Date: Sat Apr 2 21:13:48 2005

text = Dus nog even: morgenochtend om 10.50 uur verzamelen op Hugo de Grootplein om naar de Sloterplasloop te fietsen...../Joke.


Date: Sat Apr 2 08:31:29 2005

text = Dus Sjaak heeft "42" al! Ik heb gisteren gezocht, maar niet gevonden. Sheila, gefeliciteerd met je nieuwe baan. Het heeft niets met hardlopen te maken schrijf je, maar misschien wel iets met tijdschriften? ;-) groetjes, Joke.


Date: Sat Apr 2 08:22:20 2005

text = Precies dat periodieke is dus het criterium, ik zie geregeld tijdschriften zonder nietjes...sluit me geheel bij Sheila aan. RV


Date: Sat Apr 2 02:56:05 2005

text = Waarschijnlijk dat periodieke j/n. Een glossy is gelumbackt - komt geen nietje aan te pas. Ook dat zijn tijdschriften. Mijn buffelweken hebben overigens vruchten afgeworpen op werkgebied, dus het is niet voor niets geweest ;-), maar deze loopbeginnersbenen beginnen nu wel ernstig te kriebelen. Hopelijk tot zondag, er is -grmbl- nog een mogelijke reden dat ik verstek moet laten gaan. Maar terug naar de vraag: Renzo..? Beterschap, trouwens! Sheila (Miv half mei een nieuwe baan, hoera!) (En nee, dat gaat ook niet over lopen...)


Date: Sat Apr 2 00:03:17 2005

text = We dwalen af van een lopersforum. Maar ala, moet even kunnen. Een tijdschrift is iets met een nietje middenin. Een boek is gebonden of paperback. De uitgave 42 is paperback (126 pagina's) en oogt dus als een boekje. Dan mag Renzo wel een bibliothecarishart hebben maar wat is het criterium voor zo iets?


Date: Fri Apr 1 19:34:44 2005

text = 42 moet je toch meer zien als een tijdschrift Sjaak: het is een periodieke uitgave itt een boek. Sorry, mijn oude bibliothecarishart speelde even op! Renzo


Date: Fri Apr 1 19:33:41 2005

text = BWUH ben al de hele week koortsig en ongelooflijk verkouden. Dus niks sporten voor mij. En dat nog wel in de nationale sportweek! Nou stelt die sportweek ook geen ruk meer voor sinds MCDONALDS de sponsor ervan is, maar toch. Nu ja, wel heb ik de tijd dat ik uit bed was benut om een eigen weblog te starten en ik neem de vrijheid voor deze log eenmalig reclame te maken. Ik heb bezoekers nodig, en commentaar (op de site zelf - onder reacties). Ik wil toch wel minstens eens in de paar dagen tekst toevoegen. Nou hier gaat ie: www.renzoverwer.web-log.nl Jasper, kun jij dit tot 'officieel' linkje verheffen? Dank voor uw aandacht, groeten, Renzo


Date: Fri Apr 1 16:51:35 2005

text = Heb het tijdschrift 42, met als ondertitel "Voor lezers die lopen en lopers die lezen" vandaag aangeschaft. Het oogt meer als een boek(je) dan een tijdschrift. Aangezien er de komende week veel gerust moet worden voor de 10e hoop ik daar alle tijd voor te hebben. Als het bevalt zet ik het wel op de uitleenlijst. Met voorrang voor de marathonlopers natuurlijk ;-)/Sjaak


Date: Fri Apr 1 15:03:29 2005

text = Zondag de Sloterplasloop: mijn voorstel is om 10.50 uur te verzamelen op het Hugo de Grootplein voor wie mee wil fietsen. Om 12.00 uur is de start, dan hebben we goed de tijd om in te schrijven en tassen in te leveren enz. Neem veiligheidsspelden mee voor je startnummer. Ik ben mobiel bereikbaar: 0641255027. Groetjes, Joke en lopers die andere plannen hebben: veel plezier!


Date: Fri Apr 1 14:07:19 2005

text = Top loopweer vandaag zeg. Als we dat tot zondag vast kunnen houden. In dit zonnetje durf ik mijn precies 1 jaar oude 10 km PR (ook van de sloterplasloop) wel aan. Wat zijn de plannen....? Frank.


Date: Fri Apr 1 09:12:18 2005

text = Trouw donderdag 31 maart 2005 De marathon in zwart-wit Het tijdschrift 42 ligt vanaf 1 april in de kiosk en zal drie of vier keer per jaar verschijnen bij Uitgever WP Sport Media. Omvang: 120 pagina's voor €9,95.
Tips en trainingsschema's voor beginnende hardlopers ontbreken in het nieuwe tijdschrift. Toch refereert de titel van het hardloopblad dat morgen verschijnt aan de afstand van een marathon: 42 kilometer en 195 meter.
,,Op rennende vrouwen was de wereld helemaal nog niet voorbereid. Mede dankzij de slappe sportbeha's moesten wij onderweg ook nog eens opmerkingen over deinende borsten incasseren.'' Suzanne Weusten, adjunct-hoofdredacteur bij de Volkskrant.
,,Rust voor de voetzolen, met simpele signalen aan de beenspieren doorgeven dat het erop zit, proberen aan de ingewanden duidelijk te maken dat er voorlopig geen sportdrank of slappe cola meer in zal vloeien en de ademhaling terugbrengen naar wat het ooit was; met hort noch stort noch kreun, gewoon diep rustig ademen en die zuurstof gebruiken om door te leven, niet alleen om door te lopen.'' Dolf Jansen, cabaretier en sportman.
,,Ultralopen is voor mij alles boven de 24 uur. Dat is voor mij het minimum. Pas dan kun je laten zien over een bijzondere persoonlijkheid te beschikken.'' Yiannis Kouros, een Griekse marathonloper met 43 wereldrecords.
Alle bovenstaande citaten zijn uit het literair hardlooptijdschrift '42'.
Het sober opgemaakte blad is een mix van anekdotes van hardlopers over blaren, blessures en persoonlijke records. Geen sprankelende kleurenfoto's van jonge gespierde atleten, maar zwart-witfoto's van historische sportmomenten illustreren de lange artikelen.
De redactie van 42 koos eigenzinnige invalshoeken voor haar artikelen over hardlopen. Hiermee onderscheidt de nieuwkomer zich van andere sportbladen.
Zo blijkt journalist Peter Ouwerkerk in het openingsartikel terug op de voorbereidingen van de marathon in Rotterdam. Hij schetst Dick van Maaren, die op geheel eigen wijze de fameuze hardloopwedstrijd als vrijwilliger organiseerde in de havenstad. Altijd had 'Dick van de marathon' een stapeltje T-shirts klaar voor mensen die hem een handje wilden helpen, aldus Ouwerkerk.
Onder leiding van hoofdredacteur Kees Kooman leverden Dolf Jansen, Jessica Durlacher, Gijs Wanders, Rolf Bos en vele anderen hun bijdrage voor het eerste nummer van 42. Zowel fictie als hoogdravende Griekse poëzie en portretterende interviews met topatleten komen in het blad aan bod.
Schrijver Maarten 't Hart is somber over hardlopers: ,,Zodra we gaan hollen, activeren we lang verborgen atavismen'', aldus 't Hart. ,,Dan worden we weer oerdieren temidden van andere viervoeters en vissen, zijn we weer terug bij af.'' Om zijn betoog te onderbouwen put hij uit het bijbelboek Prediker. ,,Niet de snelsten zullen de wedloop winnen, noch de sterksten de strijd.''
Sportman en cabaretier Dolf Jansen is enthousiaster. Hij introduceert een joggende hoofdpersoon in zijn verhaal die weet hoe het voelt om na ruim 42 kilometer zwetend over de finish te strompelen. ,,Elke marathon levert je een litteken op, maar wel een mooi litteken.'' Marathonlopers zijn winnaars die niet kunnen verliezen, aldus Jansen. Niet de bestemming of het resultaat telt. Het gaat om het lopen op zich.
Suzanne Weusten, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant, herinnert zich dat hardlopers in de jaren zeventig en tachtig nog meewarig nagekeken werden. Dat imago is verbeterd, constateert ze. De populaire Duitse politicus Joschka Fischer profileerde zich tijdens zijn verkiezingscampagne nadrukkelijk als hardloper. Hij schreef zelfs een boek over zijn bekering tot het asfalt. In het artikel wisselt Weusten ervaringen van bekende hardlopers af met korte fragmenten jog-ervaringen.
Schrijver Kees van Beijnum kruipt in de huid van marathonloper Vanderlei de Lima, de Braziliaan die tijdens de Olympische Spelen aangevallen werd door een man uit het publiek en de marathon verloor. Van Beijnum drukt de lezers op de rauwe realiteit van een gek die de rennersdroom over een gouden medaille kapotmaakte. Een goed weekend, GretaDate: Thu Mar 31 21:57:55 2005

text = De training vanavond: met 20 lopers naar het stadsdeelkantoor. Wat losmaakoefeningen en 2 kleine rondjes joggen en weer wat losmaken/sterkmaken. Dan over het grasveld naar het stukje gras waar ik alvast een hoekje had gemaakt met pilonnen en een cd-speler; Jeroen en de kinderen waren daar om op de spulletjes te passen. Twee rijen pilonnen had ik neergezet met daar 20 meter tussen. Er werd een cd'tje opgezet met een stem en piepjes. Iedere keer bij een piepje moest je aan de overkant zijn. De eerste minuut was het tempo 8 km/uur, de tweede minuut 8,5 km/uur enz. Deze shuttleruntest lijkt me behoorlijk zwaar (zelf nog nooit gedaan maar de gezichten spreken boekdelen). Het zag er naar uit dat de éne loper hier beduidend meer affiniteit mee had als de ander. De afloop was nog spannend: er bleven na pakweg 10 minuten 2 lopers over, Gert Jan en Eric. Ze hebben het beide tot en met trap 11 gehaald (11 minuten) maar Gert Jan wist nog net een keer vaker over te steken als Eric. Dan rustig in 2 etappes naar de hoek begraafplaats en in 2-minutenloopjes richting natuurpad (was ooit tegelpad, maar inmiddels niet meer). Toen: beenspieroefeningen op de parkeerplaats. Dan één voor één op weg naar de kinderboerderij via de korste weg langs het spoor. Vanaf de stenen toegangspoorten weer en groupe. Korte cooling down en op huis aan./Joke.


Date: Thu Mar 31 13:11:21 2005

text = Jammer Tom, dat je ons misliep! Volgende keer beter. Vanavond staat er een leuke uitdaging op het programma, dus bij twijfel: kom vooral. Het zal voor iedereen goed te doen zijn. Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 29 20:06:36 2005

text = Hoi Allemaal, helaas was ik net te laat om voor het eerst sinds een paar weken de draad met de Westerparkgroep weer op te pakken... Ik liep dus de verkeerde kant op... toen ik jullie eindelijk tegenkwam had ik geen puf meer om mee te lopen... Tot een volgende keer dan maar! Groeten, Tom ps Renee... dit is dus de site van de westerpark loopgroep, loop je een volgende keer mee?


Date: Tue Mar 29 17:58:58 2005

text = De training is vanaf vanavond in het licht en de training is deze week gratis ivm de nationale sportweek./Joke.


Date: Tue Mar 29 08:50:26 2005

text = De halve marathon van Utrecht: gisteren met z'n 6en in de trein. Ik had een prijsvraag: iedereen moest zijn eindtijd inschatten en degene die er het dichtsbij zat kreeg de nieuwste runners' world. Remon gaf als eindtijd 1.55 op, maar ons leek 1.45 meer reëel. Sjaak, Jeroen, Jasper en ik wilden een pr lopen (een persoonlijk record) en Gert Jan had ook wel een gewaagde inschatting. Na afloop: Remon liep 1.42!!, Jasper en ik liepen een pr, Sjaak zat een een beetje boven zijn pr en Gert Jan was zo snel weggegaan dat hij zijn 2 na beste tijd op de halve liep (geloof ik). Jeroen had zichzelf opgeblazen, die liep ik op het 18 kmpunt voorbij. Volgende keer toch maar die negatieve split lopen, Jeroen! De halve marathon zelf: vanaf het station was het een kilometertje lopen. Er was een stuk terrein ingericht met tenten om om te kleden. Veel bedrijvigheid, de hele marathon was al op weg en de 10 km was al gefinished. Wij gingen vrij vroeg in het startvak staan en stonden daardoor helemaal voorin. Na het startschot vloog iedereen weg, het was onmogelijk om rustig weg te gaan. Ik probeerde nog in te houden maar het was hopeloos. Wel prettig al die mensen die langsstromen, en af en toe kwamen er lopers met balonnen voorbij die een eindtijd op hun rug hadden en waar een gigantische groep lopers achter liep. Ik heb zo lang mogelijk weten uit te stellen dat de groep met 1.50 langskwam en de groep met 1.55 heb ik niet gezien:-) De kilometerborden waren verwarrend, want neergezet voor de hele marathon. Wij kwamen halverwege op het parcours, en moesten omrekenen. Dat lukte me totaal niet en later hoorde ik dat anderen er ook last van hadden. Gewoon van kilometer naar kilometer leven dus en kijken hoeveel minuten je erover deed. Op het 17kmpunt (ik had het maar even aan een paar lopers gevraagd) zag ik Jeroen in de verte. Wilma had me al veel eerder ingehaald, die liep soepeltjes. Jeroen niet meer, en op het 18 kmpunt haalde ik hem in. Na de finish maakte ik me een beetje zorgen, maar gelukkig kwam hij na een paar minuutjes al binnen. In de trein terug: Jasper had de praasvraag gewonnen want hij had zijn geschatte eindtijd zeer dicht benaderd. En dat terwijl hij de enige van ons is die zonder horloge liep. De stand vanochtend: Jeroen heeft nergens meer last van en vindt dat een positieve split veel positiever is als een negatieve split. Het lijden was maximaal volgens hem. Ikzelf probeer zo min mogelijk te strompelen en dat lukt aardig./Joke.


Date: Sat Mar 26 16:59:46 2005

text = Fijn Jasper, dat je voor de druk bent gezwicht! Ik hoop van harte dat de inschrijving morgen lukt. Ik kon niet in de folder of op de website vinden waar je dan moet zijn. Maar Sjaak kennende heeft hij de boel wel onder controle. Groetjes, Joke.


Date: Sat Mar 26 15:37:55 2005

text = Goed, gezwicht onder niet mis te verstane druk: ik ga mee. /Jasper.


Date: Sat Mar 26 14:30:05 2005

text = Prima plan, Joke! Ik dacht eigenlijk dat de start van de halve al om 11 uur was, maar ze hebben het dus verschoven naar 2 uur. Wel zo relaxed. Tot maandag, Gert Jan


Date: Sat Mar 26 09:06:32 2005

text = Voorstel voor maandag: de trein van 11.58 uur op het CS, spoor 2a. Overstappen in Utrecht CS op spoor 19 en dan aankomst 12.45 uur in Vleuten. Vervolgens 1 km wandelen of een pendelbus nemen naar het startgebied en vervolgens om 14.00 uur starten./Joke.


Date: Fri Mar 25 22:55:46 2005

text = Over aanstaande maandag: de halve marathonlopers moeten nog een tijdstip afspreken. Ik heb nog niet gekeken welke trein we het beste kunnen nemen, maar misschien doet een ander al een voorstel.... en let even op: 2 berichtjes lager doet Sjaak het voorstel om eventueel zondag naar Utrecht te rijden om alsnog in te schrijven voor wie toch nog wil. Een waarschuwingkje: de 10 km is geen handige optie want die is 's morgens al. En het startpunt en de finish liggen ver uitelkaar, nog een heel gedoe. De halve marathon start 's middags om 14.00 uur./Joke.


Date: Fri Mar 25 22:51:07 2005

text = De training donderdagavond: 20 lopers, 11 vrouwen en 9 mannen. Waar kwamen al die vrouwen opeens vandaan?! Twee vrouwen waren voor het eerst, en drie waren er voor de tweede keer, en één vrouw had nieuwe schoenen:-) Allereerst op weg naar de Gashouder, maar daar was het een beetje rommelig met auto's en kinderen dus ik besloot om de eerste stop op het grasveld te maken. Dat was niet ver genoeg, de kinderen waren met ons meegehold. Okee, dan maar weer verder naar het stadsdeelkantoor. Nog niet die kinderen afgeschud. Na wat oefeningen gingen ze er opeens vandoor, de verkeerde kant op. Ik hoop maar dat ze nog de weg terug hebben gevonden. De lopers liepen een paar rondjes, dan kort stretchen. Het programma: 4 minuten joggen op één rustig tempo, op het fluitsignaal met krijt een streep op het wegdek zetten en terugjoggen op hetzelfde rustige tempo om weer 4 minuten weer op de startlijn te finishen. De tweede keer weer 4 minuten heen, proberen om dan op precies dezelfde plek uit te komen als de eerste keer en na het fluitje iets vlotter terug want 15 seconden minder de tijd. Met name Sjaak was precies na 7.45 minuten weer op de startlijn. Dan: minutenloopjes in het kleine parkje. Steeds een rustig minuutje en een wat steviger minuutje. Ik moedigde aan dat de lopers ook konde kiezen om te wandelen als ze wilden. Marnix vond dat eerst een beetje slap van me, maar toen ik uitlegde dat ze dan de volgende keer weer terugkomen gaf hij me helemaal gelijk. Het was een beetje balanceren met inspanning en ontspanning: nieuwe gezichten, mensen die een tijdje niet hadden gelopen, mensen in training voor de marathon die een zwaar programma afwerken en 2 mensen die moeten oppassen met hun knieën. Uiteindelijk werd er nauwelijks gewandeld, maar wel vrij rustig aan gedaan. Hoewel, de weg terug naar de kinderboerderij één voor één weg. Het werd een lang lint van lopers en Jasper eiste de laatste plaats op. Ikzelf hobbelde er een beetje achteraan met als opdracht om niemand in te halen. Gelukt! Toen een korte cooling down en weer naar huis. Het regende tijdens de training maar het was goed te doen./Joke.


Date: Thu Mar 24 23:54:15 2005

text = Hallo lopers aanstaande 2e paasdag gaan Joke, Jeroen, Wilma en Gert-jan in Utrecht de 1/2 marathon lopen. Inschrijven was mogelijk tot 6 maart. Daarna eigenlijk alleen op 1e paasdag. Hebben ze lekker geregeld! dus niet. Als er nu meerdere mensen willen lopen (dat kan op de afstanden marathon, 1/2 marathon, 10 km, 5 km of 2,5 km [maar dan moet je wel tuseen de 7-12 jaar zijn]) wil ik misschien die 1e paasdag even naar Utrecht rijden om in te schrijven. Heb je belangstelling, mail me even sjaak.boon@worldmail.nl Dan neem ik in een keer alle aanmeldingen mee. Afhankelijk van de parkeergelegenheid daar ga ik dan de volgende dag of met de auto (meerijden) of met de trein. Indien met de auto plaats ik een nieuw bericht /sjaak


Date: Thu Mar 24 17:52:02 2005

text = Over de Sloterplasloop: we spreken volgende week zondag af bij het Huge de Grootplein. Wie mee wil fietsen kan komen. Ik zal volgende week een oproepje doen./Joke.


Date: Thu Mar 24 17:47:23 2005

text = Hoi Sheila, natuurlijk kun je de Garmin Forerunner gebruiken. Ik zal hem eerdaags meenemen. En over Map24: daar ben ikzelf ook nog steeds niet zo goed in. Maar oefening baart kunst, dus wie weet wordt ik er nog goed in. En als ík het kan, kan iedereen het!/Joke.


Date: Wed Mar 23 23:02:36 2005

text = Niet verschenen op drie trainingen, maar wel trouw meegelezen. Komende dinsdag kan ik ook niet, daarna... Echt wel! Gaan er mensen naar de Sloterplasloop? Op de fiets? Net als Wilco had ik die zondag lekker gelopen, maar vroeg me ook af welke afstand (ik heb de gebruiksaanwijzing van die map24 oid gelezen, maar was het bij poging 1 na een paar bochtjes al zat ;-) Ander keertje nog 's proberen). Is zo'n Garmin niet duur? Ach, Joke is oud en wijs genoeg om zelf te beslissen of ze 'm wil uitlenen of niet... Ik meld me alvast aan, Joke! Ben erg nieuwsgiering naar mijn rondje :-) Tot snel bij de kinderboerderij, of onderweg! Sheila


Date: Tue Mar 22 22:44:43 2005

text = De training vanavond: in de regen naar de kinderboerderij. Verzamelen en op pad naar de hoek begraafplaats. Marjolein ontdekte weer, net als vorige week, een salamandertje op de stoep. Ze wilde hem oppakken om in het gras te zetten, maar nadat Andries had ontdekt dat het dood was liet ze dat plan maar varen. Iedereen stond al te wachten op ons, dus meteen aan de slag met losmaken/kuiten beetje sterker maken. Inmiddels regende het niet meer. Rondje om de zandstort en doorgejogd naar de T-kruising en nog 2 lopers voegden zich nog bij het peloton. De groep moest een grote ronde om het woonwagenkamp en de zandstort lopen, een ronde van ietsje meer als een kilometer. De bedoeling was om op de juiste plek in de groep te lopen: achterhoede, middengroep of voorhoede. Ieder kreeg een nummer op volgorde van binnenkomst. Vervolgens sorteren op groepjes van 2, nr 1 en 2 samen, enz. Opdracht: vlak lopen. De éne loper van de 2tallen liep een achtje de ene kant op terwijl de ander van het 2tal andersom liep. Onthouden of je gelijk binnenkwam of wie het eerste binnen was. Vervolgens een 2e keer, op zelfde tempo. Proberen om niet onbewust wat sneller te gaan. Volgens mij ging het vrij aardig. Hierna: met 2minutenloopjes terug naar de kinderboerderij via tegelpad en postbankgebouw, en lekker zelf kiezen op welk tempo. Een korte cooling down en ik eindigde met de mededeling dat de training volgende week de hele week gratis is ivm de nationale sportweek - dat geldt voor alle lessen van het sportbuurtwerk./Joke.


