- - www.loopje.nl - -

Zondag's Blogje


archief okt 2008 t/m nov 2009

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Sun Nov 29 20:16:24 2009

text = Na de regenachtige ochtend en wat minder druk bezochte lessen deze week (zowel in park als in de sportschool was het rustiger dan anders) had ik dit niet verwacht: een opkomst van 20 lopers. Negen lopers voor de 5 km, vijf voor de 11 km en zes voor de 16 km. We vroegen ons nog even af hoe lang het parcours van de 16 km nu is, want de route is een beetje aangepast zodat we niet op onverlichte paden hoeven te lopen. Met www.afstandmeten.nl kom ik uit op 16 km, en dan heb ik 200 meter extra gerekend voor de wandelpaden naast het fietspad. Mischa had een mobiel met GPS bij zich, en die kwam uit op bijna 18 km. Dat lijkt me een beetje veel. Geen idee hoe dat grote verschil met afstandmeten.nl komt. In ieder geval heerlijk gelopen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 29 13:22:07 2009

text = Straks het zondagmiddagloopje om 16.00 uur, en misschien is het dan droog. Het lijkt er wel op na een snelle blik op de buienradar. Dus wie durft/kan/wil: kom lekker meelopen met de 5, 10 of 16 km :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 22 18:56:32 2009

text = Dat was een stevige regenbui tijdens het lopen op het laatste stuk! De vijf kilometerloopsters (die waren met z'n vijven) zijn droog thuisgekomen, de 11 kilometerlopers (met z'n vieren) hadden de laatste 10 minuten de bui te pakken en de 16 kmlopers (10 stuks) hebben denk ik wel een half uur plezier van de regen gehad :-) Verder werkt het prima om andersom te lopen, op een gegeven moment was het pikdonker maar ons pad was verlicht. Volgende keer neem ik een fototoestel mee, want iedere keer als ik bij de heuvel bij de Grote Braak aankom dan zie ik het silhouet van één van onze lopers mooi tegen de hemel afsteken. Dit keer was het Erwin, vorige keer was het Peter W. Het is dan ook een mooi tijdstip als we daar aankomen, het is dan nog nét niet donker. Geen idee of dat mooie licht met een fototoestelletje te vangen is maar ik ga het proberen. Heerlijk gelopen! Mede dankzij het geweldige gezelschap van leuke lopers. Groetjes, Joke.


Date: Sat Nov 21 19:14:24 2009

text = Zondagloopje, sinds vorige week met drie afstanden: 5, 10 en 16 km. En deze zondag dus weer. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 17 08:49:53 2009

text = Hoi Annet en Betsy, inderdaad is het zondagloopje iedere zondag. En wie weet kunnen je jullie mettertijd mee met de 10 km maar dat heeft natuurlijk geen haast. Juist dat ontspannen 5 km loopje is zo belangrijk om een tijdje te doen. Morgenochtend (op woensdagochtend) is de Start to Run training en dan ga ik weer "reclame" maken voor de 5 km. Wie weet zijn er meer vrouwen geïnteresseerd. Nora en Fatima vinden het ook heel fijn om dan te lopen. Groetjes, Joke.


Date: Mon Nov 16 22:39:44 2009

text = Het was voor mij de eerste keer om met het zondaggroepje mee te doen. Het is mij goed bevallen. Fatima en Nora deden het fantastisch. Gaan we elke zondag de 5 km doen? Ik hoor van jullie. Gr. Betsie


Date: Mon Nov 16 13:13:53 2009

text = Gisteren mijn eerste zondagloopje gedaan, de 5 km. Ik hoop dat er nog velen volgen, want het beviel me goed. Ik hoor bij de beginnersgroep op de woensdagochtend. Ook al loop ik ook graag alleen (dan doe ik volkstuinenrondjes), het is erg leuk om een extra gelegenheid te hebben om met een groepje te lopen. En fijn om zo een 5 km traject te kunnen verkennen, dan kan ik zelf nog eens afwisselen. Het werd voor mij meer een intervaltraining dan een duurloopje, ik moet nog mijn ritme gaan vinden als ik langere afstanden met anderen loop. Als ik daar meer ervaring in heb, stap ik tzt graag over naar de 10 km. Dus: Joke, bedankt voor het organiseren van de 5 km op zondag, en Fatima en Nora bedankt dat jullie het willen begeleiden. Groetjes, Annet


Date: Mon Nov 16 09:19:59 2009

text = De volle treinen herken ik wel! Met allemaal lopers, erg leuk. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen in de startvakken, of dat goed verliep en of het erg druk was op het parcours. Er moest vast en zeker heel veel ingehaald worden want standaard starten veel lopers in een te vroeg startvak. Ik herken ook Carin's kanttekening dat ze de loop wat overschat vindt. Wat maakt een loopevenement bijzonder? De Damloop is een groot succes, ondanks het parcours dat niet bepaald mooi is. Wat het zo'n sterke loop maakt is denk ik het vele publiek en de vele businesslopers, allemaal collega's starten met elkaar in een startvak. Dat geeft een leuke band tussen de lopers onderling. En de binnenkomst in Zaandam vind ik altijd erg leuk en bijzonder. Echt een feest. Maar om voor de Damloop helemaal uit Friesland of Limburg te komen, nee, dat zou ik niemand aanraden. Ik denk dat de Zevenheuvelen ook vooral voor de regiobewoners erg leuk is, iedereen leeft er naar toe en bekenden en familie staan aan de kant. Het is net zoals de Damloop een echte volksloop. Met een sterke wedstrijd en af en toe een wereldrecord, gisteren ook weer. Gek genoeg vind ik de Midzomernachtcross het leukste loopevenement. Samen met Texel. Deze twee lopen hebben allebei een zeer aantrekkelijke ambiance. En natuurlijk de halve/hele marathon in La Roche. Voor mij zijn dat 3 toplopen. Ben eigenlijk benieuwd wat voor anderen echte toppers zijn. Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 15 23:46:23 2009

text = Vanochtend toevallig Marina en Astrid op het perron ontmoet en samen in een bomvolle trein naar Nijmegen gereden. We konden gelukkig zitten en dat kon lang niet iedereen die in Amsterdam instapte. Wel is de sfeer in zo'n trein altijd gezellig, iedereen raakt met iedereen aan de praat.Het weer was perfect en de loop blijft heel mooi maar het is erg massaal en tijdrovend.Ik heb heel lekker gelopen in 1.25.02. gr. Magda


Date: Sun Nov 15 22:23:13 2009

text = Ronald en ik hebben inderdaad de zevenheuvelenloop gedaan, Jacqueline en Meindert waren er ook.Ik weet niet hun tijden. Ronald heeft er 1 uur 15 over gedaan. Ik 1 uur 32 en 33 sec.Moet zeggen dat ik het aardig zwaar had met de halve van vorige week nog in mijn benen.Weet niet of ik hem nogmaals zou doen. Het is een lange reis en erg druk in de trein en hoewel de heuvels mooi zijn vind ik de loop toch wat overschat./Carin


Date: Sun Nov 15 19:39:13 2009

text = We waren vandaag met z'n veertienen voor het zondagloopje. Vijf lopers gingen voor de 5 km, vier voor de 11 km en vier voor de 16 km. Dat zijn totaal 133 kilometers. Dan hebben waarschijnlijk zes lopers van ons de Zevenheuvelenloopgedaan: Magda, Liesbeth, Carin, Mischa, Pieter Jan en ik denk Ronald ook. Dat zijn 90 kilometers. Verder hebben Wilma en Pieter vandaag een lange duurloop gedaan en er hebben vast nog wel meer lopers een rondje gelopen. Dan zit je gauw op ruim 300 kilometers op deze zondag. Het wordt weer tijd voor een man-vrouw uitdaging want dan zouden we meteen weten wie er meer kilometers voor hun rekening hebben genomen, de mannen of de vrouwen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 15 09:20:09 2009

text = Vanmiddag een duurloopje. Keuze uit 5, 10 en 16 km. De 10 en de 16 km lopen de komende weken de route andersom, omdat het vroeg donker wordt. Door de route om te draaien lopen we het meest gunstig over de paden met lantaarnpalen. Jeroen loopt mee met de 10 km, ik met de 16 km en Nora en Fatima met de 5 km. En de 10 km is eigenlijk een route van 9,5 of 11 km, je hebt de keuze om wel of niet om de voetbalvelden heen te lopen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 12 21:37:00 2009

text = Aanstaande zondag om 16.00 uur zijn er drie groepen: een groep die 5 km loopt (in stukjes), een groep die 10 km loopt en een groep die 16 km loopt. Dus lekker de keuze. De 5 km wordt gelopen door twee assistent-trainsters van mij, van de woendagochtend Start to Run groep. Ze willen zelf ook graag een duurloop doen en wie mee wil kan mee. Het is laagdrempelig opgezet: van punt naar punt. Er is alle mogelijkheid om tussendoor te wandelen als je daar behoefte aan hebt. En anders jog je de lopers achter je weer tegemoet. In ieder geval de komende 5 weken zal deze 5 km gelopen worden met Nora en Fatima. En wie weet ook weer in januari en februari, we zien wel. Jeroen loopt mee met de 10 km en ik met de 16 km. Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 8 22:06:10 2009

text = Vorige week liepen we met z'n drieën in de stromende regen, en liepen 5 km. Het was prima zo. En vandaag was het kil en nevelig. Maar de kilheid is er snel af als je hardloopt, hoewel ik eerlijk gezegd tegen het eind best koude handen had. Vijf lopers kozen voor het pad langs de voetbalvelden en 10 lopers namen een lange route, die uiteindelijk een ruime 16 kilometer is. Het enige minpuntje van de route was het stukje langs de autoweg, het was maar 280 meter maar de paar auto's die er reden veroorzaakten heel wat uitlaatgassen. Misschien dat het door de nevel extra op je keel sloeg, wie weet. Verder was de route helemaal prima. Het is wel even de vraag hoe het moet als het vroeger donker wordt, want niet overal is de route verlicht. Het laatste stuk zeker wel maar ik heb eigenijk niet opgelet of er overal verlichting is op deze route. Kan ik volgende week checken. Wel even opletten dan, want toen ik daarnet de route na zat te meten op www.afstandmeten.nl viel het me op dat er hele stukken waren waar ik me niet meer van herinneren dat ik er heb gelopen. Zo gaat dat met lopers, lopen en praten gaat prima samen :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 8 21:43:06 2009

text = Leuk dat je daar gelopen hebt, Magda! Maar je bent zeker niet de enige van de hardloopgroep. Misschien vandaag dan wel, maar de Twiskemolenloop wordt al jaar in jaar uit gedaan (misschien al 20 jaar?), en dan ook nog 5 keer per jaar. De kans dat je elkaar dan precies op dezelfde editie treft is niet zo groot. Dus er is daar al regelmatig gelopen door deelnemers van de hardloopgroep. Ik ben er ook wel eens de groep van Hans van NoFat tegengekomen, hij liep de 16.1 km met zijn lopers op een rustig tempo. Dat zag er gezellig uit. Misschien was jij daar ook wel bij! Het is drie of vier jaar geleden. Gert Jan was toen tegen een paaltje aangefietst, vlak voor de start en liep meteen daarna een halve marathon zonder problemen. Dat kwam zo even in me op. En ik ben er ook nog een keer ingehaald door Andries die de 16.1 km liep en ik de 10. Eind tachtiger jaren heb ik hier ook een paar keer met mijn zus gelopen. Wij jogden in die tijd regelmatig in het Twiske, een prachtig gebied. Maar vandaag liep ik in ons eigen park. Ook 16 km :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 8 18:53:18 2009

text = Vandaag bij een stralende zon de Twiskemolenloop 16,1 km gelopen. Ik kan het toch echt iedereen aanbevelen. Mooie landelijke omgeving, alle ruimte voor de lopers, af en toe loop je een hele tijd alleen zeker als je niet heel snel loopt en je krijgt, naast sportdrank, onderweg en na afloop thee? Heel gemoedelijk allemaal daar in Landsmeer. Weinig bekenden gezien alleen Willemijn die jullie allemaal hartelijk laat groeten. Tot dinsdagavond. Prettige avond nog. Gr. Magda


