- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief jan 2010 --


Date: Sun Jan 31 20:52:41 2010

text = Vanaf morgen kan er dus ingeschreven worden voor Texel (zie 3 berichtjes lager op dit prikbord) (eigenlijk af vanaf middernacht) en op het zondagblogje zijn de foto's van vanmiddag geplaatst. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 31 13:49:14 2010

text = Voor wie wil, is er vanmiddag om 15u alvast een inloopronde van zo'n 9 km. Tot zo. Wilma


Date: Sun Jan 31 13:44:47 2010

text = Vanmiddag natuurlijk weer het zondagmiddagloopje. Geen idee hoe het parcours erbij ligt, maar het zit er dik in dat hele stukken lastig te belopen zullen zijn. Deze winter heb ik ontdekt dat je makkelijker kunt hardlopen dan wandelen met gladheid. Maar natuurlijk loopt het nog prettiger zonder galdheid. Ik ben beniewd wat we vandaag weer aantreffen. Nog even de afstanden van de duurloopjes: 5, 10 en 16 km. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 31 13:40:41 2010

text = Zondag 26 september is weer de Texel halve marathon, en natuurlijk ook de Texel 10 km. Pluspunten: afwisselend parcours, gezelllige treinreis heen- en terug, de start is vlakbij het station, het is een leuke start vanaf de boot, er is een opgewekte sfeer bij lopers en publiek. Minpunten: het is misschien een beetje druk, zoals zoveel loopjes. En misschien denk je "ach, dat heb ik wel gezien. Been there, done that." Dat heb ik wel vaak de laatste tijd. Ook bij Texel, maar dan nog vind ik het voluit de moeite om mee te lopen. Inschrijven kan vanaf vannacht 0.00 uur, en de verwachting is dat binnen een paar dagen de deelnemerslimiet wordt gehaald. Deze loop is dus voor de snelle beslissers.//Joke.


Date: Sat Jan 30 22:35:40 2010

text = Ik heb deze week nog geen meter gelopen, 't Kwam er gewoon niet van. Daarom loop ik morgen een zondagochtendloopje. Ik sta om 9:30 uur bij spartelbak/Big Ali. Route is een verassing! /-Pieter


Date: Sat Jan 30 19:58:52 2010

text = Voor de liefhebbers van de Texel halve marathon op 26 september kan er vanaf 1 februari 00.00uur ingeschreven worden. De afgelopen jaren leerden dat de inschrijvingslimiet in een paar dagen gehaald wordt. Dus attentie. Ik schrijf me in elk geval in. Tot morgen. Gr. Magda


Date: Sat Jan 30 15:16:07 2010

text = Joke zei: "En het zou eigenlijk wel leuk zijn om een webcam met beelden van het Westerpark te zien, met name van de spartelbak." Dacht ik ook! --Jasper.


Date: Sat Jan 30 11:32:15 2010

text = Het is weer gaan sneeuwen. Ik dacht er eindelijk even van verlost te zijn, maar niet dus. We ploeteren morgen weer vrolijk verder bij het zondagmiddagloopje als het er dan nog ligt. Het heeft nu wel wat om binnen te sporten, de lessen die ik bij Club Marnix geef hebben geen hinder van sneeuw en/of regen, maar ook dan zijn er mensen die het presteren om niet te komen omdat ze dan door de regen helemaal naar de training moeten komen – terwijl ze om de hoek wonen :-) Dus er is altijd wel wat, en des te meer eer en glorie voor de lopers die wel gewoon zijn doorgelopen onder alle omstandigheden. Vaak ook onvoorspelbare omstandigheden: afgelopen donderdagavond was het glad in het park en daar had ik helemaal niet op gerekend. En het rondje om de kerk bij het Beeld van de verdwenen boer was weer helemaal niet glad. Er valt geen pijl op te trekken van training tot training en van plek tot plek. Glad, glibberig, poeder, krokant, en als ik een eskimo was dan had ik nog wel 100 andere woorden kunnen verzinnen voor de winterse ondergrond die we hebben aangetroffen tijdens het lopen ;-) En het zou eigenlijk wel leuk zijn om een webcam met beelden van het Westerpark te zien, met name van de spartelbak. Kun je zien wie er op de dinsdag- en donderdagavond mee gaat lopen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 30 11:06:09 2010

text = Zo langzamerhand lijkt de webcam van Egmond weer een beetje op die van 10 januari en begrijp ik waarom hij de linkerbovenhoek nog steeds opsiert ... ;-) // - eric


Date: Thu Jan 28 16:11:09 2010

text = Vanavond gaan we in de richting van de hoek begraafplaats, dus als je wat later komt dan weet je waar je ons kunt vinden :-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Jan 27 09:06:33 2010

text = De training gisteravond: lekker koud, 11 lopers (6 mannen en 5 vrouwen), en 8500 meter afgelegd. Weinig pauzes, vooral lekker doorgelopen. Wel een molentje, een ontmoetingsloop en een één voor één loopje. Het kon weer, het grootste deel van het parcours lag er goed bij. Alleen het stuk tussen de hoek begraafplaats en het fitnesstoestel is glad en ribbelig. Ook het schelpenpad en de parkeerplaats zijn een ijsbaan merkte ik gisterochtend toen ik naar het volkstuinencomplex fietste, maar daar hebben we tijdens de training niet gelopen. Een paar lopers hadden pech met hun fietssloten: Raimond is maar het hele stuk (6 km heen en terug) komen lopen omdat zijn fietsslot niet openging, en Karin was net op tijd omdat ze haar slot na heel wat gepiel net op tijd openkreeg. De geur van slotspray hing nog aan het begin van de training om ze heen :-) En Mischa moest zijn slot openslijpen omdat zijn sleuteltje na een training was afgebroken, waarschijnlijk ook door de kou. Dat was een goede tip overigens, om de slijptol en verlengsnoer te lenen bij de Blauwe Duim. Overigens had ik een poging gedaan om slotspray te kopen maar dat was uitverkocht. Achteraf best handig om mee te nemen naar de training met deze uitzonderlijke kou, alles vriest vast bij je bijstaat. Ikzelf heb heerlijk gelopen, vorige week was ik een beetje tammetjes en dat leidde naar uitstappen bij de halve van Egmond met nordic walken op zaterdag. En zondag even geen zondagmiddagloopje, ik vertrouwde het nog niet. Maar nu weer fit gelukkig. Eigenlijk is hardlopen het beste wat je kan doen in de kou (behalve behaaglijk binnenzitten natuurlijk;-), beter dan fietsen of wandelen. En nordic walken is het slechtste wat je kunt doen met deze kou, je kunt je handen niet in je zakken steken omdat je stokken vasthebt. Dat was geen pretje op het strand, en zelfs maandagochtend in het Westerpark had ik last van ontzettend koude handen, het deed gewoon pijn na het lopen. Dus hardlopen is de beste optie en dat hebben we gisteravond gedaan :-) Groetjes, Joke.Date: Tue Jan 26 18:34:15 2010

