- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


archief 2015

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

( Het laatste bericht staat bovenaan )
Date: Thu Dec 31 22:59:37 2015

Overzicht loopjaar 2015. Ook na dit jaar kan ik wederom vaststellen dat mijn hart bij hardlopen ligt. Het lopen gaat goed. Ik heb er lol in en weet nog regelmatig gestelde doelen te bereiken. Het jaar begon goed met de eerste editie van de Blaauwbekmarathon, onder de 3.30 uur, net geen pr maar wel lekker snel (voor mijn doen dan). Daarna volgde de eerste editie van mijn zelfbedachte etappeloopje van vier dagen, van Amersfoort via Nunspeet, Ulft en Marienberg naar Zwolle.

Een paar weekenden voor Turijn was er nog zo'n bijzonder loopfestijn met maar liefst drie lopers aan de start, Ferry, Jannet en ik, waarbij de laatste twee vooraf een gratis slaapplaats hadden in Slot Loevestein. Na een grandioos verzorgd ontbijt gingen wij te voet via een aantal andere slotgraven naar het Muiderslot.

Het WK in Turijn skip ik een beetje uit mijn gedachten, ik heb daar niet lekker gelopen, kwam niet goed in mijn ritme, alsof ik mijn lopersflow vergeten was in te pakken. Maar het eten na de wedstrijd met Ed, Mieke, Peter, Erwin en Jeroen was des te gezelliger en de rondwandeling op de dag van vertrek door Turijn zorgde alsnog voor een geslaagd weekendje weg. Een week later liep ik met Erwin mijn tweede zelfbedachte etappeloop via Hoorn, Enkhuizen, Sint Annaparochie langs het wad naar Delfzijl met als finish Hoogsmilde.

In mei volgde een geweldig loopweekend met op zaterdag de Eemmeerloop, 's avonds doorgereisd naar Steenbergen waar ik zondags meeliep met de 6 uur en getuige was van het pr van Tobias.

Twee weekenden later liep ik eerst een marathon+ met Jet en Petra rondom Harreveld en de volgende dag de marathon in Klazienaveen. Ja, zo kom je nog eens ergens. En toen was daar die tocht door Frankrijk, 43 dagen lang, van Parijs, naar Lyon, Marseille, Bordeaux, Nantes en weer terug naar Parijs. De Tour de France, een tocht om echt nooit meer te vergeten, waarbij je de ene dag met glimlach op de camping aankomt en de volgende dag strompelend met de gedachten ''hoe moet dit nu verder?'' Maar de aanhouder blijkt in deze toch weer te winnen, want de eindstreep is bereikt. Na een week rust de draad weer opgepakt, ups dat ging niet zo eenvoudig, maar door deel te nemen aan een estafette kom je er snel weer in. Echt een aanrader om sneller te worden. Wat volgde was het WK in Winschoten waar ik onder de 9.30u bleef, gelukkig maar, want ik liep daar als enige vrouw in het oranje, terwijl er drie andere NL vrouwen het er beter vanaf brachten, maar niet vooraf geselecteerd waren. Het was mijn eer te na om de limiet niet te lopen. En dan deze laatste maand van het jaar afgesloten met afstand tijdens de Langste nachtloop waar ik tevreden mee was, 211km. Loopjaar 2015 is er een met een gouden randje.


Date: Mon Dec 28 22:44:45 2015

text = Wat een heerlijke week heb ik achter de rug, elke avond naar bed zonder de wekker te zetten, elke ochtend ontbijt op bed en elke middag wat afspraakjes die niets met hardlopen van doen hadden. Vandaag een nieuwe trainingsperiode hervat. Mijn ochtendloopmaatjes kunnen de komende negen weken niet om me heen. De tv zal aan mij geen goeie hebben, de wasmachine en de douche des te meer. Heb er zin in, maar verheug me ook op mijn volgende pauzeweek. Eind februari, tijdens de voorjaarsvakantie. Geen eigen bedachte etappeloop, maar een retourtje Brasil. Maar eerst dus weer flink...aan de bak. Wilma


Date: Tue Dec 22 16:04:08 2015

text = Een zeer herkenbaar Wilma verslag. Wederom een top prestatie, opnieuw ongelooflijk, petje diep af! Frank.


Date: Mon Dec 21 21:24:58 2015

text = IJmuider Courant: http://www.ijmuidercourant.nl/sport/sport_regionaal/article27646027.ece/Kapot-gaan-en-herrijzen


Date: Mon Dec 21 21:24:22 2015

text = Gefeliciteerd Wilma!. Echt een super mooie lange afstand(ik wou bijna tijd zeggen ;-)...Je liep als een kiviet in de ochtend zo de laatste uren...Geniet na en tot snel..Groetjes Rinus.