Date: Tue Mar 22 22:24:30 2005

text = Voor mensen die hun route willen meten: je kunt mijn Garmin Forerunner meenemen als je op pad gaat. Het is een zeer gebruikersvriendelijk dingetje dat om je pols kan en tijdens het hardlopen de afstand bijhoudt. Het werkt met het GPS-systeem. Dus Wilco, als je interesse hebt: laat maar weten./Joke.


Date: Mon Mar 21 13:30:45 2005

text = Beste Wilco, Er zijn meerdere routes die je naar de Hempont gelopen kunt hebben en het best kun je de route zelf nameten met behulp van http://www.nl.map24.com/, waarover Sjaak hier op het prikbord (zie hieronder op 7 maart) al meer geschreven heeft; zelfs met gebruiksaanwijzing! - succes ermee, eric


Date: Sun Mar 20 23:21:54 2005

text = Vandaag heb ik heerlijk gelopen. Ik ben vanaf thuis, via de postbank naar de Hempont, en weer terug gelopen. Heeft iemand enig idee hoeveel km dit rondje is? Ik heb stukje van de route gereden, maar door de wegopbreking moest ik omrijden. Naar mijn idee is het vanaf de postbank tot de postbank ongeveer 8 - 9 km. Groet Wilco


Date: Sun Mar 20 01:25:04 2005

text = Dat moet een wilde avond zijn geweest bij Annemieke / kon er helaas niet bij zien. Renzo


Date: Sat Mar 19 22:23:47 2005

text = De tijden van de ronde volks+begraaf zijn naar Jasper gemaild, die zullen eerdaags wel op de website verschijnen. Ik heb zelf vanmiddag ook de ronde gelopen en geklokt, en sta er dus bij. Ondanks de heerlijke muziek op mijn MP3tje (met dank aan Eric) zat een pr er niet in; wel geprobeerd. Liep voor m'n gevoel aardig hard maar niet hard genoeg. Mijn waarnemingsvermogen is waarschijnlijk in de war door gisteravond. We leken wel een stelletje pubers die door een boze doch milde buurtvader tot de orde werden geroepen. En terecht: we zaten 10 minuten lang op een houten tafel te rammen die op een betonnen vloer stond. Leuk voor het gezinnetje dat eronder woonde! Toen we naar huis gingen zagen we in de hal een protestbrief hangen van de bewoners tegen de geluidsoverlast van Marcanti Plaza. Bijna hadden we onze handtekening er onder gezet nadat we Marcanti Plaza hadden doorgestreept en er "Hardloopgroep Westerpark" voor in de plaats hadden gezet. En toen gooide Annemieke nog de tas van Sjaak uit het raam..... Gert Jan, Wilma en Sjaak: goed gelopen vandaag! Ondanks of misschien wel dankzij alle streken. (het was Wilma die ons had aangezet tot het rammen op de tafel).Groetjes, Joke.


Date: Sat Mar 19 20:20:25 2005

text = Nou, ik ben inmiddels ook terug van mijn CPC-loopje. Kwam vanochtend maar moeilijk mijn bedje uit na het erg leuke avondje en een hoop wijntjes, maar geen gezeur, ik hoefde pas om half drie te beginnen, wat dat betreft petje af voor Sjaak. Joke had mij de opdracht meegegeven in ieder geval een negative split te lopen. De tijd was 1.38, me niet overdreven ingespannen. De eerste 11 gingen in 54 minuten, de laatste 10 in 44. De tweede helft dus ongeveer een halve minuut per km sneller gelopen. Tevreden. Wat betreft het vorige bericht van Sjaak: dat ene spelletje gisteravond had mijn neefje van drie waarschijnlijk direct in de gaten gehad, daar viel ik inderdaad mooi door de mand :-)). Handjeklap beviel mij daarentegen uitstekend, volgende keer gewoon afmaken hoor, hoe meer lawaai hoe beter... Gert Jan


Date: Sat Mar 19 17:13:56 2005

text = Gisteren een fantastische "eetavond" gehad bij Annemieke. Het eten was voortreffelijk, pasta met overheerlijke salade en daarna toetje natuurlijk. Alleen overschatten lopers zich wel een beetje. Ze denken zeer gezond te leven en dat een tig aantal flessen wijn genoeg zal zijn (ze drinken toch water?) Gelukkig kon Annemieke bij haar medebewoners nog wat extra scoren. Hierbij dank. We hebben hem beloond met een spelletje handjeklap op de tafel waardoor hij later heel vriendelijk maar beslist vroeg hiermee op te houden. Hij is zeker geen loper ;-) Na het toetje kwam de koffie met chocolaadjes en de grappa op tafel. Dat was ook het moment dat de spreekwoordelijke spelletjesgeest van de hardlopers naar boven kwam. Ik ga hier niet verder op in, had je er maar bij moeten zijn. Voor sommige was het namelijk nogal pijnlijk. Maar Gert-Jan weet nu dat, ondanks een behoorlijk hoog schaaknivo, er soms juist minder diep moet worden nagedacht om op het niveau van de hardloopclub te komen. Afijn, natuurlijk vroeg naar huis want vandaag zou ik met Wilma 35 kilometer gaan hardlopen in het Amsterdamse bos. Er moest even wat rechtgezet worden want er circuleerde verhalen over dat Wilma mij een poepje liet ruiken. Dat hebben we even gecorrigeerd. Ik heb haar natuurlijk wel opgewacht bij de streep. Tijden 3uur 21/23 minuten. Wilma wijtte haar prestatie aan het feit dat ze zo laat (11 uur) van het etentje was weggegaan. Ik denk dat ze wel gelijk had want als ze net als mij gewoon vroeg (half 3) was weggegaan was ze natuurlijk ook uitgeslapen ;-) We wilden eigenlijk direct doorrijden naar de CPC loop om samen met Gert-Jan nog even een 1/2 marathon af te raggen maar dat hebben we maar gelaten /sjaak


Date: Sat Mar 19 11:32:38 2005

text = Babbelbox verwijderd? Nou dan babbelen we maar weer op het "serieuze" prikbord! Marleen


Date: Fri Mar 18 08:54:27 2005

text = De stand van zaken voor het etentje vanavond: we zijn met z'n negenen. Twee daarvan komen een paar uurtjes later (Wilma en Peter) en eentje komt misschien. Dus als je toch nog zin hebt om verwend te worden met heerlijk eten en gezelligheid: kom vooral! Met name de laagdrempeligheid van de hardloopuitjes zijn befaamd en: er is een heerlijk toetje. We eten bij Annemieke, zie mijn oproepje een paar berichtjes lager./Joke


Date: Fri Mar 18 08:49:59 2005

text = De training gisteravond: met 15 lopers rustig gejogd naar het pleintje bij de gashouder. Wat losmaakoefeningen en weer op pad over het grasveld naar het stadsdeelkantoor. Weer wat losmaakoefeningen en dan minutenloopjes om het kleine veldje, totaal 6 minuten één minuut rustig en één minuut wat een wat steviger tempo. Dan naar de hoek kinderboerderij voor een tijdmeting: rondje volkstuinen/begraafplaats, 3750 meter. Eerst een groep van 9 mensen weg, en na 3 minuten een groep van 6 mensen. Andries en Gert Jan kwamen met 8 seconden verschil binnen en Wilma was eerste vrouw. Drie lopers liepen deze ronde voor het eerst, en Eric liep als enige een pr. Hierna: naar de hoek begraafplaats om beenspieroefeningen te doen, volgens Bart (mijn trainer) goed om "locaal uithoudingsvermogen" te trainen. Ook goed voor balans en sterke knieën. Dan nog een rondje om de zandstort (ongeveer 550 meter) één voor één weg , de loper met rustigste tempo als eerste weg. Iedere paar seconden de volgende weg. Andries eiste de laatste plaats op en liep vervolgens iedereen voorbij ondanks dat het loperslint vrij lang was. Toen weer rustig terug naar de kinderboerderij. Ook nog: een salamandertje zat op de stoep (iemand verstond mannetje) en Marjolein heeft hem in het gras gezet. Even leek het er trouwens op dat Marjolein kon toveren: toen ze net vertrokken was voor een rondje volks/begraaf kwam er van de andere kant weer een Marjolein aan. Het bleek een dubbelganger die dichterbij heel iemand anders was. Ze kwam later weer 2x voorbij. Alle vier de lopers die de marathon van Rotterdam gaan lopen waren er vanavond bij (dinsdag ook). Volens mij gaan de voorbereidingen zeer goed./Joke


Date: Fri Mar 18 02:19:37 2005

text = Als 't allemaal dit niveau heeft, laat 't dan maar. /Jasper.


Date: Fri Mar 18 02:05:05 2005

text = Beste hardlop(st)ers, Ik ga jullie op onregelmatige tijden verblijden op inspiratiegedachten. Wat moet je er mee / hoe kan je ze herkennen? Om met het laatste te beginnen: ik zal ze altijd starten met inspiratiegedachte........... Wat moet je er mee, eigenlijk niets, lees ze en trek je conclusie. Ik krijg ze onregelmatig toegezonden en soms denk ik, ja dat is een wijsheid, die is bestemd voor meerdere mensen. Slechts dan zal ik jullie er mee lastigvallen................... inspiratiegedachte(1)..........Het leven geeft ons altijd de leraar die we op dat moment nodig hebben. Dat kan elke muskiet, elke pech, elk rood licht, elke vervelende chef, elke ziekte, elk verlies, elk moment van vreugde of droevenis, elke verslaving, elk stuk afval, elke ademhaling zijn. Elk moment is de goeroe./ Joan Tollifsen


Date: Wed Mar 16 19:29:13 2005

text = Binnenkort gaan een aantal Westerparklopers de marathon lopen. Voor sommige iets van een andere wereld. Daarom een kleine impressie van wat er bij komt kijken. Allereerst: de marathon is een virus. En net als bij een virusinfectie moet je er mee besmet raken. Dat begint op een moment na verschillende wedstrijden, dan komt de vraag: wat nu? In gedachte weet je het antwoord al maar probeert er niet aan te denken. Langzaamaan begint er iets te rijpen. Tot het moment dat je niet meer terug kan. Dan gaat het snel. Internet op, surfen naar de site inschrijven.nl, invullen die handel. Er komt nog enige twijfel boven terwijl de muiswijzer al boven de button “voltooien” zweeft. Maar met een simpele klik behoor je ineens bij de groep mensen die een marathon gaan lopen. De uitverkorene, de winners en je krijgt een raar gevoel in je maag. Let op, doe dit nooit even een paar maanden voor een marathon. Je moet er serieus naar toe leven. Trainingsschema’s van Internet halen en, wat erger is, ook proberen volgens die schema’s te gaan lopen. De meeste schema’s gaan er van uit dat je geen baan en sociale verplichtingen hebt. Vijf keer in de week lopen is bij sommige schema’s toch het minimum. Gelukkig is er ook nog zoiets als gezond verstand. Om een marathon te lopen moet je zeker trainingskilometers maken. Maar of je het haalt zit tussen je oren. Je moet in jezelf geloven dat je het kan. Toch ben ik iedere dag er wel mee bezig. Je wordt heel bewust van je energiehuishouding en hoe daar mee om te gaan. Het eetpatroon verandert, zeker straks in de laatste twee weken. Dan ga ik proberen de hoeveelheid koolhydraten (brandstof) op een maximum peil te brengen. Hoe: ongeveer twee weken voor D-day weinig koolhydraten tot me te nemen, en dan een pittig loopje doen. Het lichaam schreeuwt dan om koolhydraten dus daarna als een gek koolhydraatrijk eten. Omdat er een tekort was zal het lichaam de extra koolhydraten op gaan slaan. Dit noemt men stapelen of carboloaden op zijn engels. Een soortgelijk proces doe je ook met je inspanningen. De laatste week licht lopen zodat je lichaam hongerig wordt naar een prestatie. Maar ook heel goed weten hoe je gaat lopen. Ook al ben je hongerig, toch de eerste helft ingehouden lopen. 42,195 km is lang hoor. Voorbereiding doe je met zorg voor alles wat je die dag nodig hebt. Alles moet kloppen. Zo weet ik nu al welke sokken ik die dag ga dragen. Dat klinkt misschien gek maar je loopt een marathon nooit op nieuwe sokken. Stel je voor dat daarin net een naadje zit. Gegarandeerd krijg je een blaar. Je loopt een marathon toch ook niet op nieuwe schoenen? Het voedsel voor die dag heb ik, op de bananen na, al binnen. Aanstaand weekend wordt dat uitgeprobeerd. Stel dat het zwaar op je maag gaat liggen. Liever dit ontdekken tijdens een trainingstocht dan tijdens de dag zelf. Dan is het is eigenlijk verboden te experimenteren. In de laatste weken voor de marathon bestaat de wereld alleen maar uit marathon. Partners hebben weinig aan elkaar. Zorg dat je goed slaapt in de nacht van vrijdag op zaterdag. De nacht voor de marathon zul je vermoedelijk onrustig slapen. Dat is niet erg. In die laatste nacht is het dan een goede optie om lekker relax te vrijen. Geen wedstrijdje er van maken want dan is je kruit al verschoten voor de volgende dag. Geef je eens over en het geeft niet als je direct daarna in slaap valt. Dan maar eens een keertje geen naspel. Het resultaat is dat je volkomen ontspannen aan de streep staat. En waar doen we dit nu allemaal voor? Dat is voor dat gevoel als je dan na 42195 meter op de Coolsingel onder dat finishdoek loopt. Hoe dat is komt in een volgend prikje/Sjaak


Date: Wed Mar 16 16:11:46 2005

text = Beste lopers, aanstaande vrijdag alweer staat er een etentje op het programma. Gezellig wat kletsen, eindelijk eens zonder trainer die er de hele tijd doorheen kletst! Dit keer is het bij Annemieke thuis om 19.00 uur. Adres: Marcantilaan 254 en aanbellen bij de onderste bel waar "keuken"op staat. Laat me weten als je ook komt eten, tot en met donderdagavond kun je je aanmelden (en we zijn niet streng: als je op het laatste moment besluit te komen dan ben je ook welkom!) Je kunt bellen, bijvoorbeeld in geval van verdwalen op het marcanti-eiland: 06 41255027. Annemieke kookt, Eric zorgt voor het toetje. O ja, en er is een plattegrond; als je niet op de mailinglijst staat kan ik je die apart mailen. Groetjes, Joke.


Date: Wed Mar 16 14:34:54 2005

text = IK vond de trainigsbijeenkomst afgelopen zondag heel zinvol en erg gezellig. Vooral het invullen ven de enquette en het vergelijken van de antwoorden met de anderen gaf me een aardig beeld over hoe jullie over het algemeen denken over de trainigen. Bijvoorbeeld de vraag of beginners makkelijk kunnen meetrainen met onze groep: In de enquette twijfelen veel daar aan. Ik besef me dat er vrijwel ongemerkt door een deel van jullie enorm progressie is geboekt en deze groep steeds harder en verder loopt. Fantastisch. op de vraag waarom de meeste mensen trainen bij onze groep, merkte ik dat veel lopers het ook erg gezellig vinden. Dat kan ik enele maar be-amen. De uitdaging voor mij (en Joke) is dan ook een zo aantrekkelijk mogelijk programma samen te stellen dat iedereen naar eigen niveau kan uitvoeren; dus veel variatie. Ik wil iedereen op zijn hart drukken dat je nooooit te hard! moet trainen. Regelmatig trainingsarbeid! is veel zinvoller dat af en toe er pittig tegen aan gaan. Let daar op. Kies bij twijfel altijd voor een rustiger tempo. De training mag je niet uitputten. Heb je voldoende puf over, voer dan aan het einde van de trainig het tempo op, of sluit af met enkele sprintjes (ook hier geldt; controle niet volledig uitputten). Voor de fanatiekelingen onder ons: ga eventueel een a twee keer per week de sportschool in om je spieren sterker te maken. Kies alleen nooit voor een maximale belasting met gewichten! - blessuregevaar en onzinnig voor hardlopers; bij voorkeur iets langere series met gemiddelde belasting. Groetjes Stephan


Date: Wed Mar 16 14:13:01 2005

text = Hier een reactie op het bericht van Eric van de loop van afgelopen zaterdag. Samen met Sjaak heb ik me na 1 km. aangesloten bij 3 andere lopers die dezelfde afstand gingen doen. Er stond een behoorlijke wind, maar ik probeerde steeds zo’n plek in het peleton te veroveren dat ik er niet zo veel last van had. Behalve de voorste man natuurlijk, die had niemand die hem tegen de hevige windstoten beschermde. Maar er was er altijd wel 1 die wilde laten zien hoe stoer die was. Ik had die behoefte helemaal niet. Ik vond mezelf sowieso wel stoer door daar überhaupt te lopen. Regelmatig dacht ik aan Eric, die in z’n eentje door die wind heen liep te bunkeren. Van de route en de afstand heb ik weinig van meegekregen. Ik was totaal gefocust op mijn voorgangers. Zij liepen ook met een hartslagmeter en af en toe werd er geroepen dat we iets te hard gingen. Dan werd de snelheid iets geminderd. En zo heb ik me 2 uur en 06 minuten over het asfalt begeven. Onderweg hebben we maar 1 vrouw ingehaald. Dezelfde vrouw overigens die een week geleden door Sjaak bij de trappenloop 2x was ingehaald. Voor de rest heb ik geen andere lopers gezien. Toen ik een gele streep over ging, vlak voor de kantine van de toerclub, werd ik door een man in een auto geroepen. Of ik mijn startnummer even wilde laten zien. O, ben ik er dan, is dit de finish? Oké, dit was het dan. Met dank aan mijn hazen en met een voldaan gevoel reed ik een half uurtje later terug naar huis. Wilma


Date: Wed Mar 16 13:59:19 2005

text = De zin en onzin van rek-, en strekoefeningen; ik hou van rituelen. Greta schreef dat rekken bij dansers ook een manier is om de pijngrens op te zoeken. Heerlijk, een beetje pijn. Het laat voelen waar mijn spieren zitten. Ik tast in alle rust mijn lichaam af - check, ready for take off - verstand op nul - go. Rekken en strekken hoort voor mij bij het warmlopen - inlopen is wel heel zinvol - en markeert het begin van de training. Hardlopen is namelijk een heeeel serieuze zaak. Dat doe je niet zomaar even tussen neus en lippen door. Prettig getraind gisteren. Groetjes Stephan


 • Date: Tue Mar 15 21:47:16 2005

  text = Joehoe! Kakelfit na een lekker pittige training vanavond. What's next? Gaat er nog iemand mee naar Den Haag a.s. zaterdag? CPC-loop 21 km om half drie, DenHaag-Scheveningen-Wassenaar-DenHaag. Een drukke, beetje chaotische maar erg leuke loop. Na-inschrijving is nog mogelijk tot half twee. Zie voor de website: Jaspers "Toekomst" op de Homepage. Half drie is trouwens een ideale starttijd voor Jasper zelf, is het niet? Gert Jan


  Date: Tue Mar 15 08:14:25 2005

  text = Wetenschap / De warming-up door Sander Becker Trouw 14 maart Trainen voor de marathon? Van rekken en strekken wordt geen spier soepeler. Heeft warming-up zin? Dat hangt ervan af wat je eronder verstaat. Neem het rekken en strekken, waarbij vooral hardlopers hun ledematen in pijnlijke standen wringen. Zo hopen zij hun spieren langer te maken, wat tegen blessures zou beschermen. Nou, vergeet het maar. Die bescherming is nooit bewezen. Wel is bij proefdieren gebleken dat een spier langer wordt als je hem 24 uur continu oprekt. Wie even met gestrekte benen zijn handen tegen de grond duwt, hoeft dus niet op enig heil te rekenen. Voor sommige sporten, zoals ballet en turnen, is rekken wel nuttig, maar om een andere reden: je verlegt de pijngrens. Armen en benen sputteren dan minder tegen als je ze strekt, zodat je extremere houdingen kunt aannemen. Voor het overige kun je beter inlopen, inslaan, inrijden, inzwemmen enzovoort. Deze letterlijke vormen van warming-up, bedoeld om de spieren warmer te maken, hebben wél een algemeen aantoonbaar nut. Ze verhogen de temperatuur in de spieren met een paar graden. De enzymen werken dan sneller, zodat de prestaties beter worden. Dat is in 1945 al bewezen. Toen bleek dat fietsers een ritje van 14 seconden met anderhalve seconde bekortten als ze waren 'ingereden'. Dit voorverwarmen lijkt ook nuttig tegen blessures, en dan vooral tegen de zweepslag: een acute, pijnlijke scheur in het vlies rondom de spier. Zulk leed lijkt zich iets vaker voor te doen bij mensen die niet opgewarmd zijn, maar echt bewezen is dat niet. Dan is er nog een derde vorm van warming-up: oefeningen, toegespitst op een specifieke sport. Zweedse onderzoekers rapporteerden er onlangs over. Ze gaven handballers voorafgaand aan de training evenwichtsoefeningen en instructies over de landing, met de bedoeling om de kans op knie- en enkelblessures te verminderen. Dat had succes: het aantal kwetsuren werd gehalveerd. Het is echter de vraag of dit kwam door de 'warming-up' of door de bewustwording van de gevaren en de goede landingstechnieken die de spelers zich eigen maakten. Warming-up, en dan vooral het rekken en strekken, geldt op menig sportveld als een vast ritueel. Het is opgekomen in de jaren zeventig, toen de overheid lichaamsbeweging begon te promoten in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Omdat het aantal blessures toenam, moest er ook voorlichting komen over warming-up, want daarmee zou je de spieren beschermen. Dat blijkt achteraf dus grotendeels onzin, maar ingesleten gewoontes krijg je niet zomaar weg. Gelukkig maar, ik houd van rituelen.Tot vanavond, Greta


  Date: Mon Mar 14 16:26:27 2005

  text = Wilma = wdierx@hotmail.com / doei, Jasper.


