- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief maart 2009 --


Date: Tue Mar 31 22:38:45 2009

text = Nog even de belangrijke mededeling: vanaf vanavond 00.00 uur kun je je inschrijven voor de Damloop. Ik gok dat met name de zaterdagavond populair zal zijn. En pas op, morgen is het 1 april. Laat je niet in de luren leggen! Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 31 22:36:41 2009

text = De training vanavond: er waren 28 lopers, 11 mannen en 17 vrouwen. De totaal afgelegde afstand: 8540 meter. De eerste training in het volle licht en er waren meteen veel mensen in het park: ouders met kinderen, voetballers op het grasveld en wandelaars. Gezellig en ook een voorbode voor wat nog komen gaat. Tot vorige week hadden we de ruimte helemaal voor onszelf en nu wordt dat weer inschikken. De lopers gingen voor de warming up het parkje in voor een rondje om de vijver. Inmiddels kwamen er nog wat lopers aangejogt en gefietst en ik stond er nog om ze te ontvangen. Daarna liepen we ook het parkje in voor wat losmaakoefeningen. Dan weer een rondje om de vijver en even stretchen. Dan een langere opdracht, over een ronde van 900 meter twee keer: de eerste keer rustig en de tweede keer met een versnelling over het fietspad en rustig terug. Opties waren er natuurlijk: niet versnellen, of één ronde ipv twee rondes. Net wat je wilt. Dan in molentjes over het fietspad via het fitnesstoestel naar het viaduct. Op mijn weg daarheen stond er een loopster op me te wachten, ze had last van haar knie, heel jammer. Ik sprak haar even en gaf haar sleutel terug. Samen met Susanne ging ik daarna de groep achterna in de hoop dat Wilma alvast iets had bedacht maar dat bleek niet nodig. Of de lopers hadden niet door dat ik laat aankwam of ze waren beleefd en deden alsof ze het niet merkten. Dan de opdracht voor een rustig rondje begraafplaats, even weer verkennen de eerste keer van het seizoen. Toen iedereen binnen was hebben we even gestretcht, en er werd voor de tweede ronde gestart. Nu eventueel sneller, en ik nam de tijd op. Sommige lopers lieten dit tweede rondje even gaan, en dat was nog net te doen in het ondergaande zonnetje. Iedereen ging op weg. Wel even vreemd, ik vergat bijna mijn stopwatch te pakken. Iets te weinig spanningsboog zonder tijdmetingen en veel trainingen aan beginnersgroepen! Dat gaat wel weer veranderen in het licht. Mijn voorspelling was dat de eerste loper in 4.45 minuten zou binnenkomen, en dat was ook zo. Het was wel een andere loper dan ik had verwacht: Ramon en ik had Hans verwacht. Toen iedereen binnen was gingen we weer het viaduct onderdoor en dan de laatste opdracht: twee rondjes om het natuurgebied (900 meter per ronde) waarvan de tweede ronde iets sneller. Iedereen snapte natuurlijk meteen de opties (één rondje en eventueel geen versnelling). De moeder van Jeroen fietste langs, heel toevallig. Ze had al gekeken of ze Jeroen nog zag lopen maar dat doet ze ook als ze de olympische spelen toevallig op tv ziet voorbij komen ;-) Dan weer terug naar de spartelbak, via het fitnesstoestel. Toch een fris avondje zo op het einde maar wel prachtig. Wel lastig met kleding, maar veel lopers waren praktisch en bonden hun jasje om hun middel. Donderdag geeft Wilma de training, en kan ik lekker meedoen. Dan kan ik wel een korte broek aan. Groetjes, Joke.

tijden


Date: Tue Mar 31 22:30:23 2009

text = Dag westerparkloop-groep! Hoe is het met jullie? Sinds mijn verhuizing loop ik tegenwoordig bij de atletiekvereniging. Heeft iemand het mailadres/telefoonnummer van Wilma? En zou iemand mij dat kunnen mailen? aafkelaumans@hotmail.com? Heb morgen met haar afgesproken om te sporten en wil haar nog even contacten! Haar nummer ben ik ergsn kwijtgeraakt. Groetjes, Aafke


Date: Tue Mar 31 16:10:24 2009

text = De training vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur en gaan dan het oude park in, rondom de vijver. Groetjes, Joke en het het is weer korte broekentijd :-)


Date: Mon Mar 30 21:19:30 2009

text = Voor de liefhebbers van de Damloop die niet net als Evelyn via hun bedrijf of werkgever kunnen inschrijven: vanaf 1 april middernacht kun je inschrijven. Ben benieuwd of de hype zo groot is dat de volgende ochtend geen startnummer meer te krijgen is. Dan gaat het echt de verkeerde kant op met het hardlopen en moet óf het aantal lopers in Nederland gehalveerd worden óf het aantal loopjes worden verdubbeld.... Joke.


Date: Mon Mar 30 21:15:32 2009

text = Het onderzoek is denk ik geen recht gedaan met dit korte stukje. Maar dan nog denk ik ook niet dat lopers zich hier iets van aan gaan trekken. Ook was er een keer een onderzoekje met als conclusie dat achterwaarts lopen veel efficiënter was om af te vallen. Alsof iemand dat dan ook werkelijk gaat doen :-) Maar wie weet hebben trainers van topsporters iets aan onderstaand artikeltje, maar moeten er waarschijnlijk nog vele onderzoeken volgen voordat het zover is. Groetjes, Joke.


