- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief sept 2007 --


Date: Sun Sep 30 22:23:57 2007

text = Okee, de eindtijden op een rijtje (het zijn maar tijden, de verhalen achter de tijden zijn natuurlijk veel interessanter):Guido 1.40.39; Erwin 1.42.45; Eric 1.45.13; Ronald 1.45.17; Gert Jan 1.46.41; Frank 1.49.31; Jolein 1.50.56; Carin 1.51.32; Wilma 1.52.07; Rutger 1.52.09; Sjaak 1.52.31; Ton 1.54.02; Jeroen 1.55.05; Bas 2.01.10; Joke 2.02.33; Magda 2.05.57; Jasper 2.05.58; Roos 2.06.12; Anrina 2.06.14; Jascqueline 2.19.00; Carlo 2.24.49; Simone M 2.33.19; Ik was deze keer dus niet de laaste en eigenlijk had ik dat best gewild. Als ik binnenkom en alle schaapjes zijn al op het droge dan voelt dat een stuk prettiger! Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 30 22:18:14 2007

text = Vandaag was het Texelloopevenement: een halve marathon en de 10 kilometer. Alle voortekenen wezen erop dat het een mooie dag ging worden, met zonnetje en windje. Dat was ook zo, te mooi om waar te zijn. We gingen met een groep mensen op de trein op Sloterdijk. Helaas miste Jasper de trein op een seconde, dat moest even verwerkt worden door de groep en door hem uiteraard ook. In Den Helder aangekomen gingen we wandelen richting boot. Het zag er naar uit dat er vrijwel geen lopers met de trein waren gekomen, we liepen als enigste groepje die kant op. Het was een korte wandeling met iedereen in gesprek (net als tijdens de training ;-) en inmiddels kwamen we lopers tegen die al aan het warm lopen waren, ruim een uur voor de start. Dat is aan ons niet besteed. Leuk om de boot op te gaan met die vele lopers, er hing een vrolijke verwachtende sfeer. Alleen al de start daar met zn allen in het autolaadruim was goud waard: allemaal pratende lopers in een galmende ruimte, het leek wel een kippenhok met iedereen op elkaar gepakt. Een paar keer werd er massaal in de handen geklapt omdat de lopers wilden starten. Een gejuich barstte los toen de schuifdeur van de laadruimte openging.

Daar gingen we. Ik liep met Bas, de bedoeling was dat we voorlopig samen zouden lopen voordat hij de benen nam. Het parcours was mooi. Zeer afwisselend (strand, duin, dorp, bos) en er waren heel veel mensen aan de kant die ons oprecht aanmoedigden. De éne helft van Texel stond de andere helft aan te moedigen en lopers van buitenaf werden net zo hartelijk bejegend. Zoals altijd bij onze duurloopjes wil Bas altijd sneller als ik, en deze keer vond ik het wel terecht: dit was geen duurloopje maar een loopevenement en zijn eerste halve. Dus aan de bak dan maar en het ging prima. Lekker wat inhalen maar niet te veel en te snel. Wat moet het toch verrukkelijk zijn als je snel kunt lopen en je gaat achterin weg. En dan de hele weg mensen inhalen een droom. De realiteit was ook goed: op het strand liep Bas van me weg en dat was goed zo. Ik wist mijn tempo eigenlijk wel goed door te trekken en finishte in 2.02 uur, en zag meteen al andere lopers van ons die al gefinisht waren. Met name Gea moedigde mijn laatste 50 meter aan. Ik ben benieuwd hoe zij heeft gelopen op de 10.

De terugreis was voorspoedig en voor je het weet zit je weer op de fiets. Dit is een beetje de opsomming van de dag, misschien een beetje droogjes maar het is moeilijk om alle indrukken te bevatten. Wat viel me op vandaag? Je tas met kleding werd ingenomen voordat we de boot opgingen, met als gevolg dat iedereen onbekommerd de overvaart onderging en er helemaal klaar voor was. Veel vrolijke gezichten, en geen onrustig gerommel met kleding en spullen. Verder liep Ton een gigantische negatieve split. Hij liep het eerste stuk achter Bas en mij en ook een stukje met ons voordat hij in de verte verdween. Frank heeft de boekenbon gewonnen, hij liep 29 seconden langzamer als hij had opgegeven, en Ronald zat dichtbij met 42 seconden sneller als opgegeven. Zijn brutotijd is wel precies zijn geschatte eindtijd :-) Verder heeft Gert Jan goed werk verricht in de trein op de terugweg. Hij heeft Jeroen er van overtuigd dat zijn tactiek beter kan. Ik hoop dat Jeroen het oppikt want hij heeft nog enige moeite met de gedachte dat je beter rustig kunt starten. Okee, de gedachte daar kan hij wel mee leven maar doen ho maar. Misschien dat er vandaag een doorbraak in zijn denkpatroon is gemaakt. Er zijn veel fotos gemaakt onderweg en die komen mettertijd op www.texeltoerist.nl en ik hoop dat ze spoedig opstaan. Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 30 20:10:02 2007

text = Andries, gefeliciteerd met je 3.07 in Berlijn! Mooi gelopen in een negatieve split. Op dezelfde dag en in dezelfde race waarin Haile Gebreselassie een nieuw wereldrecord op de marathon liep. Ook in een negatieve split. Jeroen


Date: Sun Sep 30 09:05:08 2007

text = Jammer, Sheila! Ik kan me voorstellen dat het dan een beetje veel is. Volgende keer beter (amsterdammarathon, de halve, of Egmond?) Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 29 21:56:44 2007

text = Na zes werkdagen (incl vandaag) waarvan drie tien uur zonder pauze, en die van vandaag 9-18.30, betwijfel ik ten zeerste of ik gebruik ga maken van mijn geweldige texelinschrijving :-( Sheila


Date: Sat Sep 29 21:15:40 2007

text = Nog even voor de Texelgangers: zondagmorgen de trein om 10.49 uur op station Sloterdijk op spoor 3. Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 29 02:36:48 2007

text = Per email ontvangen: Mijn duurloop vandaag: Duur: 3.45 uur. Start: voordeur. Finish: Big Ali. TIjdens het lopen: erg redelijk te doen. De bedoeling: weer thuis finishen. Benen bij Big Ali toen we even stopten om te drinken: afschuwelijk pijnlijk. Naar huis gestrompeld. Hersenactiviteit: 0,0001 % Thuis: met dekbed op de bank met afschuwelijke pijn in benen en 2 uur geslapen. Stemming: graf. Heb huisgenoten op het hart gedrukt om me vast te binden als ik zo stom ben om toch op de marathon te willen starten. De moraal van het verhaal: het is niet leuk om zo lang te lopen. De email is van Joke, en ongevraagd hier gekopieerd door Jasper.


Date: Fri Sep 28 14:59:19 2007

text = Hoi Joke , goed dat je het op het prikbord zet van de Middenmeerloop , ik heb me meteen opgegeven voor 10 km. Groeten en tot donderdag Inge


Date: Fri Sep 28 12:55:32 2007

text = De Middenmeerloop heb ik al een paar keer gelopen. Dit keer zal ik gedurende deze loop mijn toekomstige woon- en loopomgeving kunnen verkennen, en dit gebeuren dus vast heel anders ervaren... // - eric


Date: Fri Sep 28 10:33:49 2007

text = Inmiddels kan er ingeschreven worden voor de middenmeerloop op zondag 28 okotober, de loop staat eindelijk in de lijst bij inschrijven.nl. En ook: volgende week zondag 7 oktober is de eerste parkstadrun, voorheen de sloterplasloop. Je kunt nu kiezen uit 8 en 16 km. Dit evenement lijkt een beetje ongesneeuw te raken in het loopjes-geweld rond deze tijd: de damloop, Texel, de amsterdammarathon en de middenmeerloop. Toch is het zeker de moeite waard, zeker met de 16 km nieuw op het programma. Als gezin het toestaat dan ben ik er zeker bij. Groetjes, Joke.


Date: Thu Sep 27 22:17:21 2007

text = De training vanavond: eerst een rondje om de vijver, dan wat losmaakoefeningen. Dan weer een rondje, nog steeds als warming up en bij binnenkomst meteen iedereen een nummer gegeven. Even gestretcht, en dan iedereen op volgorde van nummer 20 tot en met nummer 1 om beurten op weg voor weer een rondje, in eigen tempo. Vlot of rustig, wat je maar wilt. Jasper was de verrassende nummer 20 en die vloog weg met de rest op zijn hielen :-) en toen iedereen weer binnen was werden er tweetallen gevormd: 1 met 20, 2 met 19 enz. voor een dubbele ontmoetingsloop om de vijver. Na deze oefening had iedereen ongeveer 5 rondjes vijver gedaan, dus 2 kilometer. We verlieten het oude parkje en we gingen rustig op weg naar het houten huisje, in spontaan gevormde tweetallen. Daar aangekomen kwam de laatste opdracht: een heel rustig rondje volkstuinen (3 kilometer). Je kon ook een kleinere ronde doen, maar daar was maar één gegadigde voor dus die besloot het er ook maar op te wagen. Toen iedereen zo'n beetje binnen was (iedereen kwam ontspannen en fit binnen) liet ik iedereen naar het viaduct terugjoggen om te kijken of ook de laatste 2 lopers eraankwamen maar die waren er inmiddels ook al en moesten dus ook naar het viaduct joggen. Dus dat was sneller gegaan dan ik had verwacht. We hebben bij het viaduct de cooling down gedaan, het was inmiddels behoorlijk aan het donkeren.

