- - www.loopje.nl - -


-- Prikbord archief juli 2007 --


Date: Tue Jul 31 17:51:20 2007

text = We verzamelen om 19.00 uur bij Big Ali, en dan gaan we naar het houten huisje. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jul 29 13:24:50 2007

text = Vandaag met z'n zessen een rondje gelopen. Greta en Ton sloegen af voorbij de Theemsweg en gingen weer terug, Robert Jan en ik gingen bij het volkstuinencomplex de Grote Braak terug en Sjaak en Jet zijn verder gelopen, waarschijnlijk naar het witte bruggetje dat over "Zijkanaal F" gaat. Lekker gelopen, mooi weertje met op het eind een klein motregentje. Het was erg rustig, we zijn eigenlijk geen andere hardlopers tegengekomen. Pas toen we weer helemaal terug waren zag ik een enkele lopen. Ik denk dat er veel mensen op vakantie zijn. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jul 28 22:42:59 2007

text = Een beetje laat bericht, maar ik ben er om half tien bij big ali.groet Jet


Date: Fri Jul 27 19:44:31 2007

text = Mijn voorstel is om half tien bij Big Ali. We zorgen er gewoon voor dat degenen die komen kunnen kiezen voor een uur of voor anderhalf à twee uur. Geen probleem. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jul 27 13:07:26 2007

text = Hoi, hoe laat bij Big Ali zondag? Gr, Ton.


Date: Fri Jul 27 11:14:19 2007

text = Hallo Jet em Joke, hoeveel km's denken jullie te gaan lopen in dat duurloopje? Want ik wil misschien wel mee, maar kan denk ik max. 10. Of wellicht kan ik onderweg uitstappen? -- groeten, Marjolein


Date: Fri Jul 27 10:30:41 2007

text = Hoi Jet, ik wil wel mee op zondagochtend voor een vroeg duurloopje richting de Amstel! Groetjes, Joke.


Date: Fri Jul 27 10:29:25 2007

text = De training gisteravond: 13 lopers (6 mannen, 7 vrouwen) kwamen door een regenbuitje naar de training. Het parcours dat we gelopen hebben is het rondje volkstuinen met omweg, namelijk via het bushokje en de hoekbegraafplaats. De uitstapjes waren intervalletjes van lantaarnpaal tot lantaarpaal (bij het postbankgebouw en dan via het voetpad terug), 2 keer een rondje om het kerkje: 1 keer op prettig tempo en 1 keer één voor één. Toen begon het echt even stivig te regenen en hebben we onder de bomen geschuild. Dan weer op pad: met twee molentjes naar het bushokje. Dan terug gejogd naar de hoek begraafplaats met eventueel een omweggetje voor de cooling down. Vanaf daar in één keer terug naar Big Ali. Inmiddels met stralend zonnetje. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 26 16:35:23 2007

text = Als ik het goed zie op het weer-blogje dan kan het flink gaan regenen. Jasjes mee dus voor wie komt. Als we verzameld hebben bij Big Ali gaan we als eerste naar het houten huisje, al dan niet in de regen :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 26 14:36:21 2007

text = Vandaag 5 Yassootjes gelopen samen met Joke. Ik liep steeds 4 minuten over de twee rondjes vijver. Joke 4min10. Allebei mooi vlak gelopen. Het is trouwens heerlijk weer in het park. Dus allemaal komen vanavond! Ook als er een spettertje regen valt. Jeroen