Date: Sat Nov 7 19:06:38 2009

text = Deze zondagmiddag, 8 november, is er weer een middagloopje. We starten zoals altijd om 16.00 uur bij de spartelvijver en lopen gemiddeld 10 km. Meer of minder kan ook. Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 1 12:55:29 2009

text = Vorige week liepen we met z'n vieren ons rondje. Ik ben benieuwd wie er vanmiddag komt. Ik sprak Wilma vanochtend (bij de BP) en zij dacht dat er niemand zou komen omdat er veel mensen de NY marathon op tv volgen. Ik vraag het me af of dat zo is. De meeste lopers lopen liever zelf dan dat ze op tv naar lopen kijken. En misschien hebben ze nog andere dingen te doen. Maar wie wil en zin heeft: tot vanmiddag! En Raimond, veel plezier met de NY marathon kijken. Ik ben ook een loper die er graag naar mag kijken :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Oct 25 09:14:40 2009

text = Vanmiddag om 16.00 uur een zondagmiddag duurloopje. Groetjes, Joke.


Date: Fri Oct 16 14:39:47 2009

text = Deze keer geen officiëel zondagloopje, ik ga naar het Olympisch Stadion. Vorige week waren we met 13 lopers, wie weet komen er volgende week weer zoveel lopers :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Oct 11 08:55:53 2009

text = Vanmiddag om 16.00 uur start weer het zondagmiddagloopje bij de spartelvijver. We gaan voor een ronde van ongeveer 10 kilometer. Groetjes, Joke.


Date: Tue Oct 6 10:17:36 2009

text = Met z'n tienen gelopen. Ging erg goed! De ronde lijkt steeds korter te worden, ervaren meerdere lopers. Vanaf november gaan we dan ook inderdaad verder voor wie wil. Groetjes, Joke.


Date: Sat Oct 3 17:53:16 2009

text = Zondagmiddag 4 oktober, op dierendag, is er natuurlijk weer een duurloop. We verzamelen om 16.00 uur bij de spartelvijver en de ronde is ongeveer 10 km. Als er lopers zijn die een kortere ronde willen lopen dan kan dat natuurlijk, en je loopt niet alleen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Sep 24 22:06:21 2009

text = Zondagmiddag geen zondagmiddagloopje, ik loop op Texel en Jeroen is ook een dagje weg voor zijn werk. Maar misschien kunnen lopers alsnog melden dat ze gaan, dam komen er vast nog wel wat meer lopers mee lopen. Groetjes, Joke.


Date: Wed Sep 23 12:15:19 2009

text = Ik heb afgelopen zondag gezellig gelopen met Berendien en Hans. Tien kilometerjes lang genieten in een rustig tempo! Goede gesprekken gevoerd en na afloop weer als herboren naar huis toe. Het leven lacht me toe! Jeroen


Date: Sun Sep 20 09:24:18 2009

text = Vandaag gewoon weer een zondagmiddagloopje om 16.00 uur. Misschien wel in mijn eentje! Joke.


Date: Sun Sep 13 19:33:54 2009

text = Vandaag is er nog meer gelopen. We stonden met z'n tienen bij de spartelvijver: Karin, Greta, Annemieke, Berendien, Frank, Pieter Jan, Pieter, Jasper en een hondje, en ik. Pieter kwam alleen gedag zeggen, die had andere plannen voor de middag. En hij had deze ochtend al 40 km gelopen. Zo! En Frank had ook al 's morgens gelopen, anderhalf uur. En sloot zich dus weer aan bij ons. We gingen met negen lopers op pad, en even later sloot Peter zich bij ons aan. Hij kent de route die we lopen dus dat hij wat later was, was geen enkel probleem. Het was heerlijk weer, en tijdens het lopen kregen we ook nog een kort regenbuitje cadeau. Het hondje heeft het heel goed gedaan, de 9,5 km + 2 km van/naar huis waren geen enkel probleem. En voor de rest van de lopers ook niet :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 13 10:55:05 2009

text = Deze keer loop ik weer zelf mee met het zondagloopje. Afgelopen twee weken was Jeroen de gastheer, en hij zal het vast nog wel vaker doen. Maar nu ik weer :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 6 10:54:32 2009

text = Vanmiddag is er natuurlijk een zondagmiddagloopje: om 16.00 uur bij de spartelvijver voor gemiddeld 10 km. Groetjes, Joke.


Date: Mon Aug 31 20:38:14 2009

text = En dan het zondagloopje: Jeroen ging in mijn plaats meelopen als gastheer en hij heeft plannen om deze activiteit permanent over te nemen, het beviel hem uitstekend. Hij maakte nog even de grap dat er twee lopers waren gekomen en ik geloofde het ook nog. Na al die jaren weet hij nog steeds overtuigend te liegen :-) Ze liepen met z'n elven: Jeroen, Marieke, Greta, Jasper, Eva, Hans, Doortje, Charles en Charles van Fitness First, Raimond en Peter W. Dit keer na afloop geen waterbalonnen. Ook dit keer was het weer heel handig dat de route steeds hetzelfde is, het geeft mogelijkheden om verder te lopen en op de terugweg te versnellen. Ook haalden lopers elkaar af en toe op. Groetjes, Joke.


Date: Mon Aug 24 16:06:21 2009

text = Zo Joke, dat is een mooi stuk proza over gisteren :-) Over hoe hardlopers bekend staan: ik moet natuurlijk zeggen: sportief en gisterenmiddag oververhit (sjonge, tropisch zeg!) dus inderdaad niet boos als iemand mij laat afkoelen met waterballonnen. Tot morgenavond! Frank B#2


Date: Mon Aug 24 14:39:50 2009

text = En nog gehoord gisteren tijdens het lopen: Pieter Jan liep vorige week mee met de voorbereidingsloop op de marathon van 25 km. Hij liep in de groep die 5.15 min/km zou lopen. Dat ging helaas te snel. Een paar lopers liepen sneller en ipv dat de hazen deze lopers terug riepen of gewoon lieten gaan, versnelden zij ook. Er waren kilometers van 4.50 min/km bij, dat is echt een groot verschil. Na 8 kilometer waren er een paar vrouwen afgehaakt. Wat een slechte zaak is dit, ik kan er echt boos over worden. Als je haas bent dan vertrouwen de lopers jou dat je in het juiste tempo loopt, en als het niet helemaal goed gaat dan kun je dat waar op tijd corrigeren. Nu zijn er lopers teleurgesteld afgehaakt, en het is niet te hopen dat er lopers geblesseerd zijn geraakt. Nu zijn de meeste lopers wel taai, maar toch. Zeker als je in marathonvoorbereiding bent dan is het belangrijk om jezelf "heel" en gemotiveerd te houden. Heel vreemd dat de hazen niet in staat waren om de juiste beslissing te nemen. En verder over het duurloopje gisteren: na afloop stonden/zaten/lagen we lekker in de schaduw wat te drinken en na te praten. Een paar jongens begonnen ons te belagen met waterballonnen, wel geestig. En op de vraag waarom ze ons moesten hebben zeiden ze "lopers worden niet boos". Dat geeft te denken. Staan lopers te boek als gemoedelijke leuke mensen of worden we gezien als een stel sullen? //Joke.


Date: Mon Aug 24 14:16:06 2009

text = Gisteren hebben we met z’n tienen het zondagmiddagduurloopje gelopen. Het was een drukke heksenketel bij de spartelvijver, terwijl het daar donderdagavond nog zo lekker stil was. We gingen op pad volgens het beproefde systeem: het vertrouwde parcours, Peter W die zich lekker nergens wat van aan trok en na de korte stop bij het natuurpad/viaduct ervandoor ging, de tweede drinkpauze die we dit keer dankzij Frank B #2 in de schaduw van een container doorbrachten, en de groep viel vanaf dat punt verder in stukken. Lopers die een lusje deden, lopers die een nog langer lusje deden, en lopers die langs de voetbalvelden teruggingen. Chiel en ik werden door Peter W ingehaald, en even later sloeg Chiel af, naar huis. Het laatste stukje versnelde ik nog, even kijken hoe hoog ik mijn hartslag nog kon krijgen. Die was vanaf het begin af aan stukken hoger dan de week daarvoor. Door de warmte, en ook door de lessen die ik in de sportschool had gegeven. Daar zat een extra les bij op de zaterdag, en hakt erin wat herstel betreft. Mijn hartslag kwam tot 169, prima gezien de omstandigheden. In fittere omstandigheden kunnen daar vast nog wel 10 slagen bovenop. Nog even over de relatie tussen hartslag en inspanning: wat je wilt bereiken met een rustige duurloop is dat je met zo’n laag mogelijke hartslag een lekker tempo kan draaien. Ik liep gisteren 9.5 km lang met een hartslag van gemiddeld 140 slagen. Stel dat ik wat getrainder raak en superfit ben, dan zou ik theoretisch dezelfde afstand met een iets lagere hartslag kunnen afleggen. De winst is: dezelfde prestatie met minder inspanning. Dat betekent dat ik dan ook wat vlotter kan gaan lopen zonder dat het veel meer moeite kost. En tijdens de trainingen op de dinsdag- en donderdagavond ligt de nadruk op intervallen. Daar raak je juist weer gewend om (kortere) afstanden met een hogere hartslag te lopen, zodat je daar aan went. De combinatie van de rustige duurlopen met de vlotte intervallen zou wel eens kunnen leiden naar een hele mooie snel gelopen halve marathon of Damloop. Praktisch gezien zou ik, als ik de Damloop loop, de eerste helft met een hartslag van gemiddeld 135-140 slagen per minuut lopen. En de tweede helft zou ik dan gaan versnellen, en mijn hartslag lekker wat laten oplopen, wetende dat ik dat wel volhou tot het eind. Dat is een stukje gevoel dat je opbouwt door de tijd heen, het gevoel voor het tempo wat je aankunt. Daar heb je natuurlijk geen hartslagmeter voor nodig, gewoon de eerste helft het tempo aangenaam houden en daarna wat minder aangenaam ;-) En de snellere lopers die voor een pr gaan moeten enigszins behouden starten, maar niet té behouden. En dan al na pakweg drie kilometer stevig aan de bak, en het laatste stuk doorrossen. Hoe scherper je pr staat, hoe groter het stuk is dat je moet doorrossen. De Damloop is daar misschien niet de juiste loop voor, het is een erg drukke loop. Dus als je voor een snelle tijd gaat moet je jezelf naar voren zien te werken in het startvak. En wil je de Damloop of halve marathon gewoon lekker lopen, start dan halverwege of achterin het startvak. In een aangenaam praattempo starten, en dat gewoon zo houden. Na pakweg 10 à 13 kilometer ga je waarschijnlijk lopers inhalen die zijn ingestort door een te snel aanvangstempo. Daardoor krijg je de smaak te pakken en dan ga je je tempo toch een beetje opvoeren. En komt vervolgens moe en voldaan over de finish :-) Groetjes, Joke.