Date: Mon Mar 30 09:59:51 2009

text = Alleen zo'n snelle reactie is al een mooie reden om dit bericht te plaatsen ;-). Volgens mij bedoelde de onderzoeker niet dat alle mannen nu 13,28 km/u moeten lopen, maar dat er voor elke afstand een ideaal tempo bestaat (maar welke loper wist dat eigenlijk nog niet) Misschien een reden om het onderzoek wat serieuzer te nemen: de website vermeldt ook dat kristallen bollen niet werken (ben ik weer een illusie armer), informeert ons hoe we de komende aardbeving in Californië kunnen overleven (nou, dat gaat wel lukken), een top-10 of mad scientists (volgens mij staan ze allemaal op hun eigen website), top-10 of aphrodisiacs en dat een stofzuiger menselijke emoties aanvoelt... (dat wisten we natuurlijk al lang) // - eric


Date: Mon Mar 30 09:41:38 2009

text = Weer zo'n onderzoek met bevindingen die meteen bij het vuilnis kunnen. Hoor je nooit meer wat van terug.


Date: Mon Mar 30 09:31:40 2009

text = Optimale hardloopsnelheid berekend DELFT - Amerikaanse wetenschappers hebben berekend bij welke hardloopsnelheid je de grootste afstanden kunt afleggen met een in verhouding zo laag mogelijk energieverbruik. Uit het onderzoek aan de universiteit van Wisconsin-Madison in de Verenigde Staten blijkt dat de optimale hardloopsnelheid voor mannen op 13,28 kilometer per uur ligt. Vrouwen lopen het meest efficiënt als ze een snelheid van 10,4 kilometer per uur aanhouden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Livescience. Bij het onderzoek werd het energieverbruik van zowel mannelijke en vrouwelijke hardlopers gemeten terwijl ze met verschillende snelheden op een loopband liepen. Energieverbruik De wetenschappers brachten voor elke proefpersoon steeds de zuurstofinname en de uitstoot van koolzuurgas in kaart. Op die manier berekenden ze voor zowel mannen als vrouwen de snelheid waarbij in verhouding tot de gelopen afstand de minste energie werd verbruikt. Opvallend was dat een relatief langzaam tempo van 7,2 kilometer per uur leidde tot het minst effectieve energieverbruik. Volgens de onderzoekers is die snelheid onnatuurlijk voor het menselijk lichaam, omdat het precies tussen joggen en hardlopen in zit. Zuinig “Er is maar één optimale snelheid”, aldus hoofdonderzoekster Karen Steudel. “Dat tempo brengt je op de zuinigste manier naar de plek waar je heen wilt.” (bron www.nu.nl ) // - eric


Date: Fri Mar 27 18:47:22 2009

text = Fietssleutels zijn gelukkig terecht! Joke.


Date: Fri Mar 27 13:19:06 2009

text = De UvA/HvA doet dit jaar mee aan de Dam-tot-Damloop met maximaal 500 lopers (medewerkers en studenten). Als je werkt of studeert bij de UvA of de HvA kun je je opgeven via www.uva.nl/damloop . Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen, maar moet wel een verplichte donatie doen aan het door hen gekozen goede doel (Emma kinderziekenhuis). Ik heb me net opgegeven; leek me een mooie gelegenheid om eindelijk eens mee te doen aan de Dam-tot-Dam. Misschien kom ik tussen die 500 mensen nog andere Westerparkers tegen? Evelyn


Date: Thu Mar 26 21:56:08 2009

text = De training vanavond: er waren 13 lopers, 8 mannen en 5 vrouwen. Een tijdje voor de training zag het er licht uit maar toen we verzamelden begon het te regenen. Af een aan tijdens de training, het was vooral een motregentje. Dus het viel wel mee. Wel iets eerder gestopt en geen cooling down met oefeningen gedaan, maar lekker vlot naar huis gegaan voor een warme douche. We hebben 6660 meter gelopen. Via de kinderboerderij en het rondje begraafplaats naar de hoek begraafplaats, en dan naar de Y-kruising. Vanaf daar in twee groepen naar de stenen trap bij het natuurpad (1300 meter) in molentjes. Ik ging met het eerste (rustige) molentje mee, en Jeep zou de tweede groep laten starten. Heerlijk gelopen. Iedere keer als je aan de beurt bent even versnellen en dan weer in een steady tempo. Vanavond bleek dat Annemieke niet de enige is die heel erg links aanhoudt in het molentje, Jan Dirk doet dat ook :-) We werden inderdaad ingehaald langs het spoor en haakten bijna nog even aan maar dat ging natuurlijk niet. Dan een rustig rondje met de groep naar station Sloterdijk. Hans en Kirsten kwamen op vlot tempo nog even naar de achterhoede gelopen, die hadden de pas erin. We wandelden over het natuurpad en gingen naar het parkeerplaats bij het Ing-gebouw. Even wat oefeningen gedaan en dan naar het fitnesstoestel terug. Dat mocht eventueel op vlot tempo met een extra rondje over de bruggetjes. Toen iedereen er was gingen we meteen weer terug naar de spartelbak, want we waren natgeregend ondanks dat de regen wel meeviel, het was goed zo. Wel vervelend dat de sleutels van Kirsten weg zijn. De hoop is dat iemand ze per ongeluk heeft meegenomen en daar thuis is achtergekomen en haar even belt. Haar telefoonnummer staat in het berichtje hieronder. Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 26 20:37:16 2009