text = Het fietspad van de spartelvijver naar het Ing-gebouw is goed begaanbaar, dus daar gaan we beginnen. We zien wel hoe de route verder gaat. Het is koud, maar juist hardlopers hebben daar niet zoveel last van. Pas wel op dat je niet te koud gekleed bent als je op de fiets komt. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 25 13:58:21 2010

text = Ik zit eens wat vooruit te plannen voor de liefhebbers van een vlotte 10 km, en dan is de Sloterplasloop op zondag 28 maart een leuke optie, en de midzomernachtcross op vrijdagavond 18 juni. De website www.midzomernachtcross.nl is nog niet bijgewerkt voor 2010, maar op de website van de organisator av Startbaan is al wel de datum vermeld dus dat zit wel goed. De midzomernachtcross is geen onderdeel meer van www.rondjemokum.nl , de sloterplasloop wel. Het nieuwe internetadres van de sloterplasloop: http://www.aacamsterdam.nl/spl/ . Op de website van rondje mokum zijn nog wat meer 10 km loopjes te vinden. De Nescio loop op 18 april heeft andere afstanden: 7,5 en 15 km. Ikzelf ga zeker naar de midzomernachtcross voor de 5 km met wat vrouwen van de Start to Run groep. Vorig jaar met z’n vieren, nu vast met meer. En natuurlijk gaan er ook lopers van ons voor de 10 en 16,1 km. Ik vind de midzomernachtcross altijd één van de leukste loopjes, samen met de halve van Texel en La Roche. //Joke.


Date: Sun Jan 24 09:16:54 2010

text = Om 16.00 uur is er weer het zondagmiddagloopje met 3 afstanden: 5, 10 en 16 km. Erwin vertrekt al een uurtje eerder zodat hij wat meer kilometers kan maken, als je wilt kun je ook met hem mee. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 21 22:09:37 2010

text = Vanavond waren we met z'n zessen, Pieter, Peter, Charles, Rutger, Anne en Joke. Na onze eerste stop, namen we de helft van het klaverblad, de snelle mannen gingen eerst nog een rondje zandstort lopen. Halverwege het klaverblad de weg overgestoken om op het fietspad te komen richting de Hempont. Tot aan het spoorwegovergang is precies een km. Iedereen sprintte er aardig van door. Eenmaal bij het spoor zijn we gezamenlijk richting het viaduct gelopen, daar links (het lag er helemaal open) en bij de rotonde weer links. Daar volgde de volgende opdracht, stoep op stoep af. Als je de stoep af ging liep je even rustig, eenmaal weer op de stoep trok je een sprintje. Die duurde zo'n 20 sec. want dan was het stukje stoep alweer voorbij. En zo kwamen we vanzelf terecht op de Contactweg. Totaan de stoplichten bij de kruising met de Trasnformatorweg zijn we in twee molentjes vertrokken. De vrouwen kregen zo'n 20 sec voorsprong die de mannan maar net wisten te kloppen. Toen weer een km. Van de kruising Contactweg/Transformatorweg, richting het park, totaan het viaduct vlakbij de kinderboerderij. Het lijkt ver, maar mijn Garmin gaf toch echt precies 1 km. aan. Bij het fittnestoestel volgde de laatste oefening. We vormde tweetallen, van twee lopers van elkaars kaliber. Nummers 1 kregen 5 sec. voorsprong voordat de nummers 2 hen gingen proberen te kloppen. Het werd reuze snel gelopen. Dit herhaalden we nog een keer, maar toen mochten uiteraard de nummers 2 eerder vertrekken. 5 sec. lijkt weinig, maar het slaat toch best snel een gat. En helemaal als je een beetje aan elkaar gewaagd bent. Tot slot gingen de vrouwen als eerste van start en volgenden de mannen 10 sec. later. Charles klopte ons na zo'n 300 meter. Daarna gezamenlijk naar de kastanjeboom bij stadsdeelgebouw voor de cooling down. Wilma


Date: Thu Jan 21 17:42:17 2010

text = Vanavond geeft Wilma de training, ik ben er ook en wacht op eventuele laatkomers. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 21 16:49:24 2010

text = Dinsdagavondtraining: er waren 16 lopers en er is 8 km gelopen. Met inderdaad versnellingen zoals beloofd, het kon dus weer. Eerst wat kortere invallen en een wat langer duurloopje van 3 km op het eind, vanaf de Spaarndammerdijk via het natuurpad naar het fitnesstoestel. Ik ging als enige via de korte route om de lopers op te wachten, en het was opvallend hoeveel mensen er aan het lopen waren. Doorgaans alleen en soms samen. Met de sneeuw en gladheid werd er ook gewoon gelopen, maar nu was het echt weer een piekavond met lopers in het park. Ik kwam ook nog een groepje van 6 vrouwen tegen, geen idee of het een loopgroepje was of dat ze gewoon spontaan hadden afgesproken. Lopen is hot! Jeep kwam in onbedreigde eerste positie binnen, dat beloofd wat voor dit nieuwe jaar :-) en toen bijna iedereen er was had ik een nieuwe opdracht: 3 rondjes om de bruggen. Een rondje van 300 meter, eerst rustig, dan vlot en vervolgens vlotter. Ik wachtte op de achterhoede, die konden dan ook eventueel nog een rondje meepakken. En inderdaad kwamen Jeroen, Annemieke en Frank er aan toen de rest net weg was. En Annemieke had de grap van de avond door op te merken “zo, wij zijn dus de eersten” :-) Daarna weer terug naar de spartelvijver. Het was weer prima loopweer. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 19 16:47:21 2010