Date: Fri Aug 21 09:13:23 2009

text = Inderdaad, Joke. Sommige lopers zijn na 100 of 200 meter al 'moe'. ;-) De teller gaf 12,3 kilometer aan, terwijl wij dachten meer dan 13 kilometer gelopen te hebben. Allerlei redenen werden bedacht waardoor de afstand meer had geleken: krimping van de afstand wegens de hitte (sic), een bijna lege batterij die de gelopen afstand en tempo niet meer bij kan houden, er werden te grote passen gelopen waardoor de horloge van slag was of knopjes zouden niet tijdig zijn ingedrukt, maar pas na honderden meters. Tegenvallend was dus de totaal gelopen afstand en niet specifiek de snelheid (dus eigenlijk hetzelfde als bij Usain Bolt: de snelheid is in principe wel oké, maar de afstand is niet echt indrukwekkend. :-)! // - eric


Date: Fri Aug 21 08:13:27 2009

text = Nou, tegenvallend... dat is nog een aardige tempo-duurloop! Alles boven de 10 km/uur is op zo'n afstand een soort sprint, en wel eentje die ik Usain Bolt niet makkelijk zie doen :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Aug 17 09:35:14 2009

text = Even een tegenvallend bericht over de gelopen afstand van afgelopen zondag. Volgens afstandmeten.nl bedroeg de afstand (inclusief (!) extra rondje kerk) 12,4 kilometer. Daar deden we 1:04:22 over. Een gemiddelde snelheid dus van 5:11. Kilometertijden: 5:26, 5:24, 4:58, 5:26, 5:44. 5:50 (traagste), 5:24. 5:18, 5:02, 4:44. 4:54, 4:34 (snelste). Aan deze tijden is af te lezen welke pratend (met name over Murakami) en welke zwijgend werden afgelegd ;-). // - e


Date: Mon Jul 27 10:47:06 2009

text = Vorige week liepen we met z'n tienen, gisteren met z'n zevenen. Het inmiddels vertrouwde parcours, handig. De één doet een extra lus en de ander slaat af bij de voetbalvelden. Zo komen we redelijk gezamelijk terug, ook als sommigen op de terugweg versnellen. Het wordt tijd dat we er een langere lus aan vastknopen voor wie wil, richting de Bretten. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jul 12 20:24:51 2009

text = Vanmiddag waren er 6 lopers; één loper deed haar eigen rondje met stukjes wandelen (Greta), één loopster deed één rondje van 5 km (Marieke) en één loopster sloeg tijdens de tweede ronde van 5 km af naar huis. Bleven over: Pieter Jan, Magda en Anrina. Bij deze drie lopers is de tijd gemeten van het tweede rondje van 5 km. De tijden: Pieter Jan 21.48 (heeft een keer zelf in de 24 gemeten), Magda 30.43 (pr is 29.42 voor zover ik weet) en Anrina 30.48 (pr is 28.47, gelopen in het Westerpark in 2004). Het regende bijna de hele dag, maar toen we gingen lopen hield het opeens op en ging de zon schijnen. Het was behoorlijk warm, er stond maar een klein beetje wind. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jul 12 13:48:57 2009

text = Ik zal er zijn! Met hopelijk voldoende energie voor 2 rondjes van 5! Ingrid


Date: Sun Jul 12 10:38:52 2009

text = text = Vanmiddag, op de zondagmiddag, is er weer een loopje. Gezien het weer ligt er een grote kans voor een 5 km tijdmeting, we hebben alle ruimte om te lopen als het regenachtig weer is. Je kan ook kiezen om één rondje van 5 km te lopen. We zien wel wie er komt, en als er behoefte is om juist langer dan 10 km te lopen dan is daar ook gelegenheid voor. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jul 4 18:24:47 2009

text = Morgenmiddag weer een zondagloopje. Weer of geen weer, ieder weer is loopweer ;-) Dus wie wil/kan: zoals altijd om 16.00 uur bij de spartelbak. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jun 30 00:28:54 2009

text = Hier zijn ze dan:



Date: Mon Jun 29 00:09:07 2009

text = foto's volgen morgen, batterij van toestel is leeg, gr,gr,gr


Date: Sun Jun 28 20:12:10 2009

text = We waren weer met z'n vijven. Berendien sloeg na 3 km af, en zal waarschijnlijk zo'n 7 km gelopen hebben. Wij gingen door, en de volgende afslag was voor Ingrid en mij bij de voetbalvelden. Peter W en Frank gingen er omheen. Ingrid heeft altijd een stevig tempo in de benen dus we liepen best wel stevig door ondanks dat het zo warm was. Vlakbij de finish stond Wilma ons op te wachten, met fototoestel :-) Dat werd een olympische finish! Na een paar minuten kwamen Frank en Peter W aangelopen, en die gingen ook op de foto. Nog even een groepsfoto. Helaas zonder Berendien, en die miste ook het ijsje waar Wilma op trakteerde. We zijn nog een uurtje nagebleven, heel gezellig. //Joke.


Date: Sun Jun 28 10:23:36 2009

text = Vanmiddag weer een loopje in het Westerpark, zoals altijd om 16.00 uur bij de spartelbak. Het ligt een beetje aan het weer en de lopers die komen wat we gaan doen. Als het bewolkt is dan is het park lekker rustig en kunnen we 2x 5 km doen, waarvan de tweede keer met tijdmeting. En anders een langere ronde. We zien wel. Het zal wel warm zijn, bewolking of geen bewolking. Ik neem water mee. Groetjes, Joke.


Date: Sun Jun 21 19:38:57 2009

text = Vandaag liepen we met z'n vijven. Voor het eerst als groepje met elkaar het eerste stuk gelopen, er gingen geen lopers vooruit. Heel goed, op deze manier was het een herstelloopje voor Magda, Hans en Pieter Jan na de Midzomernachtcross. Berendien en ik herstelden lekker mee ;-) Met z'n drieën liepen we de 9,5 km en Pieter Jan en Hans gingen om de Bretten heen, dus 11 km. Na de regen een uurtje eerder was het helemaal opgeklaard, schitterend weer was het om te lopen. En we hebben het onder andere over drink en/of eet-taktieken gehad tijdens lange duurlopen. Weer wat wijzer! Groetjes, Joke.


Date: Mon Jun 15 22:30:03 2009

text = Zondagmiddag 21 juni gaan we natuurlijk weer een duurloopje doen. Je kunt het als herstelloopje zien na de Midzomernachtcross of als een volwaardige lange duurloop. We doen weer de bekende 9,5 km (langs de voetbalvelden) of 11 km (om de volkstuinen de Bretten heen). We gaan in de toekomst ook wel andere routes lopen, maar eerst deze route bestendigen. Hoe meer lopers de route weten, hoe beter. Ook was het afgelopen zondag wel handig dat we het bekende zondagmiddagparcours liepen, twee laatkomers wisten ons moeiteloos te vinden. Dus vertrokken we zondag met z'n vijven en liepen even later met z'n zevenen. Twee lopers namen de langere route, en wisten ons ook nog in te halen op de weg terug. Het weer gezellig en makkelijk lopen. Ideaal weer, wel een zonnetje maar ook genoeg afkoeling door de wind. Er werden na afloop plannen gesmeed voor de Midzomernachtcross aanstaande vrijdag en de Amsterdam halve marathon in oktober. //Joke.


Date: Thu Jun 11 23:23:48 2009

text = Aanstaande zondag, 14 juni, beginnen de zondagmiddagloopjes weer alsof ze nooit weggeweest zijn. Om 16.00 uur bij de spartelbak en je kunt 5 of 10 km lopen. Er komen voor beide afstanden lopers, dus kom vooral gezellig meelopen. Groetjes, Joke.


Date: Wed May 20 20:27:31 2009

text = De komende twee zondagen zijn er geen zondagmiddagloopjes. Jammer, maar er is wel iets voor in de plaats: aanstaande zondag 24 mei is er een etentje op de volkstuin om 17.00 uur om het NK van Wilma te vieren en de week daarop (zondag 31 mei) gaan we naar Eric in Oost voor zijn housewarming party. Zie hiervoor ook de agenda. Groetjes, Joke.


Date: Sun May 17 08:23:04 2009

text = Vandaag weer een middagloopje om 16.00 uur, regen of geen regen. Ik zou zelfs willen zeggen: lekker om weer een keer in de regen te lopen! We gaan 10 km en als je korter wilt dan kan dat ook. Groetjes, Joke.


Date: Sun May 10 18:32:24 2009

text = Vanmiddag gelopen: we begonnen met 4 mannen en 4 vrouwen, en onderweg kwamen we Jasper tegen. De 4 mannen waren toen aan een lusje begonnen dat ze uiteindelijk een eindafstand van 13 km opleverde. De vrouwen staken bij de voetbalvelden af en kwamen zo op 9,6 km. De individuele afstanden, met de van/naar huis kilometers: Jasper 10, Peter W 13, Gert Jan 15, Eric 17, Frank 15, Karin, Inge en Joke 9,6 en Jolein 13,6 km. Heel bijzonder om met elkaar te lopen vandaag. Wilma was net een uur eerder binnengekomen bij de 24 uursloop. En net zoals Jeep op Wilma's blogje schreef: het straalt ook een beetje op ons af :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu May 7 21:51:59 2009

text = Aanstaande zondag uiteraard weer een zondagmiddagloopje om 16.00 uur. Groetjes, Joke.


Date: Sun May 3 19:58:24 2009

text = ik heb het bij 19 km gehouden. Ik liep lekker en geen last van mijn bovenbeen gehad. Met een 'zwaar' weekend voor de boeg wil ik dit gevoel zo vast houden. /Ronald