Date: Mon Dec 21 16:12:49 2015

De langste nachtloop 2105. Meestal zit er wel een getal van mijn startnummer in mijn eindtijd. Dit keer was dat 2451. Deze keer is het anders. Ik liep 211 km en het was mijn 11e 24 uursloop. Eerst even wat cijfers: eerste helft 114 km – tweede helft 97 km) Het was een race met ups and downs, maar met een focus op het verbeteren van het baanrecord, zo had ik iets om naar toe te werken. Want mijn pr van 224 km, die zag (en zie) ik me niet zo snel verbeteren. Alhoewel de tactiek van de winnaar uit Hongarije, die deze afstand deze keer liep, was juist rustig starten, hij liep steeds net iets onder de 10km/uur. Dat hield hij lang vol. Misschien een beterde techniek voor mij voor een volgende keer. Halverwege had hij er 117 gelopen, dus in de tweede helft nog 107 erbij. Knap gedaan. Hij had overigens een zwart sportjasje aan met ‘’Spartathlon’’ achterop. Helaas sprak hij geen woord over de grens, maar met wat duimen omhoog konden we allebei duidelijk maken dat die ene loop een plekje in ons hart heeft.

Begin

Weer besloot ik vlot te starten, eerste marathon in 4 uur, dus ruim 10km per uur. Mijn ritme van elke half uur iets eten (muesliballetje, gel, knijpzakje appelmoes of stukje van sportchocoladereep die ze uitdeelden bij de Purmerbosmarathon stonden afwisselend deze keer op het menu, met uitzondering van het avondeten: iets heerlijks warms met mie en groente van Tobias en pompoensoep van Ronald) en elke kwart voor en kwart over iets te drinken (cocoswater, sportdrank en aanmaaklimonade). Sof ar so good, met Jesse die het steeds aanreikte, ik kon er niet onderuit waardoor ik zeker niet te weinig dronk of at.

Halverwege

Maar toch kreeg ik ergens last van na zo’n acht uur lopen. Dat cocoswater wat me zo goed was bevallen in Steenbergen, ging me tegen staan, over een muesliballetje deed ik minstens een hele ronde voordat ik ‘m doorgeslikt kreeg en dan bleef die nog zeker drie rondes halverwege hangen voordat die gezakt was. Voor ik t wist stond Jesse alweer met het volgende klaar. Nee, dat liep niet lekker. We veranderden ons plan van aanpak. Ik zou vanaf wandelend eten en alleen nog maar water en aanmaaklimo gaan drinken. Dat was een schot in de roos, want rond middernacht was mijn maag weer tot rust gekomen en draaide ik weer mijn rondjes. Linda besloot toen uit te stappen, omdat haar blessure weer op ging spelen. En aangezien ze in het najaar al 10 weken niet had kunnen lopen, wilde ze niet weer maanden noodgedwongen rust moeten nemen.

Zelf ging ik na zo’n 15 uur opeens mijn bilspier voelen, super irritant en opeens ging het ook in mijn hoofd zitten dat we nog zo lang moesten. Op dat moment kon ik me ook werkelijk niet voorstellen dat ik ooit aan een 48 uursloop zou meedoen. Ik vind 24 uur achter elkaar lopen al meer dan genoeg. Maar word met de dag wijzer en zeg nooit meer nooit. Maar nu was ik toch wel erg blij met dat ene treintje dat langs kwam waar ik bij kon aanhaken. Met Els Aelbers voorop. Heerlijk even met verstand op nul achter iemand aanhobbelen. Elk half uur werd er gewandeld en gegeten. Dat was nieuw voor mij, maar beviel prima, iets wat ik vanaf dat moment ook ging doen. Pieter was er ook in de nacht en wisselde met Jesse zodat ze allebei af en toe een uurtje konden gaan slapen. Eerst wilde Jesse dat niet, want een echte Vinking gaat niet slapen, maar hij gaf zich er toch aan over. Emily, dier zo stoer had gezegd ‘’Wat er ook gebeurt, ik blijf op de baan, heeft uren achtereen gewandeld omdat ze gewoonweg niet meer in die hardloopmodus wist te komen.