Toen rustig terug naar Big Ali. Daar waren we iets eerder als anders terug, maar het voelde goed zo. De groep is een instuif en er zijn weer duidelijk wat verschuivingen aan het plaatsvinden. Een heel sterk punt van onze groep is dat verschillende tempo's en niveau's met elkaar in één groep lopen, ik zou het niet anders willen. Maar een zwak punt is dat er geen beginnersgroep is en voor beginners is af en toe best aanpoten want de groep is op dit moment behoorlijk sterk. Veel mensen zijn langere afstanden gaan lopen. Dus na mijn voorstel voor een rustig rondje volkstuinen is er niemand meer die bedenkelijk kijkt, en dan is het lopers die nog niet zo lang meedraaien even zoeken wat te doen: toch maar een kortere ronde maar dan in je eentje, of halverwege terugkeren. Mijn ervaring is wel dat als lopers langer meelopen dat ze hun draai makkelijk vinden. Ik denk dat de meeste lopers onbewust wel wisten dat er na dit rondje niet nog een heel programma zou volgen, het vertrouwen is er dat de balans goed is. En het wordt steeds makkelijker inschatten voor de lopers op wat voor tempo je het beste kunt lopen en waar je af en toe iets kunt overslaan. En dan kom ik weer op het sterke punt: voor ieder wat wils. Rustig, vlot, korte interval, langere stukken: ik probeer dat steeds af te wisselen. En ik geef de training die ik zelf zou willen doen: het rustige rondje volkstuienen op praattempo leek me heerlijk om te doen :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Sep 27 17:55:51 2007

text = We verzamelen om 19.00 uur bij Big Ali en blijven een beetje in de buurt aldaar voor we verder het park ingaan. Groetjes, Joke.


Date: Thu Sep 27 16:25:06 2007

text = Dank voor al jullie adviezen, dat ga ik zeker doen. Wat gas terug relativeert ook. Gewoon af en toe lopen zonder teveel doelen/verwachtingen. Vanavond red ik het niet met het werk wat er allemaal nog ligt, maar sluit gauw weer aan. Tot snel maar weer. Hey Pim, hoe gaat het met het integreren? Groetjes Aafke


Date: Thu Sep 27 14:38:53 2007

text = Veel bedankt voor Jeroen. Dank zij hem heb ik de Dam tot Damloop mee kunnen doen. Het was mijn eerste keer en ik vond het heel leuk met de mensen van Denksport en de sfeer tijdens het lopen. Ik was echt verbaasd met mijn tijd. 1:27:31 zonder veel training! /Sandrine.


Date: Wed Sep 26 21:50:47 2007

text = Herstel: de lopers die zondag naar Texel gaan moeten op de boot van 13.00 uur. Ik had vanmiddag de informatie gelezen voor de lopers die al Texel zijn (en de pendelbussen zijn dan ook voor hen en niet voor ons). Dus een trein later is wel op z'n plaats: de trein om 10.49 uur op Sloterdijk met aankomst om 11.56 uur in Den Helder. We hebben dan ruim de tijd om naar het haventje te komen voor de boot om 13.00 uur. Groetjes, Joke.


Date: Wed Sep 26 21:25:07 2007

text = Ik ga zaterdagavond al heen, we logeren bij mijn baas die daar een huisje heeft. Tot op de boot dan maar! Roos


Date: Wed Sep 26 16:47:44 2007

text = Voor de lopers die zondag naar Texel gaan: De boot gaat om 12.30 uur. Het is wel zo fijn om enigszins ruimte te hebben in het programma, dus de trein van 10.19 uur op Sloterdijk op spoor 3 lijkt me redelijk. Dan zijn we 11.26 uur in Den Helder. Daar aangekomen kunnen we een pendelbus nemen of lopen. Het is niet ver, minder als 2 km. Groetjes, Joke.


Date: Wed Sep 26 00:55:45 2007

text = De uitzending van Pauw&Witteman met Dolf Jansen: http://player.omroep.nl/?aflID=5562232 ( de uitzending duurt 1 uur of zo, hij zit aan het eind ) --Jasper.

Zelfde, maar groter beeld .


Date: Tue Sep 25 22:15:48 2007

text = De training vanavond: er waren 15 lopers, 7 mannen en 8 vrouwen. Heel veel vaste gezichten die regelmatig op de dinsdag komen waren er niet. Die hadden natuurlijk zien aankomen dat het zou gaan regenen of ze waren nog moe van de damloop. Wij gingen eerst naar het houten huisje, oefeningen, rondje natuurgebied, oefeningen. Niet erg orgineel ;-) maar wel effectief. Naar de hoek begraafplaats voor een aflosoefening in groepjes van 3. Inmiddels was de lucht in het noorden pikzwart en we zagen een felle flits. En even later een harde donder. Lastig om in te schatten of deze donkere lucht onze kant opkwam en zo ja of het snel zou gaan. Toch nog een oefening aangedurft om het rondje zandstort: groepjes van 3 vormen waarvan er steeds twee samen met de klok meeliepen en eentje tegen de klok in. Bij iedere ontmoeting ging er een ander tegendraads. En als alle drie alleen hadden gelopen dan weer terug naar mij bij de hoek begraafplaats. Iedereen begreep het, het ging als een trein. Alleen ik raakte wel eens in de war, toen Greta en Jolein samen aan kwamen lopen tegen de klok in. Maar die zaten dus niet bij elkaar in het groepje :-)

Er stond inmiddels ook een grote volle maan aan de hemel, daar wees Simone me op. Heel mooi. En de donkere lucht leek toch wel onze kant op te komen dus we gingen weer terug naar het viaduct. Daar aangekomen stond ik even in dubio wat ik zou gaan doen. Meteen maar terug en een kortere les? Ja, toch wel en Jolein had het idee om in molentjes terug te gaan. Dank voor dit goede plan, dat pakte heel goed uit. Ik zat in het molentje dat het laatst zou aankomen bij Big Ali en we hadden de fantasie dat iedereen lekker onder het afdakje stond als we aankwamen en dat er dan een zware wolkbreuk zou uitbarsten. Dat gebeurde gelukkig niet, maar toch iedereen meteen naar huis gestuurd. Toen ging het wel regenen en we kregen ook nog een prachtige flits en donder cadeau. Toen moesten we met een paar mensen nog even wachten want het regende inmiddels wel erg stevig. Dus nog even de tijd gehad om wat bij te praten. Het pakte allemaal goed uit, en de training was iets korter als anders maar ik denk niet dat ook maar iemand daar een probleem mee had. Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 25 15:48:22 2007

text = Inmiddels zijn de damlopers al weer hersteld (denk ik ;-) en ik heb al een rijtje met eindtijden met de lopers: Guido, Heero, Robert-Jan, Frank, Ton, Wilma, Jolein, Robert, Sandrine, Sjaak, Astrid, Carin, Jantien, Jet, Yvette, Margot, Anrina, Edwin, Ronald, Edith, Joleen, Sjaak, Marjits, Jeroen, Leonore, Inge, Milembe. Jacqueline heeft ook gelopen maar haar eindtijd weet ik niet. Heb ik nog meer mensen vergeten? Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 25 15:12:37 2007

text = Hee, je hebt gelijk. De middenmeerloop staat er niet bij. Gek! Waarschijnlijk moet deze loop nog toegevoegd worden. Misschien krijg je nog wel antwoord van de vereniging, je bent er vroeg bij en ze moeten nog even wakker worden :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 25 15:07:59 2007

text = Hoi Joke , dat is het hem juist , als je bij www.inschrijven.nl kijkt staat deze loop er niet bij , zodoende vroeg ik mij af hoe nu verder ? ik heb av al gemaild maar krijg geen antwoord.Inge


Date: Tue Sep 25 14:29:54 2007

text = Hoi Inge, je kunt je voor de Middenmeerloop voor-inschrijven op www.inschrijven.nl en dat kan tot en met 24 oktober. Nog even ter informatie voor geïnteresseerden: de Middenmeerloop is op zondag 28 oktober en de 10 km start om 11.45 uur. Start en finish is bij AV23. Er is ook een 5 km en die start om 10.30 uur. Dus Sjaak kan met beide afstanden meedoen als hij weer is hersteld van de marathon ;-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 25 11:09:32 2007

text = Hallo, even iets anders dan de dam tot dam , heeft iemand zich al ingeschreven voor de Middenmeerloop van 28 oktober ?? ik kan niet vinden waar je je kan inschrijven . Groeten Inge


Date: Tue Sep 25 11:01:49 2007

text = heerlijk gelopen tijdens de dam tot damloop, een loopevenement waar ik zelfs mijn werkweekend voor opzij zet. Dit keer een wel zeer constant 11 km per uur gelopen, dan kom je uit op 1.28.10. gr Astrid


Date: Tue Sep 25 09:48:43 2007

text = Hoi, de foto's van de Dam tot Damloop staan online. http://www.startpagina.nl/damloop/ Groetjes, Ton.