Date: Wed Jul 25 19:17:03 2007

text = De training gisteravond: 16 lopers, 9 om 7. Eerst een rondje Gosschalklaan en weer terug over het fietspad (1500 meter). Dan naar het kleine parkje voor een verkenningsronde om de vijver (400 meter). Dan een training die normaal gesproken op de atletiekbaan wordt gedaan: Yasso’s 800 meter. Dat is een training die heel goed in een marathonvoorbereiding past. De gedachte is dat als je een marathon wilt gaan lopen, en je wilt deze in een tijd van bijvoorbeeld 3.30 uur lopen dat je dan in je trainingsprogramma het volgende probeert: 10 keer een 800 meter in 3.30 min lopen. De pauze is dan ook 3.30 min. Deze training moet je echter opbouwen, je kunt eens proberen om het 3 keer te doen. Dat is in ons geval 2 rondjes vijver en dan pauze. Dit hebben we dan ook gedaan tijdens de training en ik heb de tijden genoteerd. Natuurlijk is de pauze een beetje geïmproviseerd, even wachten tot iedereen binnen is en wat losmaakoefeningen tussendoor gedaan. In de praktijk van deze training gingen de meeste lopers steeds ietsje sneller lopen. Begrijpelijk, je komt in je ritme en het lopen gaat dan steeds makkelijker. Bovendien is het nog een beetje zoeken naar het juiste tempo – en het is maar een training: er hoefde niet 10x een 800 meter gelopen te worden anders was er zeker wel wat rustiger gelopen ;-) Na deze Yasso’s werd er nog een rondje Gosschalklaan gelopen en beenspieroefeningen gedaan ter afsluiting. Nog even over de Yasso’s 800 meter: het is de bedoeling dat je het voor de marathonvoorbereiding 1 keer per week doet, en je begint dus met 3x een 800 meter. Dat bouw je op, iedere week een keer erbij totdat je het 10 keer kan lopen in steeds dezelfde tijd. Ik heb niet de verwachting dat de lopers van onze hardloopgroep nu meteen in het Westerpark hun 800 metertjes gaan lopen, maar het is wel een leuk weetje. En wie weet toch wel leuk om een paar keer te doen voor je marathonvoorbereiding. En nog iets heel anders: gisteravond uit de eerste hand vernomen dat bij de free fridaynight run laatst ook de hazen van de 9 km/uur-groep te snel gingen. Opmerkelijk! Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 25 17:16:00 2007

text = Dan ben ik benieuwd of je inderdaad een groot verschil ervaart met je oude schoenen! Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 25 15:56:33 2007

text = Dank je wel voor je advies over de loopschoenen, Joke. Ik ben vandaag naar Runnersworld gegaan en met een paar Asics thuisgekomen. Ik kom ze morgen uitproberen! Evelyn


Date: Tue Jul 24 17:27:21 2007

text = Om 19.00 uur verzamelen bij Big Ali en dan als warming up eerst een rondje Gosschalklaan en weer terug over het fietspad. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jul 23 12:45:25 2007

text = Hoi, dat TV programma over hardlopen is hier online te zien: http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=5125537

http://www.uitzendinggemist.nl Groetjes, Ton.


Date: Sat Jul 21 22:36:37 2007

text = Bedankt Sjaak, voor je telefoontje over het hardloopprogramma op televisie. Leuk om Dirk van Weelden te zien en te horen in het Westerpark. Zeer herkenbare beelden: de witte stippen op het fietspad bij Sloterdijk bijvoorbeeld. En de man die werd geïntervieuwd die rondjes om het grasveld liep die ken ik wel: die gaat ook altijd de houten trap op en af, en dat heel veel keren. Ook als er enorme struiken brandnetels groeien, daar heeft hij blijkbaar geen last van. En wat die fysiotherapeut zei over het verschil tussen sporten en bewegen, daar moet ik nog even over nadenken. Maar volgens hem moeten mensen dus eerst zich dat realiseren, dat dat verschil er is. Helaas werd dat niet uitgediept. Eigenlijk had er voor alles veel meer de tijd genomen kunnen worden: de gesprekken met Dirk van Weelden en de voorbereiding. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jul 21 22:23:11 2007

