- - www.loopje.nl - -

Zondag's Blogje


archief dec 2009 t/m april 2010

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Mon Apr 26 09:30:56 2010

text = Waarschijnlijk liepen Peter en ik sneller omdat we na het hardlopen weer sneller van andere dingen kunnen genieten.En het leukste is: dat snelle lopen ging gewoon op praattempo; onderweg zijn allerlei marathonfacetten ter sprake gekomen: wat te drinken (energiedrank of water), hoe te drinken (stoppen, wandelen of doorlopen), eten (gel). Misschien iets voor de volgende uitdaging: wie kan er het beste praten tijdens het hardlopen (zin of onzin van de besproken stof doet er dan niet toe). // - eric


Date: Mon Apr 26 09:16:57 2010

text = Ha ha, ik wilde al pareren met "vrouwen nemen er gewoon even de tijd voor, dan genieten ze langer" maar Karin heeft dat al prachtig verwoordt. Overigens is onderstaande prikkel van Peter W :-) ik moest ook even zoeken naar een naam maar die staat er inderdaad bij. Mannen, helaas zijn er geen extra bonuspunten voor sneller lopen ;-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 26 08:41:40 2010

text = Geen idee wie dat laatste berichtje heeft ingevoerd, er staat geen naam bij!kennelijk beetje bang geworden na die pittige woorden??? Maar de km kloppen, gelukkig hebben we een garmin om dit te bevestigen, want er zijn natuurlijk vrouwen met weinig ruimtelijk inzicht, maar er zijn ook vast mannen te vinden met deze handicap, dus........... voor de uitdaging kunnen de gemaakte km blijven staan!! En wat betreft het wachten op ons van Eric en Peter; lief, maar wij heben bij het scheiden van Frank nog wat staan kletsen (dat doen vrouwen soms) en Annemiek kwam nog een paar bekenden tegen, dus we hadden wat oponthoud. We zijn zeker bij de heuvel geweest, maar helaas geen bewijs want; geen fototoestel of telefoon met fotomogelijkheden bij ons. Om meteen maar de opmerkingen daarover te pareren; dat is ook zo'n vrouwen handicap; mobieltjes zitten altijd onderin de tas! of we vergeten ze mee te nemen etc. etc.! Zo de toon voor deze week is gezet........... Karin


Date: Mon Apr 26 01:25:45 2010

text = Ja Eric, hoogst curieus! Zoals Karin vermelde dat zij het lopen gisteren zwaar vond, in warme en ietwat benauwde omstandigheden doet vermoeden dat zij wellicht een lichte zonnesteek heeft opgelopen en per abuis de afgelegde afstand verkeerd heeft ingeschat! Hebben zij geen fotootje als bewijs dat ze ook langs de heuvel zijn gelopen!? Wij trouwens ook niet, maar Eric's horloge heeft al onze inspanningen minitieus geregistreerd als bewijs! Een lichtelijk sceptische Peter Wesche. P.S. Ik wil deze dubieuze kwestie niet al té hoog opspelen want de heren winnen dit keer toch wel, ook zónder creatieve rekensommetjes! Vrouwen zijn toch al niet zo goed in ruimtelijk inzicht, maar rekenen kunnen ze blijkbaar als de beste; naar zichzelf toe dan wel te verstaan! Zo, de toon is gezet voor de laatste weken Uitdaging!


Date: Sun Apr 25 18:45:01 2010

text = Hé, wat vreemd! Welke route hebben de dames dan gelopen? Zoals galante heren betaamd, hebben we nog een tijdje op ze gewacht, maar hebben ze niet meer gezien. Wij dachten dat ze de verleiding om met Frank terug te lopen niet hadden kunnen weerstaan. // - eric


Date: Sun Apr 25 18:40:01 2010

text = Okee, dus de drie vrouwen zijn voor de 16 gegaan. Dat was eigenlijk ook mijn plan, maar ik zou zeker met Frank zijn afgeslagen bij de 10 om vervolgens de vrouwen van de 16 tegemoet te lopen.... Maar ik heb niet gelopen dus ;-) wel jammer, maar met mijn zoon was het ook gezellig en mijn dochter had een leuk zwemfeestje gehad. Nu nog horen wat Eric en Peter hebben gelopen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 25 18:24:09 2010



Date: Sun Apr 25 18:16:54 2010

text = Deze zondagmiddag met Magda en Annemieke de 16 gelopen, plus voor Magda en mijzelf 3 km erbij uit en thuis naar het park waar het weer volop zomer is, dus druk! Het lopen ging zwaar, het was warm en een beetje benauwd, mogelijk omdat er onweer in de lucht hangt. Maar goed, 54 km erbij voor de vrouwen! Karin


Date: Sun Apr 18 21:45:47 2010

text = Ha, de foto's staan er al :-) Geen foto aan het begin van het loopje dit keer, ik was een beetje aan de late kant en dan is het gewoon gaan. Drie vrouwen gingen de 5 km doen, en ze gingen wandelen dit keer. Bij het Beeld van de verdwenen Boer gingen Mischa en Liesbeth hun weegs, ik heb hun gelopen afstand op 8 km gegokt voor de uitdaging. Bij de Seineweg sloegen Anrina en Berendien af voor de 9,5 km. Met z'n achten gingen we verder naar de heuvel en dit keer ging Annemieke joggend(!) de heuvel op waardoor ikzelf ook waarschijnlijk voor het eerst niet omhoog wandelde. En na de foto op de heuvel (blote benen, blauwe lucht) besloot Annemieke om mee te gaan met de 20 km. Het werd een lusje extra omdat we niet meer over het schapendijkje kunnen maar dat compenseerden we door rechtdoor te lopen bij de Volkstuinen, over het schelpenpad. Dat voelt alsof je de boel enorm oplicht, ofwel: dat voelt goed :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 18 21:05:58 2010



Date: Mon Apr 12 05:29:06 2010


20,5 km 11-04-2010


Date: Tue Apr 6 22:33:40 2010

text = We gingen zondag met z'n vijftienen van start. Vier lopers voor de 5 km, vijf lopers voor de 9,5 km en 6 lopers voor de 20 km. De 20 km was weer een feestje. De volgende keer moeten we om het schapendijkje heen lopen, de schapen hebben rust nodig. Het is ook afwachten tot we niet meer langs de weg in aanbouw kunnen maar dat zien we dan wel weer. Foto's volgen. Groetjes, Joke.



Date: Wed Mar 31 00:57:53 2010

text = Aanstaande zondagmiddag lopen we gewoon het zondagmiddagloopje voor wie maar wil. Het is dan paaszondag, vandaar ik het even vermeld. Groetjes, Joke.


Date: Mon Mar 29 09:34:36 2010

text = Dat is mooi gedaan! Gefeliciteerd, en het zou leuk zijn als jullie kunnen meelopen met de Midzomernachtcross op vrijdagavond 18 juni. We lopen dan de 5 km in het Amsterdamse Bos. Lijkt me geen enkel probleem voor jullie :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Mar 28 22:01:04 2010

text = Vandaag de 5 km in één keer gelopen, zonder wandelpauzes door Petrouschka, Nora en Carolien..