text = De eerste stop vanavond: naar het fitnesstoestel en de hoek begraafplaats. Het lijkt eindelijk weer eens een "gewone" training te worden met versnellingen en molentjes! En Raimond, gefeliciteerd met de inloting voor de halve van New York :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 19 16:40:03 2010

text = De New York City Marathon is natuurlijk een begrip onder de (marathon)hardlopers. Dit evenement vindt altijd plaats op de eerste zondag van november. Dit jaar zal dat 7 november 2010 zijn, de 41ste editie (geloof ik). Minder bekend is waarschijnlijk de halve marathon van New York (Manhattan) die dit jaar zal plaatsvinden op 21 maart 2010. Overigens heeft elke wijk van NYC een eigen halve marathon. Het mooie van de halve marathon is dat je zelf kunt inschrijven. Dat is niet mogelijk bij de hele marathon (dat gaat altijd via een organisator in Nederland). Er geldt wel een zogenaamde "Lotery". En laat ik nu geluk hebben en ingeloot zijn. Ben erg benieuwd hoe het zal zijn om door al die hoge gebouwen te hollen. Het zal een andere ervaring zijn dan bij de hele marathon want die doet de hoge gebouwen nauwelijks aan (al zie je ze wel natuurlijk). Groetjes, Raimond.


Date: Sun Jan 17 13:24:22 2010

text = Vanmiddag natuurlijk het zondagmiddagloopje om 16.00 uur. Erwin en Magda (en misschien anderen) beginnen een uurtje eerder en sluiten dan bij ons aan zodat ze wat meer kilometers kunnen maken, bovenop de 16 km. Je kunt ook 10 of 5 km lopen natuurlijk. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 16 20:23:35 2010

text = Je hebt gelijk, Paul, ze loopt als een kieviet! :-) Joke.


Date: Sat Jan 16 18:30:25 2010

text = Beste Joke, Hoezo denk je dat de groep haar leuk voor het filmpje vooraan laat lopen? Ik (50) houd haar niet bij! Paul


Date: Sat Jan 16 14:45:10 2010

text = @Frank Dit rondje Sloterplas is wel heel ruim 25 km hoor:-). Ik ben erbij! Gert Jan


Date: Fri Jan 15 15:43:14 2010

text = Wat geweldig, die Dora. In 2046 loop ik er vast ook nog zo bij. Ga ik alles aan doen. Wat een heerlijk idee dat dat mogelijk is. Wilma


Date: Fri Jan 15 13:41:13 2010

text = Op mijn blogje had ik het even over vrouwen 50+ en sporten. En dan met name dat ik het zo weinig zie. En toen kwam ik dit tegen op internet: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasenwaal/article6076666.ece , over Dora Loopuit. Erg leuk hoe de loopgroep haar voor het filmpje vooraan laat lopen, het ziet er heel natuurlijk uit.//Joke.


Date: Fri Jan 15 10:01:37 2010

text = Hier weer een mooie lange route voor zondagochtend, vertrek as usual 9:30h. bij de spartelvijver, de route is ruim 25 km via Nieuwe Meer en langs de trekvaart: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=346745 -Frank


Date: Thu Jan 14 21:35:33 2010

text = De training vanavond: 7 lopers, 5 mannen en 2 vrouwen. Afgelegde afstand: ongeveer 8 km. Begaanbaarheid van het park: behoorlijk glad. Maar daar hadden we niet eens zo veel last van, joggend was het goed te doen. Om het lot te tarten gingen we meteen maar over het ijs lopen, over de bevroren spartelvijver. We hebben prima gelopen, ook nog wat versnellingen gedaan. Zoals Bram al schreef: wel opletten want toen ik even was afgeleid door een voorbijganger ging ik bijna onderuit. Wel knap van de snellere lopers dat ze niet zijn gevallen. Wilma had heel wat opdrachten en rondjes, erg leuk. Ook een ronde die we eigenlijk vrijwel nooit hebben gedaan, hoewel, ik geloof wel eens een keertje deze zomer. Naar de heuvel en terug vanaf het fitnesstoestel, daar is een dubbel wandelpad. Volgens afstandmeten is het iets meer dan 700 meter. De heuvel was spierwit en spekglad maar ook dat was eigenlijk geen probleem, zelfs ik raak gewend aan de gladheid. En via de toeristische route terug, ook weer over het ijs. Dit keer geen poedersneeuw zoals vorige week, maar wel cornflakes ijs op de Spaarndammerdijk: het knarste keihard onder je schoenen.//Joke.


Date: Thu Jan 14 17:23:44 2010

text = We beginnen de training met een rondje Gosschalklaan. Tot zo, Wilma


Date: Thu Jan 14 16:36:57 2010

text = Het geëmmer over Egmond op internet is nog steeds niet voorbij. Geruzie of je nu wel of niet wordt opgelicht als loper omdat je je geld niet terug krijgt. Ik kwam in dat gezeur deze colomn tegen van Wilfried de Jong over Egmond en heroïek: http://www.wilfrieddejong.nl/column/ . Best een leuke comlumn, en geheel in de geest dat Egmond een "heroïsch" imago heeft. Geen idee waar dat toch vandaan komt, doorgaans is het weer in Nederland heel gematigd, ook tijdens de halve van Egmond. Maar wel leuk geschreven. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 14 16:28:29 2010

text = Daar sta ik wel van te kijken, dat de voorbereidingsloop is afgelast. Dat had ik niet gedacht. Ik ben het helemaal met je eens, Eric, dat het erop lijkt dat het de wandelende gemeenteambtenaren zijn die over het aflasten gaan. En wandelen is gewoon een ramp op dit moment.//Joke.


