- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief nov 2007 --


Date: Fri Nov 30 18:35:44 2007

text = Het 'zondaggebeuren' is nu een van de Blogjes. De link op de voordeur van loopje.nl wijst nu direct naar dat blogje. --Jasper.


Date: Thu Nov 29 22:34:32 2007

text = Het komende programma voor aanstaande zondag: er is de eerste lange duurloop van een reeks van 10 keer op de zondagochtend, we starten om half tien bij Big Ali. Voor zover ik weet zijn we in ieder geval met z'n vijven, waaronder Jeroen, Wilma en ikzelf. Rutger en Eric zijn ook van plan om mee te gaan. We lopen deze keer ongeveer 23 kilometer, het tempo is 10 km/uur. Dan is er deze dag ook de Olympisch Stadionloop, afstand: 10 km. Er gaan lopers van onze hardloopgroep naar toe, er zal wel iemand een oproepje plaatsen om er samen heen te fietsen. En dan is er ook nog Robert-Jan die deze ochtend om half elf een ronde van 13 km in het Amsterdamse Bos gaat lopen, tempo: 12 à 13 km/uur. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 29 22:09:45 2007

text = De training vanavond: eerst naar het houten huisje voor een korte stop met losmaakoefeningen en dan naar de hoek begraafplaats. Na het stretchen gingen we minutenloopjes doen. Eerst 1 minuut heen en dan terug over de Spaarndammerdijk (richting buurtboerderij) en dan weer 1 minuut terug in hetzelfde tempo. Na een korte pauze 2 minuten heen naar het houten huisje en weer terug, ook vlak. Deze twee keer deden we nog een keer, nu met een negatieve split (iets sneller terug). Dan beide richtingen 3 minuten heen en weer terug. Dat bracht het totaal op 24 "kwaliteitsminuten" en als je gemiddeld 10 km/uur liep dan was de afgelegde afstand 4 kilometer. Ook nog een "stabiele knie" oefening tussendoor gedaan. Dan een rondje zandstort op heel rustig tempo (550 meter). Dit rondje kon ook worden overgeslagen als je wilde. Dan weer een rondje zandstort maar nu één voor één weg zodat zich een lint met lopers vormde waar al dan niet ingehaald kon worden (helaas niet naar keuze;-) Hierna weer terug naar het houten huisje voor de cooling down en dan weer naar Big Ali. De afgelegde afstand: van Big Ali naar de hoek begraaf is 1150 meter; dit heen en weer is 2300 meter. Twee rondjes zandstort is 1100 meter. En de minutenloopjes waren gemiddeld 4 km. Samen is dat 7400 meter. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 29 20:52:39 2007

text = Wilma, textje van dinsdag 27 nov. over 13 km in A´damse bos was van mij. Ik ga nu a.s. zondag om 10:30 samen met een vriend van me de 10 km met die extra lus van de 21 km bij de bosbaan lopen. Mochten er meer mensen zijn die mee willen zijn ze van harte uitgenodigd. We starten bij het bezoekerscentrum. Beoogde tempo zal tussen de 12 en 13 km per uur liggen. Groet, Robert-Jan


Date: Thu Nov 29 16:38:24 2007

text = De training van vanavond: we verzamelen zoals altijd om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan richting houten huisje; daarna richting hoek begraafplaats. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 29 09:10:51 2007

text = Ik heb een startnummer (tegenwoordig een polsbandje :) over voor de Olympisch Stadionloop (10 km) op zondag 2 december 2007. Als iemand interesse heeft kun je me mailen: bruin001@hetnet.nl. Eventueel kan ik 'm zaterdag voor je ophalen, dan ga ik ook mijn eigen startnummer halen bij Run2day. Groetjes, Jolein


Date: Wed Nov 28 17:57:19 2007

text = En meteen nog een filmtip, van IDFA waar ik deze week elke dag wel ergens in een zaaltje zit. "How to become a hero", een servische docu over een man met midlifecrisis die besluit zijn overgewicht er af te trainen en de marathon te gaan doen, notabene na het zien van de beelden van Rotterdam. Draait morgenavond (=donderdag) nog om 22:30, dan ga ik zelf ook /Frank


Date: Wed Nov 28 17:43:23 2007

text = Filmtip! - Een marathon uitlopen is een flinke klus, dus elke extra motivatie is meegenomen. Dit geldt eens te meer voor Dennis O'Dell in de film RUN, FAT BOY, RUN die vanaf 13 december in 40 Nederlandse bioscopen draait. De vadsige Dennis wil de marathon namelijk lopen als uitdaging aan Whit. de verloofde van Libby. Deze Libby is jaren eerder door Dennis gedumpt, maar hij heeft nu spijt, niet in het minst vanwege hun zoontje. De (Londen) marathon speelt een hoofdrol in deze romantische comedy, maar vooral als uitvalbasis. Veel lopers zullen zich (hopelijk ...)niet herkennen in de training van Dennis, een rol die wordt vertolkt door de Britse humorist Simon Pegg. Hoofdrolspeelster Thandie Newton is bekend uit onder meer de tv-serie 'ER' en de films 'Mission Impossible II' en 'Crash'. Surf naar www.runfatboyrun.nl voor meer actuele informatie (en een heus computerspelletje over Dennis' hardlooptraining). /Ronald