  Date: Mon Mar 14 16:05:01 2005

  text = Help! Ik heb met Wilma en Peter afgesproken dat ze morgen na de training bij mij komen eten en fiets-foto's kijken, maar ik kan niet! Heeft iemand Wilma's telefoonnummer of email adres? mijn mail adres is jantienmeijer@yahoo.com veel dank, doei, jantien


  Date: Mon Mar 14 12:21:50 2005

  text = Gisteren hebben we onder andere een quiz gehouden, door Jeroen gemaakt. De quiz stond een beetje in het teken van de geschiedenis van de hardloopgroep. Het waren 10 multiple choice vragen, en ik zal hier een toelichting geven op de antwoorden. Vraag 1 was een inkoppertje: wat is "de Paal"? Inderdaad een fietsrichtingbord. Vraag 2: welke nederlander is wereldrecordhouder op het rondje konijnendijkje? Antwoord: Jeroen Kranendonk, en geen Gerard Nijboer natuurlijk. Er zijn trouwens al aankondigingen van lopers die een aanval plannen op dit wereldrecord! Vraag 3. Hoelang doet Joke (ik dus)de hardloopgroep al? Antwoord: in mei 2005 precies 5 jaar. Vraag 4. Aan hoeveel mensen gaf ik de allereerste hardlooptraining in het Westerpark op dinsdag 2 mei 2000? Antwoord: 2 mensen. Jeroen en Marike. Marike is inmiddels verhuisd en Jeroen is nog steeds actief hardloper bij de groep. Vraag 5: wie was jarenlang de snelste man van de hardloopgroep? Antwoord: Guido! Hij was er vanaf het begin bij, mijn 2e les donderdag 4 mei 2000, samen met vriendin Simone. Pas in mei 2004 kwam er een loper die het voortouw nam: Gert Jan. En in augustus nam Andries de kop. Vraag 6: wie is de huidige snelste vrouw? Makkelijk: zowel op de korte als op de lange afstanden is dat Jantien. Het record op het rondje volks/begraafplaats deelt ze samen met Jolein. Jolein is bezig met een comeback, dus er komt versterking. Vraag 7: pijn aan de buitenkant van de knie wordt veroorzaakt door de iliotibiale band. Dit is een beruchte blessure. Zie http://www.sgcvisser.nl/Knietractus.htm ; Vraag 8: wie loopt harder over een traject van 50 meter, een reuzenlandschilpad of een getrainde atleet? Jeroen was duidelijk geïnspireerd door de fabel van de schildpad en de haas die een onderlinge hardloopwedstrijd op touw zetten. Vanwege het snelheidsverschil krijgt de schildpad een kleine voorsprong. Gek genoeg weet de haas de schildpad niet in te halen. De onderlinge afstand wordt weliswaar kleiner, maar nooit nul: ze is oneindig. De hardlopers wisten deze vraag naar waarde in te schatten en gaven als antwoord 'de getrainde atleet'. Vraag 9: wie deed vorig jaar het langste over de Ardennen halve marathon? Antwoord: ik. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze 2.31 uur over de 21.1 kilometer hebben gedaan. Ik dus wel. Vraag 10: Hoeveel mensen kwamen er opdagen bij de training toen Nederland tegen Italië speelde tijdens de EK in 2000? Antwoord: 2. Het waren 2 vrouwen. Toen ik terugfietste waren de straten helemaal verlaten terwijl volgens mij de wedstrijd allang afgelopen had moeten zijn. Thuisgekomen viel ik midden in een spannende penaltiereeks die Nederland verloor. De antwoorden vormden het woord "warmloopje", door alle drie de groepjes geraden. Het laatste onderdeel moest de winnaars aanwijzen: muziekfragmenten raden. Ieder groepje kreeg 2 fragmenten. Dat werd nog spannend. Grappig: de mensen die niet aan de beurt waren riepen steeds na een paar seconden "stop" tegen Jeroen, om het fragment vooral kort te houden. Uiteindelijk was er een winnende groep. Er is ook nog een enquette ingevuld, en ik ben erg blij met wat iedereen geschreven heeft. Ik zal er nog op terugkomen./Joke.


  Date: Mon Mar 14 10:53:25 2005

  text = Wie zei ook alweer dat hardlopen eigenlijk alleen maar LEUK zou moeten zijn?? en vooral niet prestatiegericht...-- Marjolein


  Date: Sat Mar 12 19:13:00 2005

  text = Ik ben geroerd door de beschrijving van je ontberingen, eric! En blij dat ik vandaag zelf gewoon vooral binnen was. renzo


  Date: Sat Mar 12 13:10:22 2005

  text = Zojuist heb ik samen met Wilma en Sjaak deelgenomen aan het DTS loopje. Er waren niet erg veel lopers. Wilma en Sjaak liepen 23,5 kilometer, ik vond 17 kilometer dit keer meer dan genoeg. Om 10.00 zouden we starten, maar precies een paar minuten daarvoor ontlaadde zich een stortbui boven ons en dat bleek een goede reden voor degene die het startsein zou moeten geven, nog een paar minuutjes droog binnen te blijven. Toen alle lopers drie minuten later voldoende doorweekt waren, kwamen twee mannen tevoorschijn die het startsein gaven. Vervolgens liepen de lopers door het polderlandschap; een nogal saaie route met hier en daar een schreeuwerige watervogel die probeerde het geraas van de A7 te overstemmen. Al snel verloor ik Sjaak en Wilma uit het zicht en het duurde ook niet lang voordat ik überhaupt nergens meer een loper zag. Bevond ik me nog wel op het parcours? De twijfel sloeg toe. Was ik de enige idioot die hier met een opgespeld startnummer liep? Gelukkig zag ik een vijftal kilometer later weer een pijl op het gele dts-bordje. Hoeveel kilometer ik gelopen had, stond er niet op, maar in ieder geval wist ik dat ik op de juiste weg liep. De wind nam weer venijnig toe en even later striemde een helse ijskoude hagelbui minutenlang mijn gezicht. Na een uur en 10 minuten kwam de 2e drinkpost; ook zij hadden geen enkel idee hoeveel kilometer ik al gelopen had, maar even later stond aangegeven dat ik nog maar 4 kilometer hoefde. Vervolgens kon het aftellen beginnen. Drie kilometer; nog ietsje versnellen. Twee kilometer; nog een fractie sneller. Nog één kilometer... 500 meter... en euh... Tja. Ik ben eigenlijk een ontzettend ouderwetse loper die graag weet wanneer hij de finish bereikt heeft. Ik zag wel een finish, maar die was voor een heel andere loop; de varioloop (een tijdmetering waar fanatiekelingen 6 uur lang rondjes van anderhalve kilometer kunnen lopen; dat zal vast ook ontzèttend leuk zijn). Mijn parcours was in ieder geval ten einde, want er stond een slagboom waar ik onderdoor moest om naar mijn auto te kunnen. Geen laurierskrans, geen medaille, zelfs geen Miss Wijdewormer die me warm in haar armen zou sluiten. De plaats waar twee koffiedrinkende heren me vriendelijk vertelden waar de kantine was, moest wellicht het hoogtepunt van het parcours voorstellen: de FINISH. - eric


  Date: Thu Mar 10 19:34:38 2005

  text = Misschien meer wat voor de babbelbox: Om je neus omhoog te houden als arrogante mannen je inhalen......Als reparatie-setje voor (sport?)b.h's.....afzakkende onderbroeken....reservestring....of toch voor het paardestaartje? Edith


  Date: Thu Mar 10 18:15:18 2005

  text = Voor de boekenrecensent een cliché. Voor mij echter nog niet en derhalve wellicht een stomme vraag: waar heeft een vrouw tijdens het lopen een elastiekje voor nodig? Om propjes naar agressieve mannen te kunnen schieten? - eric


  Date: Thu Mar 10 18:02:50 2005

  text = Voor het boekenhoekje; een recensie. Groet, Renzo 10-03-2005 8. Hardloopgids voor dummies (AD) http://www.ad.nl/artikelen/Sport/1110351135181.html Ook vrouwen moeten leren hardlopen. Daarom heeft Sam Murphy een speciale loopgids voor vrouwen geschreven. Een boek vol praktische tips voor de beginnende hardloper. Van kleding tot trainingsschema's, van cooling-down tot voedsel en van drinkgerei tot hartslagmeter. Veel komt aan bod in dit zelfhulpboek op weg naar een betere conditie. Dat is alleen wel waar het aan schort. De Loopgids voor Vrouwen had beter hardloopgids voor dummies genoemd kunnen worden. Het boek staat vol met informatie voor beginnende hardlopers die op een heldere manier is opgeschreven. Maar waar een boek voor hardloopsters over zou moeten gaan: vrouwen dus, komt maar weinig aan bod. Veel verder dan een hoofdstuk over lopen tijdens de zwangerschap en de overgang plus wat clichés (Vermijd donkere paden. Zet een zonnebril op om oogcontact met tegenliggers te vermijden. Neem een extra tampon en elastiekje mee. Schrijf de route die je wilt lopen van te voren uit. Net bevallen? Ga een rondje joggen met de kleine spruit in de kinderwagen.) komt de Engelse journaliste Murphy niet. Natuurlijk word je ook overspoeld met korte reacties van lezeressen ('Vrouwenpraat') die vertellen over hun loopervaring. Maar al vlug beginnen deze Sue's, Fiona's en Ellen's over het verbeteren van hun PR en het trainen van snelheid. Iets waar de lezer, de beginnende hardloopster, nog niet eens aan durft te denken. Die houdt zich bezig met vragen als: hoe kom ik af van die steken in mijn zij? Zal het ooit lukken om 20 minuten achter elkaar door te joggen? En: hoe erg zal de spierpijn morgenochtend zijn? Ook daar geeft Murphy antwoord op. Daarom is het lezen van de Loopgids voor Vrouwen best de moeite waard. Loopgids voor Vrouwen Sam Murphy Forum 175 pagina's ISBN 90-225-4038-3


  Date: Wed Mar 9 20:43:30 2005

  text = 'In een vorig leven' was ik technicus in het Bimhuis. Intussen heeft het Bimhuis een nieuw onderdak gekregen. Een vast onderdeel van het programma is 'DJ PHIL', een vrij toegankelijke dansavond, na 24.00. De eerstvolgende is op vrijdag 25 maart. Iets voor de loopgroepertjes ? DJ PHIL /Jasper.


  Date: Wed Mar 9 09:38:04 2005

  text = Aanstaande zondag is er een trainingsbijeenkomst. Plaats: bij mij thuis (de kantine in de Hogendorphal is helaas dicht wegens plotselinge vakantie). Waarom: om inspiratie en informatie op te doen. Tijdstip: van 15.00 uur tot 17.00 uur. Programma: onder andere een verhaal van Bart met adviezen en weetjes over hardlopen. Ook is er mogelijkheid om vragen te stellen aan hem - Bart is behalver hardloper en hardlooptrainer ook fysiotherapeut. Het programma is tot ongeveer 16.00 uur; dan kunnen we wat napraten of je besluit weer te gaan. Als je wilt komen, laat het me dan weten zodat ik ongeveer weet hoeveel mensen er komen. Maar laat je natuurlijk niet weerhouden om spontaan te komen, iedereen is zeer welkom. Adres: Luzacstraat 68 (een straatje tussen de Kempenaerstraat en de van Bossestraat) telefoon: 6867037 of 0641255027./Joke.


  Date: Tue Mar 8 22:57:34 2005

  text = De training vanavond: warming up naar de hoek begraafplaats; wat losmaakoefeningen. Dan een rondje zandstort om los te lopen voor de stretchoefeningen. Vreemd: op de terugweg zag ik dat het rondje was geblokkeerd door allemaal hekken. Het drong niet tot me door, maar thuis aan de keukentafel bedacht ik me opeens hoe iedereen dan gelopen was. Over de hekken geklommen? Een lange ronde? Jeroen wist het ook niet, die was bij mij gebleven. Heel vreemd maar goed. Na kort stretchen gingen we op pad voor stille één minutenloopjes: steeds een minuut hardlopen zonder praten, en na het fluiten weer terug naar de staart van de groep. Bij het tegelpad aangekomen zijn we naar het voetpad vóór het balastingkantoor gegaan voor wat loopoefeningen. Natuurlijk ook de Olympische Finish. Weer terug bij het tegelpad de groep gehalveerd: één groepje een rustig rondje om het Sloterdijkkerkje, de andere groep beenoefeningen. Ik was een beetje streng omdat ik de aandacht wilde: ik wilde de squats met aandacht doen, niet op routine om meer kwaliteit in de uitvoering te brengen. Twee belangrijke aandachtspunten: grote tenen in de grond duwen om scheenbenen te ontzien en schouderbladen laag in de rug houden. Dan: in 4 molentjes terug naar de bushalte. Na wat gewandel weer terug naar de kinderboerderij. Een grote opluchting dat de hardloopgroep in het park is: daar kan niemand aankomen. Want er is veel te doen in de Hogendorphal om lessen daar weg te bezuinigen./Joke


  Date: Tue Mar 8 11:33:55 2005

  text = Zaterdag 12 maart 2005 organiseert toerclub DTS uit Wijdewormer een trimloop met de volgende afstanden: 5-11-17 en 23,5 km. Het parcours wordt het Rondje Neck genoemd. Het gaat over polderwegen (asfalt). De start is om 10:00 uur nabij de wielerbaan van DTS. Inschrijfkosten: 2 euro. Ik ga er heen, met de auto. Wie wil er mee (en dan ook meerijden)? Wilma. Zie voor meer info www.toerclubdts.nl -dts lopen-trimloop


  Date: Mon Mar 7 19:25:21 2005

  text = Heel handig dat Map 24. Nu weet ik niet alleen precies hoeveel meter het is van mijn huisdeur tot de kinderboerderij, maar ook hoeveel kilometer ik liep tijdens die mooie winterse route waar ik zowel Edwin, Sandra, Sjaak, als Wilma niet tegenkwam. - eric


  Date: Mon Mar 7 16:38:30 2005

  text = Naar aanleiding van een vraagje van Wilma over hardlooproutes op het internet kwam ik bij de site van map 24. Daar kan je heel goed begin en eindpunten van routes opgeven, als optie erbij dat je niet over snelwegen wilt, etc. Er zit ook een liniaalfunctie in waarmee je zelf je route heel precies kan doormeten. Ook je loopafstand van huis naar de plaatselijke super/kroeg. Want dat is natuurlijk ook training. De site is te vinden via http://www.nl.map24.com Ik heb een beschrijving ervan + wat schermprinten even op mijn site gezet voor een snelle indruk van de mogelijkheden. Daar kom je via http://home.tiscali.nl/wr12103/lopen/map24_demo.htm Groetjes/Sjaak


  Date: Sun Mar 6 21:55:16 2005

  text = Er is inderdaad iets te veel gelopen door mij. Met die sneeuw kan alles ineens veranderen. Bedoeling was de trappenbergloop (foto's) http://home.tiscali.nl/wr12103/lopen/trappenberg.htm van 15 km en dan zondag flevoloop van 10 km. Deze is afgelast, toen Twiskeloop van 16 willen doen, ook afgelast. Bleef over het aanbod van Wilma. Maar het is goed geweest om eens diep te gaan. Dan weet je voor de marathon in april waar je ongeveer staat. Joke, de 13.2 was inderdaad inclusief een paar honderd meter omlopen vanwege sneeeuw. Het pad van de kortste route hebben we niet genomen, dus je 13 en nog wat klopt/Sjaak


  Date: Sun Mar 6 19:39:23 2005

  text = Mmmm Sjaak, volgens mij heb je wat te veel hardgelopen dit weekend. Je zag me inderdaad op Sdijk. Ik vertrok daar om 11.55u om r weer om 13.45u aan te komen. Er was 1 VIP mij voor en 1 VIP mij na. Eén van beide was Eric. De één heb ik helemaal niet gezien en de ander eigenlijk ook niet. Er zijn vandaag in totaal twee mensen met de trein naar Swoude gegaan! Het verschil was een trein, oftewel een half uur. Ik loop het ‘normaal’ in ongeveer 1 uur en twintig minuten. Dit keer liep ik langzamer. Onderweg heb ik nog wat getreuzeld... . Sneeuwbal gegooid naar mezelf(*). Ik heb jou gezien. En Wilma. Ik en de andere loper kregen een snoepje van Wilma. Dit was een bericht van Sandra. En dat kan niet iedereen schrijven.


  Date: Sun Mar 6 16:50:03 2005

  text = Hoi Sjaak, je meette een afstand van 13,2 km naar Haarlem Spaarnwoude. Was dat vanaf de kinderboerderij? En de kortste weg heen? Ik had laatst een afstand van 13 km en 30 meter gemeten met de Garmin Forerunner. Dat was de kortste weg, en dan tot Sloterdijk. Dan heb ik wel een behoorlijk stuk tekort gemeten. Leuk, naar Zandvoort lopen! Wil ik ook weleens doen./Joke.


  Date: Sun Mar 6 15:32:07 2005

  text = Het was inderdaad weer druk op de route tussen station Sloterdijk en Spaarnwoude. Ondergetekende en Wilma zijn vanaf Sloterdijk naar zandvoort gelopen. Inderdaad de iets betere wegen uitgezocht. Na de 15 km door de sneeuw van gisteren wilde ik het rustig aan doen. In zandvoort de trein terug genomen. Op station Sloterdijk troffen we Sandra en iets later Eric aan. Die hadden eerst getreind naar Spaarnwoude en daarna terug gelopen. Nog even geklokt met de GPS. Bij Spaarnwoude was de stand 13.2 km. Zandvoort is bijna 27 km. (inclusief de sprint naar het perron/Sjaak


  Date: Sun Mar 6 12:40:11 2005

  text = Dag Sandra, 10 uur was ook voor mij een ongunstig tijdstip; niet te vroeg zoals in jouw geval, maar te laat... Om 9.15 vertrok ik dan ook al lopende richting Spaarnwoude. Toen ik daar een klein uurtje later aankwam, besloot ik een route terug te lopen waarop de kans het grootst was, dat ik Wilma en de andere meisjes en jongens tegen zou komen (ik stelde me de tranen van blijdschap in de vermoeide ogen van de mij tegemoetlopende Westerparkers al voor, op het moment dat ze me zouden herkennen). Door mijn gebrek aan psychologisch inzicht heb ik ze niet gezien: ik dacht namelijk dat deze door de wol geverfde lopers de mooie, zwaardere en (in)spannende afslag richting Spaarnwoude door de sneeuw zouden verkiezen boven het gemakkelijke schoongeveegde fietspad parallel aan de weg. Helaas ben ik ze niet tegengekomen... De route en het weer was prachtig! De wegen waren overal goed schoongeveegd, behalve die vreselijk gevaarlijke ijsbaan in het Westerpark. - eric (ps: wel gaan lopen Sandra, want het is heerlijk!)


  Date: Sun Mar 6 11:04:46 2005

  text = 10 uur niet gehaald... Heeft iemand zin om met mij om 12 uur of half een naar Spaarnwoude te treinen en terug te lopen? Of zoiets. /Sandra 0645048434


  Date: Sat Mar 5 23:12:22 2005

  text = Al die loopverhalen en al die sneeuw! Dan zit ik hier toch maar een beetje lui te zijn in zonnig en best wel warm LA, ernstig uit te dijen als gevolg van oreo-koekje en Lay's stax... (Grapje.) Maar ik mis het lopen wel (travelling light, dus geen schoenen). Dit weekend misschien maar een poging doen mijn conditie enigszins op peil te houden, door te gaan skaten. Tot over een week! / Sheila


  Date: Sat Mar 5 17:47:25 2005

  text = Marleen, je moeder heeft vermoedelijk alleen maar gewerkt en daar nooit gewandeld. Er is daar wel degelijk een berg. Vandaag drie maal die berg bedwongen. De trappenbergloop is een heel mooi parcour Rondjes van 5 km alleen maar door bos en heide. Het was wel glad dus een extra training voor de enkels. Ik had de route van Internet gehaald maar dat bleek naar de loopbaan van AV Zuidwal te leiden. De Trappenbergloop was aan het andere eind van het dorp. Na enig zoeken en vragen kwam ik er eindelijk. Snel omgekleed en naar de startlijn. Ik startte zo’n 7 minuten later dan de anderen dus kon ik mooi tellen hoeveel ik er per ronde in zou halen. Na de eerste ronde had ik er 7, na de tweede stond de teller op 24 en na de derde haalde ik net op de streep nummer 31 in. (Eigenlijk 30 want een iemand die ik in de eerste ronde inhaalde ging ik in de derde ronde nog een keer voorbij. Met een tijd van 1:17 best tevreden, vooral gezien de gladheid.