Date: Thu Jan 14 10:59:42 2010

text = Om in de sfeer van afgelaste lopen te blijven... In aanloop naar de Marathon van Rotterdam zou aanstaande zondag de 1e trainingsloop van 20 km op de agenda staan (Road to Rotterdam Trainingslopen). 'Helaas kan deze Trainingsloop bij AV AAC in Amsterdam niet doorgaan, omdat de organisatie - gelet op de weersverwachtingen en de situatie van het parcours op dit moment – het niet verantwoord acht. Tot dit besluit is gekomen in goed overleg met de Gemeente Amsterdam. Wij vertrouwen op je begrip en zien je graag bij de 2e Trainingsloop van 25 km op zondag 7 februari bij Atletiekvereninging AAC!' // Ik begrijp het wel, maar toch... Ik heb dit jaar nu ruim honderd kilometer hardgelopen, waarvan veel kilometers door de sneeuw. Daarbij ben ik slechts één keer uitgegleden. Nu denk ik eigenlijk dat hardloopevenementen door wandelende gemeenteambtenaren worden afgelast, want wandelen is met deze gladde wegen veel lastiger dan hardlopen. Toen ik gisteren boodschappen deed, ben ik talloze keren uitgegleden (maar dat had ik misschien ook beter hardlopend kunnen doen)... Ik vraag me af of het komende weekeinde de vele georganiseerde wandeltochten ook zijn afgelast, want dat is pas echt gevaarlijk; dat wandelen... ;-) // - eric


Date: Wed Jan 13 23:14:43 2010

text = Hardlopen over sneeuw en ijs gaan ook mij beter af dan wandelen of fietsen over sneeuw en ijs. Je moet echter wel alert blijven lopen. Dus niet te veel afdwalen in gedachten. Goed schoeisel (dus met voldoende profiel) scheelt ook. Ciao, Bram


Date: Wed Jan 13 22:51:08 2010

text = Ondanks dat met name de stoepen zo glad zijn was het toch goed lopen vanmorgen in het Westerpark met de Start to Run groep. Ik kwam ook nog Edith tegen, ze had een ronde van 9 km gelopen. Hopelijk is het morgenavond ook zo goed te doen. Dan geeft Wilma de training, die lijkt helemaal geen last te hebben van de omstandigheden, die verzint gewoon wat andere paadjes. Gelukkig begint mijn stress over de sneeuw en gladheid af te nemen, blijkbaar went het.//Joke.


Date: Wed Jan 13 13:35:02 2010

text = |Hai Greta, ook ik had zo mijn bedenkingen over het lopen in de sneeuw en bij gladheid, het was dan ook voor mij gisteravond de eerste x dat ik dacht; kom op, je kunt altijd nog afhaken! En inderdaad zoals Joke al schrijft; het was goed te doen en ik was dan ook blij dat ik mee was gegaan, weersomstandigheden houden mij dus niet zo snel meer tegen. Dus Greta, tot de volgende x? Grtjes, Karin


Date: Tue Jan 12 22:41:46 2010

text = Greta, juist bij het nordic walken is er iemand vorige week op de spiegelgladde parkeerplaats gevallen. Die stokken helpen dus totaal niet bij gladheid heb ik nu gemerkt. Hardlopen is gek genoeg beter te doen dan fietsen of wandelen - niet dat ik dit iedereen aanraadt, dat ook weer niet. Vervelend dat je gevallen bent, dan ben je wel even wat vertrouwen kwijt. Het wordt weer tijd dat de straten en stoepen begaanbaar zijn. Hopelijk is het morgenochtend niet al te glad, op de terugweg vanavond leken we wel over een ijsbaan te fietsen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 12 22:38:47 2010

text = De training vanavond: er waren 13 lopers, 8 mannen en 5 vrouwen. Afgelegde afstand: 8600 meter, en een paar mannen hebben ruim kilometer meer gelopen. Het fietspad naar het fitnesstoestel was prima te belopen. Toch koos ik weer voor het pad langs het water waar we vorige week ook liepen. Het was weer heel mooi daar, maar helaas liep daar een stelletje waarvan de man een beetje gestoord is en die deelde een schop uit aan een loper. Die loper incasseerde dat gewoon en liep verder, hij kan wel een stootje hebben. Vervelend die rare agressie opeens. Volgens mij is het dezelfde man die een keer woedend was omdat "die lopers me omver duwden", dat was op het natuurpad. We zijn overigens maar meteen doorgelopen naar het Beeld van de verdwenen boer, ipv af te wachten of hij weer zou opduiken terwijl we even stonden te stretchen. Bij het Beeld van de verdwenen boer twijfelde ik even waar we heen zouden gaan en ik besloot naar de Paal te lopen. Vorige week waren we daar met Wilma, met die heerlijke poedersneeuw. Toen zei ze nog dat er iedere keer wel iemand was die de Paal niet kende. Ook nu weer :-)


( bij een andere paal )

Er werden tweetallen gevormd voor een ontmoetingsloopje om de voetbalvelden heen, een ronde van 2600 meter. De vlotte lopers over het pad van "de kilometer" en de andere helft over de Naritaweg, waar het best nog glad was. Maar we lijken er wel aan gewend te raken, tenslotte kunnen we wekenlang geen molentjes lopen. Er waren een paar mannen die steeds versnelden, daar was dus behoefte aan en vandaar mijn keuze voor een ontmoetingsloop om deze langere ronde. Inderdaad kwamen er een paar mannen ver de hoek van de Naritaweg, zo'n verre ontmoeting heb ik niet meer meegemaakt na de combinatie Greta-Andries :-) maar het kan dus nog steeds in onze groep. Mijn complimenten aan de lopers, dat ze zo goed wisten te lopen onder deze omstandigheden. We gingen weer terug naar het Beeld van de verdwenen boer, met een mogelijkheid om een rondje om de kerk te lopen en dat deden een paar lopers. Dan weer terug naar het fitnesstoestel (daar werd ook een extra rondje bruggen gelopen door de snellere lopers) voor een korte cooling down en weer terug naar de spartelvijver. Het was bijna een normale training ;-) maar het leek wel te vriezen terwijl we liepen. Waarschijnlijk tref ik morgenochtend een spiegelglad park aan als ik daar met de Start to Run groep naar toe ga. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 12 18:31:41 2010

text = Deze week op dinsdag en donderdag tijd maar ik dors niet. Al een paar keer een nare (uit)glijer gemaakt op weg naar werk zowel te voet als te fiets. Misschien moet ik gaan Nordic Walken want dan heb ik hulpstokken... Groetjes, Greta


