- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief april 2008 --


Date: Tue Apr 29 22:32:55 2008

text = De training vanavond: er waren 20 lopers, 12 vrouwen en 8 mannen. Ik stuurde de groep voor een rondje om de vijver, zo kon ik nog even de lopers opvangen die er net aankwamen. Jeroen heeft ook nog even gewacht, maar iedereen was er al. We deden oefeningen op het gras (even verderop stonden 2 eenden heel schattig in een plas, die lieten we even met rust). Dan twee rondjes vijver aanéén, met een negatieve split. Ik gaf de tussentijd door en dan kon je berekenen wanneer je binnen moest zijn voor een snellere tweede ronde. Dan naar het fietspad, en er werden 3 molentjes gevormd. Inmiddels legden een paar lopers hun jas nog even binnen bij Big Ali. De lucht zag er nog wel een beetje dreigend uit maar het leek op te klaren en het was niet koud. De molentjes vertrokken naar het houten huisje, en daar verzamelden we. Ik liep achterin met Wilma en toen ik haar van mijn plan vertelde om een tijdmeting te doen op het rondje volkstuinen bood ze spontaan aan om te klokken. Ik nam het aanbod met beide handen aan, leuk! We vertrokken bij de kinderboerderij zodat er eventueel kon worden afgesneden in de eerste bocht. De meeste lopers (waaronder ik) doen dit altijd standaard dus ook nu werd de mogelijkheid geboden. Geloof me, als je al een paar keer een tijdmeting op dit rondje hebt gedaan dan zijn dit soort details heel belangrijk ;-) Ik vond het leuk om snel weg te gaan, kijken of ik als prooi kon dienen. Gert Jan en Pim liepen voor me, en Rozella liep op ongeveer dezelfde hoogte als ik. Ik liep op het fietspad en zij liep op het wandelpad beneden. We liepen allebei met een diepe ademhaling die voor de directe omgeving hoorbaar was, dus meteen al intensief. Bij het postbankgebouw kwam Evelyn voorbij. Die had een (leek het wel) rustige ademhaling. Rozella liep inmiddels vlak achter me, en ik gaf het advies om op het natuurpad tegen jezelf te zeggen dat je even uit rust, zonder dat je het tempo laat zakken. Dat doe ik altijd, en het helpt ook nog.

Okee, we draaiden de parkeerplaats op en Evelyn liep steeds verder van ons weg. Ik zag Pim in de verte wandelen, hij benadert de langere afstanden als interval. Ik keek achter me, en zag Mirjam aankomen. Inmiddels was de zon recht achter ons en je kon je schaduw zien. Dat loopt fijn. Het zandpad op, en ik snakte naar de finish. Ik zat er al een tijdje doorheen maar op zo’n korte afstand weet ik dat ik het wel haal. Wilma had mijn horloge en ik vroeg me af of ik een pr liep (het leek er wel op) maar zeker weten doe je het nooit. Bij binnenkomst bleek dit inderdaad het geval. Voor het eerst in jaren dat ik dit rondje meeliep in de groep, ik loop het altijd alleen of met Jeroen. Resa deed de tijdmeting, zij had met Wilma een korter rondje gelopen omdat drie kilometer nog te ver is. Inmiddels kwamen Jeroen en Ina er aan, en was iedereen weer binnen de 20 minuten terug. Hierna hebben we 2 rondjes natuurgebied gelopen, ook met negatieve split. Je kon uiteraard ook één rondje lopen. Wilma klokte weer, en ik mocht meelopen. De tweede ronde leek het erop dat ik Jasper kon inhalen, maar als ik versnelde leek hij ook wel te versnellen. En even later was hij heel ver weg. Ik finishte met Mirjam met inderdaad een negatieve split. We gingen naar de heuvel voor de cooling down. Het park was vrij stil, en er waren geen honden te bekennen op en om de heuvel. Blijkbaar waren de baasjes al de koninginnenacht gaan vieren. Of ze vonden het te koud, er stond een koude wind die met hardlopen juist wel prettig is. En dan over de tijden: bij de mannen zijn er geen pr’s (pr: persoonlijk record) gelopen, maar menig tijd staat dan ook heel scherp. En ze lieten wat vrouwen voorgaan, ook leuk! Bedankt :-) Gert Jan kwam als eerste binnen, die liep 40 seconden boven zijn pr. Niet slecht gezien de 2 marathons die hij vers in de benen heeft. Evelyn kwam als eerste vrouw binnen, en meteen maar met een snelle tijd (zie ook haar blogje). Bij de vrouwen zijn er 2 pr’s gelopen: ikzelf dus en Greta. Greta liep maar meteen 1.18 min van haar snelste tijd af. Ik noem de pr’s even, want die loop je natuurlijk niet vaak. Veel lopers deden deze tijdmeting voor het eerst, en dan is het even zoeken hoe snel of rustig je op pad moet. Ik had de indruk dat er prima gelopen was, er werd hier en daar stevig ingezet maar iedereen zag er na de finish al snel weer fris uit. Donderdag gaat de training gewoon door, voor wie maar wil. Groetjes, Joke.

tijden


Date: Tue Apr 29 13:51:38 2008

text = De training vanavond: we lopen eerst een paar rondjes in het kleine parkje om de vijver en gaan dan verderop wat werk verzetten :-) En donderdag hemelvaartsdag is er gewoon training zoals altijd. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 27 21:43:52 2008

text = Ja, lekker gelopen. En wat is het park mooi stil om 8 uur, pas op de terugweg zagen we de eerste andere lopers. /Frank.


Date: Sun Apr 27 18:29:41 2008

text = En, lekker gelopen? :-) Joke.


Date: Sun Apr 27 01:02:04 2008

text = 8 uur bij Big Ali, OK! Frank.


Date: Sat Apr 26 17:55:02 2008

text = ha die frank, dat valt te overwegen ;-) 8.00 uur bij big ali? gezellig!


Date: Sat Apr 26 16:08:53 2008

text = Hoi INgrid, ik wil morgenochtend wel een uurtje lopen maar ik ga wel heel vroeg omdat ik een ochtend trein voor een familiefeestje moet halen. Ik denk al om 8 uur te gaan lopen ... Frank.


Date: Sat Apr 26 12:20:50 2008

text = Wie heeft zin om morgenochtend (=zondag) een uur of anderhalf uur te lopen? Ik ben ook wel weer in voor een terugloopje vanaf spaarnwoude NS. Fijne dag! Ingrid


Date: Sat Apr 26 08:13:41 2008

text = Hoi Sjaak! Ja, dat rondje dat je beschrijft is mij ook bekend ;-) Maar de bedoeling is dat de route alleen door stadsdeel Westerpark gaat, en dan kun je niet om de volkstuinen heen lopen want dat is stadsdeel Bos en Lommer. In de toekomst wordt misschien wel samengewerkt tussen de stadsdelen voor een langere route. Groetjes, Joke.


Date: Sat Apr 26 00:43:23 2008

text = Die is er al van 5 km ( op 60 meter na) Ik loop die vaak 2x of 3x. Begin bij de poort van het park, loop over het fietspad tot het natuurpad, rechtsaf, eind weer rechtsaf, langs de volkstuinen, over het schelpenpad, weg bij viaduct oversteken langs natuurtuin, klimmetje omhoog en via het hondenpad naar Big Ali. Dan verder weer naar de poort. Om die 60 meter te compenseren loop ik ook vaak via het park aan de buitenkant naar de poort. Dan zit je precies op 5 km //Sjaak


Date: Fri Apr 25 21:32:09 2008

text = Mooi rondje. 2x gelopen, daarna Joke nog even in de sportschool gezien en wat lusjes en hoekjes besproken. Een 'echte' route in het park lijkt me wel een aanvulling. /Frank.


Date: Fri Apr 25 16:27:20 2008

text = Gedaan! Ben benieuwd wat jullie vinden. Joke.


