- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief dec 2008 --


Date: Wed Dec 31 07:30:29 2008

text = Hoi Joke, het moet niet gekker worden, straks loop je ´´ De verdwenen Boer´´ nog tegen het lijf..;-) Een fijne jaarwisseling, groetjes Jan.


Date: Tue Dec 30 21:56:09 2008

text = De training van vanavond: er waren 9 lopers, 2 mannen en 5 vrouwen. Eén van de rustigste trainingen van het jaar. Alleen die keer dat het stroomde van de regen was het rustiger :-) De reden was misschien de kou, het is echt een dag om binnen te blijven. Maar als je dan gaat lopen dan valt het weer verschrikkelijk weer. Inderdaad is elk weer loopweer. We gingen naar het fitnesstoestel om de eerste losmaakoefeningen te doen, en dan door naar het Postbankgebouw. Daar vergat ik te kijken naar de nieuwe gevel zonder blauwe leeuw, nu heb ik het nog niet gezien. Vroeger was dit het rijkspostspaarbank, en nu is het van de ING. Moet ik nu zeggen dat we naar het ING gebouw gaan? Het houten huisje is ook al niet meer, dat is dus het fitnesstoestel geworden. De hardloopgroep is altijd hetzelfde terwijl er van alles verandert. Dan op rustig tempo naar het Beeld van de verdwenen boer, en dan een vlot rondje om het kerkje (710 meter). Ik vroeg me af of er draagvlak was voor een vlot rondje en dat was er inderdaad: een paar lopers hadden het op eigen tempo afgelegd. Mooi, dan kan een molentje ook wel. Naar de stenen trap via de kortste route met mij die ook nog eens wandelend werd afgelegd of weer om het kerkje heen. We waren in totaal met z’n tienen, dus de groep kon in tweeën. In het rustige molentje dat als eerste wegging zaten Annemieke, Greta, Renzo, Inge en ik. We gingen naar het bushokje (ruim 900 meter). Het tweede molentje met Ina, Rozemarijn, Jan Dirk, Pim en Peter ging wat later weg en ze haalden ons heel stilletjes in: opeens waren ze er. Het kan ook natuurlijk zijn dat we zo hard aan het praten waren dat we ook een kudde bizons niet hadden horen aankomen ;-)

Bij het bushokje weer verzameld en een klein stukje doorgewandeld gejogd naar het Spaarndammerdijkje en bij de Y-kruising werd er gestart voor een één voor één loopje, eerst de rustige lopers op pad en dan de vlottere lopers. Inhalen en ingehaald worden, net zoals het uitkomt. Dan naar de hoek begraafplaats voor weer een rondje zandstort één voor één, en zoals altijd kun je ervoor kiezen om rustig te lopen of om vlot te lopen. Net wat je wilt. Dan weer met twee molentjes naar het fitnesstoestel voor de cooling down. En weer werden we netjes ingehaald door de tweede molen, dat is een mooie traditie :-) Na de cooliong down zijn we rustig teruggejogd naar de spartelbak. Af en toe vuurwerk gehoord en gezien maar gelukkig niet op de terugweg naar huis op de fiets. Het was een traditionele training met gelegenheid om wat vlotter te lopen of om juist rustig te lopen. Er waren alleen door de wol geverfde lopers, dus was het makkelijk om de groep in tweeën te delen met de molentjes. Afgelegde afstand: 7 kilometer. Ik heb heerlijk gelopen, ondanks een verzwikte enkel na een smak van de trap in de Ardennen. Handig, die soepele enkels: de éne enkel ging met gemak door de hoek van 90 graden heen en dan toch niet veel last :-) En dan de afgelegde afstand vorige week op de eerste kerstdag: 9,5 kilometer. Bij het nameten op www.mapmyrun.com waren hele stukken uit mijn geheugen gewist. Zijn we nu wel of niet over de houten flonders gegaan? Ik heb blijkbaar meer oog gehad voor de gesprekken die ik voerde. Echt een stadsmens, niet één met de omgeving. Ik geef het toe ;-) maar het was voorbij voor ik het wist. Is ook wat waard, dat je je niet iedere stap die je zet bewust bent :-) Groetjes, Joke en ik wens iedereen een fijne oudejaarsavond!


