- - www.loopje.nl - -

Wilma's Blogje


archief jan t/m maart 2010

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Mon Mar 22 08:40:00 2010

text = Dit las ik in het verslag van Wim Reumkens over ultralopen: ‘’Het gekke van ultralopen is dat je lichaam afgemat en afgepeigerd wordt. Je hoofd, hoe verder je komt, gaat aangeven, waar ben je in godsnaam mee bezig? Het gevoel, een ondergewaardeerd element van het menselijk lichaam, gaat groeien als nooit tevoren. Inmiddels is het de dag erna en heb ik alweer zin om naar buiten te gaan, om een rondje te rennen. Maar dat snappen alleen de mensen die dit lezen.’’ Zo herkenbaar!


Date: Sun Mar 21 13:45:26 2010

text = In onderstaand verslag vind je het verhaal van 3 lopers waarbij ik veel in de buurt heb gelopen tijdens de Trans Gran Canaria. Ze omschrijven het heel mooi en prachtige foto's.

http://www.jensgehtlaufen.de/tgc/


Date: Sun Mar 21 12:42:36 2010

text = Limburg zwaarste 2010 Soms heb je van die loopjes waarvan je alleen maar geniet, zonder er doorheen te zitten. Waarbij je onderweg ontdekt dat je verkeerd zit tijdens een afdaling, dus weer terug omhoog moet en dan alleen maar denkt: ach, ik heb er een dag voor uitgetrokken, dus ik ga lekker door met het genieten van het lopen, ondanks die paar km.'s extra. Waarbij je voor de zoveelste keer het bordje passeert Simpelveld en zonder erop te rekenen alweer een verzorgingspost treft met van die heerlijke vlaaien en aardige vrijwilligers. Waarbij je naast alle prachtige vergezichten ook nog een 4 tal herten door het veld ziet springen. Waarbij je de volgende ochtend zonder spierpijn opstaat en het niet kan nalaten toch nog even de benen te strekken ondanks de studie die roept. Dat was voor mij de 2e editie van Limburg zwaarste. Soms kan je het zo treffen. En dat degene die dit zo voortreffelijk had georganiseerd, Willem Mütze, werd geridderd voor zijn tomeloze inzet voor al die loopjes. Gefeliciteerd! Wilma



Date: Mon Mar 15 16:11:21 2010

text = hallo Wilma, Glückwunsch zu dieser Leistung bis bald günter


Date: Fri Mar 12 13:28:59 2010

text = Dag Henri, heb geen plannen om dit te stoppen, dus wanneer het ophoudt weet ik niet. Zolang het leuk blijft, ga ik door. Het houdt me in goede conditie en ik geniet ervan. Zie ik je nog eens bij eeen of ander loopje?


Date: Wed Mar 10 20:09:36 2010

text = blinder, deale, net te leauwen - wêr hâld it op? groetnis, hawé


Date: Wed Mar 10 17:07:14 2010

text = hallo bikkel hoe ist ie las dat jullie een extra uurtje in Madrid mochten blijven,lucky you Met mij gaat het perfect ben alweer mijn geliefde duinen in geweest.Ik heb genoten in Gran Canaria met dank groetjes Mark


Date: Tue Mar 9 22:37:39 2010

text = Foto's Mark Zwart: http://picasaweb.google.nl/114429935671194916177/20100308TransGranCanaria2010 Ciao, Bram


Date: Tue Mar 9 19:22:01 2010

text = Beste loopvrienden, Gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie op Gran Canaria. Jullie zijn voor mij allebei een heel grote hero. Groeten, Simon (binnenkort hopelijk ook een hero bij de Comrades)


Date: Tue Mar 9 09:23:29 2010

text = Wilma, gefeliciteerd! Wat een prestatie weer. Geweldig! Evelyn


Date: Tue Mar 9 08:17:15 2010

text = Wilma, dit slaat toch alles volgens mij. Gefeliciteerd met die geweldige prestatie. Jeetje wat een doorzettingsvermogen hebben jij en Erwin toch. Magda