Date: Tue Sep 25 00:48:36 2007

text = Nova = Pauw + Witteman


Date: Tue Sep 25 00:10:57 2007

text = Net Nova gezien met o.a. Dolf Jansen, over zijn nieuwe boek dat over hardlopen gaat. Het was al een tijdje aangekondigd, maar eindelijk is t er dan toch. Kan blind worden aangeschaft lijkt me;-)! Groetjes Gert Jan PS1 Ben helaas ziek en heb dus DamtotDam moeten missen, en vrees inmiddels ook voor Texel komend weekend... PS2 Geweldige stunt Sjaak, je had t er al eens over gehad ooit, babbeldebabbel, maar gewoon nog doen ook:-)!


Date: Mon Sep 24 23:34:31 2007

text = Sjaak, wat een goeie zet! Ik weet dat je het plan al eerder in gedachte had. En nu dan uitgevoerd. Super. Toch weer 32 km. in de benen. Laat maar komen, nog 10km. erbovenop en je hebt er weer een marathon opzitten. Wilma


Date: Mon Sep 24 22:37:16 2007

text = Edith, ik was vanmiddag natuurlijk meteen naar de winkel gegaan voor een Parool en daar had ik je ontdekt. Leuk! En Berendien, leuk idee om met een damloopshirt in het park te gaan lopen, dan weet je meteen of de omstanders wel op de hoogte zijn van het feit dat dit evenement precies op dat moment gaande was. En Pim, ja dat is wel een zeer goed antwoord op Aafke, wat te doen als je het lopen even niet meer ziet zitten. Wat bij mij ook altijd werkt is oplopen met iemand die langzamer loopt. Dat laadt de batterij weer goed op. En aan de kant staan bij een loopevenement, dat geeft weer inspiratie. En een totaal andere sport doen, zoals Pim al zegt, dat doet ook goed. Ik ga graag naar de sportschool en dan krijg ik ook weer zin om weer buiten te kunnen sporten, in de vrijheid. En Jet, mooi gelopen! Jammer dat je ook last kreeg van je maag, heel irritant. Ik kan er over mee praten. Dan dan nog Chanam: gefeliciteerd met je mooie tijd! Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 24 21:37:52 2007

text = Ik Cha-Nam heb ook de damloop gelopen Ik was fysiek door heen Maar ik ben 740e geworden van de 1713 wed lopers 80min 1.20.42 Gr chanam


Date: Mon Sep 24 20:55:47 2007

text = Voor de statistieken ik heb redelijk aangenaam gelopen, tijd 1.29.27.zeker tot 11 km ging het allemaal makkelijk en haalde ik regelmatig collega's, die vorig jaar sneller dan ik liepen, dat gaf me extra spirit. bij de 11km drinkpost heb ik iets te gulzig sportdrank gedronken met als gevolg dat ik bij 12km moest boeren en moeite had om ontspannen te blijven ademen. Niettemin redelijk mijn tempo volgehouden,iets minder aandacht voor de omgegeving en de muziek, maar dat vond ik geen probleem, het geluid stond weer voluit. Voor mij in ieder een nieuw pr. Jet


Date: Mon Sep 24 19:56:10 2007

text = Zo Sjaak! Heftig. En nog bedankt voor onze intervaltraining vorige week. Zonder jou (en Inge) had ik het niet aangedurfd die van Dam tot Dam. En Joke, ik had m'n naam er vergeten bij te zetten. Ik was die Paroolverslaggeefster met 1:40.14'' // Edith


Date: Mon Sep 24 19:44:41 2007

text = Nee het is niet uniek. Ik wilde het eigenlijk al vorig jaar doen maar had geen twee startnummers. In het blad van LeChampion stond na de DtD van vorig jaar wel een interview met iemand die het ook gedaan had. Wel natuurlijk uniek voor de hardloopgroep van joke /Sjaak


Date: Mon Sep 24 19:37:16 2007

text = Wel lollig Sjaak als je op de foto van Roos Blom klikt en dan jou ziet... Super prestatie, volgens mij uniek voor de DtD! Roos


Date: Mon Sep 24 18:02:54 2007

text = Hallo Aafke, Jammer dat je geen leuke tijd had bij de DtDloop. Je vroeg of mensen je gevoel herkenden. Deze gevoelens heb ik ook soms bij voor mij belangrijke wedstrijden, en in de voorbereiding daarop, waarin ik te veel gefocust ben op mijn te verwachte prestatie. Plezier hebben in het bewegen en gewoon lol hebben is dan moeilijk geworden. Dit is ook een soort overtraindheid maar dan mentaal. Voor mij is de beste behandeling om direct even alle schema's los te laten en leuke dingen te gaan doen die niets met mijn wedstrijdafstand te maken hebben. Leuk is om gewoon de trein te pakken naar Overveen en maar lekker in de duinen wat te gaan rennen/wandelen, totaal andere sporten te doen of met vrienden zonder prestatiedruk wat te sporten. Kan toch ook gezellig bij Joke? Vaak komt na een paar weken de vorm weer langzaam terug als alles weer een beetje gerelativeert is. Succes met je plezier terug vinden en geniet van de nazomer, Pim.


Date: Mon Sep 24 13:28:50 2007

text = Ik heb dan wel niet de D-t-Dloop gelopen gister, maar wel voor het eerst een vol uur gerend! En daar ben ik ook heel erg trots op. In mijn oranje D-t-D-shrit van vorig jaar kreeg ik wel voortdurende lollig bedoelde opmerkinge als "je bent de weg kwijt hoor", maar ik heb die lui maar genegeerd... Tot dinsdag! Berendien


Date: Mon Sep 24 13:00:50 2007

text = Nog even en hardlopen hoort in het rijtje "extreme sports", samen met sporten als cave diving, speed skieën en street luging :-) Eigenlijk kan ik me niet herinneren dat het 20 geleden ook al gebeurde, dat er steeds mensen onwel worden tijdens loopevenementen. Misschien wordt er meer aandacht aan besteed in de pers, of omdat er meer mensen meedoen komt het vaker voor. En misschien dat er meer mensen met minder voorbereiding meedoen. Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 24 12:51:27 2007

text = En de zoals altijd prikkelende kop van de Telegraaf mag jullie ook niet onthouden blijven: "SLOPENDE MARATHON AMSTERDAM": Vijf Dam-tot-Dam-lopers op intensive care - Tijdens en na de Dam-tot-Dam-loop zijn zondag 33 mensen naar een ziekenhuis overgebracht, veelal wegens oververhitting. Van hen moesten zeven personen worden opgenomen, van wie vijf op de afdeling intensieve zorg. [etc.] // - e


Date: Mon Sep 24 12:31:39 2007

text = Wie heeft er belangstelling voor de halve marathon van Texel (a.s. zondag) en wil mijn startbewijs overnemen? Ik heb last van mijn rug en kan daardoor niet meedoen. Annemieke


Date: Mon Sep 24 11:19:57 2007

text = Gisteren als voorbereiding op de marathon een leuk experiment bij de damloop. Want je moet zo'n loop toch twee keer kunnen lopen? Met mijn eigen startnummer mocht ik vroeg vertrekken (11:25 uur) Weggegaan op een schema van 11 km per uur en ik kwam daar precies op uit 10,995 km/uur. (1:27:49) Om 13:10 zat ik al weer in de bus richting CS, het startnummer van Roos opspellend en van chip verwisselen. Even een banaantje en wat drinken. Mijn tas (met de eerste medaille ;-) ingeleverd en naar de startvakken. Planning was nu om weg te gaan op 10 km/uur, uitkomend op 1:36 en een beetje Ik belande in een grote groep AH lopers. Mijn hemel, wat een verschil met de eerste groep. Veel drukker en veel meer afvallers (wandelaars) De eerste kilometers had ik last van stijfheid (door het stilzitten in de bus) en die liep ik er eigenlijk niet lekker uit. Tot 10 km ging het wel maar daarna kreeg ik last van mijn bovenbenen een schrijnende plek in mijn lies (te weinig vaseline). Ook de temperatuur was natuurlijk niet ideaal voor zon poging. De laatste 6 km heb ik me extra lang bij de drinkposten gelaafd aan het water. Vooral tussen km 12 en 14 had ik het zwaar. Daarna wist ik me wel weer op te peppen want ik wilde natuurlijk wel hardlopend langs de finish en de fotograaf van startpagina. Eindtijd toch 1:43 (voor de fotos check nummer 4115 / 20622) En hiermee kan in de recordboeken van de hardloopgroep weer een bijzondere prestatie worden bijgeschreven /Sjaak


Date: Mon Sep 24 11:07:37 2007

text = Tientallen Dam-tot-Dam-lopers oververhit AMSTERDAM - Tijdens en na de Dam-tot-Dam-loop zijn zondag 33 mensen naar een ziekenhuis overgebracht, veelal wegens oververhitting. Van hen moesten zeven personen worden opgenomen, van wie vijf op de afdeling intensieve zorg. Dat liet een woordvoerder van de GGD in Amsterdam maandag weten. Volgens de zegsman is opname op de afdeling intensieve zorg gebruikelijk bij patiënten die kampen met oververhittings- en uitdrogingsverschijnselen. Voor de zekerheid komen ze dan onder extra bewaking te liggen. (bron www.nu.nl) // - Ik ben bijna blij dat ik niet aan dit 'onverantwoorde' evenement heb meegedaan... ;-) // - eric