Date: Tue Dec 30 16:23:20 2008

text = De eerste stop vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur en gaan dan naar het postbankgebouw en verder naar het rondje om het kerkje. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 30 10:36:32 2008

text = Oeps, inderdaad bedoel ik deze week. Ik dacht even dat we nog een week te gaan hadden in dit jaar. Jammer, de kerstvakantie is al weer over de helft. Maar goed, in ieder geval deze week "gewoon" de trainingen zoals altijd. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 30 00:13:24 2008

text = Hi joke, dank voor je verhaal, je bedoelt wsl. : deze week? op je dag van schrijven is 30 de nl . al 'morgen' Doeidoei. Renzo


Date: Mon Dec 29 21:37:36 2008

text = Hoi Renzo, ja volgende week is er gewoon training. Dinsdagavond 30 december en donderdagavond 1 januari, zoals altijd om 19.00 uur. De enige training van het jaar die niet door is gegaan was vorige week op de tweede kerstdag, en toen hebben we 's morgens een duurloopje gedaan. En nu kunnen we weer door tot volgend jaar donderdag 31 decmenber 2009, dan gaat de training ook 's avonds niet door. Bij deze is dat dan al gemeld ;-) Hee, ik las op je website dat de bioscopen dicht zijn op beide kerstdagen?! Dat wist ik niet, heel vreemd is dat. Er zijn toch genoeg mensen die dan juist naar de film willen lijkt mij. In ieder geval tot volgende week! Groetjes, Joke.


Date: Mon Dec 29 16:40:00 2008

text = is er de 30e dec. wel training? Ja toch? al is het maar speciaal voor mij joke;-0? doei Renzo


Date: Mon Dec 29 14:30:46 2008

text = Voor een ieder uit de hardloopgroep die ik ken, wens ik een leuke jaarwisseling en een gezond, een gelukkig en ´warm¨ 2009 toe. Groeten,Jan(Santiago,Chili) Ps, ga dit jaar maar eens een nieuwjaarsduik doen,temperatuur momenteel in Chili, 31 graden. Appeltje, eitje zou ik zo zegge.......


Date: Thu Dec 25 11:58:46 2008

text = Met z'n elven vertrokken, één loopster ging wat eerder terug en de rest ging via het dadara-mannetje om de voetbalvelden heen. Lekker gelopen! Ik wens iedereen een fijne kerst. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 25 09:38:17 2008

text = Hoi Renzo, vanavond is er inderdaad geen training. Vandaar het ochtendloopje straks. Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 24 23:16:21 2008

text = iK ZAL WEL WAT GEMIST HEBben, maar is er do. 25 dec ook 's avonds training? ik vrees van niet, maar kan het niet vinden hier... groet. renzo


Date: Wed Dec 24 12:17:55 2008

text = Morgenochtend, op de eerste kerstdag, is er een duurloopje van een uur voor wie wil. We vertrekken om 10.00 uur, zoals altijd naast het stadsdeelkantoor bij de spartelbak. Het tempo is rustig aan. Op de heenweg blijven we redelijk bij elkaar en wie wil kan op de terugweg wat versnellen. Heel eenvoudig. Er is eventueel een extra lusje voor wie wil. En verder wens ik iedereen een hele fijne kerst toe! Ikzelf ga er zeker van genieten in de Ardennen. Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 24 12:13:34 2008