Alhoewel, ik zag haar af en toe nog wel dribbelen op de korte zijdes van de baan. Ik kon bijna letterlijk voelen hoe zeer haar voeten deden, de blaren die er komen door het wandelen doordat je meer grondcontact hebt. Ik zei haar dat als ze even 10 minuten haar voeten liet rusten, langs de baan of in de kantine, ze zich nog steeds aan haar woord hield. Met twee verzorgers was er geen ontkomen aan dat je uit de kantine werd gehaald en de baan weer op gestuurd werd. Zeis twee keer even gaan zitten en heeft zich dus aan haar woord gehouden om tot het eind toe in de race te blijven en ben daarom zo trots op haar. Toen ze de 100 mijl had bereikt liep Pieter haar tegemoet om haar te feliciteren. Huppa in the pocket. Woh zij heeft een flinke dosis aan ervaring opgedaan tijdens deze primeur en kan zichzelf nu alleen maar verbeteren (als ze net als ik verder wil in dit onderdeel van het ultralopen)

Slot

Toen het licht werd met een prachtige rode gloed aan de horizon kreeg ik vleugels. Pieter had al vier uur voor het eind gezegd dat een 210 erin zat, maar ik snapte echt niet hoe die daar bij kwam. Ik draaide toen al een paar uur rondjes van hooguit 8 km per uur. Achteraf had die mijn vele toiletbezoeken erbij ingecalculeerd, want ik heb denk ik wel het meest van iedereen een bezoek aan de dixie gebracht. Maar inderdaad, hij kreeg gelijk, ik vond nog wat reserves ergens in mijn benen en ontdekte zo’n 1,5 uur voor het eind de ‘’sleutel’’ om het deurtje te openen zodat die reserves eruit konden stromen en zo liep ik nog ruim 14km erbij. Met zo’n mooi slot vergeet je even al die dips op weg er naar toe. Het is niet anders dan in het werkende leven, achter de schermen en in de voorbereiding gaat er vaak van alles mis, maar op het moment suprême staat hetgeen wat je aan het voorbereiden was als een huis. Dat was ook mijn ervaring gister.



Date: Mon Dec 7 16:07:15 2015

text = Purmerbosmarathon 2015 – eindtijd 3.33.44. Omdat ik dit jaar op geen één afstand een pr had gelopen, was ik van plan dit te proberen bij deze marathon. In de aanloop een aantal weekenden achter elkaar een snelle tien km gelopen (rond de 47-48 min) in het Erasmuspark en op de atletiekbaan bij het Olympisch stadion. Voelde me sterk en schatte de kans groot dat het zou lukken. Maar we waren nog geen 10 minuten onderweg, beukend tegen de wind in wat me zoveel kracht kostte dat ik al gelijk besloot dat het onbegonnen werk zou zijn. Het waren zeven rondjes van ruim 5 km waarvan een deel pal tegen, twee lange stukken stevige zij/rukwind en uiteraard een stukje voor de wind. Een verrassing was die ene estafetteloper die meedeed, mij inhaalde en zei ‘’He juf, herkent u mij?’’ Na afloop werd het resultaat bekroond met erwtensoep direct na de finishlijn en een heerlijke Schuumkoppe ‘bij café Dwaze Zaken met Tobias en Emily, helaas had Bob een date met sint. Nog 12 dagen voor de start van de Langste Nachtloop in Santpoort.


Date: Sun Nov 22 17:13:04 2015

text = Leuk artikel, en inderdaad ook leuke foto :-). Groetjes, Eveline


Date: Thu Nov 19 22:06:30 2015

text = Wat een leuke foto van jou, Wilma! Ik ben benieuwd naar het artikel. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 19 16:58:29 2015


Interview in de Metro over mijn twee grote hobby's hardlopen en Vliegende Meubelmakers

{klik op de foto en vergroot}


Date: Sun Oct 4 09:16:01 2015

6u - 63km en een beetje. Als je in de gelegenheid bent om mee te lopen met de sympathieke organisatie Sri Chinmoy in zowat je achtertuin, dan sta je daar aan de start, verkouden of niet, na een Tour de France en Winschoten, that doesn't matter. Niet om mijn pr te verbeteren, dan had ik daar toch wat specifieker voor moeten trainen, maar ook niet helemaal alleen maar voor de fun. Nee, plan was wel lekker doorlopen, 11km p/u met misschien beetje verval. Tobias & Jesse wilden graag mee voor de verzorging van Jeroen en mij. Altijd fijn, zeker voor t morele deel. Want die 11km p/u gingen prima totdat ik t na zo'n 3,5 uur koud kreeg. Kippenvel, stijve rug, brrr. Losse mouwen aangetrokken, buf over de oren, bidon met warm water. Na een uurtje trok t weer bij en ging de motor weer wat draaien. Jannet liep af en toe mee, liep meer dan soepel in de laatste ronde voor me zodat t me lukte bijna bij de startlijn te finishen. Thanks Yang. Getuige van Leonie haar prestatie die een NL besttijd liep en me de eerste 4u elk uur dubbelde en daarna elke 45min. Well done citymate. Ook Erwin, die weer een coming back maakt, maakte in een constant tempo van 8,5 km zonder verval de 6uur vol en liep Jeroen een pr in hetzelfde tempo. Zo ging iedereen tevreden naar huis waar ik geveld door griep op de bank belandde. Wilma


