- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


archief jan t/m juni 2013

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Fri Jun 28 12:56:38 2013

text = Ha Wilma, nieuws over kilometervreters (petje af) zoals jij http://www.nu.nl/gezondheid/3512761/extra-lange-afstand-belast-spieren-van-hardloper-minder-.html Groet Frank Bianchi


Date: Sun Jun 23 23:32:05 2013

In ultraloopland blijken er lopers tussen te zitten die naast hun loopprestaties ook schrijverstalent hebben. Waar ik veelal verzand in feiten over t verloop van een wedstrijd, lukt het hen om er een beeldig, grappig, relativerend verhaal van te maken. Als het lopen even wat minder gaat, kunnen zij zich volledig uiten met 'pen' en 'papier'. Naast mijn gebrek aan het schrijven van smeuiig leesvoer is ook het ontbreken van wifi in mijn tuinhuisje een goed excuus om over mijn voorbereidende loopaktivireiten voor de Jura voor komend weekend (1x100en 1x50) te schrijven. Maar toch even dit: "Heb je eigenlijk wel trailschoenen?" vroeg Erwin me toen we vanochtend de zoveelste bui over ons heen kregen om 6am. Nee niet specifiek schoenen voor trails, was mijn antwoord. Zou t echt nodig zijn? Ik had nog 2 VVV bonnen van 20€ en een briefje van vijftig voor mijn verjaardag gekregen. Daar zou ik toch aardig ver mee moeten komen. Laat ik eens gaan kijken. Peter vroeg zich nog wel even af waar die schoenen dan moesten staan. Onderin de kast bij die andere zeven paar was echt geen plek. Maar toch ging ik op pad.
Ik vond ze op de wandelafdeling bij Perry Sport. Ascis met knalroze, knalgroen en zwart. Wauw, leuk. Paste prima binnen t budget, vallen goed op als ik straks met tig andere lopers in een sporthal slaap met tig zoveel schoenen. "Gaat u deze echt kopen?" vraagt de jonge verkoper verbaasd. Hij schrikt ervan, zo'n opmerking is natuurlijk a commercieel. "Toen we ze gister binnen kregen, dacht ik echt dat niemand zo'n schoen zou kopen." Maar deze spontane reactie weerhield me niet om even later mezelf de trotse bezitter te mogen noemen van een paar lekker zittende opvallende hardloopschoenen. En onder mijn bed vond ik nog net een mooi plekje voor ze. Te wachten op de start. Kom maar op met de modder, blubber en hoogtemeters.


Date: Sat Jun 1 16:43:33 2013

text = Sheila, wat goed van je te horen. Je enthousiasme voor het lopen ben jij ook nog niet kwijt. Goed zo. Zie ons nog in de auto zitten naar La Roche. Misschien zin om weer eens samen te lopen? Lijkt me erg gezellig. En dan kunnen we het eens hebben over dat boek..... Wilma


Date: Thu May 30 15:53:58 2013

text = Wilma, hoe ongelofelijk stoer, je prestatie! Ik verheug me erop je blog bij te lezen. Via Carin op FB, heb ik het een heel klein beetje kunnen volgen, maar nu wil ik alles lezen! Sterker nog: al bezig met een boek? Tijd dat een vrouw een hardloopboek schrijft! Onder de indruk groet van... Sheila PS Ik heb deze maand weer 100km gerend en ben daar ook zo blij mee! Heb meerdere loopjes over jouw prestaties verteld :-) PPS Groet aan de Westerparkers die mij nog kennen, een heel hartelijke!


Date: Wed May 22 09:25:33 2013

text = Dear Wilma, I just wanted to send you a very quick email of congratulations for your outstanding performance at the WC 24hour race. Your performance was remarkable and you were a wonderfully positive and energetic ambassador for the Netherlands. I am delighted for you! Many congratulations on a well-deserved national title and a national record as well. I sincerely hope that we get the chance to run as team-mates again in future events. Well done!Peter van Wijngaarden


Date: Tue May 21 12:32:52 2013

"He, krijg nou wat, mijn startnummer is gelijk aan mijn gelopen afstand"


Date: Sat May 18 16:22:07 2013

text = Een mooi verslag van afgelopen weekend: http://www.dehardloopkrant.com/artikel.php?date=2013-05-14+16%3A30&id=Wilma+Dierx+imponeert+met+recordafstand


Date: Fri May 17 19:31:55 2013

Steenbergen 24 uur 2013 – met startnummer 224 liep ik 224,664 km NK 1e plaats, EK 5e plaats, WK 10e plaats.