text = De training gisteravond: er waren 17 lopers, 7 mannen en 10 vrouwen. Volgende week is de laatste training van het jaar en dan ga ik weer de balans opmaken van de man/vrouw verhouding. Die is waarschijnlijk in balans ;-) met iets meer opkomsten van de mannen. De precieze cijfers volgen nog. Gisteravond gingen we eerst naar het fitnesstoestel om even wat warming up oefeningen te doen. Hans sloot zich daar aan bij de groep, hij was daar regelrecht naartoe gefietst. Handig: onderweg van werk naar huis was hij Peter tegengekomen en die kon hem vertellen dat daar de eerste stop was. Dat scheelde tijd :-) Dan naar de hoek begraafplaats, ik zag Jeroen in de verte aankomen dus die zou wel volgen. Hij had geen verlate lopers meer opgepikt. Op de hoek begraafplaats hebben we gestretcht en dan de eerste opdracht: een rustig rondje klaverblad, 1200 meter in de vorm van een klavertje 4. Dan een rondje zandstort, 550 meter, één voor één op weg. De rustige lopers gaan eerst, dan de wat vlottere lopers. Hier kun je stevig aanzetten en lopers inhalen of rustig aan lopen, net wat je wilt. Zoals iemand gisteravond zei: ik wil m’n hoofd leegmaken. Inhalen dus! ;-) en dan weer een rustig rondje klaverblad, met alle ruimte om lekker te kletsen. Weer het rondje zandstort met eventuele versnelling. Deze tweede keer waren er minder mensen met de behoefte aan die versnelling dus hierna een ander sterk middel om het leven makkelijk en licht te maken: een rustige duurloop van iets meer dan 3 kilometer, met de groep. Jeroen liep achterin, rekte even wat (hij had ’s morgens al een duurloopje met mij gedaan en een pump gedaan) en moest toen nog best moeite doen om Annemieke en Greta in te halen. Greta had ook de pump vooraf gedaan en het was prima te doen volgens haar. Dat is ook mijn ervaring. Benen kunnen wel wat hebben! Dan de cooling down bij het fitnesstoestel en weer terug naar Big Ali. Afgelegde afstand: 7400 meter. Makkelijk gelopen. Dat is mooi verworven: dat je op deze manier een stukje hardloopt, zonder inspanning. Een stevige versnelling kun je als inspanning zien maar dus ook als ontspanning. En na afloop van de training zo fris als een hoentje naar huis. En soms een training meedoen dat je wél moe naar huis gaat. Ideaal.

Ook nog even tussendoor de wisselingen in de groep besproken. Verhuizende lopers waren de aanleiding, en ook een paar nieuwe snelle vrouwen die er bij zijn gekomen. Iemand zei dat een groep zich na 5 jaar heeft vernieuwd, en het zou wel eens kunnen dat dat bij ons wat sneller gaat, terwijl er natuurlijk ook lopers zijn die langer dan 5 jaar meelopen. Van de lopers die er gisteravond bij waren zijn Annemieke en Jeroen er vanaf het begin bij, dat is acht en een half jaar. Greta en Gert Jan lopen al vier en een half jaar mee (ik ga er alles aan doen die dat die twee geen verhuisplannen krijgen de komende jaren!) en Susanne zal ook wel al vijf jaar meelopen. En dan waren er gisteren ook lopers die heel regelmatig komen. En natuurlijk zeer onregelmatig komen: Anrina was er, uit het niets. Op Texel liep ze me even voorbij op de halve marathon en verder zie ik haar altijd op maandag basketballen in de Hogendorphal. En de hal is nu 2 weken dicht. Wat heerlijk dat we in het park altijd kunnen lopen wanneer we maar willen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 23 15:20:40 2008

text = De training vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur bij de spartelbak naast het stadsdeelkantoor en gaan als eerste naar het fitnesstoestel. Daarna gaan we richting hoek begraafplaats. Eventuele laatkomers weten ons dus te vinden, en Jeroen wacht ook nog even een paar minuten. Eventueel nog voor Greta: straks om 16.45 uur bij het Marnix voor de pump aldaar om 17.00 uur. Groetjes, Joke.


Date: Sat Dec 20 22:18:07 2008

text = Hee Robert, veel geluk in jullie nieuwe huis. Eric verhuist een dag later, ook de wijk uit. Dit zijn zware verliezen voor de hardloopgroep! We zullen ons moeten herpakken en een doorstart zien te maken.... ik wens je veel succes met alles en wie weet tot ziens bij de Damloop volgend jaar. En hele fijne feestdagen. Groetjes, Joke.


Date: Sat Dec 20 13:50:55 2008

text = Hoi Joke, Helaas is het niet meer gelukt om afgelopen week te komen om afscheid te nemen. Het nieuwe huis vergt toch teveel aandacht. Volgende week gaan we verhuizen, dus ik denk dat ik niet meer bij het loopgroepje kom. Dat is wel heel jammer, na al die jaren lekker rennen in het Westerpark. In ieder geval heel veel dank voor de fijne trainingen en gezelligheid! Groeten aan iedereen, fijne dagen en hopelijk tot ziens. Groet, Robert


