- - www.loopje.nl - -

Spartaans Blogje


archief 2013

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

2013


Date: Sun Oct 13 19:49:49 2013

text = Film over de Spartathlon 2013: http://www.youtube.com/watch?v=7qgtouq8l_0 . Zag Wilma bij 39e min en 1.36 maar dat was een quickscan, misschien staat Wilma er nog vaker op. Geniet van de opnames, groet Bob


Date: Fri Oct 11 13:24:23 2013

text = Mimi Anderson had het plan om heen en terug te lopen. Dat is niet gelukt, en dit is haar verhaal:

https://www.facebook.com/spartathlon/posts/497718850324102

//Joke.


Date: Wed Oct 9 21:42:38 2013

text = Hoi Wilma, Wikipedia is nu up to date! http://nl.wikipedia.org/wiki/Spartathlon Groetjes, Tobias


Date: Mon Oct 7 20:33:59 2013

text = Alle superlatieven schieten hier te kort, fantastisch Wilma, wat een prestatie, hoe krijg je het voor elkaar en ook diep respect voor twee jaar zoveel voorbereiding. liefs Els


Date: Thu Oct 3 21:33:24 2013

text = Fantastisch Wilma, diepe buiging. Wim Hogentoren


Date: Thu Oct 3 17:21:59 2013

text = Gefeliciteerd Wilma! Echt en een topprestatie en een hele bijzondere ervaring rijker lijkt me. Heel mooi verwoord ook! Groeten Liesbeth


Date: Wed Oct 2 22:45:39 2013

text = Wilma, in je prachtige verslag laat je weer eens zien wat voor een enorm doorzettingsvermogen je hebt. Toen je dinsdag zegde dat je volgend jaar weer gaat had ik geen idee dat je zo diep door het dal hebt moeten gaan op het einde van je spartathlon. Wat leuk van die Grieken dat ze, jong en oud, zo met jullie meeleven. Magda


Date: Wed Oct 2 22:07:58 2013

text = Wilma, wat een prachtig verslag, en wat heb je het geweldig gedaan. Je bent echt een inspiratie, door je prestaties, maar misschien nog wel meer door je doorzettingsvermogen en je optimisme. En volgend jaar weer, ik kijk er nu al naar uit, want ook voor het thuisfront van de hardloopgroep is het zo, op afstand, enorm spannend en prachtig om te volgen. Tot snel weer eens bij de training! Groetjes, Eveline


Date: Wed Oct 2 21:55:40 2013

text = Mooi verslag Wilma. Je doet t zelf maar je doet t inderdaad niet alleen. Een sociale en een waanzinnige inspanning, dat je t kan is wonderbaarlijk en dat allerlei mensen je erbij ondersteunen is ook heel erg mooi. Frank.


Date: Wed Oct 2 19:48:48 2013

text = Lieve Wilma, wat een ontroerend verslag van een enerverende, onvergetelijke tocht. Voor jou maar ook voor ons Westerparklopers. Janneke


Date: Wed Oct 2 18:08:15 2013

Spartathlon 2013 Deze loop sprak voor mij jarenlang tot verbeelding, een non stop loop van 246 km van Athene naar Sparta met onderweg over een pas, de Sangaspas. Tot dat ik de 28e editie mee ging als verzorger voor Erwin (Borrias). Toen kreeg ik een goed beeld van de tocht, raakte steeds meer enthousiast en toen Jannet (Lange) vlak voordat zij als eerste Nederlandse vrouw zou finishen, tegen me zei ‘’ Dit moet je niet willen’’, was ik om. Ik wilde deze bizarre tocht ook een beleven. Twee jaar later stond ik aan de start.

De eerste poging mislukte, ik trok de warmte niet, kwam daardoor buiten de tijdslimiet bij de 70 km en mocht daar mijn startnummer en chip inleveren. Einde eerste poging. Op naar de tweede. Geleerd van de vorige bereidde ik me voor op de warmte door afgelopen zomer met trui met lange mouwen te trainen. Zelfs in Frankrijk tijdens de Loire Intergrale op een zeer zonnige dag bij een graadje of 30. Ook ging ik meer aan mijn snelheid doen waardoor ik in de wedstrijden voorafgaan aan deze loop allerlei pr’s liep: op de marathon, zes uurs loop en de 24uurs loop. Om maar in ieder geval die eerste checkpoint na 80 km op tijd te passeren.

Voor de start met Jan Albert Lantink en Ivan Codin.

De zondag voor de loop was ik al naar Athene gegaan om wat te wennen aan de warmte. Het werd elke dag een graad warmer waardoor we uiteindelijk in een temperatuur van rond de 30 graden de eerste dag richting Korinthe liepen. Plan was om de eerste 30 km vlot te lopen, zodat ik wat speling zou opbouwen. Het ging allemaal zoals ik hoopte, ik genoot. Bij elke even drinkpost pakte ik mijn flesje water, aangevuld met Isostar. Dat flesje inclusief het gelletje wat ik er omheen had geplakt moest bij de volgende even post op zijn en zo hobbelde ik door. Af en toe liep ik op met Dik (Jagersma), dan weer even met Pat (Leijsen). Maar veelal alleen. Helemaal goed.

Een heerlijk stuk in de avondzon, rond 18.00u

Ik was me er ter dege van bewust dat ik het eerste deel een tempo liep dat ik niet zou volhouden, maar ik maakte mij daar niet druk om. Nu ik de eerste grote post gepasseerd had en ruim binnen de tijdslimiet liep, nam ik de tijd om mijn handtekening op de blaadjes te zetten die kinderen me voor hielden, pakte ik tekeningen aan, deelde ik high fives met vele kleffe kinderhandjes, sprak ik met andere hardlopers als zij net als ik op Hoka’s liepen, bedankte vooral al die vrijwilligers van de even posten als ze mij m’n flesje aanreikte (de oneven posten sloeg ik de eerste helft over) en liet mijn crew, Erwin en Arnold, keer op keer blijken hoe blij ik was met het lekkers wat ze elke keer weer voorschotelden. Chocomel, pudding met caramel en vanille, pannenkoeken met hagelslag(!), ik ontving het met liefde en at het op met liefde.