Date: Fri Apr 25 15:44:32 2008

text = Doe maar in de bus Joke dan lopen we 'm zeker 1x. Frank


Date: Fri Apr 25 15:20:32 2008

text = Hoi Frank, missschien een ideetje als jullie gaan lopen: het stadsdeel is bezig om een jogroute van 5 km uit te zetten in het park. Dat is een grote uitdaging, want de route mag alleen binnen de stadsdeelgrenzen. Ik heb er over meegedacht en nu heb ik een kaart van ze gekregen met de voorlopig ingetekende route. Je moet je voorstellen dat de route voor rustige lopers is, en niet voor snelle hardlopers die daar een pr komen lopen tenzij het 's morgens zes uur is, want de route heeft plekken waar je moet oversteken en gaat ook over drukkere plekken. Dus vooral de gezellig samenlopende beginnende joggers en alle andere lopers die het leuk vinden om een rustige 5 km te lopen. Als jullie de route willen nalopen vanavond dan zou ik dat zeer waarderen. Ik kan de kaart in je brievenbus gooien. Je kan de route ook twee of drie keer lopen ;-) maar okee, als je al iets anders in gedachten hebt dan is het ook goed. Groetjes, Joke.


Date: Fri Apr 25 14:26:26 2008

text = En misschien na het lopen iets drinken bij café Amsterdam? Daar geef ik vanavond om half acht de bodypump (bij 't sporthuysch, dat zit pal naast Amsterdam) en ik ben er om negen uur samen met eventuele andere lopers. Groetjes, Joke.


Date: Fri Apr 25 12:58:39 2008

text = Vanmiddag om 18:00 bij Big Ali voor een loopje van 1 a anderhalf uur. In ieder geval is Wilma er, en Frank ook. -Frank.


Date: Thu Apr 24 21:41:49 2008

text = O ja, de afgelegde afstand vanavond was ongeveer 5600 meter. Niet veel, maar wel veel kwaliteitsmetertjes. Joke.


Date: Thu Apr 24 21:40:20 2008

text = De training vanavond: er waren 6 lopers, 4 mannen en 2 vrouwen. We gingen eerst met z'n vijven naar het oude park. De warming up: 2 rondjes (400 meter per stuk) om de vijver. Ik liep meteen een stuk achter Evelyn en Johan, en voor hen liepen Jeep en Eric. Ik was dus de achterhoede. Toen we verzamelden na deze 2 rondjes kwamen Jasper en Jet eraan, het bleek dat ze heel lang hadden moeten wachten op de brug. Nu had ik zes lopers tot mijn beschikking. Weer een rondje vijver, nu op eigen tempo en een nummer op volgorde van binnenkomst. Daar tweetallen uit gevormd voor een ontmoetingsloop om de vijver, met 4 ontmoetingen. Het rondje werd dus ongeveer 2 keer per loper gelopen. Dan de opdracht om het rondje 3 keer te lopen, met steeds een pauze tussendoor en in een steeds vlotter tempo. Heerlijk om te zien, en ik was ook wel een beetje jaloers om de lopers te zien lopen. Ik vind het een heerlijk rondje. Hierna naar het kleinere rondje gelopen, verderop. En daar precies hetzelfde gedaan: drie rondjes, steeds met een pauze, en steeds iets vlotter. Het rondje is ongeveer 300 meter en Eric liep het laatste rondje in 1.10 min en Jet in 1.24 min en de rest daar tussenin. Ga ik zelf ook eens doen, deze rondjes in oplopend tempo. Dan rustigaan naar het stadsdeelkantoor voor een afsluitend rondje Gosschalklaan. Ik gaf Johan de mogelijkheid om alvast af te slaan naar huis bij het beeld met de halve bol, maar hij liep alles mee. Achteraf had ik dit natuurlijk ook aan Evelyn kunnen voorstellen, zij woont ook aan deze kant. Dat was ik even vergeten. Het regende op weg naar de training, en het heeft ook nog wel geregend tijdens de training maar daar herinner ik me niet veel van. Het grootste deel was droog. In het park scheen een schitterend licht, heel wit in het het westen. In het oosten hing op een gegeven moment tegelijkertijd een pikdonkere lucht die even later opgelost leek te zijn. Alleen dat was al de moeite waard. O ja, volgende week is het hemelvaartsdag en dan gaat de training gewoon door voor de liefhebbers. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 22 22:48:54 2008

text = De training vanavond: er waren 32 lopers, 14 mannen en 18 vrouwen. We gingen eerst naar het houten huisje voor wat losmaakoefeningen. Dan een rondje natuurgebied op rustig tempo. Toen iedereen binnen was gingen we onder het viaduct door en verzamelden daar. Het was duidelijk dat er veel verschil in de groep was van getraindheid en tempo dus hier lag een grote uitdaging. Zoals altijd eigenlijk :-) De eerste opdracht: een rondje begraafplaats. De eerste twee zijden rustig aan, en de dan eventueel versnellen. Hiermee hoopte ik ook het probleem met de auto’s op dat smalle pad op te lossen: als de groep rustig langs de herdershondenclub loopt dan is er geen gevaar voor botsingen. Iedereen kreeg bij binnenkomst een nummer. Jeroen deed dat even voor me want ik hielp een man om een verdwaalde hond te vangen. Dat lukte gelukkig, en mijn tip om de hond naar Big Ali te brengen was een gouden greep: hij herkende de hond meteen en wist wie de eigenaar was. De hond was al opgehaald voordat wij weer terug waren. Gelukkig! Nadat de man met de hond weg was kon het feest beginnen: 32 lopers tegenover elkaar zetten (nummer 1 met nummer 32 enz) en de ontmoetingsloop om het spoor uitleggen. Een hele kunst met veel nieuwe lopers en een ontketende verbale uitwisseling tussen de lopers. Het lukte heel goed, en iedereen kon op weg met de aansporing voor de veteranen die dit vaker hebben gedaan om op de nieuwelingen te letten. Na een tijdje zag ik Resa aankomen als eerste, en vlak voordat ze als eerste finishte kwam Eric de hoek om. Die twee hadden behoorlijk op hun maximum gelopen. De volgende paren kwamen ook tegelijk aan. Vrij snel was iedereen weer binnen en we gingen op rustig tempo naar het houten bruggetje. Een deel van de lopers ging wandelen en deden dat zo overtuigend dat een paar andere lopers dachten dat dat de oefening was. Inmiddels was er al een groepje bij het bruggetje en die liet ik meteen vertrekken voor 3 rondjes om de struiken, steeds iets sneller. Dus rustig beginnen. Even later toen de wandelaars er waren kregen deze dezelfde opdracht. Natuurlijk viel er veel te kiezen: minder rondjes of zelfs helemaal geen rondjes, wel steeds sneller of op hetzelfde rustige tempo. Heel belangrijk dat lopers dat zelf invullen. Daarna terug naar het houten huisje en ook hier kon je kiezen: de kortste route terug met Jeroen wandelen, en eventueel rustig joggen. Er gingen vier lopers met hem mee. De anderen gingen naar het Spaarndammerdijkje en ik vormde daar uiteindelijk 5 molentjes uit (ook dat was even zoeken, ik ging uit van 3 maar die werden te groot) en ze gingen één voor één op weg naar het houten huisje. Ik jogde er achteraan met Susanne. Iedereen was er al toen we er aan kwamen en we deden de cooling down. Ik ben nog vergeten te vragen hoe het de molentjes is vergaan, of er nog is ingehaald (dat weet ik wel zeker) en of dat niet allemaal tegelijk ging zodat er 4 molentjes naast elkaar liepen want dat gebeurd weleens. Nou ja, iedereen stond er gemoedelijk bij dus dat zal wel goed zijn gegaan. Na de cooling down gingen we weer terug naar Big Ali en zoals altijd sloegen een paar lopers al meteen af bij het houten huisje. Het was een mooie avond en veel warmer als ik en vele andere lopers dachten. Dus er gingen nogal wat truien en jassen uit onderweg. Verder deden Frank, Wilma en Jeroen het opmerkelijk rustig aan, die voelden de zondag nog in de benen. Gert Jan was alweer redelijk fit en als je benieuwd bent naar onze avonturen van afgelopen zondag klik dan rechtsboven op deze pagina op “blogjes” en lees dan het Bouillonblokje over La bouillonnante. Dit soort uitjes gaan geen gewoonte worden, en al helemaal niet de norm. In de toekomst gaan we ook normalere dingen doen zoals een weekendje Vlieland, zie ook daar het blogje van. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 22 16:03:17 2008

text = Succes, Jasper, met je herstel van Bouillon. Misschien ook wat hardlooplectuur voor vanavond? ;-) De eerste stop vanavond: we vertrekken om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan als eerste naar het houten huisje. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 22 15:47:57 2008

text = Ik denk dat ik vanavond de training maar eens oversla. Doei. --Jasper.