Date: Thu Dec 18 22:22:45 2008

text = Er waren dinsdagavond én vanavond 16 lopers. Een relaxt weekje, volgens mij het aankomende-feestdagen-effect. Veel praten tijdens het lopen. Daarbij voel ik mezelf het meest gelukkig: rustig lopen en praten. En ik ben duidelijk niet de enige. Dinsdagavond waren Jeroen en Renzo diep in een gesprek verwikkeld tijdens de ontmoetingsloop. Alsof het zo moest zijn liepen de hun ontmoetende lopers ook samen, en na een korte begroeting konden ze omkeren en doorpraten zonder onderbreking. Vanavond zowel rust om te praten/lopen ingebouwd al s momenten om te kunnen versnellen om te vermijden dat het te tam wordt ;-) Het was een heerlijk avondje, heel zacht. Dat geeft me weer moed want de afgelopen tijd was het soms wel heel koud . Maar dat is natuurlijk alleen maar van en naar het lopen, tijdens het lopen is elk weer loopweer. Volgende week dinsdag is er natuurlijk “gewoon” training en volgende week donderdag is er een duurloopje van een uur voor wie wil. We vertrekken dan om 10.00 uur. En dan kan het kerstfeest beginnen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 18 20:20:44 2008

text = Hoi Hans, mijn nummer: 06-41 27 55 77, doei! Ingrid


Date: Thu Dec 18 16:30:00 2008

text = Vanavond beginnen we met een rondje Gosschalklaan als warming up, ik wacht dan bij de fietsen op eventuele laatkomers. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 16 12:03:08 2008

text = Eerste stop vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur vanaf de spartelbak en gaan dan naar het fitnesstoestel. Jeroen wacht even op eventuele laatkomers. Vervolgens gaan we richting viaduct voorbij de kinderboerderij. Groetjes, Joke. En nog even over de training op de eerste kerstdag volgende week donderdag: 's morgens doen we een duurloopje van een uur, voor wie wil. We vertrekken dan om 10.00 uur.


Date: Tue Dec 16 11:20:58 2008

text = Ha ha, ja ik wrijf het in ;-) Nog een leuke anekdote: er waren zondag wat activiteiten in het Westerpark en ook de buurtboerderij deed er aan mee: je kon er 's avonds sterren kijken met een sterrenkijker vanaf de zolder. Berendien kwam wat later aan en iemand vroeg aan haar of ze voor de sterren kwam. Ze begreep het niet helemaal en zei "ja". En inderdaad klopte het wel: ze kwam voor de hardloopsterren ;-) En overigens wel knap van de buurtboerderij dat ze zo'n grote stroom mensen aankon waarvan er ook nog eens heel veel kwamen eten. Joke.