Date: Wed Nov 28 13:15:02 2007

text = O ja, en helemaal vergeten te melden hoeveel kilometers er gisteren zijn gelopen. De extra lus was 2,2 kilometer. De éne groep heeft bijna 10 kilometer gelopen, de andere groep ongeveer 12 kilometer. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 27 22:09:23 2007

text = De training vanavond: er waren 23 lopers, 11 mannen en 12 vrouwen (als Gert Jan was gekomen dan was het 12-12 ;-). Eerst naar het houten huisje, Wilma nam de groep alvast mee zodat ik de tas rustig kon wegzetten en mijn rugzak kon inpakken. Daar aangekomen deed de groep losmaakoefeningen en een rondje om het wandel/fietspad (200 meter). Dan naar het beeld van de verdwenen boer, daar hebben we heel kort gestretcht, zodat de groep weer bij lkaar was. Weer door, nu naar De Paal. Iedereen ging in een lange rij staan op volgorde van tempo en kreeg een nummer voor een ontmoetingsloop om de voetbalvelden, een ronde van ongeveer 3 km. Nummer 1 met nummer 24, nummer 2 met 23 enz. bij elkaar en dan ieder een kant op: met de klok mee of tegen de klok in voor de ontmoeting en dan dezelfde weg terug. Ik liep op de heenweg met Greta op, en zo ongeveer bij het tweede bushokje kwam Andries eraan. Greta ging terug, samen met anderen, het was één en al keren en doorlopen, en ik zocht Eric (W) op. Weer lekker achteraan achter mijn peloton aan, en uit het niets kwam toch er nog een loper voorbij: Jolein. Die verdween snel uit beeld. Weer naar De Paal waar zo'n beetje iedereen stond. Ik bedacht me pas later het volgende: ik liet de tweetallen bedenken wie nummer 1 en nummer 2 was. Vervolgens liet ik de nummers 1 met de klok mee lopen en de nummers 2 tegen de klok in. Dat kan beter: de lopers op een rij zetten, de anderen er tegenover zetten en dan de éne groep linksom sturen en de andere rechtsom. Dan lopen er lopers met ongeveer hetzelfde tempo bijelkaar. De achterhoede zit in de éne groep en de voorhoede in de andere, de middengroep is netjes verdeeld en dat is bij een langere ronde in het donker wel zo gezellig. Nu liepen alle tempo's doorelkaar. Dat weet ik nu ook weer.

Na deze opdracht wandelden we naar de hoek bij de Naritaweg en daar kon gekozen worden: via de Naritaweg-viaduct rechtsaf-Rhoneweg terug naar het natuurpad bij de stenen trap. Een omweg van 2,2 km. Pakweg 10 mensen voelden daar wel voor. Ik maakte nog de domme opmerking dat het omlopen niets voorstelde, maar ik bedoelde eigenlijk dat de route goed te doen was omdat verschillende lopers deze goed kenden. Ik ging met de anderen de kortste weg terug, over station Sloterdijk. Bij de stenen trap hebben we wat oefeningen gedaan, en toen stuurde ik de groep alvast naar het houten huisje. Daarbij maakte ik de tweede domme opmerking: ik zei dat de andere groep ze wel makkelijk zou inhalen. Die opmerking leverde terecht protest op :-) want inhalen zat er niet in voor ze. Integendeel, deze groep moest best even wachten bij het houten huisje. Ik had aangegeven dat er een rondje fietspad/wandelpad gelopen kon worden als het wachten te lang duurde, maar ik weet wel dat dat moeilijk op te brengen is als je eenmaal op zo'n plek bent aangekomen. Ik wachtte met Maria op de anderen, en toen we naar het viaduct wandelden kwam Andries al de bocht om. Ik dacht dat hij ver vooruit was maar de anderen kwamen ook al vlot aan. Wij zijn toen ook naar het houten huisje gegaan. Ik heb behoorlijk wat gesproken met mensen tijdens de training, erg leuk. De tijd vliegt al om tijdens de training maar als je praat helemaal. Bij het houten huisje meteen weer door naar Big Ali gelopen en daar de cooling down gedaan, we waren later als anders terug. Het was een zachte avond. Aanstaande zondag gaan we de eerste lange duurloop doen vanaf Big Ali, de eerste van een serie van 10. En zondag is ook de Olympisch Stadionloop. Er gaan wat mensen meelopen en er zal nog een berichtje op het prikbord verschijnen om er samen heen te fietsen voor wie dat wil. Ikzelf sta dan bij Big Ali :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 27 17:03:38 2007

text = De training vanavond: we verzamelen eerst om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan als eerste naar het houten huisje en dan richting Postbankgebouw. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 27 17:00:54 2007

text = Over de routes in het Amsterdamse Bos: bij de blogjes is er ook een blogje "route". Daar kun je rechtsboven op de routes van het Amsterdamse bos klikken. Als de je kaarten van de 10 en de 21 km goed bekijkt dan zie je dat je inderdaad zoals Wilma zegt een lus van drie kilometer extra kan lopen door bij het "keuzepunt" na pakweg 7 km (een erg grove schatting) over te gaan op de 21 kmroute. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 27 15:16:53 2007

text = Als je route van de 10km hebt gelopen in het bos, kun je tot slot tegen de klok in langs de bosbaan lopen. Halverwege kun je rechts afslaan en via een pad door het bos terugkomen naar het begin van de bosbaan. Ik ga er vanuit dat je start bij de kluisjes. Ben wel even benieuwd van wie deze vraag komt. Wilma


Date: Tue Nov 27 11:35:29 2007

text = Ik ben zondag van plan wat minder lang te lopen. Weet iemand een leuke lus om van de 10 km in het A'damse bos een 13-14 km lange route te maken?


Date: Sun Nov 25 15:22:28 2007

text = Hoi Rutger, sowieso zullen Joke en ik er zijn zondagochtend. En jij nu dus ook, leuk. De route verklap ik alvast, die gaat de eerste keer door de stad en zal rond de 23 km. zijn. De exacte route kun je vrijdagmiddag zien op de website. Tot zondag, Wilma


Date: Sun Nov 25 12:22:32 2007

text = Hoe staat het met de belangstelling voor de lange lopen op zondag? Ik doe komende zondag mee. De test vanmorgen (21 km) is goed bevallen. Groet, Rutger


Date: Sun Nov 25 11:06:34 2007

text = Hoi Jeep, ip kun je m overnemen, ik wacht nog op antwoord van vriend van mn vriend, maar denk dat die t toch niet wil. Ik laat t zsm weten! Roos