Opnieuw was mijn insteek om het NL record te verbreken. Maar ja, zie het nog maar eens waar te maken. Voor aanvang kreeg ik een hoop goedbedoelde adviezen, maar ik trok mijn eigen plan. Zo had ik ondermeer vooraf bedacht met een lange broek te starten, zodat ik me ’s nachts niet hoefde om te kleden. Met Erwin in de verzorging, met de afspraak om de ene ronde wat te drinken (afwisselend kokoswater, aanmaaklimonade, thee met honing en af en toe een bidon met linzensoep) en de andere ronde wat te eten (eigengemaakte mueslibolletjes, elke twee uur een gel en af en toe een versgebakken pannenkoek), ging ik voortvarend van start. Elke keer als ik door de verzorgingszone heen liep, trof ik daar een haag van mensen die me aanmoedigde. Dat gaf een enorme boost. En elke ronde weer stond Erwin weer klaar met eten of drinken. Een paar meter verderop had Peter een dropbox neergezet waar ik mijn bidon in kon gooien. Leermoment was wel dat ik die mueslibollen na 12 uur lopen niet meer weg kreeg. Gelukkig waren er toen nog plenty bananen die wel prima smaakten. Precies om 12u, toen er 120km op de teller stond, werd ik toegezongen door mijn hardloopmaatjes Pieter en Jeroen die net daarvoor waren aangekomen in Steenbergen. ‘’Lang zal ze lopen’’, toepasselijker kon het niet. En dat was ook het enige plan wat ik had tot 12 uur ’s middags.

De regen- en hagelbuien met windstoten die we ’s nachts over ons heen kregen, waren niet mis.. Maar mijn regenjas deed zijn werk goed. Ik bleef droog, had het niet koud en kon goed mijn tempo vasthouden. Het voordeel van rondjes lopen was dat je maar een klein stukje wind tegen had en wist dat je na de bocht bij de start/finish lijn de wind weer in de rug kreeg. Rond 01u heb ik drie keer tijdens een ronde pasta gegeten. Dat gaat niet hardlopend. Drie keer heb ik een stukje gewandeld met een bakje pasta. Het is dat het noodzakelijk is, maar na wandelen weer op gang komen, vind ik echt een crime. Mijn focus was groot, ik wilde graag dat scherpgestelde NL record verbreken. Was nog steeds goed op schema. Daarom hield ik het na het 3e bak pasta voor gezien en dribbelde ik weer door. Er waren veel lopers zonder goede regenkleding. Die moesten schuilen of trokken plastic zakken over zich geen. Wat was ik blij met mijn ultralichte regenjas van Northface. Volgens mij een onmisbaar kledingstuk voor lange afstandslopers.

Vlak voor de start/finish lijn stond Henk Doorten de hele nacht het verkeer (dat er niet was) te regelen. En elke keer als ik langs kwam, noemde hij mijn naam. En elke keer gaf dat weer even een duwtje in mijn rug om naar de start/finish lijn te sprinten. Vooraf had ik wat doorkomsten bedacht, bv. in de eerste 8 uur 85 km (het werden er 84), na 12 uur lopen 120 km (dat klopte exact), de 100mijl rond de 16,5 uur (het werd na 16.38u) en de 200km rond de 21,5 uur (om precies te zijn na 21.12u). Het lukte allemaal. Ik kan wel stellen dat mijn benen in goede doen waren. Weet ook zeker dat het me heeft geholpen om in de voorbereiding een paar wedstrijden op snelheid te lopen (feb: marathon in 3.27, maart: 70km in 6u, april: 120km binnen 12u en 50km trail binnen 5u.)

