1 09:21:33 2010

text = ..., en aan het tempo van de website te beoordelen, is ook heel hardlopend Nederland zich in aan het schrijven... // - eric