Date: Tue Jan 12 16:28:24 2010

text = Vanavond zien we wel hoe de paden erbij liggen. Jeroen wacht nog even op laatkomers. En over ons beschaafd prikbord: het mooie is dat we maar voor een kleine groep mensen interessant zijn, en we zijn ook nog eens een instuif. Dat losse en vrije maakt denk ik de sfeer ook wat losser en wie weet kunnen mensen wat meer relativeren. Als ik regelmatig berichtjes lees over lopers die "boos en verdrietig" waren omdat Egmond was afgelast dan begrijp ik er even niets meer van. En als we vanavond in het park lopen dan begrijp ik het weer helemaal: gewoon lekker lopen! Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 12 12:52:11 2010

text = Helemaal mee eens Joke! En wat is ons eigen prikbord dan toch een baken van beschaving op het net. Volgens mij voor 99% te danken aan het feit dat er geen anonieme bijdragen zijn. /Frank


Date: Tue Jan 12 11:29:00 2010

text = Wel netjes dat de Vondelparkloop het inschrjfgeld niet incasseert. En de afstand van de vervangende duurloop heb ik ook niet kunnen vinden, maar het zal waarschijnlijk gewoon 10 kilometer zijn. Of ze vormen meerdere groepjes. Over inschrijfgeld gesproken: in het gastenboek van Egmond wordt de organisatie de huid volgescholden omdat het startgeld niet wordt terugbetaald. Mensen kunnen goed los gaan op internet. Behoorlijk stijlloos vind ik dat. De organisatie heeft wel nagedacht over wat te doen voor de "gedupeerde" lopers. Waarschijnlijk krijgt iedereen een éénmalige pincode waarmee je 25% korting krijgt als je volgend jaar weer inschrijft. Eerlijk gezegd kan ik niet zo inzitten over dit geld, het gaat niet om grote bedragen en ik heb wel wat over voor mijn sport. Gewoon keuzes maken voor je sport: tijd vrij maken, je hoofd vrij maken, je eten hier en daar aanpassen, niet te veel (of helemaal niet) drinken, en wat geld investeren. Als je echt wilt lijkt me dat niet teveel gevraagd en je krijgt er veel voor terug! Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 11 19:50:42 2010

text = Yep ik stond ingeschreven voor de Vondelparkloop (10km). Er wordt wel een alternatief aangeboden door organisator Phanos; een duurloop (km ?) vanaf 09.45 uur (vertrek Olympisch satdion). Groetjes, Raimond.


Date: Mon Jan 11 12:59:03 2010

text = De Vondelparkloop gaat volgende week zondag niet door. Geen idee of er lopers van ons zich hebben ingeschreven. Ik weet wel dat Fatima en Nora van het zondagmiddagloopje (de 5 km) er heen wilden gaan maar het gaat dus niet door. De Bokkeloop is gisteren dus ook niet doorgegaan, wat de theorie onderuit haalt dat Egmond alleen is afgelast omdat het massaal evenement is. Ook de kleinere loopjes zijn dus afgelast. Ik weet niet wat ons in het park nog te wachten staat maar vanmorgen was het doorgaans lastig wandelen met nordic walken. Ik denk wel dat hardlopen makkelijker gaat dan wandelen, hoewel we dit keer maar drie(!) hardlopers zijn tegengekomen, meestal zijn dat er veel meer op de maandagochtend. Het stuk langs het spoor naar het konijnendijkje (Contactweg) was gisteren zwaar om te lopen, en vanmorgen was er een sneeuwschuiver vastgelopen :-) Wel waren we hem dankbaar, want het stuk waar hij wel doorheen was gekomen was ter afwisseling heerlijk te wandelen, eindelijk weer eens tempo na al dat gezwoeg.//Joke.


Date: Mon Jan 11 12:44:39 2010

text = Hoi Marina, je berichtje is duidelijk overgekomen! Jeroen heeft niet eenzaam en alleen hoeven lopen want uiteindelijk waren ze met 5 lopers een uurtje eerder gestart, zie ook verslagje op het zondagprikbord. Fijn dat je zo lekker geschaatst hebt! Tenslotte kunnen we het hele jaar door hardlopen maar niet schaatsen :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 11 12:15:47 2010

text = Inmiddels raak ik een klein beetje in de war van dit prikbord en het zondagse. Ik hoop dat mijn melding dat ik gisteren toch ging schaatsen op de goede plek stond. Nogmaals excuus Jeroen. Zie verder het zondagse prikbord! Marina


Date: Sun Jan 10 20:11:35 2010

text = Gert Jan, misschien hadden jullie geen barre omstandigheden tijdens het lopen maar jullie hebben zeker een stuk vlotter gelopen dan wij vanmiddag! Ik las op internet dat honderden lopers zelf zijn gaan lopen in Egmond. Alleen, of in groepjes. Sommige zelfs met hun startnummer opgespeld. Er zijn dan ook veel lopers die er een weekendje uit van maken en in een hotelletje overnachten of een huisje huren met een groep lopers. Groot gelijk dat ze dan toch gaan lopen! Het parcours was goed te doen vonden ze. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 10 16:09:57 2010

text = Vanochtend hebben Frank, Eric en ik een duurloop gedaan van bijna 3 uur in vnl. Amsterdam Noord en het schitterende Waterland. Het echte bikkelen was niet nodig, het was een vrij zachte ochtend, geen echte uitdaging dus... Helaas zou ik zeggen, een beetje meer wind, sneeuwjacht en kou was fijn geweest;-)! Gert Jan


Date: Sun Jan 10 15:08:55 2010

text = Bij de Bokkeloop werd vandaag om 11.00 (eerste start om 12.00) besloten, dat het evenement niet door zou gaan. Bij een klein, lokaal evenement met voornamelijk deelnemers uit Halfweg en Zwanenburg kan zo'n late afgelasting nog wel. Ik heb uiteindelijk beide rondes maar alleen gelopen. Het is de bedoeling om het evenement begin Februari alsnog plaats te laten vinden. Geïnteresseerden dienen de website (zie bericht 7 Januari) in de gaten te houden. Ciao, Bram


Date: Sun Jan 10 00:35:50 2010

text = Niet omdat ik zaterdag al 63 km liep..., maar familiaire verplichtingen zullen mijn zondag looploos maken. Zondagochtendbikkels: veel succes, met name tussen km 7 en 17! /-Pieter