Date: Mon Sep 24 10:28:28 2007

text = Ik heb zondag ook nog gelopen. Eerste keer met 1:21:55. Uberhaupt de eerste keer dat ik aan een georganiseerde loop meedeed (en uitliep). Marjolein kon helaas niet mee doen doordat ze in de aanloop van de voorbereiding een week ziek is geweest. Bij mij ging het erg lekker en ik had geen enkele last van m´n knieen (behalve natuurlijk stijf na afloop). Jammer wel dat ik vanwege de drukte veel tijd ben verloren in de eerste 3 kilometers. Had het plan om net onder de 5 minuten te lopen per km maar liep 16:19 over de eerste drie. In de overige 13 kilometers die 30 seconden achterstand per km inhalen was veel werk in combinatie met het zonnetje. Wel erg leuk om door al die straten te lopen met alle generaties op het tuinmeubilair aan de straat. Het was echt feest! Groet, Robert-Jan


Date: Mon Sep 24 10:19:43 2007

text = Dag allemaal, leuk om iedereen zijn/haar verhaal te lezen over de D-tot-D. Ik heb nog nooit zo verschrikkelijk gelopen. De eerste km ben ik veel te snel gestart, daarna direct gas terug genomen en toen werd ik zo misselijk. De bbq luchten overal, het schreeuwen van mensen langs de kant. Na 5 km ben ik 5 minuten gestopt en water gedronken. Het liefste was ik uitgestapt, maar bijna mijn hele familie deed mee, dus dat kon ik niet maken. Ik ben heel rustig gaan dribbelen en ben door zoveel mensen ingehaald. Toen ik na 1 uur en 33 minuten de finish over kwam voelde ik er niets bij, ik was niet moe, niet blij, geen pijn in mijn spieren. Ik voelde helemaal niets. Vandaag maar besloten om het lopen even te laten voor wat het is. Hoop dat ik het plezier in het lopen gauw hervind. Benieuwd of iemand dit herkend! Grt Aafke


Date: Mon Sep 24 09:35:24 2007

text = Het was voor mij toch wel een speciale dtd-loop. Voor het eerst samen met mijn oudste zoon (Andy) gelopen. Het was zijn eerste dtd-loop, maar heb niet gemerkt dat hij zenuwachtig was. Wij startte om 12.05, voor ons lekker, betekende wel dat we op Carin moesten wachten die om 13.20 startte. Ik heb vooral de eerste kilometers met de handrem erop gelopen. Het is natuurlijk heel verleidelijk als je jong bent (16 jaar) om met een lekkere snelheid de tunnel in te duiken. Maar zoals elke hardloper weet, op de laatste kilometers wordt je snelheid van het begin pas afgerekend. We hadden afgesproken om 6 min per km te gaan lopen. Voor mij een leuke training om die langzame tempo vol te houden voor mijn volgende ultraloop. Andy liep lekker makkelijk (zit het dan toch in de genen) en genoot van al het publiek en muziek langs de kant. Bij de 2 laatste waterposten hebben we wandelend ons water opgedronken, maar dit tijdverlies maakte we de laatste 2 km goed. Toen ik bij de 14 km vertelde dat hij er bijna was en dat er eigenlijk niets meer fout kon gaan, begin hij te versnellen. Natuurlijk is het een kick om nog mensen in te halen op de laatste kilometers en een geweldige eindsprint te hebben. We kwamen over de finish in een tijd van 1:36:34. De tijd vond ik erg goed voor iemand die niet wekelijks hardloopt. Zij eerste reactie was nooit meer, maar gisteravond vertelde hij alweer dat hij volgend jaar weer mee doet. Mijn kick van deze dtd-loop was het trotse gevoel als vader met je zoon over te finish te lopen. Nu nog mijn jongste zoon. /Ronald


Date: Mon Sep 24 09:26:58 2007

text = En dan gewoon de naakte cijfers: ik heb de eindtijden van Frank (1.20.59), Jeroen (1.47.14), Leonore (1.47.15), Robert (1.27.27), Sjaak (1.27.47 en 1.43.12 (!)), Jolein (1.26.16), Wilma (1.26.13), Ton (1.23.30), Margot (1.30.38), Jantien (1.29.19). Degenen van wie ik zo gauw weet die ook hebben gelopen: Guido, Yvette, Sandrine, Jacqueline, Magda, Anrina, Carin, Ronald, Heero, Marjits (verrassing!), Edith?, Milembe, Gea, Jet, en de onbekende die ook een verslagje heeft geschreven dat in het parool komt (dus vanmiddag weet ik wie het is ;-) En nog wel meer. Ik hoor het wel! Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 24 09:22:27 2007

text = Gefeliciteerd, Inge! Ik kan me voorstellen dat het er in hakt: voor de niet zo snelle lopers is het ook best spannend of je de limiet wel haalt, zeker als je zo'n lang stuk voor het eerst in een groot evenement loopt. Dat geeft toch wel extra spanning. Als je vaker loopt dan kan het juist een positieve spanning zijn, je weet je meer op te laden dan voor "gewoon" een beetje lopen. En dan de eindtijden, die tegelijkertijd wel en niet belangrijk zijn. Toen Jeroen na afloop met een groepje lopers van Phanos stond te praten en zijn eindtijd vertelde, schrokken ze zichtbaar :-) terwijl het toch een zeer respectabele eindtijd was. Mijn allerleukste damloop was 2 jaar geleden toen ik met een vriendin meeliep. Ze wilde 1.45 uur lopen, en dat liepen we precies. Onderweg stonden haar man en kinderen langs de kant en dat was ontzettend leuk. De foto die ze toen van ons hebben gemaakt is één van de allervrolijkste foto's die ooit van mij is gemaakt en Jasper had er op de website als grap bijgeschreven "wat is hardlopen toch vreselijk" (of zoiets). Dus het verhaal achter die eindtijden is toch het enige belangijke. Ik heb de verhalen over de damloop van dit prikbord en de blogjes gekopiëerd en op het damblogje gezet, zo staat het mooi bijelkaar. Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 23 22:59:02 2007

text = Hoi medehardlopers, ik heb het gedaan !! mijn 1e DTD loop , ik denk dat ik er 1 uur en 50 min. over heb gedaan en ik vond het fantastisch wat een mensen en omdat we de laatst groep waren gaf de spreekmeester er nog een speciaal tintje aan naar mijn gevoel , wat een mensen onderweg ik vond het alleen jammer dat ik zo nervues bleef, tot de laatste kilometer heb ik het druk gehad met het feit dat mijn familie op me stond te wachten en of ik wel binnen de tijd de finish zou halen , toen ik er eenmaal was en mijn moeder in spanje belde kwamen de waterlanders jeetje wat een emotie !! Maar volgend jaar weer hoor !!Inge Thonus


Date: Sun Sep 23 19:42:05 2007

text = Lees hier een sneak preview van mijn ervaring op de Dam tot Damloop, (morgen in het Parool)----- Moet ik dit nog wel willen als vijftigplusser? Te weinig getraind. Veel achter de computer gezeten en kwalen te over. Die pees onder mn voet die maar blijft trekken en zeuren. Die rug, die bij elke onverwachtse beweging om aandacht schreeuwt. Geen excuses, gewoon doen. Rustig beginnen. Iedereen voorbij laten hollen. In de IJ-tunnel, op mn langzaamst. En dan die laatste vijf kilometer met ferme passen spurtjes maken. Wat een euforie om boomlange jonge kerels stralend in te halen. Nu maar hopen dat startpagina.nl mijn brede grijns heeft gefotografeerd. En dan óp naar het best bewaarde geheim van de Dam tot Damloop: Gestrekt op één van de 42 tafels van het Nederlands Genootschap Sportmassage. Dankzij masseur Corné Bakker geen spierpijn.----Mijn tijd is 1:40:14. Tot de volgende training Westerparkers.


Date: Sun Sep 23 19:36:39 2007

text = Ik ben benieuwd hoe het iedereen is vergaan vandaag op de damloop! Het was best wel warm vertelde Jeroen. Ik heb dat niet zo gemerkt, ik was de hele dag op de tuin en daar was het prettig, niet te warm. In een krantje las ik dat er dit jaar 45000 mensen hebben ingeschreven, meer dan het evenement aankan. Maar de organisatie rekent er op dat 15 tot 20% niet komt opdagen en dat het dus wel kan. Nou ja, het is toch altijd wel druk en die paar duizend meer of minder vallen niet op ;-) Mensen, laat van je horen als je hebt gelopen, op dit prikbord of mail je eindtijd even aan mij door. Dan maak ik weer een eindtijdenlijst en die gaat bij de vorige 7 edities die de hardloopgroep heeft meegemaakt. Ik heb totaal geen idee hoeveel van ons er hebben meegelopen, ik hoop het deze week op een rijtje te krijgen. Groetjes, Joke.