Date: Mon Sep 14 23:56:31 2015

Rank

RaceNr

Cat

Name

Nation

Time10k

Time20k

Time30k

Time40k

Time50k

Time60k

Time70k

Time80k

Time90k

Time100k

175

250

F45

Dierx, Wilma

NED

00:51:49

01:42:51

02:34:34

03:26:27

04:20:06

05:18:27

06:20:00

07:19:20

08:18:56

09:17:51

176

588

M55

Jaouen, Jean-Benoit

FRA

00:50:26

01:42:43

02:35:32

03:28:21

04:23:04

05:19:00

06:16:42

07:19:28

08:19:11

09:18:14

Een foto die in de derde ronde is gemaakt en een overzicht van mijn rondetijden incl die van JB, de organisator van de Trans Gaule die er ook was en met ons mee was gereden. Sommige mensen zie je helemaal niet en hem kwam ik drie keer tegen. Blijkt ook nog dat je vlak achter elkaar zijn gefinisht.

Meer foto's: http://www.hardloopfotos.nl/thumbnails.php?album=622


Date: Sun Sep 13 21:20:28 2015

text = Hee Wilma, Wat was het weer een genoegen om aan een loopje mee te doen waar jij ook liep. Wat een leuk mens ben je toch. Die split van je was een stuk minder positief dan je voorspelde toen je me voorbijstiefelde, dat lijkt me ook goed nieuws. Nou ja, en dan zo'n eindtijd na een toch wel lichtelijk bizarre voorbereiding.... Tot de volgende! Groet, Jacolien


Date: Sat Sep 12 21:46:16 2015

text = Winschoten 2015. Het goede nieuws is dat ik met mijn eindtijd van 9.18u deel mag nemen aan een volgend 100km WK, wat ik zeker wil want t sfeertje is echt gezellig. Ik ken inmiddels heel wat lopers en hun verzorgers. Het minder 'goede' nieuws is dat ik een mega positieve split liep. Eerste helft in 4.20u en tweede helft in 4.58u. Toen mijn tempo na t vijfde rondje inzakte bedacht ik al snel dat ik super tevreden zou zijn met een tweede helft in 10km p.u. en zo geschiedde. Dat mijn benen deze snelheid nog wisten te produceren zonder al te veel protest, daar ben ik echt blij om. Werd uiteindelijk 4e bij de NL vrouwen. Er is heel vlot gelopen. Arenda en Lydia net onder de 9u en Leonie die bevriend is met Giel Joziasse finishte met hem in 9.11u. Voor zowel Arenda als Leonie was dit hun eerste 100km. Goed gedaan meiden en nu ook jullie in t oranje volgende keer. Bij de mannen liep Pascal 6.58u. Ongelooflijk snel. Die was uiteraard heel blij. Dave, mijn tent- en TdF-maatje kreeg helaas last van zijn rug. Auw, daarom liep hij geen PR terwijl tot ver over de helft dit wel binnen de mogelijkheden lag. Frank en Jeroen nog wel even gezien, haalde Jeroen in na drie rondes en Frank halverwege de vierde ronde. Na afloop niet meer. Onderweg hadden een paar supporters me 'geadopteerd' en gingen zelfs staan als ik voorbij kwam. Winschoten ziet me vast terug, heb genoten.



Date: Sun Sep 6 21:55:14 2015

text = Vandaag is 't precies vier weken geleden dat we aankwamen bij de Eiffeltoren. Ik wist dat t krap zou worden om me goed voor te bereiden voor de 100km van Winschoten. En dan met name het snelle gedeelte. Naast die snelle 10km, de Monnickentocht, de estafette van gister had ik voor vandaag tot slot nog de 30 van Amsterdam Noord gepland. De eerste 20km bleef ik bij een groepje 'hangen' die ruim 12km p/u liep, wat gekletst met René Schoen die ondermeer de 120 van Texel had gelopen. Bij de 20km wilde ik het tempo lopen wat ik in Winschoten ook wil doen. Dat liep opeens een stuk relaxer. Dat geeft de burger moed voor as zaterdag. Zo leuk dat de 15km lopers van de hardloopgroep me nog binnen haalde. Kon ze niet meer bedanken want ze waren daarna gelijk gegaan. Magda bleek jarig, van harte en dank voor de lekkere koek na afloop. Het wachten was nog op Ruud, de vriend van Jet die keurig in 10km p/u finishte.