Date: Sun Jan 10 00:22:07 2010

text = @Frank/Eric, ok, hoe helser hoe beter, ik ben erbij;-) Gert Jan


Date: Sat Jan 9 21:36:23 2010

text = Morgenmiddag vertrekken we weer om vier uur bij de spartelvijver voor een 5,10 en 16 kilometer. Zelf ben ik er al om drie uur en loop ik alvast een uurtje om om vier uur de andere lopers mee te nemen. Marina loopt ook mee. Dus tot morgen drie of vier uur. Jeroen


Date: Sat Jan 9 21:11:33 2010

text = Mooi Frank, daar ga ik proberen bij te zijn (mits de weersomstandigheden het enigszins toelaten). Op het zeskilometerpunt zal ik aanhaken. Ik kijk er nu al verlangend tegenop, want vooral op de twee bruggen in Amsterdam Oost, wil de wind nog wel eens door je gezicht snijden. Vanochtend liep ik over de brug bij IJburg en daar heb ik even mogen beleven wat het is om door stuifsneeuwduinen te lopen. Ik ben benieuwd hoe hels de weersomstandigheden morgenvroeg zijn en bij 'meevallend' weer zie(n) je/jullie me bij de Amsterdamse brug... // - eric


Date: Sat Jan 9 20:29:15 2010

text = Voor de ochtendsneeuwtrotseerders de route van 25km om half tien: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=345121 /Frank.


Date: Sat Jan 9 17:47:34 2010

text = Zoiets wordt tegenwoordig niet meer een uurtje langer lopen genoemd, maar "opschalen" naar twee uur lopen. Klinkt veel stoerder. //Jeep


Date: Sat Jan 9 16:52:23 2010

text = Het berichtje hieronder gaat over Jeroen die een uurtje eerder gaat lopen. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 9 15:59:21 2010

text = Morgenmiddag is er het zondagmiddagloopje, en omdat Egmond niet doorgaat gaat hij wat langer lopen. Hij start om 15.00 uur bij Big Ali, en zorgt dat hij er om 16.00 uur weer is om mee te gaan met de 10 of 16 km. Dit als onderdeel van zijn voorbereiding voor Bouillon. Als je wilt kun je ook dat uur extra met hem mee lopen. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 9 14:39:18 2010

text = Na ampel beraad, morgenochtend om 9:30 h. toch een ruime halve, 25km, rondje BigAli-Amsterdam Noord, route volgt vanavond... /Frank.


Date: Sat Jan 9 13:20:31 2010

text = Egmond gaat niet door, we zullen nooit weten of Egmond nu wel of niet goed bereikbaar zou zijn voor alle deelnemers. De weg van Egmond naar Bakkum was vandaag slecht te doen met de auto, en misschien zijn alle wegen in de omtrek zo slecht. Dan is het wel begrijpelijk dat deze beslissing is genomen. //Joke.


Date: Sat Jan 9 10:36:05 2010

text = Le Champion (de organisator van Egmond halve marathon) heeft de MTB strandrace afgelast. Niet iedereen weet misschien dat in het weekend van de Egmond halve marathon op de zaterdag een mountainbike strandrace wordt georganiseerd, sommige deelnemers doen mee met het combi-klassement. Zaterdag fietsen, zondag een halve marathon lopen. Maar het fietsen gaat niet door, en om 13.00 uur vanmiddag besluit de organisatie of het lopen morgen wel doorgaat. Ik begrijp de spagaat waarin de organisatie zich bevindt. Natuurlijk zijn ze er op gebrand om juist eindelijk weer eens een zware editie door te laten gaan, maar veiligheid staat voorop. En je wilt niet te vroeg onterecht aflasten maar ook weer niet op het laatste moment als iedereen al op weg naar het evenement is. Tenslotte komen de deelnemers uit het hele land en ze riskeren een lange reis (waarvan je maar hoopt dat je niet in een file terechtkomt of met de trein komt vast te staan) om te ontdekken dat het evenement toch nog op het laatste moment is afgelast. En nu is het afwachten of het vandaag echt ontzettend zwaar gaat sneeuwen of dat het mee gaat vallen. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 8 15:39:15 2010

text = Zie het Egmondblogje voor de laatste ontwikkelingen. Leuk plan, Frank, een winterbiathlon als alternatief programma. We hoeven ons niet te vervelen zondag, als Egmond niet doorgaat of als je zelf besluit niet te gaan. Ikzelf ga in ieder geval niet en Jeroen ook niet. De reden: het is onzeker hoe laat we thuis komen en dat is niet handig als je kinderen hebt. Ik ga voor het zondagmiddagloopje (en 's morgens natuurlijk de sportschool). En zie ook de Bokkeloop een paar berichtjes hieronder. Als die doorgaat tenminste ;-) Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 8 14:42:53 2010

text = [weer een winterbericht] Egmond weet ik nog niet maar het schaatsen op de Bosbaan vanochtend was prachtig. Als Egmond wel afgelast word stel ik een winterbiathlon voor, heen-en-weer naar bosbaan rennen en die een paar keer heen en weer schaatsen, het is prachtig glad ijs (dat kon ik van het Amsterdamse Bos niet zeggen, daar was ik echt de enige schaatser en stond overal enkeldiep in sneeuw-water), terwijl de Bosbaan vlak als een biljartbal is en droog, alleen wel wat sneeuw natuurlijk. /Frank


Date: Thu Jan 7 23:36:33 2010

text = Wellicht interessant voor hen, die het leuk vinden om aanstaande zondag betrekkelijk dichtbij huis in georganiseerd verband te lopen: 30e Bokkeloop, Zwanenburg, website: http://bataaf.com/archief/765

(afz:?)