Inmiddels waren de hanen weer gaan kraaien en kwam de zon op. Een prachtig schouwspel. Toen het weer licht werd, kwamen er ook weer meer mensen op het parcours. Hier en daar maakte ik een praatje met een loper ‘’Do you like the Netherlands?’’ Do you like this race?’’ Een babbeltje geeft mij energie, na een stille nacht vond ik het wel even lekker. Mijn vaste supporter, meneer Nouten, was een paar uur gaan slapen, maar rond de zonsopgang was ook hij weer present. Elke keer staken we allebei twee duimen omhoog als ik hem passeerde. Ik weet wel dat mijn benen het zelf moeten doen, maar support is voor mij een extra stimulans. Ook liep ik af en toe een stukje op met Mieke of Esther. Mieke kwam nog heel ver ondanks haar opgelopen blessure in de voorbereiding. Ze liep me ook steevast eruit als we samen opliepen, alleen ging ze wat vaker wandelen. Esther verraste zichzelf om na haar dip in de nacht, zo goed de draad weer op te pakken en zo fris en fruitig de ochtend in te lopen en met ruim 190km de 24 uur te volbrengen. Ze had ook een super enthousiaste supporter bij zich. Die had een spandoek met ‘’Kanjer’’ erop die ze ook hoog hield als ik voorbij kwam. Geweldig. Het lopen bleef redelijk soepel gaan, het record lag binnen bereik en ik zou zelfs nog wat over hebben voor wat extra kilometers. Het enige wat me ging hinderen, was mijn nek. Alsof die van mijn romp af viel. Alleen als ik naar de grond keek, voelde ik de pijn niet. Maar voor ik het wist ‘’hing’’ die weer naar achteren of naar links. Het lukte me niet er nog een goede controle over te krijgen. Reden onbekend.

De omroepers waren mijn verjaardag ook niet vergeten, want toen ik rond 08.30u voor de zoveelste keer langs de start/finishlijn kwam, werd ik luid toegezongen en schalde Jantje Smit een halve ronde lang over het parcours. Een Engels omroeper lichtte de buitenlandse toeschouwers later de tekst van liedje toe en de reden ervan. Erg komisch. Jeroen had bedacht om mij de laatste twee uur te laten weten welke positie ik had in de EK stand. Als ik nog een beetje aan zou zetten, zat een derde plaats er nog in op het EK. Ik sleepte er nog een ronde van 14 min uit en zorgde dat alle andere rondes in 15 min gingen Maar helaas kon ik de achterstand van ruim een km op de nummer drie niet verbeteren. Bij de laatste doorkomst gaf Mark me de NL vlag. Alle lopers die voor hun land zouden winnen, liepen met een vlag. Dat was wel een mooi gezicht. Wat een onthaal, wat een sensationeel slot. Zoveel toeschouwers, zoveel aanmoedigingen. Voor iedereen, in alle talen, om kippenvel van te krijgen.

Na het slotsignaal zag ik Kourous, we stopten op dezelfde plek. Samen op de foto en alle gelukswensen van voorbijgangers in ontvangst genomen. Ondermeer mijn ouders, maar ook Ronald, Carin, en Arnold die voor deze gelegenheid naar Steenbergen waren gekomen. Ik wilde niet gaan zitten, om de stijfheid die zou toch wel toeslaan, iets tegen te gaan. Een mooier verjaardagscadeau had ik mezelf niet kunnen schenken. De beste NL tijd op een 24 uur en de laatste die zich officieel NL kampioen mag noemen. Me is happy en super gefocust om dit jaar ook de voeten van Leonidas te mogen zoenen eind september.


Date: Wed May 15 13:43:47 2013

http://losseveter.nl/blog/beeldverslag-kees-nouws-wk-24-uur-steenbergen/


Date: Mon May 13 19:04:27 2013

text = Hoi Wilma, Hoe is het 'the day after', dragen de endorfines (van loop en overwinning)je een beetje de dag door? Gefeliciteerd met je MEGA-prestatie! Hartelijke groet, Greta


Date: Mon May 13 13:56:09 2013

text = Hey Wilma, vol spanning heb ik de nieuwsberichten op loopje.nl gevolgd over hoe het jou in Steenbergen ging. Wat ontzettend knap! Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Lisa


Date: Sun May 12 22:50:54 2013

text = Wilma, je bent geweldig, wat een topprestatie! Van harte gefeliciteerd! Ik ben diep onder de indruk. Geniet van deze prachtige overwinning. veel groetjes van Simone G.


Date: Sun May 12 19:38:16 2013

text = Wilma, Héél veel bewondering en respect. Grote klasse. Geniet ervan. Bennie de Vries


Date: Sun May 12 19:23:18 2013

text = Superrrrrrrrrrrrrrr... Raimond.