Date: Tue Dec 16 10:59:03 2008

text = ja joke, wrijf het er maar in...! ;-) // - eric


Date: Tue Dec 16 10:53:54 2008

text = Stilte na de storm :-) Het sinterkerstfeest is achter de rug en het was leuk. We hebben ons zeer vermaakt en prima gegeten. De buurtboerderij is heel mooi geworden, de renovatie is zeer geslaagd. En er hangt nog steeds een rafelrandsfeer, de buurtboerderij hebben ze niet klein gekregen: ze zijn niet ingelijfd door het stadsdeel. En verder over het feestje, tja wat moet ik zeggen. De foto's die Sjaak heeft gemaakt (zie geschiedenis) zijn erg mooi geworden. Hollywoodsterren eten nooit met fotografen in de buurt omdat dat niet de meest flatteuze foto's oplevert maar ook hier hebben we een sterk punt te pakken: de foto's van de etende mensen zijn ook goed gelukt. Dat wil wat zeggen! Het dobbelspel om de cadeautjes was weer erg leuk, ik vind het een blijvertje. Nu is de hardloopgroep inderdaad erg sterk in tradities in ere houden (ofwel hetzelfde uitentreure blijven herhalen) en dit dobbelspel zie ik ons over twintig jaar nog met net zoveel vuur spelen. En weer werden tijdens het spelen de spelregels aangepast waar je bij zat. Ook een sterke traditie van ons. Controlfreaks zouden er wanhopig van worden, wij niet :-) De jeugdfoto's waren ook erg leuk om te zien, sommige lopers haalde je er meteen uit en anderen waren onherkenbaar. Peter herkende ik meteen, en Carlo heeft nog precies dezelfde glimlach. En Wilma op een paard, heel verwarrend. Aangezien Carin dé paardrijdster van de groep is leek het een weggevertje. Niet dus. Nog wat dingetjes vanuit mijn persoonlijke perspectief: Jeroen had een cadeautje gekocht en ingepakt en ik mocht niet weten wat het was. Onze dochter pakte het even op en zei: "Lekker, Australians!" en dat waren het dus ook :-) Voor de niet-kenners: verrukkelijke chocolade. Wel had hij de spelregels overtreden, ze zijn 6,99 euro bij de AH en niet 5 euro. En ik mocht naar huis met de knuffelcavia. En inderdaad sloeg dat in als een bom bij de kinderen, ze zijn er helemaal verliefd op. Er dreigde even een ruzie te komen over van wie de cavia was, en hij is nu "van ons". En van te voren toen Jeroen muziekfragmenten aan het uitzoeken was voor het raadspelletje kwam Paranoid van Black Sabbath voorbij. Ik vroeg me af wie dat zou kunnen raden en Jeroen zei vanuit het niets “Pieter”. Het fragment is niet langsgekomen, en ik heb aan Pieter gevraagd of hij het herkend zou hebben. En verdomd, hij heeft zelfs de single van dit nummer. Knappe intuitie van Jeroen. Verder over het muziekraadspelletje: Johan en Karin herkenden veel muziek, en Willemijn waagde veel pogingen ;-) al dan niet juist. Jeroen had vals gespeeld met dobbelen om de bel (ding!) te bemachtigen voor dit spel om de aandacht te trekken voor de muziekfragementen. Dat heeft hij na afloop opgebiecht aan Jeep en die kreeg de bel weer terug. Eind goed al goed :-) Verder werd er dus gegeten en nagepraat. Sommigen gingen wat eerder weg, anderen wat later. Om negen uur was het klaar, dus we hebben het niet laat gemaakt en niemand heeft zich bedronken want daarvoor was de dranktoevoer niet snel genoeg voor: het had even wat voeten in de aarde voordat de bestelling van 25 man was opgenomen en gehaald. Nu heb ik toch nog een verslag van het feestje geschreven, dat was ik helemaal niet van plan. Ik dacht: als je wil weten hoe het was dan had je maar bij moeten zijn. Maar ja, bij de hardloopgroep “moet” je niets :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Dec 15 14:28:31 2008

text = Sjaak heeft fototjes opgestuurd, zie hierboven bij geschiedenis. ----Jasper.


Date: Sat Dec 13 12:06:35 2008

text = Het sinterkerstfeest is morgen, en nog even op een rijtje: we verzamelen tussen vier uur en half vijf in de namiddag op de buurtboerderij. We gaan pas om 19.00 uur eten, dus een paar van ons nemen wat lekkers te eten mee als voorafje. Als je ook wat wilt meenemen: prima! En verder neemt iedereen een cadeautje mee van ongeveer 5 euro, en als je wilt een jeugd- of babyfoto. Kunnen we lekker gaan raden wie wie is. Natuurlijk kun je de foto na afloop weer meenemen. Verder werd er gevraagd of je in je mooiste outfit kunt komen, en dat kan inderdaad! We hoeven niet op de grond te zitten of zoiets. De toegang naar de buurtboerderij is tijdelijk afgezet, het is de bedoeling dat de fietsen op de dijk worden gezet en dat je dan rechtsom naar de buurtboerderij loopt, langs het nieuwe mentrumgebouw. Geen moddervrije garantie voor naaldhakken en mooi gepoetste herenschoenen, maar het zal wel meevallen denk ik. Als iemand me nog wil bellen, mijn telefoonnumeer is 0641255027. Groetjes, Joke.


Date: Sat Dec 13 11:57:55 2008

text = Morgenochtend is er weer een zondagochtend duurloop, dit keer 22,5 km. Vertrektijd: haff tien bij Big Ali. Zie het zondagblogje voor de route. Groetjes, Joke.


Date: Fri Dec 12 08:38:13 2008

text = donderdag liepen we tijdens de training als warming up in 1x naar het beeld van de verdwenen boer. Daarna 3x een 30 sec. loopje. Vervolgens naar het belasitng kantoor. Daar luidde de opdracht om op de stoep elke keer 1 tegel over te slaan waardoor je in een bepaald ritme komt. Toen een rondje om Aristozalen. Dat rondje is ongeveer een km. Bij binnekomst kregen de loeprs een nummer. Daarop volgende een ontmoetingsloop van hetzelfde rondje. Julie, een nieuwe loopster wist het allemaal goed bij te houden. Na nog een ontmoetingsloop over een kleinere ronde gingen we terug naar de postbank. Met ons laatste restje gespaarde eneirgie gingen we vanaf daar in ee molentje van zo'n 6 loeprs terug naar ons startpunt. Halverwege mocht je uit de molen stappen. Willemijn gaf al aan zelf rustig terug te willen gaan. Ze heeft l;ast van haar knie. Na afloop haar helaas niet meer gesproken. Pijn in je knie is killing. Sowieso met pijn lopen is rot. De beste remedie is soms inderdaad rust, grrr. Tot zondag Wilma