Date: Tue Mar 9 07:28:43 2010

text = Wouw Wilma wat een avontuur en wat een geweldige prestatie!!!! Klasse hoor, ik ben trots op jou! Groetjes Els


Date: Tue Mar 9 01:10:18 2010

text = Geweldig Wilma! Volgens mij loop je binnenkort UTMB of Spartathlon. /-Pieter


Date: Tue Mar 9 00:20:02 2010

http://www.transgrancanaria.net

Afgelopen weekend heb ik meegedaan aan de TGC. Deze afkorting staat voor Trans Grancanaria. De wesbite van deze bijzondere loop, bijzonder qua afstand en qua moeilijkheid en qua zelfsupporting vermeldt het volgende:

Transgrancanaria "is de naam van een test die op het eiland Gran Canaria gehouden wordt sinds oktober 2003. In de "Transgrancanaria" steken deelnemers het eiland Gran Canaria te voet over van noord naar zuid en onderweg krijgen zij de steun van de organisatie die meerdere punten voor hen met voedsel en drank beschikbaar stelt. Op 35 km, 81 km, 94km en 112km.

De start was op het strand van Maspalomas waar we om 00.01u werden weggeschoten. Prachtig gezicht, al die lopers met een rood lampje in hun rugzak. Wat vreemd was, waren de vele lopers met plastic zakken om hun schoenen. ''Hebben wij iets gemist'', vroeg ik nog aan mijn twee andere NL maatjes, Erwin en Mark (Zwart). Inderdaad, er bleek nogal wat water in de rivier te staan die we 3 km. later door moesten. Maar liefst 5 km. lang duurde dit waterfestijn. Wonder boven wonder heb ik toch nog de tocht volbracht zonder blaren. Met dank aan een tipgever die me adviseerde vaseline onder mijn voeten te smeren. Lekker dik erop, niet helemaal uitsmeren, sokken en schoenen aan en lopen maar.

We zetten de tocht voort langs, door en over riviertjes. Een lint van lopers, soms kwam ik in een wandelende kolonne terecht. Als het me lukte, haalde ik een paar lopers in en zo liep ik een tijdje op kop. In het pikkedonker, op weg naar Las Palmas, ruim 100 km. verderop. Wat voelde ik me sterk. Er werd niet gepraat, het was muisstil, heel bijzonder. Rond 5 uur 's morgens werd het koud, ik liep tot nu toe in korte broek en t shirt + donkergroen singlet van de organisatie. De lopers die de kortere versie liepen, hadden een geel singlet. Dat was wel handig. Zo wist je precies wie er bij de 35km. een extra lus van 23 km. zou gaan maken.

De eerste drinkpost sloegen we over, bij de tweede deed ik mijn armstukken aan. At hier wat, er lagen heerlijk repen, soort pennywafels, blikje cola en ik kon er weer tegen. Er raasde nog genoeg adrealine door me heen. Mark was ik onderweg kwijt geraakt, maar hier troffen we elkaar weer. Samen vervolgden we onze weg. Daar kwam de mooie zonsopgang in het dennenbos van Pilancones. We hadden er inmiddels ruim 8u op zitten en een marathon. Ik lag op schema. Mijn plan was om over elke 40 km. zo'n 8u te doen, dan zou ik binnen de 24 uur eindigen. Op zich niet slecht voor zo'n technisch lastig parcour. Na een korte loop/fotosessie (Mark had fototoestel mee) ging de weg naar beneden. Dan ben ik niet op mijn sterkst, dus al gauw was ik Mark weer kwijt. Ik zou hem pas weer zien bij de 81km, rond een uur of 16u.