Date: Sat Nov 24 21:59:05 2007

text = Dit weekend sta ik zowel zaterdag als zondag op een spellenbeurs in Zwolle. Vanmorgen om kwart voor zeven ging ik toch even de deur uit voor een duurloopje van 40 minuten. Werd een hele leuke ervaring. Kwam bij de Westergasfabriek in een melee van jongeren terecht, die de hele nacht bij Awakenings, een soort house-spektakel, hadden gefeest. In mijn eerste rondje Gosschalklaan ging er een bijzonder knap meisje met me meejoggen. Ze zei: "je bebt er al vroeg uit" Ik beaamde dat en compimenteerde haar met haar goede conditie. Toen zei ze: Ik ben vandaag jarig. Echt waar, zei ik. Zij: "dan moet je me dus feliciteren". Dus ik gaf haar drie zoenen en wenste haar nog vele jaren. Ik vloog de volgende ronde door. Onderweg gaf ik nog twee high fives aan wat enthousiaste jongens. Erg leuke ervaring al met al. En ik stapte na een douche en ontbijtje fris in de auto(collega haalde me om 8.15 op) naar Zwolle. Als ik morgen een beetje op tijd wakker ben ga ik weer. Ben benieuwd wat ik dan voor avontuur tegemoet ga. Jeroen


Date: Sat Nov 24 21:04:47 2007

text = Een hardloopverhaal is nooit te lang, en een marathonverhaal al helemaal niet! :-) /Joke.


Date: Sat Nov 24 20:43:05 2007

text = Het verhaal achter de tijd staat op mijn blogje, beetje lang voor hier. /Frank.


Date: Sat Nov 24 19:37:42 2007

text = Wauw, Wilma en Frank zijn de Zuiderzeemarathon goed doorgekomen! Wilma liep 3.57.01 en Frank 4.10.06. Het verhaal achter de cijfers weet je natuurlijk nooit maar het is sowieso knap gelopen. Wilma staat al in de ranglijst van alle vrouwen die dit jaar een marathon onder de 4 heeft gelopen met de Midwintermarathon. En nu ook deze zware marathon onder de 4 uur! Ik weet niet of deze tijd bruto of netto is, dat is niet aangegeven op de site. Jongens, allebei gefeliciteerd. Dit heb je maar weer gedaan en moge jullie er nog lang van nagenieten. Het was een mooie dag om te lopen. Frank heeft zijn schema van 10 km/uur prachtig weten aan te houden. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en die krijg ik vast nog wel te horen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 22 18:15:07 2007

text = De training vanavond: we verzamelen om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan over de Gosschalklaan naar de watertuin. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 20 15:08:12 2007

text = Voor de laatkomers: vanavond staat er een pyramideloop op het programma. Deze wordt gelopen op en rond de Spaarndammerdijk, tussen de buurtboerderij en de begraafplaats St. Barabara. Tot straks, Wilma


Date: Tue Nov 20 09:48:06 2007

text = Roos, ik wil deze kaart wel van je overnemen, maar ik heb ook nog een ander aanbod lopen. Donderdag weet ik daarover meer. Mag ik zolang een optie nemen? Vanavond en waarschijnlijk ook donderdag ben ik op de training. Jeep


Date: Mon Nov 19 09:58:59 2007

text = Door omstandigheden kan ik niet lopen in Egmond, snik Wie heeft er belangstelling voor mn startbewijs? Roos


Date: Sun Nov 18 12:58:15 2007

text = Dat was weer super, het zondagochtendloopje. Toen ik vertrok was het volgens de thermometer aan de Haarlemmerweg 1 graad - en toen ik terugkwam 2. Frisjes dus, maar de stralende zon maakte alles prachtig, en warm word je toch wel. Na de eerste ronde van 11 km nog een stukje met Eric en Jeroen meegelopen, tot ik uiteindelijk in totaal zo'n 16 km had gelopen (dankzij het apparaatje van Jeroen secuur berekend!) en dat is een persoonlijk afstandsrecord, dat dankzij het gezellige geklets eigenlijk heel ongemerkt werd behaald. Nu trouwens wel een blaar onder m'n linkervoet; die antipronatie blokjes in m'n schoenen zorgen er wel voor dat ik lekker loop, maar m'n voetzolen vinden het ietsje minder. Tot dinsdag, Evelyn


Date: Sat Nov 17 12:04:02 2007

text = Lijkt me weer een goed plan. Ik zal er zijn! Ingrid


Date: Sat Nov 17 11:16:27 2007

text = Net als voorgaande weken start morgen, zondagochtend om 9.00 uur bij Big Ali een duurloop van circa 2 uur. Er wordt eerst een ronde van 1 uur gelopen. Het loopje is dus ook geschikt voor wie korter wil lopen. // - eric


Date: Fri Nov 16 12:43:03 2007

text = De training van donderdag 15 november. 7 vrouwen en 8 mannen. Na een warming up ronde om de plantentuin, zijn we naar het eind van de Gosschalklaan gelopen. Daar volgde de eerste opdracht. Deze bestond uit een ronde tussen de twee bruggen. Het lopen werd 4x onderbroken door een oefening van 30 sec. op de plaats: kniehef, hakken billen, schaatsen en snelle dribbel. Daarna en Group naar de Postbank. Daar volgde een intervalopdracht: heen onderlangs totdat je weer op het fietspad uitkomt, dan linksom terug naar de Postbank, zo snel mogelijk . Daar kreeg je een nummer. De snelste kreeg het hoogste nummer. Deze opdracht herhaalde zich, maar nu heen snel en terug onderlangs rustig. De groep vertrekt per persoon. Oplopend van nummer 1 tot de laatste, nummer 15. En group gaan we terug naar het houten huisje voor de volgende opdracht: van het houten huisje naar het viaduct op je snelst. De vrouwen (7 stuks) krijgen 5 sec. voorsprong op de mannen. Het lukte de mannen niet alle vrouwen te kloppen. Klasse, vrouwen! Daar onder dat viaduct startte de laatste opdracht van deze droge, koude avond. De nummers 1en 2, 3 en 4 etc. vormden een koppel. De ene ging ri. hoek begraafplaats, de ander ri. hoek bij houten huisje. Als het goed was, trof men elkaar weer onder het viaduct. Na een pittige bovenbeen oefening, herhaalde deze oefening zich door nu te veranderen van looprichting. Het bleek wel dat de afstand tussen de start en de hoek begraafplaats iets langer is dan die andere afstand. Na de cooling down bij de gashouder, gingen we terug naar Big Ali. Tot dinsdag, Wilma