Date: Sun May 3 19:02:01 2009

text = We waren met 10 lopers, 5 mannen en 5 vrouwen. Afstand 11 kilometer. We hebben een rondje om het volkstuinenpark de Bretten gelopen, via de hoek begraaf/sloterdijk/Rhoneweg heen, en weer over het Brettenpad terug. Op de heenweg zijn we redelijk bij elkaar gebleven, af en toe gingen een paar lopers iets vlotter en kwamen weer terug. Op de terugweg kon er een eigen tempo gekozen worden, al dan niet met een versnelling. Wat mij betreft ging het lopen schandalig makkelijk, wat een genot. Het was voorbij voordat ik het wist, precies wat de beginnende loopsters van mijn woensdagochtendgroep nog niet kunnen geloven. Dan de individuele kilometers: Raimond 16 (5 km van/naar huis), Hans 14 (totaal 3 km van/naar huis), Pieter Paul 13 (2 km van/naar huis), Gert 11 km, Magda 14 (3 km van/naar huis), Jolein 14,5 (inclusief van/naar huis en een stukje van de route minder), Carin 11 km, Ingrid 13 (2 km van/naar huis), ikzelf 11 km. Zo, de logboeken kunnen weer bijgewerkt worden. Voor mij: 11 km in 1.06 uur, dus 6 minuten per kilometer en tempo 10 km/uur. Ik ben benieuwd wat Ronald heeft gelopen, hij kwam vanuit de Molenwijk gelopen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 26 21:16:18 2009

text = We waren met z'n achten, en door het iets frisse en bewolkte weer was het park rustig genoeg voor mijn plan: naar het begin van het park om te starten voor een rustige 5 km loop. De route: over het fietspad langs het Ing-gebouw, rechtsaf over het natuurpad, weer rechtsaf en dan terug over de parkeerplaats-schelpenpad en heuvel. Precies 5 km. Toen iedereen dat had gedaan was er even een korte pauze om wat te stretchen en water te drinken. En dan nog een keer dezelfde ronde, met tijdmeting voor wie wilde. Je kon ook een kortere ronde lopen door bij de het fitnesstoestel af te slaan. Die ronde is 2,4 km. Gert heeft deze optie gekozen en er best vlot over gedaan: 13,10 minuten. Totaal heeft Gert 8,270 meter gelopen (inclusief van/naar de ingang van het park). Karin heeft ook een kortere versie gekozen, maar ook nog het rondje natuurgebied in de route gevlochten. Totaal: 9,170 meter. Ingrid: twee keer de 5 km, de tweede keer in 28.14 min afgelegd. Pr op deze afstand: 27.37 min. Totaal afgelegd (ook van/naar huis): 12.870 kilometer. Jolein: de tweede keer 5 km afgelegd in 23.54 min. Pr is 23.04 min. Ook van/naar huis gelopen, dat is 2,5 km: 15.870 dus net geen damloop. Peter: tweede ronde van 5 km afgelegd in 23.52 min, pr is 22.47 min. Totale afstand: 10,870 km. Pieter Jan: totaal gelopen 11.670 km inclusief van/naar huis. Volgende keer de eerste ronde lekker rustig lopen, dat is heerlijk. Het tweede deel van de loop gaat dan stukken makkelijker. Raimond: 24.52 min op de tweede keer 5 km, de eerste meting op deze afstand. Totaal gelopen: 10,870 en daar komt nog van/naar van huis bij. Ikzelf heb de ronde van 5 km één keer gelopen. Het tempo lag best wel meteen wat hoog, het liep zo lekker mee met de vlottere lopers. Maar als ikzelf nog een tweede ronde had willen lopen dan had ik beter voor een rustiger tempo kunnen kiezen. Dat was bij de zondagochtendloopjes met de lange duurlopen geen probleem, dan liep iedereen meteen vanaf het begin af aan heel rustig :-) Onze kilometers zijn al gemeld op het uitdagingsblogje. En iedereen kan de afstand die hij /zij gelopen heeft in zijn logboek noteren. Ikzelf doe dat zeker altijd, leuk en handig om dat te kunnen nalezen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 26 09:22:19 2009

text = Vanmiddag is er inderdaad weer een zondagmiddagloopje. Om 16.00 uur vertrekken we bij de spartelbak. Groetjes, Joke.


Date: Sat Apr 25 22:23:47 2009

text = Is er morgen 26 april een zondagloop? 16.00 uur bij spartelbak? Groetjes, Raimond.


Date: Sun Apr 19 20:37:08 2009

text = Dit keer met z'n vieren het zondagmiddagloopje gelopen. Peter W, Pieter Jan, Henny en ik. Ik was dus met drie snelle lopers en gaf ze steeds een punt om naar toe te lopen waar ze even wachtten of terugliepen naar mij. Ikzelf heb niet stilgestaan en heb behoorlijk moeten aanpoten. Na 1.02 uur was ik weer binnen en nagemeten op www.mapmyrun.com bleken we 11 kilometer te hebben gelopen. Dat klopt wel voor mijn gevoel. Pieter Jan heeft voor het eerst een "tien" kilometer gelopen die dus een elf bleek te zijn. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 12 18:18:32 2009

text = Vanmiddag met z'n drieën een zondagmiddag loopje gelopen, Peter, Karin en ik. We gingen om de voetbalvelden heen en via de Rhoneweg en de parkeerplaats terug. Afstand: 8,7 km. (op het uitdagingsblogje heb ik per ongeluk 8,6 geteld dat is wel een heel klein verschil dus ik laat het zo). Als je terug loopt om de begraafplaats heen dan loop je 720 meter extra. Om een 10 km te lopen moet je de Seineweg oversteken én om de begraafplaats heen weet ik nu weer. Het was mooi weer, en gelukkig een tikje bewolkt waardoor het lekker lopen was. Doet me er wel aan denken dat de tijd er weer aankomt dat je je moet insmeren met zonnebrandolie als je overdag loopt... Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 12 09:33:26 2009

text = Vanmiddag om 16.00 uur is het eerste zondagmiddagloopje. We verzamelen bij de spartelbak naast het stadsdeelkantoor. Je kunt kiezen voor een loopje van 5 of 10 kilometer. Groetjes, Joke.


Date: Sat Mar 14 22:03:49 2009

text = ik stap op muiderpoort in en ben erg benieuwd naar je route // - eric


Date: Sat Mar 14 20:35:30 2009

text = Ik pak de fiets naar Centraal; dat scheelt een paar kilometer en rond de 32 lijkt me ook een hele mooie afstand. Tot morgen, Evelyn


Date: Sat Mar 14 20:26:38 2009

text = Voor de zekerheid een herbevestiging voor het "loopje" van Naarden naar Amsterdam: trein van 9:06 uur vanaf Amsterdam Centraal, spoor 10b (9:11 Muiderpoort). Tot morgen /-Pieter


Date: Tue Mar 10 09:08:00 2009

text = Inderdaad! Haha 'Rotterdag'... een afscheid of toch angst voor een 'rotdag'? Of gewoon een typefout door het vroege tijdstip? Voor de Naardenloop zal ik op Station Muiderpoort instappen. Ideaal! Ik zit nog geen 20 minuten in de trein. Ik begin er al zin in te krijgen! Tot zondag!// - e


Date: Tue Mar 10 08:42:56 2009

text = Ik had nog geen route in gedachten, en dit lijkt me een leuke tocht - wat mij betreft prima! Evelyn


Date: Tue Mar 10 08:31:11 2009

text = In het woord "Rotterdag" proef ik een soort afscheid ;-)


Date: Tue Mar 10 07:38:56 2009

text = Dag Pieter. Dat lijkt me een prachtige en voor mij ook praktische route! Wanneer alles mee zit, doe ik dus ook mee. Het is mijn eerste lange duurloop sinds weken en dit wordt voor mij de ultieme test of ik Rotterdag toch ga lopen. Ik sla na 29 kilometer dan af richting science park en zal dan op een kilometertotaal van zo'n 30 kilometer komen. Voldoende om flink moe van te raken, maar of het ook voldoende zoden aan de dijk zet voor 'de uitdaging'... // - eric


Date: Tue Mar 10 01:09:06 2009

text = Hoi Evelyn, ik loop zondag 15 maart graag mee. Heb je al een route? Zo nee, wat dacht je van Naarden-Amsterdam, een route die ik al een tijdje in gedachte heb: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=205957 . Bv. met de trein van 8:53 vanaf Sloterdijk (of 9:06 vanaf Centraal). Dan ben je om 9:30 in Naarden-Bussum. Maar een ander plan is natuurlijk ook goed. /-Pieter


Date: Sun Mar 8 18:10:43 2009

text = Volgens Joke en andere deskundigen is zondag 15 maart, drie weken voor de marathon van Rotterdam, het moment om de laatste, lange duurloop te lopen. Het lijkt mij leuk om dat samen te doen; om half tien bij Big Ali vertrekken en dan 33-35 km lopen. Wie heeft er zin om mee te gaan? Evelyn


Date: Sun Mar 1 22:56:48 2009

text = Inderdaad, er was een stelletje waaraan we hadden gevraagd of die een foto wilden maken. Wilma


Date: Sat Feb 28 18:54:49 2009

text = Leuke foto! Is deze door een wandelaar op het strand gemaakt? Groetjes, Joke.


Date: Sat Feb 28 17:04:18 2009

text = Op onderstaand foto staan de lopers die vandaag waren meegelopen. Van Overveen, richitng Parnassia, daar het strand op naar Zandvoort. Dat was het eindstation van Frank na zo'n 13 km. Het was daar aardig druk op het strand. Toen door richting de Langevelderslag. Na 5 km. keerde Evelyn om, zodat zij aan haar 23 km. zou komen. Via het fietspad door de duinen terug naar Zandvoort. Wat een stilte in de duinen. Dan pas merk je wat voor geluid de zee maakt. Na 32km. en ruim 3.30 uur later waren wij ook klaar voor vandaag. Ik was vandaag de fotograaf en heb alle lopers ook individueel vastgelegd tijdens hun loopaktiviteiten. Wilma


Date: Sat Feb 28 15:35:08 2009

Wilma stuurde deze foto in.
groot formaat


Date: Sun Feb 22 17:48:00 2009

text = Ha Ingrid, Ik had de hoop op een medeloper al opgegeven, dus ben vanochtend m'n eigen ding gaan doen. Maar voor een keer teruglopen uit Spaarnwoude ben ik zeker te porren; misschien kunnen we een keer iets afspreken. Ik hoop dat je vanochtend lekker gelopen hebt! Evelyn


Date: Sat Feb 21 20:25:55 2009

text = Hoi Evelyn, ik ben wel van plan om morgenochtend een stukje te rennen, maar 27 km is te veel voor mij. Misschien kunnen we de eerste kilometers samen oplopen? Ik wil ongeveer 10 a 12 km lopen. Teruglopen vanaf Spaarnwoude staat ook al een tijdje op de planning.... Ingrid


Date: Thu Feb 19 20:13:54 2009

text = Ha die Carin! Ja, ik loop liever wat eerder op de dag, dan is het makkelijker om daarna nog wat anders te doen. Jammer dat het dit weekend niet past, maar misschien een andere keer voor Rotterdam... Loop ze, zaterdag! Evelyn


Date: Thu Feb 19 13:24:08 2009

text = Hoi Evelyn. Ik zou de zondag wel in de middag kunnen maar dan wordt het rond 3 uur. Dat is misschien wat laat voor jou/ Carin


Date: Wed Feb 18 11:24:42 2009

text = Ah, dat is nou jammer - ik had een afspraak op zondag en heb die verzet naar zaterdag vanwege het geplande loopje op zondag... Helaas. Ik hou het dus toch maar op de zondag. 27 km zegt mijn schema. Geïnteresseerde medelopers? (ik heb nog geen plan voor een route). Evelyn


Date: Wed Feb 18 07:50:54 2009

text = Even terug op dit blogje heb ik het gehad over een duurloopje a.s zondag. Nu is er voor mij iets tussengekomen op zondag en wil ik zaterdag een langere duurloop gaan doen. Heeft er iemand interesse om mee te gaan?? Carin


Date: Sun Feb 8 22:06:43 2009

text = Nou Wilma, ik had de loop van zaterdag (Enkhuizen-Hoorn) graag meegelopen (28 km is een mooie afstand), maar ik kon niet. Maar nou blijkt dat jullie alweer bijna het dubbele hebben gelopen! Maar wie weet, loop ik nog wel eens een deel mee. Overigens komt zaterdag mij vaak niet uit vanwege 2 korfballende kinderen. De komende 3 zondagen loop ik zeker niet mee vanwege werk en vakantie. Daarna hoop ik dat er zo af en toe weer mee-zondaglopers zijn. /-Pieter


Date: Sun Feb 8 17:14:03 2009

text = Pieter, wat een avontuur. Loop eens met ons mee op zaterdag. Dan lopen we oko niet sneller dan 9 km/p/u, maar trek er wel een dag voor uit en stop gewoon rond de 35 km. We komen altijd wel ergens langs een bushalte of treinstation. Zaterdag a.s. starten we in Hoek van Holland. groet Wilma


