- - www.loopje.nl - -

Joke's Blogje


archief jan 2008 t/m dec 2009

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Mon Dec 28 12:58:38 2009

tekst = Mijn jaarcijfers van 2009. Gelopen kilometers: 842. Vorig jaar was dat 558 km, wat ongelooflijk weinig was dat. De trainingen die ik geef tel ik niet mee, dan ben ik gastvrouw. Als Wilma de training geeft dan telt het natuurlijk wel, dat telt als 8.5 km. Er zijn lopers die het als 10 km tellen, en dat kan natuurlijk ook. Het zijn tenslotte kwaliteitskilometers, en vaak lopen ze ook nog van en naar de training. Dat scheelt meteen een stuk. Okee, dat waren de kilometers. Dan de BP lessen (the fastest way to get into shape en the best way to stay in shape): 226. Dat zijn er ruim 4 per week, dat is best veel. Zeker gezien het feit dat ik vrijwel altijd voluit ga in deze lessen. En dan de BA (bodyattack - everything else is just een warm up): 46. Vanaf augustus doe ik deze lessen. Een bodyattack vindt ik vergelijkbaar met een stevig gelopen 10 km, in mijn geval zou dat een 10 km in 53 minuten zijn gok ik. Dus die 46 bodyattacks zijn vergelijkbaar met 460 stevig gelopen kilometers, maar ik reken ze natuurlijk niet écht mee. Dit jaar wordt weer een marathonjaar voor mij, dus ik zal zeer zeker meer kilometers gaan maken. Zou ik eindelijk een keer de 1000 kilometer halen? In ieder geval een mooi doel. En als ik verder nadenk over 2009 dan kan ik maar twee loopjes bedenken waar ik aan mee heb gedaan: de Midzomernachtcross en de halve van Texel. Een heus dieptepunt maar dat komt omdat ik het wel een beetje gehad heb met die loopevenementen. En ik werk op zondag, dat is ook een goede reden. Ik laat mijn groepen op die ochtend niet zomaar in de steek en het is lastig inval te regelen. Dus de zondagmiddag is mijn loopevenement. Lekker om de hoek, leuk gezelschap, een paar frisse benen en meer is niet nodig :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 22 20:50:42 2009

tekst = Het was vandaag een ideale zondag. Vanmorgen een BP en een BA les gegeven en even in de horeca van het Marnix wat gegeten. Toen met Jeroen en de kinderen gaan zwemmen, en weer even iets gegeten in het Marnix horeca. Even een half uurtje thuis en dan naar het Westerpark voor een duurloopje. Weer thuis was er wat lekkers te eten en Wipe Out op televisie. Dat blijft leuk om te zien :-) en de permanente spierpijn is eindelijk voorbij. Alleen mijn rustpols is nog stukken te hoog, wel 20 slagen. Vreemd, maar dat komt wel weer goed. Want ik ben hartstikke fit. Het lijkt wel alsof ik makkelijker dan ooit loop, dankzij de bodyattack. Groetjes, Joke.