Date: Fri Nov 16 09:11:52 2007

text = Het kon ook eigenlijk niet uitblijven, Runner's World krijgt zijn eigen hardloopevenement. Op zondag 30 maart 2008 zal het officiële startschot klinken voor de eerste Runner's World Zandvoort Circuit Run. De organisatie is in handen van Le Champion in samenwerking met de Rotary Zandvoort. De succesfactoren van de Egmond Halve Marathon en de Dam tot Damloop zijn nu verenigd in een nieuw loopevenement in de spectaculaire omgeving van Zandvoort, het Circuit Park, de duinen en de zee. De Runner's World Zandvoort Circuit Run bestaat uit een hoofdafstand van 12 kilometer, een Ladies Circuit Run van 5 kilometer en een Grand Prix Marathon Estafetteloop. Ook zal een speciale kinderloop worden georganiseerd. De Runner's World Zandvoort Circuit Run zal mede door een uitgebreid nevenprogramma, te organiseren door de Rotaryclub Zandvoort, een klassieker op de loopkalender gaan worden. Inschrijven voor deze 1e editie is al mogelijk vanaf 18 november 2007. http://www.rwcircuitrun.nl /Ronald


Date: Wed Nov 14 11:40:22 2007

text = hoi allemaal, ik heb me ingeschreven voor de 7 heuvelen loop maar heb wegens chronische luiheid besloten om niet te gaan. Mocht iemand gebruik willen maken van mijn inschrijving mail dan even: jantienmeijer@yahoo.com groeten, Jantien


Date: Wed Nov 14 11:19:23 2007

text = Hoi, de inschrijving voor de Vondelparkloop is geopenend. http://www.phanos.org/wedstrijden/2008/vondelparkloop/ http://www.inschrijven.nl/formulier?id=2008012001110&ag=j Heb me zojuist voor de 10km trimloop ingeschreven. Dus de planning is nu: 02-12-2007: Olympisch Stadionloop, 13-01-2008: Egmond Halve Marathon, 20-01-2008: Vondelparkloop. Groetjes, Ton.


Date: Tue Nov 13 22:28:03 2007

text = Bij deze alvast een paar belangrijke datums. Vrijdagavond 14 december vieren we traditiegetrouw het sinterklaasfeest. Voor de liefhebbers, en gek genoeg ook voor de haters van feestjes/sinterklaas/ spelletjes: kom vooral en je zult verbaasd staan hoe wij het voor elkaar krijgen om een leuke avond te hebben. Alle ingrediënten van de hardloopgroep vertalen we moeiteloos naar het feestje: rommelig, improvisatie, druk, gezellig, alle vrijheid. Dus vrijdagavond 14 december :-) En dan de dinsdag 25 december is er in plaats van de training 's avonds een loopje in de ochtend voor wie wil. Op de andere dagen is er gewoon training: ook op donderdag 27 december en dinsdag 1 januari. We zien wel wie er komt, er zijn altijd wel mensen die komen trainen. En verdere informatie over het sinterklaasfeest en de kerstochtend volgt nog. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 13 22:15:51 2007

text = De training vanavond: met 21 lopers (11 0m 10) naar het houten huisje voor de eerste stop. Dan naar de hoek begraafplaats, kort gestretcht en dan de eerste opdracht: 2 rondjes zandstort (2x 550 meter). De eerste ronde rustig en de tweede ronde iets vlotter. Dan 20 meter verderop een startpunt: die van het klavertje vier. Eerst een verkenningsronde met de hele groep in rustig tempo. Pauze. De tweede ronde "gewoon" tempo, bij binnenkomst kreeg iedereen zijn tijd te horen. Weer pauze met wat oefeningen. De derde ronde vlot, en bij binnenkomst weer de tijd zodat je wist of je inderdaad iets sneller had gelopen. De tweede ronde sneller of de tweede helft van een afstand sneller lopen heet een "negatieve split". Een vreemde term, ook vanavond dachten sommige lopers weer dat dat dan juist langzamer is. Even een voorbeeld. Stel, je loopt een 10 kilometer. Bij je doorkomst op de 5 km is het handig om te kijken wat je voor tijd je hebt. Na de finish kun je dan terugrekenen of je de tweede helft vlotter hebt gelopen, met een negatieve split dus. Als dat zo is dan ben je rustig gestart en heb je in de tweede helft genoeg adem over om iets te versnellen. Dit zijn vaak de prettigst gelopen loopjes. Je bent niet stuk gegaan, maar je liep lekker. Vandaar we dit ook wel in de training doen. De meeste lopers lopen de tweede ronde vanzelf vlotter want ze zijn dan ingelopen en komen op stoom.