De zon begon al aardig te branden. Ik had een klim voor de boeg van maar liefst 26 km. lang waar ik rond 09u aan begon. Met een tempo van 3,5 km. p/u bereikte ik de top rond 15u 's middags. Het klinkt alsof ik dat ''even'' deed, begon ook vol goede moed. Toch had ik het zo'n beetje (toeval?) op de helft even lastig. Daar liep ik dan alleen, vond er even niets meer aan. Had honger, terwijl ik een kwartier geleden nog een gelletje had genomen met een hand pruimen. De natuur was echt prachtig, maar er was niemand om het mee te delen. Was van alles voorzien, twee bidons met een isostar tablet erin, een zak vol pruimen, abrikoos, kokossnippers. Niets mis mee en ruim voldoende. Normaliter ging ik altijd hardlopen op vlakke stukken tussen het klimmen door als zich die mogelijkheid voordeed, nu wandelde ik steeds meer. Toen werd ik ingehaald door twee Denen, die ik prima bij kon houden. Ik haakte bij hen aan en kreeg ik er weer zin in.

Ik had mijn Garmin bij me. Aangezien die het maar 13u doet, had ik ook die van Erwin meegekregen. Weten hoe ver ik al was, vond ik erg aangenaam. Ik zag nog een loper met een Garmin, die had gedacht dat die de eindstreep wel zou redden voordat zijn batterij op was. Hij is uiteindelijk na mij gefinisht.

Bij de 81km. stond Mark, hij had er behoorlijk doorheen gezeten. Maar had net besloten de tocht toch uit te lopen. Ik voelde me prima, had nog genoeg te eten. Bij de start had je een tas met eten en kleding kunnen afgeven wat je bij deze post kon ophalen. Ik had niets nodig, dus liet de tas daar achter. Nam ook geen tijd voor een bord pasta of kop soep. Wilde vooral door. En zo geschiedde. We hadden nog een kleine marathon te gaan. Het ging voorspoedig, totdat we steeds vaker kleine vernijnige paadjes moesten afdalen. Wat was ik hier blij met mijn stokken, steunend hierop ging ik stapje voor stapje naar benee. Hier valt nog veel tijd te winnen en veel oefening. Want ik ben zo bang mijn scheenbenen te blesseren hierbij. Mark hield zich aan zijn woord en wachtte regelmatig op me.

In Teror was er weer een drinkpost, met eten. We hadden toen al zoveel gedaald, was behoorlijk moe in de bovenbenen. En wie wachtte ons daar op? Arja en Wilma. Wat een onthaal. Vertelde hen eerlijk dat ik voor zo'n onderneming als deze toch eigenlijk te weinig km.'s in de benen heb. En ook te weinig bergervaring. Het was inmiddels 18.40u. Erwin bleek hier al om 16u te zijn gepasseerd. Wilma stelt nog doodleuk dat ik mijn stokken wel aan hen kan meegeven. We zijn immers de bergen uit en bijna bij de finish. Zo ver is het niet meer. Ik denk bij mezelf, nee, hoor, ik houd mijn stokken lekker bij me. Ze hebben me vandaag zo'n goeie dienst verleend, je weet maar nooit wat voor vernijn er nogin de staart zit.

En zo gingen we op weg voor de laatste etappe. Al snel hadden we door dat we nog behoorlijk van links naa rechts door het landschap werden geslingerd. Regelmatig zagen we de lichtjes van Las Palmas, het was inmiddels alweer donker, maar we kwamen maar steeds niet dichterbij. Toen we weer ergens een dal in moesten over een stinkerig paadje, wat eindigde in een droge rivierbedding vol kleine keitjes waren we het goed zat. Onze voeten voelden beurs, hardlopen ging hier echt niet en er kwam maar geen einde aan. We gingen ook hier hooguit 3,5km. p/u. We waren er van overtuigd dat we de laatsten waren. Maar nee hoor, plotseling dook er een loper op en achter hem volgde er nog een paar. Dat was handig, want zo konden wij hen volgen door hun rode lampjes aan de rugzak. Eenmaal weer op het asfalt, spraken we onszelf vermanend toe en gingen we weer wat hardlopen om zo uiteindelijk nog net onder de 23.45u de finish te bereiken. Aan het eind zelfs nog een stuk op 4 lopers ingehaald. Dat vond ik echt kicken.