Date: Fri Sep 21 20:07:34 2007

text = Laatste oproep: ik heb nog steeds n startnummer voor 12.50 Roos nozoli@live.nl


Date: Thu Sep 20 18:27:49 2007

text = Een oproep via dit prikbord; Een vriendin van mij organiseert een hardloopwedstrijd; 10, 5 en 2,5 km voor mensen uit het luchtvaartwezen ( ruim 500). Hiervoor is zij nog dringend op zoek naar vrijwilligers; hieronder haar oproep. Het evenement vindt plaats op 6 oktober in het Amsterdamse bos. Voor meer informatie zie; http://arianecross2007.nlr.nl/ Carin

Oproep voor vrijwilligers De Ariane Cross organisatie is op zoek naar minimaal 50 vrijwilligers. We doen een beroep op deelnemers, belangstellenden en hun familieleden om zich actief in te zetten voor, tijdens en na de dag van de Ariane Cross. Een specifieke takenlijst is er nog niet maar te denken valt aan taken zoals, parcourswachten, op- en afbouw van het parcours, lunch klaarzetters, groepsfotografen en chauffeurs voor hand en spandiensten. Je kunt je opgeven via http://arianecross/Lists/Vrijwilligers met als subject vrijwilliger. Vermeld hierbij naam, telnr., mobielnr, voorkeur en tijden (s ochtends, s middags )die je als vrijwilliger ingezet wil worden.


Date: Wed Sep 19 19:13:56 2007

text = Ik hoop dat de vragers en aanbieders elkaar weten te vinden, met de damloop-startnummers. Zie ook het damloopblogje. Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 18 11:36:28 2007

text = Guido: naar alle wschheid loop ik niet mee door blessure, ik loop (zou lopen:-( )met bedrijvenloop, Slotervaart Ziekenhuis, start 12.50 Roos je kunt me mailen op nozoli@live.nl


Date: Mon Sep 17 18:21:16 2007

text = Ik heb even alle dam2dam-berichtjes bij elkaar geplakt op het desbetreffende Blogje. 't ziet er wat slordig uit. -doei, Jasper.


Date: Mon Sep 17 10:48:54 2007

text = Nu de dam to dam loopt nadert krijg ik toch weer de kriebels om alsnog mee te lopen. Heeft iemand nog een startbewijs? Guido 020-6860075


Date: Sat Sep 15 14:30:24 2007

text = De eerste lopen van 2008 melden zich al! Vandaag kreeg ik Schoorl in de bus, daar is een 10, 21 en 30 km: "De inschrijving voor de 31e editie van de Safari Groet Uit Schoorl Run op zondag 10 februari 2008 is geopend. Schrijf je in via www.groetuitschoorl.nl .De limiet voor de komende editie is 7.500 deelnemers voor alle afstanden." /Frank


Date: Sat Sep 15 13:03:06 2007

text = Donderdag na de training waren er een aantal mensen die vroegen of er zondag ook wat georganiseerd gaat worden in het Westerpark. Zoals altijd zijn er ideeen/plannen. Ik zou wat op het prikbord zetten. Wel, het plan is om nu eens geen lange duurloop te doen maar een interval/piramideloop van één uur (afstand bijna 10 km). Voor wie niet weet hoe dat werkt. het schema van lopen is 1-2-3-4-5-6-7--7-6-5-4-3-2-1 waarbij het getal staat voor het aantal minuten hard lopen en het - voor één minuut heel langzaam dribbelen. (Je ziet het goed, tussen de 7 minuten zelfs twee minuten dribbelen) de kortere periodes loop je sneller dan de langere. Zodra het signaal van dribbelen wordt gegeven keren de voorste/snelste lopers en dribbelen terug naar de langzamere lopers. Hierdoor maakt de samenstelling van de groep (snel - langzaam) niet uit. Jij blijft min of meer bij elkaar. Iedereen kan meedoen. Doel van dit soort training is snelheid en herstelvermogen trainen. Verzamelen zondag a.s. om 9:30 bij Big Ali / Sjaak


Date: Sat Sep 15 10:36:10 2007

text = Hoi Aafke, het gaat morgenochtend om een loopevenementje in het Twiske, en er worden verschillende afstanden gelopen: de eerste start is om 10.30 uur voor de 21 en 31 km. De overige afstanden volgen daarna om de 10 minuten . 11 en 16 km om 10.40 uur, de 6 km om 10.50 uur en de 1,5 km kinderloop om 11.00 uur. De link van de website naar dit loopje staat bij de blogjes, Bij "amsterdam". Ik was graag mee gegaan, maar kan helaas niet.... Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 15 09:42:41 2007

text = Hoi Wilma, Ik vind het leuk om mee te lopen morgenochtend. Hoe ver is het rondje "Twiske" dan weet ik waar ik me op moet voorbereiden ;-)! Grtjs Aafke


Date: Sat Sep 15 00:29:31 2007

text = Coopertest tabel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Coopertest Groetjes, Ton.


Date: Fri Sep 14 22:22:17 2007

text = zondag 16 sep. a.s. om 10:30, een loop door het Twiske, de start is in Oostzaan. Vertrek op de fiets: 08.45 uur vanaf het begin van het Westerpark. Wilma


Date: Thu Sep 13 22:33:07 2007

text = De training vanavond: 21 lopers, 10 mannen en 11 vrouwen. Eerst een rondje Gosschalklaan (1500 meter) als warming up en dan losmaakoefeningen in het parkje. Jeroen stond daar klaar om ons voor de coopertest te laten starten, en om de tussentijden door te geven bij onze rondjes om de vijver, en dat 12 minuten lang. Er werd na het startsein behoorlijk hard weggestoven, waaronder ikzelf. Een hele andere kopgroep als anders, voor zover ik het kon bekijken omdat ik daar een stuk achter zat. Dat is het voordeel van een echte atletiekbaan: die is open en bloot en dan kun je makkelijk overzien waar iedereen loopt. Maar dit rondje biedt weer meer afleiding, voor je het weet zit je alweer op de terugweg en kom je door voor een volgend rondje. Een paar meter voor mij liep Aafke, en die liep lekker stevig door. Ik wist al dat ik dit tempo niet tot het eind zou kunnen volhouden, maar het liep zo lekker om daar een beetje in de buurt te blijven. Zij trok het tempo tot het eind door en versnelde nog wel, ik zakte ietsje terug. Maar wel verder als eerst :-) dat zat er ook wel in, dit is de tweede keer dat ik een coopertest loop en ik ben de laatste tijd superfit.

Na afloop, toen Jeroen de afstanden had opgenomen, gingen we op rustig tempo naar het houten huisje bij de afslag kinderboerderij, met uitzicht op een oranje hemel. Vanaf de hoek daar naar de hoek begraafplaats, in twee groepen: eerst een rustig lopende groep en dan de vlotte groep. De eerste groep kreeg 30 seconden voorsprong, dat mag altijd door de groep zelf besloten worden. Zo gezegd zo gedaan. Op de hoek hebben we beenspieroefeningen gedaan. Ik probeer af en toe iets langere setjes te doen maar dat wordt geloof ik nog niet helemaal gewaardeerd ;-) maar als het aan mij ligt mogen die benen wel wat meer kracht opdoen. Voor de terugweg naar het viaduct kon er gekozen worden: om de begraafplaats heen lopen of de rechte lijn terug. Iedereen nam de lange route, tot mijn verbazing. Ik nam de korte, om de voorste lopers op te vangen, en kon ondertussen de cijfers van de coopertest bekijken.

Toen iedereen er was kwam er wel een grappige opmerking van Susanne: ze vond de coopertest "best wel vermoeiend" :-) en toen zei ik dat je het vermogen moet ontwikkelen om te kunnen lijden. Steven draaide dat om, je moet lijden om vermogen te ontwikkelen. Ook waar! Het schijnt zo te zijn dat de éne mens makkelijker tegen afzien kan dan de andere mens en dat geloof ik zeker. Het is wel zo dat je het "lijden" tijdens het hardlopen moet weten in te schatten. Als je een half jaar niet hebt gelopen of je komt net terug van een blessure dan moet je zeker uit de "lijdens"zone blijven. En heerlijke duurloopjes op rustig praattempo zijn verrukkelijk. Maar af en toe goed vlot lopen zodat het pijn doet en je eigenlijk ontzettend graag wilt stoppen maar dat je dan gewoon doorgaat tot de finish is ook heerlijk. En Susanne had ontzettend snel gelopen bij de coopertest en daar hoort dus wel wat pijn bij! We hebben de cooling down op de heuvel gedaan en zijn toen teruggewandeld naar Big Ali. Nog een paar weekjes wat licht tijdens de training en dan weer in het donker. Ik kan het me helemaal niet voorstellen, maar als het zover is dan heeft het wel wat. Iedereen zit 's avonds knus thuis en wij lopen dan in de wind door het stille park. Groetjes, Joke.