  Date: Sat Mar 5 13:43:46 2005

  text = Ik dacht, ik noem maar een naam en de echte schrijver staat vervolgens misschien wel op. Sjaak, proficiat. Greta


  Date: Sat Mar 5 03:20:59 2005

  text = Ik beken, dit sfeerverslag was van mijn hand /sjaak


  Date: Fri Mar 4 20:31:55 2005

  text = Ik dacht eigenlijk dat iemand anders het stukje had geschreven./Joke


  Date: Fri Mar 4 17:15:03 2005

  text = Sandra, je hebt een pracht van een sfeerverslag van onze donderdagavondtraining geschreven! Ik hoop in de toekomst op meer van dergelijke verhalen van jouw hand. Allen een goed weeken.Greta


  Date: Fri Mar 4 16:53:36 2005

  text = Hoi Sjaak, gaat de Trappenbergloop morgen wél door?/Joke


  Date: Fri Mar 4 14:55:10 2005

  text = Stond mijn browser dus al een aantal uren stil op "loopje.nl" Post ik vorig bericht en wordt de pagina ververst met de laatste berichten. Hierbij vervalt dus mijn vorig bericht. Dan maar proberen met de fiets om 10:00 uur bij de kinderboerderij te zijn/Sjaak


  Date: Fri Mar 4 14:50:22 2005

  text = Plannen waren Flevoloop maar ben net opgebeld door organisatie dat het niet door gaat. Dus dan maar een alternatief: Twiskeloop zondag a.s.: Ik ga met de auto. Wil je meerijden, sta dan hoek haarlemmerweg/vhallstraat klaar om 10:15 uur. Groet, Sjaak PS. hardlopen in de sneeuw is heerlijk, zachte ondergrond en een schitterende omgeving. Mail even naar sjaak.boon@worldmail.nl dat je mee wilt rijden. Want als niemand mee wil rijden pak ik de Y tunnel/Sjaak


  Date: Fri Mar 4 13:04:26 2005

  text = Voor wie de halve marathon van Utrecht wil lopen maandag 28 maart op de 2e paasdag: je kunt alleen voorinschijven; tot en met 6 maart is dat mogelijk. Zie de link op de homepage. Jeroen, Wilma en ik gaan er zeker heen./Joke


  Date: Fri Mar 4 12:18:15 2005

  text = Oproep voor een duurloop zondag 6 maart a.s: nu de Twiskeloop niet doorgaat, wil ik naar station Spaarnwoude lopen, vlak hiervoor kun je rechtsaf richting Spaarnwoude. Met een lus door dit natuurgebied wil ik dan terug. Ik ga er vanuit dat dit een ronde is van ongeveer 25 km. Wie gaat er mee? Verzamelen bij de kinderboerderij om 10:00 uur, Wilma PS. Degene die deze afstand iets te ver vinden, kunnen ook klaarstaan bij station Sloterdijk. Dat scheelt weer 2x2km. vanaf de kinderboerderij.


  Date: Fri Mar 4 11:30:10 2005

  text = Op de website van de Twiskemolenloop: "Na de hevige sneeuwbuien van afgelopen woensdag en de aanhoudende vorst (en wat ons nog te wachten staat), heeft het Twiskemolen Team besloten om de 150e Twiske Molenloop niet door te laten gaan." Wat jammer. - eric


  Date: Fri Mar 4 08:43:03 2005

  text = Hoi Wilma, Ik wil graag met je meerijden zondag naar het Twiske en Brynley waarschijnlijk ook. Heb je nog 2 plekjes over? Tot dan, Jantien


  Date: Thu Mar 3 23:05:42 2005

  text = Het was vreselijk. Bij een blik naar buiten bleek geheel Amsterdam onder een witte laag van hoe heet dat spul ook al weer te liggen. Fietsen bleek geheel onmogelijk. De wegen waren totaal onbegaanbaar richting Westerpark. Hoe ik er gekomen ben is me nog steeds een raadsel. Bij de kinderboerderij alleen Joke en Mark. Na lang wachten kwamen er ver over tijd nog een paar mensen. De rest heeft het blijkbaar niet gehaald. Richting begraafplaats. De kou was te snijden. Het lopen over de bevroren wegen niet te doen. Ondanks de verwoedde poging van Joke s'middags om het pad aangeveegd te krijgen. Maar hier trof zij een element welke sterker was. Tot overmaat van ramp was de Coentunnel wegens instortingsgevaar door het dikke pak sneeuw wat er op lag afgesloten en werd al het verkeer door de politie langs de begraafplaats omgeleid. Joke loste dit op door ons korte sprintjes van een paar seconden te laten trekken net tussen de auto's door. Op een gegeven moment leek het wel oorlog. Een alarmsysteem van een auto was vastgevroren waardoor deze een eigen leven ging leiden. Op dit geluid kwamen politiehelikopters vermomd als eenden over om de boel te controleren. Tegelijk ontruimde ze ook nog even wat aardige mensen. Gewoon omdat alles zo onwezenlijk was. En wij maar rennen en rennen terwijl de wegen steeds gladder werden. Joke beloofde ons regelmatig terug te fluiten maar omdat we allemaal oorwarmers op hadden heeft niemand ooit een fluitje gehoord en bleven we maar lopen en lopen. We kwamen ook nog Andries tegen, die had nieuwe schoenen gekocht, vroeg of hij ze even buiten mocht uitproberen, was bijna uitgegleden, hierdoor de richting kwijt en al hopeloos de hele dag op zoek naar die winkel. Toen kwam er iemand met een onsamenhangend verhaal over sterren. Dat er eentje Orion heette. En dat je via die sterren de schoenenwinkel weer terug kon vinden. Of zo iets. Er waren ook sterren die heel snel van links naar rechts bewogen maar dat bleken dan weer vliegtuigen van Schiphol te zijn die vanwege gladheid rondjes over de stad moesten blijven vliegen. Kortom het was weer zo’n doodgewone saaie training waar bijna niets gebeurde. We weer net als altijd een stukkie moesten lopen en dan weer terecht kwamen bij een of andere kinderboerderij waar ik trouwens nog nooit kinderen heb gezien. Maar ja. Als er nu volgende week nog sneeuw ligt dan allemaal niet komen hoor. Want er is niks aan


  Date: Thu Mar 3 21:09:19 2005

  text = Vanavond fietste ik naar de kinderboerderij. Bij het park aangekomen trof ik een gladde ijsbaan aan, zover ik zien kon. Naar de Postbank joggen was alvast geen optie. Het was een beetje licht in het park, ook door het schijnsel van de sneeuw. Mark kwam als eerste aangefietst. Sjaak kwam vlak daarna, en toen nog Wilco, Eric, Greta en Sandra. We gingen op pad naar de hoek begraafplaats. Vanaf daar steeds een minuut joggen en omkeren en proberen om in precies een minuut op het begin uit te komen. Dat deden we 3x, en toen hetzelfde met 30 seconden heen en terug. En af en toe wat minder tijd om terug te komen. We hadden een mooi uitzicht op de Orion, zoals altijd in deze tijd van het jaar. Toen was het tijd om weg te gaan bij de hoek begraafplaats want er reden auto's af en aan. Met 2 minutenloopjes richting het kerkje van sloterdijk waar we Andries tegenkwamen. En toen weer terug. Het was prima te doen om te lopen./Joke.


  Date: Thu Mar 3 14:29:55 2005

  text = Inderdaad is hardlopen in de sneeuw heerlijk, vooral als het een laagje onbetreden poedersneeuw is. Maar ik kan niet garanderen dat dat ook het geval is vanavond. Stukken met aangestampte sneeuw kunnen glad en glibberig zijn. Het buitensporten zorgt nogal eens voor verrassingen! Eén loper mailde me net met de mededeling: "Misschien ben ik wel een van die die-hards die er vanavond bij is (tenminste wanneer ik het zonder beenbreuken red tot de kinderboerderij)." We zullen zien..../Joke


  Date: Thu Mar 3 09:28:36 2005

  text = Twiskeloop zondag a.s.: Ik ga met de auto. Wil je meerijden, sta dan achter het CS klaar om 10:00 uur. Groet, Wilma PS. hardlopen in de sneeuw is heerlijk, zachte ondergrond en een schitterende omgeving. Heb zelf gister hardgelopen en het was echt genieten.


  Date: Thu Mar 3 08:51:20 2005

  text = Het zal vanavond ijskoud zijn en er ligt een pak sneeuw. Dus ik kan me voorstellen dat veel lopers betere tijden afwachten. Ikzelf zal er zeker zijn, wie weet zit er een rustig duurloopje in. Ik zie wel wat en wie ik aantref./Joke


  Date: Thu Mar 3 01:17:13 2005

  text = Wat doen we vanavond (donderdag)? De kou is totaal geen probleem. Daar kan je je op kleden. Maar de gladheid en onbegaanbaarheid van de paden...... Gaan we er voor of blijven we thuis. Juf??????/Sjaak


  Date: Wed Mar 2 21:36:41 2005

  text = zondag is de sneeuw misschien wel weer gesmolten. Als het pad open ligt durf ik ook wel een 2e halve marathon, anders is 16 miscchien wel genoeg. /Frank.


  Date: Wed Mar 2 14:53:06 2005

  text = Complimenten voor iedereen die dinsdag meetrainde. Ik vond het heel erg leuk om te zien met hoeveel inzet er ondanks de kou werd getraind. Accent van de training lag op techniek, aandacht voor coordinatie en ademsteun...: Let eens op hoe hoog je stem klinkt tijdens het lopen en probeer hem bewust omlaag te brengen, van je borst naar je buik. Je buik kan als een perfecte blaasbalg dienen, en je brengt meer rust in je lopen. Gisteren was het best lachwekkend om gezamelijk en heeeel overdreven dit te oefenen. Hihi - hoog - haha - lager - hoho... Groetjes Stephan


  Date: Wed Mar 2 12:19:08 2005

  text = Hup Eric, een halve kan best, Schoorl is al weer lang geleden! Wilma, Andries en ik gaan een 30 doen in verband met de marathon in Rotterdam. Van anderen weet ik niet of ze meedoen. Gert Jan


  Date: Wed Mar 2 12:14:38 2005

  text = De training gisteravond: met 19 lopers was het rustiger als anders, net als de hele vorige week. Dinsdag altijd meer vrouwen dan mannen, dit keer 11 om 8; op donderdag altijd meer mannen, afgelopen keer 8 om 2. Dus geen fifty-fifty opkomst die er van de zomer steeds was. Stephan gaf de training. Eerst wat oefeningen bij de gasfabriek, dan naar het stadsdeelkantoor. Weer oefeningen en dan in 2 stukken met een negatieve split naar de hoek begraafplaats voor de legendarische loopscholing van Stephan. Van hoog huppelen naar ver en hoog huppelen en dan kaatssprongen met kort grondcontact. Ook wat versnellingen natuurlijk, en er waren nogal wat mensen die op de korte baan wat kunnen laten zien. Waar ikzelf vrij gemoedelijk mijn tempootjes doe waren er een paar die voorbij vlogen. Er zijn dus nogal wat lopers in de groep met affiniteit voor het korte snelle werk, en juist in een groep is dat leuk om te doen. Vanaf de hoek begraafplaats naar het natuurpad (of tegelpad) 2 aan 2 met als opdracht eerst 'gewoon' joggen en dan met een snellere pasfrequentie. Dus kleinere snellere stappen en op hetzelfde tempo blijven lopen. Stephan zei dat de groep heel stil liep. Ik liep met Sjaak en de oefening ging ons vrij goed af. Prettig om een langer stuk te doen. Ik heb niet om me heen gekeken hoe het de anderen verging want ik moest wel m'n hoofd erbij houden. Dan een rondje souplesselopen om het sloterdijkkerkje en terug naar de kinderboerderij voor een cooling down. De training was omgevlogen. Lopen met handschoenen en das beviel me zeer, dat had ik vorige week al moeten doen. Afgelopen donderdag had ik ook al wat oefeningen gedaan met pasfrequentie/paslengte maar dan over een korter stukje. Stephan durft het aan om de groep dit over langere stukken te laten doen, heel goed. Toevallig was ik laatst met iemand wat heen en weer aan het mailen over dit onderwerp (pasfrequentie en paslengte dus) en Jasper heeft hier ook altijd een visie over. Tijd om daar in de volgende nieuwsbrief aandacht aan te besteden./Joke.


  Date: Wed Mar 2 10:40:35 2005

  text = Aanstaande zondag wil ik voor 't eerst aan de Twiskemolenloop deelnemen (waarschijnlijk 16 km, maar misschien weer eens de 21 km). Er zijn ook andere afstanden (van 1,5 tot 30 km). De start is om 11.00. Zijn er nog meer lopers die dit op het programma hebben? - eric


  Date: Mon Feb 28 20:39:01 2005

  text = Mooie stukjes, Greta. Vind ik leuk om te lezen. //sandra


  Date: Mon Feb 28 09:49:30 2005

  text = De 99 kinderen van 'bedelaar' Kipchoge Keino door Rob Velthuis Kipchoge Keino is zonder twijfel de grootste sportman die Kenia heeft voortgebracht -als kampioen en als mens. In die eerste hoedanigheid wees hij zijn land de weg naar de huidige status van grote atletieknatie. Als herinnering daaraan is in Eldoret het Kipchoge Keino Stadion gebouwd. Liever had hij gehad dat zijn daden als sociaal mens navolging vonden. ,,Atleten komen en gaan'', relativeert hij. ,,Maar afgezien van wat landbouwgoederen wordt in dit land niets geproduceerd.'' Keino wordt bewonderd om zijn volharding. Hij nam deel aan de Spelen van 1968 ofschoon doktoren hem dat streng hadden afgeraden vanwege galstenen. Tijdens de tien kilometer zeeg hij even van pijn ineen; toch finishte hij als vijfde. De vijf kilometer bracht hem zilver, de 1500 meter won hij zelfs. Vier jaar later voegde Keino daar op die afstand zilver aan toe en triomfeerde hij op de steeplechase. Toen al kwam hij op voor zwakken. Keino was de 'bedelaar'; overal peuterde hij geld los om landgenoten in Europa en de VS aan de start te krijgen. En nog luidt zijn levensmotto: ,,We delen alles wat we hebben.'' Sportief succes kon destijds maar beperkt in geld worden omgezet. Wat de bijna ongeschoolde, in armoede opgegroeide Keino met lopen verdiende belegde hij; als politieman verdiende hij de kost. Nu geniet hij aanzien als IOC-lid en eigenaar van een boerderij, theeplantage en winkel. Toch leeft hij sober. Dat hangt samen met een opmerkelijk initiatief. Samen met zijn vrouw Phyllis trekt hij zich het lot van dakloze wezen aan. Dertig jaar geleden adopteerde het echtpaar, dat zeven eigen kinderen heeft, hun eerste kind. Nu staat op de Kazi Mingi (=veel werk) farm nabij Eldoret een gebouw aan het woonhuis voor 92 wezen. In het centrum met twintig kamers, grote keuken en bibliotheek vinden zij de basisvoorwaarden voor hun opvoeding: ,,Liefde, onderdak en onderwijs, zodat zij straks zelfstandig verder kunnen'', aldus Keino, die als baby zijn moeder verloor. Ook staan op de farm twee huizen voor atleten uit buurlanden die Keino traint. Dat de voorzitter van het nationaal olympisch comité zo zijn eigen land concurrentie kan aandoen, deert hem niet. ,,We zijn allemaal broeders en zusters.'' Het weeshuis bedruipt zichzelf. Een windmolen pompt water op uit een bron; vee zorgt voor melk en vlees; groenten en fruit worden verbouwd en er wordt zonnebloemolie gemaakt. Het probleem van de studiekosten is opgelost door stichting van de Kipkeino Primary School, die dankzij steun van IOC en een Duitse autofabrikant en bank over moderne middelen beschikt. Rijke ouders betalen ruim voor het onderwijs van hun kinderen; de wezen kunnen gratis terecht. Het aanvankelijk anonieme werk van Kipkeino kreeg brede erkenning toen het twee jaar geleden door zijn lidmaatschap van het IOC bekend werd. In 2003 werd hij door de Unesco voor zijn sociale werk onderscheiden met de Willi Daume-medaille. Copyright: Trouw Tot zover. Greta


  Date: Mon Feb 28 09:47:04 2005

  text = Sport, zaterdag 26 februari 2005 Tergat kent de honger door Rob Velthuis Paul Tergat verloochent zijn afkomst niet. Als arme scholier maakte hij dankbaar gebruik van de maaltijden waarvan hij door het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties werd voorzien. Nu is hij een van de VN-ambassadeurs in de strijd tegen honger. Tergat is de man die op de atletiekbaan adembenemend gevechten aanging met die andere grootheid, de Ethiopiër Haile Gebrselassie. Zijn staat van dienst mag er zijn, met vijf wereldtitels crosscountry en wereldrecords op de tien kilometer en hele en halve marathon. ,,Nu ik wereldbekend ben, stel ik me vaak de vraag of ik zonder die maaltijden ook zo'n succesvolle atleet zou zijn geworden. Want in die belangrijke fase van mijn leven stelde dat voedsel me in staat fysiek en mentaal te groeien.'' Tergat is een bescheiden man, die graag in de anonimiteit blijft. Op die wijze stelt hij geld beschikbaar voor de opvang van straatkinderen in Nairobi. Met zijn achtergrond vindt hij het echter vanzelfsprekend dat hij nu voor de VN naar buiten treedt. ,,Het voedselprogramma heb ik in mijn jeugd als grote opluchting ervaren. Ik begrijp hoe moeilijk het is om je met een lege maag ergens op te concentreren. Daarom is het belangrijk dat ik mijn roem gebruik om minder fortuinlijken te helpen.'' Copyright: Trouw En er komt nog een artikel. Greta


  Date: Mon Feb 28 09:44:56 2005

  text = Sport, zaterdag 26 februari 2005 De eerste van duizend stappen door Rob Velthuis Sport kan zoveel meer zijn dan amusement, een beroep of een commercieel product. Trouw ging voor een serie in Ghana en Kenia op zoek naar raakvlakken met het maatschappelijk leven. Kipchoge Keino vangt dakloze wezen op, Simon Biwott sticht een school en Paul Tergat strijdt tegen hongersnood. Simon Biwott (34) was marathonloper van beroep -hij kan het weten: ,,Zelfs duizend stappen beginnen met de eerste.'' Trots staat de Keniaan voor zijn eersteling, de school die hij net buiten Eldoret heeft gesticht. Hij wil met zijn kapitaal iets terugdoen voor de maatschappij. Over zijn sociale status bestond al geen twijfel. Die kostte de oud-winnaar van Rotterdam in 2001 de wereldtitel. Vlak voor de finish dreigde medevluchter Abera verkeerd af te slaan; Biwott wees hem de weg naar de triomf. Spijt? ,,Nee, ik geloof niet in spijt, wel in eerlijke sport. Ik had niet gewild dat men had gezegd dat ik had gewonnen dankzij een fout van een ander. De victorie hoort iedereen toe, niet slechts de gelukkigste. De eindsprint was historisch, zei iedereen. Ik ben blij daarvan deel uit te hebben gemaakt.'' Dit sportieve deel van het verhaal vertelt Biwott in een ziekenhuiskamer. Tijdens de fotosessie bij zijn school hoort hij van de lichamelijke ongemakken die bij de verslaggever tot vertraging hebben geleid. Bezorgd komt hij poolshoogte nemen. Enkele dagen later staat hij met ontvangstcomité klaar voor een rondleiding door de Livingstone School (,,Onderwijs is als een levende steen die staat voor onverwoestbaarheid en groei''). Er is geen ontsnappen aan, alle acht klassen worden bezocht. Van klein tot groot springen de leerlingen in de houding. Door de wanden van houten planken is de verwelkoming in de aanpalende lokalen te horen. De fraai gekleurde school is ruim, herbergt 230 leerlingen, maar is eenvoudig van opzet. Biwott kocht het perceel en betaalde de bouw. De gemeenschap draagt bij in de personeelskosten. ,,Anders is over vijf jaar mijn geld op en kunnen we sluiten.'' En Biwotts droom ziet er op die termijn ambitieus uit. ,,Ik heb grote plannen, maar je moet ergens starten. Ik wil dit uitbouwen tot een grote school in een stenen gebouw. Er moet een zwembad komen, en andere faciliteiten voor recreatie. Voor de bevolking wil ik een grote bibliotheek. We leven in een kennismaatschappij, maar we hebben hier slechts een kleine bibliotheek die niemand kan vinden.'' Biwott wil er naslagwerken over de grote kampioenen van zijn land. Zijn ultieme droom is een opleidingscentrum voor trainers. Hij vreest dat Kenia zijn vooraanstaande positie in het lopen dreigt te verliezen door gebrek aan theoretische kennis. Nu promoot Biwott basisonderwijs. Hij had zelf zijn carrière aan een studie willen koppelen, maar daar is het niet van gekomen. ,,In Kenia zijn niet genoeg scholen, en de scholen die er zijn hebben onvoldoende faciliteiten. De overheid kan daar niet alleen voor zorgen. Ik reken mijzelf tot de mensen die de regering nodig heeft voor hulp.'' Biwott ziet voor de ontwikkeling van Eldoret een rol voor de topatleten. Hij wijst op Kipchoge Keino, die een weeshuis stichtte. ,,Velen zullen volgen op verschillende gebieden.'' ,,Keniaanse atleten zijn de afgelopen jaren veranderd, zij kunnen met hun geld en als voorbeeld in onze maatschappij iets moois creëren. Nog niet zo lang geleden woonden slechts enkelen in Eldoret, nu vestigt iedereen zich hier. Zij participeren in de ontwikkeling van de stad door het bouwen van commerciële gebouwen. Wij hebben jarenlang over de wereld gereisd, en daar gezien dat de ontwikkeling van een land in de steden plaatsvindt.'' Copyright: Trouw Tot morgen, Greta


  Date: Sun Feb 27 19:15:38 2005

  text = Geen kaartje dus. -- Intussen heb ik mij beziggehouden met een patattabel . Zodat iedereen die vandaag gelopen heeft kan opzoeken op hoeveel zakjes patat ie recht heeft. /Jasper.