text = De afgelopen week in vogelvlucht: vorige week vrijdagavond heeft een groepje van ons (met z’n zevenen) meegedaan met de friday night run met start en finish in het olympisch stadion. Wat opviel: de lopers kwamen niet voor een rustig duurloopje van een uur, ze kwamen om er keihard tegenaan te gaan. De meeste hazen sloten goed aan bij dit voornemen door snel (iets te snel?) weg te gaan. Er waren meer tempogroepen als de eerste keer in mei, en ik koos voor 10,5 km/uur. Ik kwam in een groep terecht van 2 hazen en 9 lopers waarvan één vrij snel moest afhaken. De vrouwenhaas bleef bij haar. Ik geloof niet dat ze een rustiger groep hebben gevonden, want er was zoals ik al verwachtte geen overzicht over waar de andere groepen waren. Op papier zou dat ideaal zijn, dat de groepen overzichtelijk achter elkaar lopen, maar in de praktijk moeilijk haalbaar. Het laatste stuk van de duurloop ging de haas van mijn groepje rustiger lopen, terwijl de meeste lopers juist sneller gingen. Door de rommelige binnenkomst van de groep heb ik de haas niet kunnen bedanken na afloop. Maar de volgende dag sprak Jeroen een man aan in de stad, die een t-shirt droeg van de laatste Ardennenmarathon. Dat bleek mijn haas te zijn. En Jeroen kennende zal hij alsnog waardering hebben uitgesproken.

Op zondagochtend werd een lange duurloop vanaf Big Ali gelopen, het werd een halve marathon op rustig tempo. Helaas was ik er niet bij. Het was goed getimed: toen de lopers weer terug waren begon het te regenen en onweren.

En dan de twee trainingen deze week. Dinsdagavond waren er 22 lopers. Eerst is er in het kleine parkje om de vijver gelopen, toen molentjes naar het houten huisje en dan een achtervolgingsloop: eerst de vrouwen op weg naar de hoek begraafplaats met 20 seconden voorsprong (het eerste getal dat werd geroepen toen ik aan de mannen vroeg hoe groot de voorsprong mocht zijn) en toen we daar waren weer hetzelfde terug. Maar dan de mannen eerst weg. De voorsprong: 3 seconden en inderdaad werd er nog goed ingehaald door de vrouwen. Dan nog twee rondjes natuurgebied met een negatieve split. Helaas had ik mijn stopwatch weer op nul gezet na de eerste ronde en kon ik de eindtijden niet geven. Stomme actie van me, ik zat te praten met lopers die één rondje hadden gelopen en het daar bij lieten én team10 kwam kangs, ook nog even naar gekeken. Een beetje trainer moet drie dingen tegelijk kunnen maar ik dus even niet. Toen weer terug.

Donderdag deed ik een training die ik zelf graag had willen doen: een rondje volkstuinen (3080 meter) lopen in het tempo waar iedereen zin in had. Dan een pauze, even wat beenspieroefeningen en als verrassing weer een rondje volkstuinen. De opdracht: van te voren zeggen of je dat rondje sneller, rustiger of even snel wilde lopen. En dat uitvoeren. Hierna een stukje wandelen (het is tenslotte geen Boot Camp, een vorm van afbeulen die nu ook in het Westerpark wordt gegeven;-) en een cooling down op de heuvel. Dat was de afgelopen week. Er is natuurlijk ook door de lopers zelf gelopen. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jul 20 19:26:00 2007

text = Sorry Joke, ik zie nu dat er inderdaad "eerste stop" staat. Door de haast daar overheen gekeken + afspraak met nieuw lid wat ik (bijna) zover had gekregen en dus bij Ali dan misschien voor niers zou staan. Toen ik in de haast ineens "houten huisje" zag was mijn eerste gedachte: "Shit, komt ze misschien eindelijk meetrainen, staat ineens de groep ergens anders" Was dus niet zo. Discussie gesloten, excuses/Sjaak