Date: Sun Feb 8 16:51:24 2009

text = Hoe raar kan een zondagloopje lopen? Ik had behoefte om alleen te lopen en aangezien er winterse buien voorspeld werden, leek het me verstandig om van West naar Oost te lopen (buien in de rug). Ik nam de trein naar Zandvoort om naar Amsterdam te lopen. Dat is zo'n 25 km. In de trein bedacht ik dat 't wel iets meer mocht worden. Lekker over het zonnige strand naar Kattendel (noord van Parnassia). Door de hagel-wit wordende duinen naar Bloemendaal. Daarna langs Spaarne naar Spaarndam en naar Houtrak, alles in zo'n 9 km/uur, heerlijk. Oeps, bij het gemaal stond de teller al op 28 km. En dan gaat spoken in het hoofd: naar huis is nog zo'n 10 km, dus een lusje van 4-5 km in het park erbij, et voila, je loopt een marathon! Probleem was wel dat ik niets te eten bij me had en de 600 ml water was op. En er stond op 35 km natuurlijk de man met de hamer! Die "sloeg" dit keer op m'n voet. Die ging steeds meer pijn doen, doorlopen leek me onverstandig. Eindresultaat: 37 km in 9 km/uur. /-Pieter


Date: Sat Feb 7 17:06:08 2009

text = Schoorl-lopers, succes en veel plezier morgen. Groet, Rutger


Date: Thu Feb 5 17:33:31 2009

text = Ik kan volgende week ook niet (moeder jarig), maar de 22ste wel. Graag zelfs! Evelyn


Date: Thu Feb 5 15:23:46 2009

text = Hoi Jet. Ik wil het volgende week zondag rustiger aan doen ( herstelweekje na Schoorl) maar voor de week erna, de 22e ben ik ook wel in voor een langere duurloop.? Carin


Date: Wed Feb 4 23:14:37 2009

text = Erg aardig van je, Jet, maar die dag kan ik jammer genoeg niet meelopen. Misschien de week daarop... // - eric


Date: Wed Feb 4 22:20:10 2009

text = Het uitdenken en uitzetten van een route vind ik leuk om te doen, en zondagochtend 15 februari wil ik graag weer een mooi rondje lopen. Als je die dag meedoet Eric, dan zal ik rekening houden met je huidige woonplek. Jet


Date: Tue Feb 3 23:05:26 2009

text = Ik zou gaan maar ik ben helaas geblesseerd. Als er nog iemand een startnummer voor Schoorl 30 km wil dan kan hij/zij dat gratis bij mij afhalen. Heel veel succes zondag! Groeten Simone


Date: Tue Feb 3 08:23:53 2009

text = De 30 van Schoorl stond al in mijn agenda; het startnummer is al binnen. Wie gaan er eigenlijk nog meer naar toe? // - eric


Date: Tue Feb 3 00:26:30 2009

text = o Eric, geen probleem hoor. Stap a.s. zaterdag met ons in de trein naar Enkhuizen en loop met ons mee over de Omringdijk naar Hoorn. Afstand: 28 km. En/of a.s. zondag, de 30km. van Schoorl. Wilma


Date: Tue Feb 3 00:00:04 2009

text = Tja... het is dus weer voorbij (ik dacht dat we nog een maandje door zouden gaan) en Pieter heeft ons met ruime voorsprong achter zich gelaten... Nu nog iets verzinnen voor die resterende trainingskilometers voor Rotterdam. // - eric


Date: Mon Feb 2 23:19:53 2009

text = Eindstand deelnemers zondagochtendloop van 2008 naar 2009. In totaal zijn er 9 zondagochtendloopjes geweest. Op zondag 11 januari kwam het zondagochtendloopje te vervallen. Veel lopers waren toen in de ban van de schaatsmogelijkheden. De wisselbeker gaat ook dit jaar naar Pieter, hij is alle keren geweest, 9x dus. Gedeelde tweede plaats voor Rutger en Jet, zij zijn beiden 6x meegelopen, Eric en Marina beiden 5x, Erwin en Wilma 4x, Simone en Evelyn 3x, Carin, Bram, Jeep en Ronald 2x en Dirk Jan, Raymond, Johan en Gert 1x. Overall hebben 17 mensen in meer of mindere mate deelgenomen. Wat mij betreft is dit weer een geslaagd initiatief geweest en starten we op zondag 6 december a.s. de 3e edite onder de noemer ''hardlopend van 2009 naar 2010'' Wilma


Date: Mon Feb 2 20:26:12 2009

text = De hele zondag heb ik nog nagenoten van ons mooie en gezellige looptochtje. 's Middags werd het al snel donker, we hebben weer het mooiste van de dag gepakt! carin, bedankt voor de top-route. Groet, Rutger


Date: Sun Feb 1 21:21:51 2009

text = Wat een stoere foto! Ik vond het ook weer een leuke route, prachtig daar in de open velden. Jammer dat ik een paar kilometer moest missen, maar het maakte de aansluiting op mijn middag-afspraak wel wat relaxter - en al helemaal gezien jullie twéé ponten later hadden... De wind was echt snijdend - gelukkig maar dat we hem vooral op de heenweg tegen hadden. Evelyn


Date: Sun Feb 1 16:56:59 2009

text = Moet daar nog een stukje bij? Eigenlijk had Eric er nog bij gefotoshopt moeten worden. Hij stond bij de pont ons op te wachten en heeft het hele stuk door noord meegelopen. Omdat we grotendeels door de polder liepen hadden we stukken wind tegen die best wel koud aanvoelde. Daarintegen als je met de wind in de rug in de zon liep was het weer lekker warm. We kwamen net voor de start van de Twiske molenloop langs de atletiekbaan, daar was het een drukke bedoening, maar we zijn ze voor gebleven. Pieter en Evelyne zijn iets eerder afgeslagen om de pont van 11 uur 40 te halen, heel verstandig want wij kwamen net 2 minuten te laat en hebben nog een lusje gemaakt over het NSDM terrein. Dirk- jan heeft het dubbele van zijn normale duurloopafstand gelopen, heel knap hij kon het goed volhouden. Ik heb lekker gelopen en heb vanmiddag voldaan op de bank vertoefd/ Carin


Date: Sun Feb 1 12:47:10 2009

Foto ingezonden door Wilma om 9:41


Date: Fri Jan 30 20:50:14 2009

text = Ik loop met jullie mee naar Het Twiske, lijkt me leuk. Tot zondagmorgen. Groet, Rutger


Date: Fri Jan 30 15:15:13 2009

text = Ziet er leuk uit. Ik vind het niet erg dat het weer richting noord is, want ik kon er vorige week niet bij zijn. Ik heb 's middags een afspraak, dus ook fijn dat de afstand onder de 25km blijft. Voor mij zeker geen extra lusje dit keer. Tot zondag! Evelyn


Date: Wed Jan 28 22:25:49 2009

text = Aankomende zondag wordt het weer een rondje Noord. Hopelijk verveeld het nog niet maar ik had dit rondje al uitgestippeld. Het is wel weer een ander stuk van noord. De route is ongeveer 23 km. Er is de mogelijkheid voor wat extra kilometers d.m.v een lusje in het Twiske. De route; http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=186597 / Carin


Date: Sun Jan 25 22:08:32 2009

text = Heerlijk gelopen naar en door Waterland. Dun laagje ijs op de sloten, zonnetje, veel ganzen, leuke route Jet! We liepen met Jet, Marina, Wilma, Raymond en ik. Op de Schellingwouderbrug voegde Eric zich bij ons. Totaal was de afstand 28 km, gelopen in 3:03 uur (incl. pont). /-Pieter


Date: Sun Jan 25 08:50:22 2009

text = Ik wacht jullie op bij de Prinsengracht / Haarlemmerstraat, Marina


Date: Sat Jan 24 20:49:49 2009

text = Ook ik laat deze leuke route aan me voorbij gaan. Ik ben snipverkouden en grieperig. Veel plezier, Simone


Date: Sat Jan 24 18:05:10 2009

text = Wat een aantrekkelijke route, zo door noord. Ik hoop dat iemand hem over een paar weken als ik weer helemaal op stoom ben, een keer met me wil lopen. Ik ga het morgen laten afweten (ook voor de mogelijke verkorte versie) - ik voel me nog wat krakkemikkig door de naweeën van een lange vliegreis en de overgang van vakantie naar lange, intensieve werkdagen, dus ik ga voor een kleiner rondje in de buurt. Evelyn


Date: Sat Jan 24 10:48:14 2009

text = Nogmaals de route gemaakt en nu publiekelijk gemaakt http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=186749 Ik hoop dat iedereen het nu wel kan zien. Jet


Date: Fri Jan 23 10:17:55 2009

text = Mag de route "publiek" worden, dan zien wij 'm ook! /-Pieter


Date: Fri Jan 23 08:56:51 2009

text = http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=186525 , dit wordt globaal de route van zondag,dat jullie vast een idee hebben wat we doen. morgen verfijn ik de route nog, globaal zal het tussen de 26 en 27 km zijn. Door bij schellingwouderbrug, de trap links naar beneden te nemen, en dan over de schellingwouderdijk, nieuwendammerdijk,adelaarsweg en buiksloterweg naar de pont te lopen wordt de route ongeveer 18 km. die route zal ik er morgen ook opzetten. Jet


Date: Sun Jan 18 13:47:07 2009

text = Samen met Rutger, Pieter, Eric( met verhalen uit Oost) en Marina lekker gelopen, een rondje naar het Zuiden. Rutger houdt van rechte lijnen, dat maakt dat je makkelijk kan onthouden hoe te lopen en hoe je gelopen hebt. Eerst vooral langs de Singelgracht, bij het Weteringcircuit naar rechts via de Frans Halsstraat en het verlengde daarvan langs het Amstelkanaal, richting Beatrixpark, Amstelpark. Langs de molen en de Amstel naar het gemaal het poldertje in. Daar zag Pieter, en daarna wij ook, een zilverreiger, mooi wit en slank aan de slootkant staan. Langs de Kalfjeslaan en het Amsterdamse bos naar de Schinkel en toen langs de Kostverlorenvaart naar de Staatsliedenbuurt. Zo'n rondje kan je ook bijna helemaal varen met een kano, ook leuk om te doen, maar het gaat langzamer. Het tempo was mijns inziens iets lager als de vorige keren, daardoor liep ik ook regelmatig voor op, hetgeen voor de afwisseling leuk was. Het weer was super Hollands: grijs en steeds meer regen, naarmate we langer liepen. Niettemin met z'n allen bij Big Ali geeindigd, druipnat en snel gingen we er dribbelend van door.Volgens mij hebben we zo allemaal de 25 km volgemaakt (Pieter zei dat we 24,7 hadden gelopen) Voor volgende week heb ik een route in gedachten en zal die uitzetten. Jet


Date: Sat Jan 17 22:22:55 2009

text = Hallo allemaal, ik loop zondag de 18e de Vondelparkloop. Jullie veel plezier (met het leuke parcour!) en tot volgende week weer, Simone


Date: Sat Jan 17 13:14:00 2009

text = Ik zorg dat ik om 9.40 uur aan het eind van de Rozengracht sta om me bij jullie aan te sluiten. Tot morgen, Marina


Date: Sat Jan 17 12:02:56 2009

text = Ben benieuwd naar de route en hoop er morgen ook bij te zijn... // - eric


Date: Mon Jan 12 19:58:07 2009

text = mijn voorstel voor de route van zondag: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=183081 Rondje Kalfjespolder, via centrum en Amsterdamse Bos Rutger