Date: Sun Mar 28 19:33:37 2010



Date: Sun Mar 21 19:45:47 2010



Date: Sun Mar 21 07:49:54 2010

text = Vanmiddag natuurlijk wer een zondagmiddagloopje. Natuurlijk de 5 km, en we zullen zien wie er komen voor de langere afstanden. Wat mij betreft gaan we weer met een paar lopers over het schapendijkje. Jeroen is er ook voor 10 of 16 km. Je loopt in ieder geval niet alleen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Mar 16 15:56:55 2010

text = Hee, dat wist ik niet, Karin, dat het Parool daar iets over vermeld heeft. Ik ben benieuwd, dank je dat je het artikel meeneemt. Toevallig heb ik net de route van zondag op afstandmeten.nl nagelopen en ik kon het vinden. Wel erg dat die weg daar gebouwd wordt, op de kaart zie je nog steeds een groen gebiedje... ook dat is straks weg. Maar goed, tot nu toe is de dijk met schapen en paarden schitterend! De afstand is 19,4 km, en er waren een paar veranderingen (behalve dan dat we verder liepen): we gingen over de Naritaweg terug ipv over de Rhoneweg, dat is een stuk beter. Je moet dan wel het stationsplein bij SLoterdijk oversteken maar echt vervelend is dat niet. En we hebben het schelpenpad gekozen en zijn niet via bushokje begraafplaats gegaan. Met dat laatste lusje (bus/begraaf) zouden we precies 20 km hebben gelopen. Maar wat mij betreft was het schelpenpad zeer welkom :-) Groetjes, Joke. http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=375456


Date: Tue Mar 16 14:09:36 2010

text = Hallo Joke, de foto's zijn erg leuk en geven een goede indruk van de 20 km loop, deze was heel bijzonder omdat we ook off road, dwars door de weilanden, tussen de schapen hebben gelopen. Wat betreft de route; dat gaat vast lukken een volgende keer als we weer besluiten om de 20 te doen ipv de 16, ik ken het gebied daar redelijk omdat ik daar wel skeeler en fiets, dus met elkaar komen we er zeker uit. Ik weet niet of je het zelf ook hebt gezien maar gisteren stond er een klein berichtje in het Parool over het feit dat jij volgende week al 10 jaar een loopgroep hebt in Westerpark. Als ik er aan denk zal ik het vanavond even meebrengen. Karin


Date: Mon Mar 15 22:06:35 2010

text = Hieronder de foto's van het zondagmiddagloopje gistermiddag. Zes vrouwen gingen voor de 5 km, Jeroen en Johan liepen de 11 km en met z'n zessen gingen we voor de 20 km. Wilma heeft een leuke route zoals op de foto's te zien is. Ik denk niet dat ik de route weer zou kunnen reproduceren maar we zien wel in de toekomst. Ik vond het in ieder geval erg leuk. Groetjes, Joke.

foto's


Date: Fri Mar 12 15:31:35 2010

text = Aanstaande zondagmiddag is weer het zondagmiddagduurloopje voor wie wil. Wilma en ik willen de 20 km lopen, dus iets verder dan de heuvel. Verder worden de andere afstanden natuurlijk ook gelopen, we zien wel wie er komt en wat de lopers willen lopen. We zorgen er altijd voor dat er niet alleen gelopen hoeft te worden. Dat zeg ik er even bij omdat ik regelmatig de vraag krijg van hoe het moet als een loper als enige een bepaalde afstand wil lopen. Dat is nog nooit voorgekomen, het regelt zich altijd als vanzelf :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Mar 8 15:43:11 2010

text = Onderstaande 3 foto's zijn van de zondagmiddagloop gistermiddag. In het zonnetje gelopen, en het park was zowaar weer vol met mensen! We waren met 15 lopers: zes voor de 5 km, zes voor de 11 km en drie voor de 16 km. En natuurlijk weer een foto op de legendarische heuvel gemaakt. Ook in het zonnetje :-) Groetjes, Joke.



Date: Sun Feb 28 20:02:41 2010

text = Vanmiddag waren we met 8 lopers, 3 voor de 5 km en 5 voor de 16 km. Daarmee is de 10 km de minst populaire afstand geworden, maar ik denk wel dat deze afstand een comeback gaat maken in de lente. Een opmerkelijk feit: tijdens het verzamelen bij de spartelvijver zat Annet een verregende theedoek liggen, en nam terecht aan dat die van mij was. Het bleek de theedoek van donderdagavond te zijn, met het geld er nog in. Waaronder drie tientjes! Een wonderlijke vondst. Zie ook de foto aan het begin, met Pieter. Verder hebben we in een gestage regen gelopen, eerder verfrissend dan vervelend. Wel af en toe enorme plassen op de weg en weer wat geleerd: op je hakken erdoor heen lopen. Truukje van Pieter. We zijn dit keer niet langs het bedrijventerrein gelopen, maar weer de bush ingelopen want het is weer langer licht. Nog wel even "verdwaald" want we namen even een ander weggetje om een mega plas te ontlopen en ik kon totaal niet plaatsen waar we waren. Gelukkig wisten de (meeste) anderen dat wel en al snel begreep ik het weer. Weer een kwartje gevallen bij mij. O ja, en het lijkt wel alsof de mannen een geheime afspraak hebben om om de beurt te komen, de laatste tijd komt er steeds één man. Een paar weken geleden ging het even mis, toen waren Jeroen en Raimond tegelijk gekomen. Maar daarna ging het weer goed, vorige week alleen Steven en nu Pieter. Vreemd! Groetjes, Joke.



Date: Sun Feb 28 08:09:47 2010

text = Vanmiddag natuurlijk het zondagmiddagloopje, nog even warm lopen voordat de uitdaging tussen mannen en vrouwen begint :-) Je kunt zoals altijd kiezen tussen 5, 10 en 16 kilometer. Groetjes, Joke.


Date: Mon Feb 22 12:52:04 2010

text = Ik meende Anrina al achter jullie aan te zien lopen, dus dat klopte. De foto's zijn erg leuk geworden (ook al zeg ik het zelf) en de foto met de natte sneeuw erop moest er ook gewoon bij natuurlijk, dat ziet er stoer uit :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Feb 22 08:30:50 2010

text = Voor alle duidelijkheid: Anrina sloot nog bij het fitness toestel aan, vandaar dat er dus 3 voor de 10 km gingen en 3 voor een stukje extra zoals omschreven door Marina. Ondanks de nattigheid van de sneeuw/regen toch lekker gelopen. Grt, Karin


Date: Sun Feb 21 22:52:15 2010

text = Ter aanvulling: met z'n drieën, Karin, Magda en ik, zijn we nog om de tuinen "de Bretten", gelopen. De andere drie zijn rechtsaf gegaan. We zijn verschrikkelijk nat geworden van de waterige sneeuw. Maar we liepen relaxed. Ik ben blij dat ik weer bij was! Deze keer niks gevoeld van een voorheen beetje zeurende pijn aan m'n achillespees. Is die gedwongen rust toch ergens goed voor geweest? Groet,Marina


Date: Sun Feb 21 20:23:59 2010

text = Vanmiddag heb ik de lopers uitgezwaaid, 12 stuks. Voor de 5 km 7 loopsters, voor de 10 km waarschijnlijk 3 en 2 voor de 16 km. Misschien zijn Magda en Marina meegegaan met de 10 km, dat kan ook. Het sneeuwde natte sneeuw toen de lopers vertrokken en waarschijnlijk hebben ze dat de hele weg gehad. Steven was de enige man, en hij had een nieuw trainingspak aan. Een zeer smaakvol trainingspak! Ik had graag mee gelopen maar was een weekendje alleen met m'n zoon. Volgende week ben ik natuurlijk wel weer bij. Groetjes, Joke.