text = Heeft iemand per ongeluk extra sleutels meegenomen? De twee fietssleuteltjes van Kristen waren weg. Mocht je ze gevonden hebben, haar telefoonnummer is [verwijderd]. Of mail mij even: jokehoed@planet.nl . Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 26 17:52:08 2009

text = De training vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur en gaan via het fitnesstoestel naar de hoek begraafplaats. Groetjes, Joke.


Date: Wed Mar 25 21:13:32 2009

text = De training gisteravond: er waren 14 lopers, 14 mannen en 10 vrouwen. We gingen eerst langs het spoor over de heuvel naar het viaduct. Jeroen wachtte nog even op wat laatkomers en inderdaad waren er daar een paar van. Die kon hij achter ons aansturen en samen met Karin kwam hij eraan toen we bij het viaduct stonden. Ik keek al in de verte waar ze bleven maar ze hadden dus een klein ommetje van 140 meter gemaakt via het fitnesstoestel :-) Daarna vervolgden we onze weg over het schelpenpad en deden een paar stretchoefeningen op de parkeerplaats en dan weer verder, nu naar het einde van de parkeerplaats. Daar sloegen we rechtsaf het viaduct onderdoor. Hier werd gestart voor een één voor één loopje: iedereen ging in de rij staan, op volgorde van tempo. De lopers gingen om beurten weg, de lopers met een rustig tempo het eerst. Langs het spoor, over het konijnendijkje naar het andere viaduct ter hoogte van de kinderboerderij, waar we ook de eerste stop hadden maar dan aan de andere kant. Gert Jan beweerde nog even dat er daar helemaal geen viaduct was, dat krijg je met de hardloopgroep: je bent helemaal in het nu en hebt geen besef meer van de wereld om je heen ;-) Ik ging als laatste weg, na de snelle lopers. Ik zag de groep als een stipje aan de horizon verdwijnen, daar was niet tegenop te lopen. Het werd al een beetje schemerig, dit pad kon nog nét aan. Ik keek goed waar ik mijn voeten zette en zag daardoor vaag in de verte een loper rechtdoor de heuvel afrossen ipv het handige paadje te kiezen naar het sprokkelpad. Toen ik bij het viaduct aankwam waar iedereen al stond te wachten vroeg ik het even na, en het was inderdaad Jeroen. Als eerste binnengekomen en daarom sloeg hij hierna maar meteen twee rondjes over. We gingen naar de hoek begraafplaats voor een vlot rondje zandstort, afgewisseld met een rustig rondje klaverblad. Deze twee rondjes deden we nog een keer op die manier, de éne vlot en de ander rustig. Uiteraard kun je altijd kiezen, het is maar net hoe je je voelt. Er zat veel tempo in de groep, met name Jolein: ze kwam bij het rondje zandstort als eerste binnen. Na deze 4 rondjes was het 5 minuten voor acht en er waren twee keuzes vanaf de hoek begraafplaats: met mij mee via het fitnesstoestel terug naar de spartelbak of een extra ronde via het natuurpad en het Ing-gebouw terug naar de spartelbak. Veertien lopers kozen de lange optie en tien lopers gingen met mij mee. Het was best een koud avondje en het ging nog regenen. Gelukkig maar heel kort. Verder was het de laatste dinsdag in het donker, alleen morgen nog. En dan trainen we weer in het licht. Dat is even moeilijk voor te stellen. We gaan het licht en de drukte weer tegemoet. De tijd dat het park voor de lopers was is weer voorbij. O ja, en het duurloopje op het eind: veel lopers vinden dat wel fijn, je bent lekker ingelopen en een paar extra kilometers kunnen veel lopers prima aan. En ook heerlijk als je juist lekker de korte route kunt nemen :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 24 22:19:25 2009

text = Er zijn weer vele kilometers op het uitdagingsblogje geprikt. Een verslag van de training volgt morgen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 24 15:36:11 2009

text = Vanavond vertrekken we zoals altijd om 19.00 uur vanaf de spartelbak en lopen langs het spoor, over de heuvel, naar het viaduct voor de eerste stop. En dan rechtdoor naar de parkeerplaats. Groetjes, Joke.