Date: Tue Dec 9 18:12:45 2008

text = onze eerste verzamelplek vanavond is het beeld met de vier armen aan het eind van de Gosschalklaan. Tot zo, Wilma


Date: Mon Dec 8 14:35:04 2008

text = Hoi Greta, mijn e mail adres is:avanheerwaarden@hotmail.com Tot dinsdag! Groeten Annemieke


Date: Mon Dec 8 13:09:47 2008

text = Hallo Joke, en mede-lopers. a.s.dinsdag zal ik er, wegens familieverplichtingen, niet bij zijn. Ga vanavond maar even rennen of naar de sportschool. Zoals al doorgegeven ben ik wel aanwezig a.s. zondag bij de SinterKerst. Veel loopplezier (en goed weer natuurlijk), Groetjes, Karin


Date: Mon Dec 8 09:18:02 2008

text = Daar was ik al bang voor, dat de nwe Bod niet zo goed was. Maar ik ga natuurlijk toch! :-) Ik wens je een fijne tijd in Chili. Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 7 23:07:22 2008

text = O ja, heb dus de James Bond film wel gezien met een collega uit m´n werk vlak voor m´n vertrek.De film viel een beetje tegen, je heb dus niets gemis.Groetjes, Jan.


Date: Sun Dec 7 23:05:17 2008

text = Hoi Joke, ik zit de laatste berichtjes te lezen van jullie side en lees dat je graag naar de James Bond film had gewild.Die zondag zat ik dus al lang en breed in Chili. Helaas, pindakaas.... Ik groet jullie allen, en zie jullie hopelijk ergens pas in Februari 2009, tenzij ik hie blijf hangen aan een Chileense taco......;-) Jan.


Date: Sun Dec 7 22:29:46 2008

text = Aan de olympisch stadionloop deden mee : Magda , Ronald en Carin , en twee oudgedienden, Alice en Maria . Ikzelf heb een PR gelopen ,en na afloop waren we nog even neergestreken in de kantine van phanos waar ook de stempels van rondje Mokum daar voor een attentie sparen verkrijgbaar waren.Nu ik zo makkelijk 10 km loop is een kaart wel te doen..... Gert.


Date: Sun Dec 7 21:42:58 2008

text = Ik ben benieuwd hoe het de deelnemers aan de Olympisch Stadionloop vergaan is vandaag! Beter weer dan vorig jaar in elk geval - ook lekker gelopen? Evelyn


Date: Sun Dec 7 12:06:09 2008

text = Het was druk.. en veel verkocht.. maar geen gillende vrouwen.. moet maar een hardloopboek gaan schrijven?! ;-) Groeten, renzo


Date: Sat Dec 6 18:52:16 2008

text = Inderdaad, Jeep! Er wordt ook nog gelopen naast het pannenkoeken eten (heel gezellig én lekker!) en de signeersessie (twee boeken rijker mét handtekening van de schrijvers). Morgenochtend, zondagochtend, wordt er 21 km gelopen. Ik ga de route een andere keer lopen, moet helaas op de sportschool invallen. Kan ze niet laten zitten, er is een hevig tekort aan BP instructeurs op dit moment. En Jeroen komt ook weer een andere keer mee, morgen kan hij helaas niet ivm het gezin... dus werk en gezin doen ons de das om wat het lopen betreft. Loop ze morgen! Groetjes, Joke.