Date: Thu Sep 13 13:36:56 2007

text = Vanavond gaan we een mini-cooper doen (klinkt wat minder beladen als een "test" ;-) en eerst gaan we een rondje Gosschalklaan lopen voordat we het oude parkje in duiken. Jeroen wacht de laatkomers op. Een mini-cooper is 12 minuten hardlopen aan één stuk en na afloop kijk je (in dit geval Jeroen) hoe ver je bent gekomen. Dit is vooral een mentale training: rust tussen de oren en lekker lopen. Je hoeft niet op je allerhardst, je hoeft niet verder als vorige keren te lopen. Het kan een idee zijn om vooraf te bedenken in wat voor tempo je wilt lopen. We gaan rondjes om de vijver lopen en dat is 400 meter. Ikzelf ga proberen om 2 minuten per rondje te lopen, dan kom ik uit op 6 rondjes en dat is 2400 meter. Ik ga kijken of ik de laatste 2 rondjes iets kan versnellen en dan heb ik inderdaad een pr (=persoonlijk record). Haal ik dat niet dan is er niets aan de hand: ik ga dan rustiger aan en geniet gewoon van het lopen op zich. In de buitenlucht, in een mooi oud park, in aangenaam gezelschap en Jeroen die vrolijk aan de kant staat. Groetjes, Joke.


Date: Wed Sep 12 16:56:47 2007

text = Ik heb ook nog twee startbewijzen over voor de Dam tot Dam. Eén voor een vrouw en één voor een man. Incl. twee VIP kaartjes voor na afloop. Start is rondom 14 uur. Mail me maar als je er gebruik van wilt maken: wdierx@hotmail.com


Date: Wed Sep 12 09:31:38 2007

text = Ik heb nog een Dam-tot-Damplaats over in het bedrijfsteam van het IISG (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis). Wie wil? Ik had begrepen dat o.a. Eric nog een startnummer zocht? Als je mee wilt, mail me dan even op mde(apestaartje)iisg.nl. Wie het eerst komt, etc. -- groeten, Marjolein


Date: Wed Sep 12 00:02:31 2007

text = De training vanavond: er waren 29 lopers, 13 mannen en 16 vrouwen. Wilma nam de groep mee voor de warming up bij het houten huisje, heel fijn want er waren wat nieuwe mensen en er moest nog wat weggezet worden bij Big Ali. Ik kwam behoorlijk laat aan bij de groep maar gelukkig was die in beweging. We gingen door naar het viaduct voor een rustig rondje begraafplaats. Parcoursverkenning en lekker wat meterjes maken met gelegenheid om gezellig te praten. Net voordat iedereen op pad ging voor dit lekkere rondje werd er een zwarte hond gesignaleerd met een dood konijn in zijn bek. Het bleek de hond van een goede bekende te zijn van ons: Brynley! Die was met zijn hond aan het wandelen en die had dus een dood konijn ontdekt en ging ermee aan de haal. Leuk om Brynley even te spreken, en eerdaags komt hij weer meelopen. Toen iedereen weer binnen was moest iedereen door elkaar heen wandelen. Er werd een beetje onwillig gevolg aan gegeven en terecht, dit zijn altijd van die flauwe dingen. Maar het resultaat was leuk: iedereen kwam daardoor naast een ander te staan dan er net mee gelopen was, want er moesten tweetallen gevormd worden nadat ik de groep weer stil had gezet. De opdracht was een ontmoetingsloopje om het rondje begraafplaats. Leuk om te zien dat de nieuwe mensen na heel even nadenken meteen door hadden dat je dus niet te snel moest lopen op de heenweg. De rest van de groep reageerde heel geroutineerd, die wist meteen wat er te wachten stond. Dus iedereen op weg, de één de ene kant op en de ander de andere kant op. Op gegeven moment komt de groep vrij compact binnen hoewel nu minder als anders: tenslotte waren de tweetallen niet op tempo samengesteld.

Toen weer met de hele groep langs de andere kant van het spoor over het schelpenpad naar de boomstammen. Een korte opdracht over de parkeerplaats: één voor één op weg voor een versnelling. Aan het eind van de parkeerplaats weer verzameld (en dat was verder als het witte busje, excuses aan de groep hiervoor). Even beenspieroefeningen gedaan (stabiele knie, squats). Dan naar het natuurpad, en dan rechts de weg oversteken naar het viaduct. Dan het tweede ontmoetingsloopje, met anders gevormde tweetallen als de eerste keer. Richting spoorovergang. Toen iedereen weer terug was werd de groep in een lange rij op tempo gezet, van rustig tempo naar vlot tempo. Twee aan twee mochten de lopers vertrekken voor een rustig loopje weer terug over de parkeerplaats en schelpenpad naar het viaduct voor de cooling down. Toen bijna iedereen al twee aan twee weg was stonden de laatste 4 lopers zó diep in gesprek dat ze bijna blind 1 voor 1 wilden wegsprinten. Ze hadden dus totaal niets gehoord of gezien (Gert Jan, Eric V, Andries en Guido :-) Toen we bij het viaduct waren heb ik een paar foto's gemaakt van de groep, ik moest gewoon even van het mooie avondlicht gebruik maken. Dat duurt nog maar een paar weken, want om kwart voor negen is het al donker. Na de cooling down gingen we terug naar Big Ali, wandelend, rustig joggend of over het fietspad vlot terug. De totale afstand van de training: 9 kilometer. Dat was de eerste inschatting van Jeroen waarvoor hij uitgehoond werd door mij, maar het bleek bij narekenen nog waar ook. Best wel veel eigenlijk, we lopen vaak 6,5 km per training. Maar nu dus meer. Ik heb al aan het eind van de training aangekondigd dat we donderdag een coopertest gaan doen. Die duurt maar 12 minuten, het woord "test" is zwaar overdreven, je kunt beter de associatie met een mini-cooper leggen. Klein en fijn in het parkje om de vijver lopen. Bij deze: we gaan geen cooper-test doen maar een mini-cooper. Klinkt veel leuker! Tot donderdag :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 11 22:56:58 2007

text = Hier een paar loopjes in de aanloop van de marathon: zondag 16 sep. a.s. om 10:30, een loop door het Twiske, de start is in Oostzaan. Als je mee wilt, houd dan het prikbord in de gaten voor de vertrektijd. Zie ook de website: http://www.ijsclub-centrum-oostzaan.nl . Afstanden zijn 15 en 31 km. 23 sep. is de Dam to Damloop, 29 sept. is de 35 km. voorbereidingsloop, 30 sept. is de 10km. en 21,1 km. loop op Texel. Een volgende loop is op zondag 7 oktober in Amersfoort. Hier is weer een 30 km. loop. Zie ook de website: http://www.avtriathlon.nl/evenementen/kalender/index.html" . Wilma


Date: Tue Sep 11 17:13:12 2007

text = We verzamelen om 19.00 uur zoals altijd bij Big Ali en gaan dan op weg naar het houten huisje bij de afslag van de kinderboerderij voor de eerste stop met losmaakoefeningen. Ik zal de komende tijd steeds even melden dat we bij Big Ali verzamelen, want de folder van sportbuurtwerk is er weer en daar staat nog steeds de kinderboerderij vermeld als verzamelplaats. Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 11 14:18:24 2007

text = Ja, ik zag het later. De foto met jou erop had ik niet gezien. En de foto met al die rommel is ook erg leuk. Het gaf wel weer hoe de lopers de drinkposten achterlaten. Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 11 13:55:51 2007

text = Ha, die Joke, de meeste had ik al hoor! ( sinds zondagavond )...geschiedenis... /Jasper.


Date: Tue Sep 11 10:27:18 2007

text = Op de website van de 30 van amsterdam zijn foto's te zien. Ik heb er 13 gevonden: 3 van Jolein, 2 van Jet, 2 van Carin en 1 van Carin en Ronald, 1 van Frank, Sjaak, Andries, Jacqueline en Meindert, Gert Jan en Paul. Ik zal ze aan Jasper mailen zodat ze op de website gezet kunnen worden. Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 9 22:57:39 2007

text = Vervolg vorig berichtje: En dan die tweede ronde. Een leuke doorkomst op de atletiekbaan en dan weer die lange weg, met gemengde gevoelens. Opeens een heel rustig deelnemersveld en alle tijd om de opkomende pijntjes te voelen. Op het 17 kmpunt was een haas, van de 6.15 min/km, op een vrouw aan het inpraten om vooral door te gaan. Waarom in godsnaam, dacht ik nog. Laat haar lekker terug gaan als ze dat wil. Ze ging toch met hem mee, in een behoorlijk stevig tempo. Kilometers later zat ze achter een hek gedoken, hopelijk alleen om te plassen! Niet meer terug gezien. Ikzelf worstelde vooral na de 20 km met last van mn maag. Rustig buikademen, in mijn duimen knijpen, uitademen als mn linkervoet op de grond landde (de pijn zat vooral rechts). Het hielp wel een beetje. En dan kwam het weer terug. Mijn hersenfuncties waren echt minimaal, nadenken wilde ik al lang niet meer. En dan die kilometerborden: dezelfde als bij de eerste ronde. Ik kon niet bedenken waar ik was toen ik bijvoorbeeld het 6 km bord passeerde. Dus toen ik bij een drankpost kwam vroeg ik of dit soms het 20 kmpunt was, en ze zeiden ja. Even later kon ik opeens berekenen dat ik nog maar 4 km hoefde, het was dus het 25punt geweest. Dus de arme vrijwilligers bij de drankposten waren inmiddels ook uitgeput ;-) en wisten niet meer waar ze waren. Nou ja, ik kwam sneller als verwacht binnen. Supermisselijk en een helse onmiddellijke spierpijn. Dat heb je alleen maar bij lange duurlopen die je niet gewend bent, bij een aerobicsles is dat echt ondenkbaar. Dan komt de spierpijn altijd 1 of 2 dagen later. Iedereen was er al, en iedereen was ontzettend aardig voor me. Dat nam ik wel in, ondanks een enorme wegtrekker van mijn kant.