Na deze rondjes was het al tegen acht uur en de lopers konden kiezen: via bushokje-natuurpad-postbank terug naar Big Ali of de kortste route terug. 14 lopers kozen de lange weg en ik ging met de andere 7 lopers naar het houten huisje voor de cooling down. En dan weer terug naar Big Ali. Na een tijdje kwamen de andere lopers er ook aan. Het eerste groepje kwam aangedenderd en het bleek dat ze spontaan een molentje hadden gevormd vanaf de Postbank. Wekenlang had ik iedere training molentjes gedaan en ik vond dat ik er echt even niet meer mee aan kon komen. Doen ze het zelf! Geen cooling down meer, want ondanks dat het een zachte avond was, werd het al snel koud als je stilstond. Voordat ik naar de training ging fietste ik eerst even langs het Hogendorp sportcentrum. Daar was het lekker warm en knus en de sportbuurtwerkers stonden nog even te kletsen voor dat hun les begon: de conditietraining. Ze waren heel enthousiast over de aankondiging die ik in de hal wilde ophangen van de hardloopgroep. Maar ik zag ook dat ze blij waren dat ze niet op dat moment in het donker het park inhoefden. Ik was maar heel even jaloers ;-) want donker en/of regen: ik heb nog nooit spijt gehad van een training buiten. Integendeel :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 13 17:12:32 2007

text = De training vanavond: eerste stop bij het houten huisje, na een korte stop gaan we richting hoek begraafplaats. Het regent op dit moment, dus een regenjasje is wel handig. Het is voor sommigen misschien niet zo verleidelijk om in donker en regen op pad te gaan, maar als je twijfelt bedenk dan het volgende: het regent vrijwel nooit de hele training en als je eenmaal loopt ben je blij dat je lekker buiten bent. Gewoon je schoenen aantrekken :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 11 22:26:38 2007

text = Leuke foto's, Heero! Erg leuk. De sfeer zit er goed in daar in New York. En je hebt ook een leuk shirt aan. Gefeliciteerd met je marathon. Nu ik het bewijs heb kan ik je pas écht feliciteren ;-) En ook wel heel apart dat Jolein net nú op het podium komt, als eerste nog wel! Jeroen en ik waren met hardloopmakelaars in gesprek om wat toppers vast te leggen voor het nieuwe jaar, om de hardloopgroep een beetje op te pimpen. Met deze jongste resultaten lijkt dat niet meer nodig te zijn. We zijn lekker bezig met allen! :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 11 19:10:59 2007

text = Oh ja en natuurlijk de felicitaties aan Jolein! Wat een prestatie!!!!! Heero


Date: Sun Nov 11 19:09:05 2007

text = Voor de liefhebbers nog een linkje met het bewijs dat ik ´m heb uitgelopen http://www.brightroom.com/view_user_event.asp?EVENTID=18469&PWD=&BIB=21075 Wat betreft de start van de vrouwen; die is inderdaad opzettelijk vóó´r de heren gezet met een interval van circa 20 minuten om competitievervalsing (ofwel mannen fungeren als hazen) te voorkómen. De reden van het vroege vertrek naar de start is inderdaad een logistieke. Zie maar eens 38000 lopers op tijd in het startgebied te krijgen.


Date: Sun Nov 11 15:20:55 2007

text = Breaking News! Bij de Twiskemolenloop in Landsmeer vanochtend heeft Jolein in de categorie vrouwen 10,3 km GOUD behaald! Zij zegevierde in een tijd van 47.06. Ikzelf viel in de categorie mannen halve marathon net buiten de medailles, mijn niet onaardige tijd 1.31.24 was goed voor een vierde plaats. Een fijn evenement die Twiskemolenloop, lekker dichtbij, goed loopweer en het was weer een gezellig en geslaagd uitje. De volgende editie staat gepland voor 9 december a.s., meer info op www.acwaterland.nl/Main_twiskemolen.html / Gert Jan PS Heero, mooi verslag en nog gefeliciteerd! Ik heb in 1998 meegedaan en dat zeer vroege opstaan en die fantastische sfeer (maar ook die heuvels op het eind...) staan me nog helder voor de geest. Echt een prachtig evenement!


Date: Sun Nov 11 15:13:42 2007

text = Weer heerlijk om een marathonverslag te lezen, het verveelt me nooit. En al helemaal niet nu ik het zelf heb meegemaakt. Van de New York marathon had ik een paar verslagen gelezen op een hardloopforum en vooral genoten van het verslag van een loper die al na 19 kilometer stuk zat. Erg rot voor hem, maar uiterst interessant om in mee leven ;-) Heero, leuk dat je wat praktische zaken noemt zoals het zeer vroeg opstaan. Ik heb inderdaad wel eens gehoord dat de lopers heel vroeg in het startvak moeten verzamelen. Ik denk dat de reden logistiek is, ze willen niet de hele ochtend 38 000 lopers door de stad laten banjeren, het zou alles lam leggen. Maar eigenlijk lees ik weinig hierover, de meeste lopers hebben dit vroege opstaan en lange wachten in de startvakken na afloop waarschijnlijk verdrongen. Een praktisch detail dat ik niet wist: dat de vrouwen eerder weg mochten. Bij de wedstrijdloopsters wist ik het uiteraard wel. Een goede zaak, je krijgt een spannende pure wedstrijd tussen de toploopsters ipv dat ze half verscholen tussen het mannenveld lopen en het niet meer duidelijk is wie op welke positie loopt. Maar is het bij de recreanten ook zo? Lijkt me onhandig, want waarschijnlijk zullen heel wat mannen heel wat vrouwen inhalen. Vaak een bron van ergernis van lopers, dat langzamere lopers eerder mogen starten. Zoals bijvoorbeeld bij de Damloop, waar de businesslopers voorin mogen starten terwijl de “gewone” recreanten wel in startvakken naar tijd worden opgesteld. Ik hoorde het gerucht dat Egmond dat dit jaar voor het eerst afschaft, businessslopers staan nu ook gewoon over de startvakken naar tijd verdeeld. Weer terug naar New York. Het lijkt me wel wat dat de lopers zelfs vooraf al worden aangemoedigd met megafoons. Bij een mega-evenement mag er best een beetje overdreven worden om sfeer te maken. En die heuvels in het laatste stuk, dat heb ik vaker gehoord. Daar zit je helemaal niet op te wachten als je al zo ver bent. Je wilt gewoon zo snel mogelijk finishen. Maar als je er dan eenmaal bent dan is het geluksgevoel groot. Als je nog in staat bent om iets te voelen ;-) Leuk dat je ook naar Egmond gaat, dat zijn er dan 12 van de hardloopgroep. Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 11 13:59:40 2007