Date: Mon Mar 23 21:18:22 2009

text = Verken het Amsterdamse havengebied op de fiets. Nieuwsgierig naar wat er allemaal in de haven te zien is? Ontdek het tijdens een fietstocht door de haven en zie hoe scheepvaart, industrie, flora en fauna samengaan. Door het havengebied lopen vier bewegwijzerde fietsroutes, ieder met een eigen karakter. Haven Amsterdam organiseert havenfietstochten onder leiding van stadsgids Josephine Moons. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De Stadhaven route op zondag 5 april start 10.30 uur. De Westhaven route op zondag 26 april start 10.30 uur. De Hemhaven route op zondag 17 mei start 10.30 uur. De Ruigoord route op zondag 21 juni start 10.30 uur. De Stadhaven route op zondag 5 juli start 10.30 uur. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar, dus meldt u zich nu aan. Aanmelding betekent pas deelname nadat u een aparte bevestigingsmail heeft ontvangen. Deelnemers krijgen nader bericht over de startlocatie. http://www.portofamsterdam.nl/smartsite20930.dws Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid de routes fietsen? /Ronald


Date: Sun Mar 22 19:57:48 2009

text = Nog even een klein uittrekseltje van wat berichtjes hieronder. Inge biedt een startbewijs aan van de Zandvoort Circuit Run. Die is volgende week zondag de 28e en 12 kilometer lang. Dan zoekt Berendien Amsterdammers die gratis naar het Amsterdams Historisch Museum willen. Voorwaarde: deelname aan haar stage-onderzoek (telefonisch interview en groepsgesprek op 3 of 4 april). Mail haar op berendienbos@ahm.nl voor meer info. En dan de benefietmiddag van Wilma: die was vanmiddag en was ontzettend leuk. Het Rad van Fortuin bracht mij, Jeroen en de kinderen 2 flessen wijn, een suikerbrood, een doos chocola, een blik koekjes, een tosti-apparaat en een mens-erger-je-niet-spel. Die gaat mee naar het huis in de Ardennen, kunnen we lekker spelen tijdens ons weekendje begin juni. De flessen wijn komen van pas als we een barbecue voor de hardlopers op de tuin houden :-) De chocola en koekjes zullen het niet lang overleven maar dan halen we weer nieuwe ;-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Mar 22 16:20:40 2009

text = Er is weer heel wat gelopen de afgelopen dagen. Prik je kilometers op het uitdagingsblogje! Ik denk dan aan Evelyn, Sheila, Chiel, Annemieke.... en vele anderen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Mar 21 17:47:47 2009

text = Ik ga morgen met de auto naar de Spaarnwoudeloop. Als je mee wilt rijden, stuur me dan vanavond even een mailtje (evdv<apestaartje>mail.com). Evelyn


Date: Fri Mar 20 22:47:37 2009

text = Zonder overleg prik ik een niet hardloop activiteit: zondag 22 maart a.s. tussen 15-19 uur is er een benefietmiddag in zaal 100 in de Wittenstraat 100. De opbrengst gaat naar mijn stichting ''de vliegende meubelmakers'', zie ook www.vliegendemeubelmakers.nl Er is genoeg te eten, drinken, aktiviteiten voor kinderen, rad van avontuur, er worden verschillende voorwerpen geveild. Jullie zijn van harte welkom, Wilma


Date: Fri Mar 20 19:30:41 2009

text = Hallo , het wil maar lukken om naar de training te komen door allerlei omstandigheden , maar had me wel ingeschreven voor de Zandvoort Run 12 km. wie wil mijn startnummer overnemen ?, eventueel met mijn chip te leen . Groeten Inge 0653519991


Date: Thu Mar 19 22:06:03 2009

text = De training vanavond: er waren 20 lopers, 11 mannen en 9 vrouwen. We gingen eerst naar het viaduct, daar deed Wilma de warming up (ik was een beetje achterin geraakt omdat er nog een loper aankwam). Dan over het schelpenpad aan de andere kant van het spoor en over het sprokkelpad naar het konijnendijkje voor nog wat oefeningen. Dan over het houten bruggetje en aan het einde van dat pad was de opdracht om drie keer het driehoekje te lopen, een kort stukje van 150 meter. Eerst de helling op, een recht stuk op de Spaarndammerdijk en dan het grindpad naar beneden. Even een stukje krachtlopen de helling op, de helling lag er gelukkig weer goed bij. Dan een rondje woonwagenkamp op eigen tempo en bij binnenkomst kreeg iedereen een nummer. Daaruit werden tweetallen gevormd voor een ontmoetingsloopje om het rondje zandstort, en er moest 4 keer worden ontmoet. Dat waren zo ongeveer 2 rondjes zandstort. Verder naar de hoek begraafplaats voor de start van een (ruime) drie kilometer via het natuurpad voor de liefhebbers. Dat waren 17 lopers, de 3 andere lopers gingen met mij mee via de kortste weg naar het fitnesstoestel. Daar kwamen we Paul van Phanos voor de tweede keer tegen en ik vroeg wat voor afstand hij aan het lopen was: 24 kilometer. Respect! In je eentje rondjes lopen in het park voor je lange duurloop, ter voorbereiding van de 60 van Texel. Even terzijde: ik had het een paar keer met mensen over het zondagloopje dat afgelopen zondag is gelopen, vanaf station Naarden via het Muiderslot terug naar Amsterdam, met hekjes waarover heen geklommen moest worden. En we waren het allemaal eens: dit willen we ook een keer. Zie het blogje van Eric. Ik ben er al voor in training :-) En dan weer de training: Anouk en Menno gingen vanaf daar de lopers tegemoet naar het Ing-gebouw en weer terug en Jasper en ik liepen een paar rondjes om de bruggetjes en genoten even van het schouwspel van de kermis. Toen iedereen weer binnen was ging de hele groep ter afsluiting drie rondjes om de bruggetjes lopen, naar wens steeds iets sneller. Dan de cooling down bij de gashouder en over de Gosschalklaan terug, dus ook over een stukje kermis. De gelopen afstand: 8600 meter. Nog een week training terwijl het donker wordt en dan gaat de klok een uur vooruit. Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 19 16:17:41 2009