Date: Sun Feb 21 19:14:05 2010



Date: Tue Feb 16 23:05:12 2010

text = ik zeg fotoshoppen :-) Raimond.


Date: Tue Feb 16 22:01:36 2010

text = :-) volgens mij valt het wel mee, Raimond. De foto vertekend gewoon een beetje. En elk fotomodel weet dat je op de foto een ietsje zwaarder lijkt dan in het echt. Dat zijn dus twee correcties die je bij elkaar kunt optellen en dan is de som prachtig afgetraind! Groetjes, Joke.


Date: Tue Feb 16 21:22:47 2010

text = De foto's maken pijnlijk duidelijk dat het ideale (marathon) gewicht nog niet bereikt is :-) Raimond.


Date: Tue Feb 16 17:25:39 2010

text = Ja, nu zie ik de foto's wel inderdaad in het groot :-) Joke.


Date: Tue Feb 16 15:43:36 2010

text = Ja, er zat een klein foutje in de code ... doei, Jasper.


Date: Tue Feb 16 09:20:39 2010

text = Vreemd, ik zie de drie foto's van afgelopen zondag wel op mijn ipod maar niet op één van beide computers. Het zijn overigens weer leuke foto's :-) //Joke.


Date: Sun Feb 14 20:50:48 2010

text = Vanmiddag weer gelopen, met z'n tienen. Vier loopsters gingen voor de 5 km en met z'n zessen gingen we door voor 16 km. De laatste tijd zijn er geen kandidaten voor de tien kilometer. Hoewel, eigenlijk wilden Jeroen en Anrina de tien lopen maar dan lopen we daar het gaat gewoon vanzelf. En dan is de heuvel helemaal niet zo ver meer. Na drie kwartier zijn we daar altijd, dus kwart voor vijf. We kwamen weer in het licht terug en eigenlijk kunnen we het bedrijven terrein nu letterlijk links laten liggen en weer terug lopen door het natuurgebied. Groetjes, Joke.



Date: Sun Feb 7 20:39:35 2010

text = Hé zie ik daar Jet op de foto??? Terug van weggeweest - wat leuk! Evelyn


Date: Sun Feb 7 20:27:46 2010

text = Met Maria de Twiskemolenloop gelopen (Joke de groeten terug van haar). Het was prachtig in het Twiske, wat mysterieus door de mist en veel mooie rietkragen langs de paden. Het was drukker dan anders maar je loopt nog steeds hele stukken bijna alleen over het parcours. Ik heb hem gelopen in 1.30.06, een pr dacht ik maar helaas geen registratie daarover. In elk geval was het een goede voorbereiding voor de 30 van Schoorl volgende week. Tot dinsdag, gr. Magda


Date: Sun Feb 7 20:11:50 2010

text = Nou, dat kilometertje heeft hij makkelijk gehaald door van/naar huis te lopen naar het park. Dus ja, een marathon! Groetjes, Joke.


Date: Sun Feb 7 19:49:13 2010

text = Haha, terwijl ik mijn berichtje prik zie ik nu dat Pieter Jan vanmiddag inderdaad nog naar de zondagmiddagloop is gekomen. 25+16 = ? Als hij nu één klein kilometertje meer had gelopen, had hij vandaag zijn debuut op de 42 kilometer gelopen... ;-) // - eric


Date: Sun Feb 7 19:45:10 2010

text = We waren met z'n achten voor het zondagloopje, en daarvan gingen 5 loopsters voor de 5 km en 3 voor de 16 km. De 10 km is wonderlijk onpopulair bij ons :-) geen idee waarom eigenlijk, het is de afstand die het meest cliché is bij veel lopers: een uurtje joggen op de zondag. Pieter Jan was de enige man, en had vanmorgen 25 km gelopen (in de 5.45 m/uur groep) en nu dus 16 km. En dan nog thuis/park, dus het totaal is meer dan een marathon. Eric en Frank liepen vanmorgen mee met de 5.15 km/uur. We krijgen vast nog te lezen waar en hoe lang. En Magda en Maria liepen de 16 in het Twiske, daar krijgen we vast ook nog van te horen hoe dat verlopen is. Wij drietjes van de 16 (Karin, Pieter Jan) zijn niet de heuvel opgegaan. Gewoon even doorlopen, voor Karin was het de 2e keer dat ze de 16 liep en dat ging vrij makkelijk. Pieter Jan liep met ons rustige tempo mee, pakweg 9 km/uur en dat was wel wel okee voor hem, hij had tenslotte ook al de 25 in zijn benen. Wat mij betreft: ik kreeg het gewoon gratis. Het kostte geen enkele moeite, niets. Hele gesprekken over vanalles gevoerd. Ontzettend interessant! En dan ook nog een vrolijke ontmoeting met Bram onderweg, hij fietste terug naar Halfweg na een lange duurloop waar Wilma en Erwin ook bij waren. Krijgen we vast nog foto's van te zien. Groetjes, Joke.




Date: Sun Feb 7 13:10:41 2010

text = Vanmiddag weer het zondagloopje, nu zeker geen gladheid en sneeuw. Dat is weer even wennen, want dat is wel even geleden op de zondagmiddag. Nog even de afstanden: 5, 10 en 16 km. Groetjes, Joke.


Date: Sun Feb 7 13:09:44 2010

text = Herstel ze, Marina. Altijd vervelend dat je als loper griepjes en verkoudheidjes op je pad vindt terwijl je in voorbereiding bent voor een marathon. Gelukkig hebben de lopers die voor Amsterdam gaan nog wel even de tijd ;-) en wie weet loop je net zo goed de 30 km. en anders inderdaad de 21. Zie het maar als een beetje gedwongen rust, menig olympisch winnaar heeft goud gewonnen na een periode van blessures en weer opkrabbelen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Feb 7 12:45:21 2010

text = Nog hoestend en herstellende van een griepje lees ik de berichten. In mijn voorbereidingen voor de 30 van Schoorl heb ik even pech. Ik zal er vanmiddag niet bij zijn en volgende week ook niet, dan ga ik toch maar een poging wagen in Schoorl, evt. de 21 ipv 30. Voor allen die wel lopen, veel plezier! Groet, Marina


Date: Sat Feb 6 23:26:18 2010

text = De Bokkeloop in Zwanenburg, die 10 januari niet doorging, wordt nu op 21 februari gehouden. Afstanden en starttijden zijn gelijk gebleven. Ciao, Bram P.S. Net elders een bericht geplaatst zonder het te 'ondertekenen'! Sorry! :-)

{ Op hun website is het nog niet bekend: } http://bataaf.com/archief/765


Date: Sat Feb 6 19:42:35 2010

text = Veel plezier in het Twiske, Magda! En de hartelijke groeten aan Maria. Groetjes, Joke.