Date: Mon Apr 21 19:20:03 2008

text = Ultraloper deel 4 ook binnen, dat word veel lezen i.p.v. hardlopen :-) /Ronald


Date: Sat Apr 19 15:00:23 2008

text = Net binnen gekregen ..... De mens als duurloper - Jan Knippenberg. Dat word lezen i.p.v. hardlopen dit weekend, en veel inspiratie op doen voor mijn komende ultraloopjes. /Ronald


Date: Sat Apr 19 13:47:52 2008

text = Even een bijdrage aan het schoenenforum. Vergeet niet de invloed van de sokken. Zo nam ik eens per ongeluk bij een 30 km loop een paar (hardloop)sokken mee die ik allang weg had moeten gooien. Aangezien hardloopsokken gemaakt zijn naar de vorm van je voet heb je daar een L en R van. Nu zaten er flinke slijtplekken aan beide binnenkanten van de wreef. Al bij 5 kilometer voelde ik blaren opkomen. Bij 10 kilometer heb ik toen de sokken omgewisseld waardoor de slijtplek aan de buitenkant zat. De blaren waren ondertussen zelfs al kapot gegaan. Ik kon daarna een stuk beter mijn weg vervolgen en heb de loop uit kunnen lopen.//Sjaak


Date: Sat Apr 19 12:24:21 2008

text = Hoi Jeep, Ik heb Nike Pegasus en ben er heel tevreden over... Nooit problemen (blaren) of zoiets dergelijks gehad! Het zijn lekkere, lichte (inderdaad smalle, zoals Joke schreef) schoentjes! ~ leoniek (terug van weggeweest en onder de indruk van de loopprestaties van de hardloopgroep! Wat er allemaal wel niet kan veranderen in twee jaar... marathons alsof het niets is, ultralopen...)


Date: Sat Apr 19 11:57:55 2008

text = Mama Mia! Voor de thuisblijvers is er op youtube een filmpje van het parcours van Bouillon. Dat is dus wat onze lopers in de Ardennen 22 of 45 kilometer lang moeten doorstaan!? Ongelofelijk dat ze gisteren nog zo ontspannen waren. Kijk even op: http://www.youtube.com/watch?v=JhHmOE1_0EE en bedenk dan even of je daar net zo graag bij zou willen zijn... Ik ben nu al reuze benieuwd naar de succesverhalen van onze helden! // - eric


Date: Sat Apr 19 09:38:42 2008

text = Dank je, Carin. Ik ben benieuwd wat we gaan meemaken, en gisteravond hebben we al met een paar hardlopers in café Amsterdam geproost op de zondagavond :-) Moge het eerst een mooi weekend worden en dan een prachtige zondagavond. En dat voor alle lopers, ook degenen die hun kilometers in vertrouwde omgeving lopen. Groetjes, Joke.


Date: Fri Apr 18 20:29:16 2008

text = Ik wens de deelnemers in Bouillon veel succes. Lijkt me een hele belevenis. Het is toch wel wat anders dan met een loopje meedoen. Iedereen; veel plezier/ Carin


Date: Fri Apr 18 17:26:48 2008

text = Dat is een netelige kwestie, Jeep. Ieder voetenpaar is anders. De één heeft smalle voeten, de ander brede voeten om maar eens iets te noemen. Dus een prettig paar schoenen vinden, dat is gewoon uitproberen. Meestal vind ikzelf asics erg lekker lopen, maar op mijn laatste paar "stamp" ik een beetje. En mijn adidassen zijn mijn eerste loopschoenen waar ik altijd blaren mee hebt. En als je dan een lekker paar hebt gevonden, wordt dat type schoen weer ieder jaar vernieuwd en zit dan weer nét even anders. Over de Nike Pegasus kan ik zeggen dat het een neutrale schoen is. Het gerucht gaat dat Nike meestal een smalle schoen maakt, maar ze maken nu ook bredere schoenen. Tja, wat kan ik verder zeggen. Mijn idee is dat hardloopschoenen onmiddellijk comfortabel moeten zitten, maar ook dat is geen garantie. Misschien extra aandacht aan de maat besteden, soms kan een maatje groter (of een halve maat als dat er is) helpen tegen blaren. Je hoeft niet snel bang te zijn dat schoenen te groot zijn (in alle redelijkheid natuurlijk) want je kunt in de bovenste gaatjes lusjes maken met je veters waardoor de schoenen toch goed aan je voeten zitten. Deze tip (van de grotere schoenen) kreeg ik van Ronald. En het viel me op dat meerdere lopers deze ervaring hebben. Succes met schoenen kopen, het is toch een beetje gokken. Groetjes, Joke en we gaan pas morgen naar Bouillon :-)


Date: Fri Apr 18 16:52:20 2008

text = Wie heeft ervaring met de schoen van het merk Nike Pegasus? Wat is eigenlijk het verschil tussen air en gel. Ik heb nu Asics, pas gekocht in januari, maar ondanks dat ik meende zorgvuldig deze keus te hebben gemaakt, loop ik er wel blaren mee op. De echte diehards zitten natuurlijk in Bouillon. Jeep


Date: Fri Apr 18 12:30:07 2008

text = Vanavond weer de bodypump in 't Sporthuys, om half acht. Ik verwacht weer een paar hardlopers. Na afloop gaan we wat drinken in café Amsterdam, dat er pal naast zit. Als je zin hebt om ook wat te komen drinken, we zijn daar om negen uur. En als je zin hebt om mee te pumpen: je kunt eerst een gratis proefles nemen en het is een perfecte aanvulling op het hardlopen: het is een krachttraining op muziek. De oefeningen zijn vrij basic, maar het kan even wennen zijn. De lessen zijn steeds ongeveer hetzelfde dus het went wel snel. Groetjes, Joke.


Date: Fri Apr 18 12:26:17 2008

text = En dan ook maar dubbel verslag van de donderdag ;-) We waren gisteravond met 22 lopers, 14 mannen en 8 vrouwen. Aan de vrouwen die niet zijn gekomen: het waren zoals altijd hele leuke mannen  en jullie hebben wat gemist. Het was een hele andere training als dinsdag. Een ander gebied, een andere spanningsboog, voor een deel andere lopers . Er waren zes lopers die beide trainingen hebben meegedaan en dit kunnen beamen. Ik heb het wel eens gepresteerd om dinsdag- en donderdagavond vrijwel dezelfde training te geven maar dan de andere kant op: de éne avond met de klok mee om de volkstuinen/begraafplaats, de andere avond tegen de klok in. Het is altijd afpassen tijdens de training. Meestal is het een mix van wat korter werk met wat langer werk, soms ligt de nadruk op één van de twee. Grappig dat iemand het erg lange stukken vond, afgelopen dinsdag. We gaan zeker wel eens verder en lopen zeker ook wel eens langere stukken. Er zijn heel wat lopers die hun eerste 3 of 5 km tijdens de training in de hardloopgroep hebben gelopen. En natuurlijk zitten die afstanden er weer aan te komen. En voor wie het te ver is: er zal altijd een korter alternatief worden geboden. Ik kan me wel voorstellen als je tempo niet zo hoog is, dat het niet altijd leuk is om achterin te lopen. Daar wil ik op zeggen: de achterhoede is heel belangrijk voor de groep, dat is het ijkpunt. De achterhoede geeft rust aan de training, en het is leuk om de verschillen in tempo te benutten. Ik vond de minutenloopjes om het natuurgebied gisteravond erg leuk, ik loop dat rondje graag en in gezelschap is het helemaal kicken. Het was even een risico, om de minutenloopjes om zo’n grote ronde te doen ivm de hoorbaarheid van het fluitje. Inderdaad was Andries te ver weg om het te fluitsignaal te horen. Hopelijk heeft hij dat verder goed opgevangen. We eindigden met een 5 minutenloop en ik zou en moest een heel rondje lopen in die tijd. Op zich moet dat geen probleem zijn, maar het was toch weer keihard aanbikkelen om het te halen. Poeh!