  Date: Sun Feb 27 18:59:38 2005

  text = Name : Sjaak Boon Category : Semi Marathon au Coeur de l'Ardenne Type : Individual Entry Price : € 11.50 Volgens mij de eerste die zich heeft ingeschreven voor de Ardennnen ;-)


  Date: Sun Feb 27 18:16:31 2005

  text = Terwijl Greta, Joke Frank en Sheila hun duurloop deden hebben Andries en Sjaak de Middenmeerloop gelopen. ff 10 km beuken. De wegen waren wel wat glad maar het was goed te doen. We zijn beiden onder de 50 minuten geeindigd. Andries ietsje sneller ;-) Nog een tip voor schoenen: zorg dat je minimaal twee paar schoenen hebt en wissel ze af. Een loopschoen gaat ongv 1000/1500 km mee. Daarna kan je ze nog een tijdje gebruiken op zachte ondergrond zoals strandloopjes en dergelijke. En omdat ze dan toch oud zijn mogen ze smerig worden. Koop dus eigenlijk een extra paar halverwege de levensduur van je schoen. Het afwisselen is beter voor je schoen (en geuren) maar ook voor je voeten. Je loopt net iets anders wat variatie geeft. Mijn schoonmaakritueel is: wegzetten als normaal (niet bij de kachel) en als de modder hard is de harde borstel erover. Het aanwezige leer heeft hier niet van te lijden. De GPS van Joke heeft geen routeplanner en kan dus ook niet van die mooie kaartjes (inclusief straten) maken. Volgens mij kan Joke wel met haar Forerunner een track opnemen (Dat is bij mijn GPS de gele lijn). Zij kan die echter niet overzetten naar een PC omdat de Forerunner101 een PC aansluiting mist. Renzo, vertrek vanaf mijn huis. Mijn emailadres is sjaak.boon@worldmail.nl Mail ff jouw adres dan stuur ik je een routebeschrijving (ook voor de anderen die mee willen rijden) /Sjaak


  Date: Sun Feb 27 17:06:03 2005

  text = Joke, Sjaak wist zo'n mooi kaartje te produceren met z'n gps, van het 3750m rondje. Kan jij dat ook ? /Jasper.


  Date: Sun Feb 27 16:41:49 2005

  text = Vandaag de route Haarlem Spaarnwoude naar Sloterdijk gelopen met GPS, en de afstand die ik meette was 13 kilometer en 30 meter. Maar meer waarschijnlijk is ongeveer 13.2 kilometer. Want: vorige week heb ik de 10 kmroute in het Amsterdamse Bos gemeten, samen met Sjaak. Hij had 275 meer opgemeten. Eerlijk gezegd denk ik dat de GPS van Sjaak erg accuraat is, accurater dan map 24 of kaarten opmeten. En accurater dan mijn GPS. Maar ik denk dat ik mijn Garmin Forerunner 101 nog wat beter kan afstellen; ik ga het uitzoeken, hoewel het verhaal in de Runnersworld niet veel hoop geeft: een nauwkeurigheid van 96 tot 97%, ofwel op 10 kilometer 300 tot 400 meter tekort (één tot twee minuten). Niet nauwkeurig genoeg voor een Coopertest, daar moet ik iets anders op vinden. Wel schijnt de Garmin Forerunner 101 iets nauwkeuriger te zijn dan de Garmin Forerunner 201, waar het artikel eigenlijk over ging. Stephan, bedankt voor tips over schoenen schoonmaken. Inderdaad zal ik de volgende keer mijn schoenen meteen even afspoelen ipv laten drogen met alle modder. Joke. ps heerlijk gelopen met Greta, Sheila en Frank.


  Date: Sun Feb 27 15:34:41 2005

  text = Ik kom thuis en m'n wasgoed is bevroren. Maar zelf ben ik helemaal warmgelopen, wat een mooi stuk zo van spaarnwoude terug naar huis, perfecte voorbereiding voor nog een 1/2 marathon. En met de lente in aantocht wordt deze route alleen maar mooier. Ik verwissel dit stuk graag voor mijn reguliere zondagochtendloop in de desolate westelijke havengebieden. Ben inderdaad wel benieuwd hoe lang 't nou echt is Joke, in echte zelfgemeten tot de laatste pas meegelopen bikkelharde en ijskoude GPS kilometers. /Frank.


  Date: Sun Feb 27 14:43:44 2005

  text = Zondag ijzige wind tegen, of heerlijk windje mee in het zonnetje. Het is maar net welke kant je op gaat. Zag nu pas de foto op het prikbord. Lijkt me nu niet echt het weer voor zo'n blootlopersmarathon. Een oplossing voor de echte doorzetters is in dat geval de enige echte 'willywarmer', gebreid mutsje maatje eierdop. Winnen met een neuslengte verschil krijgt opeens een geheel andere betekenis. Stephan


  Date: Sun Feb 27 14:35:17 2005

  text = Schoenen - getipt en getut: Hoe kan ik mijn schoenen het best schoonmaken en hoe voorkom ik dat ze gaan stinken! Het klinkt allemaal een beetje tuttig, maar een goed paar schoenen is kostbaar dus wil je ze ook onderhouden. Nooit in de wasmachine; wasmiddel kan de schuimlaag tussen het voetbed en de rubberzool aantasten. Het gevolg is verlies aan veerkracht en grotere instabiliteit. Je schoenen op laten drogen (nooit op de verwarming0 en vervolgens kleiresten afkloppen is ook niet zo handig. Tijdens het drogen wordt vocht aan het materiaal onttrokken. Loopschoenen zijn voornamelijk van kunststoffen zijn gemaakt maar hebben wel vaak leren versterkingen - net op de kwetsbare punten. Leer en het garen van de stiksels kunnen uitdrogen. Het gevolg is dat je schoen harder slijt. Beste methode is de natte of blubberige schoenen direkt schoon te maken met wat water, eventueel een zachte borstel en een zachte droge doek. Desnoods en prop kranten in de schoen om de binnenkant te laten drogen. De schoenen zijn zoals gezegd voornamelijk gemaakt van kunstvezel. Dat geeft wel een verhoogd risico op zweetvoeten. De vezels nemen minder vocht op dan natuurlijk materialen. Door de inspanningen tijdens de training transpireer je juist meer. Zaak om ze regelmatig te luchten en bij voorkeur alleen te gebruiken waarvoor ze zijn gemaakt. De levensduur van een goed paar schoenen is natuurlijk afhankelijk van het gebruik. Maatgevend is de kwaliteit van de demping en de stabilitiet van de schoen. Ook hardloopschoenen moet je inlopen, hoewel het materiaal veel vormvaster is dan leer. Je moet vaak even wennen. - ik ga er voor het gemak van uit dat je je een goed paar hebt laten aanmeten - Soms helpt het om je veters niet net even anders aan te reigen. Ik heb ooit een jongen ontmoet die zijn veter in tweeen knipte en het onderste en bovenste deel apart dicht knoopte. Sprinters fixeren hun schoen door de veters heel strak aan te trekken. Hardloopsokjes met een dikkere zool en een dunnere bovenzijde, zorgen voor minder wrijving in de schoen, voeren betere vocht af aan de onderzijde en ademenen aan de bovenzijde. Stephan


  Date: Sun Feb 27 14:12:20 2005

  text = Vanmorgen met Greta, Joke en Frank vanaf Spaarnwoude naar Sloterdijk gelopen, het was zonnig, een fris windje, en mijn eerste langere loopje. Het was in een woord: HEERLIJK! Het was echt ongelofelijk lekker, en ik vind het ontzettend stoer :-) Joke, ik ben benieuwd wat jouw gps dit keer aangaf! Groet, Sheila


  Date: Sat Feb 26 12:22:52 2005

  text = Sjaak , ik heb me ingeschreven voor die trappenberg. Kan ik meerijden? Vanaf welk punt? Renzo


  Date: Sat Feb 26 12:22:00 2005

  text = Ik vind eerlijk gezegd een babbelbox overbodig, ik vind het juist al die zijstapjes (serieus EN geinig) op dit forum heel leuk: zo hoor je nog eens wat. Maar goed babbelen is ook goed hoor, al krijg je voor je het weet discussies over wat voor hardloopforum is, en wat bij babbelen hoort en die discussies zijn vaak zo vervelend. Maar goed, ik pas me aan hoor. ;-) Renzo


  Date: Fri Feb 25 07:37:42 2005

  text = Plannetje voor een duurloopje: zondagochtend met de trein vanaf station Sloterdijk naar Haarlem Spaarnwouden en vervolgens terugjoggen. Tijdstip: 10.45 uur verzamelen in de stationshal; we nemen de trein van 10.55 uur op spoor 7. Afstand: 14 km. Greta en ik zijn er, misschien Eric./Joke.


  Date: Thu Feb 24 20:11:47 2005

  text = Voor de gelegenheid heb ik maar een BabbelBox opgericht. Kijken hoe dat bevalt. /Jasper.


  Date: Thu Feb 24 18:27:33 2005

  text = Waarvan denk je dat dat revalidatiecentrum zijn naam gekregen heeft?????? Juist van die berg daarbij.... En is ie er niet dan kan je hem in je gedachte nemen. Er kan altijd een moment zijn waar je tijdens een loop als een berg tegen op gaat ziet. Waarom de trappenberg niet?? Of een, twee drie keer een zelfde ronde demotiverend is!! Het kan juist motiverend werken. Je weet bij welke bocht (zie de site) het nog ongeveer 1 km of 500 meter is en kan dus goed inschatten waar je de eindsprint gaat inzetten. Voordeel is ook dat als je het na twee rondjes wel hebt gezien je ook kan stoppen. Ik heb vorig jaar de 1/2 marathon gay-pride gelopen , iedereen mocht meelopen ;-). Dat waren 4 rondjes van 5,26 km. Ik vond dat wel prettig, je wist precies waar het einde zou komen van iedere ronde/Sjaak


  Date: Thu Feb 24 17:39:52 2005

  text = Jasper, heb jij echt een sport-penis-bh? Ben benieuwd hoe dat eruit ziet.Fotootje op de site? Marleen


  Date: Thu Feb 24 17:35:24 2005

  text = Haha, de Trappenberg is helemaal geen berg, maar de naam van een revalidatiecentrum. Mijn moeder werkte daar vroeger en ik heb daar in de buurt nog nooit een berg gezien!Marleen


  Date: Thu Feb 24 10:05:30 2005

  text = Hoi Sjaak, Kun je me zeggen hoe hoog, steil; kortom zwaar deze berg is? En in hoeverre is het demotiverend om eenzelfde ronde meerdere malen te rennen? Greta


  Date: Wed Feb 23 21:03:17 2005

  text = Nu weer even serieus: Zaterdag 5 maart is er de trappenbergloop in Huizen. Je kunt kiezen uit 5, 10 of 15 km. Het zijn drie rondjes met een berg erin (vermoedelijk de Trappenberg) Kosten E 4,- (nainschrijving 1 euro duurder) De start is 13:00 uur. Ik vertrek 11:45 richting Huizen. Er kunnen drie mensen meerijden/Sjaak Per trein is het ook goed te doen volgens de site http://www.avzuidwal.nl


  Date: Wed Feb 23 21:00:23 2005

  text = Bij de antieke olympische spelen waren de atleten naakt, en ook de trainers en begeleiders. Vrouwen mochten niet aanwezig zijn, zelfs niet als chearleaders. Ze riskeerden de doodstraf als ze zich in de buurt van de spelen waagden. Bij de Antieke Olympische Spelen werden alleen korte loopnummers gelopen. De eerste marathon werd pas tijdens de moderne Olympische Spelen gelopen rondom 1900 in Athene. De afstand van 40 km was gebaseerd op de boodschapper Pheidippides die in één keer van de Griekse stad Marathon naar Athene zou zijn gelopen. Latere versies gingen ervan uit dat Pheidippides niet van Marathon naar Athene was gelopen maar vanaf Sparta. Dit wordt ieder jaar nog herdacht met een loopevement over 250 kilometer: de Spartathlon van Athene naar Sparta. De vrouwenmarathon werd pas in 1984 aan het olympisch programma toegevoegd. Eric was degene die opperde dat deze loop op de foto een ode kan zijn aan de antieke Olympische Spelen. Maar het kan ook een foto zijn van de “Bare to Breakers Run” in de San Francisco Bay. Daar doen ieder jaar zo’n 70 000 lopers mee, naakt. Ook vrouwen, die geadviseerd worden een sportBH mee te nemen en die aan te doen bij fysiek ongemak. Van een sport-penis-bh heb ik nog nooit gehoord, toen ik het woord googlede kwam ik op deze site terecht. Zo leer je nog eens wat. Ik dacht dat mannen preventief smeerden met vaseline tegen de schuurplekken. (het stuk over de olympische spelen heb ik lukraak opgeschreven, weet niet of alles klopt. Het stukje over de naaktloop in San Francisco kwam ik tegen op internet)/Joke


  Date: Wed Feb 23 18:04:39 2005

  text = Ja, daar had ik in 't begin erg veel last van, totdat bleek dat er een sport-penis-bh bestaat. Onontbeerlijk, ook voor de geklede loper. /Jasper.


  Date: Wed Feb 23 14:37:54 2005

  text = Nou, bij die mannen schudt er anders ook wel het één en ander heen en weer! Als dat bij elke stap wisselt krijg je wat flink beurse plekken, denk ik?! -- Marjolein


  Date: Wed Feb 23 12:25:35 2005

  text = Naaktmarathon voor vrouwen zal niet gaan. Bovengedeelte schudt teveel. Marleen


  Date: Tue Feb 22 18:32:33 2005

  text = Hartelijk dank, Joke! Ik ben benieuwd wat deze aanmoediging met de hartslagmeters doet (voor de nieuwsgierige heren: ik zou alleen pagina 1 bekijken; dat is voldoende... ;-) eric


  Date: Tue Feb 22 18:01:32 2005

  text = Voor de teleurgestelde mannen: zie www.chatnrun.nl dan forums - forum algemeen - topic "wat zou je doen"./Joke.


  Date: Tue Feb 22 17:10:23 2005

  text = Blijkbaar alleen iets voor mannen...:-( /Andries


  Date: Mon Feb 21 17:01:31 2005

  text = Ingezonden foto : naaktmarathon.jpg


  Date: Mon Feb 21 11:41:43 2005

  text = Over schoenen gesproken: de mijne staan er heel zielig bij op de plank. Ze zijn pikzwart. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in mijn toch wel 20 jaar lange loopcarrière. Gelukkig heb ik 2 paar schoenen, maar hoe ik dit paar moet redden van de ondergang weet ik nog niet./Joke.


  Date: Sun Feb 20 20:12:55 2005

  text = Het was een zeer gezellige zondag middag... Als mijn schoenen weer droog zijn tot dinsdag en anders waarschijnlijk donderdag..Groetjes, Tom


  Date: Sun Feb 20 19:42:29 2005

  text = Met z'n tienen naar het Amsterdamse Bos gefietst, en daar was Sjaak ook. Alle elf besloten we om de 10 km route te lopen. Gert Jan, Sjaak, Jantien en Frank voorop; dan het groepje Hanneke, Sheila, Tom en een minuutje later liepen Eric en Jeroen. Greta en ik liepen daar weer achter met z'n 2en. Het bos lag er prachtig bij: sneeuwklokjes tussen de bomen en zonlicht over de grasvelden. Hele stukken door de modder, tot enkeldiep. Daar was helaas geen omlopen aan. Een stuk voor de finish kwamen andere lopers ons tegemoet. Na afloop was er sportdrank, druiven en ontbijtkoek. Heerlijk gelopen! Helaas gaf mijn GPS een andere afstand aan als die van Sjaak, een verschil van ongeveer 275 meter. Eens uitzoeken waar dat aan ligt..../Joke.


  Date: Sat Feb 19 08:35:20 2005

  text = Nog even ter herinnering voor zondagmiddag: we gaan een duurloopje doen in het Amsterdamse Bos. Om 15.00 uur verzamelen bij het Hugo de Grootplein; dan zijn we ongeveer om 15.30 uur bij het bezoekerscentrum in het A'damse Bos. Vervolgens kun je kiezen uit de verschillende afstanden die de paaltjesroutes aangeven, met name 5 en 10 kilometer. Er zijn 2 hazen aanwezig voor als daar behoefte aan is: één voor de achterhoede en één eventueel voor de middengroep. Je kunt een tas met warme kleding meenemen want er zijn kluisjes voor de hardlopers./Joke. O ja, en als ik mijn kaarten zou moeten zetten op een cosmetische verbetering van het uiterlijk: gezichtscreme! Kou, zon en wind zijn een aanslag op perzikhuidjes. Dus wil je niet voortijdig met een droge perkamenten huid rondlopen dan zou ik zeggen: smeren. Denk ook aan je benen want nog even en het is tijd voor korte broeken. Dan komen al die hadlopersbenen weer tevoorschijn; mijn tip om benen in te smeren: amandelolie. Kun je meteen even kuiten, schenen en hamstrings losmasseren. Dit alles geldt zowel voor mannen als vrouwen.


  Date: Fri Feb 18 22:37:55 2005

  text = Mijn opmerking was ook zeer duidelijk als grapje bedoeld! Vandaar de knipoog. Tot zondag! Sheila


  Date: Fri Feb 18 19:16:01 2005

  text = Dames kijk toch in de spiegel. Graag ook naar een foto van vroeger. Als dat teveel pijn doet gewoon goed om je heen, naar vriendinnen en/of hardloopcollega's. Je blijft zoals je bent. Ook al ren je je rot. Speciale schoenen kunnen misschien hardere spieren (plus spierpijn) bewerkstelligen. Harder/meer lopen ook. Maar strakke benen en dito billen als ze nooit strak geweest zijn bereik je niet met twee, drie loopjes per week en de rest van de tijd achter de computer. Leg je daar nou maar bij neer en geniet van hoe je bent. Of probeer op zijn best weer een beetje te lijken op wie je was...op die ene foto.//Edith


  Date: Fri Feb 18 18:36:39 2005

  text = AMSTERDAM (ANP) - Het wordt vrouwen steeds gemakkelijker gemaakt om er strak uit te zien. Het Zwitserse bedrijf SpringBoost heeft woensdag de damesfitness-schoen B-Fit op de markt gebracht die zorgt voor strakkere benen en billen, zo onderschrijven ook verscheidene testcentra. Bovendien zou de schoen de loopsnelheid met 4 procent verhogen en de springkracht zelfs met 8 procent. Ruim vijf jaar is er gewerkt aan de ontwikkeling van de B-Fit, waarvan het geheim zit in de zolen die zijn meegeleverd. Afhankelijk van welke zool in de schoen gaat, wordt de voet wat meer naar achteren gekanteld waardoor spieren in onderrug, billen, bovenbenen en kuiten strakker worden aangetrokken. ,,De spiermassa is ongeacht de vorm van belasting voortdurend aan het werk en dat zorgt voor mooie lange beenspieren en strakke billen'', stelt de ontwikkelaar. Door de zolen word je feitelijk in de juiste lichaamshouding gedwongen. Het bekken kantelt licht naar voren, de schouders vallen in een natuurlijke, losse positie en de taille wordt licht aangespannen. Allemaal noodzakelijk om de schoenen het werk te laten doen voor de door velen zo geliefde strakke spieren. ,,Het voelt in eerste instantie wat onwennig aan, maar al na enkele minuten past je lichaam zich aan deze verbeterde houding aan'', beweert SpringBoost. (www.springboost.com) Bij de schoen zitten drie zooltjes. Het zooltje met 0 graden is voor de lichte training. De zool met min 2 graden kantelt de voet dus iets verder naar achteren en is bedoeld voor een actieve training. Voor een echt intensieve lichamelijke inspanning en het hoogst mogelijke rendement is er de min 4 graden zool. Wat ze niet proberen voor de dames om ze te verleidden tot aankopen. Deze dus voor de strakkere benen en billen. Je hoeft niets te doen ;-), alleen maar die schoenen te dragen en alles gaat vanzelf. Kost je zelfs geen zweetdruppel. Toch raar dat de innovatieve loopwereld, steeds er op om sneller materiaal te ontwikkelen, dit principe nog nooit ontdekt heeft. Want 4% is bijna 6 minuten op een (vrouwen)marathon van 2:25/sjaak


  Date: Fri Feb 18 09:29:20 2005

  text = Greta, als ze nog een testteam zoeken voor die schoenen: ik moet over twee weken misschien al in bikini, ik wil best een objectief verslag schrijven, wat jij? ;-) Sheila


  Date: Fri Feb 18 01:04:31 2005

  text = Zag een stukje op runnersweb over loopschoenen met hulpmotor! Yes dacht ik, dan word ik eindelijk ook echt een keer wereldrecordhouder volkstuinen! Helaas was het hulpmotortje alleen maar bedoeld om overpronatie tegen te gaan. Wat een pech. Marleen


  Date: Thu Feb 17 18:51:05 2005

  text = Zo, Schoorl is nu echt uit de benen gezakt, het was wel heftig zo zo'n 1e halve marathon, zeker nu ik de foto van vlak voor de finish terugzie. Had ik een jaar geleden nooit durven denken. Om het momentum vast te houden doe ik zondag lekker mee in het Amsterdamse Bos, ik zie net dat het vergelijkbaar weer wordt als het in Schoorl was, misschien kunnen we weer zo'n machtig stuk storm tegen in lassen ;-). Frank.