Date: Sun May 12 17:18:03 2013

text = FANTASTISCH WILMA!!! Je kwam, zag en overwon!! We moeten binnenkort maar een fles champagne opentrekken...of toch liever een Belgisch biertje? ;-) Claske


Date: Sun May 12 15:37:28 2013

text = Wilma, ik heb vol bewondering je prestatie gevolgd; wereldklasse, proficiat. Onvoorstelbaar wat je aan kunt. Groet Janneke


Date: Sun May 12 15:36:33 2013

text = Wilma wat een ongelooflijke superprestratie! Hartelijk gefeliciteerd met je Nederlandse kampioenschap en het nieuwe Nederlandse record. Fantastisch! Groetjes, Simone van vH.


Date: Sun May 12 13:45:53 2013

text = Prachtig gelopen Wilma; hele grote klasse! Helaas voel ik me te moe om te blijven dus ik ben al vroeg naar Amsterdam vertrokken. Groet, Bob


Date: Sun May 12 12:46:20 2013

text = Wilma, Proficiat met je geweldige prestatie in Steenbergen! Hartelijke groet, Martin Leusink.


Date: Fri May 10 09:40:01 2013

text = Wilma, heel veel succes in Steenbergen. Ik heb de site bekeken en het is inderdaad een indrukwekkende lijst van internationale supervrouwen die gaan lopen waarvan jij er natuurlijk 1 van bent. Geniet er ook van en ik ga je volgen op internet. gr. Magda


Date: Thu May 9 21:30:31 2013

text = Je gaat geloof ik vandaag of morgen al naar Steenbergen om daar in alle rust de opbouw mee te maken en aan het hoogteverschil met Amsterdam te wennen! Je bent uitstekend voorbereid en met een ontspannen en goed opgebouwde race ben je een parel voor het deelnemersveld. Succes straks en geniet van alles onderweg! Frank.


Date: Fri May 3 01:52:06 2013

foto's: Carin



Date: Mon Apr 29 10:27:26 2013

text = Fantastisch Wilma, alweer een eerst plaats! groetjes, Bob


Date: Mon Apr 29 09:53:39 2013

text = GEFELICITEERD!!!! je bent in topvorm Wilma! Claske


Date: Sun Apr 28 23:41:26 2013

text = Wilma, alweer gefeliciteerd met zo'n klasse overwinning, in België nog wel. Laten die Vlaamse vrouwen zich zo maar door jou inpakken? Volgens de foto's is het inderdaad een prachtige loop. gr. Magda


Date: Fri Apr 5 19:56:12 2013

text = Super prestatie Wilma...op naar Steenbergen en hopelijk kan ik je een beetje bijhouden daar...run greets Remco Schellingerhout


Date: Fri Apr 5 11:48:00 2013

text = Wilma, eigenlijk dringt het niet helemaal tot me door. 120km in minder dan 12 uur! Ongelofelijk. Evelyn


Date: Thu Apr 4 23:24:01 2013

text = Mieke is na 45 km gestopt, had te weinig trainingsomvang vanwege blessure waar ze net van is hersteld. Voor Heidi was het nog net even een brug te ver. Zij is na 90km gestopt, maar heeft al toegezegd revanche te nemen in 2015. De Engelse loopster en Jennie zijn 5 a 10 minuten na sluitingstijd alsnog gefinisht. Wilma


Date: Thu Apr 4 22:00:15 2013

text = En ik ben heel benieuwd naar de andere 4 vrouwen die zijn gestart. Zijn ze uitgestapt of na de tijdslimiet van 13 uur gefinisht en niet in de uitslagen meegenomen? Groeten, Joke.


Date: Thu Apr 4 14:57:46 2013

text = Joegheeee!!! Super gedaan. Een dikke proficiat, mede namens Jos. Groetjes, Jannet Lange


Date: Thu Apr 4 14:51:22 2013

text = Janneke, dinsdag ben ik bij de training en dan vertel ik je het geheim van de smid. Wilma


Date: Thu Apr 4 11:36:17 2013

text = Hoi Wilma, fantastisch gedaan. Ik wil ook het recept van mueslibolletjes. maar wat me het meest bezighoudt: zolang in beweging zijn is een, maar hoe hou je je hoofd onder kontrole? Moet je me toch eens vertellen. Groet Janneke


Date: Thu Apr 4 09:40:38 2013

text = ...dat was ik...Claske


Date: Thu Apr 4 09:40:12 2013

text = wooohoooo!!! Super Wilma! Je kwam, je zag en je overwon ;-)


Date: Wed Apr 3 23:36:51 2013

For-the-record, de officiele gegevens:

   Naam                     Wilma Dierx

   Woonplaats / vereniging  Loopgroep Aart Stigter

   Afstand                  120 kilometer solo

   Categorie                V120

   Totaal plaats            10 / 18

   Categorie plaats         1 / 1

   Snelheid                 10,042 km/uur

   Turfveld                 05:45:13 = keerpunt na 60km

   Slufter                  07:18:36 = na 14,9km in 1.33 min (incl. 7km strand)

   PH                       08:48:14 = na 13,4km in 1.30 min (incl. 4km stand + Slufter)

   Tussentijd 4             10:21:55 = na 15,2km in 1.33 min (incl. glooiend fietspad door duinen)

   Bruto tijd               11:56:59 = na 17km in 1.36 min (met windje mee over de dijk)

   Nettotijd                11:56:59




Date: Tue Apr 2 22:43:31 2013

text = Je bedoelt boven de 10km p/u Jeep.....


Date: Tue Apr 2 22:15:52 2013

text = Je blijft ons verbazen, 120 km en dan nog onder de 10 km per uur gemiddeld lopen. gefeliciteerd, Heleen en Jeep


Date: Tue Apr 2 21:56:25 2013

text = Wilma, van harte gefeliciteerd met je geweldige prestatie op Texel!!1 Toppie,toppie....Groetjes Renske en Ernst Jan.


Date: Tue Apr 2 18:12:10 2013

text = Wilma, de uitslagen staan nu op internet. Jij blijkt de enige vrouw te zijn die de finish gehaald heeft bij de 120 km. Waw...Magda


Date: Tue Apr 2 17:38:51 2013

text = Texel 2013 - 120 km - 11.56.59. Magda en Bob, ook ik ben blij verrast dat ik gister zo'n goeie tijd liep. Soms heb je van die Lucky days, op Texel was dat er zo één. Met dank aan mijn benen die de hele weg goed bleven voelen, met dank aan mijn maag die mijn zelfgemaakte muesliballetjes goed verdroegen (gemaakt van tarwevlokken, ongesuikerde dadels, donkere abrikozen, walnoten, kokos, stukjes appel en een scheut ahornsiroop), met dank aan het kokoswater wat ik (als enige drank) dronk, met dank aan de fietsers die me begeleid hebben (Klaas voor ronde 1, een echte Texelaar die ook als vrijwilliger voor mijn stichting De Vliegende Meubelmakers werkt, Michel Fonville, mijn fietser voor ronde 2 maar die miste me bij de strandopgang, waar een reddende engel stond met de naam Ton Peters die onverwachts als fietser zonder loper kwam te zitten, omdat die was uitgestapt), met dank aan de oostenwind die er voor zorgde dat er minder vloed was bij hoog water waardoor het strand zowel op de heen – als terugweg redelijk begaan was, met dank aan mijn trainingsmaatjes met wie ik vooraf aan deze loop heel wat kilometers heb gelopen bij tij en ontij, met dank aan Carin die in de 2e ronde steeds weer ergens opdook en me moed insprak, met dank aan Jet die me de laatste 15 km gezelschap hield en tot slot grote dank aan de weergoden, want de zon heeft braaf zijn warmte bij zich gehouden, waardoor ik geen last had van de ‘Spartathlon taferelen’. Wilma


bron



Date: Tue Apr 2 16:59:47 2013

text = Wilma, gefeliciteerd met weer zo'n superprestatie, snelste vrouw op de 120km en in minder dan 12 uur. Waar ligt je limit? gr. Magda


Date: Tue Apr 2 12:47:45 2013

text = Geweldig Wilma! Je blijft me verbazen...Groet, Bob


Date: Tue Apr 2 12:28:47 2013

text = Wilma, Van Harte Proficiat met je prestatie op de 120 van Texel. Fantastisch goed gedaan! Groet, Martin Leusink, Duiven.


