- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief dec. 2007 --


Date: Thu Dec 27 22:08:29 2007

text = De training deze week: dinsdag hebben we met z'n 15en een duurloop gelopen. Een groep van 5 lopers deed een langere ronde, en 10 lopers gingen om de voetbalvelden, met een omweggetje langs het Dadara-mannetje. Een paar mensen gingen er meteen na afloop vandoor: douchen en op weg naar familie of vrienden. De rest heeft na afloop kerstbrood gegeten in het Big Ali honk. Het was een mooi ochtendje om te lopen. Vanavond ook een zachte avond. Met 12 lopers (7 mannen en 5 vrouwen) op pad naar het houten huisje voor losmaakoefeningen. Dan 3x (maar minder kon ook) 100 meter over het fietspad een versnelling lopen en heel rustig terug joggen over het wandelpad beneden. Dan naar de hoek begraafplaats voor minutenloopjes, 30 seconden heen en 30 seconden terug in gelijkmatig tempo. Dan een rondje woonwagenkamp in eigen tempo en iedereen kreeg een nummer op volgorde van binnenkomst. Dan een één voor één loop om het rondje zandstort. Vervolgens een ontmoetingsloop om beide rondjes heen. Als laatste deelde ik de groep in tweeën. De kilometervreters gingen een rondje om de postbank en de anderen een rustig rondje klaverblad en dan de anderen tegemoet. We ontmoetten elkaar, hoe kan het ook anders, bij het houten huisje. Een cooling down aldaar gedaan en weer terug. Volgende week dinsdag 1 januari is er gewoon training voor wie wil en kan. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 27 15:39:57 2007

text = De training vanavond: we vertrekken om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan naar het houten huisje (bij de afslag kinderboerderij). Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 23 19:26:13 2007

text = Aanstaande dinsdag is het de eerste kerstdag, en voor wie wil is er dan 's morgens een duurloop ipv de training 's avonds. We verzamelen om 10.00 uur bij Big Ali voor een loopje van ongeveer een uur. We gaan in 2 of 3 groepjes weg, het ligt eraan wie er komt en wat de lopers willen: een vlotte 12 km of een rustige 9 km (of zoiets). Na afloop is er kerstbrood. Groetjes, Joke.


Date: Fri Dec 21 11:39:11 2007

text = Wat een leuk idee om met het kleine groepje een duurloop te doen naar de pont. Een leuke route, zeker in het donker met al die sneeuw op de bomen. Rond de feestdagen is het vaak wat rustig, en ik denk dat sommige lopers dachten dat het niet lekker lopen zou zijn ivm gladheid. Op de verschillende hardloopforums lees ik zelden over lopers die thuis blijven vanwege storm of ijzel. Loopgroepen en atletiekverenigingen door het hele land laten de trainingen gewoon doorgaan, dat heb ik wel eens gecheckt in het verleden bij twijfel of het wel verantwoord zou zijn om te lopen. Bijvoorbeeld toen er vorig jaar op een donderdag een stormalarm was gegeven, toen waren we met z'n drieën bij de training. Of die keer, een paar jaar geleden, toen het spekglad was. Toen bleek er vanaf de kinderboerderij gestrooid te zijn terwijl het fietspad naar het postbankgebouw nauwelijks begaanbaar was. Dus tot nu toe is het altijd wel meegevallen, de winters waren de afgelopen jaren steeds heel mild. We zullen zien wat deze winter brengt! En inderdaad heb ik nu mijn tijdelijke bodypump certificaat gehaald. Ik zal er nog over schrijven op mijn blogje. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 20 21:47:51 2007

text = Vanavond met 6 lopers op pad geweest: Charles, Heero, Steven, Erik, Ingrid en Annemiek. Al snel werd het voorstel gedaan om een duurloop te doen. Gladheid gooide immers roet in het eten vwb voorafbedachte sprintjes en andere spannende intervaloefening. Het werd een loop van 12 km. De warming up was richting de hoek begraafplaats. na wat rek- en strekoefeningen ging de tocht via het inmiddels bekende klaverblad richting de Hempont. De wat snellere onder ons startten de tocht eerst met een rondje zandstort, waardoor de anderen een voorsprong hadden. Zij werden pas ingehaald toen ze eenmaal bij de pont waren.(die overigens onzichtbaar bleef vanwege de dichte mist) Na de warming up tot het eind, Big Ali is er aan 1 stuk door gelopen. Voldaan bereikten we allen de finish. En Joke heeft nu als het goed is haar tijdelijke bewijs in de wacht gesleept om bodypump les te mogen geven!Wilma