Daarna gingen we naar het oude park voor een estafette om de vijver. We liepen in groepjes van 5. Er waren twee stellen gevormd om vier groepen van 5 lopers te kunnen vormen: Eric en Andries (die de prijs hebben gewonnen voor de heren dubbel, die liepen echt mooi samen) en Susanne en ik. Niet bij te houden, Susanne. Het eerste stuk nog wel, maar ik dacht al dat ze rustig aan deed om bij mij te blijven. Daarna ging ze gewoon voluit. Ik kon het moeilijk aanvaarden dat ik het niet kon bijhouden maar het was Het was even een logistieke gedachtesprong van Wilma voordat de estafettegroepen op de goede plek stonden, maar toen liep het ook als een trein. ik weet uit ervaring dat het heel lastig is om dit goed vorm te geven, en ik heb in het verleden vaak meegemaakt dat het niet goed liep; zowel bij mezelf als bij anderen. Wilma had nog de twijfel of we niet te lang stil stonden tussen de versnellingen door, maar de stukken waren lang genoeg om die pauze te waarderen. Als je zes groepjes vormt zal het weer anders zijn: korter lopen, misschien wel te kort. Aan de andere kant zal het rondje iets sneller worden gelopen, maar dat weet ik niet helemaal zeker, wisselen kost ook tijd. Dan een laatste rondje door het park en de cooling down deden we op dezelfde plek als de warming up. Joke.


Date: Fri Apr 18 00:34:29 2008

text = Voor diegenen met een 'deja vu' gevoel: dat klopt, de training van dinsdag is hieronder al door Joke besproken. Een soort stereo dus. --Jasper.


Date: Thu Apr 17 23:35:41 2008

text = training donderdag: geen Inge, maar wel back from China na twee jaar: Leoniek. Alsof ze niet weg is geweest.. Vavaond veel kort en snel wloopwerk. Via het fietspad naar het begin van het park voor de warming up. Via het pad dat langs het water loopt, terug naar Big Ali. Daar nog wat strekoefeningen voordat we aan het hoofdprogramma begonnen: een halve piramide loop rondom de natuurvijver van circa 900 meter. 1-2-3-4-5 minuten met telkens 1 minuut de tijd om wandelend terug te komen naar de achterhoede. Joke merkte later terecht op dat dit eigenlijk geen piramide heet, maar dat het meer lijkt op een vaas. Velen lukten het de laatste ronde binnen de 5 miuten rond te lopen. Andries heeft zelfs een ronde meer gelopen. Die heeft 1x het fluitje gemist. Terug naar het oude gedeelte van het park voor een estafetteloop. Na een kleine constagnatie bij de verdeling van de groepen, ging de eerste groep van start. Er werd keihard gelopen. Zo sjeesde Ingrid die normaliter wat in de achterhoede meeloopt, in een sneltreinvaart voorbij, moest Joke Suzanne laten gaan en vloog het loperspaar Andries en Eric zij aan zij over het parcours. Ook een nieuwe loper, Ramon, kwam verrassen snel langs. Ik had getimed dat een loper gemiddeld 1 minuut moest wachten voordat die weer aan de beurt was. Navraag leverde op dat die wachttijd niet als lang werd ervaren. Men was blij even te kunnen uitrusten van de megastprint die ze hadden getrokken. Vervolgens dribbelend terug naar begin van het park voor de cooling down en terug via fietspad naar Big Ali. Zo was de cirkel van deze training weer rond, Wilma


Date: Thu Apr 17 23:21:48 2008

text = training dinsdag: naar de paal met onderweg erheen twee keer een stop voor wat rek- en strekoefeningen. Achter de paal is een binnenplaats van wat kantoorpanden. een verrassend stukje rust tussen hoge gebouwen. Daar volgede de volgende opdracht: 5 rondes rondom de plantentuin. De gemiddelde loper deed hier zo'n 1 minuut en 15 seconden over. Jolein was echter al klaar toen een grote groep lopers nog moest beginnen aan hun laatste ronde. Daarna richting belastingkantoor, 2x een loopoefening, van langzaam naar snel opbouwend. Vervolgens en group naar het parkeerplaats van de volkstuinen. Daar splitste de groep zich op. Degenen die met een ommetje naar het park terug wilden, gingen in een molentje richting de bushalte, de Spaarndammerdijk op en zo richting het viaduct. De eerste molen was net vertrokken, toen Simon opeens bedacht daar bij te willen aansluiten. In een spectaculaire sprint is het hem gelukt hier nog bij aan te sluiten. Nadat alle molentjes waren vertrokken, ben ik met de overgebleven lopers rustig naar het viaduct in het park gelopen. Via het schelpenpad. Daar de coolingdown gedaan en terug via de heuvel naar bog Ali. Opmerking van inge hield ik in mijn achterhoofd van deze training. Ze zie dat ze vond dat ik de lopers wel erg lange stukken achter elkaar liet lopen. Ze beloofde me er donderdag weer te zijn. Inge, ik zal er rekening mee houden!


Date: Thu Apr 17 17:37:35 2008

text = De eerste stop vanavond is aan het begin van het park. Tot zo, Wilma


Date: Wed Apr 16 23:06:59 2008

text = Een heftige loop, de Roparun! Je loopt steeds 1 à 2 kilometer per keer, een paar uur lang afwisselend met z'n vieren. Dan heb je een paar uur rust, omdat 4 andere lopers om beurten 1 à 2 km lopen. Het lijkt makkelijk om zo'n kort stuk met 11 km/uur te lopen maar in praktijk is het moordend. Wel leuk om verslagen van deze loop te lezen. Ik ben benieuwd of er lopers in onze groep zijn die het aanwillen. Je moet er eigenlijk al een tijd naar toe hebben getraind. In ieder geval wens ik jullie team veel succes toe, Joleen! Groetjes, Joke.


Date: Wed Apr 16 09:06:30 2008

text = Nog even een correctie bij de oproep voor de Roparun- je snelheid moet minimaal rond de 11 km p/u liggen, maar harder mag natuurlijk ook!!! Het team heet 'verenigde lopers' en is nr 123 bij deelnemende teams op de site van de roparun. Joleen


Date: Wed Apr 16 08:57:53 2008

text = OPROEP; Hallo westerparklopers! Ik ben een voormalig lid van de westerparkgroep, nu loop ik in Adam-Noord bij ATOS. Iemand van mijn loopgroep is nog dringend op zoek naar 2 mensen die zijn team willen versterken bij de Roparun, een estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam. het is in het weekend van 10-11 mei- met Pinksteren. Het is een goede doelen loop voor onderzoek naar en behandeling van kanker. Je gemiddelde snelheid moet rond de 11 km per uur liggen. Kijk voor meer info op: roparun.nl . Meedoen kost 225 euro en je kan je laten sponsoren. Het schijnt een fantastische ervaring te zijn. Zelf kan ik niet maar wil misschien volgend jaar wel meedoen (alleen m'n gemiddelde snelheid nog een beetje opschroeven...). Als je interesse hebt laat het snel weten! jbraams@hotmail.com groetjes!! Joleen


Date: Tue Apr 15 22:08:19 2008

text = De training vanavond: er waren 27 lopers, 14 mannen en 13 vrouwen. Wilma gaf de training dus ik liep mee in grote onwetendheid wat we gingen doen en dat is heerlijk. Jeroen bleef zoals altijd op eventuele laatkomers wachten en inderdaad was het raak: net toen we wegliepen kwamen Leonore en Simon aangefietst. Dus dat zat wel goed. We gingen eerst over het grasveld en langs de Gosschalklaan naar het beeld met de vier armen. Daar de warming up oefeningen gedaan, er waren wat hekken weggehaald waardoor we de ruimte hadden om daar te staan met de groep. Dan een klein rondje over de twee houten bruggetjes en daar zag ik Jasper aankomen. Toen iedereen weer bij elkaar was, inmiddels ook Jeroen, gingen we langs het huisje aan het sluisje over het grasdijkje langs de Haarlemmerweg. Rustig tempo en niet inhalen want het is een dijkje met oneffen ondergrond. Nog lastig om rechts van ons te kijken hoe mooi het was met opkomend riet en eenden op hooibergjes, en tegelijk op te letten om niet in een kuil te stappen. Maar mooi was het dus wel. Op de parkeerplaats bij het Postbankgebouw weer verzameld en wat oefeningen gedaan, oa gestretcht. Weer snel op pad, nu in één keer naar de Paal. Daar ging de groep alvast een verkenningsrondje lopen bij de kantoren, ik wachtte met een paar anderen op de laatste lopers die er aan kwamen. Dan met z’n allen het bedrijventerrein op, een plek waar ik nauwelijks geweest ben en daar was een prachtig rondje van ongeveer 230 meter. Een prachtig rondje, en dat heeft ons park en omgeving niet veel. Opdracht: 5 keer dit rondje lopen en je kreeg je tussentijden van Wilma. Het mooie van deze oefening: je kon ook even in het zonnetje rusten, en het zonnetje deed inmiddels echt zijn best. De temperatuur was inmiddels heel aangenaam. Ik liep met Jeep de rondjes, mede dankzij het feit dat hij de marathon nog in zijn benen had ;-) anders had ik hem niet bijgehouden. En op het laatst ging hij versnellen. Ik ook, maar net even minder snel. Jeroen haalde ons nog in, en toen we naar huis fietsten vertelde Jeroen dat hij bijna werd gedubbeld door Jolein en dat ging hem even te ver. Vandaar hij opeens versnelde. En hij vertelde ook nog dat Gert Jan wel was gedubbeld :-)