Wel nog wat tips voor mezelf voor een volgende keer:

Ik had nieuwe schoenen aan waar ik 2x op had gelopen. Die hadden een veel hogere lip aan de voorkant. Ik draag altijd korte sokken, maar die waren voor deze schoenen te kort, dus ipv blaren heb ik nu een schuurplek op mijn scheenbeen.

Verder had ik mijn petzel niet voorzien van nieuwe batterijen. Ik was er al een keer mee heen en terug naar Ruigoord gelopen in het donker, dus halverwege de nacht kreeg ik steeds minder zicht. Erwin was er zelfs duizelig van geworden. Dus volgende keer doe ik bij de start nieuwe batterijen in mijn petzel.

We bleken niet een juiste doktersverklaring bij ons te hebben. We hadden dezelfde als afgelopen jaar bij de Grand Trail du Nord in Frankrijk. De TGC had echter een eigen verklaring op de site die we niet hadden gezien. Bijna moesten we nog een consult bij de dokter afleggen, maar na een half uur wachten werd het probleem toch nog creatief opgelost. We mochten zelf de officiele verklaring tekenen en onze meegebrachte verklaring werd er aan vast geniet. Ups, dat liep gelukkig met een sisser af.

Zo, weer een avontuur erbij. Op naar de volgende op zaterdag 4 juli: http://www.trailvsb.com/


Date: Wed Feb 24 08:07:50 2010

text = Gister inderdaad naar Hoorn gelopen (56km.), zie onderstaande link. Daarna de trein naar Alkmaar en met de wind in de rug en het zonnetje erbij naar Egmond aan Zee gelopen (14km.) voor een korte (8km.)maar intensieve duinloop. In het donker met petzel op. Mark Zwart, die daar woont en ook mee gaat naar TGC, liep voorop. Echt een super ervaring. Het was bewolkt, dus pikkedonker. Jammer dat ik op dat moment toch wel moe was, honger had en koud was. Het was een mini oefening voor de TGC, de Trans Gran Canaria. Aan het eind van de dag stond mijn teller op 78km. Nog 1 training donderdag en 1 duurloop vrijdag. Dan is de tijd op en moet ik er maar klaar voor zijn. Wilma http://bergloper.web-log.nl/plenty2run/2010/02/expeditie-zui-1.html?cid=26993201#comment-26993201

Beste Wilma,

Hartelijk dank voor je bijdrage aan onze actie en vooral ook voor het meelopen. Vooral op het stuk tussen Volendam en Hoorn heb je me goed op sleeptouw genomen, ook al merkte je dat misschien niet eens. Ik had toen wel even een dipje. Mede daardoor kon ik na Hoorn toch nog goed de etappe afronden.

En je bent gewoon geweldig gezelschap om mee te lopen! Succes bij al je ultraplannen!

Met vriendelijke groet,

Ronald Plenter


Date: Tue Feb 23 23:49:12 2010

text = Hee Wilma, ben jij vandaag naar Hoorn gelopen? Wauw! Dat is nog eens je vakantiedagen goed besteden! Groetjes, Joke.


Date: Tue Feb 23 15:13:29 2010

text = Ook Erwin loopt mooi rechtop! Ik begin het te begrijpen, 42 kilometer is te kort voor de zwaartekracht om greep op jullie te krijgen. Mooi looptenue overigens, Erwin. (mag vast wel even op je blogje, Wilma). Groetjes, Joke.


Date: Tue Feb 23 09:56:04 2010

text = Jee, wat loop je rechtop, Wilma. Het contrast met andere marathonfinishers is enorm zoals je inderdaad ziet aan de man die achter je loopt. Bijna iedereen loopt wat krom en scheef na 42 km, maar jij loopt kaarsrecht. Prachtig! Groetjes, Joke.