  Date: Thu Feb 17 16:21:26 2005

  text = woensdag 16 februari 2005 uit Trouw:Strakke billen De droom van ieder vrouw: strakke benen en billen zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Deze droom kan uitkomen. Met de introductie van de B-Fit brengt het Zwitserse bedrijf SpringBoost een damesfitness-schoen op de markt die de spieren strakker aantrekt. Het resultaat: aantoonbaar strakkere benen en billen. Het geheim zit in de zolen. Afhankelijk van welke zool er in de schoen gaat (er worden drie versies geleverd) wordt de voet meer naar achter gekanteld waardoor spieren in de onderrug, billen, bovenbenen en kuiten strakker worden aangetrokken. Hierdoor wordt de draagster in de juiste lichaamshouding gedwongen: met een iets naar voren gekantelde bekken, een natuurlijke en losse positie van de schouders en een licht aangespannen taille. Volgens SpringBoost voelt de schoen eerst wat vreemd aan, maar went het lichaam snel aan de verbeterde houding. De B-Fit kost €109,90 en is onder andere verkrijgbaar bij Sportpaleis Amsterdam en Almere. Verdere verkoopinformatie: tel. 020-4232882. Copyright: Trouw Joke, ultieme deskundige, en aan anderen die zich als zodanig aangesproken voelen; is deze schoen het ei van columbus en moet ik vast gaan sparen voor 23 paar of valt de schoen onder de de categorie 'bio-stabiel'? tot vanavond, Greta


  Date: Thu Feb 17 13:01:40 2005

  text = Zomaar een gokje uit de losse pols: volgens mij gaan we met z'n achten. Joke.


  Date: Thu Feb 17 12:28:30 2005

  text = Bij mij staat hij zondag in de planning Sheila.. Hopelijk doet Joke het vanavond rustig aan. Gr Tom


  Date: Wed Feb 16 22:30:32 2005

  text = Oh, wat leuk om die foto's te zien! Ik vind jullie stuk voor stuk erg stoer :-) Wie gaan er zondag trouwens allemaal naar het Asdse bos? Groet, Sheila


  Date: Wed Feb 16 13:42:10 2005

  text = Nog wat foto's bijgeplaatst, en ook Frank mag frietjes eten. ( dankzij Eric ) En Jeroen mag bijna twee zakjes meer ! /Jasper.


  Date: Tue Feb 15 23:30:40 2005

  text = Fototjes Schoorl: 1/loopjes/schoorl/foto/-all.html


  Date: Tue Feb 15 14:23:37 2005

  text = Maar een pseudoniem helpt helaas niet tegen spelfouten: 'brutotijden' moest het natuurlijk zijn...


  Date: Tue Feb 15 14:14:47 2005

  text = Wat een traktatie! Vandaag kregen de Schoorllopers een extra editie van de Telegraaf toegestuurd met daarin de volledige uitslag van Groet uit Schoorl. Voor Sandra lijkt me dit wel een erg schrale troost; doordat gemakshalve alleen de bruttotijden zijn afgedrukt is het half uurtje dat ze te laat was gewoon bij haar eindtijd opgeteld... Blij dat ik onder een pseudoniem loop. - Alois


  Date: Tue Feb 15 12:02:06 2005

  text = Alle Schoorlgangers, en in het bijzonder Sandra, van harte welkom in de achterhoede vanavond. Greta (achterhoede-ambassadrice)


  Date: Tue Feb 15 10:58:33 2005

  text = Arme Sandra, wat een verhaal. ik heb genoten! Die dramatiek van jou compenseert de het gebrek aan drama van de rest van de groep! Renzo


  Date: Mon Feb 14 23:12:55 2005

  text = Sandra, een mooi gevecht, geweldig opgeschreven en helemaal waar :-)! "Ik was totaal uitgeput toen ik S bereikte" en dan moet het nog beginnen! De andere bike-run-bikers hadden een veel relaxter dagje: keurig op tijd aanwezig en op de heenweg niet langs het kanaal maar over een mooie door Jasper strak geregistreerde toeristische fietsroute via Bergen. Schoorl-lopers morgen allemaal heel verantwoord in de achterhoede zoals afgesproken om een beetje bij te komen... Gert Jan


  Date: Mon Feb 14 22:34:35 2005

  text = Hoi Greta en andere prikbord geïnteresseerden, ik kan je wel vertellen van drama, natheid, barre omstandigheden en dergelijke avonturen. Graag zelfs! Komtie: Om redenen van logistieke aard en wegens een schier dwangmatige te-laat-kom-neurose, vertrok ik zondag rond halftwaalf in mijn autootje richting Alkmaar. Aldaar rond 12.15u aangekomen leende ik een fiets van een vriend, naar wiens verjaardag ik later die dag nog zou gaan. Met de auto naar Schoorl was geen optie omdat vorig jaar alle wegen naar het dorp volledig vastliepen. De jarige vriend adviseerde me langs het kanaal naar Schoorl te fietsen omdat dat de eenvoudigste weg naar het dorp was. Nah, dat heb ik geweten!!!!! Verschrikkelijk was het! Met kracht 8 tegenwind (minstens! / niet overdreven) fietste ik daar 12 km in mijn uppie langs die vreselijke provinciaalse weg - zonder file - en aan de andere kant de polder. Ik was totaal uitgeput toen ik S bereikte. Daar was de 21 km inmiddels vertrokken. Het was vijf voor 1. Tegen de meute in richting sporthal geworsteld. Tas in een hoekje. Op naar de start. De dertig km-gangers waren nu ook vertrokken. De mensen van de organisatie waren erg aardig en wezen me de weg naar de startmat (voor de chipregistratie). Samen met een paar 30km-heren die ook te laat waren en verder totaal geen haast hadden, heb ik nog wat rondgezworven in het pittoreske dorpje. Met hulp van wederom heel aardige organisatiemannen, ben ik toch op juiste pad terechtgekomen. Onderweg liep ik óf alleen óf werd ingehaald door snelle 30-ers die direct uit mijn gezichtsveld verdwenen. Onder wie Andries (dat was wel weer grappig). Ik heb onderweg een paar 21kmmensen ingehaald. Eén man was een beetje mank. Na 16 km gingen mijn benen ook onwaarschijnlijk pijn doen. En daar begon net die ellendige duinenweg waar ik nauwelijks nog vooruitkwam. Eenmaal in de sporthal was het fijn iedereen weer te ontmoeten en avonturen uit te wisselen. Terug fietsen was nat, maar met de wind en de groep mee, en binnendoor, niet langs het kanaal en de nare weg. Toen was ik weer even erg gelukkig. Helaas moest ik daarna dus nog door naar een verjaardagsfeestje met schreeuwende mensen en kinderen met te veel bier op. Drama genoeg? :)Sandra


  Date: Mon Feb 14 09:05:44 2005

  text = Helaas, barre omstandigheden bleven uit. Oké, we moesten behoorlijk tegen de wind in fietsen op weg van Alkmaar naar Schoorl. We fietsten met z'n vijfen en Jasper deed toen het kopwerk, dus voor mij viel het erg mee. Eenmaal in de sporthal aangekomen bleek zelfs de rij voor de toiletten mee te vallen, ook altijd een punt van zorg vooraf. Het lopen ging prima. Ik liep met Jeroen, en hij ging er na 10 km vandoor. Op het 11 km punt zat ik op 1 uur en 2 minuten en ik besloot te proberen om het 16 km punt in 1 uur en 32 minuten te lopen. Dat werd 1.33 uur, en toen kwam een heel lang stuk wind tegen. Een tijd van precies 2 uur kon ik vergeten en ik ging een beetje om me heen kijken en genieten van de lopers die bijna van hun sokken werden geblazen. Heerlijk om ze in te halen. Mijn doel om een snellere eindtijd als Andries neer te zetten (die liep de 30 km) leek me onhaalbaar want die ging natuurlijk geen 2.10 lopen zoals hij vooraf zei. En inderdaad, hij was een minuut sneller. De halve marathonlopers waren inmiddels allemaal binnen, en in de sporthal was het wachten op de andere 30 km lopers. Al snel kwam Gert Jan binnen, die had weer eens erg snel gelopen. Na een tijdje kwam Sjaak binnen, die zag er erg fris uit. Toen werd het spannend: was Jasper aan het sterven op het 26 km punt zoals Jeroen zei? Kletsnat geregend kwam hij toen de sporthal binnen, hij had het weer voor elkaar net als vorig jaar. Jeroen had een volle tas met pindarotsjes, boterhammen, chips en sportdrankjes en na wat ingenomen te hebben waren we er klaar voor: weer terugfietsen naar het station met wind mee. Volgende week een duurloopje in het Amsterdamse Bos, wie weet zijn de omstandigheden dan wat heftiger..../Joke.


  Date: Mon Feb 14 01:34:50 2005

  text = Er zijn weer veel zakjes patat verdiend: Uitslag Schoorl 2005
  Date: Sun Feb 13 17:58:40 2005

  text = Helaas Greta, voor jou niet het verwachte (en hopelijk toch niet gehoopte?)drama en natheid uit Schoorl. Wel een verslagje van de halve marathon. Voordat we vertrokken stormde en hagelde en sneeuwde en bliksemde en donderde het. Dat beloofde inderdaad wat, maar tijdens het lopen viel het gelukkig mee en brak soms zelfs de zon door. Voor de 2e keer heb ik een halve marathon gelopen en ook nu heb ik weer de indruk dat de halve marathon precies 5 kilometer te lang is. Ook in Egmond leek ik na 16 kilometer niet meer vooruit te branden en dat was precies het kilometerslange pad door de duinen waarop ook nog eens een forse wind van voren stond. Wat een weer. Ik hoop dat de dertig kilometerlopers dit pad bespaard is gebleven. Vandaag heb ik overigens wel mijn PR met 1119 seconden verbeterd. D.w.z. dat ik nog 6 keer de halve marathon moet lopen voordat ik finish vóór dat ik gestart ben (Zeno van Elea zal het wel met me eens zijn: in een van zijn paradoxen beweert hij nl. dat beweging überhaupt niet mogelijk is (want voordat je een afstand hebt gelopen moet je eerst de helft van die afstand gelopen hebben, en voordat je die afstand gelopen hebt ook daarvan weer de helft en dat door tot in het oneindige, waardoor je uiteindelijk niet vooruitkomt (dus zo'n beetje mijn gevoel rond de 16 kilometer). Nu lekker rusten en een ijsbehandeling van mijn beenspieren; dat zou erg goed zijn heb ik me laten vertellen (en ik hoop dat Häagen Dazs ook helpt...) - Tot dinsdag. Eric


  Date: Sun Feb 13 17:31:33 2005

  text = Drama, natheid en avonturen uit Schoorl wil ik graag horen. Greta


  Date: Sat Feb 12 19:06:58 2005

  text = Voor de lopers die zondag liever niet met de trein naar Schoorl gaan: er is 1 plekje vrij in mijn auto voor loper met fiets. Zondagochtend zal ik naar Schoorl rijden en voor het geval dat het te druk is op de weg heb ik zekerheidshalve mijn fiets achterin gelegd (het is een Citroën Berlingo met twee plaatsen voorin en genoeg ruimte voor twee niet al te grote fietsen achterin). Wanneer we een beetje geluk hebben, hoeven we zelfs helemaal niet te fietsen en besparen we ons de fietskilometers... ;-) Groet, Eric


  Date: Fri Feb 11 11:33:52 2005

  text = Voor de mensen die zondag met de trein naar Schoorl gaan: we nemen de trein van 10.55 uur op station Sloterdijk, en nemen de fiets mee op de trein. Vervolgens fietsen we van Alkmaar naar Schoorl. Wees op tijd op het station/Joke.


  Date: Thu Feb 10 22:03:49 2005

  text = Heel rustig trainingkje gedaan vanavond. We waren met z'n 8en, en we hebben op ons gemak ongeveer 7 km gelopen met pauzes en stukjes wandelen. 3 van de lopers die er vanavond waren gaan zondag de 30 km lopen, en de 4e die ook de 30 gaat doen liep vanavond voor zichzelf. Dus lekker rustig aan gedaan, prachtig loopweer zonder een druppel regen. Er is weer een nieuw programmaatje voor de komende tijd rondgegaan op de mailinglijst, morgen zal ik de rest van de lopers mailen./Joke


  Date: Thu Feb 10 12:17:55 2005

  text = Van 4 mensen weet ik zeker dat ze naar de Ardennen gaan: Jasper, Jolein, Jeroen en ik. En Gert Jan, Rody, Sjaak, Guido en Wilma zullen het zeker tot zeer zeker overwegen. En Eric dus ook. Ikzelf ben nog herstellende van vorig jaar, maar denk aan 11 maanden genoeg te hebben om uit te rusten. Dan nog één maand om mentaal voor te bereiden en ik kan er weer tegenaan. Vorig jaar had ik 2 uur en 31 minuten nodig voor deze halve marathon; misschien kan ik dit jaar 5 minuten sneller :-) Eric, het verbaasd me wel dat je niet bent afgeschrokken na een kennismaking met een deel van het parcours. Als ik het van te voren had geweten was ik er zeker niet aan begonnen! Joke.


  Date: Thu Feb 10 09:35:29 2005

  text = De afgelopen dagen ben ik naar de Ardennen geweest. Een traditie die ontstaan is toen ik nog in Maastricht woonde en daar het carnaval ontvluchtte. Uiteraard had ik mijn hardloopuitrusting meegenomen, maar in het plaatsje aan de Ourthe kon de hoteleigenaar me jammer genoeg geen hardlooproute adviseren. Wel vertelde hij me dat er op 5 juni voor de 2e keer een halve en hele marathon in het plaatsje georganiseerd wordt; zijn hotel was voor dat weekend zelfs al volledig met lopers en aanhang volgeboekt. Langzamerhand begon bij mij het belletje te rinkelen en de Westerparkerhardloopdiehards hebben het al lang geraden: ik verbleef in het plaatsje La Roche-en-Ardenne (het Amsterdammer-ardennenoffensief waarvan de strategie op een La Chouffe-bierviltje hier ergens op de home-page te vinden is). In de Ardennen heb ik dit keer niet kunnen hardlopen, wel bleek één van de wandelroutes die we gelopen hadden ongeveer het parcours van de halve marathon te zijn. Een mooie route, overigens. Het lijkt me leuk die een keer in 'n iets hoger tempo met een meute westerparklopers te doen... 5 juni 2005 bijvoorbeeld... - eric


  Date: Wed Feb 9 20:42:58 2005

  text = Gisteren: met name tijdmeting rondje volks/begraafplaats gedaan. Alle lopers tegelijk weg. Deze ronde was al 4x eerder gemeten, in de herfst en randje winter 2004. Op 7 december gingen de lopers in 4 verschillende groepen weg, steeds na 2 minuten. De laatste groep zeer snelle eindtijden zodat er bij Jeroen twijfel rees of ik die laatste groep wel goed had weggestuurd. Hij dacht dat ik een minuut te snel had laten starten. Inderdaad waren er zeer snelle tijden gelopen, maar het waren ook wel snelle lopers. Bovendien hadden ze een groot voordeel om als laatste weg te gaan: er liep een grote groep met prooi als een lang lint over het traject verspreid. Na gisteravond weten we zeker dat het wél klopte: met name Remon, Gerard, Jasper en Guido hebben de tijd gisteravond heel dicht benaderd of verbeterd. Een pak van mijn hart! Verder was er gisteravond een alternatief programma voor 3 lopers die liever niet de grote ronde in één keer deden. Oa een rondje woonwagenkamp/zandstort en daarna de lopers tegemoet van de grote ronde. We sloten af met een rondje woonwagenkamp(750 meter) waar iedereen één voor één wegging, de lopers met het rustige tempo als eersten. Overigens is dit één van de momenten waarop het niet de bedoeling is dat mensen naast elkaar gaan lopen om te praten; liever heb ik dat je je dan op jezelf richt, ofwel inkeert. Je bent alert op je omgeving én je let op jezelf: hoe loop je, gaat het lekker; loop je een steady tempo of versnel je om eventueel iemand in te halen. Er zijn momenten genoeg om tijdens de training te praten, en soms even niet. Anders wordt lastig om gerichte oefeningen te doen. Na deze oefening weer terug naar de kinderboerderij voor een korte cooling down en weer naar huis. De tijden van het rondje staan inmiddels op de homepage, met dank aan webmaster Jasper./Joke


  Date: Tue Feb 8 15:55:32 2005

  text = artikel uit Trouw van 7 februari j.l. Groet, Renzo Lopen is voor de vrouw gecompliceerd (Trouw) Sam Murphy: Loopgids voor vrouwen. De Boekerij. EUR17,50, Websites met informatie over hardlopen voor vrouwen én mannen:, www.runnersweb.nl, atletiek.pagina.nl, marathon.pagina.nl, www.loopwereld.nl, www.loopagenda.nl, www.hardlopen.nl Wat maakt hardlopen voor vrouwen anders dan hardlopen voor mannen? Lopen voor vrouwen is gecompliceerder. Waar mannen 's avonds hun gympies aandoen om een rondje te rennen, moeten vrouwen al ver van tevoren hun voorbereidingen treffen. De juiste sportbeha moet aangeschaft worden, er moet een route uitgestippeld worden die niet langs eenzame plekjes en gure parkjes loopt, en de dames moeten een petje of zonnebril uitzoeken voor de momenten waarop ze niet herkend willen worden. Sam Murphy, zelf hardloopster, moet gedacht hebben dat het handig zou zijn om al die tips, informatie en interessante weetjes te bundelen in een loopgids speciaal voor vrouwen. En het ís handig. Er is al ontzettend veel geschreven over het nut en de fabeltjes rond hardlopen, maar geen enkel boek behandelt het lopen vanuit vrouwelijk perspectief op deze manier. Vaak wordt in de doorsnee loopliteratuur voorbij gegaan aan voor vrouwen echt belangrijke dingen, zoals 'is het schadelijk om te rennen als ik zwanger ben?' en 'heeft mijn menstruatie invloed op mijn prestaties?'. De gids van Murphy behandelt deze, en andere onderwerpen, uitvoerig en gedetailleerd. Zo worden de voors (reductie kramp en misselijkheid tijdens de zwangerschap) en tegens (zuurstoftekort en de temperatuurstijging) tegenover elkaar gezet, en komen vrouwen aan het woord die tijdens hun eigen zwangerschap beter gingen lopen of er juist van afzagen. 'Ik heb het tot halverwege de zesde maand volgehouden', zegt Emma. En Rachael 'rende de eerste drie maanden probleemloos, maar werd daarna kortademig'. Over hardlopen tijdens de menstruatie is Murphy kort: de een heeft er baat bij, terwijl de ander er niet aan moet denken en alleen maar op de bank wil liggen met veel chocola. Onderzoek heeft echter wel uitgewezen dat sommige vrouwen in deze periode zelfs beter presteren dan tijdens de rest van de maand. Naast veel nuttige informatie voor beginnende, ervaren of nog twijfelende loopsters biedt Murphy vooral motivatie, veel motivatie. Na het lezen van de gids moet zelfs de ferventste loophaatster aan het rennen willen. Want hardlopen vermindert de kans op borstkanker, zorgt voor een voorspoediger zwangerschap en bevalling, bevrijdt je van menstruatiepijn en stimuleert je zin in seks. Wie wil dat nou niet? Met de Loopgids voor vrouwen creeerde Murphy een boek dat bruikbaar is voor iedereen. Murphy leidt je van de eerste week hardlopen (2 minuten wandelen, 1 minuut rennen) via een paar kilometer joggen naar een volledige marathon. Copyright: Trouw


  Date: Mon Feb 7 16:41:46 2005

  text = Hoi Annemieke, Jeroen heeft de honneurs waar genomen en heerlijk gekookt voor ons. Dus dat zit wel goed! Morgen kun je met een gerust hart komen, we hebben geen gemene plannetjes bedacht;-) Joke.


  Date: Mon Feb 7 13:50:09 2005

  text = Hallo allemaal, Tot mijn grote schrik las ik vandaag de e mail van Joke waarin stond dat ik iets heerlijks met zalm zou bereiden. Ik ben 2 weken ziek geweest en geen e mailtjes gelezen (een van de weinigen onder ons die zelf geen pc (meer) heeft. Geloof het of niet, maar ik voel me er behoorlijk lullig over. Ik had natuurlijk even moeten bellen om te horen of het nog door zou gaan. Maar goed gedane zaken.... Natuurlijk wil ik deze blunder goedmaken en alsnog een keer zalm klaarmaken. Ik hoop dat ik nog welkom ben en morgen op de training kan verschijnen zonder dat ik met stenen (of zalm) bekogeld word. Annemieke PS Ik wil het niet erger maken dan het al is, maar mijn zalm gerecht is echt heel lekker!