Daarna wat oefeningen op de stoeprand, oa squats. Dan met z’n allen naar het belastingkantoorgebouw. Ik liep met Hanna, die voor het eerst met ons meetrainde. Ze vertelde dat ze altijd zelf loopt, zo’n drie kwartier en nu voor het eerst met een groep meeliep. Leuk, het is altijd spannend als je voor het eerst met een groep meeloopt. Je hebt geen idee wat je te wachten staat. Het zag er makkelijk uit in ieder geval. Een andere loopster, Resa, liep voor de derde keer mee en moest dit hele eind met ons meelopen. Heftig als je nog beginnende loper bent, maar het ziet ernaar uit dat het snel zal wennen. Bij het belastingkantoor moesten we ongeveer 80 meter een versnelling maken, 2 aan 2. Ik liep met Pim en kreeg nog een leuke tip: knieën wat hoger op als je versnelt op een kort stuk. Na de tweede keer zei hij dat hij de derde keer even oversloeg en ik ging er alleen vandoor, mét de juiste knie-inzet. Het bleek dat we maar 2 keer hoefden te lopen en ik had de derde keer dus helemaal voor mezelf  en iedereen stond op z’n gemak naar Wilma te luisteren. We gingen naar de parkeerplaats bij de volkstuinen en daar kon je kiezen: de kortste weg terug naar het viaduct of in molentjes via een iets langere route, nml langs het bushokje. De groepen werden losjes en vlot gevormd omdat we op pad moesten. Ik zat in een groepje met één vlotte man, en mijn tip aan hem was: als je aan de beurt bent om in te halen blijf dan eerst 3 tellen op je plaats staan en ga dan pas versnellen, dan is de uitdaging wat groter. Met dank aan Jeroen, die doet dat wel eens als hij met een rustig molentje meeloopt. Vanaf het bushokje (of even daar voorbij) mocht iedereen weer op eigen tempo verder. Bij het viaduct aangekomen was er eerst nog niets te zien, maar om het hoekje stond iedereen er al. Ik was net niet de laatste die aankwam, dat bleek Simon te zijn die vlak achter me liep. De cooling down gedaan, in een laagstaande zon en in een nog heel rustig park. Nog even, en het wordt weer druk in het park. We gingen over de heuvel weer terug naar Big Ali. De marathonlopers die er waren (Eric, Gert Jan, Jeep en Wilma) liepen zo te zien erg makkelijk. Okee, het was voor één van hen even lastig om weer op gang te komen nadat we even bij Big Ali hadden staan praten ;-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 15 17:49:24 2008

text = Mijn R'dam-verhaal volgt! Ik hoop nog steeds vanavond bij de training te kunnen zijn, maar het wordt krap qua afspraken :( Sheila (die ook nog HEEl graag de al gepostte verhalen leest)


Date: Tue Apr 15 16:48:57 2008

text = Eerste stop is vanavond aan het eind van de Gosschalklaan, bij het beeld met de 4 armen. Daarna gaan we richting het postbankgebouw. Wilma


Date: Tue Apr 15 10:17:21 2008

text = Leuk die marathonverslagen, en gefeliciteerd allemaal! Ik ben al blij als ik volgende maand de halve tot een goed einde breng. Evelyn


Date: Tue Apr 15 10:04:18 2008

text = En het verslag van Jeep is er! Zie het Rotterdamblogje :-) Joke.


Date: Tue Apr 15 09:38:48 2008

text = Wat een mooie foto's, Eric! En het verslag is geweldig. Die opmerkingen uit het publiek zijn hilarisch, het publiek is inmiddels een expert geworden op het gebied van marathonprobleempjes onderweg, en het coachen van de lopers :-) Wilma heeft haar verslag van de marathon ook op haar eigen blogje geschreven, en Ronald heeft zijn verslag op het Rotterdamblogje gezet. En er is ook nog een verslag van de Nescioloop van Jolein op haar blogje. Allemaal weer lekker leesvoer. En mischien schrijven de andere marathonlopers ook nog iets (het mag ook heel kort zijn hoor ;-) Joke.


Date: Tue Apr 15 09:15:34 2008

text = Tja. Ik was bijna vergeten dat ik eergisteren een marathon gelopen had... ;-) Met Jaspers hulp staat het verslag er nu; verlevendigd met plaatjes. // - eric


Date: Mon Apr 14 22:01:01 2008

text = Is het stilte voor de storm en komen de verslagen nog los of zijn de marathonlopers helemaal murw? Ik zal in ieder geval de eindtijden van de zeven lopers op het Rotterdamblogje zetten. En Renzo, die boekpresentatie is aanstaande zaterdag toch? Ik ben benieuwd of er iemand heen zou willen, helemaal naar Den Helder. Dan moet je een groot fan zijn van die man. Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 14 21:27:54 2008

text = Zou ik het bijna vergeten; Iedereen GEFELICITEERD met het halen van de Marathon! Ik vind het top van jullie/Carin


Date: Mon Apr 14 21:16:16 2008

text = Frank ik ben het met je eens; ik mis de verhalen. Ben er wel bij geweest in Rotterdam al was het, ongepland, als suporter. Ik weet dat iedereen gefinisched is, de één iets makkelijker dan de ander, maar ben benieuwd naar de belevingen. Ronald was in ieder geval super tevreden met een tijd van 3 uur 52. Heb zelf sinds vrijdagnacht niks meer binnegehouden en voel me een zwak vogeltje. Niet iemand die getraind is om een marathon te lopen. De dag van gisteren heb ik dan ook moeten bekopen met een zeer onrustige nacht./Carin


Date: Mon Apr 14 16:05:44 2008

text = Dag, ik heb hier twee uitnodigingen voor de boekpresentatie van een herdruk van " de mens als duurloper" van wijlen Jan Knippenberg. het is om 14 uur in den Helder, en allerlei toppers uit het hardloopwezen + karel van der graaf (helaas geen midas dekkers...) houden een praatje. na afloop wordt geborreld. Ik kan zelf niet, ik heb ook helemaal geen zin, en ik voel me ook niet meer thuis bij zoiets (en nee dat heeft niets met mijn beperkte loopcapaciteiten te maken), dus wie wil(len) gaan moet(en) mij maar mailen (renzo (at) 12move.nl) , dan krijg je mijn uitnodiging (al kom je ongetwijfeld ook zonder uitnod,binnen) Zie ook voor het programma ook www.janknippenberg.nl


Date: Mon Apr 14 15:56:26 2008

text = WAAR ZIJN DE ROTTERDAM VERHALEN ? Jullie zijn toch wel gefinisht? Of niet ? En hoe dan ? Ben zo nieuwsgierig! /Frank.


Date: Sun Apr 13 22:14:40 2008

text = Voorgaande gekopieerd van de Rdam marathonsite, Sheila


Date: Sun Apr 13 22:14:23 2008

text = "De 28ste editie van de Fortis Marathon Rotterdam is een historische editie geworden. William Kipsang won met een internationale toptijd van 2.05.49. Daarmee schaart de Keniaan zich in de mondiale eliteclub van 9 atleten die het gepresteerd hebben om de 42 km en 195 meter te lopen onder de magische grens van 2 uur 6 minuten."


Date: Sun Apr 13 22:10:52 2008

text = Wilde ook naar blaauwhooft! Was pas 19.30 thuis, douchen, eten... Werd gebeld, weer gebeld... Zal verder 'kletsen' op m'n blog :) Sheila (erg tevreden!!) :D


Date: Sun Apr 13 21:48:25 2008

text = Helaas kon ik er niet bij zijn, dus ik hoop dat de verhalen ook nog een beetje los komen op het prikbord of de blogjes :) Groetjes, Jolein


Date: Sun Apr 13 18:37:03 2008

text = We hebben om 19.00 uur in 't Blaauwhooft afgesproken, op het Bikkerseiland. Dan komen de marathonverhalen los! Groetjes, Joke.