Date: Fri Jul 20 12:46:07 2007

text = Hoi Sjaak, misschien was het duidelijker geweest als ik had geschreven: verzamelen bij Big Ali dan als eerste naar het houten huisje. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 19 18:34:00 2007

text = Wat of waar is in godsnaam nu weer het houten huisje????? Ik dacht eindelijk dat we nu een vast punt hadden bij Alie. Als het iedere keer veranderd lopen geheid mensen de start mis. Want Niet iedereen is in staat altijd even voor de aanvang te kijken op loopje.nl/Sjaak


Date: Thu Jul 19 18:06:06 2007

text = Eerste stop vanavond: het houten huisje. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 18 19:07:45 2007

text = Hoi Evelyn, goede vraag: wanneer zijn je loopschoenen aan vervanging toe? Meestal als mensen beginnen te twijfelen of ze toe zijn aan nieuwe schoenen is het wel zo ver ;-) Wanneer het vooral opvalt is als je nieuwe schoenen hebt gekocht en dan helemaal verheugt bent over de steun en demping die de nieuwe schoenen geven, want dat hadden je oude schoenen al een tijd niet meer. Mijn regel is als je regelmatig hardloopt (twee à drie keer per week) dan zou ik ze na een jaar vervangen. Je kunt dan eerst een tijdje de oude en nieuwe schoenen om en om kunnen dragen en als je nieuwe schoenen zijn ingelopen dan gooi je de oude weg (of gebruikt ze als wandelschoenen of werkschoenen). Loop je niet zo regelmatig dan kunnen je schoenen best twee jaar mee. En soms krijg je last van een knie of kuit. Meestal is dat ook wel een teken dat je toe bent aan nieuwe schoenen, dat moet je dan even weten in te schatten. Want een beetje overbelastingsblessure kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben: in korte tijd je kilometers opvoeren, of snelle intervallen lopen. En als je nieuwe schoenen koopt: neem eventueel je oude schoenen mee, dat is wel handig voor de verkoper. Als je nog niet precies weet welke schoenen je wilt, laat je dan je voetafwikkeling filmen in de winkel. Dat gebeurd meestal wel standaard, en is het is wel nuttige informatie. Hmmm, hopelijk is dit een beetje een duidelijk verhaal. Want het is toch ook een gevoelskwestie. Maar als je hardlopen echt leuk vindt en je wilt het de komende tijd blijven doen bezuinig dan niet op loopschoenen. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 18 14:43:59 2007

text = 18 augustus 10.00 uur 25 km trainingsloop, http://www.trainingslopen.info /Ronald


Date: Wed Jul 18 09:06:47 2007

text = N.a.v. de berichten over nieuwe schoenen: ik vraag me af hoe je weet of je aan nieuwe schoenen toe bent? Mijn vorige paar viel uit elkaar toen ik ze na jaren in de kast weer ging gebruiken, dus dat was duidelijk, maar nu weet ik eigenlijk niet waar ik op moet letten. Tips? Evelyn


Date: Tue Jul 17 17:27:59 2007

text = De eerste stop vanavond: verzamelen bij Big Ali en dan naar het kleine parkje. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jul 16 08:37:08 2007

text = Gisteren lekker gelopen. Zo'n 21 kilometer 's ochtends met Sjaak, Jet, Ton, Ronald, Karin en Johan. Vanaf Big Ali via een rondje Brettenzone naar Halfweg en weer terug. Ongeveer 10km per uur. Morgenavond verwacht ik iedereen weer om 7 uur sharp bij Big Ali. Krijgen we een lekker traininkie van Joke. Jeroen


Date: Fri Jul 13 11:00:03 2007

text = Voor zondagmorgen hebben we afgesproken om 8.45 te verzamelen bij Big Ali voor een rustig duurloopje van ongeveer 2 uur, richting Spaarnwoude. Onze weermannen verwachten warm en benauwd weer, vandaar het vroege tijdstip. Daarom ook is het een aanrader om genoeg water mee te nemen. Joke, Jeroen, Ton en o.g. gaan sowieso. Je kunt ook meelopen en het rondje voor korter maken, er zijn genoeg mogelijkheden daarvoor. Jet