Op weg naar de pont en het terrasje aldaar moest ik even in het gras langs het kanaal gaan liggen want ik was duizelig. Toen weer op de fiets gestapt en daar zaten de lopers aan een tafeltje, en er stond een stoel voor me klaar. Een goddelijk moment. Even later had ik alweer praatjes en die zijn de hele verdere dag gebleven. Na het terrasje geen misselijkheid meer, en geen spierpijn meer. Hoe bestrijd ik die misselijkheid? Ik kan moeilijk iedere week een 30 km lopen en dan sportdrank tanken in de hoop dat ik er aan wen. Misschien de marathon over 6 weken overslaan en één keer per maand een 30 lopen en dan proberen te wennen? Ik denk er over na. Een leuke dag; en weer een dag voorbij. Neem een hobby en je verveelt je nooit meer ;-) Op de weg naar de volkstuin kwam ik Greta tegen, die was haar rondje aan het lopen. Eerder op de dag hadden Jeroen, Leonore, Robert Jan en Milembe, Simone M, en Anrina daar ook al gelopen, de één samen en de ander zelf. Groetjes, Joke. Leuk dat er zoveel lopers waren en leuk om Ronald te zien. Die zag er inderdaad ontzettend fit uit. Het lopen zag ik even niet meer zitten, maar nu ik terugdenk aan al die frisse lachende mensen na de finish en ikzelf weer hersteld ben zie ik het wel weer zitten. O ja, en van de 768 deelnemers op de 30 km heb ik er 58 achter me gelaten.


Date: Sun Sep 9 22:57:11 2007

text = Vandaag waren er 16 mensen naar de 30 van noord, 8 hebben de 15 km gelopen en 8 hebben de 30 km gelopen. De tijden, eerst de 15: Jolein 1.14.16, Jasper 1.23.45, Renata 1.26.40 en Annemieke, Jacqueline, Meindert en Joleen liepen alle 4 in de 1.31. min., Inge 1.35.25. Dan de 30 km: Andries 2.13.41, Gert Jan 2.28.09, Frank 2.46.56, Heero 2.53.17, Sjaak 2.54.07, Carin 2.55.58, Jet 2.58.03, Joke 3.09.21. De lat ligt wel hoog in de groep: ik ben een uitzondering met mijn tijd in de drie uur, terwijl het me toch vrij normaal lijkt dat er ongeveer 10 km/uur wordt gelopen. De 15 kmlopers snappen dat wel ;-) Hoewel: Jolein heeft meteen maar de beste tijd van de vrouwen door de jaren heen op de 15 km gelopen, naast de snelste tijden op de 5, 10 en 21.1 km. Even scrollen in de tijdenlijsten leert ook dat Carin vandaag precies dezelfde tijd heeft gelopen als Sheila vorig jaar, ook bij hetzelfde loopevenement; op de seconde af.

Wat viel nog meer op? Het parcours: een weg van 5 km heen, dan een lus van 5 km en dan weer dezelfde 5 km terug, totaal dus 15 km en voor de 30 kmlopers 2x. Dat betekende dat je de meeste lopers 2 keer tegenkwam. De tweede keer was ik dan net op weg voor de tweede ronde en zag ik de eerste 30-lopers richting finish stuiven. Onder andere Aart Stigter, een bekende veteraan. Die gaf niet het goede voorbeeld als eigenaar van een centrum dat hardloopclinics verzorgt: de lange duurloop moet je in een rustig tempo doen, iets lager dan je beoogde marathontempo. Dat deed hij niet, hij liep op de toppen van zijn vermogen. Helemaal naar de verdoemenis gelopen, maar wel tweede. De veteranen wonnen bij de mannen sowieso de 15 en 30 km wedstrijd. Dan organisatie: alles was goed verzorgd. Alleen het parcours was behoorlijk smal, wel goed dus dat er een deelnemerslimiet was. En ook nog veel autos op het parcours, hoe verzinnen ze het. En een motorgang die op hun zondagje van de natuur wilde genieten. De haasgroepen waren als een kurk op de fles: als je die tegemoet kwam hoefde je als eenzame tegenligger nét niet in de berm te springen. De groep met Paul (van Phanos, die ook altijd zijn rondjes in het Westerpark loopt) als haas liep als breedste uit, maar zij waren wel de vrolijkste van het hele peloton :-). Gert Jan liep natuurlijk ook mee in die groep. Goede keuze! Leuk om Andries te zien, die liep zo te zien echt wel makkelijk en soepel. Gert Jan zag ik ook 2 keer, en Frank en Sjaak zag ik één keer. Iedereen was er goed aan toe.

Ikzelf sloot in het begin aan bij een haasgroepje, die van 6.30 min/km. Ze gingen te snel van start, en na 2 km namen ze gas terug. Dat was in het enorme drukke deelnemersveld onhandig, iedereen liep toen boven op elkaar. Toen heb ik de luwte vóór de groep opgezocht en daar ben ik gebleven. Veel prettiger en met muziek: dan hoef je niet alle gesprekken om je heen aan te horen. Langzame duurlopers hebben praatjes voor 10, wat kunnen die kletsen! Van start tot finish desnoods uren lang. Gezellig, maar ik heb niet altijd zin om dat aan te horen. zie vervolg volgende berichtje.


Date: Sun Sep 9 21:05:42 2007

text = Ik voelde me na de 50 km in Winschoten zo goed dat ik niet 30 maar 15 km heb mee gelopen (1 rondje). Ik heb eerst Johan en daarna Carin gehaast. Misschien had ik ook nog 30 km kunnen lopen, maar uit voorzorg de 15 km gedaan. Winschoten was echt hartstikke leuk, en weer een ervaring rijker. Samen met Wilma heb ik daar de 50 km gelopen. Vrijdag, vlaggenparade met alle landenteams, pannekoeken eten, tent opzetten, bekenden ontmoet, nog wat gedronken in cafe. Zaterdag was 1 grote happening. Om 8 uur wakker, want we moesten om 10.15 uur starten. De camping was op 10 min. lopen. Verschil met ander loopjes is dat het met de ultraloopjes zo lekker relaxed is. Zo een 5 a 10 min voor de start stonden we nog met Veron Lust en mijn nichtje praten in een kantine/hal. Niemand die zich druk maakt. Natuurlijk ging ik weer zo als gewoonlijk snel van start, ach ... ik voelde me goed dus ik keek wel hoe het ging (ik liep op 4:20:00). Moest uiteindelijk toch inleveren, niet conditioneel maar kreeg kramp in mijn maag en een misselijk gevoel. Maar ja, pijn hoort er bij dus gewoon doorlopen alleen iets langzamer. Na mijn finish (5:12:30) direct een warm kleed om je heen voor het afkoelen. De verzorging was uitstekend, cola, sinas, thee, water, ontbijtkoek, sportdrank, bouillon etc. Bij terugkomst op de camping nog even lekker gedoucht en daarna de tent ingepakt. Volgend jaar zeker weer op herhaling. Wat maakt het ultralopen nou zo verslavend, de gemoedelijk/sociale/vrindschappelijke sfeer tijdens de wedstrijden, of het lange lopen? Ik ga voor de sfeer, alleen om dat mee te maken moet je wel lang lopen. /Ronald


Date: Sat Sep 8 19:54:43 2007

text = Zo maar wat cijfers: morgen doen er 1528 lopers mee met de 30 van Noord, waarvan 900 lopers de 30 lopen. Waarschijnlijk allemaal als voorbereiding voor de marathon, zoals: Amsterdam, Eindhoven, Peking, Berlijn, New York. En vandaag liepen er 66 lopers mee met de 50 km in Winschoten, waaronder Wilma en Ronald. Er liepen 10 vrouwen mee, en Wilma werd de vijfde vrouw en derde in haar categorie 40+ en had daarmee een podiumplaats. De eerste vrouw is uit de categorie 50+ dus Wilma kan alleen maar sneller worden ;-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 8 18:37:25 2007

text = Waarschijnlijk voelen ze zich fit genoeg om morgen de 30 kilometer van Noord te lopen... ;-) // eric


Date: Sat Sep 8 17:23:22 2007

text = Wilma en Ronald hebben vandaag in Winschoten gelopen, ze gingen voor de 50 km. Wilma finishte in 5.01.42 en Ronald liep 5.12.30. Ik ben benieuwd hoe ze zich voelen! Volgens mij heel goed :-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 8 10:04:37 2007

text = Zondagochtend is de 30 van adam noord en degenen die daar naar toe gaan en mee willen fietsen: we nemen de pont van 9.53 uur achter het centraal station. Het is wel handig als je er om pakweg kwart voor tien bent zodat we op tijd de pont op kunnen. De start is om 11.00 uur en iedereen moet zijn startnummer ter plekke ophalen. Hopelijk geen lange rijen! Ikzelf loop de 30 en ga mee met het tempogroepje van 6.30 min/km dus kom ik pas na 3.15 uur (hopelijk!) over de finish. Degenen die al veel eerder binnen zijn hoeven hier niet op te wachten, helemaal als ze de 15 km hebben gelopen. Samen uit en apart weer terug, helemaal goed. Verder hebben Jeroen en Leonore morgenochtend om kwart over tien bij de kinderboerderij afgesproken voor een 12 km. met mogelijkheid om minder of meer te lopen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Sep 6 17:42:24 2007

text = We verzamelen om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan over de heuvel naar het viaduct voor de eerste stop. De tweede stop is op de hoek begraafplaats. Groetjes, Joke.