Halverwege de nacht, toen er een jongetje me tegemoet kwam fietsen en mijn naam noemde, (Arnold had bij de post verteld dat hij op mij stond te wachten) brak mijn hart. Deze loop is meer dan alleen maar een lange afstand lopen, deze loop is vol van lieve mensen die midden in de nacht achter een tafeltje met een gaslampje gaan zitten, lopers voorzien van een stoel met een deken en wat warms zoals zelfgemaakte soep, thee, koffie. Ik sloeg zelf alles af, want… ik was op weg naar Sparta waarna er een luid Bravo Bravo klonk met de klemtoon op de a.

Aan de andere kant van de Sangapas, rond 04.30u

Vanaf de andere kant van de Sangaspas (wat een geluk dat een medeloper met mij hand in hand naar beneden wilde afdalen, want zo was ik binnen een half uur beneden) tot dat ik de snelweg opdraaide richting snelweg, realiseerde ik me wat een geluksvogel ik was. Zonder al die posten onderweg zou het lopen naar Sparta een stuk lastiger worden. Bij de volgende post liet dan ook even weten dat hier the most happiest girl of the race liep. Nu volgde een stuk van rond de 30 km waarbij ik volop genoot van de rust en de koelte. Hier kon ik nog even lekker doorlopen, zonder gehinderd te worden door ups-and-downs (letterlijk en figuurlijk). Een heerlijk redelijk vlak stuk waar ik nog een aantal lopers inhaalde en door vroege vogels werd aangemoedigd. Zal het beeld niet meer vergeten van die ene vrouw, ze was toch zeker al in de 80, die op haar landje bezig was. Ze zette haar schop in haar zij, moedigde me aan door zo hard als ze kon te gaan klappen en roepen Bravo Bravo te roepen… met de klemtoon op de a.

Met grote heimwee dacht ik aan deze momenten toen ik een paar uur later in de warmte over de snelweg naar Sparta liep. Wat baalde ik dat ik daar dat ritme niet meer te pakken kreeg, het werd een kwestie van veel wandel- en dribbelmomenten tussen het beetje hardlopen. Arnold en Erwin hadden ‘t door en besloten wat vaker te stoppen om me aan te moedigen. ‘’ We zijn trots op je’’, ‘’Achter je wandelen ze, jij dribbelt nog’’, ‘’Je gaat echt goed’’. Ik had ze beloofd dat ze voor twee uur aan het bier zouden zitten, maar het werd helaas bijna een uur later. Ik deed maar liefst 6,5 uur over de laatste 48 km. Het thuisfront dacht zelfs dat ik uit de race was gehaald.

Om door te gaan op dit moeilijke moment kon ik een drive wel goed gebruiken. Ik wist dat ik vierde vrouw lag. Toen ik nog tien km te gaan had en weer eens wandelde, zag ik een vrouw achter me lopen. Jippie, ik had weer een doel, die vrouw voor blijven. Ik sjeesde de laatste km’s naar Sparta, beloofde mezelf nu niet meer te wandelen totdat ik bij de finish was, maar bij binnenkomst in Sparta overviel me de warmte weer zo dat ik van het een op het andere moment blokkeerde. Twee kinderen op de fiets bleven bij me en vroegen bij een garage om wat water. De tuinslang werd opengedraaid en zo stond ik vlak voor de finish heerlijk te douchen. Met deze verkoeling zou ik de eindstreep wel hardlopend halen. Dacht ik. Maar niets was minder waar. Na twee minuten was al het vocht alweer verdampt en moesten de tanden flink op elkaar gezet worden om die laatste meters hardlopend af te leggen. Eerlijk gezegd had ik me wel een andere finish voorgesteld, dat het frisse en fruitige er een beetje af zou zijn, alla, maar dat ik zo lamgeslagen zou worden, dat niet.

Genoeg redenen om de Spartathlon weer een keer te lopen, om de ambiance, om de goede verzorging, om die geweldige sterrenhemel in de nacht en om een betere slotfase.

PS uiteindelijk bleek er helemaal geen vrouw op mijn hielen te zitten, had t duidelijk niet helemaal meer op een rijtje.

Met badslippers, zak chips en blikje nagenieten met JB (organisator Trans Gaule) en mijn crew.


Date: Tue Oct 1 12:03:32 2013

text = Leuk om alle reacties te lezen over hoe geweldig Wilma het heeft gedaan. Ik wil alleen terugkomen op een berichtje dat het niet gaat om de tijd die je loopt maar dat het een prestatie op zich is voor degene die dit uitlopen of proberen uit te lopen. Dus ook Jannet heeft een prestatie neergezet! Tijd is dan minst belangrijk. Voor de rest blijf genieten van het mooie hardlopen hoe, wat en waar je het ook doet! Jet


Date: Mon Sep 30 19:21:48 2013

text = Interview met J.A. Lantink: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2767415 --Jasper


Date: Mon Sep 30 18:03:22 2013

text = Hallo Wilma, Gefeliciteerd met je fantastische prestatie! Ik had er alle vertrouwen in dat je het zou halen. Simon Pols


Date: Mon Sep 30 17:59:19 2013

text = Wilma: je bent (te) gek! Ongelofelijk en super... Jij loopt voorlopig even op wolken en niet van deze wereld. Dikke x voor jou. Rik L.


Date: Mon Sep 30 11:16:03 2013

text = Wilma, gefeliciteerd met deze (in mijn beleving) onmenselijke prestatie, je hebt het "gewoon" even gedaan. En je zit nu alweer op je werk! Kanjer, grtjs Karin


Date: Mon Sep 30 10:11:53 2013

text = Hoi lieve Wilma, Ik -sufferd- lees net op het andere algemene blog, dat alles op het Spartablogje heeft plaats gevonden... (ik doe dit ook voor het eerst) Heb het allemaal op mijn gemak doorgelezen en zo achteraf met je meegeleefd (ik WIST wel dat je het ging halen!! En hoe!), al heb ik dat verschillende keren dit afgelopen weekend ook in gedachten gedaan (o.a. tijdens mijn eigen miniloopje op zaterdag). Echt geweldige prestatie!! Spreken we gauw weer eens af? xx Petra


Date: Mon Sep 30 09:49:37 2013

text = Dag lieve supporters, terwijl de Spartathlon organisatie en alle lopers zich opmaken voor ceremony, zit ik weer op mijn werk tussen een zee van bloemen en een versierde kamer. Had een week vrij en er voor gekozen om een week eerder naar Athene te gaan om te acclimatiseren. Heb afgelopen twee nachten relatief goed geslapen, maar uiteraard nog enige endorfine in mijn lichaam. Gister tijdens vlucht een prachtige slideshow van alle foto's die Arnold en Erwin onderweg hadden gemaakt. Op Schiphol was een klein welkomstcomite waarmee we thuis nog geproost hebben op de goede afloop. Verslag volgt en morgen na de training kom ik langs bij de spartelvijver om alle lopers die dan hebben meegetraind te bedanken voor de geweldige support.. Tot morgen, Wilma