Date: Sat Feb 6 14:47:58 2010

text = Ter afwisseling loop ik morgen de 10 E.M. bij de Twiskemolenloop samen met Maria. Prettig weekend allemaal. Gr. Magda


Date: Sun Jan 31 19:23:00 2010

text = Vanmiddag weer gelopen. Drie vrouwen voor de 5 km, 2 lopers voor de 11 km en 6 lopers voor de 16 km. Daarbij hebben Wilma, Erwin, Magda en Jeroen eerst nog 9 km "ingelopen". Vreemd dat de 10 km op dit moment de minste deelnemers heeft, wie weet verandert dat nog in de lente. Dan gaan er zeker wat vrouwen van de 5 km wat verder lopen, met de 10 km mee. Bij de 5 km lopen altijd alleen vrouwen mee, en bij de andere afstanden is het meestal half man half vrouw. Wat mezelf betreft: ik heb twee weken mee gelopen met de 10 km, en het leek wel eeuwen geleden dat ik de 16 had gelopen. Maar het was weer zoals vanouds een fijne route. Natuurlijk de heuvel op, en daar 2 foto's gemaakt. Dat is altijd een mooi punt zo op de helft van de route. En dan weer terug, als in een droom door het bedrijventerrein. Op papier niet het mooiste stuk maar eigenlijk ben je er zó doorheen en is het totaal niet vervelend. En het parcours was prima te belopen, dat was een meevaller. Groetjes, Joke.



Date: Sun Jan 31 13:45:03 2010

text = Vanmiddag natuurlijk weer het zondagmiddagloopje. Geen idee hoe het parcours erbij ligt, maar het zit er dik in dat hele stukken lastig te belopen zullen zijn. Deze winter heb ik ontdekt dat je makkelijker kunt hardlopen dan wandelen met gladheid. Maar natuurlijk loopt het nog prettiger zonder galdheid. Ik ben beniewd wat we vandaag weer aantreffen. Nog even de afstanden van de duurloopjes: 5, 10 en 16 km. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 25 03:13:06 2010

text = Dit kan ook nog:


en nog meer mogelijkheden ... hier.

--J.


Date: Mon Jan 25 01:16:06 2010

text = Nog een beetje aan de kleur geprutst:

(--Jasper.)


Date: Sun Jan 24 18:50:21 2010

text = Inderdaad, mijn eerste 16 km is een feit geworden deze middag.Bij de splitsing van de 10 nog even getwijfeld omdat de groep van de 16 er een aardig tempo op na hield en ik dacht dat dat niet haalbaar zou zijn voor mij. Maar daar wilde de groep niet van weten, het tempo werd aangepast en daardoor heb ik heerlijk kunnen lopen en het gewoon volgehouden! Erwin hield me regelmatig op de hoogte over mijn snelheid die lange tijd een constante 9km was wat ik niet slecht vond. Erwin, Magda, Pieter-Jan en Simone bedankt!wat mij betreft gewoon volgende week weer. Groetjes, Karin


Date: Sun Jan 24 18:01:46 2010

text = Hieronder is de foto van de 15 lopers die vanmiddag gingen lopen. Steven (tweede van rechts op de voorste rij) was er voor het eerst bij op de zondagmiddag. En Karin (vierde van rechts op de achterste rij) zou vandaag haar eerste 16 km gaan lopen. Ik ben benieuwd hoe ze het vond. Ikzelf liep dit keer niet mee. Gisteren ben ik wel begonnen aan de halve marathon van Egmond voor de wandelaars. Na 3,5 km strand ben ik weer niet omgekeerd, ik zag het niet zitten om nog minstens 4 uur onderweg te zijn. Wie weet was het de busrit waar ik niet goed uitkwam. Nou ja, volgende week loop ik weer lekker mee. Dit houdt me gretig :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 24 17:13:57 2010


Zondagmiddag 4:00 uur


Date: Sun Jan 24 09:15:59 2010

text = Okee, Erwin, tot 16.00 uur! Jeroen is er helaas ook weer niet, dit weekend moet hij ook vandaag coachen voor het basketbalteam van onze dochter. En mensen, er zijn natuurlijk weer 3 afstanden: 5, 10 en 16 km. En je kunt een uurtje eerder komen en alvast met Erwin inlopen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 24 08:37:25 2010

text = Vanmiddag om 15.00 uur lopen we, net als vorige week, alvast een rondje. Om 16.00 uur komen we dan weer terug bij Big Ali om vervolgens de 16 km met de groep te lopen. Ik zie wel wie er komt. Erwin


Date: Sun Jan 17 22:14:42 2010

text = Vanmiddag waren er weer lopers voor alle drie de afstanden, totaal 18 stuks. Zeven lopers voor de 5 km: Nora, Fatima, Annet, Carolien, Cindy, Berendien, Loes. Ik denk dat een paar loopsters meer hebben gelopen dan 5 door steeds heen en weer te lopen. Ik liep mee met de 10 km en we waren met z'n zessen: Karin, Peter de V, Annemieke, Ina, Pieter Jan en ikzelf. Vijf lopers op de 16 km: Erwin, Magda, Wilma, Pieter, Paul. Paul was voor het eerst mee met de zondaggroep en ik hoop niet dat hij mee doet met de uitdaging want dan maken de vrouwen geen eens meer kans om 10% van het aantal kilometers van de mannen te halen ;-) Misschien een ultramannen en ultravrouwen competitie? Ik ben bang dat Wilma en Wilma dat niet gaan redden... mochten de kilometers van vandaag al mee hebben geteld, samen met de ochtendkilometers, dan hadden 14 vrouwen tegenover 7 mannen gelopen, en de mannen met meer kilometers. We hebben dus heel veel vrouwen nodig! //Joke.


Date: Sun Jan 17 13:42:32 2010

text = Ruim 3 uur en bijna 30 km gelopen met 5 lopers (Marina, Pieter, PieterJan, GJ en FRank). De invallende dooi maakte de fietspaden tot waterig glibberijs dat venijnig glad was, wonderbaarlijk genoeg zijn we allemaal op de been gebleven. Een mooie grote ronde, van spartelvijver via Rembrandtpark naar de Oeverlanden en dan langs de trekvaart naar halweg en door de weidevelden en de Bretten weer terug. /Frank.


Date: Sun Jan 17 13:24:53 2010

text = Vanmiddag natuurlijk het zondagmiddagloopje om 16.00 uur. Erwin en Magda (en misschien anderen) beginnen een uurtje eerder en sluiten dan bij ons aan zodat ze wat meer kilometers kunnen maken, bovenop de 16 km. Je kunt ook 10 of 5 km lopen natuurlijk. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 16 12:21:56 2010

text = Hoi Erwin, ik loop graag het extra uur mee. Tot morgen om 15.00 uur gr. Magda


Date: Fri Jan 15 19:58:28 2010

text = Ik ga zondag om 15.00 uur van start bij Big Ali, kom vervolgens om 16.00 uur terug om met de groep de 16 km te lopen. Mochten er mensen zijn die mee willen lopen dan hoor ik het wel. Erwin


Date: Fri Jan 15 13:34:28 2010

text = Een fijne vakantie, Jolein! Eerst de rust en dan weer de inspanning. In februari kunnen we mooi opbouwen naar wat meer kilometertjes voor maart :-) (en je bent vast wel door blijven sporten in de sportschool denk ik). Groetjes, Joke.