Date: Fri Jul 13 08:42:22 2007

text = Okee, vanavond dus voor wie wil: de free fridaynight run (zie ook een paar berichtjes hieronder). Om 18.30 uur op het Hugo de Grootplein en dan samen fietsen naar het olympisch stadion voor een uur duurloop in tempo naar keuze. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 12 18:12:28 2007

text = Eerste stop vanavond: het houten huisje. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 12 18:10:36 2007

text = Dat is inderdaad niet duur! Je moet je wel kunnen beheersen en alleen die schoenen bestellen, want het is heel verleidelijk om er meteen van alles bij te bestellen omdat het toch zo goedkoop is ;-) De Asics die ik op het oog heb hebben ze ook, inderdaad geen geld. Ik heb in vier paar hardloopschoenen gekeken naar mijn maat, maar ik heb van 5,5 tot en met 6,5 in de kast staan dus dat kan ik niet gokken, moet dan toch passen. Veel plezier met je schoenen en lekker afwisselen. In de regen je wat minder favoriete paar aan. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 12 14:45:15 2007

text = en in inmiddels heb ik ze ontvangen. Superwinkel, scheelt echt erg veel, 79 euro voor asics die normaal 119 kosten, aanrader als je toch weet wat voor schoenen en maat je moet hebben, Plutosport.nl Roos


Date: Wed Jul 11 23:31:30 2007

text = Dank voor de schoeneninfo Joke! Intussen wacht ik nog steeds op de bezorging van mn geliefde asics...hopelijk zijn ze er voor mn vakantie, want de Brooks lopen inderdaad heel anders. aar ik ga ze afwisselen en uitproberen. Roos


Date: Wed Jul 11 12:59:54 2007

text = Vanavond gaan Eric en ik weer naar de sportschool voor een bodypumples, die begint om 20.00 uur. Als je een keer mee wilt voor een proefles, laat het dan even weten. En aanstaande vrijdagavond is voor de tweede keer de Free Friday Night Run met start en finish in het Olympisch stadion. Een uur duurloop, en je kunt 5 tempogroepen kiezen van 9 t/m 13 km/uur. Wie mee wil: om 18.30 verzamelen we op het Hugo de Grootplein en dan fietsen we erheen, ruim optijd voor de start om 19.30 uur. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 11 01:11:56 2007

text = Inderdaad, een geslaagde avond, ook net thuis;-) Veel vreemde blikken onderweg, zo'n hardloper om kwart voor een 's nachts. En om nu voortaan elke training met een aantal tripels af te gaan sluiten, hmmm, maar niet doen.... Sleep well!! :-) Gert Jan


Date: Wed Jul 11 01:00:04 2007

text = Troost je Jeroen, ondanks die andere zalige brouwsels zijn we nu allemaal al weer thuis... ;-) Bijzondere loopplannen werden er gesmeed. Daarover later meer. // - eric


Date: Tue Jul 10 21:31:33 2007

text = Vanavond heerlijk getraind onder de bezielende leiding van Wilma. Met name het afsluitende molentje liep als een tierelier. Tjongejonge, wat waren we goed bezig met zijn vijven! Verder wist Edwin ons te melden dat we maar liefst negen kilometer hebben weten af te leggen. En hij kan het weten, want Edwin is in het bezit van een satellietgestuurde Garmin Forerunner met ingebouwd GPS-systeem. Na afloop nog lekker een drankje genomen. Moest helaas vroeg weg omdat ik 11 respectievelijk 8 jaar geleden zo nodig kinderen moest hebben. Joke en vele anderen zitten zich nog heerlijk genoeg te doen met colaatjes light en andere zalige brouwsels. Jeroen