Date: Mon Jan 12 19:40:09 2009

text = Ik was dus degene die afgelopen weekend naar Limburg was getogen, daar heerlijk geskied op de flanken van de Vaalserberg. Er lag nog behoorlijk wat sneeuw en je kon er uitskend langlaufen. Zeker als je de skating-techniek gebruikt en dus geen loipes nodig hebt. Ik ben er even flink tegenaan gegaan! Komende zondag loop ik wel mee. Ik ben bereid om dan het parcours te leveren, heb hiervoor al iets in gedachten. Ik zal dit vanavond intekenen en op de site zetten. Rutger


Date: Sun Jan 11 21:05:38 2009

text = Raimond en Wilma, nogmaals heel erg bedankt dat ik mee kon lopen met Egmond. Ik begon niet zo denderend omdat het vanochtend vroeg bij het opstaan half in mijn rug schoot. Rond de jaarwisseling heb ik daar vaker last van (combi van kou en drukte), tevens de reden dat ik nog nooit in Egmond heb gelopen. Met 2 pijnstillers, een halve tube Midalgan extra warm op mijn rug en een fleece-deken om mijn middel, ben ik toch gestart. De eerste kilometers rustig over het strand (flinke koude wind tegen), terug met de wind in de rug door de duinen. Prachtig parcours en uiteindelijk toch en keurige tijd van 1.50 uur. Ik hoop dat de schaatsers zich ook goed vermaakt hebben. Tot volgende week! Groetjes Simone


Date: Sat Jan 10 23:05:36 2009

text = It giet NIET oan! En dan bedoel ik het zondagloopje van 11/1. Er zijn geen reacties van medelopers. Ik ga zelf liever schaatsen dan alleen lopen. Tot volgende week zondag. /-Pieter


Date: Sat Jan 10 23:05:07 2009

text = Sorry voor het late tijdstip maar voor mij wordt het morgen schaatsen! Marina


Date: Sat Jan 10 16:51:47 2009

text = Hoi Pieter, Ik ga in ieder geval niet mee, het zou wel weer kunnen maar ben lekker aan het schaatsen geweest vandaag en morgen. Ga je zelf nog schaatsen? groet Jeep


Date: Sat Jan 10 12:16:53 2009

text = Hoi Pieter, het is inderdaad de vraag of er lopers komen. Ik hoorde links en rechts al plannen maken voor inderdaad schaatsen of naar Limburg gaan als daar sneeuw ligt. En dan gaan er een paar lopers naar Egmond, maar daar zitten daar eigenlijk wel lopers bij die ook op zondagochtend meelopen? Het lijkt wel of er maar een klein groepje naar Egmond gaat. En verder weet ik dus niet of er nog lopers zijn die van plan zijn om te komen lopen. Het tijdstip veranderen is verwarrend. Als er lopers komen kunnen ze misschien even melden op dit prikbord? Ik kan zelf helaas niet komen omdat ik op zondag op de sportschool werk. Groetjes, Joke.


Date: Sat Jan 10 00:30:05 2009

text = Zondag 11/1 zullen een aantal potentiële zondaglopers in Egmond zijn, naar de kerk, schaatsen of iets anders doen. Ik wil wel een route maken, maar zijn er dan ook lopers voor? Is er behoefte aan vroeger starten en/of een kortere route om daarna nog een schaatstocht te kunnen doen? Graag jullie reacties! /-Pieter


Date: Thu Jan 8 21:44:50 2009

text = Ik heb nog 2 startbewijzen voor 10km van egmond, als je interesse hebt even bellen met 0623456666, ik zal hier berichten als ze weg zijn. Jeroen


Date: Mon Jan 5 21:22:05 2009

text = Simone is inmiddels voorzien van een startbewijs voor Egmond. Althans, woensdag neemt Raymond 'm mee naar Fitness First en dan breng ik 'm bij haar langs. Wilma


Date: Mon Jan 5 17:36:05 2009

text = Hoi Simone, ik zou even afwachten of Wilma nog dat startnummer kan krijgen van Raymond en indien niet wie weet komt er dan nog een ander startnummer tevoorschijn. Toevallig zag ik Raymond gisteren in de sportschool maar ik wist niet dat dit speelde, anders had ik het ook even gevraagd. Geen idee of Wilma hem even belt of ook in de sportschool ziet (volgens mij gaat ze altijd maandagavond naar de Fitness First) en dan horen we het wel. Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 5 14:54:10 2009

text = Inge bedankt voor de tip! Ik zal contact opnemen met Wilma of Joke. Groeten Simone


Date: Sun Jan 4 16:43:05 2009

text = hallo Simone ,ik denk niet dat we elkaar kennen maar ik weet dat Willemijn nog een startnummer heeft voor Egmond , misschien kan je via Wilma of Joke contact met haar zoeken Groeten . Inge


Date: Sun Jan 4 15:02:34 2009

text = Weer heerlijk gelopen! Dit was voor mij de 3e keer dat ik meeging met het zondagochtendgroepje. En het bevalt me heel goed: heel motiverend en geweldige routes door en om Amsterdam! Vanochtend kreeg ik ook de geest om toch Egmond te willen lopen volgende week. Ik hoop dat het via Wilma lukt (om het startnummer van ene Raymond over te nemen). Mocht iemand anders nog een tip hebben dan hoor ik het graag, via de site of telefonisch via 06-33860113. Alvast bedankt en groeten, Simone


Date: Sun Jan 4 14:22:07 2009

text = Gelukkig dooide het vanmorgen, anders had ik vast voor het schaatsen gekozen, maar nu heb ik lekker gelopen, en nogwel 24 km, ruim meer dan 21,1 km dan zal dat ook wel weer lukken. Het clubje loopt mij net iets te hard, dus ik hang er achteraan, en soms loopt iemand met mij mee, soms word ik even opgehaald, dus het bleef gezellig. Voor mijn hersenen is het lopen in de frisse lucht nog steeds erg gezond, de hersenschudding heeft daar behalve de eerste 10 dagen weinig invloed op gehad. Voor mij was film kijken en boeken lezen veel lastiger, omdat ik makkelijk in slaap viel bij die bezigheden.Bij lopen kan ik lekker ontspannen rondkijken en dat kost geen of andere energie, daar wil ik vanaf zijn. We liepen een extra rondje Wertheimpark, omdat maar een hek open was daarnd via de Henri Polakstraat richting Entrepotdok. Een mooie kade, en het uitzicht op Artis is ook leuk. Er was weinig ijs te zien op de sloten in de Watergraafsmeer, en toen het ging motregenen zakte zelfs een meerkoetje er doorheen zo dun was het. Eric was er wel of niet, voor de route betekende dat verrassingslusjes door het Flevopark. Aan het eind toen we van de Jan een van de laatste mooie rafelrandjes middenin de stad, en dan via een modern Amsterdams bruggetje naar Stationseiland. Vervolgens slalommen om de Bieb heen, langs de Chinees, het busstation weer een viaduct onderdoor richting het IJ. Tot de ark van Noach met de giraffe op de achterplecht. Gelukkig was het idee om daar iets te gaan drinken een grapje. Ik heb wel eens met de mensen van de Ark gesproken, en die deden teveel hun best om mij te bekeren. Vervolgens via de Westelijke eilanden naar huis. Twee en halfuur gelopen. Dank voor de route Wilma. Jet


Date: Sun Jan 4 13:16:08 2009

text = Vandaag met Rutger, Erwin, Jet, Pieter en Simone naar Oost gelopen. Omdat Eric had aangegeven dat hij niet thuis zou zijn, zijn we na onze lus bij de Middenmeer niet rechtsaf naar zijn huis gelopen, maar rechtdoor de dijk op en daar het Flevopark ingedoken. Jammer dat we je hebben gemist nu blijkt dat je wel thuis was, Eric! We hadden er precies 24km. op zitten toen we terug waren bij Big Ali. Wilma


Date: Sun Jan 4 11:43:55 2009

text = vanochtend nog snel de route in omgekeerde volgorde gememoriseerd, maar heb waarschijnlijk een lusje gemist, waardoor ik de zondagochtendlopers ben misgelopen. tot de housewarming dan maar... // - eric


Date: Sat Jan 3 18:53:33 2009

text = Hier de route voor a.s. zondag, het eind is een verrassing. groet Wilma http://www.runnersworldroutes.nl/index.php?routeID=48617


Date: Sat Jan 3 15:31:43 2009

text = Lang geleden liep ik op zondagochtend mee ,en kan niets anders morgen dan alleen te lopen op de middag .Volgende beter. Gert.


Date: Wed Dec 31 21:36:34 2008

text = Hallo allemaal, Afgelopen zondag liepen Bram, Pieter, Erwin, Marina en ik (helft). Bij mij ging het redelijk goed, dus ik overweeg om komende zondag de hele route mee te lopen. In een van de weken daarna wil ik als het goed gaat de route ook wel voorbereiden. Maar nu eerst de oliebollen. Allemaal alvast een aangename start van het nieuwe jaar. Rutger


Date: Mon Dec 29 10:04:53 2008

text = Zondag liepen Bram, Erwin, Marina, Rutger en ik. /-Pieter


Date: Sun Dec 28 21:45:08 2008

text = Dag Bram, ik ben reuze benieuwd wie die andere lopers waren die met je zijn meegelopen vandaag. Voor volgende week heb ik een route bedacht, er vanuit gaande dat Rutger nog niet geheel van de partij is. We zullen langs het nieuwe huis van Erik lopen. En hij heeft me beloofd dat we een kleine side seeing door zijn paleisje krijgen! groet Wilma


Date: Sun Dec 28 13:08:05 2008

text = Begeleid door een aangenaam winterzonnetje op pad, aanvankelijk met z'n 5en, na tuinhuisjescentrum 'De Groote Braak' nog met z'n 4en. Marina viel op de Machineweg, maar de schade bleef beperkt en ze kon gewoon doorlopen. Na 24.8 km bereikten wij het beginpunt weer. Het Kerstmaal was er weer 'afgelopen'! :-) Ciao, Bram


Date: Mon Dec 22 14:08:41 2008

text = Hoi Jet, beetje late reactie van mijn kant, maar ik wens je heel veel beterschap en fijne feestdagen! Groeten Annemieke


Date: Sun Dec 21 15:56:34 2008

text = Beste allemaal! Ik ben vandaag op pad geweest voor de route van volgende week zondag. Een goed besluit, want wat ik in m'n hoofd had bleek toch wel iets aan de lange kant (3 uur lopen). In grote lijnen komt de route op het volgende neer: snelste weg naar Halfweg, klein stukje door het recreatiegebied, vervolgens over de Machineweg richting Noordzeekanaal, ergens halverwege rechtsaf en dan langs de weg uit de richting IJmuiden terug richting Amsterdam. Tot Halfweg kan er afgekort worden door simpelweg om te keren, daarna is er ook nog wel gelegenheid tot afkorten. Langs de weg uit de richting IJmuiden rijdt bus 82 (2 stops per uur), die ook stopt op station Amsterdam Sloterdijk. De route laat zich zowel on als off-the-road lopen en dat zonder al te smerig te worden (zelf loop ik graag off-the-road). Er wordt door open terrein gelopen, waar 'de elementen' vrij spel hebben. De geschatte looptijd bedraagt 2.45. Ciao, Bram