Date: Thu Dec 20 16:59:15 2007

text = De eerste stop vanavond is op de hoek van begraafplaats Sint Barbara. Wilma


Date: Tue Dec 18 21:37:50 2007

text = De training vanavond: er waren 16 lopers, 8 mannen en 8 vrouwen. Totaal is er 7,5 kilometer gelopen. We gingen eerst naar de ronde watertuin en de boom die daar staat was met blauwe lampjes versierd. Een rondje door het plantsoentje en na de oefeningen naar de hoek begraafplaats. Daar beenspieroefeningen gedaan waaronder de lunges en dan 2 rondjes zandstort (550 meter), eentje rustig en eentje vlot. Dan in 3 molentjes naar het natuurpad. Best wel een eindje, dus met een rustig basistempo. De tweede groep die wegging liep lekker gestaag door maar we hebben toch de eerste groep niet ingehaald. Toch een beetje een ongeschreven regel dat dat juist wel hoort, maar die groep heeft best wel doorgelopen. Groep 3 heeft wel alles ingehaald. Dan een rondje om de kerk, één voor één weg. Dit was ook een mooi moment om even pauze te nemen als je daar zin in had. Toen iedereen binnen was het natuurpad afgewandeld en naar de parkeerplaats van de postbank gelopen. Naar het houten huisje in tweetallen en daar de cooling down gedaan. Weer terug naar Big Ali. Het was koud, maar tijdens het lopen viel het ontzettend mee. We konden niet lang stilstaan. Het wegdek glinsterde af en toe, waarschijnlijk toch een piepklein beetje ijzel. Er was inderdaad één gladde plek op de Spaarndammerdijk. Verder heb ik veel plezier van mijn sinterklaaskado: twee fietslampen die Jeroen en Peter meteen voor me hadden gemonteerd. Ideaal! Verder hoop ik dat het goed gaat met de cactus :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 18 16:58:16 2007

text = De eerste stop vanavond: we vertrekken om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan als eerste naar de ronde waternatuurtuin. Daarna gaan we verder naar de hoek begraafplaats. Groetjes, Joke. En o ja, ik hoorde dat de "lunges" (beenspieroefening met één been voor en één been achter) afgelopen donderdag niet met gejuich werden begroet. Terwijl deze oefening heel zinnig is voor lopers. Gaan we dus vaker doen, en als je aan deze oefening gewend raakt dan is ie ook niet meer zo vervelend. De squat (ook een beenspieroefening) stuit al lang niet meer op weerstand omdat we eraan gewend zijn.


Date: Thu Dec 13 23:03:09 2007

text = Vanavond hebben de volgende lopers meegelopen: Evelien, Jacqueline, Annemiek, Ingrid, Anrina, Art, Heero, Erik, Menno, Jasper, Pieter Paul, Rutger, Andries, Charles, Johan en Jeep. Na het inlopen stond als eerste onderdeel op het programma een ronde achter de Gosschalklaan langs en dan over het fietspad terug. Start en eind was bij houten huisje. De ronde werd twee keer gelopen en de tussentijden werden bij doorkomst vermeld. Bij binnenkomst kregen de lopers een nummer. Vervolgens naar het viaduct, 1x het talut omhoog en dan met de rug tegen de muur en zitten maar. Een minuut lang. Dan naar de hoek begraafplaats, 1 lantaarnpaal snel, 2 rustig. Op de Spaarndammerdijker een ontmoetingsloop. Nummer een met nummer zestien etc. Daarna beenspieroefeningen en als verrassing een herhaling van de ontmoetingsloop. Alleen veranderden de lopers nu van looprichting. Tot slot gingen enkele mannen via het natuurpad terug en de rest (de meerderheid) met mij mee. We kwamen niet eens zoveel eerder aan bij Big Ali, maar dat kwam wel omdat we nog een paar coolingdownoefeningen hadden gedaan onder de mooie grote boom voor het stadsdeelkantoor. Jeep heeft de meeste km. gemaakt vanavond. Hij was én met de snelle groep meegelopen en ook nog via de Gosschalklaan teruggekomen! Dat is zeker 200m. langer. De lopers die de lange route hadden genomen, hadden duidelijk hard gelopen. Ze kwamen helemaal bezwaat aan. Het was een prachtige avond om te lopen. En zonder Joke. Dat was wel bijzonder. Joke, je werd wel een beetje gemist, hoor. Wilma


Date: Thu Dec 13 18:12:15 2007

text = de eerste stop avond is bij het houten huisje. Hier lopen we heen via de Gosschalklaan. Wilma


Date: Thu Dec 13 15:03:29 2007

text = Reminder Sinterkerst 2007. Vrijdag 14 december a.s. om acht uur in de Schakel. Zie voor meer info verderop op deze pagina. De ingang van de Schakel is naast Nassaukerk op de Wittenkade.