Date: Sat Dec 6 10:51:49 2008

text = Joke vergeet bij de activiteiten tijdens dit weekeinde een onderdeel te vermelden dat het bestaansrecht van deze site is: hardlopen! Want morgen helemaal om half tien is er weer het zondagochtendloopje. Voor de route zie het blogje. Het weer wordt prachtig morgen, dus dat hoeft geen belemmering te zijn/ groet, Jeep


Date: Fri Dec 5 16:20:20 2008

text = oeps, mijn emailadres is: gfhuis37203@lycos.com Hartelijke groet, Greta


Date: Fri Dec 5 10:01:28 2008

text = Annemieke, wil je me je emailadres mailen. Ik wil je namelijk iets mailen maar ik weet je emailadres niet en ik zie je dinsdag pas. Iedereen alvast een goed weekend, Greta


Date: Fri Dec 5 09:06:08 2008

text = Voor de liefhebbers: in de namiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur bakt Wilma pannenkoeken in De Schakel, Wittenkade 109. Ik ben er ook vanaf een uur of vijf. Morgen, zaterdag, heeft Renzo een signeersessie in de schaak en go winkel Het Paard, Haarlemmerdijk 173. Hij is er van 12.00 uur tot 14.00 uur. Vrouwen: op hoge hakken en met veel (rode!) lippenstift er naar toe en gillen mag. Mannen: gewoon meedoen maar dan zonder de hoge hakken en lippenstift, maar het mag natuurlijk wel ;-) En het Sinterkerstfeest op zondag 14 december in de buurtboerderij heeft veel belangstelling: 22 lopers. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 4 22:12:25 2008

text = De training vanavond: er waren dertien lopers, 8 mannen en 5 vrouwen: Art, Pim, Charles, Johan, Jeep, Menno, Art, Peter W, Annemieke, Evelyn, Willemijn, Wilma, Jet. Ik was een beetje aan de late kant omdat ik per sé een regenbroek wilde aantrekken maar het bleek helemaal niet te regenen en het was ook niet koud. Had ik niet verwacht! We gingen via het fitnesstoestel naar de hoek begraafplaats, aanvankelijk met z’n twaalfen en daar voegden Eric en Peter zich bij ons. Eric had al een stuk gelopen en Peter was wat laat en had op het prikbord gezien waar we heengingen. Ik was de 14e persoon en vormde meteen in m’n eentje de achterhoede. Annemieke sputterde nog wat tegen, zij vond zichzelf ook achterhoede maar ze kon zich ook vinden in de stelling dat ze mentaal wel in de achterhoede hoorde maar fysiek niet. Dan de training vanaf de hoek begraaf: een vlot rondje zandstort, afgewisseld met een rustig rondje klaverblad. Dan weer een rondje zandstort, één voor één op weg. Dus gelegenheid om in te halen en ingehaald te worden. Weer een rustig rondje klaverblad en dan weer één voor één op weg voor een rondje zandstort. Dan terug naar het fitnesstoestel, de kortste weg met mij of de omweg: voor de vierde en laatste keer om de zandstort . Weer bij het fitnesstoestel aangekomen was de laatste opdracht: 3 keer 100 meter met een mooie versnelling lopen en rustig terug joggen over het wandelpad. De cooling down deden we bij de boom met de blauwe lampjes en toen gingen we weer terug naar de fietsen. Het was een zacht mild avondje, weer heel anders dan vanmiddag.Totaal afgelegde afstand: 6630 meter of 7180 met de omweg terug. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 4 16:51:20 2008

text = De training vanavond: we vertrekken om 19.00 bij de spartelvijver (of eigenlijk spartelbak) en gaan dan via het fitnesstoestel naar de hoek begraafplaats. Het regent nu een beetje en vanmiddag heeft het gesneeuwd. Ik weet niet wat ons straks te wachten staat maar een petje kan wel handig zijn. En een regenjasje natuurlijk. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 4 10:27:05 2008

text = Ik ben er zeker bij, bij het pannenkoeken eten! Met kinderen en partner en al. Joke.


Date: Wed Dec 3 23:19:36 2008

text = Vrijdag a.s. tussen 16 en 18 uur bak ik pannenkoeken voor een goed doel, in de Schakel op de Wittenkade (naast de Nassaukerk, t.o. de avondwinkel) Geen zin om te koken op pakjesavond? Mail je bestelling door en ik zorg dat je pannenkoeken voor je klaar liggen om mee te nemen. Ze kosten 0,50 cent per stuk. Keuze uit naturel, appel, rozijnen of kaas. Wilma wdierx@hotmail.com