Date: Tue Feb 23 09:28:56 2010

text = Zoals altijd met een prachtige lach op de finish af. Pas als ik naar de man achter je kijk, realiseer ik me dat je net een marathon hebt gelopen. Persoonlijk vind ik de gels trouwens wel een beetje raar spul, maar minder vies dan ik gedacht had. Je moet er alleen ontzettend veel water bij drinken. Evelyn


Date: Mon Feb 22 21:49:54 2010

text = Nee, geen sneeuw in Apeldoorn en de hele weg hadden we droog weer. Dus eigenlijk stond me niets in de weg om een goede tijd neer te zetten. Het enige wat miste was wat voedzaam eten. Bananen blijken mij geen energie te geven. Het voelt een beetje als een beginnersfout, de volgende keer gaat er dus echt zo vies goor gelletje mee. Wilma


Date: Sun Feb 21 20:37:53 2010

text = Hé Wilma, Goed gedaan hoor. Leuk dat we je nog even zagen vanochtend. Lag er nog sneeuw rond Apeldoorn? Evelyn


Date: Sun Feb 21 18:33:27 2010

text = Erwin heeft zijn pr wel verbeterd. Hij liep een tijd van 3.08! Dat is 4.30 min p/km. Ongelooflijk snel dus.


Date: Sun Feb 21 18:33:13 2010

text = Pieter, heb je soms al op de uitslagenlijst gekeken? Dit was mijn 3e marathon in Apeldoorn, daarvan was dit mijn beste tijd. Maar geen pr. Want dat staat nog steeds op 3.46min. Mijn plan om elke 14 km. in 1.15min te lopen verliep prima tot de 32 km. Daar ging de weg ophoog en ik zag tot mijn schrik dat ik langzamer liep dan 6min. p/km. Ik kroop omhoog, samen met nog twee dames met wie ik steeds opliep. Had echt geen kracht meer in mijn benen om sneller te gaan. Gelukkig gingen de laatste 5 km. redelijk vals plat naar beneden. Daar heb ik weer wat goed weten te maken. Maar toch een positieve split met een verval van maar liefst 5 min! Heb nog nooit een gelletje gegeten tijdens een marathon. Volgende keer dus wel, want dat geeft me energie waardoor de kracht niet verloren gaat. Veel bekenden gezien. Rond de 10 km. werd ik ingehaald door Peter Suijkerbuik, de organisator van de 24 uursloop in Steenbergen. Hij liep samen met Peter Rietveld, de winnaar bij de mannen vorig jaar. Dat was wel even een leuk moment toen Peter opmerkte dat er twee Nederlands kampioenen naast elkaar liepen. Hierdoor raakte ik aan de praat met een medeloper die vroeg waarin ik dan kampioen was geworden. Het was een super dag met weer veel bekenden. Die ik allemaal heb leren kennen door het ultralopen, leuke sport. Wilma



Date: Sun Feb 21 18:09:21 2010

text = OK, 10 minuutjes later is ook niet mis, 3:50:08 uur is een prima tijd! /-Pieter


Date: Sun Feb 21 15:41:59 2010

text = Als je om deze tijd over de finish gaat heb je een toptijd. Is het gelukt in Apeldoorn? /-Pieter


Date: Tue Feb 16 14:11:45 2010

text = Vanavond vertel ik de highlights die mij aanspreken in het Chi Running concept. Ik ben er echt enthousiast over. Tot vanavond. Wilma


Date: Tue Feb 16 09:59:00 2010

text = Hee Wilma, als ik het goed begrijp heb je een workshop chi running gedaan. Ik ben erg benieuwd wat je er van vond. Ik heb ook een keer overwogen om zo’n workshop te doen maar de theoretische kant van het chi running sprak me niet erg aan om niet te zeggen dat het… nou ja, laat ik zeggen dat ik hoop dat de grondlegger van chi running beter in de praktijk is dan in de theorie :-) En jij weet de sterke punten er wel uit te halen. Tot vanavond! Joke.