Date: Wed Sep 5 18:17:44 2007

text = De training gisteravond: er waren 25 lopers, 7 mannen en 18 vrouwen. Eerst naar het houten huisje. Gelukkig was Wilma er en kon zij even de warming up aldaar doen want er waren wat lopers laat en dat kostte even tijd. Toen ik aankwam bij het houten huisje kon ik mensen meteen wegsturen voor de eerste opdracht: naar het postbankgebouw, twee lantaarnpalen om en om rustig en twee lantaarnpalen vlot lopen. Ieder voor zich, in een lang lint. Bij het postbankgebouw aangekomen werd er verder gelopen op rustig tempo en mocht (moest ;-) er weer gepraat worden. Via natuurpad en parkeerplaats naar het schelpenpad. Daar stond ik inmiddels en vanaf daar één voor één op pad naar het viaduct ter hoogte van de kinderboerderij. Daar de laatste opdracht: een rondje van 3 km of 5 km. Tegen de klok in, de weg terug die de lopers waren gekomen en dan óf afslaan bij het houten huisje zodat er 3 km werd gelopen of rechtdoor naar de uitgang van het park, een 180 graden keerpunt en langs Big Ali over de heuvel weer terug en dan was er 5 km gelopen. Toen er al een groep binnen was heeft Wilma ze mee terug genomen naar Big Ali voor de cooling down want het was ijskoud. Heel fijn om één en ander samen te doen, want mijn oorspronkelijke plan was niet zo handig en Wilma had goede input (ipv de 5 kmroute als altijd nu eens tegen de klok in en een ander startpunt. Dat werkte heel goed!). Iedereen weer terug en naar huis. Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 4 22:32:43 2007

text = zondag 9 september gaat een clubje in Noord lopen het rondje van Noord 15 km of 30 km. Je moest tevoren inschrijven, nu kan niet meer. dus voor degenen die hebben ingeschreven, hun startnummer nog moeten halen: de pont achter het CS richting Buiksloterweg vertrekt 9.53 en elke 12 minuten daarvoor en daarna. Lijkt mij goed om 9.50 af te spreken voor de pont. Vanaf de pont is het nog 10 minuten fietsen naar het sportpark waar de start is. Frank, Jolein, Annemiek,Joke en ik komen in ieder geval en waarschijnlijk nog wel meer mensen. Dus zondag 9.50 pont Buiksloterweg. Jet


Date: Tue Sep 4 17:24:05 2007

text = We verzamelen om 19.00 uur bij Big Ali en gaan dan op weg naar het houten huisje. Groetjes, Joke.


Date: Tue Sep 4 15:37:45 2007

text = Laat ik net één uurtje geleden door de straat Ondiep te Utrecht wehbben gereden. Helaas geen Rody gezien ;-( Veel plezier in je nieuwe woning daar. Er is daar niet zo'n leuk park als het Westerpark dus dat zal je wel missen daar /Sjaak


Date: Mon Sep 3 21:06:47 2007

text = Hoi lieve hardloopmaatjes, Voor degenen die mij nog kennen... Ik ben samen met David verhuisd naar de beruchte wijk `Ondiep` in Utrecht en alles is goed verlopen! Het is hier verrassend rustig en heel sociaal :) Ik ben echt helemaal blij met ons nieuwe huissie. Ik wil jullie dan ook graag uitnodigen voor onze housewarming op 22 september vanaf 20:30. Mail mij maar even als je komt, dan stuur ik je het adres: rody_aldenhoven@hotmail.com Het lijkt me erg gezellig jullie weer te zien! Groetjes Rody


Date: Sat Sep 1 22:34:19 2007

text = En ter herinnering: morgenochtend om 9.00 uur bij Big Ali voor een twee-uursloopje. Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 1 22:28:12 2007

text = Volgens mij zijn er op dit moment zo'n 7 hardloopgroepen in het Westerpark waaronder natuurlijk onze hardloopgroep Westerpark, voor zover ik weet de eerste van deze 7. Toen kwam Cor Kraak met een hardloopgroep, op de maandagavond begint hij bij het begin van het park. Eén van ons, Johan, traint regelmatig met hem mee. Het is ook een "verticale" groep, en geen cursus net als bij onze groep. Sinds vorig jaar geeft Agis ook trainingen in het Westerpark, die starten bij het stadsdeelkantoor. Ze geven al jaren trainingen in de verschillende parken, en sinds vorig jaar ook in het Westerpark. Ze geven cursussen van 10 weken, in de lente en in de herfst. Beginnende hardlopers, gevorderde hardlopers en wandelaars. "Onze" Wilma werkt ook voor Agis. En dan Team10, zij geven verschillende cursussen op verschillende avonden en niveau's en starten bij het Ladderhuis, het clubgebouw van de handbalvereniging. En deze zomer zijn 2 sportscholen uit de buurt ook begonnen met looptraining in het park: het Sporthuysch en Club Sportive. En deze maand (volgende week) begint RunningHolland met hardloopcursussen in het Westerpark. Ook zij gaan verzamelen bij de tennisvelden. Verder zijn er meer groepjes die ik wel eens tegenkom. Team10 en RunningHolland zijn cursusgericht, je werkt naar een doel toe. Bijvoorbeeld naar een vlotte 10 km of een hardloopevenement zoals de Damloop. Ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen prettig is om op deze manier een structuur te krijgen. Het is natuurlijk wel zo dat je gewoon de discipline moet kunnen opbrengen om tijd vrij te maken om te lopen. Een cursus zal zeker een stok achter de deur kunnen zijn, en een overzichtelijk perspectief bieden. Je krijgt adviezen en trainingsschema's. De trainingen hebben een opbouw, je stapt niet in een al bestaande groep waarvan het je niet meteen duidelijk is wat het niveau is. In die zin vind ik onze "structuur", namelijk de "je komt wanneer je wilt en kunt" structuur niet zaligmakend. Er is voor beide wat te zeggen, voor de structuur en voor de vrijheid. Net wat je wilt en wat bij je past. In ieder geval wel goed dat er keuze is in het Westerpark. Alleen als je naar een atletiekvereniging wilt dan moet je het buiten het stadsdeel zoeken. Phanos (Olympisch stadion), AAC (Osdorp) en AV'23 (in oost). //Joke.

Met Agis In Beweging / Team 10 / 't Sporthuysch / Runningholland.nl / Phanos.org / AAC / AV'23


Date: Sat Sep 1 21:08:00 2007

text = Toevallig dat je langsfietste vorige week zondag! Een leuk weerzien, en goed om te horen dat je naar de sportschool gaat. Shape is een goede keuze. Ik vroeg me later nog af of je nog steeds gestopt bent met roken, toevallig zijn er de laatste tijd een paar mensen mee bezig om te stoppen en het valt ze niet mee. Maar misschien is er hoop, in de vorm van jouw ervaring dat het best te doen is? En je fietst naar je werk in de Bijlmer, best een eind. Ook weer een goede keuze :-) Over niet meer hardlopen voorlopig: ik vind de sportschool dan ook de next best thing. Hardlopen heeft echt wel als nadeel dat het vrij heftig is voor je lijf. Veel succes met alles! Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 1 13:18:16 2007

text = Hier een berichtje van een voormalig trouwe Westerparkloopster.Ik kijk nog af en toe op de website en ben onder de indruk van de prestaties, maar vooral van alle activiteiten die jullie ontplooien. Vorig weekend fietse ik langs de verzorgingspost van jullie eigen volkstuinenloop. Wat ontzettend leuk om zoiets te organiseren en ik miste het lopen met jullie op dinsdagavond ineens toch wel. Geplaagd door 3 op elkaar volgende marsfracturen vorig jaar(als ik veel gewandeld heb,worden die botjes nog steeds een beetje gevoelig) heb ik de hardloopschoenen voorlopig aan de wilgen gehangen.Omdat ik veel van wandelvakanties hou, durf ik het hardlopen niet goed aan omdat ik bang ben dat er dan weer wat kapot gaat. Nu fiets ik 4 keer per week naar mijn werk op en neer (28 kilometer per dag) en ga twee keer per week te keer in de sportschool en dat bevalt me ook prima. Sporten en bewegen zijn belangrijk voor me, maar dat hoeft niet perse lopen te zijn, als mis ik jullie gezelschap wel. Ik wens jullie allen veel succes met alle (loop) aktiviteiten en plezier en, wie weet, kom ik ooit in de toekomst weer eens mee lopen. Marleen