Date: Thu Jan 14 19:28:55 2010

text = Dank je wel Joke. Ik begrijp wel als het 1 maart blijft. Ik ga eerst zaterdag een weekje naar de zon in Egypte. Daarna is de sneeuw en gladheid hopelijk voorbij en heb ik als goed voornemen als ik terug ben de kou wel te trotseren voor loopjes. Groetjes, Jolein


Date: Wed Jan 13 23:11:30 2010

text = Het verzoek om op 1 februari te beginnen heb ik ook van iemand anders gekregen. Mijn afweging om 1 maart te beginnen is de hoop dat er dan meer lopers zijn, want ik denk dat er wel een paar in de "winterstand" staan wat lopen betreft, net als Jolein blijkbaar :-) en dan weten we zeker dat er geen ijs en sneeuw meer ligt op de weg. Theoretisch kan het nog wel in maart, maar de kans lijkt me klein. Jolein, misschien kunnen we het hier nog over hebben tijdens een zondagmiddagloopje? ;-) Lijkt me erg gezellig! Dan zie je Loes waarschijnlijk ook nog even, zij loopt regelmatig met de 5km mee op de zondagmiddag. Ik ga nog even te rade over wat een betere startdatum is: 1 februari of 1 maart. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jan 13 08:14:47 2010

text = Kunnen we de uitdaging misschien 1 februari laten beginnen? Ik kom m'n warme huisje niet uit om te gaan hardlopen op dit moment met de kou en gladheid. Een uitdaging, dé uitdaging, helpt mij de drempel wel over. Groetjes, Jolein


Date: Wed Jan 13 00:11:47 2010

text = Ik wil voor de damesafdeling ook nog wel wat kilometers sprokkelen, indien gewenst. Of wordt dat té oncontroleerbaar? En eh..., nee ik heb nog nooit met jullie meegetraind, maar wel met enkele van jullie gelopen! En met sommigen mail ik, telt dat ook? Groeten uit Alpenland van (die andere) Wilma!


Date: Tue Jan 12 22:44:02 2010

text = Het berichtje van Bram is niet ongemerkt gebleven bij de lopers. Niet iedereen leest de blogjes, maar er zijn er genoeg die ze wél lezen :-) We zullen zien, we hebben nog even de tijd om ons voor te bereiden voor de Uitdaging die 1 maart begint.//Joke.


Date: Tue Jan 12 11:20:52 2010

text = Bram, misschien is het een ideetje om bij jou iedere 10 kilometer als één kilometer te laten tellen? Offe, ik zit maar even te denken, kun je jouw kilometers in een hardlooprokje lopen zodat het totaal bij de vrouwen kan worden opgeteld? Ben je omkoopbaar? Moet ik illegale kiloemters erbij sprokkelen op marktplaats.nl? Of gaan wij vrouwen dit gewoon het hoofd bieden door iedere dag te gaan lopen? Tien vrouwen iedere dag 10 km, dat is ook 700 kilometer in een week. Okee, de strijd is los ;-) Nu nog twee maanden wachten. Het blogje van de Uitdaging is voorlopig nog roze. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 11 22:42:44 2010

text = Ik wil de moraal bij de dames niet breken, maar in april doe ik hoogstwaarschijnlijk mee aan een loop over 713 km (http://www.ultratrace.fr/index1.html). Ciao, Bram


Date: Mon Jan 11 22:24:53 2010

text = Inderdaad mag jij ook kilometers op het prikbord zetten, Bram, aangezien je wel eens op de zondag met ons hebt meegelopen. Dit wordt echt wel een uitdaging. Ik had net met Eric gemarchandeerd dat zijn kilometers gecompenseerd mogen worden door de loopsters van de 5 km op de zondagmiddag. En nu dit... Dat wordt verder creatief vrouwelijke krachten inschakelen. Misschien kunnen we weddenschappen starten over hoeveel achterstand de vrouwen aan hun broek krijgen. Zijn we in staat om minstens 50% van de kilometers van de mannen te halen of wordt dat juist een makkie? :-) Vanaf 1 maart gaan we het beleven. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 11 21:35:14 2010

text = Als de heren in de problemen geraken (onvoldoende km's), dan wil ik wel bijspringen! Ciao, Bram


Date: Mon Jan 11 13:07:05 2010

text = Hoi Annet, de individuele kilometers tellen zeker ook mee dus we hebben een goede aanwinst met jou erbij! Meer informatie volgt, want ik probeer natuurlijk zo veel mogelijk vrouwen te mobiliseren. Alle lopers die het afgelopen jaar (gerekend vanaf 1 maart 2009) een keer (of vaker) hebben meegetraind kunnen mee doen met de uitdaging. Dat laat even de vraag open of de zondagmiddaglopers ook mee mogen doen. Sommigen zoals jij, Annet, en Cindy hebben wel eens meegetraind dus dat zit wel goed. Maar de kilometers die bijvoorbeeld Loes, Fatima, Nora en Petroesjka op de zondagmiddag lopen vind ik er eigenlijk wel bijhoren. Even kijken of ik dat erdoor krijg bij de kritische mannelijke deelnemers ;-) En over gistermiddag: het was inderdaad lekker lopen in de sneeuw, als ervaring was het heerlijk. Maar meteen 's avonds had ik er al spierpijn van! Ik ben blijkbaar niet veel gewend :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 11 12:11:50 2010

text = Sorry, m.n. aan Jeroen, ik heb niet meer gelopen gisteren. Zaterdagavond laat kreeg ik een plek aangeboden (ik heb zelf geen auto en ben dus afhankelijk van andere schaatsers met wel een auto) voor een schaatstocht. Je kunt niet alles tegelijk. Ik heb het lopen gemist maar het schaatsen was super. Alle plassen van Loosdrecht uitgebreid beschaatst. De schaatskoorts heeft nu ook mij flink te pakken. Enfin toen ik thuis kwam ben ik meteen door gegaan naar de maandelijkse muziekavond in cafe de Kletskop. Een mooie dag!Groet, Marina


Date: Mon Jan 11 11:09:18 2010

text = Nog even zeggen hoe heerlijk ik het lopen in de sneeuw gisteren heb gevonden. Afgelopen weken heb ik ook wel een paar keer gelopen met de sneeuw, maar was op de terugweg op de fiets steeds veel te koud en erg rillerig geworden. Nu ben ik van huis komen joggen naar de spartelvijver, dus gelijk warm en ook op de terugweg joggende warm gebleven. Dat was de oplossing, echte beginnersperikelen... Al met al heb ik ongeveer 11 km gelopen. En over de uitdaging man/vrouw. Klinkt leuk en stimulerend. Tellen dan de indivudeel afgelegde kilometers ook mee of moet het in groepsverband zijn geweest? Ik ben geen kilometervreter, maar haal toch meestal zo'n 25 km in de week, dus wil graag bijdragen aan de kilometers van de dames. Groetjes, Annet


Date: Mon Jan 11 09:21:11 2010

text = Er worden al plannen gesmeed voor de tweede man/vrouw uitdaging. Ik zit te denken aan 1 maart als startdatum, en weer 10 wekenlang. Het is nog even broeden op de protocollen, met name de mannen hechten zeer aan strak omschreven spelregels. Bijvoorbeeld dat de gelopen kiloeters binnen een week geprikt moeten worden, dat soort spelregels. De vrouwen zijn daar veel vrijer mee. Maar we komen de mannen tegemoet in hun wens naar duidelijke regels. En de mannen hoeven niet te klagen dat de vrouwen Wilma in hun kamp hebben, tenslotte hebben de mannen nu Erwin en Pieter als veellopers. Dus mannen, dit keer hoeven jullie niet zo piepen én wij vrouwen zullen laten zien wat stijl is: wij gaan er helemaal geen punt van maken dat jullie 2 ultra's in de gelederen hebben! Zoals jullie zien, de strijd is reeds begonnen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 10 22:29:18 2010

text = Hé Joke, nu je toch een kilometertotaal noemt (de drie heren bereikten vanochtend zo'n 90 kilometer), vraag ik me meteen af wanneer de man-vrouw uitdaging weer begint. Toch niet nádat we allemaal herstellende zijn van de marathon? ;-) // - e