Date: Sat Apr 12 20:12:22 2008

text = Fijn dat je zo goed hebt gelopen, Ronald. Ik hoop dat het morgen weer raak is! Heel veel succes. Groetjes, Joke.


Date: Fri Apr 11 10:24:27 2008

text = Afgelopen 2 weken heerlijk gelopen. UMT-loop van 47 km, 50 km in Amsterdamse Bos en dan aanstaande zondag 42 km tijdens de Marathon van Rotterdam. Tussendoor nog de nodige kilometers gelopen, en gezwommen. Ook al loop ik voor mijn idee langzamer, toch vorige week mijn pr op de 50 km verbeterd met 20 minuten. Zondag ga ik ook weer rustig van start. Ik loop zolang mogelijk met Carin mee. Het is dan ook niet mijn bedoeling om een scherpe tijd te lopen, maar om lekker rustig te genieten. Komende periode komen nog meer ultralopen, waar ik graag aan mee wil doen. Het geeft mij ook weer een lekker gevoel om zo lang te lopen, het “lichaam” vraagt er nu ook om. Voorgaande jaren was ik nog al eens geblesseerd na een periode van veel en lang lopen. Misschien dat ik nu de juiste loopstijl en tempo heb gevonden. Iedereen die ook in Rotterdam gaat lopen …. veel plezier. En voor diegene die niet naar Rotterdam gaan, zondag is de Nescioloop. /Ronald


Date: Thu Apr 10 22:40:35 2008

text = Meteen gekeken natuurlijk en de finishfoto is erg leuk! Inderdaad sta je wel in de uitslagen op de site van de Hilversum city run. Ik kijk altijd op www.uitslagen.nl en daar sta je niet tussen. Gek. Groetjes, Joke.


Date: Thu Apr 10 22:20:12 2008

text = Hoi Joke ,ik heb wel degelijk op mijn eigen naam gelopen !, ik had startnummer :13247 en als je dan toch kijkt , moet je even mijn finishfoto bekijken !Inge
 • foto

  Date: Thu Apr 10 22:00:04 2008

  text = De training vanavond: er waren 26 lopers (uiteraard 13 om 13;-) en de warming up was een rondje Gosschalklaan. Losmaakoefeningen gedaan naast het stadsdeelkantoor en dan een rondje om de vijver (400 meter). Iedereen kreeg een nummer op volgorde van binnenkomst. We gingen naar het rondje even verderop, een iets korter rondje (300 meter?) voor minutenloopjes: 5x een minuut lopen met 30 seconden pauze. Tempo: naar keuze. Hierna kort wat oefeningen gedaan, met name de stabiele knie oefening. Dan de groep op een rij gezet, nummer 1 met nummer 26 enz. voor een ontmoetingsloop. Het werd een ontmoetingsloop om beide rondjes, en er moest 4 keer ontmoet worden. Gelukkig snapten de meeste lopers dit meteen, en konden ze de lopers die het niet begrepen (omdat ze voor het eerst meetrainden bijvoorbeeld) de goede kant opsturen: weer terug :-) Ik liep naar het klimrek om te kijken of het ontmoeten goed ging en daar zag ik Vitaly, een goede bekende van de zondagochtendloopjes. Hij gaat zondag de Rotterdammarathon lopen. Jeep ging ook nog even naar hem toe, hij gaat ook Rotterdam lopen. Volgens mij voel je je op zo'n moment een soort soulmates omdat je allebei de marathon over een paar dagen gaat lopen. De ontmoetingsloopjes gingen prima, ik heb nog iemand aangeraden om een stukje te wandelen en gelukkig deed ze dat ook (heel bijzonder als mensen goede raad opvolgen;-) en inderdaad moest Menno toen een stukje verder lopen maar dat deed hij met gemak en opgeruimd gemoed.

  Weer wat oefeningen gedaan en naar het startpunt voor het rondje vijver gewandeld voor een estafetteloop. Dezelfde tweetallen als bij de ontmoetingsloop en om beurten een rondje om het kleine grasveldje, ieder kwam drie keer aan de beurt. Een rondje met scherpe bochten, een lastig startpunt waar werkzaamheden zijn. Ideetje van Pim om juist daar te beginnen, dat is veiliger. En er mag altijd "creatief" gewisseld worden, als je partner er aan komt en er bijna is mag je wat mij betreft weg. Aan het einde van de training merk je dat de nummers 26 en 25 enz. behoorlijk stand houden en niet afzakken wat tempo betreft. Tempo is lastiger te trainen als conditie: op een gegeven moment wordt je niet sneller meer, maar je doet wel met gemak de oefeningen. Het lopen wordt er zeer zeker niet langzamer op aan het eind van de training.

  O ja, en ik was helemaal vergeten om naar de uitslagen van de Hilversum City Run te kijken die afgelopen zondag was. Andries is vijfde geworden op de halve marathon. Wat lijkt me dat heerlijk, om zo voorin te lopen. Kicken! Maar de spanning zou me denk ik teveel worden, je loopt dan tussen allemaal van die snelle afgetrainde rotzakken die geen centimeter toegeven. Inge zag ik niet in de uitslagen staan van de 10 km, ze heeft misschien op andermans naam gelopen. Verder kwam ik allemaal vrouwen tegen in de uitslagen van de BeInteractive Loopgroep, een loopgroep waar ik sinds deze week ook training aan geef. Het zijn allemaal vrouwen van Marokkaanse afkomst en uit Slotermeer. Ze zijn er met een bus heengegaan. Ze deden mee met de 5 km en de laatste was na 52 minuten binnen. Dit geeft steeds weer de discussie of ze niet beter een kortere afstand kunnen kiezen, bijvoorbeeld 2 km. Nu gaan ze steeds stukken joggen afwisselen met wandelen. Maar ach, als ze dat willen dan heb ik er geen moeite mee. Laat ze lekker! En ze hebben een leuke dag gehad. Ze doen ook weer mee met de midzomernachtcross, net als vorig jaar. Toen is er één van de groep per ongeluk op het 10 km parcours beland en na een uur ronddwalen weer door een moterrijder van de organisatie teruggevonden. Ik hoop niet dat dat één van ons in Bouillon gaat overkomen over 2 weken, dan ben je wel langer bezig om weer de bewoonde wereld te bereiken! Groetjes, Joke.


  Date: Thu Apr 10 18:10:12 2008

  text = We vertrekken om 19.00 uur bij Big Ali en de warming up is eerst een rondje Gosschalklaan, en dan gaan we naar het rondje om de vijver. Groetjes, Joke.


  Date: Tue Apr 8 23:54:07 2008

  text = De training vanavond: er waren 31 lopers (uiteraard 15 om 16) en we gingen eerst met z’n allen naar het houten huisje. Wat losmaakoefeningen gedaan, en ik keek eens de groep rond. Het was vanavond weer een zeer gevarieerde melange van lopers. Ik had geen plan voor vanavond, en ik vertrouwde erop dat ik er wel uit kwam. Zoals beloofd op het prikbord gingen we naar de hoek begraafplaats, en daar hebben we kort gestretcht. Dan de eerste opdracht: een rondje zandstort op eigen tempo en bij binnenkomst kreeg iedereen een nummer. Ik weet het, steeds weer dit rondje maar dit park heeft niet erg veel overzichtelijke rondjes. Toen iedereen binnen was gingen we terug naar het viaduct, met eventueel een versnelling. Toen we onder het viaduct terug waren gelopen deelde ik de groep in tweeën, de éne groep liep om het rondje volkstuinen langs het Postbankgebouw en het natuurpad, de andere groep ging met mij mee over het schelpenpad naar de parkeerplaats. De éne groep bestond in ieder geval uit de nummers 1 tot en met 15, en eventueel nog wat lopers die ook om wilden lopen. We gingen op pad om elkaar te ontmoeten. Ik laste een pauze in aan het begin van de parkeerplaats en daar deden we een paar oefeningen, met name de stabiele knieoefening. Dan weer verder naar het einde van de parkeerplaats om de lopers van de andere groep te ontmoeten.