Date: Thu Jan 7 21:52:01 2010

text = Tien lopers, 8860 meter (of iets meer als je met Wilma mee liep over het konijnendijkje). Unieke poedersneeuw, het knarsen bij het grasveld om de kantoren heen net voorbij de Paal was ongekend. Bij iedere stap dat zalige geknars. Het leek wel poedersuiker. Heerlijk gelopen, ook nog met versnellingen als je wilde. Groetjes, Joke.Date: Thu Jan 7 16:41:16 2010

text = Dag lopers, vanavond gaan we het park uit richting de paal. Ik heb een prachtig besneeuwd pad ontdekt. Be there! Wilma


Date: Wed Jan 6 08:59:01 2010

text = De training gisteravond: er waren 14 lopers, 7 mannen en 7 vrouwen. Het park was op sommige stukken een beetje glad, dus ik heb de tactiek van Wilma toegepast: juist over paden lopen in het donker, daar ligt vaak nog sneeuw zodat je er goed kan lopen en de sneeuw zorgt meteen ook voor verlichting. Marion kwam met het idee om over het pad langs de Haarlemmervaart te lopen. Na hevige twijfel (in gedachten zag ik al een paar lopers een ontzettende smak maken op het paadje bij het sluisje) besloot ik de gok te wagen en dat pakte goed uit. Er is zelfs iemand op het ijs gaan staan, dat was Frank. Dan vanaf de parkeerplaats van het Ing-gebouw verder naar het Beeld van de verdwenen boer en om het kerkje heen. Even nagedacht, want de parkeerplaats was maandagochtend spekglad dus konden we van hieruit niet naar het schelpenpad. Dan over het konijnendijkje, en dat was inderdaad heel goed te doen. Raimond en Pieter Jan waren naar het bushokje doorgelopen, op zich begrijpelijk omdat we daar inderdaad meestal naar toe gaan. Ik hoopte ze weer bij het viaduct tegen te komen, en dat was ook zo. Ze waren teruggelopen en via het schelpenpad gelopen. Ik ben vergeten te vragen of de parkeerplaats inderdaad nog zo glad was, maandagochtend was er iemand van mijn groep daar gevallen bij het nordic walken. Liepen we eindelijk een keer in de sneeuw zodat niemand kon roepen “er ligt geen sneeuw, hoor!”, de tegenhanger van de uitroep “ze hebben ‘m al” die je vroeger heel vaak hoorde als je aan het joggen was. Maar goed, we waren dus weer met z’n allen bij het viaduct en daar heb ik een foto gemaakt.

Vanaf daar was de opdracht om een kilometer te lopen, via de hoek begraafplaats om het rondje zandstort en weer terug. Blijkbaar was dat ook goed te lopen want sommige lopers benutten dit stukje om te versnellen. Dan naar het fitnesstoestel en weer over het pad langs de Haarlemmervaart en via het fietspad weer terug. Toch nog 7400 meter gelopen, dat had ik niet gedacht. De lopers namen de omstandigheden gemoedelijk, zonder enig probleem. Klasse! Ik werd er ook nog even op gewezen dat we de afgelopen Team 10 niet hebben zien lopen. Ik meende ze nog gezien te hebben, maar nu twijfel ik. Zouden ze een winterstop hebben of gaan hun trainingen niet door met deze weersomstandigheden? Ik hou de diverse loopfora in de gaten en heb de indruk dat de trainingen door het hele land gewoon doorgaan. Er zijn wel wat loopjes afgelast, met name ook door de slechte bereikbaarheid van de locaties; zowel voor deelnemers als voor de ambulancedienst. En nu las ik in de krant dat het strooizout bijna op is, door de vele neerslag moest er vaker worden gestrooid dan anders. En er is gisteren bij IJburg geschaatst! Groetjes, Joke.


Date: Tue Jan 5 17:26:21 2010

text = De training vanavond: we gaan om 19.00 weg en dan via het fitnesstoestel naar de hoek begraafplaats. We zien wel hoe het park erbij ligt. Als het nog steeds een beetje glad is dan doen we gewoon rustig aan en laten de versnellingen zitten. Die komen dan wel weer als het niet meer glad is. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 3 12:18:04 2010

text = Met -7 vetrok de ochtendgroep (Eric, GJ, Pieter en Frank) en met -2 finishte we. Tussemdoor nog heel even OP de Bosbaan gestaan, vier overmoedige jongens die eroverheen fietste werden door de politie van het ijs gehaald. Weer lekker gelopen, slechts 1 glijpartij, ijslopen went snel, mooi weer 25 km gelopen. /Frank.


Date: Sun Jan 3 08:16:49 2010

text = Het zondagmiddagloopje: om 16.00 uur gaan we voor een duurloop, en je kunt kiezen voor 5, 10 en 16 km. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 2 23:43:49 2010

text = Frank, ik ben er morgenochtend bij, Gert Jan


Date: Sat Jan 2 18:22:17 2010

text = En nog even de uitnodiging voor morgenochtend naar boven halen, het wordt weer perfect weer (1 graad, zonnetje...) 25km, vertrek 9:30h Big Ali, route zie http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=342049 /Frank


Date: Sat Jan 2 11:38:29 2010

text = Even een andere sport, vanochtend een half uurtje geschaatst op de Spartelvijver. Hobbelig sneeuwijs, maar stevig en prachtig, een aanrader! /Frank.


Date: Sat Jan 2 11:29:25 2010

text = Even in het kader van de goede voornemens die sommige mensen hebben en de reclame die daar op inspringt: ik gekijk zojuist de route op afstandmeten.nl die Frank morgen gaat lopen en lees een advertentie met de tekst:"Ik was dik en ongezond tot ik dit simpele plan ontdekte.... slank 5 tot 17 kg vet af in 11 dagen." Zouden er echt mensen zijn die geloven dat dit kan? Ook bij hardlopers is het vermogen om vet te verbranden beperkt, je kunt maar pakweg 1 tot anderhalve kilo vet per week verbranden. Daarna gaat je lichaam de eiwitvoorraad aanspreken, oftewel je spieren. Net wat je niet wilt! Juist je spiercorset houdt je sterk, fit en weerbaar tegen loopblessures. Spieren geven vorm aan je lichaam en spieren verbruiken veel calorieën, dag en nacht. Allemaal gunstige effecten. Bovendien neemt je spiermassa sowieso af door de jaren heen, zonde om dat proces te bespoedigen. Ik zou zeggen: zorg goed voor jezelf, voor lichaam en geest. Die twee komen mooi samen bij het hardlopen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 2 11:09:17 2010