text = Wat leuk om te lezen dat jullie me zo gevolgd hebben! Ik ben op 1 november met organisator Holland Runner naar New York gevlogen inclusief vrouw (voor het shoppen en supporteren), een goede vriend van me (ook shopper en supporter) en zijn zus (shopper en loopster). Donderdagavond kwamen we aan (je vliegt met de tijd mee) waarna het gebruikelijke inchecken en even ergens wat eten volgde. Op vrijdag hebben we aardig wat afgewandeld. Zoveel zelfs dat ik van het slenteren pijn in mijn onderrug kreeg (oude oorlogswond, heb ik wel vaker last van). Op zaterdag heb ik voornamelijk gerust en een beetje gewandeld, want je wilt niet met een pijnlijke rug de marathon beginnen. Zondags om 05.00 uur op !!!! om vervolgens met duizenden lopers tegelijk met de bus naar Staten Island vervoerd te worden (je wordt dan al aangemoedigd door overenthousiaste vrijwilligers met megafoons: "you´re looking good"). Daar moet je vervolgens tot circa 10.00 uur wachten totdat het startschot valt en een enorm gejuich van 38000 lopers klinkt (kippevelmoment). Met nummer 21075 moet je dan nog een 20 minuten geduld hebben voordat je kan vertrekken.

Vervolgens zie één grote deinende massa over de Verrezanobridge gaan richting Brooklyn, waar de eerste meute supporters langs de weg staan. Vervolgens ga je een stukje door Queens om uiteindelijk linksaf te slaan en na de Queensboroughbridge Manhattan in te lopen over 1st Avenue. Op die brug voelde ik mijn onderrug opspelen met uitstraling in mijn linkerbeen. Zou ik die vrijdag toch te veel hebben gelopen?? Door de massa´s mensen, die volgens mij stuk voor stuk ´s avonds geen stem meer over hebben, kreeg ik weer een adrenalinestoot, die me weer een aantal kilometers verder hielpen. Op kilometer 27 was er een Kodakmomentje, want daar stond vrouwlief en goede vriend te supporteren (kon ik weer een paar kilometer op teren) mijn medeloopster had dat punt al gepasseerd, want de vrouwen starten als één van de eersten.

Toen kwamen de laatste killing kilometers. Zoals jullie al uit mijn tijden hebben kunnen opmaken zat ik mooi op schema om rond de 4 uur te eindigen, maar die laatste 12 kilometer gingen met hangen en wurgen en ben ik minstens 3 keer "dood" gegaan. Van genieten was geen sprake meer, het enige doel was nog die marathon uit te lopen. De laatste 7 kilometer loop je door Central Parc. Prachtig park hoor, MAAR LATEN ZE DIE HEUVELS ER EENS UITHALEN! Bovenop zo´n heuvel stonden mijn geliefde en vriend wederom in aanmoedigingspose. Gelukkig hadden ze het fototoestel dit keer niet in aanslag want volgens mij was het niet meer om aan te zien. Uiteindelijk kwam ik in 4 uur 20 over de finish en overviel mij het gelukzalige gevoel van een marathon te hebben gelopen.....HEERLIJK, maar wat een pokke-eind! ´s Avonds met alle Holland Runner-renners en supporters nog flink gefeest (ja, echt!) en de spierpijn eruit gedanst. Uiteindelijk afgelopen donderdag weer teruggekomen en mezelf vrijdag op nieuwe loopschoenen, een lange trainingsbroek en een winddicht jack getrakteerd. Heero is winterklaar! Volgende doel wordt Egmond. Hoop jullie komende donderdag weer te zien!


Date: Sat Nov 10 11:41:56 2007

text = Morgenochtend, zondagochtend, hebben Eric en Jeroen om 9.00 uur bij Big Ali afgesproken voor een duurloop. Jeroen wil 2 uur lopen, maar korter kan ook: er wordt dan eerst een rondje van een uur gelopen. En ja, de beelden van Vlieland waren zeer herkenbaar! :-) Groetjes, Joke.


Date: Fri Nov 9 15:26:13 2007

text = Vlielandgangers, kijk vandaag eens naar het nieuws over het hoge water waar Vlieland ook last van heeft gehad. De poort naar het dorp was gesloten en het beeld van Tromp op de kade naast rederij Doeksen (bij de finish) staat met zijn voeten in het water. Hebben wij daar gelopen?????/Sjaak


Date: Fri Nov 9 09:49:15 2007

text = De training gisteravond: om kwart voor zeven door de stromende regen naar Big Ali gefietst, en meteen bij aankomst in het houten huisje gaan schuilen. Lanzamerhand kwamen er meer lopers door de waterkou en regen binnendruppelen en toen het tijd was gingen we op pad. Dat is even doorbijten, maar als je eenmaal loopt valt het erg mee. Onder de boom bij de ingang van het park kort wat oefeningen gedaan en dan op weg in 2 molentjes naar het postbankgebouw. Het liep heerlijk en inmiddels was de regen gestopt. Onderweg nog wat materiaalpech bij een loper met een afvallend lampje. Misschien is de oplossing van Jasper toch de beste: een fietslampje voorop aan je schoen vastmaken. Gek genoeg is dat ook zichtbaar aan de achterkant. Wilma's lampje met een magneet lijkt me ook wel wat. En wie kent nog die petjes die na afloop van de damloop werden uitgedeeld met een rood lampje op de achterkant. Jeroen heeft daar 2 winters mee gelopen en toen was de batterij leeg. Sommige lopers hebben een armband om de bovenarm, maar met die gladde jasjes van mij glijden die altijd naar beneden. Over materiaal gesproken: binnen een paar minuten na de regen was al mijn kleding al weer drooggewaaid. Dus het is het zeker waard om goede loopkleding te dragen. Via het beeld van de verdwenen boer gingen we over het fietspad met de stippen richting tramovergang ten hoogte van het station. Daar was weer een korte stop, en toen langs de hoofdingang van het station de trap afgegaan. Het stuk fietspad van het station naar het viaduct (waar we wel eens starten voor een ontmoetingsloop, ter hoogte van het natuurpad) werd één voor één gelopen, in een lang lint. De meningen waren verdeeld over hoe lang dit stuk was, ik dacht 800 meter en Wilma dacht 500 meter. Volgens map24 is het 614 meter. Weten we ook weer! Dan bi het natuurpad voor de tweede keer in twee molentjes gestart, en weer net als dinsdag naar de hoek begraafplaats gelopen. Daar aangekomen vrij vlot weer weg naar het houten huisje voor de cooling down. En weer terug naar Big Ali. Het was intussen een milde avond geworden. We hebben ongeveer 7,5 km gelopen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 8 16:55:34 2007