text = De eerste stop vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur bij de spartelbak naast het stadsdeelkantoor. Dan gaan we als eerste naar het viaduct voorbij de kinderboerderij en naar het konijnendijkje. Dat kan weer, want er is licht aan het begin van de training. En voor wie het nog niet weet: er is al een week een "uitdaging" gaande binnen de hardloopgroep, zie het blogje. Ter inspiratie kun je het volgende filmpje kijken: http://www.youtube.com/watch?v=HDlUT0skfOU (en dat leuke shirtje aan het begin heb ik ook ;-) Inderdaad is onze uitdaging geheel gebaseerd op de Nike men/women challenge, maar daar maken de vrouwen geen enkele kans. De stand is daar 41000 kilometers voor de vrouwen en 98000 kilometers voor de mannen. Er doen veel meer mannen mee, vandaar. Bij ons niet, er is zelfs een kleine meerderheid vrouwen en dan vooral tijdens de trainingen de laatste tijd. En dat tikt ook wel lekker aan :-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Mar 18 16:10:48 2009

text = Vrouwen, denk eraan om je kilometers te prikken op het uitdagingsblogje! We staan nog 30 kilometers voor op de mannen, de voorsprong is wel eens groter geweest. Dus kom maar op! Joke.


Date: Wed Mar 18 12:27:35 2009

text = KILOMETERS MAKEN TIJDENS GRATIS MUSEUM-BEZOEK Ik loop een tijdje door bezigheden niet meer met de groep mee, maar doe wel met de uitdaging mee! Maar ik mail voor iets heel anders. Ik zoek Amsterdammers die gratis naar het Amsterdams Historisch Museum willen. Voorwaarde: deelname aan mijn stage-onderzoek (telefonisch interview en groepsgesprek op 3 of 4 april). Mail me op berendienbos@ahm.nl voor meer info. De gelopen kilometers tellen vast ook mee voor ONZE UITDAGING. Hartelijke groet Berendien


Date: Tue Mar 17 21:33:53 2009

text = De training vanavond: er waren 32 lopers, 14 mannen en 18 vrouwen. Afgelegde afstand: 6500 meter. De groep was dus weer wat groter, eigenlijk was dit een meer normaal aantal lopers want we hebben een iets rustige winter achter de rug wat deelnemersaantallen betreft. Niet erg, want het was er niet minder gezellig om. Hoewel deze avond wel weer bijzonder was met lopers die een poosje niet geweest waren, het was een leuk weerzien. We liepen in het licht naar het fitnesstoestel en Wilma stelde voor om daarna over het schelpenpad te gaan en dat deden we, naar de parkeerplaats. Daar werd er gestart voor 3 keer een minuut heen lopen en na het fluitsignaal weer omkeren voor een minuut terug. De eerste keer mocht iedereen doen waar hij zin in had, de tweede keer ging iedereen weg voor een negatieve split en de derde keer voor een positieve split – ofwel: lekker hard weg. En dan een minuut alleen maar heen, lekker vlot naar het eind van de parkeerplaats. Zoals altijd mocht je ook zo rustig aan doen als je maar wilde, of wat minuten overslaan. We wandelden naar de stenen trap en de keuze was: een rondje station sloterdijk in duurlooptempo (1300 meter) of een rondje om het kerkje (700 meter) en dat laatste eventueel wandelend waar een paar lopers inderdaad voor kozen. De rest ging voor de grote ronde. Toen iedereen weer binnen was, besloot ik toch nog voor een grote opdracht: molentjes naar de hoek begraafplaats (1370 meter). Best een lang stuk, dus niet op vol tempo. Er werden 4 molentjes gevormd en zoals altijd ging het rustigst lopende molentje het eerst weg. De verdere opdracht was om vanaf de hoek begraafplaats naar het fitnesstoestel te joggen. Een paar lopers gingen met Jeroen en mij mee over het schelpenpad, de kortere route dus en zonder molentje. Het was daar pikdonker onder een heldere hemel, de sterren waren goed te zien. Gek genoeg heb je juist met bewolking een beetje licht op dit pad, maar nu dus niet. Vanuit het donker kwamen we in de felle lampen van de kermis die op het fitnesstoestel schenen, dat gaf weer een hele andere sfeer in het park. Na de cooling down weer terug naar het verzamelpunt bij de spartelbak. Een heerlijk avondje, heel zacht en knus. En toch werd er stevig gelopen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 17 17:38:45 2009

text = De eerste stop vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur bij de spartelbak naast het deelraadkantoor en gaan dan als eerste naar het fitnesstoestel, daarna naar de hoek begraafplaats. Groetjes, Joke.