Date: Mon Sep 30 09:00:46 2013

text = Wilma, het is echt ongelofelijk wat je gepresteerd hebt, en superleuk om met je mee te leven. En Jasper, dank je wel voor alle extra tabellen en overzichten, zodat we het goed konden volgen!!! Evelyn


Date: Sun Sep 29 20:46:05 2013

text = Hey Wilma... ik word er zowaar zelf emotioneel van. Wat een mijlpaal - ik ben heel benieuwd naar je eigen verslag. Dikke knuffel, Veerle


Date: Sun Sep 29 15:41:01 2013

text = Hoi Wilma, Fantastisch gefeliciteerd met je prestatie en overwinning. Ik ben trots op je!!!!!!!!!!!!!!!! Ik heb je gemist. Gelukkig ga ik je deze week weer zien en spreken op ons werk het HMC. Een hartelijk welkom van Marianne.


Date: Sun Sep 29 14:42:19 2013

text = Fotoset: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.416162211821450&type=3&l=c12664bf37 --Jasper


Date: Sun Sep 29 13:21:42 2013

text = Wilma, wat heb je toch weer een fantastische prestatie neergezet. Trots zul je zelf zijn, trots zijn wij ook als Hardloopgroep Westerpark. Vanmorgen tijdens ons zondagmorgen loopje met Jeroen, Pieter, Menno en ik raakten we er niet over uitgesproken. Dag en nacht ben je vanuit Nederland gevolgd! Wij hielden er na 15 km weer mee op, jij begon toen net warm te lopen! Fantastisch. Komende dinsdag hopen we weer naast deze topsporter te mogen lopen….!Rutger


Date: Sun Sep 29 12:27:29 2013

text = Wilma, wat geweldig.!! Wat ben jij een absolute topper! Van harte gefeliciteerd, je grote doel is bereikt. Je bent werkelijk mijn grote voorbeeld als het gaat om doorzettingsvermogen en positiviteit. En nu lekker nagenieten!! Groetjes, Simone G


Date: Sun Sep 29 12:04:27 2013

text = Wilma, je bent van reuze klasse. Gefeliciteerd ! Gert.


Date: Sat Sep 28 23:21:26 2013

text = Wilma, wat een ongelofelijke prestatie! Je hebt het volbracht!! Als hardloopgroep westerpark-genote ben ik zeer trots op je. Gefeliciteerd en geniet ervan! Charlotte


Date: Sat Sep 28 23:02:49 2013

text = Wilma, 6 marathons achter elkaar, om jouw enorme prestatie nog maar eens in perspectief te plaatsen. En als je weet dat een marathon voor de meeste stervelingen al onbegonnen werk is, dan is dit gewoon ongelooflijk. Je hebt dan ook ontzettend je best gedaan en er helemaal naar toe- en voor geleefd. Beloof je dat je er nu van gaat genieten?! Wij willen die spanning niet nog eens meemaken! Gefeliciteerd, Heleen en Jeep.


Date: Sat Sep 28 22:35:08 2013

text = Wilma, fantastisch... groots...en heldendaad. Mag ik insdagavond (?) een heel klein stukje naast je lopen op het konijnendijkje? Janneke


Date: Sat Sep 28 20:44:18 2013

text = Wilma, even de Spartathlon doen is zo gemakkelijk gezegd! Bijna 250 kilometer aan een stuk lopen. Een gedeelte van de dag, daarna de gehele nacht en dan weer een gedeelte van de dag! Maar jij hebt het gedaan. Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie en geniet ervan. Dion Joosten


Date: Sat Sep 28 20:01:12 2013

text = Hoi Wilma, hier een berichtje uit Holten. Heel knap gedaan, diep, diep respect! We spreken elkaar, je leeftijdsgenootje Martin Kampman


Date: Sat Sep 28 19:53:21 2013

text = Wilma, hoera je bent binnen. Geweldigggggggg!!!!!!!!!! Trots op jou! Liefs marjon


Date: Sat Sep 28 19:47:28 2013

text = Laatste keer naar de eindresultaten gekeken, die nu volledig zijn. Wilma is 34e in het algemeen klassement geworden. In 31.50.59 heeft ze de 246 zware kilometers gelopen. Hiermee heeft ze een snellere tijd dan Jannet Lange gehaald, die liep het in 35.24.12. Van de 321 gestarte lopers hebben er 148 de finish gehaald. En nu maar wachten op de persoonlijke verhalen van Wilma, Erwin en Arnold.


Date: Sat Sep 28 19:12:22 2013

text = Wilma geweldig! Westerpark viert feest om onze heldin! Een topprestatie, die nog lang na zal galmen...Ga er van genieten en rust lekker uit. Groetjes, Bob


Date: Sat Sep 28 19:11:18 2013

text = -- Geen advertentie -- Heeft u last van vermoeide en/of stijve benen? Kom op vrijdag 4 oktober naar het zuiden van het land voor een daverend swingfeest, waarbij alle vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdwijnt! :-)) En dan kunnen we je persoonlijk feliciteren. Afz. organisatie van een feestje...


Date: Sat Sep 28 18:36:35 2013

text = Hoi Wilma, super, dat na alle moeite die je hebt gedaan het zo beloond wordt! Dringt het al een beetje door? Ik heb het steeds gevolgd en dan dringt pas goed door hoe ver het is, als je gaat slapen en de volgende ochtend jij nog steeds aan het lopen bent. Geweldig gedaan, Anita


Date: Sat Sep 28 18:13:01 2013

text = Geweldig!You did it! Geniet ervan... Evelyn


Date: Sat Sep 28 16:55:09 2013

text = Toppertjeeeeeee :-) Raimond.