Date: Sat Sep 5 19:29:06 2015

text = Na twee deelnames solo aan de millennium loop, een ronde van 105km. liep ik m vandaag met Arnold en loopmaat Ad uit Delft. Meer wind tegen dan mee, meer regen dan zon maar ook meer gezelligheid. Er liep een groep van 12 kids in basisschool leeftijd in onze buurt. Ze wisselden elke km, wij na elke 10min, later na elk kwartier en ze konden ons ook nog bijhouden. Sterker nog, aan het eind konden die jonge benen nog een flinke eindsprint inzetten en versloegen ze ons door 14 min.sneller te finishen. Al met al werden we 15e van de 60. We waren Ad een uurtje of wat kwijt maar gelukkig werden we om onverklaarbare reden weer herenigd. Wel zo gezellig. En het was ook gelijk een mini reünie want Anneke en Jenni waren er ook. Jenni was een team samen met Ineke & Dick. Met Anneke op de fiets. Helaas kan ik niet schrijven 'tot volgend jaar' want t was de laatste editie.



Date: Thu Sep 3 23:38:17 2015

text = Na die snelle 10km van vorige week dinsdag heb ik 3 dagen mega spierpijn gehad. Buiten proportie. Maar zaterdagochtend was t helemaal verdwenen. Zaterdag liep ik de Monnickentocht van Ter Apel naar Bourtange. Just a check of ik naast al die vele vele rustige kilometers van afgelopen zomer ook nog wat snelheid kan produceren voor Winschoten. Was dik tevreden met mijn tijd, 4.38.maar kon me niet voorstellen dat ik datzelfde tempo 2x50km zou kunnen volhouden. De tijd zal t leren. Bij de monnickentocht was t in ieder geval erg gezellig met veel bekenden en heerlijk weer. En gelukkig liepen we maar 9km langs een kanaal ipv van 50km zoals in France. Pieter showde bij zijn finish weer zo'n grappige sprong in de lucht waarmee hij vorig jaar de voorkant van de website haalde. Weer een geslaagde loopdag in the pocket.



Date: Tue Aug 25 22:42:44 2015

text = Zo, het 'normale' leven is weer begonnen. Mijn ochtend loopjes weer in ere hersteld en vanavond, op een eveneens normale, niets bijzondere dinsdagavond de ronde van Abcoude gelopen. Zowaar net onder de 45min terwijl ik t idee had dat ik bijna stil stond op 't eind. Mijn zus Marjo was ook binnen t uur binnen. Tijd om weer eens een marathon te plannen samen.


Date: Thu Aug 13 00:28:21 2015

text = Ik vergeet wat de 8 dagen Monaco is 14 tot 22.november


Date: Thu Aug 13 00:26:17 2015

text = Hoi Wilma wat een Mega prestatie. Van harte gefeliciteerd zeg. Geniet ervan hè. Nu maar lekker uitrusten heb je verdiend Ik ga 22 augustus 6 uur in Den Helder doen en 4 en 5 september 24 uur in Reken Duitsland. 3 oktober 6 uur Amstelveen En het klapstuk.8 dagen dus 192 uur in Monaco . Sportieve groet Annie van Rossum.


Date: Wed Aug 12 15:41:12 2015

text = Hoi Wilma, Wat een prestatie zeg. Heel erg gefeliciteerd hoor met deze overwinning. Volgens mij ben jij de eerste vrouwelijke deelneemster. Knap hoor. Ik hoorde het van Marjo, dus ik heb even de site bezocht. Rust nu maar weer lekker uit!! Of staat er weer een nieuwe uitdaging te wachten?? Groetjes Rika


Date: Sat Aug 8 21:36:24 2015

text = Hallo, ik ben benieuwd naar de laatste twee dagen van Wilma Dierx in de Footrace. wie weet daar meer van?

{ De link hieronder werkte helaas niet, nu wel : FootDeFrance }


Date: Mon Jun 22 15:38:23 2015

text = Voorbeschouwing Tour de France Footrace 2015. Mijn medeloopster Jannet Lange heeft alles eens op een rij gezet. Wil je meer weten over deze tocht, open dan deze link: http://jannetlooptlang.blogspot.nl/2015/06/ik-vertrek.html. Bijna alles in haar verhaal geldt ook voor mij behalve dan dat stukje over haar man Jos. Alhoewel, wat zij over Jos schrijft geldt ook voor Peter. Ik zal jullie regelmatig een update sturen en morgen, dinsdag, train ik ook nog mee. Dus tot morgen. Wilma