  Die plek werd de start voor een versnelling van een minuut over de parkeerplaats. Na het fluitsignaal omkeren en weer rustig terugjoggen. De lopers die net aankwamen lopen moesten dus meteen weer aan de bak maar ik vertrouwde erop dat er naar wens wat rustiger aan gedaan zou worden. De tweede keer dat de minuut gelopen zou worden kondigde ik aan dat als je voorop wilde lopen, dat het nu je kans kon grijpen: de marathonlopers deden het rustig aan en er waren nog wat lopers die het redelijk rustig aan deden. En inderdaad ging er een groep lopers stevig vandoor. Ik kon achterin het peloton niet zien wat er voorin gebeurde, maar van een zeer betrouwbare bron heb ik gehoord dat Jeroen voorin liep. De derde minuut ook weer, en daarna wandelden we een stukje. Het viaduct onderdoor richting bushokje. Eerst een stop bij het gras van het konijnendijkje en daar zette ik de groep op volgorde van tempo. De volgende stop was de hoek begraafplaats, en we gingen daar twee aan twee naar toe. Op rustig praattempo. Daar aangekomen kwam de laatste opdracht: naar het viaduct met een versnelling; uiteraard vrijwillig, rustig lopen kon ook. Als extraatje: eerst de vrouwen en na 8 seconden de mannen. Vanaf het viaduct kon je kiezen of je wilde wandelen of joggen naar het houten huisje. Daar hebben we de cooling down gedaan in de zonsondergang. En dan weer terug naar Big Ali. Ik hoop dat iedereen een lekker gelopen heeft. Het was een ontspannen training met mogelijkheden om af en toe wat vlotter te lopen. Groetjes, Joke.


  Date: Tue Apr 8 17:53:28 2008

  text = Tja: een droom of een nachtmerrie? Wie zal het zeggen. Voor de late surfers: De eerste stop vanavond: bij het houten huisje en daarna gaan we richting begraafplaats... (wat een tragisch begin toch altijd van onze training...) // - eric


  Date: Tue Apr 8 17:35:28 2008

  text = Volgens mij wil jij liever een paar seconden voorsprong op alle vrouwen zodat ze ALLEMAAL op je kunnen jagen ;-) ;-) Tot vanavond! Ingrid


  Date: Tue Apr 8 15:31:20 2008

  text = Nou Joke, gewoon ergens vooraan in het midden lijkt me prima... voor die ene man die het aandurft... ;-) // - e


  Date: Tue Apr 8 15:11:07 2008

  text = De eerste stop vanavond: bij het houten huisje en daarna gaan we richting begraafplaats. Groetjes, Joke. En Eric, hoeveel seconden voorsprong wil je op die 10.000 vrouwen? :-)


  Date: Tue Apr 8 12:35:54 2008

  text = Maar misschien is de volgende variant mogelijk?: "10.000 loopsters en één enkele man," dat klinkt meer als de ultieme loop... althans voor die ene man... ;-) // - eric


  Date: Tue Apr 8 09:29:25 2008

  text = Las ik vandaag in mijn mailbox: ""10.000 loopsters, en geen enkele man: dat klinkt als de ultieme loop voor alle vrouwen van Nederland. En het bestaat nog echt ook!"" Echt niet! Hoe komen ze erbij dat de ultieme loop voor vrouwen een loop zonder mannen zou zijn. Integendeel! Hoe diverser hoe leuker, en hoe meer mannen hoe leuker ;-) (en hoe meer vrowen hoe leuker natuurlijk!) Groetjes, Joke.


  Date: Fri Apr 4 15:58:33 2008

  text = Gisteren kreeg ik een mailtje van Splash, de sportschool waar ik vroeger altijd heenging en daar stond het volgende in: ""wij kunnen melden dat de kick-off van onze pole-fitness lessen in Osdorp een doorslaand succes was, Meer dan 60 deelnemers stonden in de les, en geloof het of niet, het zag er uit alsof we naar professionele paaldanseressen stonden te kijken. Je kunt je nog steeds inschrijven voor de lessen in Osdorp."" Dus nu weten jullie waar je zijn moet als je mee wilt doen aan pole fitness :-) Als je belangstelling meer uitgaat naar kracht dan ben je vanavond welkom bij mijn BP les in het sporthuis, om 19.30 uur. Je kunt een gratis proefles nemen. En een BP les is met een stang en niet met een paal ;-) Groetjes, Joke.


  Date: Fri Apr 4 13:27:01 2008

  text = Klinkt als een leuke training Joke, jammer dat ik er niet bij was. Ik was op de sportschool om te RPM'en, daar was een feestje. En ik wou even melden dat ik me ook heb ingeschreven voor de halve van Hoorn. Leuk dat je mee gaat doen Evelyn! Groetjes, Jolein


  Date: Fri Apr 4 10:54:20 2008

  text = De training gisteravond: met 16 lopers gingen we naar de vijver in het oude park. Een rondje om de vijver (400 meter) en wat losmaakoefeningen. Weer een rondje vijver en kort stretchen. Snel op pad want het was behoorlijk koud dus niet te lang stil staan. De eerste oefening (van totaal drie): naar het fietspad bij Big Ali voor een één voor één loopje naar het houten huisje. Dit keer kwamen Andries en Eric niet voorbij gestormd, ze liepen rustig. Ikzelf moest toch nog behoorlijk aanzetten om niet te ver achter ze te raken als laatste starter. Maar er waren vast andere lopers die wél langs het hele peloton zijn gevlogen en gelukkig maar, want dat wil je ook als je voorin loopt: de voetstappen die je achter je hoort naderen, vervolgens de loper die een kort moment naast je is, je weet nog even niet wie het is, en dan hoppa is hij/zij je voorbij. En haalt vervolgens de lopers in die voor je lopen en dat is goed om te zien :-) en wie weet haal je zelf ook nog iemand in.

  Vanaf het houten huisje naar het viaduct gejogt en daar besloot ik tot een ontmoetingsloop om het rondje volkstuinen (3 km). Ik had vaag een plan om een tijdmeting te doen met dit rondje, maar het leek me te veel van het goede. Een andere keer. Een ontmoetingsloop is makkelijk naar je hand te zetten. Je bepaald zelf welke plek je in de rij inneemt en daarmee ook of je ver of minder ver hoeft te lopen, en je bepaalt ook zelf hoe rustig of hoe snel je loopt. En er zitten onverwachte momenten in: loop je lekker met iemand op de heenweg te kletsen en dan komen er allemaal lopers aan en kan je loopmaatje opeens al terug terwijl je zelf nog verder moet. Of andersom. En inderdaad komt iedereen ongeveer gelijk terug.

  Ik weet nog dat ik jaren geleden voor het eerst een ontmoetingsloop om dit (best wel grote rondje) deed, en het leek wel of ik eindeloos stond te wachten. Ik dacht al dat er iets vervelends was gebeurd waardoor iedereen ergens op het natuurpad op een ambulance stond te wachten toen opeens van beide kanten lopers aankwamen, en in korte tijd was iedereen weer bij mij. Ik was vergeten dat er niet een kopgroepje lopers heel snel terug zou zijn, omdat ze verder moeten lopen dan de rest om de andere (langzamere) lopers te ontmoeten. En dan die keer dat we afgelopen herfst in het donker een ontmoetingsloopje deden naar station Sloterdijk. Ik liep achterin mee en was een beetje bezorgd: het was niet alleen donker maar er was ook een bouwput langs het spoor en ik hoopte maar dat er geen auto zou komen. Opeens dook Andries uit het niets op, wij waren nog lang niet bij de trap. We schrokken ons wild, en hij misschien ook wel. Vanavond was het zo dat de laatste twee van de éne kant samen pratend terug kwamen, net zoals de laatste twee die van de andere kant kwamen. En ze hoorden bij elkaar, dus ze kwamen netjes tegelijk terug maar wel iets later als de rest.

  De laatste opdracht was drie keer vanaf het viaduct (daar waren we onderdoor gelopen) naar de hoek begraafplaats lopen, en weer terug. Op de heenweg met een versnelling en de extra opdracht was om bij de versnelling niet je pas te vergroten maar je passen sneller onder je door te laten rollen (je pasfrequentie verhogen). Het mocht ook twee of drie keer, maar vrijwel iedereen vond het prima om drie keer te gaan. Ik weet dat dit nog best kan tegenvallen, het is best een lang stuk voor een versnelling en het duurt wel even voor je weer terug bent na één keer. Hierna gingen we weer terug naar het houten huisje voor de cooling down, en daarna namen zoals altijd al wat lopers afscheid en de rest ging terug naar Big Ali. Mijn bedoeling was een niet te zware training met toch mogelijkheden om diep te gaan als daar behoefte aan was. Jeep was de enige die zijn petje op had, leuk! Ik had spijt dat ik mijn petje niet op had. Maar die komt nog wel van pas (regen, zon). Groetjes, Joke.