Date: Wed Dec 3 20:34:40 2008

text = De training gisteravond: er waren 21 lopers, 9 mannen en 12 vrouwen. Het was droog maar we hadden de zekerheid van regen verderop tijdens de training. We gingen eerst naar het begin van het park voor wat losmaakoefeningen en dan de eerste opdracht: 2 minuten rustig lopen over het fietspad richting Big Ali en na het fluitje omkeren en wat vlotter terug, een negatieve split lopen dus. Dat haalde meer dan de helft van de groep niet ;-) Weer wat oefeningen en hetzelfde voor de tweede keer. Ook nu haalden de meeste lopers de negatieve split niet. Denkbeeldige straf: 10 push ups in het natte gras. Dan de laatste keer met een laatste kans op een negatieve split, en nu waren er maar twee lopers die het niet haalden. Ik zal geen namen noemen (Greta en Annemieke ;-) En dan weer dezelfde kant op: naar Big Ali om daar te verzamelen voor drie molentjes naar het viaduct voorbij de kinderboerderi(900 meter). Opvallend is dat er niet werd ingehaald, de molentjes kwamen in dezelfde volgorde binnen als ze vertrokken zijn. Dat heeft wel wat. Het parcours voor de volgende 2 rondjes (met pauze tussendoor): de groepjes van de molentjes vertrokken voor een ronde naar de hoek begraafplaats, rondje zandstort met de klok mee en dan weer terug naar het viaduct (1100 meter). Er werd dus weer in drie groepen vertrokken, dit keer niet als molentje maar ieder voor zich, zodat er eventueel wat in te halen viel of zonder dat je meteen alleen achterin liep. Het begon toen te regenen, en het werd steeds steviger. Dus terug naar het fitnesstoestel en meteen door naar de fietsen. De cooling down: terug fietsen of joggen en een warme douche. Totaal afgelegde afstand: ongeveer 7 kilometer. Nogal wat mensen zijn verkouden, en als je alleen een beetje verkouden bent dan kun je prima lopen. Misschien ben je niet op je sterkst maar meestal kom je fitter van de training terug dan dat je erheen ging. Rust én beweging gaat goed samen. Liefst in de juiste balans natuurlijk ;-) (dat gebabbel over balans weten we inmiddels wel ;-) En functionele hardloopkleding is heerlijk. Mijn schoenen en jas waren de volgende morgen weer helemaal droog en ik kon er weer fris tegenaan met de Start to Run groep. Het leek te gaan regenen maar uiteindelijk hadden we een mooie ochtend, wel fijn voor deze groep beginnende loopsters die de functionele kleding nog moeten ontdekken. Ik hoop dat er weer gauw hardloopjasjes in de aanbieding zijn bij Dirk van den Broek of Lidl, er is daar vanuit deze groep veel belangstelling voor. Even in de gaten houden dus. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 2 21:46:39 2008

text = Verslag van de training volgt morgen. Er waren in ieder geval 20 of 21 lopers gekomen, en we eindigden in de regen. En zijn toen snel naar huis gegaan ;-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 2 16:22:26 2008

text = De eerste stop vanavond: we vertrekken om 19.00 uur en gaan dan naar het begin van het park. Ik ben benieuwd wat voor weer we treffen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 2 13:55:00 2008

text = Hoi Susanne , ik doe mee met de 10 km vondelpark, weet niet hoe laat die is . Inge


Date: Tue Dec 2 09:03:58 2008

text = wie doet mee aan de vondelparkloop? 18 januari om 12.30 ik heb me net ingeschreven! susanne


Date: Mon Dec 1 14:10:07 2008

text = Beste mensen, een korte zelfreclame. ik heb een boek gepubliceerd: bobby Fischer voor beginners. een overbodig boek.. maar niet voor iedereen. ik vertel daarin weinig schokkends, weinig nieuws voor de kenner. Maar ik vertel wel enthousiast, leesbaar geschreven. Het is een verhaal geworden voor iedereen die niet schaakt, het verhaal van een dramatisch leven. En een verhaal voor beginnende schakers. Of schakers die alles aangaande Fischer nog eens op een rijtje willen hebben... "Een leuk, geinig boekje, dat je ademloos uitleest" , aldus Lydia van der Weide, journaliste en niet-schaker. NOu en 6 dec. a.s. signeer ik het van 12-14 uur. Schaak en gowinel Het Paard, Haarlemmerdijk 173. Ook bij de gewone boekhandel verkrijgbaar of te bestellen. Of bij mij: renzo (at) 12move.nl Sorry, dit moest even, uw medehardloper Renzo (komt di hopelijk lopen)