Date: Tue Jul 10 17:59:48 2007

text = Ha ha, nu heb ik het al verraden. Ik had eigenlijk helemaal geen idee, wilde gewoon op het laatst beslissen, of beter nog: door anderen laten beslissen :-) maar nu is de knoop doorgehakt. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 10 17:58:41 2007

text = Inmiddels zie ik dat terwijl ik mijn presumptieve berichtje prikte, Joke al onder de druk bezweken is... // - e


Date: Tue Jul 10 17:56:57 2007

text = Haha, beste anonymus, dit wordt natuurlijk pas tegen het einde van de training verteld. Bijvoorbeeld om anonieme niet-meetrainers en diegenen die de training niet hebben kunnen doorstaan buiten te sluiten... Alleen de die-hards en andere harde-kern-leden zullen op deze manier van deze ontmoetingsplaats op de hoogte gebracht worden... ;-) // - eric


Date: Tue Jul 10 17:53:46 2007

text = We gaan wat drinken bij het Ketelhuis. Bij deze. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 10 17:34:18 2007

text = Waar is de afspreekplaats voor na de training ?


Date: Tue Jul 10 17:02:07 2007

text = Eerste stop vanavond: bij het postbankgebouw. Wilma geeft de training. Na afloop gaan we wat drinken, en wie weet zijn er meer mensen die zin hebben om wat te gaan drinken. Iedereen is welkom! Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 10 17:00:59 2007

text = Hoi Roos, gefeliciteerd met je nieuwe schoenen. Ja, waarom 2 paar hardloopschoenen? Met iedere opmerking die je maakt over hardlopen beland je al snel in een schemergebied van waar of niet waar. Maar bij mij werkt het heel goed, 2 paar verschillende schoenen en die steeds afwisselen. Ik neem dan 2 verschillende paren. Er is altijd verschil in correctie en dat lijkt me wel goed, dan heb je niet steeds bij iedere training die je doet precies dezelfde belasting op je gewrichten (knieën, enkels, heupen). Je zult al snel merken dat het ene paar toch net wat anders zit als het andere paar. Meestal heb je ook een voorkeur waarmee je de lange afstanden doet en die gebruik je ook voor de loopevenementen. Ikzelf wil altijd één paar asics en een paar van een ander merk. Nu voor het eerst al een tijdje geen asics en nu voel ik af en toe na een lange afstand mijn rechterknie. Dus deze week toch maar weer snel mijn vertrouwde asics kopen. Het is gewoon een beetje uitproberen. Ik had ook van Mizuno de wave creation 7 en daar was ik heel gelukkig mee. Daarna de wave creation 8 gekocht, de opvolger, (de 7 was er niet meer) maar dat is een hele andere schoen, een verschil van dag en nacht. Toch jammer. En verder is er een tijdje een discussie gaande in de hardloopwereld of er niet te vaak schoenen met teveel correctie wordt geadviseerd. Ben je een twijfelgeval die eventueel wel of beter niet anti-pronatie schoenen zou moeten hebben dan kun je er voor kiezen om één paar met sterke correctie te nemen en één paar met lichte correctie. Er zijn mensen die in één keer zijn overgestapt van veel correctie naar geen correctie en dat is soms een te grote stap. Het is dan natuurlijk wel de vraag of je een loper bent bij wie dat twijfelachtig is, ook dat is dus uitproberen. Iedereen heeft zo zijn mening hierover en dat maakt het er niet makkelijker op. Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 10 14:40:20 2007

text = Nieuwe schoenen gekocht, wat volgens winkel al veel eerder gemoeten had. Mijn geliefde Asics niet voorradig, dus nu loop ik op Brooks. Best lekker, maar toch, wennen. Ik herinner me dat jij, Joke, zegt dat je eigenlijk twee paar schoenen moet hebben. Ik pieker me suf, wat was de reden ook al weer? Heb nu nl toch ook maar asics (via internet, veel goedkoper) gekocht maar moet de aanschaf voor mezelf nog legitimeren...Roos