Date: Tue Dec 11 22:14:33 2007

text = De training vanavond: er waren totaal 25 lopers (inclusief mezelf): 11 mannen en 14 vrouwen. Deze training was een spontaan één twee drietje van Wilma, Jeroen en mij. Wilma nam de groep vast mee naar de ingang van het park voor de warming up zodat ik nog een paar keer mijn sleutels uit mijn rugzak kon opdiepen om het sporthonk nog een paar keer te openen en te sluiten ;-) Toen ik aankwam zette ik meteen de eerste loopoefening in gang: de groep ging op volgorde van tempo staan en de lopers liepen in tweetallen naar het houten huisje. Ik had al op de heenweg naar de hardloopgroep tegen Jeroen iets gemompeld over "misschien een tijdmeting" en Jeroen besloot dat hij de tijdmeting wilde doen. Het ging om het grote rondje volkstuinen+begraafplaats, 3750 meter. Jacqueline gaf haar horloge aan Jeroen (de zijne is stuk) en ik deelde de groep in drieën. De rustige groep ging het eerste op pad, samen met mij zodat ik achterin kon meelopen (een fijne plek!) en niemand zich zorgen hoefde te maken dat hij alleen te lopen kwam. De andere twee groepen liepen eerst een een rondje over de bruggen. Groep twee startte drie minuten later en groep drie zes minuten later. Uiteindelijk haalden Andries, Gert Jan, Eric, Wilma en Frank iedereen in waarvan de laatste twee ook weer zijn ingehaald. De uitersten: Andries deed er 14.30 min over, en Simon en ik 26.40 min. Het verschil is 12.10 min; Andries ging zes minuten later weg en heeft dus uiteindelijk zes minuten gewacht tot iedereen binnen was. Toen zijn we in een rustig tempo met z'n allen over de Gosschalklaan naar het stadsdeelkantoor gejogd en hebben daar wat oefeningen gedaan. Dan de keuze: weer terug naar Big Ali over de Gosschalklaan of een korte route terug. Bijna de hele groep ging voor de lange route en ik ging met een paar lopers de korte route en kon de spullen alvast pakken. De tijden heb ik weer in een tabel genoteerd en zal die mailen naar Jasper, de webmaster. Bij de lopers die het rondje vaker hebben gelopen staat ook hun snelste tijd vermeld, hun pr. De éne keer loop je rustig en de andere keer probeer je een vlotte tijd neer te zetten en dan is het leuk om te kunnen vergelijken met andere keren. Soms is het zo dat je met niet zo veel moeite sneller loopt als een jaar eerder, maar het kan ook zijn dat je die tijd nauwelijks meer weet te halen. Hoe dan ook, wie weet lopen we over tien jaar nog steeds dit rondje en dan kunnen we de tijden van nu erbij pakken en vergelijken ;-) en over 20 jaar weer. Ben benieuwd hoe dat zou uitpakken. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 11 18:10:06 2007

text = Eerste stop vanavond: naar de ingang van het oude park, richting Haarlemmerplein. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 11 16:24:19 2007

text = Sinterkerst 2007. Het feest begint vrijdag 14 december a.s. om acht uur in de Schakel naast de ingang van de Nassaukerk op de Wittenkade. Men neme mee: iets lekkers om te drinken en te eten. Denk bij dat eten aan bv. stokbrood met iets lekkers erop, een hartige taart of gewoon lekker een zak chips, nootjes, pinda's o.i.d. Glazen en schalen zijn aanwezig. Voor het sinterkerstgebeuren legt een ieder een pakje onder de ''boom'. Er is een paar criteria aan dit pakje gesteld: je zou het kadotje wat je inbrengt het liefst zelf willen krijgen en het kost niet meer dan 5 a 7 euro. Succes met het zoeken naar misschien wel het meest origineelste geschenk van de avond. Groeten van sinterkerstman