Date: Sat Sep 28 16:12:23 2013

text = Super!!! Van harte gefeliciteerd. Groet Sipke & Nélien


Date: Sat Sep 28 15:52:24 2013

text = Hè Wilma, super!!!gefeliciteerd!!! Wat een top prestatie!!!! Veel liefs van ons (ps wij zijn net van de boot en net in Athene.. Misschien morgenvroeg nog even op je behaalde succes toasten!!!?:)) Barbara, Camiel & Luuk


Date: Sat Sep 28 15:40:48 2013

text = Klasse Wilma! Van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Het is ons een eer om deze topper volgende week te mogen ontmoeten. Renske & Ernst Jan


Date: Sat Sep 28 15:30:24 2013

text = Geweldig, Wilma! Ik kon me heel lang überhaupt niet voorstellen hoe iemand zo'n afstand kan lopen, maar wist na verloop van tijd wel dat jij het zou kunnen. Een fantastische prestatie. Gefeliciteerd. // - eric


Date: Sat Sep 28 15:20:09 2013

text = Hey Wilma, Gefeliciteerd met deze knappe prestatie! groeten Jean-Antoin vd Rijzen


Date: Sat Sep 28 14:57:30 2013

text = Hoi Wilma. Dit is gewoon klasse, daar zijn geen woorden voor, een hele dikke proficiat Stef


Date: Sat Sep 28 14:34:48 2013

text = Wooohoooo! Wat een prestatie Wilma!! Gefeliciteerd! Claske


Date: Sat Sep 28 14:24:17 2013

text = Vreselijk trots op je! Je eigen race met je eigen schema's hihi...... Wilma nu ECHT nagenieten van je PRESTATIE! Ook de crew gefeliciteerd. En Erwin bedankt voor je sms-jes zodat ik de foto's met tekst op facebook kon zetten. Wilma als je terug bent mag je lui op je kont zitten om het allemaal te lezen hoe er met je werd meegeleefd!!!! Dikke knuffel xxx


Date: Sat Sep 28 14:17:42 2013

text = Te gek, Wilma! Van harte gefeliciteerd! Lisa


Date: Sat Sep 28 14:12:44 2013

text = Wilma van harte proficiat, je hebt het geweldig gedaan groetjes Henk Sipers


Date: Sat Sep 28 14:01:19 2013



Date: Sat Sep 28 13:59:52 2013

text = Super, super Wilma, je hebt de voeten van Leonidas te pakken. Van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie. En ga nu maar een poosje op je lauweren rusten. Geniet ervan.Magda


Date: Sat Sep 28 13:59:34 2013

text = Gefeliciteerd Wilma, wat een geweldige prestatie! Ook de crew, Arnold en Erwin, van harte gefeliciteerd! Jeroen


Date: Sat Sep 28 13:55:31 2013

text = Binnen!


Date: Sat Sep 28 13:36:36 2013

text = We zijn er bijna .......... --Jasper


Date: Sat Sep 28 12:39:25 2013

text = Finish winnaar: http://www.youtube.com/watch?v=txQIMGwMrao --Jasper.


Date: Sat Sep 28 12:38:05 2013

text = De 3 snellere dames zijn gefinisht. Wilma, go go go voor die laatste kilometers, het einde is in zicht.Magda


Date: Sat Sep 28 11:23:42 2013

text = Wilma is langs post 69 en rukt nog steeds op, ze ligt nu 36e in het algemeen klassement en steady 4e bij de dames! Jeroen


Date: Sat Sep 28 11:22:19 2013

text = Wilma is C.P. 69 gepasseerd op 12.17.13 locale tijd. Magda


Date: Sat Sep 28 11:14:01 2013

text = Bericht van Crew Wilma: Post 68, nog 23 kilometer.


Date: Sat Sep 28 10:52:42 2013

text = Az ég nem a határ, de hemel is niet de grens; en: the sky is not the limit! Leuk, Pieter! Schitterende tekst :-)


Date: Sat Sep 28 10:51:58 2013

text = Wilma, hou de lach op je gezicht, deze laatste zware kilometers!!!. Fantastisch wat je doet. Moet wel bijna een 'klassiek gevoel' van alles kunnen geven; en terecht. Ik moet nu weg en kan helaas de finish niet 'live' (met dank aan Magda en Jeroen) meemaken. Janneke


Date: Sat Sep 28 10:49:16 2013

text = Wilma gaat rond 11u10, Nlse tijd, punt 69 passeren, schat ik zo in. Jeroen


Date: Sat Sep 28 10:27:17 2013

text = C.P. 60 is gesloten. 157 van de 321 lopers hebben dit C.P. gepasseerd waaronder 4 Nederlanders en 4 Belgen. Toen nog 15 vrouwen in de race waarvan Wilma de 4e snelste was.Magda


Date: Sat Sep 28 10:21:18 2013

text = Ja, dat moet lukken! Er gaan waarschijnlijk drie Nederlanders finishen. Jeroen Renes (is al 7e geworden), Wilma Dierx (onze Wilma) en Dik Jagersma. Die loopt ook steady door, ligt zo rond de 70e positie, ruim binnen de toegestane tijd. Jeroen


Date: Sat Sep 28 10:18:40 2013

text = Kan ik bij de hardloopgroep ook een shirt bestellen met de tekst "Az ég nem a határ!"? /-Pieter


Date: Sat Sep 28 10:09:45 2013

text = Szilvia Lubics, de Hongaarse, wint net haar tweede Spartathlon, gefeliciteerd bij deze namens Hardloopgroep Westerpark. Als je het berichtje leest of vertaald krijgt, Szilvia, sturen wij een origineel shirt naar Hongarije toe met de toepasselijke tekst: the sky is not the limit! Erwin of Wilma zien haar vast nog wel eens een keer, misschien kunnen die dat op zich nemen (de vertaling), maar dat mag ook over een paar maandjes, want nu zijn jullie natuurlijk bekaf! Jeroen


Date: Sat Sep 28 10:02:13 2013

text = Nederlands kampioen 24 uur lopen Jeroen Renes is 7e geworden, dat is superknap, denk niet dat hij zo'n mooi resultaat verwacht verwacht had! Heb de indruk dat hij race heel goed heeft opgebouwd en steeds verder is gaan opschuiven in het veld. Wilma schuift ook nog steeds op, 4e nu bij de vrouwen en 40e overall. Met name in het overall-klassement kan ze misschien nog wat plaatsen pakken. Ben benieuwd! Gaan Wilma dat laatste stuk! Jeroen


Date: Sat Sep 28 09:55:49 2013

text = Wow, die Wilma. Ik kan er niet bij hoe je zoiets volhoudt, maar wat leuk om het zo te volgen. Wilma, zet m op die laatste kilometers! Evelyn


Date: Sat Sep 28 09:42:01 2013

text = Geweldig Wilma! Doorzetten wordt beloond! Nog even en je bent er! Groet, Bob


Date: Sat Sep 28 09:35:32 2013

text = Wat een kanjer! Ik heb maar weer een foto op facebook gezet, ik weet (gezien de reacties) dat er zoveel mensen meeleven.... Succes met de laatste kilometers Wilma.... Jet


Date: Sat Sep 28 09:13:25 2013

text = Wat jammer dat JAL heeft moeten opgeven en Wilma gelukkig nog steeds goed in de race is. Wilma, zet hem op die laatste zware kilometers.Magda


Date: Sat Sep 28 08:56:45 2013

text = Schitterende prestatie... wilma, de godin van Westerpark... wat heet de laatste loodjes met een hele marathon voor de boeg :-) raimond.