Date: Sun Jul 8 19:06:35 2007

text = Vandaag een lange duurloop gedaan. Om vijf over tien vertrokken richting Spaarnwoude. En om vijf over één weer teruggekomen. Kiki fietste mee. Wat ook erg handig was voor de fouragering. Bij elkaar zo'n 28 km gelopen, schat ik. Op de terugweg kwam ik Jolein nog tegen. En nadat ik in Amsterdam een omeletje had genuttigd kwam ik ook nog Roos tegen. Al met al een topdagje. Mijn langste duurloop ooit in juli. Dat belooft wat voor Vlieland.Tot dinsdag. Zeven uur sharp bij Big Ali! Jeroen


Date: Fri Jul 6 14:46:14 2007

text = Over het duurloopje aanstaande zondag: Aanstaande zondag 8 juli gaan we een duurloopje doen in het Amsterdamse Bos. We verzamelen om 9.30 uur op het Hugo de Grootplein en fietsen er gezamenlijk heen. We zijn dan ongeveer om 10.00 uur bij het bezoekerscentrum in het Amsterdamse Bos, bij het startpunt van de hardlooproutes. Er zijn 3 hardlooproutes uitgezet met paaltjes: een 5 kilometerroute, een 10 kilometerroute en een 21 kilometerroute. Je kunt op onze website kijken ( www.loopje.nl ) en dan bij het route-blogje. Daar zie je rechtsbovenaan een link naar kaartjes met deze routes. Op de kaartjes is te zien hoe de routes lopen en daaruit kun je ook andere afstanden afleiden. Bijvoorbeeld: 13 km is de 10 kilometerroute met het lusje bosbaan van de 21 km, en 18 km is juist zónder dat lusje van de 21 km. Voor wie spulletjes wil meenemen: er zijn kluisjes maar het gebruik ervan raad ik af. Volgens de boswachter zijn de kluisjes erg blessuregevoelig omdat ze eigenlijk als binnenkluisjes bedoeld zijn en niet tegen weer en wind kunnen. Hij vertelde dat toen ik daar met een vriend stond en we na de lange hardlooproute onze spullen weer wilden pakken en het kluisje niet meer open wilde. Dus jammer, maar die kluisjes zijn niet betrouwbaar. Je kunt wel een plastic tas met extra shirt voor de terugweg aan je stuur hangen of in een fietstas doen of in de struiken verbergen. Nou ja, er is altijd wel iets dat een uitdaging vormt ;-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 5 16:10:41 2007

text = Eerste stop vanavond: houten huisje. En aanstaande zondag is er een duurloopje in het Amsterdamse Bos voor wie wil. We verzamelen om 9.30 uur op het Hugo de Grootplein en fietsen er dan heen en ongeveer om 10.00 uur vertrekken we bij het bezoekerscentrum. Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden, tussen de 5 en 21 kilometer. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 3 21:55:18 2007

text = De training vanavond: er waren 21 lopers, 10 mannen en 11 vrouwen. Het was dubieus weer, ik gokte erop dat het niet ging regenen maar helaas verkeerd gegokt. Maar eerst in het zonnetje naar de vijver voor een rondje (400 meter) en dan losmaakoefeningen. Weer een rondje vijver en kort stretchen. De lucht begon steeds dreigender te worden dus ik besloot niet meer te dralen en naar het begin van het park te lopen en de 5 kilometerloop te beginnen. Parcours: over het fietspad richting postbankgebouw, bij het natuurpad met de ijzeren hekjes rechtsaf, dan weer rechtsaf over de parkeerplaats en schelpenpad, de heuvel over en weer naar het begin van het pad. Iedereen koos voor deze route, er kon natuurlijk ook korter worden gelopen door bij de kinderboerderij rechtsaf te slaan. Stukken hemel met felle zon wisselden af met stukken donkere lucht en het begon zacht te regenen. Ook nog een paar donders gehoord en een regenboog gezien. Toen stonden we al allemaal onder een boom beenspieroefeningen te doen om nog een beetje warm te blijven en af te wachten tot de bui over was. Dat was gelukkig al vlot. Sommige lopers hadden ook nog een paar rondjes vijver gelopen om warm te blijven en die waren waarschijnlijk ook ergens ondergedoken maar al snel was iedereen weer bij elkaar. Tijd om de training af te sluiten en terug te gaan naar Big Ali. En toen scheen de zon weer :-) De tijden worden later op de website gezet, op de homepage bij "geschiedenis". Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 3 21:34:03 2007