Date: Sat Dec 8 21:53:03 2007

text = Nog even de afgelegde afstand van de training van donderdag nagemeten op www.mapmyrun.com : De afgelegde afstand was totaal 8080 meter; de lopers die bij het beeld van de verdwenen boer voor een extra lus hadden gekozen via bushokje en hoek begraafplaats liepen 2420 meter extra en dus 10.5 km. Jet en Ingrid zijn via het schelpenpad gelopen, 1710 meter extra en dus 9790 meter. Als je routes bekijkt en eventueel maakt op mapmyrun of soortgelijke sites dan is het het duidelijkst om met de satellietkaart te werken, je ziet alle fiets- en wandelpaden heel goed. Ook bijvoorbeeld het rondje klaverblad dat even voorbij de hoek begraafplaats begint blijkt dan inderdaad een klavertje vier te zijn, iets waar ik altijd aan heb getwijfeld. Goed te zien op met de satelliet, niet op de gewone kaart. En wat blijkt: de satellietbeelden zijn een paar jaar oud, het beeld met de verdwenen boer staat er niet op, en ook het nieuwe sporthonk van Big Ali is nog in aanbouw. Joke.


Date: Fri Dec 7 17:01:25 2007

text = De training gisteravond: er waren 9 mannen en 2(!) vrouwen. En dan was het nog zo dat de tweede vrouw, Ingrid, bij het houten huisje aanhaakte en was Jet even de enige vrouw. Gek genoeg waren er woensdagavond in de sportschool ook al weinig vrouwen. Een mysterie. We deden losmaakoefeningen en gingen naar de parkeerplaats bij het Postbankgebouw om te stretchen. Toen kwam Jasper er al aan en hij had verdacht weinig fietsen bij Big Ali zien staan. Inderdaad stonden er maar 3 fietsen van ons en geen enkele van een hondenuitlater, die gaan niet naar het park op dit soort avonden als het guur lijkt te zijn. Bij het beeld van de verdwenen boer weer een korte pauze nadat we van lantaarnpaal tot lantaarnpaal met tempowisselingen hadden gelopen, en toen rustig op weg naar De Paal. Naar de hoek gewandeld en toen werd het startsein gegeven voor een kilometerloop met tijdmeting naar de Seineweg, over het fietspad met een paar gemene valse platjes. Ik had van te voren gezegd dat we de kilometer ook weer terug zouden lopen, en er kon naar eigen inzicht gelopen worden (snel, keihard, langzaam, gewoon). Er gingen nogal wat lopers snel weg. Heerlijk om in een groep te lopen, je mag lekker asociaal inhalen of juist je best niet doen. Jasper ging tergend langzaam weg maar kwam al snel langszij. Ik werd ook ingehaald door Jet en ik zag al dat ik daar niet meer langs kon komen en pakte de uitdaging op om het gat in ieder geval niet groter te laten worden. Binnen de 5 minuten gefinisht, Andries en Eric klokten voor ons. Wat een luxe :-) Na de finish even rondgevraagd wie er hard was gegaan, en dat bleken er nogal wat. Weer hetzelfde terug, en menigeen liep wat rustiger. Ingrid kwam juist op de terugweg ontzettend op gang. Hierna een stukje teruggewandeld en dan naar het belastingkantoor gejogd waar twee jongemannen ieder in een eigen hoek hun geurvlag achterlieten. Ik dacht dat alleen honden dat deden ;-) Beenspieroefeningen gedaan en bij het beeld van de verdwenen boer kon er gekozen worden: rechtstreeks met mij naar het houten huisje of met een omweg via bushokje en hoek begraafplaats. Bijna de hele groep koos voor de omweg (dat had ik niet verwacht, een aangename verrassing: blijkbaar werd er lekker gelopen) en ik ging met Jasper en Art rechtstreeks. Daar kwamen we gelijk aan met Ingrid en Jet, nogal verwarrend. Ik dacht al dat we de andere lopers hadden misgelopen maar het bleek dat zij tweetjes het schelpenpad hadden genomen en dat op stevig tempo. Toen iedereen er was de cooling down bij het houten huisje gedaan en weer terug gegaan naar Big Ali. Een zacht avondje, en later op de avond begon het weer keihard te regenen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 6 17:24:56 2007

text = Vanavond: we vertrekken om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan als eerste naar het houten huisje en gaan dan richting Postbank. Het ziet er voorlopig naar uit dat het droog blijft... groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 5 16:13:27 2007