Date: Mon Mar 4 08:22:26 2013

text = Weer supertop gelopen Wilma, het houdt ook maar niet op bij jou en Erwin. Gefeliciteerd. Magda


Date: Sun Mar 3 22:54:30 2013

text = Uitdaging geslaagd! Super Wilma, boven de 70 km. Donderdag maar iets rustiger lopen.Carin


{ van het hoofdprikbord: }
Date: Sun Mar 3 22:33:07 2013


"1e vrouw gedurende de eerste 5 uur van de wedstrijd in Stein"

Leuk Bob dat je de uitslag op het prikbord hebt gezet. Zeventig km. (en Erwin ruim 2 meer!) Na 4 uur en 55 min werd ik ingehaald door degene die uiteindelijk 1e vrouw werd. Supporters langs het parcours probeerden me nog op te jutten 'aansluiten meid, dat kun je best'. Mijn tempo kon ik wel vasthouden, maar versnellen lukte niet. Zij kon dat nog wel. Het jammere was dat ik vanaf dat moment mijn fietser kwijt was met het bord '1e vrouw' aan zijn stuur vastgemaakt. Ik had deze keer een plan en dat heb ik perfect kunnen uitvoeren: eerste twee uur 12 km p/u en de overige 4 uur 11,5 km p/u. De eerste helft liep ik samen op met Ludo de Poorter, in het laatste uur nog een ronde met Jo Schoonbrood en verder weer veel andere ultralopers getroffen en de loop afgesloten tijdens een gezellige prijsuitreiking. Super loopdag. Wilma


{ van het hoofdprikbord: }
Date: Sun Mar 3 21:53:12 2013

text = Wilma is tweede geworden tijdens de 6 uur van Stein met een afstand van 70.355 m ! Wilma van harte met deze topprestatie en wat was het verschil klein met de nummer 1! Groet, Bob


Date: Thu Feb 21 23:35:23 2013

text = Toevallig stond dit nieuws laatst op verschillende hardloopsites: http://losseveter.nl/blog/verdwaalde-engelse-hardloper-15-kilo-lichter-aangetroffen-australische-woestijn/ , over een jongeman die was gaan hardlopen in de Australische woestijn met temperaturen tot 40 graden en hij verdwaalde... toch nog teruggevonden en dat is een wonder! Gelukkig was de verdwaalpartij van jullie minder extreem maar jullie vele km's in korte tijd zijn weer wel extreem! Overigens is verdwalen, of verkeerd lopen, een pretje, nummer 59. Nog een fijne voorjaarsvakantie! Groeten, Joke.


Date: Tue Feb 19 22:35:36 2013

text = Vorig jaar liep ik van Porto naar Lissabon over de Fatimatoute. Een bekend pelgrimspad. Vanaf Lissabon had ik de trein genomen naar mijn ouders die jaarlijks twee maanden in Praia de Rocha verblijven. Deze keer heb ik de tocht afgemaakt van Lissabon naar mijn ouders. Het werd een tocht van 250 km in drie dagen. Twee dagen van ruim 80 km. De derde dag ‘maar 65km’’. Erwin ging deze keer mee. Op dag een zijn we allebei onze eigen gang gegaan, op dag twee vertrok ik wat eerder. Erwin haalde me uiteindelijk na ruim 3 uur in. Vanaf dat moment zijn we samen naar het eindpunt gelopen. In de stromende regen, terwijl we de eerste dag in een heerlijk zonnetje bij 20 graden liepen. De laatste etappe verliep door zeer glooiend landschap. Was dan ook blij dat we op een gegeven moment van de weg af werden geleid. Niet wetend dat we over de volgende 9km maar liefst 3u zouden doen. Voetpaden die zomaar ophielden, kruipend door struikgewas, bijna verticale helling op en af met losliggende stenen. Waren als een kind zo blij toen we een asfaltweg zagen lopen. Besloten om van de route af te wijken (ook al moesten we hiervoor een kuitdiepe rivier doorwaden) om via een alternatieve pad onze weg te vervolgen. Dat we dit onherbergzaam gebied heelhuids uitgekomen zijn, is echt een wonder. Woensdag enkeltje Portimao-Faro om de 300km vol te maken. (Gelukkig is het bij een halve regendag gebleven, want de zon laat zich weer van zijn beste kant zien hier) Wilma


Date: Tue Feb 5 16:37:15 2013

text = Gefeliciteerd Wilma, het duurde even maar je zei nog terug dat je een PR ging lopen, dus ik dacht: dat gaat wel lukken, want ze praat nog. Straks in Steenbergen ben je vast weer veel sneller dan ik. Sjaak Bus.


Date: Tue Feb 5 16:08:34 2013

text = Eric, ik zou Arnold hazen naar een tijd van 3.29u. Ik liep de eerste 15 km. iets sneller dan 5 km p/u. Houd wel van een buffer, want als ik dan later wat terugval in tempo, kan ik alsnog het gestelde doel bereiken. Daarom wachtte ik op hem, maar hij is helaas rond de 32km zodanig geminderd in snelheid, waardoor de gewenste tijd voor hem niet is bereikt. Nieuwe poging volgt. Wilma PS. ik heb je debuut als ultraloper gemist. Frank attendeerde me er laatst op. Van harte gefeliciteerd. Zie je wel een keer bij een of ander ultraloopje.