Date: Mon Mar 16 20:31:56 2009

text = http://weblogs3.nrc.nl/sportblog/2009/02/11/ultralopers-en-extreme-hardlopers-heel-gewoon/ Een aardig logje over ultralopen. Groeten.,Renzo (komt wel weer eens lopen, maar een wekenlange griep heeft er enorm ingehakt, kon dus echt niet lopen toen. en morgen lukt ook niet!)


Date: Sat Mar 14 17:51:31 2009

text = Voor de lopers die kilometers willen toevoegen: klik rechtsboven op deze pagina op "blogjes" en dan op het blogje "uitdaging". En schrijf je kilometers er maar bij. Marlies heeft vandaag de CPC gelopen, en ik verwacht haar bijdrage. Net zoals die van Gert Jan, Sheila, Brynley, Karin. En de anderen natuurlijk! Op de Nike + website is toevallig ;-) ook een man-vrouw uitdaging aan de gang, deze is gisteren begonnen en duurt 38 dagen. Iedereen met een Nike+ sensor kan meedoen, je plugt na het lopen in op de website en je gelopen kilometers worden vanaf je ipod Nano geregistreerd. Aan deze uitdaging doen ruim 13000 lopers mee, en de mannen zijn in de meerderheid. Ik kan de precieze aantallen niet meer vinden van de man/vrouw verhouding maar het aantal is minstens het dubbele. Dat zie je ook aan de kilometers die gemaakt zijn: tot nu toe hebben de mannen 15000 kilometers gelopen in 2 dagen en de vrouwen 6000 kilometer. Hoe zit de man/vrouw deelname bij ons tot nu toe? Even rekenen geeft 18 mannen en 26 vrouwen, 44 lopers totaal. Allemaal lopers die hebben bijgedragen aan de kilometers bij de "uitdaging", tijdens de training en/of door zelf te lopen. Nog negen en een halve week te gaan. Groetjes, Joke.


Date: Sat Mar 14 09:23:08 2009

text = Hoorn, zondag 17 mei 2009. Een mooie loop langs de oevers van IJsselmeer, en meestal met lekker loopweer. Ik heb me net voor de 21km opgegeven, en er zijn ook een 5km, 10km en een hele marathon! -Frank.


Date: Thu Mar 12 21:36:37 2009

text = De training vanavond: er waren 19 lopers. Wlma gaf de training. We begonnen met veel vrouwen maar langzamerhand kwamen er steeds meer mannen bij. Natuurlijk zijn wij vrouwen altijd blij met de mannen, zelfs als er een wedstrijd gaande is :-) maar gelukkig waren we toch nog een beetje in de meerderheid en dat tikte aan met 9 km per persoon die we deze training liepen. We gingen zoals aangekondigd naar het Ing-gebouw en dan verder naar het Beeld van de verdwenen Boer, een beetje op volgorde van tempo. Tenminste, de lopers met rustig tempo mochten wat eerder weg. Vanaf het beeld weer met z’n allen naar de Paal. Daar werden tweetallen tegenover elkaar gezet voor een ontmoetingsloop om de voetbalvelden. Maar dan een groepsontmoetingsloop: Wilma was de captain van de groep die tegen de klok inliep, Annemieke was de captain van de groep die met de klok mee liep. Zij gaven het tempo aan en als de twee groepen elkaar ontmoetten dan werd er omgekeerd en ieder op eigen tempo terug om de andere persoon te ontmoeten. Dan kon bij de Paal zijn, maar ook verder. In mijn geval minder ver: Annemieke kwam er al aan en had wat extra gelopen. Dan weer terug naar het Beeld, onder andere met 2 versnellingen over tegelpaden. Vanaf de parkeerplaats was er ook weer een uitdaging: de éne groep ging 20 seconden eerder weg naar de rood/witte paaltjes na 600 meter, de andere groep kon proberen zijn looppartner van de ontmoetingsloop in te halen. Ik had geen kans bij Annemieke ondanks een serieuze poging. Ze was in geen velden of wegen te bekennen. Gejogt/wandeld naar het fitnesstoestel en na de cooling down weer terug naar de verzamelplaats bij de waterbak. Lekker gelopen en gelukkig had ik een extra shirt uitgedaan voor de start want het was zacht weer. Een thermohemdje, shirt en jasje waren genoeg. Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 12 17:08:12 2009