Date: Sun Dec 21 15:38:37 2008

text = PS Jet, heel veel beterschap! En ik sluit me bij Joke aan: wandelen is ook héél leuk :-) Evelyn


Date: Sun Dec 21 15:37:26 2008

text = Pieter heeft ons perfect langs de uitgestippelde route geloodst - leuke route! Heerlijk om zo ineens over een dijkje door echt polderlandschap te lopen. Ook qua vogeltjes kijken weer een mooie oogst: een ijsvogel en twee buizerds, allemaal gespot door Pieter. Evelyn


Date: Sun Dec 21 12:35:08 2008

text = Vandaag liepen Marina, Evelyn, Simone, Erwin en ik 23,7 km in 2:31 uur. Het was wat bewolkt, maar droog en eigenlijk best warm. Jet, het was een mooie route zo door de polders bij Osdorp. Tot volgende week! /-Pieter


Date: Sat Dec 20 22:35:03 2008

text = Nu Jets route "publiek" is gemaakt stel ik voor deze route te lopen. Hij zit inmiddels in m'n hoofd, dus geprinte versies kunnen thuisblijven. En lopers die minder willen lopen zijn ook welkom. Als je bij de Australiëweg omkeert loop je 10 km. Of je kan na 7 km links afslaan en ten noorden van de Sloterplas de route weer oppikken bij km 18. Je loopt dan zo'n 15 km. Tot morgen! /-Pieter


Date: Sat Dec 20 22:10:02 2008

text = Succes morgen met lopen! En welke route jullie ook kiezen: met Pieter erbij zit je altijd goed. Hij heeft een verpletterend richtingsgevoel gecombineerd met een fotografisch geheugen voor landkaarten en routes. En Jet, misschien een rondje wandelen? Je komt minder ver omdat je je langzamer verplaatst maar het effect is heerlijk. Ik weet dat wandelen vloeken in de kerk is voor hardlopers maar ikzelf zou niet meer zonder mijn wekelijkse wandelsessie kunnen in het Westerpark. Wandelen is helend, het laad je op. Maar misschien moet je daar eerst een tijdje voor trainen om dat effect te ervaren... ;-) en is een stukje joggen met afwisselend wandelen te doen. En je weet zelf ook wel: hoe gedoseerder je weer van start gaat hoe meer profijt je daar straks van hebt, dan ben je weer snel fit. Ik wens je een vlot herstel toe! Groetjes, Joke.


Date: Sat Dec 20 20:00:12 2008

text = Ik heb de route uitgeprint en zal hem morgen meenemen. Pieter, als jij een andere route wilt verzinnen dan vind ik dat ook prima! Ik merk het wel. Ik sta met de route op zak om half tien bij Big Ali. Evelyn


Date: Sat Dec 20 19:20:53 2008

text = Wat stom van me om de route prive te houden. Nu publiek gemaakt, maar het is natuurlijk prima als jullie een andere route lopen. Zelf vanmorgen een minirondje gelopen. Ik voelde me heel onzeker, mijn hersenbeencoordinatie leek het nog niet geheel te doen, alsof ik met dronkemansbenen liep. Toch was het achteraf een prettig gevoel, en wellicht ga ik morgen weer 5km lopen met veel pauzes. Hele dagen rustig aan doen is namelijk helemaal niets voor mij. Groet jet


Date: Fri Dec 19 00:02:39 2008

text = Hoi Jet, ik wil zondag ook weer lopen. Met Evelyn had ik het tijdens de training over je route. Ik bied aan om ook voor te lopen, zodat we de weg niet kwijt raken. Als je later (als je weer fit bent) liever zelf je eigen route wilt voorlopen, dan kan ik voor komende zondag ook een andere route maken. Ik heb er nog een paar op de "plank" liggen. Overigens is jouw route op dit moment niet voor anderen te bekijken omdat je 'm privé hebt gemaakt. Je kan dit bij afstandmeten.nl nog veranderen door 'm nogmaals te bewerken en daarna op te slaan met de optie publiek. In ieder geval hoop ik dat je weer snel helemaal fit bent. Kan je je nog wel iets herinneren van het loopje van vorige zondag? ;-) /-Pieter


Date: Thu Dec 18 23:16:34 2008

text = De, route die ik had bedacht loopt via amsterdam west en is te vinden op www.afstandmeten.nl/index.php?id=175866 In de parken heb ik de route niet volledig exact uitgemeten omdat de wandelpaden erniet allemaal opstaan, maar ik denk dat Evelyn de route wel goed kan vinden. Als ik me weer beter voel loop ik nog een klein stukje mee, en als het mooi weer is en ik heb de geest, fiets ik wellicht mee. In ieder geval groeten Jet


Date: Thu Dec 18 11:53:06 2008

text = Hé Jet, dat is balen! Een tijdje gedwongen rust houden nu, neem ik aan? Ik ben van plan zondag mee te lopen en wil op zich wel het initiatief nemen, maar ik heb geen tijd om vantevoren de route te verkennen, dus misschien wordt het zo hier en daar een beetje zoeken... Ik ben benieuwd wat je voor ons had uitgestippeld! Kun je het op het prikbord zetten, of wil je het liever emailen? Mijn emailadres is evdv<apestaartje>mail.com. Pas goed op jezelf hè! Evelyn


Date: Wed Dec 17 18:11:51 2008

text = Jet, wat sneu allemaal. Zelf loop ik ook niet mee zondag, maar wilde je toch even beterschap (en prettige dagen) wensen Jeep


Date: Wed Dec 17 13:12:17 2008

text = Ik zie dat het woord geen is weggevallen. Ik heb geen andere verwondingen had ik willen schrijven. Jet


Date: Wed Dec 17 13:11:00 2008

text = Beste zondaglopers, dde route voor zondag a.s heb ik al uitgestippeld, echter er is een probleem opgetreden: ik ga niet meelopen. Afgelopen maandag ben ik met de fiets zo gevallen dat ik een lichte hersenschudding heb opgelopen en zelfs een nachtje in het ziekenhuis moest blijven. Behalve een kleine hoofdwond heb ik andere verwondingen. Ik voel me eigenlijk wel weer goed, wel na lezen en computeren erg snel moe. Nu is mijn vraag wie wil de functie van voorloper van mij overnemen? De route kan ik toelichten en aan je opsturen. Groet Jet.


Date: Sun Dec 14 14:01:27 2008

text = Zo te zien op de foto was ik nog niet helemaal wakker, sta er wat bedremmmeld op in ieder geval, maar lekker gelopen en gelukkig was het lang zo koud niet als verwacht. Weer leuke dingen van Amsterdam gezien. Pieter, je had een leuke route vandaag. Jeep


Date: Sun Dec 14 13:54:33 2008

text = Vandaag wisten blijkbaar te weinig lopers dat het weer een super zondagloopje was. Net een graadje boven nul, haast geen wind en tot driekwart van de loop een heerlijk zonnetje. En een mooie route, al zeg ik het zelf. De lopers waren Jet, Marina (van vorig jaar!), Simone (nieuw, niet op de foto), Jeep, Rutger (tot halverwege) en ik. Oh ja, Wilma liep ook mee, maar haakte na 1 km al af ;-). Er is niet al te snel gelopen: 22,6 km in 2:45 uur (incl. overtocht pont). En er zijn weer wat parken bezocht: Westerpark, Florapark, Vliegenbos, Flevopark, Oosterpark en Wertheimpark. Tot volgende week! /-Pieter


foto zondagochtendloopgroep 14 december
ingezonden door Wilma


Date: Thu Dec 11 07:11:53 2008

text = De route voor het zondagloopje van 14-12-2008 is te vinden op http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=174116 . De afstand is netto 22,5 km. Als je niet zo lang wil lopen kan je na 8 km via het Noord-Hollands kanaal en de pont bij CS er een rondje van zo'n 11 km van maken. We vertrekken STIPT om 9:30 uur om zo de pont van 9:50 te kunnen nemen. Tot zondag! /-Pieter


Date: Mon Dec 8 22:12:10 2008

text = Ha ha, zo'n soort reactie had ik kunnen aan zien komen, Wilma. Ten eerste is er geen verklaring voor waarom het alleen met duurloopjes zo is, en niet bij alle andere activiteiten. Ten tweede rollen we thuis altijd wel in het volgende: de kinderen! Die willen na onze duurloop volle bak aandacht en terecht. Het zit er niet in dat ze onze badjas en pantoffels aanreiken als we gelopen hebben om ons vervolgens te verwennen met hapjes en drankjes ;-) Dat is eerder andersom :-) Eigenlijk hadden Jeroen en ik al allerlei fantasieën voor als de kinderen groot zijn. Alle ruimte om bij thuiskomst op de bank neer te ploffen... een droom! ;-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Dec 8 09:42:24 2008

text = Hoi Joke, misschien val ik ook wel in slaap als ik na het lopen naar huis ga en vervolgens geen nieuwe aktie op het programma heb staan. Ik denk dat dat mij het volgende wakker houdt: gewoon van het één in het ander rollen. Wilma


Date: Mon Dec 8 08:49:04 2008

text = Hee Wilma, als jij er ook bij was dan waren jullie met z'n twaalfen. Dat is een grote opkomst, geweldig! En er tekent zich weer een groepje lopers af dat zich voorbereidt op de marathon van Rotterdam, die zullen zeker wel vaker komen. De lange duurlopen zijn veel beter te doen als je met een groepje loopt. Jeroen ging gisteren een rondje in zijn eentje en hij vond er helemaal niets aan, hij is natuurlijk gewend om op dinsdag met de groep mee lopen. Dan is de overgang naar je eentje wel erg groot! En ook weer: hij deed meteen een middagslaapje. Vrijwel niets krijgt hem klein (altijd vroeg opstaan, veel werk, veel thuiswerk, de BP) maar een duurloopje hakt erin. Dat weerhield me er van om 's middags een rondje te lopen, ik voorzag al dat ik dan ook meteen moest bijslapen. Wat is dat toch, zijn wij van die watjes of hoe zit dat? Groetjes, Joke.


Date: Mon Dec 8 08:47:25 2008

text = Jeep, de loop was goed uitgezet en de route kwam mij ook goed uit. Ik kon bij het Amstelpark afhaken en verder naar het Olympisch Stadion lopen voor de 10 km daar. /Ronald


Date: Sun Dec 7 21:22:12 2008

text = Jeep, wat een heerlijkheid, een niet Amsterdammer die ons zo vakkundig door een hoop parken van de stad weet te leiden. Afgekort was dit de WERVBAM* loop. Jeep, bedankt! Wilma * WERVBAM staat voor Westerpark, Erasmuspark, Rembrandpark, Vondelpark, Beatrixpark, Amstelpakr en Martin Luterg Kingpark.