{ En er is een speciaal Blogje: FootDeFrance }


Date: Mon Jun 1 16:06:29 2015

text = Het tweede deel van de dubbeldekker liep van Coevorden naar Klazienaveen, waar ik aan de 32e editie mee deed van het Drents Loopfestijn. Wat een drukte van belang in dat gehucht in het Noord oosten van Nederland. Zelfs een aantal Kenianen waren zich aan het warmlopen toen ik aankwam en de eerste 20 km alvast op de teller had staan. Snel nog even ingeschreven, een paar bekenden gegroet en gestart. Dacht ik even anoniem daar te lopen, maar dat kon ik vergeten. De omroeper evenaarde minstens diegene die in Steenbergen verslag doet van de wedstrijd, want elk rondje zette hij me in the picture. Gelukkig kwamen we maar zes keer langs de speaker. Halverwege werd in ingehaald door ene Agnes. Een vrolijke loopster die onderweg met iedereen een praatje maakte en de toeschouwers bedankte voor hun aanmoedigingen. En dat waren er nogal wat, want bijna in elke tuin waar we langs kwamen, zaten wel groepjes mensen aan de borrelnootjes met bier en wijn met Hazes, Normaal of Meeuwis op de achtergrond. Aan sfeer dus geen gebrek. Aanhaken lukte niet, ze ging me net een tandje te snel. Maar ik hield haar in het vizier. Dat liep lekker, om iemand voor je te hebben waar je je op kan focussen. Halverwege elke ronde hadden we pittig stuk wind tegen, maar daardoor ook weer een stuk wind mee. Ik probeerde 12km p/u vast te houden, maar had toch af en toe wat verval. Toen we voor het laatst Klazienaveen weer indraaiden en nog 1,5km te gaan hadden, lukte het me om een versnelling in te zetten. Ik haalde Agnes weer in en spoorde haar aan bij me te blijven. ''Kom op, dan gaan we samen over de finish''. Dat gebeurde dan ook, maar omdat ik twee seconden eerder over de startmat was gegaan, werd ik eerste vrouw V40 in 3.31.47. Gelukkig kreeg ik een lift terug naar Coevorden, want mijn benen verlangden inmiddels wel naar iets warms na al die koude wind en regen. Alweer een geslaagde tweedaagse als slotstuk van een 200+week.



Date: Mon Jun 1 03:16:10 2015

{ vertraagd bericht: Date: Sun May 31 16:18:08 2015 }

He Wilma, wat heb ik genoten gisteren!!! Wat hebben we ondanks de hagelbui genoten van de prachtige omgeving! Ik, die zo maar weer een lange afstand liep..... We doen het zeker nog keer over maar dan moet Renske er ook bij zijn..... Liefs Jet


Date: Sun May 31 23:30:02 2015

text = Weer een dubbeldekker achter de rug. Zaterdag met Jet en Petra een prachtige route van Lichtenvoorde naar Winterswijk waarbij het net aan een marathon+ afstand werd. Tijdens onze thee stop halverwege brak de hemel open en was de straat binnen een minuut volledig bezaaid met witte hagelstenen. Bizar. Daardoor flinke natte voeten gehaald door alle plassen op die smalle bospaadjes, nog een reden erbij waarom ik meer van asfalt houd.


Date: Sat May 23 14:37:42 2015

Samen met Jesse bij zijn 2e 6 uursloop.
Over een paar jaar is deze foto legendarisch.
Let op mijn woorden.
Wilma


Date: Wed May 13 14:10:39 2015

text = De Eemmeerloop waar ik afgelopen zaterdag aan mee deed was een mooie ronde om het Eemmeer en door de omliggende plaatsen als Blaricum en Huizen met de start en finish in Bunschoten. Elke vijf km stond aangegeven en de wind hadden we soms wel 5 km lang tegen, van zij of in de rug. Ik bedacht dat ik een negatieve split wilde lopen. De eerste helft ging in 2.10, dus de tweede helft moest sneller. Het werd een verschil van drie minuten, maar ik moest er wel aan trekken. De koek die ik won, sneed ik thuis in stukken en nam ik mee naar Steenbergen om deze de volgende dag na de 6 uur te delen met Bob, Tobias en Jesse. Maar goed ook dat ik dit pas na mijn tweede wedstrijd van dit weekend deed, want zoals Pieter terecht opmerkte was de koek nog niet op toen ik aan de 6uuurs loop begon. Na een zeer gezellige avond in Steenbergen, kroop ik moe maar voldaan in mijn tent, terwijl Tobias en Bob hun rondjes bleven lopen en stond ik de volgende dag zonder spierpijn aan de start waar Jesse en ik voor aanvang nog even werden geïnterviewd. De eerste 2,5 uur liepen Jesse en ik samen op. Jesse als een jonge hond die braaf achter me bleef om te voorkomen dat die te snel zou starten, totdat we de verzorgingspost binnen liepen en hij vooruit liep om wat eten of drinken voor ons beiden te pakken. Sommige toeschouwers moesten hier kostelijk om lachen. 'Mijn zeer talentvolle hardloop'zoon', noemde ik Jesse. De eerste twee uur lag ik nog 4e vrouw, terwijl ik mijn tempo kon vasthouden, zakte twee van hen af en lukte het me ook om nummer twee, Antje Krause, 1,5 uur voor het eind voorbij te lopen. Antje en ik hebben twee keer een stuk samen opgelopen tijdens de Spartathlon en in Turijn eindigde zij één ronde voor op mij. Nu draaiden de rollen zich om. Voor mij is na dit weekend weer eens duidelijk dat ik me beter kan focussen tijdens rondjes lopen dan in één grote ronde. Je hebt bij die kleine rondes elke 2 km zicht op je stand van zaken, wind tegen heb je nooit lang, want voor je het weet ga je alweer de hoek om. Al met al een geslaagd weekend, mede natuurlijk ook vanwege de prestaties van Bob, Tobias en Jesse (want 53km is geen babyafstand hoor) Wilma