  Date: Mon Feb 7 00:11:16 2005

  text = Jemig, Greta, wat dapper in je eentje! Daar kan ik een voorbeeld aan nemen. Wel een goed idee, dat 'eerst een keer uitproberen'. Voel je je tenminste niet bij voorbaat al opgelaten (wat als...), als je een keer met anderen mee wilt lopen. Daar zou ik tenminste last van hebben. Jij had dus toch die geest nog gekregen he? Ik niet, hoor! (Onderonsje, ahem.) Sheila


  Date: Sun Feb 6 18:10:15 2005

  text = Jeroen, bedankt! P.S. het was geen droom. En Joke, inderdaad ik ben nu benieuwd naar de route die altijd genomen wordt vanaf station Haarlem-Spaarnwoude. Greta


  Date: Sun Feb 6 17:48:03 2005

  text = Greta, het zou goed kunnen dat je niet de kortste weg hebt genomen. Ik ben benieuwd welke route je precies hebt gelomen, maar dat is waarschijnlijk moeilijk te achterhalen. Dit loopje moeten we weer eens op het programma zetten, dan weet je meteen welke route wij altijd nemen. Vanmorgen hebben Sjaak, Jantien, Wilma en ik de trein de andere kant opgenomen: naar Weesp. Heerlijk langs het kanaal gelopen. Eenmaal in de stad aangekomen kreeg Wilma haar gebruikelijke kriebels om nog zoveel mogelijk lussen te maken, en Sjaak heeft dat veraangenaamd door ons een rondleiding te geven op het KNSM-eiland. Volgende week gaat een groepje lopers naar Schoorl, de week daarop misschien eens naar het Amsterdamse Bos voor een 5 of 10 km./Joke.


  Date: Sun Feb 6 16:33:25 2005

  text = Wat een fenomenale prestatie! Dat geeft natuurlijk veel vertrouwen, het feit dat je zo'n afstand nu al aan kan. Gefeliciteerd! Groetjes Jeroen


  Date: Sun Feb 6 12:31:08 2005

  text = Ik MOET het volgende even kwijt. Vanochtend heb ik een enkeltje Haarlem-Spaarnwoude genomen en ben jawel terug gerend.... in 1uur en 40 minuten. En dat in een voor mij totaal onbekend parcours. Het begin ging moeilijk maar al snel werd ik afgeleid door zeer laag overvliegende vliegtuigen. Weldra kwam ik in mijn ritme. Ik had drie treuzelmomenten. De eerste in Halfweg, een rood verkeersbord gaf aan dat je over het spoor moet richting Amsterdam. Daar ik speculeerde dat ik dan tot Sloterdijk over een fietspad langs de snelweg zou gaan in plaats van door rietvelden en over bruggetjes ben ik niet over het spoor gegaan. Of dat wel zo slim is geweest betwijfel ik nu. Daar ik op een gegeven moment bij een snelweg aankwam waarvan ik dacht dat het die van de een kilometer was. Dus niet. Wat een kater! Het is een kronkelsnelweg die omhoog gaat en uiteindelijk moet je over een viaduct. Ik weet nog steeds niet waar ik was en toen ik over de viaduct was dacht ik even dat ik weer in Halfweg was... Ik ben een pad afgegaan die overging in een geasfalteerde fietspad en gelukkig, uiteindelijk kwam ik bij de bekende 'kilometer-snelweg', heerlijk. De alternatieve twiskeloop is me ontzettend goed bevallen. Ik heb het mede gelopen vanwege een hele goede opmerking van Jantien donderdag die me vertelde dat ze zeventien kilometer bewust in der uppie had gelopen om te kijken hoe het zou gaan en dat als dat goed gaat, het tijdens een evenement helemaal goed gaat vanwege de sfeer en entourage. Goed advies Jantien! Tot dinsdag, Greta


  Date: Fri Feb 4 18:32:39 2005

  text = De training gisteravond: met z'n 17en naar de hoek begraafplaats, wat losmaakoefeningen, een rondje zandstort en weer losmaken. Naar de T-kruising verderop en gestretcht. Dan: in 2 minutenloopjes naar het tegelpad en daar een rondje om het kerkje, één voor één op volgorde van tempo. Dan langs het spoor naar de weg richting het station voor wat loopoefeningen. Eén daarvan is: met je armen op je rug lopen. Navel een centimeter intrekken zodat je buikspieren zijn aangespannen. Als je loopt proberen om je schouders recht te houden, niet draaien met je bovenlijf. Deze oefening is om je buik- en rugspieren bewust te voelen tijdens het lopen want met hardlopen gebruik je deze spieren, ze hebben dan een basisspanning. Niet teveel spanning, maar ook niet ontspannen. De kunst is om daar prettig tussenin te zitten. Ook hebben we weer de olympische finish geoefend, dat kan altijd nog van pas komen. Toen liepen we één voor één naar de parkeerplaats van het postbankgebouw, ik wurmde mezelf nog net in de rij voor Jantien en die passeerde me al na een paar honderd meter. Op de parkeerplaats aangekomen een paar series beenspieroefeningen gedaan. Als je squats doet dan is je lichaamsgewicht op de hakken. Let er op dat je je tenen goed in de grond duwt, dat ontlast de scheenbeenspieren een beetje. Scheenbeenspieren krijgen tjidens het hardlopen al genoeg te verduren, vandaar. Na de beenspieroefeningen weer rustig teruggelopen naar de kinderboerderij en een cooling down gedaan. Het was een hele zachte avond. Op dit moment zou ik eigenlijk moeten stofzuigen omdat er straks eters komen, maar ik laat het even zitten. Dat wordt me vast wel vergeven door de hardlopers ;-) Joke


  Date: Wed Feb 2 08:47:15 2005

  text = aanstaande vrijdag 4 februari is er een etentje bij Jeroen en mij thuis. Vanaf 19.00 uur ben je welkom (eerder is ook goed, we zijn gewoon thuis ;-) en samen met Annemieke wordt er lekker gekookt. Wilma en Greta verzorgen salade en toetje. Als je ook wilt komen eten laat het me uiterlijk donderdagavond weten, dan weten we met hoeveel mensen we rekening moeten houden voor het eten. Als ik het goed heb staat er zalm op het menu, en als je liever vegetarisch eet meldt dat even en dan houden we daar rekening mee. Adres: Luzacstraat 68 (piepklein straatje tussen de van Bossestraat en de Kempenaarstraat in) telefoon: 6867037 of 06 41255027. De teller staat al op 8 mensen, en ik denk wel dat het er meer worden. Kun je niet en lijkt het je een leuk idee om ook een keer te komen: dit gaan we vaker doen!/Joke


  Date: Wed Feb 2 08:07:04 2005

  text = DUURLOOP ZONDAG 6 FEBRUARI, van Weesp langs het Amsterdams Stadskanaal terug naar Amsterdam CS. ong. 17 km. Je kunt de afstand iets inkorten door bij Muiderpoort de trein terug te nemen naar CS. Verzamelen om 9.30 voor boekwinkel AKO op A;dam CS. De trein vertrekt om 09:47 van spoor 14B. We gaan voorin zitten voor degene(n) die instappen op Muiderpoort. Tot zondag. Wilma


  Date: Tue Feb 1 22:37:51 2005

  text = De training vanavond: we waren met 31 lopers. Stephan gaf de training, en we gingen meteen op pad naar de hoek begraafplaats. Oefeningen, nog even loslopen en dan versnellingen richting viaduct: 3 lantaarnpalen steeds iets versnellen, dan nog even voluit en dan 1 lantaarnpaal rustig aan. Dit 2x en rustig terugjoggen. Dan is het tijd voor loopscholing. Hielaanslag, knieheffen, huppelen, kaatssprongen en dan (natuurlijk!) wat versnellingen. Dan het programma: vanaf de t-kruising 8tjes lopen. De snellere lopers eerst een snelle ronde woonwagenkamp en dan een rustig rondje zandstort, de rustigere lopers andersom. Ik liep naast Peter, nét even stevig en wel te doen. Prettig. Het was even een tegenslagje toen we het 8tje af hadden dat we nog een keer moesten, maar eigenlijk was dat wel zo fijn. Konden we nog even doorkletsen ;-) Daarna: terug naar de kinderboerderij via de kortste route of de omweg via het tegelpad. Ik heb tijdens de training naast het hardlopen behoorlijk zitten kletsen en ik begrijp wel waarom onze hardloopgroep één van de luidruchtigste van het land is: je hoort de leukste dingen. Ook verrassend: tijdens de cooling down liep Edith met haar kinderen langs, ze waren een avondwandeling aan het maken om een beetje uit te rusten van de CITOtoets. Ook opmerkelijk: vanavond een voorvoetlander gespot, de 2e ooit in de 5 jaar dat ik de hardloopgroep doe. En nog even over de hardloopoefeningen: let er op bij gevoelige kuiten en/of knieën dat je dit soort oefeningen niet voluit doet. Hetzelfde geldt voor sprintjes trekken. Alleen doen als het goed voelt. Indien niet: even pauze nemen aan de kant, of gewoon alles wat afgezwakter meedoen. Voorbeeld: kaatssprongen vervangen door rustig huppelen. Niemand zal je er boos op aankijken, integendeel. Ik waardeerde het ten zeerste om een sterke loper als Robert voor te mogen blijven in de sprint 2 aan 2. Ik weet het, hij hield in voor zijn knie maar toch! /Joke.


  Date: Tue Feb 1 04:30:48 2005

  text = Correctie, Ik heb ook over deze schoenen gelezen. Ze zijn vlg mij juist bedoeld voor voorlanders. Dit om de landing-energie direct om te zetten tot de volgende pas. Dan moet je dus eigenlijk zo weinig mogelijk demping hebben. Dus ideaal is dan de blote voet. Maar omdat er vrij veel rotzooi op de wegen ligt is lopen op blote voeten niet zo aan te raden. Deze schoen geeft toch een beschermende laag tegen 'scherpe' voorwerpen en geeft veel energie terug van de landing. Dit in tegenstelling tot de standaard 'dempende' hardloopschoen die juist de landingsenergie opvangt. Een haklander zal al zijn landings-energie eerst via zijn schoen moeten opvangen voor zijn volgende stap. Dat komt omdat hij voor zijn eigen zwaartepunt zijn voet neer zet. Na het landen rol je met je voet verder waarna je zwaartepunt zich verplaatst tot voorbij je voet. (Voor dat zwaartepunt: bedenk virtueel een touwtje met een klein gewichtje dat ongeveer vanuit je bekken naar beneden zakt. Daar waar dat gewichtje hangt is je zwaartepunt) Een voorlander hoeft niet over dat 'dode'punt heen en dat schijnt minder energie te kosten. Bedenk wel dat dit een andere manier van lopen is wat je niet van de een op de andere dag kunt gaan toepassen. Het kost je minsten drie maanden om je loop aan te passen/Sjaak


  Date: Mon Jan 31 23:24:47 2005

  text = Hoi Sheila, de Twiskemolen is inderdaad een leuke loop in Landsmeer. Ikzelf ga niet, maar wie weet heeft iemand plannen in die richting. Het maakt niet uit of andere lopers een andere afstand doen, want binnen 10 minuten zijn alle afstanden gestart en hoeft er na afloop niet lang gewacht te worden. Aan welke afstand zit je te denken? Ja, over de veldloop van mijn dochter: de afstand was toendertijd ruim 3 kilometer en er was niet voor getraind. Het leek mij een veel beter idee om de volwassenen ook te laten lopen. Nu werden onder het mom van "de luie jeugd van tegenwoordig" die kinderen over de kling gejaagd terwijl de leraren aan de kant stonden, en het leek me veel zinniger als ze zelf ook meededen. En dan natuurlijk een veel kortere afstand. En inderdaad is het geen gangbare gedachte in de sport om kinderen op deze manier duurlopen te laten doen. Ik denk ook niet dat de kinderen er later met veel plezier aan terugdenken. En dan over Dirk van Weelden: hij heeft geloof ik 2x met de hardloopgroep meegetraind, maar rustig in een groep lopen past totaal niet bij hem (en dat is zwak uitgedrukt ;-) Op die Nike-schoenen had ik ook al mijn oog laten vallen. Maar volgens mij zijn ze alleen geschikt voor lichtvoetige lopers. En zijn ze eigenlijk niet bedoeld voor voorvoetlanders? Daarvan hebben we er maar één in de hardloopgroep..../Joke.


  Date: Mon Jan 31 19:56:00 2005

  text = PS Doen er mensen mee aan de Twiskemolenloop 6 feb, zo ja, welke afstand? Sheila
 • AC Waterland Homepage

  Date: Mon Jan 31 19:46:38 2005

  text = Heb vandaag ietwat chagrijnig toch maar de schoenen aangetrokken, en natuurlijk begon het pardoes te miezeren (later regenen) toen ik de deur uit stapte. Maar... Als altijd voelde ik me tijdens al een stuk beter en nu nog steeds. Leve lopen, hoera! Ik kreeg aardig wat verwonderde blikken (regen, vette tegenwind), maar ik verheug me nu alweer op morgen. Lopen is echt verslavend, geloof ik? (Haha, ik lijk wel sektelid ;-) Groet! Sheila PS Inderdaad een vrolijke foto! PPS Succes met de dochtertraining, Joke! Maf idee om die kids ongetraind te laten hollen.


  Date: Mon Jan 31 18:23:56 2005

  text = Op wat voor martelschool zit jouw dochter Joke? En hoeveel kilometer is die schoolveldloop? Mijn dochter van 11 hield het al niet vol tót 't park (doe ik in 3 minuten). Kinderen mogen toch helemaal nog niet zoveel lopen? -- Ik heb zondag wel een rondje gedaan. Maar het werd steeds pissiger weer dus ben ik een beetje snel teruggekomen, heb nog steeds geen regenjasje. Kwam geen Wessterparker tegen maar wel schrijver Dirk van Weelden met vrouw die z'n nieuwe 'Indianen' Nike's aan het uitproberen was. Daarop schijn je te lopen als op blote voeten en mag je in het begin maar korte loopjes doen zei hij.// Edith


  Date: Mon Jan 31 17:14:14 2005

  text = Tafereeltjes als op deze foto maken dat ik spijt heb dat ik er niet bij was! Gelukkig ben ik er in Schoorl wel bij en zal na afloop mezelf trakteren op... een zak patat!!! Want na de berekeningen van Jasper laat me dat niet meer los. Overigens zit Gert Jan op de foto naar Jeroen te sms'en. Ikzelf zag in de namiddag alle tijden al op internet, dat was vlot gedaan. En ik ben zeer onder de indruk van de gelopen tijden: ik weet wel dat het erin zat, maar het moet natuurlijk nog wel even gelopen worden. Alles moet meezitten, zoals bv. de vorm van de dag. En het was geen makkelijk parcours. Over 2 weken in Schoorl loop ik de halve, en gelukkig heb ik 20 minuten voorsprong op de 30 kilometerlopers: dan heb ik nog een kans om eerder te finishen!/Joke.


  Date: Mon Jan 31 16:52:54 2005

  text = Vulden we die calorieen aan met zakjes patat ?? Nee, er is maar een manier om na afloop van een midwintermarathon de zaak weer te herstellen (Gert-Jan brengt de juf op de hoogte dat we allemaal weer veilig binnen zijn). http://home.tiscali.nl/wr12103/fotos/apeldoorn.jpg


  Date: Mon Jan 31 01:04:47 2005

  text = Nog even de hersenpan gepijnigd op 'Apeldoorn'. Zie:
  Uitslag Apeldoorn /Jasper.

  Date: Sun Jan 30 22:11:24 2005

  text = Inschrijving Schoorl t/m dinsdag 1 feb. Geen na-inschrijving op de 21/30 km. Wel op de 10 km. /Jasper.


  Date: Sun Jan 30 18:29:16 2005

  text = Ik heb vandaag 2 rondjes bij de kinderboerderij gejogd met m'n dochter. Over 3 maanden heeft ze een veldloop met de school en daar ben ik een paar jaar geleden bij geweest. Allemaal kinderen tussen de 8 en de 11 jaar die mee moesten lopen en daar helemaal niet op voorbereid waren. Sommigen moesten huilen, anderen waren aan het kermen. Vandaar ik met mijn dochter oefen, want ze gaat ook meedoen nu ze 8 jaar is. Iedere week oefenen we een keertje zodat ze er goed doorheen komt. Daarna heb ik zelf nog zelf een rondje gelopen, en kwam één VIP tegen: Rutger. Toen ik nog thuis was zag het er inderdaad vrij somber uit buiten, maar daar was in het park niets van te merken. Eigenlijk was het heel mooi weer toen ik daar was. De Apeldoornlopers waren ontketend, en hebben stukken beter gelopen dan de deelnemers aan het programma van RTL4: 8 mensen die heel ongezond leefden werden in 13 weken klaargestoomd voor de-echte-leeftijd-minimarathon: 18,7 kilometer. Een doel dat in veel te korte tijd moest worden waargemaakt. Jammer, volgens mij was het meer een lijdensweg dan een leuke sportieve prestatie. Dan gaat mijn voorkeur toch uit naar hoe wij het aanpakken met z'n allen in het Westerpark: geen meting maar meeting./Joke.


  Date: Sun Jan 30 17:45:17 2005

  text = ben gaan lopen vanmiddag hoor. Kwam corine ook nog tegen, die komt binnenkort weer meetrainen. We zijn niet vermoord hoor! Renzo


  Date: Sun Jan 30 17:05:15 2005

  text = Wilde ook graag gaan lopen vandaag, maar ik word bijkans treurig van dat grijze. Kou prima, maar geen enkel flardje zonlicht? Blegh! En zo is het al 17u geweest en ben ik nog niet buiten geweest vandaag. Daar word je dus ook niet vrolijk van. Misschien ga ik de stad maar even in. Lui koffie drinken. En wellicht morgen... Morgen... (Na dat verhaal van Renzo laat ik het helemaal uit mijn hoofd na zonsondergang het Westerpark door te struinen.) Groet, enne... STOERE tijden, "Apeldoorners"! Gefeliciteerd (ervanuit gaande dat jullie ook trots zijn op die tijden). / Sheila


  Date: Sun Jan 30 13:35:53 2005

  text = zowel de detectives/politie-agenten rennen veel (en komen op briljante ideeen) als de slachtoffers (die worden tijdens hun geren vermoord), viel me op. Doei, nogmaals renzo


  Date: Sun Jan 30 12:51:20 2005

  text = Voor de liefhebbers van curieuze loopjes: * De roman (of kort verhaal) "de marathon" van Stephen King (ook verschenen onder pseudoniem Richard bachman). Hierin doen 100 man mee aan een jaarlijkse race. Als je looptempo onder een bep. snelheid zakt, krijg je een waarschuwing; na drie waarschuwingen word je neergeknald. Er is slechts een overlever; de winnaar die behalve zijn leven een enorme prijs wint. * De film Intacto uit 2004. OP een gegeven moment is er een wedstrijd in een bos. een stuk of tien mensen zijn geblinddoekt en moeten zo hard mogelijk lopen. Een niet geblinddoekte man leidt ze met zijn stem. Ze moeten zo hard mogelijk rennen. Onderweg vallen er mensen af die tegen een boom aan lopen, of een tak boort zich in hun been. Winnaar is degene die overblijft ook weer, die het meeste geluk heeft. Leuke inspiratie voor een training joke of stephan?? ;-) *Het viel me laatst sowieso op, toen ik eens wat thrillers las/doorbladerde hoe extreem veel er wordt gejogd (zo heet dat dan wel) * Ik ga maar eens een loopje maken! Groeten, Renzo


  Date: Sun Jan 30 11:55:14 2005

  text = Daar kan ik nog aan toevoegen dat mijn Excel logboek rekenblad de tijden minuten.sec/km erbij geeft van resp Andries 4.01 Gertjan 4.43 Sjaak 5.22 en Wilma 5.45 De gevoelsfactor lag bij alle lopers aan de hoge kant. Ik heb nog nooit zulke stijve spieren gehad na een loop. Nu (zondag) voel ik mijn bovenbeen spieren nog enorm. Ondanks de massage direct na afloop door de (uitstekende) organisatie daar in Apeldoorn. (een aanrader). Te horen aan de geluiden van Andries en Gert-Jan bij het uitstappen terug in Amsterdam zullen die de Zaterdagavond ook wel op de bank hebben doorgebracht/Sjaak


  Date: Sun Jan 30 00:48:24 2005

  text = Mijn LINUX - Machine even aan het rekenen gezet:
  Uitslag Apeldoorn Knap he ( van mij ) /Jasper.

  Date: Fri Jan 28 09:11:42 2005

  text = Gisteravond waren er 11 mensen gekomen, en we gingen naar het stadsdeelraadkantoor voor de eerste losmaakoefeningen. Dan: minutenloopjes om het kleine grasveldje in het parkje. In 2 molentjes weer terug naar de kinderboerderij; met als opdracht om het vooral rustig aan te doen. Dat werkte goed, ook het eerste molentje ging met een rustig gangetje (één loper kon het zich zelfs permitteren om achterwaarts joggend in te halen). Dan naar de hoek begraafplaats, en 2 rondjes klaverblad. Eén keer met de groep rustig aan, tweede keer mocht het wat steviger. De vraag of er lopers zijn die ook met losse onderlip lopen werd niet bevestigend beantwoord (er werd geloof ik ook niet echt geluisterd toen ik het vroeg). Ben ik toch benieuwd naar. Ikzelf in ieder geval wel. Terug naar de kinderboerderij voor een korte cooling down en weer naar huis. Afgelopen dinsdag een beetje voorzichtig aan gedaan: het vroor tijdens de training en er waren hier en daar plekjes die glad waren; maar wel goed te doen. Ben benieuwd of ons nog verrassingen staan te wachten deze winter. Tot nu toe was het mild weer. De website heeft een nieuw adres, ik heb het al aan een paar geïnteresseerde mensen van de conditietraining doorgegeven. De naam loopje.nl onthouden mensen meteen. Maar of we binnen een paar maanden met 100 mensen bij de kinderboerderij zullen staan: dat denk ik niet. En hoop het vooral ook niet! Maar Marleen en Eric: geen nieuwe mensen wegpesten ;-)!!! Joke.