Date: Sat Sep 28 08:53:22 2013

text = Jammer van JAL, ben benieuwd wat zijn verhaal is. Wilma lijkt het goed opgebouwd te hebben, ik hoop dat ze voordat het weer heel heet wordt de voeten mag kussen. Ga zo door, ongelooflijk goed! Frank.


Date: Sat Sep 28 08:32:26 2013

text = Wilma is opgeschoven van de zesde naar de vierde plaats, op een uurtje van de nummer drie, dit laat ze niet meer lopen:)Jeroen


Date: Sat Sep 28 07:47:33 2013

text = Wakker worden en dan de spartathleten bekijken en ja, onze Wilma doet het nog steeds goed! Laatste loodjes nu (dik marathon of zoiets...). Grussen aus Berlin /Tobias


Date: Sat Sep 28 07:37:54 2013

text = Wilma moet nog 45 km lopen, meldt Arnold net, go for it Wilma! Jeroen


Date: Sat Sep 28 07:31:03 2013

text = Ik blijf het een gek idee vinden, dat Wilma al liep, toen ik gisteren wakker werd, liep, toen ik weer naar bed ging en nu ik weer wakker ben, loopt ze nog steeds. Je bent er bijna, nog heel eventjes, Wilma!


Date: Sat Sep 28 07:22:32 2013

text = Een korte blik op het twittervenster rechtsboven zegt me dat Jan Albert Lantink is uitgestapt. Joao Oliveira heeft gewonnen. //Joke.


Date: Sat Sep 28 07:18:40 2013

text = En de Portugees Oliveira heeft de Spartathlon gewonnen! Bij de dames lijkt Sylvia Lubics haar tweede zege te gaan pakken. Heb het gevoel dat het nog steeds goed gaat met Wilma, even wachten op volgende doorkomst! Jeroen


Date: Sat Sep 28 07:18:13 2013

text = Crew Wilma: Nog minder dan 50 km te gaan. Volgens wilma kunnen we om 14 uur aan het bier.


Date: Sat Sep 28 07:16:20 2013

text = Crew Wilma: Nog minder dan 50 km te gaan. Volgens wilma kunnen we om 14 uur aan het bier.


Date: Sat Sep 28 07:15:45 2013

text = Dit berichtje kreeg ik vannacht om 02u30: Ha Jeroen, had jou bericht even over het hoofd gezien, maar inmiddels 2/3 afgelegd, en gaat nog steeds goed. Groeten Arnold,


Date: Sat Sep 28 04:29:23 2013

Nachtelijke huisvlijt: 2 files met getallen: CP69-vrouw CP69-man --Jasper.

{ later: CP - getallen }


Date: Sat Sep 28 03:46:16 2013

Wilma is voorbij checkpoint 52. CreWilma meldt: "De pas is gepasseerd. Gaat gestaag verder." /-Pieter


Date: Sat Sep 28 02:41:30 2013

text = Om 1:51uur (NL-tijd) meldde de creWilma: "Wilma is nu bezig met de Sangaspas. Gaat wat rustiger, maar nog steeds zonder problemen." Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat Jan Albert Lantink na post 62 (202 km) is uitgestapt. /-Pieter


Date: Sat Sep 28 01:14:32 2013

text = Zo nu kan ik gaan slapen. Wilma is zo net C.P. 47 gepasseerd op 2.09.45 lokale tijd als no 46 algemeen, ze heeft nog wel een 5e vrouw voor moeten laten gaan. Sterkte vannacht Wilma. Magda


Date: Fri Sep 27 23:02:56 2013

text = Het volgende meetpunt voor Wilma is meetpunt 47, dat is na 160 km, Silvia Lubics, de goedlachse Hongaarse is daar doorgekomen na 17 uur en 25 minuten. Ze ligt 7e overall en heeft een ruime voorsprong op de nummer 2 bij de dames. Spannend! Jeroen


Date: Fri Sep 27 22:27:47 2013

text = Heb net buiten heel hard: hup Wilma geroepen. Wat een kanjer is ze. Hoop dat ze goed de nacht door komt, hoopt dat het een prachtige sterrenhemel is en dat ze af en toe kan genieten van waar ze mee bezig is. Top, super gaaf. Janneke


Date: Fri Sep 27 22:19:10 2013

text = Zojuist weer binnen:"Wilma 140 km in 15.45 uur. Gaat nog steeds goed."


Date: Fri Sep 27 22:16:45 2013

text = C.P.35 lijkt gesloten. Er zijn nog 213 lopers van de 321 die gestart zijn in de race.Magda


Date: Fri Sep 27 22:12:47 2013

text = Jan Albert Lantink heeft C.P 52 bereikt met 18min41 voorsprong op nr.2.Magda


Date: Fri Sep 27 22:00:08 2013

text = Berichtje van de crew van Wilma:"Net vertrokken bij post 40. 140 km in 15.45 uur. Gaat nog steeds voorspoedig."