Date: Mon May 11 01:18:22 2015



Date: Sun May 10 00:24:28 2015

Wilma wint Eemmeerloop over 50 km

Foto's via Ronald


Date: Tue Apr 14 01:35:40 2015

text = WK v Turijn - 207,5 km we hebben net een paar uurtjes geslapen en zitten nu gezellig na te kletsen. De benen zijn uiteraard super gevoelig maar o wat zijn ze me weer van dienst geweest tijdens dit WK met de nodige obstakels. Zoals t licht dat 's nachts uitviel op de baan, de brand door kortsluiting, dips gevolgd door wandelpauzes, zeggen dat ik wil stoppen waarop het antwoord van Lennart was: "goed idee. Stoppen voor 10 seconden". In de tijd dat die aftelde zocht ik naar iets lekkers op de tafel en huppelde ik weer door. Toen ik Jeroen na de nacht weer eens op zag duiken langs t parcours stelde ik voor om voor de C status te gaan (180km). Goed plan vond die. Psychisch werkte dat heel positief, want de druk was er af. Maar toen dat zover was, hadden we nog ruim drie uur te gaan. Alles wat ik vanaf dat moment liep werd een feestje met als klap op de vuurpijl een gegarandeerd startbewijs voor de spartathlon voor volgend jaar. Wat een festijn, met zoveel bekenden. Een gewedige happening met een super prestatie VN Peter van de wijngaarden 240+! en Linda (213+). Erwin heeft minstens een noemenswaardige prestatie geleverd, 24u op de baan en elke ronde kreeg ik wat voorgeschoteld. En Peter ging er op uit om ijsjes te halen en wc papier te scoren. Wanneer is ons volgend uitje? Ik ben er bijna klaar voor, allee nog even herstellen.


wachten op de restmeters


Date: Thu Mar 26 00:49:53 2015

text = Terwijl Westerpark afgelopen zondag gekleurd was met lopers met het hardloopshirt van HWP, liep ik, eveneens in datzelfde shirt, van Slot Loevestein naar het Muiderslot. Ik kan het echt niet beter navertellen dan Jannet, met wie ik deze tocht liep. Vandaar dat ik volsta met bijgevoegde link voor het verslag over deze 90 km lange tocht. http://jannetlooptlang.blogspot.nl/2015/03/22-3-2015-hollandse-waterlinie-loop-van.html. En wil je ook die paar seconden van ons interview horen, klik dan op deze link (Je vindt ons bij 8min20sec) : omroepgelderland {mp4} . groet Wilma


Date: Fri Feb 27 17:48:53 2015

text = Na mijn zizagrondje door NL kan ik alleen maar beamen dat ik het niet voor elkaar ga krijgen elk pas te bewandelen zolang ik leef. Wat heb ik genoten zeg. Af en toe sloeg ik wat paden af die te veel onder water lagen. Dan verkoos ik het asfalt met desnoods wat extra kms. Pieter had de route gemaakt. Regelmatig passeerde ik aanwijzingen als "doodlopend', 'eigen weg' of 'verboden toegang'. Dat leverde de volgende mantra op: Ik voel me de grootste ultra loop genieter, want ik vertrouw op de route van Pieter. Elke avond arriveerde ik rond etenstijd op mijn slaapplek en kon ik zo aanschuiven voor een heerlijk warm maal. Jet had zelfs extra gezelschap geregeld, Petra (Domhof) kwam langs. What a big surprise. En toen ik onderweg Putten op de paddenstoel zag staan, kondigde ik me spontaan aan bij Ernstjan ben Renske. Even later liepen EJ en ik door de bossen richting Nunspeet. Altijd leuk, onverwacht gezelschap onderweg. De enige domper was die stortbui, een uur voordat ik aankwam in Zwolle waardoor ik als een verzopen kat, rillend van de kou nog ruim een uur in de trein zat. Maar wel heel tevreden door deze geslaagde tocht.