Date: Sun Dec 7 12:16:59 2008

text = Heerlijk gelopen met een lekker zonnetje, maar af en toe was het ook nog een beetje opppassen vanwege de gladheid. Maar wat een opkomst: 11 personen, te weten: Ronald, Erwin, Eric, Rutger, Bram, Jet, Evelyn, Wilma, Pieter, Johan en mijn persoontje. Om half tien stipt vertrokken en om tien voor twaalf waren we weer terug en hadden we een afstand van 21,5 km afgelegd. groeten, Jeep


Date: Wed Dec 3 19:34:55 2008

text = Hierbij de route voor het zondagochtendloopje. Start op 7 december om 9.30 uur bij Big Ali: http://www.runnersworldroutes.nl/index.php?routeID=46586 Tot dan/ Jeep


Date: Mon Dec 1 03:15:06 2008

text = Gelopen afstand zo. 30/11: WP-pont 3 km (17 min), rondje in Noord 15 km (99 min), pont-WP 4 km (25 min). Totaal 22 km in 2:21 uur. Leuk al die parken volgende week. In ieder geval beter dan het meest zielige park van Amsterdam waar we in Noord langs kwamen: het Keerkringpark. En we kunnen volgende zondag ook nog door het Martin Luther Kingpark. /-Pieter


Date: Sun Nov 30 23:09:53 2008

text = Volgende week zondag houden we droge voeten, want dan gaan we merendeels lopen door keurig aangeharkte parken van Amsterdam: Westerpark, Erasmuspark, Rembrandtpark, Vondelpark, Beatrixpark, Gijsbrecht van Amstelpark, Amstelpark en dan via de Weesperzijde door de centrum/Jordaan weer terug naar het Westerpark. De route komt deze week nog op het blogje te staan. Sluit u aan, sluit u aan bij deze spannende loopattractie!/ Jeep


Date: Sun Nov 30 19:24:45 2008

text = De kop is er af. Het eerste zondag loopje van seizoen 2008/2009 is volbracht. Carin en ik stonden Wilma, Eric Pieter, Gert, Jeep en Eric aan de overkant van het IJ op te wachten . Zij hadden in Westerpark 3 km er op zitten, wij ongeveer 3 km naar de pont toe. De route liep richting Zijkanaal H en rondom het NoorderIJmeer, waar het een survival werd. Slootjes, plassen, heuveltjes, hangende takken en veel blubber kregen we voorgeschoteld. Dit betekende dat er af en toe overlegd moest worden hoe de volgende obstakel volbracht moest worden. Goed voor de team spirit. Uiteindelijk kwamen we heelhuids maar met vieze schoenen weer bij de pont aan. Dit beloofd wat voor de volgende loopjes. Carin en ik vervolgde onze weg terug naar huis, de rest nam weer de pont naar Westerpark. Afstand is mij onduidelijk gebleven maar ik had er totaal 2 uur en 10 minuten op zitten. /Ronald


Date: Thu Nov 27 00:40:28 2008

text = Pontje vertrekt om 9:50 uur. Route tot pontje is een kleine 3 km. Dus als we stipt om 9:30 vertrekken en 10 km/uur lopen, dan halen we 9:50 net. Eerstvolgende pont is 10:10. /-Pieter


Date: Sun Nov 23 17:26:50 2008

text = De route voor ons eerste zondagaochtend loop kun je op de volgende link terug vinden: http://www.runnersworldroutes.nl/index.php?routeID=46505 Haal er 2 km. van af voor de pont die we nemen naar de overkant van het IJ. De route is iets meer dan 19 km. Ik hoop dat er ook lopers mee komen voor wie deze afstand een uitdaging is. Je hebt twee flinke rustmomenten op de pont en bij deze loopjes geldt: iedereen kan mee, want de wat meer ervaren lopers lopen graag wat meer om de achterhoued op te ''vegen''. Dus ik zal zeggen: ga mee!! Tot zondag, Wilma (ik heb geruild met Rutger)


Date: Sat Nov 1 17:01:28 2008

text = Ronald en ik willen wel de afsluiter organiseren. Op 1 februari wordt het dan een rondje noord./ Carin


Date: Sat Nov 1 14:27:11 2008

text = De organisatie van de zondagochtendloopjes gaat goed. Rutger 30/11, Wilma 7/12 14/12, Jet 21/12, Bram 28/12, 4/01/09 Rutger 18/01 Jet. Dus 11/01/09 (als Egmond gelopen word) 25/01 en01/02 staan open voor liefhebbers. Groet Jet


Date: Fri Oct 31 22:20:50 2008

text = Dag Frank, wat goed zo af ent oe weer wat van je te horen uit den verre. Ik volg je volop via je weblog. Wat een gebeurtenissen maak je mee, ongelooflijk! Wilma


Date: Fri Oct 31 05:59:29 2008

text = Wat goed dat ons initiatief van vorig jaar weer gaat gebeuren. Ben benieuwd of er ook nog nieuwe routes bijkomen, ik kan straks wel wat nieuwe trainings km gebruiken. Loop ze! /Frank.


Date: Thu Oct 30 15:52:51 2008

text = zoals jullie wellicht hebben kunnen lezen, zal de eerste zondagochtend loop op zondag 30 november zijn. De laatste op 1 februari. Dan hebben we exact 10 loopjes gelopen. Deze keer zullen de loopjes afwisselend door verschillende mensen worden bedacht. De bedenker is dan ook tijdens die loop de ''voorloper''. We zijn op zoek naar lopers die deze rol een keer op zich willen nemen. Mail naar wdierx@hotmail.com en geef door welke zondag jouw voorkeur heeft. Gewoon meelopen kan altijd, daarvoor hoef je je niet aan te melden. Wilma


Date: Thu Oct 30 00:46:25 2008

text = De kop van deze pagina is bijgewerkt.


Date: Sun Oct 19 20:20:31 2008

text = Ik loop graag weer mee. Ik heb de voorkeur voor half 10, omdat Ronald en ik uit Noord moeten komen en de pont gaat niet zo vroeg. Als wij een rondje in Noord uitzetten kunnen jullie natuurlijk wel om 9 uur starten dan wachten wij gewoon aan de overkant op jullie ;-)/ Carin


Date: Sat Oct 18 17:57:59 2008

text = In de wintermaanden wordt het rond 8.00 licht, een mooie tijd om op te staan. Omdat ik als ik meer dan 20 km ga rennen, graag wil ontbijten voor het lopen neem ik daar de tijd voor: een kopje thee zetten, een boterham eten, daarna even rust voor de toiletgang in een ontspannen sfeer. Dan lekker lopen vanaf 9.30 (eigenlijk nog 7 minuten vroeger,want zolang loop ik van huis naar Big Ali)tot 12.00 Buitenhof kijken of douchen en nog een hele middag voor je. Mijn voorkeur gaat al met al uit naar een ontspannen start om 9.30. elke route kan natuurlijk ingekort worden tot en ik kan daar altijd wel tips voor geven. Soms wordt het dan wel meer een architectuurloopje als een natuurloopje. Jet


Date: Sat Oct 18 07:51:11 2008

text = Mijn voorkeur is ook om 09 uur te starten. Verder zou ik voorstellen dat degenen die de loop uitzet, altijd een mogelijkheid aangeeft dat er eerder kan worden afgebogen om voor jezelf de route korter te maken. Ik ga er vanuit dat als iemand op een ochtend kiest voor een kortere versie, dat er wel meer zijn die daar dan in meegaan. Niet iedereen komt elke week en als je dan een keer hebt overgeslagen en de keer erop is de route kort, schieten we voor ons doel voorbij. Het was juist bedoeld om die afstand net over de halve marathon te trainen. Wilma


Date: Fri Oct 17 12:14:56 2008

text = Dat zijn twee goede punten: om half 10 vertrekken (ik zag zojuist dat we dat inderdaad altijd deden) of nog vroeger: negen uur. Wie wil wat? Zodat we geen lopers afschrikken met een te vroeg tijdstip. Of maakt dat niet meer uit, zijn de langere afstandlopers altijd wel bereid om vroeg uit bed te komen ;-) En dan kan ik wat vroeger op de bank neerploffen als we weer terug zijn;-) En dan het andere goede punt: eens in de drie weken een iets kortere afstand. Een heel goed idee. Dan blijf je heel én gretig voor weer meer de weer daarop. En verder zit ik er aan te denken om bijvoorbeeld om de week een kortere afstand aan te bieden voor wie dat wil. Bijvoorbeeld 10 à 13 kilometer. Ik ga eens rondvragen of daar belangstelling voor is. En leuk Pieter, als jij weer meedoet! Goed dat je bent blijven sporten, petje af. Groetjes, Joke.


Date: Fri Oct 17 12:03:51 2008

text = Een geweldig initiatief; met name voor de lopers die Rotterdam voor willen bereiden. Bij mij resulteerde het dit jaar immers in een verbetering van mijn pr op die afstand van maar liefst 2 minuten ;-). Ik heb er vorig jaar in ieder geval van genoten! Dat is een goed punt van Pieter. Vorig jaar startten we om 9.30, maar hoe vroeger we vertrekken, hoe meer we nog aan onze dag hebben (tenminste wanneer we niet volkomen uitgeput zijn). (En Pieter? Gaat jouw route weer over modderige paadjes, smalle dammetjes over kanaaltjes e.d. ...?) ;-).Trainingstechnisch gezien lijkt het me verstandig om na elke 3 weken een iets kortere afstand in te lassen, zodat het lichaam weer kan herstellen van de lange afstanden (zoiets zie je ook altijd terug in de marathontrainingsschema's). Het is maar een idee. Hoewel: elk weekeinde een afstand die langer is dan 25 kilometer is de goden verzoeken om een overbelastingsblessure... Thuisblijven is dan natuurlijk ook een optie, maar het lijkt me niet slecht om daar in de planning al rekening mee te houden. // - eric


Date: Fri Oct 17 11:44:47 2008

text = De vertrektijd was volgens mij altijd 09:30 uur. Hoeft van mij niet later (mag zelfs 09:00 uur zijn). Dan kan je 's middags nog wat doen: wandelen met je familie, of langer op de bank liggen ;-). Ik wil ook graag een of meerdere routes maken. /-Pieter


Date: Fri Oct 17 11:29:40 2008

text = Als houder van de wisselbokaal zondagloopjes 2007-2008 kan ik natuurlijk niet achterblijven. Vanaf de eerste zondag (7 dec) wil ik er bij zijn. Dan hoop ik dat mijn voet weer voldoende hersteld is om te kunnen hardlopen. Ik sukkel met een voetblessure sinds de marathon van La Roche en heb maar heel incidenteel gelopen. Ik probeer mijn conditie wel op peil te houden met zwemmen, skeeleren en fietsen. Maar ik mis het lopen wel! Dus hopelijk tot 7 dec, of zoveel eerder als dat kan. /-Pieter


Date: Fri Oct 17 11:05:27 2008

text = Hartstikke leuk! En wat wordt het tijdstip van vertrek? Zoals altijd om 10.00 uur? Ikzelf ga zeker een paar keer mee. En ik zal ook een paar keer een korter alternatief aanbieden. Dan gaan we samen weg en onderweg uit elkaar, voor de lopers die 10 of 15 kilometer genoeg vinden. Samen uit en wij weer wat eerder thuis ;-) Groetjes, Joke.


Date: Fri Oct 17 08:42:48 2008

text = Leuk, ik zal zeker weer van de partij zijn. /Ronald


Date: Thu Oct 16 21:36:30 2008

text = Vanavond tijdens de training is het idee gelanceerd om weer met de winter-zondagochtendloopjes te beginnen. 10 weken lang iedere zondag 25 km. Te beginnen op zondag 7 december. Lekker de speculaas uit je lijf lopen. Wilma, Jet en ik bieden aan om ieder twee routes te bedenken. We zoeken nog twee enthousiastelingen die ieder twee routes willen ontwerpen. We kunnen ons voornemen om allemaal nieuwe routes te bedenken, maar we kunnen ook die fantastische routes van vorig jaar weer van stal halen. De links staan nog steeds op deze blog. Het leukste is natuurlijk als we de routes een beetje afstemmen, zodat we net als vorig jaar verschillende delen van de stad en de stadsranden zien. Wie doet er mee? Rutger