  Date: Thu Apr 3 17:10:59 2008

  text = We vertrekken om 19.00 uur bij Big Ali en gaan eerst naar het kleine parkje voor een warming up. Daarna zien we wel verder. Er zitten nogal wat gaten in het wegdek bij het rondje om de vijver, dus kijk goed uit als je daar loopt. En Hoorn, ja daar wil ik ook graag naar toe. Hoop dat dat gaat lukken (zoon jarig, opleidingsdag van sportschool enz). Groetjes, Joke.


  Date: Thu Apr 3 15:47:37 2008

  text = Ah, dat is leuk om te horen. Gezellig! Evelyn


  Date: Thu Apr 3 15:37:53 2008

  text = Goed plan Evelyn. Jet en ik zijn er ook bij in Hoorn, voor de hele marathon, en er gaan vast nog wel meer mensen mee. /Frank.


  Date: Thu Apr 3 14:57:52 2008

  text = 'Water helpt alleen bij kater' LONDEN - Het drinken van veel water is alleen maar goed tegen een kater. Verder is het een illusie dat veel water drinken goed voor de gezondheid is. Het vormt eerder een gevaar. Dit stellen twee wetenschappers van de Universiteit van Pennsylvania. / Veel mensen in de westerse wereld denken dat het drinken van circa acht glazen water per dag voor bijvoorbeeld een gezondere huid zorgt of een goed middel is dat helpt bij een dieet of dat reinigend werkt onder de ledenen. Dat is volslagen onzin, aldus de wetenschappers. Er is geen enkel bewijs dat veel water drinken goed voor een mens is. Het is een misvatting en wordt bevorderd door bedrijven die mineraalwater willen verkopen. / Medisch rapport: In 1945 werd een medisch rapport gelanceerd dat stelde dat volwassenen 2,5 liter water per dag zouden moeten drinken, ongeveer een milliliter voor elke geconsumeerde calorie. Wat het rapport vervolgens beklemtoonde maar is genegeerd, is dat die hoeveelheid meestal al in de dagelijkse voeding voorkomt. / Misvatting: Die misvatting is in de loop der jaren nog groter geworden door de gedachte dat voor de 2,5 liter water andere dranken zoals thee, koffie, frisdrank of bier niet meetellen. Dat is ook lariekoek, menen de onderzoekers Dan Negoianu en Stanley Goldfarth. / Veel water is gevaarlijk bijvoorbeeld voor hardlopers die steeds vaker als gevolg van watervergiftiging ineenzakken. Het kan ook leiden tot een tekort aan zout in het lichaam, waarschuwen de Amerikaanse wetenschappers. (bron: www.nu.nl)


  Date: Thu Apr 3 14:35:12 2008

  text = Zo, ik heb me ingeschreven voor de halve marathon in Hoorn (18 mei). Heb ik iets om naar toe te werken. M'n eerste loop met het woord "marathon" erin, dus wel een beetje spannend. Evelyn


  Date: Tue Apr 1 22:24:14 2008

  text = De training vanavond: er waren 29 lopers, 14 mannen en 15 vrouwen. Als Jeroen was gekomen zou het precies fifty-fifty zijn geweest, maar helaas: een ziek kind. Die moest dus thuisblijven. Degenen die wel zijn gekomen: ik had voor iedereen een petje. En omdat het 2 minuten voor zeven lekker ging plensen kwamen die petjes zeer goed van pas. Ik had niet verwacht dat iedereen de petjes zo enthousiast zou opzetten, maar dus wel :-) We gingen eerst naar het houten huisje om even bij elkaar te komen en kort wat oefeningen te doen, en dan een rondje natuurgebied (900 meter). Toen iedereen er was besloot ik maar om meteen door te gaan naar de hoek begraafplaats omdat het heel koud was geworden. Dus rustig op pad en daar kort gestretcht. Dan door naar de Y-kruising. Opdracht: een rondje woonwagenkamp (niet 750 meter maar 640 of zoiets) en bij binnenkomst kreeg iedereen een nummer. Daar tweetallen uit gevormd (nummer 1 met nummer 30 enz). Het werd een ontmoetingsloop om het rondje begraafplaats. Hier en daar behoorlijk modderig en veel lopers (wijzelf) op een smal pad, dus het was uitkijken geblazen. Ook nog een auto die op het paadje naar het houten bruggetje reed, lekker onhandig. Er stonden heel wat auto's bij de herdershondenclub geparkeerd. Ik ga eens uitzoeken of dat wel mag want lopers en wandelaars gaan niet samen met auto's op zo'n smal parkpaadje.

  Iedereen weer veilig terug zonder schoenen die in de modder waren blijven steken. Ik wilde het een beetje goed maken naar de lopers die wat tempo wilden maken en de volgende opdracht werd een rondje zandstort (550 meter), één voor één weg op volgorde van tempo. Lekker inhalen en ingehaald worden en het had een ideale uitkomst: de eerste werd door iedereen ingehaald en de laatste had iedereen ingehaald. Weer terug naar de hoek begraafplaats gewandeld en dan naar het viaduct gejogd voor de start van twee rondjes natuurgebied. Het tweede rondje vlotter als het eerste rondje. Er kon natuurlijk ook één rondje worden gelopen. Ik gaf de tussentijden door zodat de lopers konden berekenen of ze de tweede ronde inderdaad sneller liepen. Weer rommelig: onder andere een hond die los rondliep een een beetje in de weg liep, een paar plassen en wat lopers die ingehaald moesten worden op het smalle paadje. Alvast wat cooling down oefeningen gedaan toen er nog wat lopers moesten finishen. Niet onbeleefd bedoeld maar om warm te blijven en om weer vlot terug te kunnen gaan naar Big Ali. Want het was nog steeds koud. Niet de meest strakke training, ik geef het toe. Het was een beetje een cross-achtige training vanavond. Wel zeer goed opgepakt door de lopers. Mijn complimenten! Groetjes, Joke.


  Date: Tue Apr 1 16:56:48 2008

  text = De eerste stop vanavond: we vertrekken om 19.00 uur vanaf Big Ali en gaan dan naar het houten huisje. Dan een rondje natuurgebied als opwarmertje. Groetjes, Joke. En Chanam, gefeliciteerd met je mooie tijd in Zandvoort!


  Date: Tue Apr 1 15:35:54 2008

  text = Haai Mensen Ik Cha-Nam Van veen Heb de Zandvoort run gelopen de 12km. In 01.01.48 Ik ben erg tevreden, Gr chanam


  Date: Tue Apr 1 09:10:31 2008

  text = Deze week is de nationale sportweek, en is de training op dinsdag en donderdag gratis. Sportbuurtwerk betaalt de trainingen, als blijk van waardering voor de sporters die altijd komen trainen, weer of geen weer. En het is geen 1 april grap. Dan nog iets: deze week begin ik met mijn bodypump les in 't Sporthuysch, de sportschool naast café Amsterdam bij de witte watertoren. De les is iedere vrijdagavond om 19.30 uur. Een 10 rittenkaart is 99 euro en is een half jaar geldig. Er is geen inschrijfgeld. Best wel even wat geld, maar daar staat tegenover: een mooie sportschool met een sauna en een uitgebreid lesaanbod. Je kunt op de vrijdagavond voor de bodypump eerst een indoor cycling les doen (spinning). Helaas staat op dit moment nog niet het goede lesrooster op hun website, maar die ligt daar op de balie. De website: www.sporthuysch-amsterdam.nl . De dresscode: van flodderige joggingbroek met wijd shirt tot en met strak en kort en alles er tussenin. Maar de voorkeur is zo min mogelijk ;-) Krachtsniveau van de deelnemers: verschillend van één kilo per kant tot 20 kilo per kant. Zowel mannen en vrouwen uiteraard, bodypump is één van de weinige groepslessen op muziek waar mannen ook graag naar toe komen. Net als bij de indoor cycling. Als je komt dan zul je zeer zeker bekende gezichten tegenkomen van hardlopers en bodyshapers van de Hogendorphal. Dus van een clinische sfeer zal geen sprake zijn :-) En hardlopers gewaarschuwd: ik denk niet dat het lukt om tijdens de bodypump te praten met elkaar ;-) Groetjes, Joke.