Date: Sun Jan 10 21:32:13 2010

text = Voor de volledigheid: uiteindelijk waren er 13 lopers. Voor de 5 km 4 lopers: Fatima, Nora, Annet en Cindy. Voor de 10 km 2 lopers: Charles en Jeroen. De 16 km 6 lopers: Wilma, Erwin, Peter de V, Pieter Jan, Magda en ik. En een uurtje eerder was er 8 km gelopen door 5 mensen en daar was Ton ook bij. Dertien lopers, totaal 176 km :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 10 20:18:12 2010

text = Vanmiddag waren er 12 lopers, 5 voor de 5 km, 2 voor de 10 km en 6 voor de 16 km. Jeroen, Magda, Pieter Jan, Erwin en Ton hadden zo'n 8 km gelopen, en Jeroen plakte daar nog 10 achteraan en Magda, Pieter Jan en Erwin nog 16 km. Ik vond het prachtig lopen in de sneeuw. Af en toe lastig, en zoals Wilma al zei: dit is zwaarder dan Egmond. Helemaal waar! Ik had mijn fototoestel vergeten maar Jeroen had izjn mobieltje bij zich. Op het punt waar de wegen van de 10 km en de 16 km lopers zich scheidden kwamen er twee mannen aanlopen waaraan Jeroen vroeg of ze een foto van ons konden nemen. Ze begrepen aanvankelijk niets van zijn verzoek, misschien dachten ze wel dat Jeroen ze vroeg of ze mee wilden lopen want aanvankelijk schudden ze "nee". Maar wat gebarentaal deed wonderen en er werd een foto gemaakt. Ik ben benieuwd! Tijdens het lopen viel er nauwelijks sneeuw, maar er lag genoeg op het parcours. Soms was het ploeteren maar ik geloof niet dat we het erg vonden :-) de stemming zat er goed in. Heerlijk gelopen! Groetjes, Joke.



Date: Sun Jan 10 16:08:10 2010

text = Of op twintig oktober om 10 voor half elf. // - e


Date: Sun Jan 10 15:58:55 2010

text = En er komt een nog mooiere kans: op 10 oktober. --J.


Date: Sun Jan 10 15:20:46 2010

text = Inderdaad. Wat een oog voor detail, Jasper. Maar eigenlijk heeft Magda precies één millennium te laat geprikt, maar ik geloof dat internetproviders destijds met nogal wat immense opstartproblemen te kampen hadden en Magda nog niet op zoek was naar een vervangende halve marathon... // - eric


Date: Sun Jan 10 15:07:09 2010

text = Heel precies op het goede moment geprikt, het vorige bericht ! --Jasper.


Date: Sun Jan 10 10:10:10 2010

text = Hoi Jeroen, ik sluit me aan bij jou om 15.00uur, zo kan ik toch nog een halve marathon lopen. Ik vind het ook wel prettig om meer bij licht te lopen. gr. Magda


Date: Sun Jan 10 00:30:57 2010

text = Inmiddels zijn er morgen kansen op schaatsgebied, Ankeveen. Daar kies ik toch voor, schaatsen op natuurijs kun je nu eenmaal niet altijd. Ik weet niet of ik op tijd terug ben en of ik nog puf heb om aan te sluiten om drie uur dan wel om vier uur. Wederom een wel / niet kwestie. Groet, Marina


Date: Sat Jan 9 21:33:04 2010

text = Leuk Marina, dan zie ik je om drie uur bij de spartelvijver.Lopen we een uur en zijn we om vier uur weer terug en halen we dan de overige lopers op.Jeroen


Date: Sat Jan 9 21:05:05 2010

text = Tja, we gaan niét naar Egmond. Ik voel er wel wat voor om aan te sluiten bij Jeroen om drie uur. Twee keer 10 km. Komt goed uit met m'n avondprogramma. Groet, Marina


Date: Sat Jan 9 16:52:06 2010

text = Het berichtje hieronder gaat over Jeroen die een uurtje eerder gaat lopen. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 9 16:00:04 2010

text = Morgenmiddag is er het zondagmiddagloopje, en omdat Egmond niet doorgaat gaat hij wat langer lopen. Hij start om 15.00 uur bij Big Ali, en zorgt dat hij er om 16.00 uur weer is om mee te gaan met de 10 of 16 km. Dit als onderdeel van zijn voorbereiding voor Bouillon. Als je wilt kun je ook dat uur extra met hem mee lopen. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jan 8 15:49:03 2010

text = Zondagmiddag 10 januari is er zoals altijd een zondagmiddagloopje. Met alle drie de afstanden natuurlijk! Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 3 19:27:39 2010

text = We hebben weer lekker gelopen vanmiddag. Fatima, Nora en Loes gingen voor de 5 km, Anrina, Angelica, Annemieke, Raimond, Carlo en ikzelf liepen de 10 km en Mischa, Liesbeth, Magda, Pieter, Marina, Pieter Jan en Jeroen liepen de 16 km. Toen de 10 kmlopers weer terug waren en even stonden na te praten bleek dat Jeroen de sleutels van Annemieke in zijn rugzak had. Lekker handig, en het kwam goed uit: ik was toch al van plan om de 16 kmlopers tegemoet te lopen en nu liep ik in het gezelschap van Annemieke en daarmee kwamen we op een afstand van ruim 14 km. En dat makkelijk, gezellig en met overmacht gelopen :-) En er was een verrassing voor Jeroen en mij van de lopers: cadeaubonnen voor de Bagels & Beans. Deze actie is met voorkennis gedaan, want daar komen we inderdaad erg graag! Onze dochter gaf een gil van geluk toen ze het zag. Heel erg bedankt! Dit gaat goed benut worden :-) Verder is er een foto op de heuvel gemaakt door Pieter, die komt er ook nog bij. Jeroen en ik hebben een fototoestel gekocht maar niet meegenomen, daar moeten we nog even aan wennen blijkbaar. Gelukkig ook niet glad in het park, ook niet het stuk in de buurt van de heuvel. Nu maar hopen dat het zo blijft de komende tijd. Het vroor vandaag inderdaad stevig, en er werd geschaatst op de spartelvijver. Ook door Frank, die wachtte ons op op zijn schaatsen. Niet het makkelijkste ijs! Maar lopers laten zich niet snel afschrikken :-) Groetjes, Joke.



Date: Sun Dec 27 18:13:41 2009

text = Ik had al niet gedacht dat er veel lopers zouden komen, maar dat alleen de 5 km goed bezet zou zijn had ik niet verwacht. Vijf vrouwen gingen voor de 5 km, en de enige andere lopers waren Jeroen en ik. We gingen samen voor de 10 km. Nog wat regen meegepakt op het eind en een foto van ons tweetjes gemaakt. Op de sportschool vanmorgen en gistermiddag was de opkomst wel optimaal. Nu hadden de lopers wat anders te doen of vanmorgen al gelopen. Nog niet alle vervelende sneeuwplekken waren weg, maar gelukkig al wel minimaal. Groetjes, Joke.