text = De eerste stop vanavond is bij het ING gebouw. Tot straks, Wilma


Date: Tue Mar 10 21:52:37 2009

text = En dan mijn verslag van de training: er waren 26 lopers, 12 mannen en 14 vrouwen. Het leek heel koud toen ik van huis af ging, en ik had sterk twijfels over mijn dunne kleding. Het bleek heel erg mee te vallen, je bent sneller warm gelopen dan je denkt. Wilma gaf de training en de training stond vanavond in het teken van de duurloop, met niet al te veel stilstaan. Zo was de tocht naar de hoek begraafplaats 1230 meter, over de Gosschalklaan en met tussenstop bij het fitnesstoestel. Dan de training: eerst een rustig rondje van 1 km achter Wilma aanlopen. De route: via de Spaarndammerdijk naar de Y-kruising voor een rondje woonwagenkamp tegen de klok in en dan over het Spaarndammerdijkje terug naar de hoek begraafplaats. Nadat we dit hadden gedaan werd er gestart voor een afstand van 2 kilometer, nml dit rondje 2x. En als laatste het rondje 3x, drie kilometer dus. Leuk dat stukje Spaarndammerdijkje met het keerpunt bij Wilma, je kwam alle lopers tegen die voor en achter je liepen. En dan weer dezelfde 1230 meter van de heenweg weer terug, ook met stop bij het fitnesstoestel en langs de kermisattracties in opbouw. De stille rustige winter waarbij het park alleen voor de lopers is, is weer voorbij. De lente en de drukte komen er weer aan :-) Overigens opmerkelijk hoe die laatste drie rondjes omvlogen. Ik liep eerst achterin bij Jeroen en Gert Jan. Gert Jan die met enige zelfspot de grap maakte "de crème de la crème loopt weer eens achterin" :-) Ik versnelde even later en liep toen met Anouk mee, die tot vorig jaar in Zaandam bij een atletiekvereniging de middenlange afstand trainde, ofwel rondjes op de baan en nooit langer dan 150 meter. Leuk om die verhalen te horen, en leuk om zelf nog wat te kletsen en de tijd vliegt. Totaal afgelegde afstand: 8460 meter. Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 10 21:48:57 2009

text = Ja, dat stilstaan bij de training hakt er behoorlijk in. Zo ben ik ervan overtuigd dat ik grieperig ben geworden omdat ik steeds geen muts of petje heb opgezet, en daardoor soms lichtelijk onderkoeld thuiskwam. En dan duurt het weer even voordat je weer warm bent! Joke.


Date: Tue Mar 10 21:43:01 2009

text = Vanavond bij de training een 1km., 2km. en een 3km. afstand gelopen. Tussen de verschillende afstanden was er een kort moment pauze terwijl we wat been spieroefeningen deden. De start was op de hoek begraafplaats, vervolgens de dijk over ri. de buurtboerderij, bij de T splitsing rechts af richting de weg, links af richting de MA, links af bij de ponyclub, de dijk weer op en terug naar het begin. Er werd behoorlijk doorgelopen, de opdracht werd serieus aangepakt. Er waren lopers die alleen liepen. Sommigen bleven alle rondes bij elkaar. Weer anderen bleven twee rondes bij elkaar, maar moesten de laatste ronde afhaken. Toen de laatste groep aan hun laatste ronde begonnen en rechts af sloegen richting de weg, passeerden zij nog net de lopers die als eerste zouden finishen: Jeep en Pieter Jan, 14.36 was de snelste tijd. Kirsten was de snelste vrouw, ook onder de 15 minuten, overigens op de voet gevolgd door Sanne. Jeroen en GJ sloten de rij met ruim 19 minuten looptijd. Terug naar af, oftwel het fitnesstoestel. Het was een koude plek om stil te staan, daar op die dijk. Toen ik thuis kwam kon ik niet eens de rits van mijn jas naar beneden trekken. Volgende keer toch maar weer standaard handschoenen in de rugzak. Wilma


Date: Fri Mar 6 16:00:53 2009

text = Beste mensen, er is een nieuw blogje gestart (klik rechtsboven van deze pagina op ""blogjes" om er te komen). Het heet "Uitdaging". Doe vooral lekker mee, en vergeet niet dat ook de kleine beetjes helpen. Dus ieder rondje volkstuinen er meteen opgooien - vooral de vrouwen natuurlijk ;-) en het wordt weer lente dus een mooie tijd om de voornemens om langere afstanden te lopen waar te maken. Ook weer voornamelijk de vrouwen natuurlijk :-) Wil je weten waar het over gaat, neem dan kijkje. Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 5 21:47:34 2009

text = De training vanavond: er waren 13 lopers, 9 mannen en 4 vrouwen. Vorige week was het zo ongeveer andersom. We gingen eerst naar het begin van het park voor een korte stop met oefeningen en door het park langs het water weer terug naar de startplek om te stretchen. Dan de opdracht om één voor één over het fietspad naar het fitnesstoestel te lopen. Daar aangekomen op rustig tempo naar het viaduct. De opdracht: rustig aan naar de hoek begraafplaats (300 meter), omkeren, en vlot terug lopen. Dat werd drie keer gedaan, met beenspieroefeningen tussendoor. Dan de keuze: naar de parkeerplaats van het Ing-gebouw via de lange weg (2580 meter) of met mij mee via de korte weg (eerst wandelen en dan 800 meter joggen). Met z'n vieren namen we de korte weg en kwamen als eerste aan. Om niet koud te worden liepen Anouk en Peter H nog even een stukje door en keerden weer om en al snel was iedereen er. Jeep veruit als eerste, mede omdat een paar lopers de omweg om het kerkje hadden genomen. Op de parkeerplaats weer wat oefeningen gedaan (schenen, kuiten) en dan op rustig tempo terug naar het fitnesstoestel. De vlotte lopers konden eventueel een extra rondje bruggetjes eraan vastplakken (330 meter). Na een korte en efficiënte cooling down gingen we weer terug naar de spartelbak. Totaal afgelegde afstand: de lange weg was totaal 7600 meter. Het omweggetje om het kerkje leverde 250 meter extra op, en het rondje bruggetjes (Peter W en Hans) 300 meter, dus 8150 meter. En de korte route naar de parkeerplaats: 5810 meter totaal. Er was dus weer volop te kiezen wat afstand en tempo betreft, want ook de interval kun je lopen zoals je wilt; op duurlooptempo of lekker vlot. Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 5 15:59:56 2009