text = We vertrekken straks om 19.00 uur bij Big Ali en gaan als eerste naar de ingang van het oude park. Het gaat lekker waaien vanavond en het kan gaan regenen. En hou er rekening mee dat het donker is: het is wel handig als je zichtbaar bent door een lampje aan je kleding te bevestigen of een felle kleur te dragen. De modelijn met herfstschutkleuren is wel mooi, maar nu niet zo handig :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 6 23:53:51 2007

text = De training vanavond: er waren 27 lopers, 14 mannen en 13 vrouwen. Eerst naar het houten huisje voor losmaakoefeningen. Dan door naar de parkeerplaats bij het postbankgebouw. Ikzelf liep per ongeluk voorin waar meteen wel snel werd gelopen. Even bijkomen bij de stretchoefeningen en dan weer over het fietspad. Naar het beeld van de verdwenen boer, steeds van lantaarnpaal naar lantaarnpaal om en om rustig lopen en vlot lopen. Daar aangekomen iedereen meteen weer op weg gestuurd voor een rondje om het kerkje (750 meter) op eigen tempo, en iedereen kreeg een nummer op volgorde van binnenkomst. Weer het rondje om de kerk gejogd, en verzameld aan de andere kant van het natuurpad. Je kon ook de kortste route nemen en met mij meewandelen om even rust te nemen. Niet onverstandig, want nu kwam er een zware oefening: molentjes naar de hoek begraafplaats. Een route van ongeveer anderhalve kilometer, en er waren vier molentjes. Eerst het molentje met de nummers 21 tot en met 27, dan het molentje met 14 tot en met 20, de derde molen met 7 tot en met 13 en als laatste gingen de nummers 1 tot en met 6 van start. Er was redelijk wat tijd tussen de vertrektijden zodat het even zou duren voordat er ingehaald ging worden. Ikzelf ging als laatste weg, om eventuele lopers die het molentje niet meer zagen zitten op te pikken en mee te nemen naar de hoek begraafplaats. Dat was even doorbikkelen voor mij, ik zag alleen heel in de verte iets lopen. Paul kwam me tegemoet, lachend. Die begreep wel hoe de vork in de steel zat: iedereen al op pad en ik er achteraan. Later kwamen we Paul weer tegen op hetzelfde parcourd, die was rondjes in stevig tempo aan het lopen. Ik kwam net even achter de laatste molen aan bij de hoek begraafplaats, iedereen was er al en er was ook redelijk compact gefinisht denk ik (en daarmee bedoel ik dat er niet een groep heel lang heeft moeten wachten).

Toen hebben we tweetallen gevormd met een man en een vrouw voor een rustig rondje om de zandstort (550 meter). Ik mocht mee als veertiende vrouw met de veertiende man :-) en kreeg meteen informatie over de molentjes uit de eerste hand. Iedereen had inderdaad alle molentjes vóór zich ingehaald en het eerste molentje dat op pad was gegaan was dus drie keer ingehaald. Aangezien ik regelmatig in het eerste (en dus rustigst lopende) molentje meeloop weet ik hoe het is om ingehaald te worden door een groep van die loopbeulen: hartstikke leuk. Meestal doodstil omdat ze hun adem nodig hebben voor de stevige tempowisselingen en als je zelf aan de beurt bent om in te halen dan loop je tussen 2 groepen in. Soms gaat de planning een beetje verkeerd en halen de molens elkaar tegelijk in en dan lopen er drie molens korte tijd naast elkaar (het is bij mijn weten nog niet met vier molens tegelijk gebeurd). Na het rondje zandstort dat iedereen rustig pratend heeft gelopen deden we beenspieroefeningen. De stabiele knie oefening en squats om bovenbenen sterker te maken. Dan met de hele groep in rustig tempo op pad naar het houten huisje (met een korte stop bij het viaduct omdat ik nog zat uit te puzzelen hoe ik de volgende opdracht zou aanpakken). Over het fietspad richting postbank 3 keer een honderd meter lopen en tussendoor rustig terugjoggen. Ik liet het aan de lopers zelf over om te beslissen op welk tempo. Rustig, of juist heel snel of iedere keer iets sneller. Toen hebben we de cooling down gedaan en weer terug naar Big Ali. Ik gok dat er pakweg 7,3 kilometer is gelopen. De training is een intervaltraining, soms met korte stukjes en dan weer met langere stukken en steeds kunnen lopers beslissen of ze op stevig tempo lopen of juist rustig lopen. En hoe dat afgewisseld kan worden. Jeroen had zijn 100 metertjes geklokt met zijn stopwatch en liep eerst 21 seconden en toen twee keer 18 seconden. Het tempo dat volgens hem en Pim de topmarathonlopers ruim 42 km lang lopen. Het was weer een zachte avond met een frisse tinteling in de lucht, ideaal loopweer. En geen regendruppel gezien, daar twijfelde ik vooraf aan. Moeilijk om dat vooraf te voorspellen, ondanks de buienradars. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 6 23:08:51 2007

text = Free Friday Night Run Iedere 2de vrijdag van de maand organiseert Phanos de Free Friday Night Run (zie www.freefridaynightrun.nl ). De eerst volgende edities zijn op 9 november en 14 december. De Free friday Night Run is een gratis (d)uurloop voor zowel wedstrijd- als recreatiesporters. Dus lekker een uur hardlopen met anderen, goed voor de sociale contacten en natuurlijk de gezondheid! Er wordt gestart in diverse groepen met een vastgestelde snelheid tussen de 9km/uur en 13 km/uuur. Na afloop is er een interview/presentatie met Bram Wassenaar (coach van nederlands recordhouder op de marathon Kamiel Maase en vele nationale en regionale looptoppers). (Bron Phanos) // - eric