Date: Sun Dec 20 19:16:52 2009

text = @Pieter/Frank/Gertjan: Wow, drie uur door de duinen in de sneeuw. Respect! Ik vond het weliswaar lekker lopen, maar toch ook wel wat zwaarder, zo door de sneeuw. Evelyn


Date: Sun Dec 20 18:05:01 2009

text = Net terug van het loopje. Opkomst: negen personen, drie maal drie. Fatima en Nora met één deelneemster, drie mensen voor de 10 km en drie voor de 16 km. Zelf was ik bij de 16. Door de sneeuw lopen kost meer kracht maar het was heerlijk en prachtig! Marina


Date: Sun Dec 20 15:46:52 2009

text = Ik stond nog in de deur van de trein om te zien of Evelyn een jaspertje deed, ja dus en met net iets te veel succes :-( Met z'n drie-en (Pieter, G-J, Frank) hebben we 3 uur lang gebikkeld op de lusjes van Pieter in het Nationale Park, geweldig parcours, af en toe maagdelijke sneeuw, beurtelings sneeuw, ijs, hagel en water wat op ons neerdaalde en een wonderschone witte wereld waarin toch nog wel te navigeren viel. Uiteindelijk ruim 27 km in een krappe drie uur. Op de fiets van het station naar huis, na een poosje in de warme trein weer in de vliedende sneeuwstorm, merkte GJ al op dat het onvoorstelbaar was dat mensen in dit weer hardliepen, en dat hadden wij zojuist 3 uur gedaan ;-) Frank.


Date: Sun Dec 20 14:58:15 2009

text = Ik heb enige parcoursverkenning gedaan tussen Halfweg en Amsterdam Sloterdijk. Vooral op het stuk na de voetbalvelden (vanaf Sloterdijk beschouwd) is er eigenlijk geen verschil tussen fietspad, voetpad of geen pad. Het kost wat extra kracht, maar is niet gevaarlijk vanwege gladheid ofzo. Veel succes in ieder geval! Bram


Date: Sun Dec 20 12:50:24 2009

text = Net de trein gemist vanochtend - hij reed voor m'n neus weg. Toen maar naar Haarlem gelopen. Was ook mooi. Schrijf er straks nog wel iets over op m'n blogje. Hoop dat jullie lekker gelopen hebben in de duinen. En voor wie vanmiddag nog gaat lopen: met wat extra kleding aan is het echt prima te doen. Ik heb het geen moment koud gehad. Evelyn


Date: Sat Dec 19 21:41:58 2009

text = De NS zegt dat ze rijden om 9:20 uur en het weer zal de tocht alleen maar mooier maken (stuifsneeuw). Dus minimaal 4 bikkels gaan morgen hardlopend de besneeuwde duintoppen bedwingen. De enige mogelijkheden om warm te blijven zijn hardlopen of schuilen tussen de Schotse hooglanders. /-Pieter


Date: Sat Dec 19 14:38:58 2009

text = Stevige uitdaging, Pieter:-). Ik ga ook mee! Gert Jan


Date: Fri Dec 18 19:15:04 2009

text = @Pieter & Evelyn. Mooi plan die kennemerduinen op zondagochtend. Ik ben van de partij. /Frank (paar uur geleden geland uit de veel warmere canarische eilanden).


Date: Fri Dec 18 17:30:58 2009

text = Ha Pieter, ik vind het een leuk voorstel, en zoals ik gisteren al zei komt het me goed uit om in Haarlem te eindigen. Maar ik zal het prikbord nog even in de gaten houden voor eventuele wijzigingen. Evelyn


Date: Fri Dec 18 15:48:39 2009

text = Ook in de kerstvakantie gaan de zondagmiddagloopjes door. Om 16.00 uur wordt er gestart voor de 5, de 10 en de 16 km. En aanstaande zondag de 20e wordt er ook 's morgens gelopen door een paar lopers, zie het berichtje van Pieter hieronder. Groetjes, Joke die er even een paar daagjes tussenuit gaat terwijl alles gewoon doorgaat :-) Loop ze!


Date: Fri Dec 18 11:17:02 2009

text = Voorstel voor het zondagOCHTEND loopje van 20/12: rennen door de (ook dan nog) besneeuwde Kennemerduinen. Volgens de weersverwachting blijft het tot zondag vriezen en is er ook nog kans op wat extra sneeuw. We nemen de trein van 9:20 uur vanaf Sloterdijk naar Overveen, aankomst 9:34. De route is bijna 24 km en kan je hier bekijken: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=339124. Mocht het weer of de NS hopeloos zijn, dan heb ik een alternatieve route vanuit Westerpark. /-Pieter


Date: Sun Dec 13 20:26:50 2009

text = Vandaag liepen er 15 lopers mee, 5 voor de 5, 6 voor de 10 en 4 voor de 16 km. Jeroen was er een keertje niet wegens basketbalcoachverplichtingen maar Pieter liep mee en die kent de 16 km route en hij had gisteren ook al vast een beetje ingelopen ;-) en heeft nu een record aantal kilometers in een week gelopen. Fatima liep mee met de 5 km, Nora was er niet wegens een vrouwenfeest in de Waterval waar zij vrijwilligster is. Ikzelf ging met de 10 km mee. Heerlijk gelopen (wat anders) en na de finish de 16 km lopers tegemoet gelopen die al heel snel in beeld kwamen, net na de bocht van het Spaarndammerdijkje. Ik heb het bushokje dus niet gehaald. Marina kwamen we tegen bij de start, zij had al gelopen en ging op weg naar huis. Magda heeft deze keer 20 km: ook nog de 2 km van/naar huis heeft ze gedaan. Het overigens behoorlijk koud, met name te merken aan koude handen. Dus niet te lang napraten maar meteen naar huis. Groetjes, Joke.


Date: Sat Dec 12 21:46:48 2009

text = Ik ben er de komende zondagen niet bij helaas. Voor mij hebben beide zondagloopjes z'n voordelen. Twee jaar geleden zijn we ermee begonnen en het sloeg aan, hardlopend van 2007 naar 2008 en afgelopen winter een vervolg van 2008 naar 2009. In het voorjaar zijn de zondagmiddagloopjes gestart die ook goed bezet zijn. Tijd ontbreekt me om voor beide opties te gaan, want als grote liefhebber van deze sport zou ik dat het liefste doen. Nu loop ik vaak op zaterdag een lange duurloop waardoor de zondagmiddagloopje, die wat minder tijd in beslag nemen, voor mij prima uitkomen. Maar wat Joke al schreef, zo heeft ieder zijn persoonlijke voorkeur en die moet er vooral ook blijven. Wilma


Date: Sat Dec 12 21:14:08 2009

text = ZondagOCHTEND (morgen) ga ik niet lopen. Ik heb vandaag 50 km gelopen en moet morgenMIDDAG natuurlijk aanwezig zijn bij het AA-loopje (Anti Anarchisten). Volgende week (20 dec) gaan de anarchisten wel op weg om 9:30 uur voor 20-25 km. /-Pieter