Date: Thu Feb 11 19:29:20 2010

text = Dag Chris, nog bedankt voor je haaswerk op het laatste stuk afgelopen zondag. Wat ging dat snel! En over die sokken, als je die compressiekousen bedoelt, die heb ik een tijdje geleden al bij jou in de winkel gekocht. Tot in Apeldoorn? groeten Wilma


Date: Thu Feb 11 16:36:57 2010

text = Hoi Wilma, Onvergetelijk (memorabel)de AKR Marathon, inkluis die 3km op straf tempo. Mooi parcours en prima verzorging, dankjewel Koos Rademaker en overige vrijwilligers. Volgendjaar ook weer en het liefst als groepsloop. Dat komt een memorial ten goede. O,ja er zijn in de winkel een paar van die kousen voorje apart gelegd. Ook leuk om je weer te spreken. vr.gr Chris.


Date: Tue Feb 9 23:22:31 2010

text = Dag Wim, zoiets bijzonders laat ik niet aan me voorbij gaan, dat ik persoonlijk word uitgenodigd voor een loop. Zet 'm in mijn agenda en inderdaad zijn er wel wat lopers die ik ken. En waar ik ook afgelopen zondag mee heb gelopen tijdens de Andres Kromme Rijn marathon. Misschien treffen wij elkaar nog voor die tijd en anders tot ziens op de 31e okt. Wilma



Date: Mon Feb 8 22:21:56 2010

text = Hallo Wilma,vorig jaar een stuk met je gelopen tijdens de 60 en toen hadden we het over een natuurmarthon die wij zouden organiseren.Dit jaar doen we het voor de 2e keer en nu moet je maar meedoen vindt ik. 31 Oktober is de datum. Kijk eens op www.natuurmarathon-krimpenerwaard.nl en lees wat reacties en als je de uitslag ziet zie je waarschijnlijk wel wat namen van ultra mensen die het erg leuk vonden. GR Wim Nobel.


Date: Wed Feb 3 10:42:11 2010

text = Ha Wilma, vorig najaar (alweer) spraken we over de Roparun waar ik meerdere keren aan heb meegedaan. Wellicht is er binnenkort een plek in ons team, of zeker een plek voor je in de reserve (igv uitval vooraf door blessure oid) Lijkt het je nog wat? Wil je me dan mailen? bianchifrank@gmail.com Dankje! Frank


Date: Sat Jan 30 22:02:40 2010

text = Vandaag laatste deel van Noord Holland pad gelopen, van Obdam naar Den Helder, bijna 60 km. We werden verrast door een prachtige witte wereld. Het was echt schitterend. Alleen die dijken, die liepen beroerd, slechte ondergrond. En zo ellenlang, km's lang. Maar mijn nieuwe trailschoenen zijn perfect ingewijd. Laat die Spaanse bergen maar komen. http://picasaweb.google.nl/erwinb09/NoordHollandPadEtappe4


Date: Sun Jan 24 17:30:17 2010

text = Alsmede Ernst Jan Vermeulen: http://picasaweb.google.com/Ernstjan1960/RegioNoordWestNHPadKrommenieObdam# Ciao, Bram


Date: Sun Jan 24 10:38:42 2010

text = De fotografen van de dag waren Erwin Borrias: http://picasaweb.google.nl/erwinb09/NoordHollandPadEtappe3# alsmede Arnold van der Kraan: http://picasaweb.google.nl/arnold.van.der.kraan/NoordHollandpad3?authkey=Gv1sRgCKyLg9_GzO-2Tw#