Date: Fri Sep 27 21:39:56 2013

text = Wow, wat doet Wilma het goed! Super. En wat leuk om haar te volgen, zo goed als mogelijk. Evelyn


Date: Fri Sep 27 20:54:58 2013

text = Zie ook de regelmatige verslagen op www.ultraned.org --Jasper


Date: Fri Sep 27 20:39:59 2013

text = Bij C.P. 35 heeft Wilma 1min42 achterstand op nr. 5 van de vrouwen, 13min12 op nr.4, 29min57 op nr.3 en 32min28 op nr.2 van de snellere vrouwen. De nummer 1 ligt buiten bereik van inhalen. Laat Wilma vannacht maar schuiven.Benieuwd wat C.P.47 voor haar in petto heeft. Magda


Date: Fri Sep 27 20:10:24 2013

text = Jan Albert Lantink nog steeds als snelste loper heeft bijna C.P 47 bereikt (het volgende algemeen genoteerd C.P.) Magda


Date: Fri Sep 27 19:47:34 2013

text = Ik wil het blogje niet vervuilen met het melden van niet zinnige inhoudelijke mededelingen, maar moet toch even kwijt dat het spannend is. Ik heb mijn collega's er ook al mee vermoeid, maar niemand snapt zoiets. Ik aanvankelijk ook niet met de afstanden die Wilma aankan, nog steeds niet, maar ze kan het dus nu maar volop supporteren. Voor wat het waard is in de huiskamer met een kopje koffie en een chocolaatje erbij! Wilma, zet hem op! groet, Jeep


Date: Fri Sep 27 19:47:07 2013

text = Poehpoeh, het gaat goed, CP35 gepasseerd in steady en hoog tempo. Spannend. Ongelooflijk hoe sterk onze Wilma is, ook nu hier in dit deelnemersveld en op dit klassiek parcours. Superb, grote klasse, ga zo door..... Frank.


Date: Fri Sep 27 19:38:39 2013

text = Dat is dus 123 km in 13:17 uur, een tempo van 6,5 min/km (9,25 km/uur). /-Pieter


Date: Fri Sep 27 19:35:12 2013

text = Ze heeft nu 123 kilometer afgelegd en is dus op de helft! Jeroen


Date: Fri Sep 27 19:25:59 2013

text = En ja hoor, Wilma heeft C.P. 35 gehaald als 6e vrouw en 44e algemeen om 20.17.51. Fantastisch gedaan Wilma. Magda


Date: Fri Sep 27 19:15:33 2013

text = 4 vrouwen zijn al C.P. 35 gepasseerd dan komt Wilma er misschien ook al snel aan. Magda


Date: Fri Sep 27 18:15:02 2013

text = Bericht van de crew van Wilma: "Ze is hardlopend de heuvel op gegaan waar veel moesten wandelen. We gaan vol goede moed verder."


Date: Fri Sep 27 18:06:27 2013

112 km


Date: Fri Sep 27 17:08:34 2013

Race Section Check Point No Distance From Athens Final Point Closes Distance for Sector Max Time Doorkomst bij 10km/u nl-tijd Doorkomst Wilma nl-tijd
ATHENS TO CORINTH 0 - 22 81 KM 16:30 FRIDAY 81 KM 9:30 HOURS 14:00 14:01
CORINTH TO
NEMEA
22-35 124 KM 23:00 FRIDAY 43 KM 6:30 HOURS 18:30 19:17
40 140 KM 20:00 21:45
NEMEA TO
LYRKIA
35-43 148,4 KM 03:30 SATURDAY 24,5 KM 4:00 HOURS 21:00 geen tijdmeting
47 159,5 KM 22:00 za 1:09
LYRKIA TO
NESTANI
43 -52 172 KM 07:30 SATURDAY 23,5 KM 4:30 HOURS 23:10 za 4:38
NESTANI TO
TEGEA
52-60 195 KM 11:00 SATURDAY 23 KM 3:30 HOURS za 1:30 za 6:46
69 227 KM za 4:30 za 11:17
TEGEA TO
SPARTA
60-75 245,3 KM 19:00 SATURDAY 50,3 KM 8:00 HOURS za 6:30 za 13:50

De laatste 2 kolommen en sommige rijen heb ik er zelf aangeplakt... --Jasper

{ CP - tabel in kleur! }


Date: Fri Sep 27 16:41:49 2013

text = Inderdaad, Magda: om 22.00 uur onze tijd moeten de lopers het 124 km punt gepasseerd zijn. Daar is ruim de tijd voor. Ontzettend spannend en ik hoop ook nog op een update van Arnold en Erwin!//Joke.


Date: Fri Sep 27 16:28:41 2013

text = Op www.ultraned.org lees ik dat Jan Albert Lantink sterk op de eerste plaats loopt. Nummer 2 lijkt uitgestapt. Het is nog een lange weg! Zou voor het eerst een nederlander de spartathlon winnen? Ron Teunisse is ooit twee keer tweede geworden, waarbij hij één keer 10 km verkeerd was gelopen en had kunnen winnen. Jan Albert Lantink is een keer 5e en een keer 2e geworden en een keer uitgestapt. Ik wens ook hem veel succes toe!//Joke.


Date: Fri Sep 27 16:15:47 2013

text = Jeetje, ik raak ook steeds in de war met de tijd. Ook Jeroen weet het even niet meer, en dat wil wat zeggen. Het checkpoint 22 is nu gesloten, er mochten 273 lopers door. Ria Buiten, de andere nederlandse vrouw, zit daar helaas niet bij. Jammer voor haar!//Joke.


Date: Fri Sep 27 16:12:42 2013

text = Volgens mij haal ik de tijd door mekaar en is het om 22.00 uur onze tijd dat ze C.P. 35 gepasseerd moeten hebben. Magda


Date: Fri Sep 27 16:06:32 2013

text = Jan Albert Lantink, nog steeds aan de leiding, is al op C.P. 33. Het checkpoint 35 op 124 km wordt weer zo'n meetpunt dat de lopers moeten gepasseerd zijn om 24.00uur onze tijd.Veel eerder zullen we geen doorkomtijd van Wilma zien lijkt me maar misschien horen we wat van Erwin. Magda


Date: Fri Sep 27 16:04:56 2013

text = Super Wilma.... Het is geweldig om je zo bij te houden. (wordt lange nacht hihi) Ga zo door!!!! x


Date: Fri Sep 27 15:55:34 2013

text = Deze oma, Mimi Anderson, gaat de Spartathlon heen en terug lopen, als een echte boodschapper die ook weer antwoord terug brengt. Zie: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2429904/Mimi-Anderson-granny-running-mother-marathons.html . Bij het 81 km punt liep ze op de 37e plaats all over. Ik wens haar veel succes toe!//Joke.


Date: Fri Sep 27 14:52:31 2013

text = Twee foto's van Wilma met haar 'CreWilma', ik denk bij checkpoint 22: http://www.flickr.com/photos/spartathlon/9964933835/ en http://www.flickr.com/photos/spartathlon/9964989856/ . Jasper zet ze vast wel op dit blogje. /-Pieter



Date: Fri Sep 27 14:23:42 2013

text = Fantastische prestatie van Wilma, nu zou het toch moeten lukken.Magda


Date: Fri Sep 27 14:18:26 2013

text = Wilma staat in de lijst met tussentijden bij het 81 km punt: 5e vrouw in 8.02 uur en 52e all over. //Joke.