Date: Thu Dec 10 09:56:53 2009

text = De zondagloopjes gaan gewoon door in de kerstvakantie. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 10 09:37:48 2009

text = Dit jaar zet ik in op het zondagloopje ’s middags, in het verleden (en wie weet in de toekomst ook weer) was het in de ochtend. De meningen zijn uiteraard zeer verdeeld hierover. De één loopt het liefst ’s morgens, de ander ’s middags. Argumenten die ik gehoord heb voor de ochtend: dan heb ik nog de hele dag voor me; dan ben ik lekker fit; ik wil ’s middags een stevige lunch en dan is het niet prettig als ik nog moet lopen; dan is het licht (op het moment lopen we het tweede deel in het donker); het is rustiger (als je door de stad wilt lopen). En er zijn nog wel meer redenen natuurlijk. Mijn voornaamste reden is dat ik na een lange duurloop best wel moet bijkomen, en dan heb ik na een ochtendloop niets meer aan mijn dag. En zo te horen ben ik niet de enige, er zijn meer lopers die dit herkennen. Toen ik in training was voor de Amsterdammarathon van 2007 hoopte ik die vermoeidheid te ontgroeien door het vaker te doen maar dat werkte helaas niet. Het gekke is dat ik nu op zondagochtend best wel een zwaar programma draai, hetzelfde als op de woensdagavond: pump en attack, behoorlijk voluit. En dan barst ik de hele dag van de energie: daarna ga ik zwemmen met het gezin, inclusief geklauter op het speeleiland, en dan in de namiddag dus een duurloop. Bij mij werkt het dus goed en ik heb er alle begrip voor dat dat voor anderen niet geldt. Dat geldt ook voor de avondtrainingen: niet iedereen kan het systematisch opbrengen om na het werk te gaan trainen. Honger en vermoeidheid spelen een rol. Je moet wel uit het goede hout gesneden zijn om in de avond de kou en het donker in te gaan om op z’n vroegst om 20.30 uur aan het avondeten te kunnen beginnen. Helaas is de loopgroep niet groot genoeg om twee duurlopen op één dag te kunnen regelen, maar de meeste lopers kunnen dat prima zelf regelen. En ook daar moet je voor uit het goede hout gesneden zijn :-) Mijn respect voor de lopers die lange duurlopen in hun eentje doen! Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 9 22:10:25 2009

text = Hé Jeroen, je mag m'n complete marathonschema ook wel even doormailen hoor :-) Evelyn


Date: Wed Dec 9 18:10:15 2009

text = Ja, in een democratie krijg je dus dit soort toestanden. Ik loop gewoon liever... Kijk, dat soort overwegingen bestaan niet een een dictatuur. Daar beslist één verlichte geest over het lot der anderen. En dan haal je het ook niet in je kop om te lopen wanneer je zelf wilt. Daarom ook mijn pleidooi voor duidelijkheid. Ik stel dan ook voor dat ik beslis wanneer mensen mogen lopen. Evelyn ik spreek je morgen op de fiets naar het werk wel even wanneer jij deze week mag:)Jeroen


Date: Wed Dec 9 17:25:09 2009

text = Hé Joke, mooie aanprijzing van de zondagmiddag, maar ik loop gewoon veel liever 's ochtends. Hopelijk knijpt de KGB voor deze ene keer een oogje toe. Evelyn


Date: Tue Dec 8 17:12:44 2009

text = Zelf ben ik tegen anarchie en voor een goed geleide dictatuur. De rol van dictator neem ik het liefst zelf voor mijn rekening. Ik ben daar nu eenmaal buitengewoon geschikt voor! Frank, ik verwacht jou zondag de 20e stipt om 4 uur bij de spartelvijver. Gezien de huidige anarchistische geluiden overweeg ik controles in te gaan voeren tegen het wildlopen op de zondagochtend.Jeroen


Date: Tue Dec 8 16:54:46 2009

text = Wauw, dat is nog eens anarchie. En dat is ook wel één van de sterke kanten van onze hardloopgroep. Inderdaad, ieder zijn ding :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 8 10:10:55 2009

text = Wat nou anarchie? Dikke kans dat ik 's middags ook nog kom meelopen. En er zijn nou eenmaal lopers die toch eens een keer een andere route willen lopen en een stukje verder. Ieder zijn eigen ding, is toch ook een van je motto's? /-Pieter


Date: Tue Dec 8 09:45:30 2009

text = Nou lekker dan, probeer ik de boel bij elkaar te houden en dan meteen dit oproepje voor de zondagochtend er overheen. Weer de bekende anarchie :-) Groetjes, Joke. En een fijne vakantie, Frank!.


Date: Tue Dec 8 09:33:44 2009

text = Ik ga een weekje naar de Canarische eilanden (zon!) en ben de 18e terug. Ik doe graag mee met een lange loop op zondagochtend de 20e om 9:30. -Frank


Date: Tue Dec 8 09:29:45 2009

text = Misschien kunnen jullie op zondagmiddag meelopen! Dan bundelen we de hardloopkrachten, hoe meer mensen hoe meer vreugd. De voordelen van de zondagmiddag: er is iemand die de verantwoording neemt om de groep bijelkaar te houden; deze persoon neemt water mee voor onderweg; het parcours is bekend zodat je op eigen tempo kunt lopen, menig loper doet wat versnellingen onderweg; het is heel gezellig; je kunt op de heuvel op de foto; het parcours lijkt steeds korter te worden naarmate je deze vaker loopt; na afloop wacht het avondeten op je en kun je 's avonds lekker ontspannen; en zo zijn er vast nog meer voordelen te bedenken. Op dit moment gaan we tot 16 km, maar als iemand een makkelijke aansluiting met verlichting weet die wat verder gaat, laat het me dan weten. Dan kan er eventueel verder worden gelopen als daar behoefte aan is. Er zijn ook andere momenten om verder te kunnen lopen. AAC organiseert voorbereidingslopen voor Rotterdam (of een andere voorjaarsmarathon) op 4 zondagen: 17 januari (20 km), 7 februari (25 km), 28 februari (30 km) en 21 maart (30 of 35 km). Start om 10.00 uur bij het Sportpark Ookmeer, Willinklaan 7 te Amsterdam. Zie: www.trainingslopen.nl . Verder is Schoorl op zondag 14 februari met 21 en 30 km. En Egmond is op 10 januari. Jeroen en ik maken daar een lange duurloop van door van Heiloo naar Egmond te joggen (6 km) en ook weer terug. Bij Schoorl is die optie er ook, Wilma heeft dat ooit gedaan. Maar dat is geloof ik 15 km heen, en dan ook weer 15 km terug. Dat opgeteld bij de 21 of 30 km is een enorm lange duurloop :-) maar ik denk dat ik dan gewoon de fiets pak. Het mooie van de hardloopgroep is de diversiteit van de lopers. Dat geeft soms wat versnippering door de vele verschillende initiatieven en verschillende wensen en mogelijkheden om die uit te voeren. En daar is alle ruimte voor, maar er valt ook wat voor te zeggen om je lekker aan te sluiten op de zondagmiddag als je kunt/wilt :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Dec 8 00:43:00 2009

text = Goed idee om het Zondagochtendloopje weer nieuw leven in te blazen. Ik doe 20 dec. mee. Misschien ga ik ook al zondagochtend 13 dec. lopen! /-Pieter


Date: Mon Dec 7 21:53:40 2009

text = Wie heeft zin om op zondagochtend 20 december een "ouderwets" zondagloopje te doen? Dus om half tien vertrekken, en iets meer dan 20km lopen. Misschien een leuke route in Noord? Ben ik lang niet meer geweest. Evelyn


Date: Sun Dec 6 21:18:50 2009

text = Dit keer geen belangstelling voor de 10 kilometer. Wel voor de 5 km (zeven lopers) en de 16 km (negen lopers). Ik heb nog steeds geen fototoestelletje gekocht, maar Jeroen was mee op de 16 en er zijn 2 foto's gemaakt op de heuvel. Daar stond prachtig licht op, van de ondergaande zon. De foto's staan onder dit berichtje. En natuurlijk weer lekker gelopen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 6 20:33:40 2009

    
"De Heuvel 1&2" artwork by Eric en Jeroen (gemengde technieken)


Date: Sun Dec 6 14:24:43 2009

text = Straks om 16u is weer het zondagmiddagloopje. Tot zo, Wilma