Date: Tue Nov 6 16:42:44 2007

text = We vertrekken om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan naar het houten huisje. Vanuit daar naar het postbankgebouw. Er kan een buitje vallen tijdens de trainig. Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 4 22:43:33 2007

text = WOW! Gefeliciteerd Heero!!! Gr. Ingrid


Date: Sun Nov 4 21:17:10 2007

text = Heero is gefinisht in 4 uur 20 min 31sec. Een fantastische prestatie! Helemaal op het zware parcours van New York. De eerste helft ging in 2uur33sec, de tweede helft in 2u19.58 sec. Het moet zwaar geweest zijn, maar ik denk dat hij alles heeft kunnen joggen. Anders had hij een veel groter verval gehad. Waarschijnlijk heeft ie nu het gelukzalige gevoel van klaar zijn met de marathon. You did it! Gefeliciteerd, Jeroen


Date: Sun Nov 4 19:43:41 2007

text = Met spanning volgen Jeroen en ik de tussentijden van Heero op internet. Hij loopt de New York marathon en zijn tussentijd op de halve marathon is een prachtige 2.00.33 uur. Pas na zeer lange tijd kwam zijn tijd op de 30 km, niet omdat hij opeens zo langzaam loopt maar de gegevens worden blijkbaar niet zo snel meer verwerkt op de website: 2.57.29 uur. Ik zit op het puntje van mijn stoel. Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 4 15:50:33 2007

text = Was inderdaad een lekkere loop vanmoregen samen met Evelyn, Ingrid, Frank en Eric. Eerst een rondje gelopen van 10,5. Daarna gingen Evelyn, Ingrid en Frank huiswaarts. Samen met Eric nog een rondje van 11,5 gelopen. Was allemaal weer reuzegezellig! Ga nu de marathon van New York kijken. Verwacht een toptijd van Heero. Go Heero, go!!!Jeroen


Date: Sun Nov 4 12:17:15 2007

text = Ik had de aankondiging niet gezien, maar liep de zondagochtendlopers (Jeroen, Eric, Frank en Ingrid) toevallig tegen het lijf. Omgedraaid en meegelopen - wel gezellig zo, en leuk om een route buiten het park te lopen. Achter Sloterdijk langs, via de Theemsweg, dan nog een klein lusje over het fietspad door het groen, en dan parallel aan de Haarlemmerweg weer terug. In m'n eentje vind ik die route niet zo prettig; het is er wel erg stil. Het tempo lag hoger dan mijn normale duurlooptempo (hoe hoog precies daar waren de experts Jeroen en Frank het niet helemaal over eens, dus daar doe ik geen uitspraken over), dus voor mij een stevige training, vooral omdat ik er ook al 20 minuten op had zitten toen ik het groepje tegenkwam. Al met al een fijn begin van de zondag. Evelyn


Date: Sat Nov 3 17:08:17 2007

text = Duurloop morgenochtend voor wie wil: om 9.00 uur verzamelen bij Big Ali. Eric en Jeroen zijn er zeker. Groetjes, Joke.


Date: Fri Nov 2 10:06:11 2007

text = De training gisteravond: er waren 16 lopers (7 mannen, 9 vrouwen). We gingen via de Gosschalklaan naar de watertuin, daarnaast is een rustig plekje waar we met de groep rustig oefenigen op de plaats kunnen doen. Losmaakoefeningen, een rondje om het plantsoen, stretchen en weer een rondje. Dit keer op eigen tempo en iedereen kreeg bij binnenkomst een nummer. Dan 3 keer door het plantsoen heen over het paadje met die witte balk dwars er overheen, twee aan twee heen en ieder zijn eigen weg links of rechts weer terug. Even gestretcht op de houten flonders en dan naar het bruggetje aan het eind van de Gosschalklaan voor een ontmoetingsloop naar het stadsdeelkantoor. Bij een ontmoetingsloop kun je ervoor kiezen om heel snel te lopen of heel rustig aan te doen want uiteindelijk ontmoet je de andere loper, je keert om en komt weer redelijk tegelijk met alle andere lopers terug. Het werkt altijd. Na de oefening zijn we naar de hoek begraafplaats gejogd en er werden weer tweetallen gevormd, nu tweetallen met ongeveer hetzelfde tempo. De opdracht: drie rondjes zandstort (550 meter) waarvan twee rondjes met z'n tweetjes. Het derde rondje naar vrije keuze: overslaan, snel, of gewoon samen. Inmiddels kwam een groep van team10 langs, en de trainer daarvan maakte een grapje naar mij: "ben je je lopers kwijt?" En ik kan me voorstellen dat hij zoiets zegt want altijd als ik ze zie lopen, lopen ze dicht op elkaar waar wij altijd een heel lang lint met lopers vormen én ik loop niet altijd mee, sta wel eens ergens te wachten op de lopers. En we praten meer (een understatement, ik weet het). Een groot verschil in aanpak dus. Toen iedereen weer binnen was gingen we weer terug naar het houten huisje voor de cooling down en dan naar Big Ali. Het was een ontzettend warme avond. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 1 17:18:14 2007

text = Vanavond zoals altijd om 19.00 uur bij Big Ali verzamelen en dan over de Gosschalklaan naar de watertuin. Daar blijven we even (en er worden daar wat kleine rondjes gelopen en wat losmaakoefeningen gedaan) en dan richting postbankgebouw. Ik denk dat het een zacht avondje is, niet heel koud. Groetjes, Joke.