  Date: Thu Jan 27 18:37:34 2005

  text = Ben benieuwd hoeveel mensen er vanavond komen. Ik hou het voorlopig even op zeventien. Dus allemaal komen! Groetjes Jeroen


  Date: Thu Jan 27 10:07:01 2005

  text = Ik heb even in het WNT (Woordenboek der Nederlandse Taal) gekeken, en daar staan vele betekenissen van en voorbeelden met het woord 'loopje' in. Dit varieert van een loopje in een muziekstuk tot variant op 'het gaat z'n gangetje (loopje)'. De mooiste vond ik echter deze: "manier van loopen. || Wel 'n piendere, kloeke meid, maar zoo lellig. — Wat had ze toch 'n aanhalig loopje over zich. — Ze wipte zoo komiek met d'r achterwerk. — Zoo'n zwabberdweil, (QUERIDO, De Jordaan 71.)" -- groeten, Marjolein


  Date: Wed Jan 26 22:54:52 2005

  text = Loopje; Loop je?; loop je mee?; een loopje nemen; het op een lopen zetten; wij lopen. Ik probeer even te wennen aan de naam en het klinkt wel oke 'www.loopje.nl' Gefeliciteerd allemaal. Wordt het nu ook 'Loopje Westerpark', of toch gewoon Hardloopgroep Wsterpark? Groetejs Stephan


  Date: Wed Jan 26 18:56:27 2005

  text = Loopje.nl is geregistreerd door Joke. De naam verwijst nu naar het IP-nummer van Edwin. En die zorgt weer dat het verkeer bij www.xs4all.nl/~loopje terecht komt, wat ik dan weer voor mijn rekening neem. -- En ja, 100 'meelopers', Joke met een megafoon...., heeft ze nu meestal ook al nodig bij dit praatclubje. -/- Jasper

 • Publiekelijk opvraagbare informatie: whois loopje.nl
  Date: Wed Jan 26 13:51:08 2005

  text = 100 Meelopers... wat een doemscenario Marleen! Wordt het misschien niet tijd om iets minder gezellig te zijn? - Eric


  Date: Wed Jan 26 13:36:27 2005

  text = Ja, www.loopje.nl is makkelijker door te geven dan die lange naam. Het bezoekrsaantal zal spoedig oplopen en straks lopen er 100 mensen mee op dinsdag. dat alles omdat het er zo gezellig uitziet. Marleen


  Date: Wed Jan 26 13:08:57 2005

  text = Jasper gefeliciteerd met loopje! Tot morgen, Greta


  Date: Wed Jan 26 08:59:08 2005

  text = en ook nog eens nachtwerk,lijkt het...


  Date: Wed Jan 26 05:02:25 2005

  text = Zoals je wellicht al gemerkt hebt is de website verhuisd. Nou ja, verder is er niks veranderd. 't Was weer 1 heel werk. Doei. Jasper.


  Date: Mon Jan 24 16:24:01 2005

  text = Sport, zaterdag 22 januari 2005 Marathonsaboteur uit ambt gezet LONDEN - De Ierse katholieke priester die vorig jaar de olympische marathon verstoorde, is uit zijn ambt gezet. De 57-jarige Neil Horan mag zich niet langer pater noemen, is donderdag besloten tijden een vergadering van het aartsbisdom Southwark. De dronken Horan viel tijdens de marathon in Athene op het 35 kilometerpunt koploper Vanderlei Lima aan en duwde de Braziliaan in de hekken. Lima verpeelde hierdoor zijn eerste plaats en eindigde uiteindelijk als derde. Een Griekse rechtbank veroordeelde de Ier tot een boete van 3600 euro. De Britse clerus vond de straf niet zwaar genoeg en besloot hem het priesterschap te ontnemen. Horan hekelde het besluit: ,,Ik ben nu weinig meer dan een heiden.'' Copyright: Trouw Tot morgen, Greta


  Date: Mon Jan 24 12:20:50 2005

  text = Hoi Marleen, dan loop jij comfortabel met een pasfrequentie van 150 stappen per minuut. Dan loop je ook lekker op "Nutbush City Limits" van Ike en Tina Turner./joke


  Date: Sun Jan 23 17:39:50 2005

  text = Net ontdekt dat ik bij het refrein van "Good Vibrations" van "the Beach Boys" aardig in de maat loop! Marleen


  Date: Sat Jan 22 23:07:16 2005

  text = Voor diegene die in Apeldoorn de 29e de minimarathon of de asselronde gaan lopen. Ik ga daar ook heen met de auto. Er kunnen er dus drie meerijden. De start van de mini is 11:30, van de asselronde 12:00 Ik wil wel ongv een uurtje van te voren aankomen om lekker rustig de voorbereiding te doen. Dat betekend dus 9:30 vertrekken. Wie mee wil rijden: stuur een mailtje naar sjaak.boon@worldmail.nl of 0650-235546 O ja Joke, lopen op de BPM regelt volgens mij niet je hardslag maar kan wel een lekker looptempo aangeven. In een ver verleden danste ik vrij veel rock&Roll. De muziek daarbij was verdeeld in diverse tempo's Het gaat om het ritme. Daar kan je prima op lopen. Die zit vaak ook in de aerobicsmuziek. Mijn favoriet is een nummer van Jennifer Warnes, First we take Manhattan. Ieder slag op de snaredrum is voor de rechtervoet/Sjaak


  Date: Sat Jan 22 19:49:02 2005

  text = Onderschept op een hardloopforum en actueel voor sommige lopers van de hardloopgroep: het gaat over hardlopen met muziek, en dat je hartslag zich zou reguleren naar de maat van de muziek (=beats per minuut, ofwel BPM). Daar kan ik het volgende over zeggen: je hartslag regelt zich natuurlijk naar de mate van inspanning die je levert en niet naar het tempo van de muziek die je hoort. De meeste popmuziek zit tussen de 120 - 140 beats per minuut, en je hartslag laat zich niet beïnvloeden als Britney Spears met 128 bpm wordt afgewisseld met Robbie Williams op 136 bpm! Klassieke muziek heeft natuurlijk ook een maat, maar dan is het heel makkelijk om naar de melodie te luisteren. Over pasfrequentie (aantal stappen per minuut): muziek die precies op de maat van je pasfrequentie zit is moeilijk te vinden. Dan moet je gaan uittellen. Er was een tijdje een discussie gaande op chat'nrun dat de ideale pasfrequentie 180 stappen per minuut zou zijn. Ik heb weleens geprobeerd een liedje te vinden met die bpm, maar niet gevonden om eens te proberen hoe dat loopt. Overigens lopen de meeste mensen veruit met een lagere pasfrequentie: rondom 160. Ik heb mijn pasfrequentie nog niet kunnen tellen, raak altijd in de war met tellen. Het loopt trouwens heerlijk met muziek. Ik heb het weleens geprobeerd met house, maar dat werkt niet bij mij. Wat wel werkt: John Lee Hooker "the Healer", "Praise you" van Fatboy Slim en "7 seconds" van Yussou N'Dour en Neneh Cherry. En ik loop op aerobicsmuziek, altijd goed voor de juiste impuls./Joke


  Date: Fri Jan 21 20:31:39 2005

  text = die marsen heb ik gespaart hoor renzo! kiki


  Date: Fri Jan 21 16:11:00 2005

  text = Apeldoorn is natuurlijk volgende week. Sorry. Joke.


  Date: Fri Jan 21 15:56:54 2005

  text = Joke: 'Apeldoorn' is volgende week pas: za 29 jan. /Jasper.


  Date: Fri Jan 21 13:58:26 2005

  text = De uitslagen staan van de Vondelparkloop staan op internet, ik heb bijna iedereen gevonden. Vreemd, Jantien staat er 2x op, bij de 6.7 km én de 10 km. Een raadsel. Andries had gelijk: hij was als 4e geëindigd terwijl wij aan de kant dachten dat hij 3e was. Mooi gelopen allemaal! En de Apeldoornlopers veel succes morgen op de verschillende lange afstanden./Joke.


  Date: Fri Jan 21 03:53:32 2005

  text = Eigenlijk wist ik helemaal niet wat een minimars wás. Nu wel. /Jasper.


  Date: Thu Jan 20 22:18:25 2005

  text = Wat heb jij een stoute dochter, joke! Wil je tegen Kiki zeggen dat ze dat nooit meer moet doen? maar maak haar niet bang met calorieverhalen daarbij. En van wie zou ze dat snackgedrag hebben van jeroen toch wel?? ;-0 Daaaaaaag Renzo


  Date: Thu Jan 20 22:01:00 2005

  text = De training vanavond: met 12 lopers naar de Postbank, wat losmaakoefeningen; dan naar het natuurpad en gestretched. Naar de paal gejogd, steeds een minuutje. Vanaf de paal de lopers 2 aan 2 ingedeeld nav van tempo: de snelle loper met de rustige loper enz. voor een ontmoetingsloop. Ik liep als 13e loper lekker een lang stuk mee Greta. Het groepje dat ook onze kant op ging liep al snel voor ons, maar dankzij de snelle ontmoeting met Andries en ons gestage tempo waren we niet meer in te halen door de anderen. Greta moest nog wel een eindsprintje inzetten om tegelijk met Andries bij het beginpunt te komen maar dat was na de training van dinsdag een makkie. Al snel kwam de rest ook. Dan: de groepen omgedraaid wat richting betreft, en de 2 eersten die elkaar ontmoetten wachtten op de rest. We verzamelden bij de Seineweg aan het begin van "de" kilometer, en iedereen ging één voor één op weg. Stukje terugwandelen en teruggejogd naar het natuurpad voor wat beenspieroefeningen (voor sterke knieën!). Dan met z'n allen terug naar de kinderboerderij en de eerste en de laatste kregen een minimarsje. Jasper wist slinks langs de kopgroep te komen, want ze waren aan het kletsen en was veruit als eerste bij de kinderboerderij. Een korte cooling down en weer op weg. Helaas geen minimarsje voor de laatste loper, dat maak ik nog goed. Ik had al een sterk vermoeden en het klopte: mijn dochter had er eentje uit mijn tas gehaald. In het vervolg goed verstoppen dus. Verder de hele training geen regendrupppel gezien en nog veel dank aan de groep wegens oplettendheid: ik had iedereen bijna met een verkeerde opdracht weggestuurd waardoor de ontmoetingen in de soep waren gelopen. Het was een avondje met wat afstand erin. En jammer dat de uitslagen van de Vondelparkloop nog niet op internet staan./Joke.


  Date: Thu Jan 20 21:59:03 2005

  text = Wat staat iedereen heerlijk lachend op de foto bij de vondelparkloop, wat leuk! alleen Jantien, jij staat op een foto zeer fanatiek, vlak achter je een fietser.... was dat degene die jou wilde inhalen? ;-)) Joke, ik vond je nieuwsbrief top!! Heel goed, dat over gewicht en gewoon simpel. Geen gezeur over dieten en snel resultaat - ik zag gister bij Paul de Leeuw gruwelijke dingen van een man die dan in 2 dagen 3,4 kilo was afgevallen, en wat ik dan het ergste vind is niet die snelle afname, maar vooral dat ie het zo bijhoudt tot en met de onsjes toe, de man lijkt wel een slager - maar gewoon de simpele regel meer verbruiken dan je inneemt.. Nou en ook nog bedankt voor de training, ik heb heerlijk relaxed getrained. En gaat er iemand in het weekend nog lopen? Bijv. zaterdag ergens in de middag of... zondagochtend 11 uur?? Ik noem maar wat hoor. Renzo


  Date: Wed Jan 19 18:15:46 2005

  text = Er zijn de laatste tijd nogal wat mensen met last aan een knie. Het moet geen epidemie worden! Ik zit te denken om een keer een informatief uurtje over hardlopen te organiseren, en om mijn trainer uit te nodigen. Hij is o.a. fysiotherapeut. Misschien heeft hij goede adviezen voor ons./Joke.


  Date: Wed Jan 19 10:43:47 2005

  text = Ik vond de training echt prima! Helaas denkt mijn knie daar vanmorgen iets anders over.. Hij is volgens mij iets overbelast geraakt.. Misschien was deze training toch nog iets te enthousiast. Hopelijk gaat het morgen weer beter en anders tot dinsdag. Gr Tom


  Date: Wed Jan 19 09:35:15 2005

  text = De trainingen zijn in volle gang kun je wel zeggen! Vorige week dinsdag, de eerste training van het jaar, waren er 24 lopers: 12 mannen en 12 vrouwen en natuurlijk moest ik toen even de lopers 2 aan 2 laten lopen, allemaal mv-stelletjes want zo'n kans laat ik niet lopen. De donderdag erna waren er 15 lopers (de donderdag heeft de traditie om rustiger te zijn als de dinsdag), 8 om 7. Gisteren waren er 33 lopers, en dan reken ik mezelf mee want Stephan gaf de training en dat is inmiddels ook een traditie om de week op dinsdag. Na de warming up waar oa ook wat versnellingen zaten weer op weg naar de hoek begraafplaats. En waar ik al op hoopte: iedereen weer in 2 rijen voor de loopscholing. Doodeng al die heftige versnellingen die op het menu stonden. Waar ikzelf altijd aangeef dat je bij de versnellingen bij mijn training juist niet moet sprinten, ligt dat bij Stephan heel anders. Die zet steigerungen en sprints gewoon op het programma. Wat de groep deed zag er goed uit. In december was al te merken dat de loopsprongen en kaatssprongen begonnen aan te slaan. Het is niet makkelijk, maar we komen er wel. Geef ons nog een half jaartje en je weet niet wat je ziet ;-) Het verschil tussen mij en Stephan kun je als volgt zien: bij mijn "olympische finish" heb je alle tegenstanders al lang ver achter je gelaten, je hoeft alleen nog maar met stijl door het overwinnaarslint te lopen. Bij Stephan heeft de tegenstander een voorsprong met de finish al in zicht. Er zit maar één ding op: met een verpletterende eindsprint erop en erover. De 2 minuten-intervallen die hierop volgden gingen als een mes door de boter. Lekker getraind!/Joke.


  Date: Wed Jan 19 08:35:38 2005

  text = Ja Yannick is 11 en een hardlooptalent. Volgens mij is ie de jongste die heeft meegelopen met de 10 km. En binnen 't uur!// Edith


  Date: Tue Jan 18 18:16:02 2005

  text = De zoon van Els liep ook mee, zijn foto heb ik naar haar gemaild - ik wist niet of ze van die foto's wist, ik in ieder geval niet./Joke.


  Date: Tue Jan 18 16:26:59 2005

  text = Wat knap Erik dat je mij herkent. Ik zou mezelf niet hebben ontdekt. Overigens ben ik de figuur in rood jasje, met rood hoofd, nummer 1122 (alarmnummer!) achter nummer 976. Degene in het blauwe trainingspak met nummer 975 is Els, ook een Westerparkster. //Edith


  Date: Tue Jan 18 12:14:51 2005

  text = Dat ziet er erg aantrekkelijk uit! Dat je na een keerpunt weer terugloopt vind ik niet erg, en de hele marathon moet nog veel verder voor ze mogen terugkeren ;-) Vorig jaar liep ik in mei de halve in Enschede. Heerlijk gelopen, fantastisch publiek, maar het saaiste parcours ooit. Hoorn lijkt me aantrekkelijker. Ik ga ervoor./Joke


  Date: Tue Jan 18 09:47:31 2005

  text = Nog een andere loop op zondag 22 mei, waar óók de mannen aan mee mogen doen: de Marathon van Hoorn. Deze wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, en er is een 10km, halve en hele marathon. Voor mij wordt het mijn debuut op de halve (behoudens ernstige blessures) en misschien willen er wel meer mensen mee? Het is een mooi parcours, je start en finished in de oude binnenstad, en tussendoor loop je over de Westfriese omringdijk langs het IJsselmeer. Nadeel: de heen en terugweg zijn hetzelfde, je keert gewoon halverwege om (en het kan er best hard waaien, maar dat is misschien ook wel weer verfrissend). Meer weten? het adres is www.hoornmarathon.nl -- groeten, Marjolein


  Date: Mon Jan 17 20:47:09 2005

  text = Eric heeft nog een paar foto' gevonden op de www.vondelparkloop.nl: Jantien, Edith en Charlotte. Ze staan bij de andere. /jasper.


  Date: Mon Jan 17 17:35:51 2005

  text = Hoi Sheila, je houdt een goede traditie van de hardloopgroep instant: na een tijdje afwezigheid weer terugkomen! Leuk als je er weer bij bent. Gisteren was de Vondelparkloop en het is nog even wachten voordat de uitslagen op internet komen: alles wordt met de hand ingevoerd. Morgenavond is de beurt weer aan Stephan om de training te geven. Inmiddels ben ik in het bezit van een Garmin Forerunner, een GPSsysteem om de pols voor hardlopers. De komende weken ga ik wat metingen doen op ons parcours, oa om een coopertest uit te zetten. Ik zal me niet vervelen ;-)Joke.


  Date: Sun Jan 16 20:12:16 2005

  text = Uhum (schuchter kuchje). Kent u mij nog? ;-) Na - als ik het goed heb bijgehouden - VEERTIEN weken afwezigheid (van dat aantal weet ik tenminste nog "de reden"), ziet het ernaaruit dat ik vanaf dinsdag weer kom lopen (of strompelen, slik). Maarrr... Heb een nieuwe computer en daarnet dit prikbord als bladwijzer opgeslagen. Ook ipv een slaapmailaccount mijn vaste adres aangemeld, dus nieuwberichten komen dit keer tijdig aan. Kijk, dat is toch handig! Ik verheug me op dinsdag! Sheila PS Andries wa's je e-mailadres?


  Date: Sun Jan 16 18:14:20 2005

  text = Inderdaad! Hoe heb ik de enthousiaste aanmoediging van Marjolein-met-het-cameraatje kunnen vergeten, terwijl ik haar zelfs samen met Robert-Jan tegemoet liep.


  Date: Sun Jan 16 15:33:24 2005

  text = En vergeet Marjolein-met-de-camera niet. Ben benieuwd hoe ik er nu weer op sta. /Jasper.


  Date: Sun Jan 16 15:14:04 2005

  text = Erik was me voor met zijn bedankje, ik moest eerst even douchen. M'n eerste officële loop, tien kilometer ik heb 'm volbracht. Dank zij jullie support. Edith


  Date: Sun Jan 16 14:46:23 2005

  text = Joke, Greta, Astrid en Renzo. Bedankt voor het aanmoedigen. Het helpt echt, want daardoor ga je flink wat sneller lopen en zonder jullie was ik dus nooit zo 'moe' geworden ;-) /Eric


  Date: Sat Jan 15 17:59:45 2005

  text = Het oplettende lezertje: het eerder opgegeven nummer van Joke was dus fout. -- Heb wel zin in morgen, hoop dat ik op tijd ben, moet nog inschrijven. Tot morgen, Jasper.


  Date: Sat Jan 15 15:57:49 2005

  text = Morgen is de Vondelparkloop. De 10 km begint om 12.30 uur, en ik sta vanaf een uur of 12.00 in het park. Je kunt tas/jas bij mij achterlaten als je wilt. Ik sta zo'n 100 à 200 meter voor het startdoek, op een plek waar ik hopelijk makkelijk te vinden ben. Let op: vóór het startdoek, en niet er voorbij richting Amstelveense Weg. Ik heb mijn mobieltje bij me: 06 41255027./Joke.


  Renzo met roos


  Date: Fri Jan 14 16:22:21 2005

  text = Ja, alle 4 de foto's met Renzo zijn echt goed!/Joke


  Date: Fri Jan 14 12:11:40 2005

  text = Schattig en totaal verdwaasd en verkrampt, me realiserend dat ik het heb overleefd en dat ik het nog kan. Renzo


  Date: Fri Jan 14 11:36:24 2005

  text = Jezusmina, Renzo wat sta je schattig op de foto met die roos! :) Sandra


  Date: Fri Jan 14 08:53:29 2005

  text = Aanstaande zondag is dus de Vondelparkloop, met dank aan Jantien. Zij gaat om 11.15 uur de 6.7 kilometer lopen (twee rondjes). Om 12.30 uur start de 10 kilometer (3 rondjes). Er wordt voor de 10 km nog een punt afgesproken in het park om samen te komen. Greta en ik zullen op tassen passen en aanmoedigen. Wees redelijk op tijd om in te schrijven. Het is ook mogelijk om al een dag eerder bij Run2Day op de Overtoom in te schrijven, je krijgt dan meteen je startnummer mee. Vorig jaar waren er wat logistieke problemen rondom het kleine houten gebouwtje waar honderden mensen wilden inschrijven, omkleden en plassen. Ik hoop dat ze dit jaar rekening hebben gehouden met de populariteit van deze loop. Het is zeker de moeite waard om mee te lopen, je hebt ruimte genoeg en er zijn supporters :-) Mijn mobiele nummer is: 06 41255028 en ik heb m'n zondag bij me, dat kan altijd handig zijn./Joke.


 • Jantien wil a.s. zondag naar het Vondelpark ( zie mailinglijst ):
 • www.vondelparkloop.nl