Date: Fri Sep 27 14:12:07 2013

text = Zie ook twittervenster linksboven, Wilna heeft nu 80 km in 8 uur gelopen en zal straks langs CP 22 komen en dan ook in de lijst met tussentijden komen.//Joke.


Date: Fri Sep 27 14:11:57 2013

text = Nog een Nederlander Arie Fröberg is langs C.P.22.Magda


Date: Fri Sep 27 14:04:25 2013

text = Wat goed dat Jan Albert Lantink nog steeds op kop loopt. Hopelijk geeft Erwin af en toe wat nieuws over Wilma door want ik denk niet dat we vóór checkpoint 22 van haar iets kunnen lezen. Wel 1 Belg voorbij checkpoint 22. Magda


Date: Fri Sep 27 13:58:24 2013

text = Filmpjes: http://www.youtube.com/user/Spartathlongr De eerste gaat over 2012 maar daaronder recente beelden. --Jasper


Date: Fri Sep 27 13:45:29 2013

text = Szilvia Lubic is de eerste vrouw, die het 81-km punt heeft gepasseerd. Bij het WK en EK 24-uur in Steenbergen haalde deze Hongaarse een afstand van 218 km. Wilma liep toen 6 km verder. Lubic heeft de Spartathlon in 2011 al eens gewonnen. Ze kwam door na 7 uur en 10 minuten, ruim 11 kilometer per uur dus. Jan Albert Lantink loopt nog steeds alleen aan de leiding. Ben benieuwd naar de volgende update. Jeroen


Date: Fri Sep 27 12:37:32 2013

text = Checkpoint 22 ligt op 81 km en Wilma heeft tot 17.30 uur onze tijd om dit punt te passeren.


Date: Fri Sep 27 12:27:55 2013

text = Bij checkpoint 22 zijn nu 2 lopers gepasseerd: eerst Jan Albert Lantink (NL) en 6 minuten later Mike Morton (USA).//Joke.


Date: Fri Sep 27 12:15:08 2013

text = Wilma heeft 60 km in 5:50. Het is weer heel erg heet.//Erwin.c


Date: Fri Sep 27 12:07:54 2013

text = Oftewel ik denk dat we pas bij checkpoint 22 een doorkomst van Wilma krijgen te zien. Jeroen


Date: Fri Sep 27 12:05:45 2013

text = Wilma heeft nr 207. Ik krijg haar ook nog niet te zien bij checkpoint 11, maar daar moet ze allang voorbij zijn. Ik krijg de indruk dat pas bij het 81 km-punt alle tijden van iedereen doorkomen, en dat we daarvoor in het ongewisse zijn. Misschien vindt Pieter nog iets.Jeroen


Date: Fri Sep 27 11:54:40 2013

text = Wilma hebben we gezien bij ongeveer 30 km. Ze was er na 2:45. Zag er goed uit. Jan albert ligt aan de leiding. 45 km in 3:15. //Erwin.


Date: Fri Sep 27 11:11:57 2013

text = Wilma heeft nummer 189; kan helaas geen info vinden over doorkomsten bij checkpoints. Wie wel en hoe dan? Janneke


Date: Fri Sep 27 10:00:41 2013

text = Start: http://www.youtube.com/watch?v=ZlMMjdAoCiw --Jasper


Date: Fri Sep 27 05:16:30 2013

text = Dag lieve supporters! Ik heb alle berichten met een grote glimlach op mijn gezicht gelezen. De ''trein'' vertrekt over drie kwartier naar Sparta. (06 NL tijd, 07u Griekse tijd). Ik neem al jullie mooie berichten mee voor onderweg. Wilma


Date: Thu Sep 26 17:59:08 2013

text = Wilma, hopelijk lees je dit nog op tijd. Over 12 uur is het D-day. Je kunt en je doet het! Heel "Loopje" denkt aan je, groet, Heleen en Jeep


Date: Thu Sep 26 17:29:37 2013

text = Volgens mij is de start om 7:00 uur Griekse tijd (= 6:00 uur Nederlandse tijd). Op de Spartathlon website staat: "The preparations are completed for the 31th race and we are ready to start at 7.00 in the morning of September 27 from the Acropolis , in front of the Herodeon ..." /-Pieter


Date: Thu Sep 26 17:05:22 2013

Vandaag


Date: Thu Sep 26 15:50:09 2013

text = Wilma, ontzettend veel succes wens ik je morgen en overmorgen. Van weeronline.nl krijgt het weer in Griekenland morgen en overmorgen een 10, maar ik weet niet, of ze hierbij ijsjes likkende touristen of dapper lopende athleten in gedachte hadden. Geniet van deze unieke ervaring en ik ben al benieuwd in alle verhalen, als je terug bent. Lisa


Date: Thu Sep 26 15:06:20 2013

text = Morgenochtend, vrijdagochtend, is de start om 06.00 uur in Athene, bij ons is het een uur vroeger, dus 05.00 uur. De lopers hebben 36 uur de tijd om de finish te bereiken, dus tot 18.00 uur in Sparta plaatselijke tijd, bij ons zaterdagmiddag 17.00 uur. Hier is een voorbeschouwing op de Spartathlon van Henri Thunnissen: http://www.ultraned.org/n_item/f6061.php . De strijd om de eerste plek bij de vrouwen gaat volgens hem tussen 2 loopsters: tussen de Hongaarse Szilvia Lubics en de Amerikaanse Brenda Carawan. Spannend of ze hun favorietenrol waar kunnen maken, want zoals we weten van Wilma vorig jaar kan er nog veel gebeuren tussen start en finish. Terwijl wij ons "gewone" dagjes beleven en 's nachts slapen, is Wilma aan het lopen en aan het lopen. En de dag daarna ook: lopen en nog eens lopen. En daar is ze heel goed in! Groeten, Joke.