text = Die schoenendroger was na de midzomernachtcross geen overbodige luxe: 4 dagen later waren mijn schoenen nog steeds nat. En dan heb ik niet eens gelopen die avond, alleen maar door de regen gefietst. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 3 20:42:28 2007

text = Vandaag gelezen in een zeiltijdschrift, maar ook handig voor andere mensen die regelmatig last hebben van natte schoenen (zoals degenen die net de training hebben meegelopen en niet op tijd onder de boom stonden :-) Bij buitensportzaken zoals bv. de Bever kun je een elektrische schoenendroger kopen. Kletsnatte sportschoenen worden in 24 uur gedroogd, waarbij de temp. niet boven de 40 graden uit komt. Het is dus niet, of in ieder geval niet zo erg, slecht voor je schoenen. Wel wat prijzig, 24,95. Maar dan heb je ook lekker warme, droge schoenen! -- groeten, Marjolein


Date: Tue Jul 3 18:03:13 2007

text = De eerste stop vanavond: we verzamelen eerst bij Big Ali en gaan dan naar het oude parkje voor een rondje vijver. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 3 08:50:36 2007

text = Okee, zondag dus naar het Amsterdamse Bos. Daar zijn hardlooproutes uitgezet over verschillende afstanden en kan er voor 5, 10, 13, 18 en 21 kilometer gekozen worden. Ik zal reclame gaan maken :-) groetjes, Joke.


Date: Mon Jul 2 14:33:37 2007

text = Amsterdamse bos lijkt me wel wat. Ik heb zondag 15 km gelopen en merk dat ik nog wel wat meer loophardheid moet krijgen voor een 26 en straks de 42!!!!!!. Dat wordt dus vanaf nu (1-7-2007) een strak loopschema en aangepaste drink- en eet gewoonten voor oktober/Sjaak


Date: Sun Jul 1 15:36:44 2007

text = Hoi Sjaak, dan plannen we volgende week weer een lange duurloop als er liefhebbers zijn. Ik alvast wel :-) Vorige week liepen we met z'n drieën (Wilma, Frank en ik) een rondje Schellingwouderbrug van 16 km en al lopende kregen we het plan om een week later (vandaag) Zandvoort te lopen. Ik ken het parcours nu ook, en hopelijk goed genoeg. We kunnen volgende week ook naar het amsterdamse bos en dan kan ieder zijn eigen afstand kiezen. We zullen zien! Groetjes, Joke.


Date: Sun Jul 1 14:21:30 2007

text = He jammer dat hij vandaag was. Ik had gelezen op het blogje van "Amsterdam" dat deze loop op 8 juli zou plaatsvinden en had me die dan ook in mijn schema gepland. Blijkt hij ineens één week eerder te zijn gehouden. Of was deze van Frank en gaat Joke volgende week voor haar eigen zandvoortse loop. Dan wil ik daar bij zijn. Nu ga ik maar even wat voor mezelf lopen /Sjaak


Date: Sun Jul 1 07:38:20 2007

text = Net op tijd gezien: ik had in mijn hoofd de trein van 8.21 uur maar het is een uurtje later. Heb ik nog even de tijd voor andere dingen :-) zoals mijn ipod opladen en buienradar bekijken. Vanmorgen om 6.15 was er een regelrechte hoosbui met flits. Nu ziet het er een stuk beter uit. Wilma, Frank, tot zo bij Sloterdijk! Groetjes, Joke.