text = Weer even wat data rondom de feestdagen: op vrijdagavond 14 december is er het jaarlijkse sinterkerstfeestje in de Schakel om 20.00 uur 's avonds. Wie wil kan komen. Je kunt spontaan komen, maar ook even laten weten of je zeker weet dat je komt of dat je misschien komt. Dan kunnen we daar rekening mee houden met het eten. Hou het prikbord in de gaten voor meer informatie, en je kunt me altijd mailen/bellen/aanspreken. Dinsdag 25 december, de eerste kerstdag: dan spreken we 's morgens om 10.00 uur af bij Big Ali voor een loopje. Dit is in plaats van de training 's avonds. Wie wil kan komen. We zitten nog te dubben wat we gaan doen. Een vlotte 5 km of een duurloop van een uur met elkaar. We zien wel. Donderdagavond 27 december en dinsdag 1 januari is er gewoon training zoals altijd voor wie wil en en kan. Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 5 09:55:12 2007

text = De training gisteravond: eerst naar de watertuinen, waar enige verwarring over was. Inderdaad loopt er langs het fietspad ook een strook water die watertuin wordt genoemd, maar ik heb op internet geen verhelderende plattegrond gezien over de naam van de 2 grote ronde vjivers langs de Haarlemmerweg. Gevolg door deze onduidelijkheid: Annemieke was ons kwijt en Jeroen liep verkeerd. Gert Jan en Eric gingen nog op zoek, maar uiteindelijk was iedereen weer terecht bij het houten huisje. Daarvoor hadden we gewoon de warming up gedaan: over de Gosschalklaan naar de watertuinen (als ze al zo heten) en losmaakoefeningen gedaan. Een rondje om het plantsoen en dan stretchen. Toen de Gosschalklaan helemaal afgelopen en bij het houten huisje gestart voor 3 keer een 3 minutenloop richting het Postbankgebouw. Er werd bij de witte streep gestart, en deze witte strepen staan steeds om de 100 meter zodat je ongeveer wist hoever ja had gelopen in drie minuten. Als je de 500 meterstreep had gehaald dan was je tempo 10 km/uur. Menigeen kwam verder, menigeen kwam minder ver. Na de drie minuten heel rustig terug voor de volgende keer. Wel eerst even een pauze tussendoor. Een deel van de groep (laat ik niet iedereen over één kam scheren!) was ontzettend druk, er was geen doorkomen aan voor mij. Ongelooflijk dat de training toch nog goed ging en iedereen aan lopen toe kwam. Ik denk dat sommige lopers de opdrachten en fluitsignalen telepatisch hebben opgevangen ;-) Na de drie keer (waarbij je eventueel iedere keer kon proberen om iets verder te komen) was de opdracht: één voor één weg naar de hoek begraafplaats. Op redelijk stevig tempo weg, en heel rustig terug. Wat me opviel toen ik de lopers zag terugkeren: de kleur geel valt het beste op, en ook oranje is redelijk te zien. Andere kleuren zijn vrijwel niet te onderscheiden, ook rood niet. Lampjes zijn ook zichtbaar. Sommige lopers en fietsers lijken wel gecamoufleerd en zijn pas zichtbaar als ze dichtbij zijn. Na deze oefening nog 2 rondjes uitlopen langs het Palazzo en op het Klönnenplein (bij de gashouder) de cooling down gedaan. Daar stond een bord met plattegrond, maar helaas niet de "watertuinen" erop. Ik ga op onderzoek uit! Weer terug naar Big Ali, na een training met een kort overzichtelijk programma en die om was voor je het wist. En wederom een zachte avond. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 4 15:17:30 2007

text = De eerste stop vanavond: we vertrekken zoals altijd om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan via de Gosschalklaan naar de watertuin. Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 4 10:46:54 2007

text = Robert-Jan, dat was een stevige tempo-loop! En gelukkig hebben jullie een sterk alibi, dus weten we zeker dat jullie niet voor de lol een bordje hebben omgedraaid ;-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Dec 3 09:22:25 2007

text = Wij hebben deze zondag ook lekker gelopen. 1 uur 06 over die wat langer gemaakte 10 km. De route was op de afstandmeter 14,6 km maar in werkelijkheid denk ik meer richting 13,5-14 km. Kruissnelheid 12-13 km/uur dus goed gelukt en lekker vlak gelopen. Wij hadden met het weer wat meer geluk. Bij het stuk langs de bosbaan (de lus van de 21 km) begon de wind en regen net op te zetten. Wij waren echter net klaar bij het begin van de hoosbui. Wel met respect (en een gluhwein) vanuit het restaurant aan de kop van de bosbaan naar de toen net voorbij trekkende Stadionbosloop gekeken! Groet, Robert-Jan