Date: Sat Feb 21 19:06:08 2015

text = Vandaag van 06.15 tot 15.55u in alle weertypes door het Westerpark gelopen. Het werden 94 hele km's. Ik startte met Jesse, hij liep mee tot 44 km, dus ruim een marathonafstand. Rond een uur of 9u haakte Tobias aan en deelde ons een lekkere reep uit en nog iets veel lekkerders van IKea, een soort Zweedse gevulde negerzoen. Ook vulde hij onze bidons bij het kraantje op de tuin. Prima verzorging. Ondertussen was Jeroen ook aangesloten. Rond 10.30u was iedereen weer huiswaarts en besloot ik een appelmoespakje te nemen. Maar mijn handen waren inmiddels zo koud, ik kreeg het dopje niet opengedraaid. Een fietser lukte dit met gemak en zo kon ik genieten van een flinke dosis suiker gemengd met appel en banaan. Het tempo kakte aardig in. Terwijl ik onder het viaduct weer links de parkeerplaats richting het schelpenpad opdraaide, kwam ik op te lopen met een Spanjaard die voor twee weken in een hotel bij Sloterdijk verbleef. We liepen samen op, gelukkig, want door hem kwam ik weer op gang. Ik wees hem op de buurtboerderij. Wie weet heb ik hem een gouden tip gegeven, want je kunt er 's avonds ook eten voor weinig. Nog 1 rondje alleen en toen kwam Erwin me tegemoet en direct daarna Peter, op de fiets. Snel een kopje thee genomen en op naar de laatste vier uur waarin en Tobias weer ten tonele verscheen (want het was weer droog) met Jeroen op de fiets en Joke stond boven op een heuvel op de uitkijk. Ook zij liep een ronde mee. Wat een support. Dank jullie allen. Morgen ga ik verder met het sprokkelen van mijn km's maar dan in dribbeltempo. Eerst van Amersfoort naar Nunspeet, dan naar Ulft, vervolgens naar Marienberg met de finish in Zwolle. Onderweg logeer ik bij vrienden, waarmee ik het aangename met het nut verenig. Wilma


Date: Mon Feb 9 18:34:38 2015

text = Hallo Wilma, Ik heb er veel plezier aan beleefd. Je echte PR lopen met mij houdt je tegoed. Dit kunnen we zomaar ergens spontaan gaan afspreken als we elkaar ergens tegenkomen en ons goed genoeg hiervoor voelen. Sportieve groeten, Bennie i.p.v. Berry


Date: Mon Feb 9 14:38:51 2015

Samen met de uiteindelijke winnaar tijdens de eerste ronde van de Blaauwbekmarathon in Winschoten. ''Misschien moet je een tandje terug doen'', adviseert hij me op dit moment, omdat het me eigenlijk iets te snel gaat (zou je ook niet zeggen als je deze foto ziet hè). Achter ons loopt Berrie de Vries met wie ik de tweede ronde op kom te lopen. Hij brengt me in 3.27.18 over de finish. Thanks a lot Berrie voor je opstekende duim onderweg en je motiverende woorden ('nog maar 25 baantjes op de baan van 2 minuten per ronde). Maar je opmerking in het bos ''Dit is een ideale plek om te onthaasten'' was niet echt van toepassing op mij. Ik had op dat moment nog in mijn hoofd mijn pr te lopen. Helaas had ik niet meer helemaal helder wat mijn snelste tijd was. Deze blijkt 6sec sneller te zijn dan afgelopen weekend. Maar ik ben toch blij dat ik de hele ronde heb kunnen aanhalen. You/we did a good job.


Date: Sat Jan 31 23:12:00 2015

text = Januari 2015. Kom net terug van het zeer geslaagde evenement'Markley', georganiseerd door Mark Zwart. Een 12uurs loop door de bossen van Schoorl. Ik liep maar een paar uurtjes mee, vanwege andere verplichtingen in de ochtend. Of ik zin had om na afloop nog wat mee te gaan eten. Ik sloeg t aanbod af. Want morgenvroeg staat er weer een intervaltraining op het programma. Het is dat ik naast t vele lopen nog verwacht word op mijn werk, anders zou ik bijna in mijn hardloopkleding wonen. Elke dag stap ik in mijn hardloopschoenen en loop ik mijn rondje. Het klinkt mshn saai maar ik zie vaak wel iets opvallends. Zoals afgelopen donderdag. Een zeer lokale hagelbui bij Sloterplas. Waar wij liepen zag je nog de stoeptegels, 10m verder was alles wit. Bijzonder. Of die ene keer bij een sanitaire stop waar alle ganzen die in het weiland zaten waar ik naar uit keek, opeens in grote getale op me afvlogen. Gelukkig landden ze in de sloot tussen het weiland en het grasveld waar ik mijn tijdelijke toilet had 'opgeslagen'. Zo'n rare snuiter moeten we niet op ons terrein, zullen ze mshn wel gedacht hebben. Op naar maand februari. Nog 10 weken te gaan.