Date: Thu Sep 26 13:50:33 2013

text = Hallo Wilma, hebben ze zoute drop in Athene? Hopelijk is je bloeddruk weer okay, ben je uitgerust en heb je de nodige flesjes kunnen scooren. In het kader van het thuisfront-voorbereiding heb ik een paar youtubefilmpjes zitten bekijken (met dank aan Jasper). En in eens zie ik mezelf weer, vier jaar geleden. Toen was ik een aantal dagen in Sparta en ging 's ochtends vroeg een eindje hollen. Hotel uit en links af en ik kwam bij het beeld van Pheidippides uit. Achter dit beeld is een sportparkje: voetbalveld en 400 meter atletiekbaan. Daar was het heerlijk rondjes lopen. Heb toen niet de link gelegd tussen Spartathlon en de stoere krijger, omdat ik toen nog nooit gehoord had van de Spatathlon. Maar dat is nu allemaal anders. Morgen ga ik de hele dag aan je denken en duimen. Je kunt het. En vergeet niet te genieten onderweg. Groet Janneke


Date: Thu Sep 26 09:19:15 2013

text = http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?terugluisteren_dag=2013-09-26&terugluisteren_hour=6 Interview met Jan Albert Lantink over de Spartathlon. Bij 52min en 40 seconden.


Date: Wed Sep 25 10:13:09 2013

text = Jasper maakte me er op attent dat de deelnemerslijst wat gewijzigd is. Even nagekeken en er lopen nu 4 lopers minder maar nog steeds 332. Doordat ook 1 Nederlandse vrouw zich teruggetrokken heeft lopen alleen Wilma en Ria Buiten voor Nederland. Wilma hopelijk wordt het niet te warm en heb je ondertussen je bloeddruk wat omhoog gekregen met drop en extra zout op je Griekse salades. Geniet nog van 2 dagen de toerist uithangen en bijslapen en dan het serieuze werk. Veel succes en ook genieten. Groet ook aan Erwin. Magda


Date: Sun Sep 22 21:23:46 2013

text = ''Dokter, kan ik even langskomen om mijn ijzer en bloeddruk te laten meten? Ik ben opeens twee keer achter elkaar erg licht in mijn hoofd geweest en snap niet waar dat van komt.'' Een uur later zat ik bij de bloedbank en kreeg ik het verrassende bericht dat mijn HB 7.9 was. De arts had al gevraagd of ik me futloos en moe voelde. In tegendeel, ik voel me super fit en vol energie. Dan maar eens kijken wat mijn bloeddruk zegt, 61 om 98. Aha, daar zit 'm the bottleneck. Een lage bovendruk. Dat veroorzaakt mijn klacht. Met het advies zoute drop en bananen te eten tijdens de Spartathlon en vooral mijn spieren extra aan te spannen als ik duizelig word, stond ik tien minuten later weer op straat. Inmiddels in Athene aangekomen waar de temperatuur gelukkig meevalt, 23 graden. Vanaf morgen uitslapen, tussen de middag een stukje lopen, 37 waterflesjes scoren om te vullen met Isostar die ik donderdag ga afgeven bij de organisatie, griekse salades eten en vooral heel erg uitkijken naar vrijdag. Wilma


Date: Sun Sep 22 18:56:54 2013

text = In het kader van de voorpret: op youtube staat een serie van 13 filmpjes van 15 minuten over de race van 2012. Het geeft een aardig beeld van de hele rit. Er zijn ook series van andere jaren. No.1: http://www.youtube.com/watch?v=9J7yKEhQbqg --Jasper.


Date: Sat Sep 21 12:35:11 2013

text = Oeps, naam vergeten bij vorige berichtje... ciao Rik L.


Date: Sat Sep 21 12:34:16 2013

text = Ha die Wilma, Nog ruim een week...spannend hoor! Veel plezier met je voorbereiding, reis en de tocht. Ik ga je volgen!


Date: Fri Sep 20 11:33:07 2013

text = Hoi Wilma, ik sprak Jan Nijenhof gisteren, hij wenst je veel succes en hij schijnt je via Facebook te volgen. Voor nu een goede voorbereiding gewenst en over één week een goede loop, ook van Heleen. Fijn dat Magda zich alweer met de cijfertjes bezighoudt, groet, Jeep


Date: Fri Sep 20 11:12:32 2013

text = Succes Wilma!!! Ik zal voor je duimen dat de zon net wat minder hard schijnt dan vorig jaar en dat er af en toe een verkoelend briesje in je rug waait. En verder ben je er natuurlijk helemaal klaar voor. Veel geluk op deze epische tocht. Claske


Date: Thu Sep 19 12:03:00 2013

text = Even de deelnemerslijst bestudeerd: er zijn 336 lopers waarvan slechts 33 vrouwen. Ze komen uit 30 verschillende landen. Met 69 lopers zijn de Japanners het best vertegenwoordigd, daarna de Grieken(45)en de Duitsers(31).Er lopen 8 Nederlanders mee waarvan 3 vrouwen en 9 Belgen. De jongste deelnemer is 20 jaar en er zijn 2 Grieken van 70 jaar als oudste lopers. Met 19 lopers van 60 jaar en ouder lijkt het dat je toch nog heel lang fikse afstanden kunt lopen. Wilma, goede vlucht morgen en alvast daarna wennen aan de warmte. De buienradar voorspelt 27 graden voor je loopdagen daar. Heel veel succes en ik ga je volgen. Magda


Date: Wed Sep 18 22:06:02 2013

text = Wilma, ik ben toch wel heel benieuwd: heb je er zin in? Zie je er tegenop? Als je tijd hebt tijdens de laatste voorbereidingen, leuk als je er nog iets over schrijft. Evelyn


Date: Wed Sep 18 12:07:20 2013

text = Heel veel succes Wilma! Ik zal je vanuit Berlijn volgen! Groetjes, Tobias


Date: Wed Sep 18 11:25:41 2013

text = Heeel veel succes Wilma! Ik ga je volgen. Evelyn


Date: Wed Sep 18 10:48:53 2013

text = Ik ga je volgen Wilma, heel veel succes toegewenst op weg naar Sparta! Groet, Bob


Date: Wed Sep 18 10:28:36 2013

text = Zondag 22 september vlieg ik naar Athene. Vrijdag 27 september om 06 NL tijd (07u Griekse tijd) ga ik van start. De eerste update verwacht ik vrijdagmiddag rond 15u. Wilma


Date: Tue Sep 17 21:04:01 2013

text = OK Wilma, "we" zijn er klaar voor! Wanneer reis je af ? --Jasper.


Date: Tue Sep 17 18:25:46 2013

text = Met Jasper afgesproken dat de nieuwsberichten van mijn tweede poging om Sparta te voet te bereiken op deze blog geplaatst gaan worden. Wilma


2013

----------------

2012