Date: Sun Dec 2 20:06:13 2007

text = Leuke verhalen, Ton en Evelyn! Ik las net op de website van de olympisch stadionloop dat een passant voor de lol een richtingbordje heeft verdraaid. Na de kopgroep van 3 man nam vrijwel iedereen de verkeerde route en heeft daardoor 120 meter te ver gelopen. Erg flauw, maar gelukkig valt de schade mee. Het had erger kunnen verlopen, bijvoorbeeld dat jullie opeens midden in het amsterdamse bos terecht waren gekomen en uiteindelijk meer kilometers moesten maken als wij om weer terug te komen naar het stadion. Ik zag in de uitslagen dat er meer mensen van de hardloopgroep hebben meegelopen: Jacqueline, Meindert, Magda, Alice en Martine. Ik hoop dat iedereen lekker heeft gelopen. Van de storm was niets te merken maar van de regen wel. Goed dat Ton en Evelyn droge kleding mee hadden voor de terugreis naar huis. Dat neem ik meestal niet mee maar daar kun je dus spijt van krijgen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 2 17:11:19 2007

text = Ja, dat was een nat avontuur, die Olympisch Stadionloop van vandaag. De afgelopen dagen ontvingen degenen die zich hadden ingeschreven al allerlei paniekerige mailtjes van de organisatie, over de problemen die storm en regen met zich mee dreigden te brengen. Uiteindelijk viel het wat dat betreft dan eigenlijk nog wel mee: het regende, en het woei hard, maar storm, nou nee. Qua organisatie vond ik het trouwens niet super; zo was er geen bewaakte plek om je tas achter te laten (waardoor ik met m'n pinpas in het sleutelzakje van m'n loopbroek heb gelopen) en was 't even zoeken naar de plek waar je je polsbandje en chip kon ophalen. Wat bezielt een mens om op een onstuimige, donkere zondagochtend met op de buienradar een omineuze regenzone in aantocht, eerst een half uur te fietsen, zich dan in de stromende regen de longen uit het lijf te lopen om vervolgens door diezelfde regen (maar wel met droge kleren aan) weer naar huis te moeten fietsen - terwijl je ook in bed had kunnen blijven liggen? Ik zal het wel nooit helemaal kunnen uitleggen, maar ik heb heerlijk gelopen en als je dan gedoucht en lekker warm thuis op de bank zit, ja, dat voelt dan wel ongelofelijk lekker. Verder ben ik super tevreden over m'n tijd. Ik had mezelf 55 minuten ten doel gesteld (de vorige keer ging het in 57:30) en kwam uit op 53:26. Bijna vlak gelopen met een lichte negatieve split: bij 5 km stond mijn horloge op 27 minuten. Al met al is het duidelijk dat het loopvirus me in de afgelopen anderhalf jaar flink te pakken heeft gekregen, en daar heeft de gezelligheid en het enthousiasme van de loopgroep veel aan bijgedragen. Dat jullie dat maar weten :-) Volgende week hoop ik mee te doen aan het duurloopje op zondag. Ik ben benieuwd hoe het jullie vandaag vergaan is. Evelyn


Date: Sun Dec 2 14:02:17 2007

text = Hoi, leek wel een bosloop die 10km vanaf Olympisch stadion. Vooral dat modderige stuk langs de bosbaan. Wel droog daar geraakt, maar vlak voor de start begon het met bakken uit de lucht te vallen en dat gaat nog steeds door. Gelukkig had ik genoeg droge en warme kleren in mijn fietstas zitten om na de finish meteen mijn kleren te wisselen. Alleen mijn vingers werkte niet meer echt mee. Die waren zo koud dat triviale dingen als een fietssleutel in het slot steken toch wel enige concentratie en geduld vergde. Nu weer lekker thuis met de verwarming aan en een bak koffie erbij. 3e rondje Mokum in de pocket. Groetjes, Ton.


Date: Sun Dec 2 08:55:10 2007

text = Iedereen die vandaag gaat lopen, rondom het Olymisch stadion, in het amsterdamse bos of door de stad: loop ze! En wie weet lezen we er hier nog wat over. Groetjes, Joke.