text = En dan een korte vooruitblik: er staan weer wat "vaste" loopjes op het programma zoals Egmond, Schoorl, Rotterdam, La Roche, de Midzomernachtcross, Texel, Amsterdam. Verder gaan er natuurlijk lopers andere loopevenementen. Mijn project voor 2010 is natuurlijk de Amsterdammarathon. Ik hoop daar te lopen, en dan ook nog in het gezelschap van veel Hardloopgroep Westerparkers. Met z'n tienen, dat moet wel lukken! Wat me verder nog even opvalt na 10 jaar hardloopgroep in het Westerpark is dat het nu in de zomer zo ontzettend druk in het park is. Nu lopen we in het donker, het is koud, en ook nog regelmatig glad door de sneeuw. Dus het is lekker stil in het park :-) In de lente en zomer breekt weer een onwaarschijnlijke drukte aan met barbecuers, fietsers, skaters (hoewel, die zie ik niet zo veel meer), wandelaars, honden, peuters op driewielers, kinderen in de spartelvijver, ijscokarretjes. Heel gezellig maar het heeft wel wat consequenties voor ons: maken dat we wegkomen uit de ergste drukte. En dat kan ook prima. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 2 10:55:35 2010

text = Even een korte terugblik over de opkomst van 2009. Er waren 1822 opkomsten, en dat natuurlijk weer vrij precies verdeeld over de mannen en vrouwen: 901 mannenopkomsten en 921 vrouwenopkomsten. Deze opkomsten werden gedaan door 125 lopers, en daar is wel verschil tussen de mannen en vrouwen: er zijn 51 mannelijke lopers komen trainen tegenover 74 vrouwelijke lopers. Onze loopgroep is een instuif, en dat is te merken. Pakweg de helft van de lopers komt 10 keer per jaar of vaker, de andere helft komt dus minder dan 10 keer. Dat is minder dan één keer per maand, en er zijn best mensen die bijvoorbeeld 8 keer in een jaar komen en dat keurig verdelen over de verschillende maanden. Of lopers komen een paar keer achter elkaar en blijven vervolgens weg. Ook een veel voorkomend patroon: pakweg één keer in de twee weken mee trainen. En dan zijn er natuurlijk ook lopers die wekelijks komen. Bij het tellen van de opkomsten heb ik meteen een top 10 samengesteld van de mannen en vrouwen. De top 10 bij de mannen: 1. Peter W met 56 opkomsten. 2. Gert Jan (55). 3. Jeep (52). 4. Jeroen (50). 5. Pieter Jan (49). 6. Hans (47). 7. Frank (46). 8. Jasper (38). 9. Carlo (32). 10. Raimond (31). De vrouwen: 1. Annemieke (51). 2. Evelyn (42). 3. Greta (41). 4. Magda en Karin (38). 5. Ingrid (37). 6. Jessie (35). 7. Simone G (33). 8. Ina (32). 9. Roosmarijn (31). 10. Jet (29). Dit zijn maar kale cijfers, achter de getallen zitten natuurlijk hele verhalen. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 1 15:43:25 2010

text = Maandag heerlijk gelopen naar Haarlem Spaarnwoude.Aldaar aangekomen heb ik de trein teruggepakt naar CS.Onderweg zat ik wat na te denken: 2010 belooft een interessant loopjaar te worden en ook een belangrijk jaar voor de hardloopgroep. Joke heeft deze groep gestart in 2000 en in de lente bestaat de groep 10 jaar. Wat opvalt is dat er heel veel lopers van de hardloopgroep gebruik hebben gemaakt. En ondanks al die verschillende gezichten heeft de groep voor mij altijd dezelfde goede sfeer gehad. Als partner van Joke kijk ik natuurlijk door een subjectieve bril, maar ik vind dat daar een enorme kwaliteit van Joke ligt. In het verbinden van mensen door sport. Dat niveau zie je maar zelden terug. In 2009 zijn er twee leuke nieuwe projecten gestart, die in 2010 een vervolg zullen krijgen. Het eerste project is de zondagmiddagloop. Elke zondagmiddag wordt er om vier uur een 5, 10 en 16 km duurloop gehouden. De 16 zal op een gegeven moment iets worden uitgebouwd met een extra ronde naar 20 en 25. Want daar kom ik gelijk bij het tweede project en dat is de marathon van Amsterdam in oktober. Daar starten we met een flinke groep en flink wat debutanten. Het leuke van de zondagmiddagloop is dat de kracht van de hardloopgroep daar helemaal tot uiting komt. Ik doel hier uiteraard op het verticale karakter van de groep. Rustige lopers, snelle lopers, lopers die een paar kilometers lopen en lange-afstandslopers. Alles komt bij elkaar en Joke maakt er een groep van en dat is de enorme kracht van dit initiatief. Maar het belangrijkste zijn alle klanten die dit de afgelopen 10 jaar hebben mogelijk gemaakt. Ik wens iedereen een goed nieuwjaar toe! Zelf ben ik er om zondag 1600 uur bij de spartelvijver als begeleider van de 10km.Jeroen


Date: Fri Jan 1 13:57:56 2010

text = Allemaal een mooi nieuw jaar, vol loopjes en andere mooie belevenissen. Voor de voorjaar marathonlopers en alle andere liefhebbers zondagOCHTEND weer een 25km, 9:30h Big Ali, route zie http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=342049 /Frank


Date: Fri Jan 1 11:32:38 2010

text = Met die 12,5 km hebben jullie zeker weten de eerste kilometers van heel Nederland gelopen :-) Erg leuk! En ik wens, net als Raimond, alle lopers een heel mooi jaar toe. Wie weet tot zondagmiddag! Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 1 02:08:59 2010

text = Hardlopend van 2009 naar 2010. Erwin, Vitaly, Peter en ik hebben de spits afgebeten. Van Westerpark naar Ruigoord, daar bij een groot kampvuur het vele vuurwerk aanschouwd, geproost met zelf meegebrachte thee en een klein flesje champagne. Heen letterlijk geen hond tegengekomen. Terug werden we de hele weg vergezeld door mooi vuurwerk wat echter ook wel veel herrie gaf. Om 1.30u waren we terug bij Big Ali. Leuke reacties als: "Zo, jullie zijn de eerste lopers van deze nieuwjaarsloop, jullie zijn toppers, droom ik of is dit echt?" Voor ons is 2010 sportief begonnen en kunnen we al 12,5 km. op de teller zetten. Voor alle lopers eveneens een sportief jaar gewenst met mooie tochten. Wilma