text = De bevrijdingsvuurestafette. Gelukkig maar want ik vreesde even dat er voor fanatieke lopers weer een nieuwe uitdaging opgeworpen werd: een vuurloop vanuit Wageningen naar Amsterdam (waarbij de vuurloop nog steeds dat ritueel is waarbij op blote voeten over gloeiend houtskool gelopen wordt); en dat lijkt me zelfs in estafettevorm net iets te veel van het goede... ;-). // - eric


Date: Thu Mar 5 15:51:24 2009

text = De eerste stop vanavond: we gaan naar het begin van het park, richting Haarlemmerplein. En Astrid, bedankt voor de tip. Het is de bevrijdingsvuurestafette, ik heb ik net gegoogled. Ik vraag me af hoe zoiets organiseert (dat moeten de teams zelf doen), ik ben benieuwd! Groetjes, Joke.


Date: Thu Mar 5 15:36:04 2009

text = De "vuurloop" zegt mij niets, ik heb er ook nog niets over gelezen of gehoord. Als deze van Wageningen naar Amsterdam loopt zal het wel in estafette vorm zijn. Ik kan alleen de Bergrace by Night. Deze nachtloop wordt gelopen van de Wageningse Berg naar de Grebbeberg in Rhenen. Volgens mij eind April /Ronald


Date: Thu Mar 5 14:14:39 2009

text = Joke, kreeg via via te horen dat er een loop in de nacht van 4 - 5mei vanaf Wageningen naar Amsterdam werd gehouden, de zogenaamde " vuurloop " . Kosten niets ! Misschien iets voor de groep ? Info te halen bij : a.ott@topscore-amsterdam.nl . Groet Astrid


Date: Tue Mar 3 22:15:40 2009

text = De training vanavond: er waren 20 lopers, 13 mannen en 7 vrouwen. We gingen naar het Beeld van de Verdwenen boer, met twee tussenstops bij het fitnesstoestel en de parkeerplaats. Alles op rustig tempo, en dan een rondje om het kerkje (700 meter) op vlot tempo. Op volgorde van binnenkomst kreeg iedereen een nummer en daarmee werden tweetallen gevormd. De laatsten die binnenkwamen mochten meteen weer op pad: nummer 19 en 20. Op pad naar De Paal, vanaf dit punt 900 meter (ter plekke gokte ik dat het iets minder zou zijn dan een kilometer, maar het was nog iets minder dan iets minder). Steeds ging er weer een volgend tweetal op pad, net zolang totdat de laatsten vertrokken: nummer 1 en 2. Ik ging er achteraan en kwam niet al lang na de groep ook bij De Paal aan. We wandelden naar het fietspad voor een één kilometerloop, op stevig tempo. Er was niemand met een stopwatch dus ook geen tijd bij de finish. Ook goed, gewoon versnellen om het versnellen en niet om een eindtijd te horen. Jeroen en ik liepen samen achterin. We liepen in het kielzog van Madelon en Ingrid. Ingrid had al aangegeven dat ze rustig aan zou lopen en dat paste goed bij Madelon, want Madelon deed ook rustig aan wat tempo betreft omdat ze vanuit huis al 4,5 km was komen lopen en dat ook weer terug zou lopen. Dus een klein half marathonnetje op de dinsdagavond, en dat terwijl ze niet doelbewust naar een loopevenement toewerkt. Na de vlotte kilometer even een kort stukje wandelen en dan via de Naritaweg weer terug naar De Paal, weer in dezelfde tweetallen. En dan alleen nog maar terugjoggen, met nog 3 tussenstops om de groep bij elkaar te houden en voor de gezelligheid. Mijn inschatting was dat we ongeveer 9,5 km hadden gelopen, het zijn er 9,1 km. Iets minder dus. Madelon heeft 18 km gelopen. Leuk! Dan kriebelt het wel even bij mij, zo kan het dus ook even op een doordeweeks avondje. En de foto op het strand op het zondagblogje had ook al (en niet alleen bij mij) wat semi-jaloerse gevoelens losgemaakt :-) Zo raak je wel gemotiveerd om de kilometers ook weer op te pakken. En de lente moet nog komen ;-) De training bestond vanavond uit kilometertjes maken, met twee momenten dat er versneld kom worden (om het kerkje, de kilometer). Op de terugweg koos ik bewust voor een rustig tempo en geen extraatjes meer zoals één voor één loopjes en/of molentjes. Het was goed zo, dat rustige tempo terug. Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 3 15:38:20 2009

text = We gaan vanavond zoals altijd om 19.00 uur weg, dit keer naar het Ing-gebouw en via het Beeld van de Verdwenen boer richting de voetbalvelden. Groetjes, Joke.