Date: Mon Feb 4 19:15:11 2013

text = Strak gelopen, Wilma! En Eric zou inmiddels moeten weten dat dit soort wetten niet voor jou gelden ;-) En heeft Arnold naar tevredenheid gelopen? Groetjes, Joke.


Date: Mon Feb 4 16:51:40 2013

text = Gefeliciteerd met je pr, Wilma. Mooie tijd! Heb nog een andere tip: over het algemeen is het niet raadzaam om 2 minuten op iemand staan te wachten wanneer je een pr nastreeft ;-). // - eric


Date: Mon Feb 4 13:25:36 2013

Midwintermarathon 2013. Het werd een pr, maar wel op het nippertje. Ik lees nog wel eens mijn andere verslagen terug, daarom van deze loop ook een kort verslag met wat tips voor mezelf om er misschien de volgende keer nog wat meer seconden/minuten af te krijgen. Ik ging gelijk vlot van start, waardoor ik in een goede flow kwam. (10km in 0.49min) Bij de 15 km een pitstop en op Arnold gewacht. Duurde misschien 2 minuten. Toen weer doorgelopen (achteraf zonder Arnold, maar ik dacht dat die toen was aangehaakt). Tussen de oren zat het goed en het lukte me, zij het gestaag, heel wat lopers weer in te halen waarmee ik de eerste 10km was opgelopen. (halverwege 1.43u) Er liep een loper mee die marathons loopt rond de 3 uur. Hij deed vandaag rustig aan en liep de Asseltronde (27km) Nadat hij links afgeslagen was naar de finish, ging ik alleen door voor de 2e ronde. Bij de 30 km (2.26u) werd ik ingehaald door een loopster die ik halverwege had ingehaald. Voor mijn gevoel stond ik toen even stil. Maar ik wist mijn tempo toch redelijk vast te houden. Zij bleek niet zoveel harder te gaan, dus haar kon ik goed gebruiken als eikpunt. Toen zag ik bij de 37km dat ik 3.02u onderweg was. Ups, nu moest ik echt geen tempo verliezen, want ik wilde binnen de 3.28u binnenkomen. Bij de drinkpost boden ze me uiteraard drinken aan, maar ik vroeg om een bekertje karakter. Daar kwam het nu op aan. Het moest echt uit mijn kleine teen komen, maar het lukte. 3.27.12. Tip: al denk je dat je het niet gaat redden, toch gewoon doorgaan. Want je kunt vaak toch meer uit jezelf halen dan je denkt. En langzamer lopen is niet altijd minder vermoeiend. Wilma


Date: Fri Jan 4 14:00:51 2013

text = Onlangs kreeg ik een mooi kado voor mijn verjaardag: om de tafel met Mirjam Weerd, viervoudig Nederlands Kampioen op de halve triathlon en een aantal mooi behaalde resultaten op de hele afstand voor het uitwisselen van tips en ervaringen. Het werd een gesprek met een aantal eye openers die ik zeker ter harte ga nemen. Om te beginnen wat eten betreft: laat koolhydraten weg tijdens het avondeten en sluit de dag af met een bakje biogarde kwark met ananas. Ananas neemt het eitwit goed op. Daarnaast is kwark goed voor de spierherstel. Ben ik gelijk mee begonnen. Focussen wordt mij tweede pijler. Focus op het verhogen van mijn basissnelheid en maandelijks only the lonely een marathon plus afstand. Drie weken gefocust trainen, gevolgd door een run for fun week. Met de wedstrijden die dit jaar gepland staan zoals 120 v Texel (afleggen in 13 uur, incl. ruim 25 km over het strand), 24u van Steenbergen en Spartathlon komen deze tips me goed van pas. Door het vele lopen merk ik dat ik aardig stijf ben. Daarom heb ik nu een matje in mijn slaapkamer gelegd waarop ik na het trainen wat stretchoefeningen doe. Wedden dat ik straks zonder problemen over hekjes, boomstammen en andere obstakels heen kom? Een interview met Mirjam kun je lezen op http://www.zwemmenfietsenlopen.nl/2013/doelen-stellen/