Date: Sat Jan 23 23:14:52 2010

text = 3e etappe Noord Holland pad, samen met Frank naar Sloterdijk gelopen, waar we ons bij de andere lopers voegden. Maar liefst 13 in totaal. Van Krommenie naar Obdam. Het was weer een mooie en verrassende tocht. Met besneeuwde paden door weilanden heen, met een afstand die mede door een omloopactie vanwege een gesloten veerpont vele km.'s langer was dan gepland (58 ipv 41), met regelmatige deja vu's vanwege de Omringdijk die we soms kruisden, met goed gezelschap. Wel weer een mega blaar bij grote teen. Vraag me toch af hoe ik daar toch steeds aan kom. Welke schoenen ik ook aan doe, ik loop er altijd wel ergens eentje op. Volgende week alweer de laatste etappe, van Obdam naar Den Helder. Wilma


Date: Fri Jan 15 15:50:26 2010

text = Vanochtend voor het eerst sinds het kneuzen van mijn enkel (eind sept. 2009) weer eens 25 km. voluit gelopen. Zonder te stoppen in 2uur en 20min. Op marathontempo en dat 's morgens om 5(!) uur. Ik geloof er weer in, in een mooie tijd tijdens de Midwintermarathon. Wilma


Date: Sat Jan 9 23:42:07 2010

text = Zie ook: http://forum.ultraplatform.nl//viewtopic.php?p=2041#p2041 Ciao, Bram


Date: Sat Jan 9 22:29:51 2010

text = Vandaag ervaren hoe geweldig het is om over de sneeuw te lopen dat aan de zijkant van een geveegde ijsbaan ligt. Onderweg van Huizen, via Hilversum, Vreeland, Loenersloot, Baambrugge (saaiste stuk van de route) door Abcoude, Botshol, Nes aan de Amstel, daar dwars over een weiland naar Amstelveen, kwamen we langs de Ankeveense plassen waar we dus over het ijs hebben gelopen. Een loopdag met een gouden randje, afstand 58km. gestart om 10.00u gefinished om 17.45u Wilma

http://picasaweb.google.nl/erwinb09/NoordHollandPadEtappe1


Date: Mon Jan 4 21:26:09 2010

text = En dat ben ik weer met Joke eens. Het ene evenement is zo weer een goede training voor het volgende. Erwin


Date: Mon Jan 4 11:35:54 2010

text = Ik ben het met Bram eens. Maar wellicht is de Cran Canaria trail een prima onderdeel in de voorbereiding van het NK? Het motto "if it doensn't kill you it makes you stronger" lijkt me wel van toepassing. Dus als Wilma Cran Canaria overleefd dan staat ze weer sterker in de loopschoenen voor de titelverdediging :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Jan 3 14:37:41 2010

text = Ik wil niet vervelend wezen, maar volgens mij moet er ergens tussen alle bedrijven door ook nog een Nederlandse titel verdedigd worden in 2010! :-) Ciao, Bram


Date: Fri Jan 1 20:24:15 2010

text = Wow. Het motto "Alle loopjes tot dan zullen bedoeld zijn als training hiervoor" deel je met veel meer lopers (en allerhande uiteenlopende doelen), de uitvoering duidelijk niet...../Frank.


Date: Fri Jan 1 20:07:48 2010

text = 2010 is letterlijk hardlopend gestart voor mij. Na onze nachtloop naar Ruigoord en weer terug, heb ik vanmiddag 25km. langs de Kromme Rijn gelopen, bedoeld als parcoursherkenning voor een herdenkingsloop op 7 februari a.s. Lees meer hierover op http://www.akrm.nl/ Over plannen gesproken, dit jaar zal het hoogtepunt van de geplande loopjes al snel plaatsvinden. Ik ga vrijdagnacht 5-6 maart op Gran Cananaria een loop doen van 123km. met 4.000 hoogtemeters. Zie www.transgrancanaria.net De route loopt dwars over het eiland, waarbij er 2x een top van 2.000m beklommen gaat worden. Alle loopjes tot dan zullen bedoeld zijn als training hiervoor. Wilma