Date: Fri Oct 30 22:43:47 2009

tekst = Zes weken geleden heb ik de opleiding gedaan voor bodyattack. Het is moeilijk uit te leggen wat voor les het is. Voor mij is het nog het best samen te vatten als "drie kwartier als een kangoeroe heen en weer springen". Zo is mijn sportcarrière begonnen, een uur springen op muziek in de sportschool. Ik ben ooit gaan hardlopen om die lessen beter vol te houden. En nu ben ik weer terug bij het gespring. Superzwaar om te doen maar niet zo fotogeniek als de eenzame held die zijn lange duurloop in de polder loopt. Wel de sport waar de deelnemers het meest bezweet en oververhit raken, compleet met rode gezichten met witte vlekken. Er zijn een paar hardlopers van onze hardloopgroep die het ook doen/gedaan hebben: Wilma, Raimond en Karin. Karin komt misschien wel terug naar mijn les (hopelijk was je snel hersteld, Karin! ;-) Het is zeer verslavend. Een klein nadeel: ik moet behoorlijk wat lessen geven op dit moment (pump en attack) en ben echt al een tijdje overtraind. Met name te merken aan een hoge rustpols en slecht slapen. En minder eetlust, een unicum in mijn 44 jarige bestaan. Maar ik kom er mee weg. De pijn in mijn enkels en onderbenen van de attack is onder controle en ik hou ook de vele lessen nog wel vol totdat er weer nieuwe instructeurs zijn gevonden die wat lessen kunnen overnemen. Dus voordat het schip strandt heb ik wel wat minder lessen zodat ik kan uitrusten. Bij de hardlooptraining ben ik de gastvrouw, maar bij de pump/attack draai je voluit mee. Okee, bij de pump kun je af en toe een kilootje minder op de stang doen maar ook weer niet al te vaak. Anders kun je beter wat anders gaan doen. Go hard or go home, dat is het motto en daar sta ik wel achter. Het zit er aan te komen dat ik het sporten in betere banen kan gaan leiden: minder in de sportschool als er vervanging is gevonden en meer kilometertjes buiten lopen. O ja, bodyattack is dus drie kwartier als een kangoeroe springen. Het overgebleven kwartier doe je 100 push ups, buikspieroefeningen en beenspieroefeningen. En de cooling down. De les is goed uitgedacht, net als bodypump. Maar stukken minder laagdrempelig. Er is een kleine groep mensen die er helemaal bij uit zijn/haar dak gaat. Maar dan heb je ook wat! Bodyattack, everything else is just a warming up. Het is nog bijna waar ook. Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 7 17:57:21 2009

tekst = Ja, rokje kwam vrij vlot binnen maar was niet de goede maat. Zelfs te klein voor mijn dochter, dus ik ga een nieuwe bestellen. Waarschijnlijk twee maten groter, ze hebben een hele ingewikkelde maattabel. Maar het is een erg leuk rokje. En het marathonrokje, lijkt me inderdaad prettig. Maar lastig dat je niet kan passen! Zo lijkt de HappyHour skirt van hardlooprokjes.nl wel een gordijn, zo wijd ziet ie er uit. Maar dat weet je pas als je het aan hebt... Veel plezier met je marathonrokje! Groetjes, Joke.


Date: Sat Sep 5 14:03:20 2009

tekst = @joke Heb je je rok al binnen? En?? Ik heb er een gekregen van hardlooprokjes.nl, een zwarte marathonrok (maw: geen broekje eronder, maar een 'volleybalslip'). Hij is denk ik iets te groot, maar loopt wel lekker, zonder broek! ~Sheila


Date: Tue Aug 25 09:06:57 2009

tekst = Ik begin eindelijk plezier te krijgen met mijn nieuwe hartslagmeter. Dat heeft even geduurd, want het is nog best ingewikkeld. Nu begint het te komen. Vooral sinds Eric heeft uitgelegd dat als ik terugkijk naar de gegevens dat "14.08" niet betekent dat er maar 14 minuten van de training zijn vastgelegd, maar dat je dan gewoon de datum ziet. Een begrijpelijk verwarring van mijn kant, want bij een gewone stopwatch zie je meteen je eindtijd als je op "stop" drukt. Nu moet ik eerst drie knopjes indrukken om de training te beëindigen, best lastig als je nog doorjogt. Ik kan dan ook gaan wandelen maar die slag heb ik mentaal nog niet gemaakt, ergens zit in mijn hoofd dat je precies op je finish moet afpiepen en niet een paar meter later. En na die drie knopjes ben je uit je stopwatch-menu gegooid, en moet je weer in je files kijken wat je zonet hebt gelopen. Hoezo omslachtig. En kijken hoe laat het is terwijl de stopwatchfunctie aanstaat is ook onmogelijk, terwijl mij in de winkel verzekerd was dat het wél kan. Het werd me niet gedemonstreerd waardoor ik al dacht dat de verkoopster het niet zeker wist. Nu weet ik het volgende: bij het zondagduurloopje heb ik afgelopen zondag in 1.06 uur 543 kcal verbrand. Gisteravond bij de bodyattack was dat 326 kcal, met een hartslagpiek van 163. Ik heb in deze les in vrijwel alle hartslagzones getraind, met de duurloop is dat niet zo. Dus bodyattack is inderdaad een mooie intervaltraining. En het lijken weinig kcal, maar het is een les van 50 minuten en er zitten ook twee spierversterkende nummers bij. Dan verzuur je volledig maar je hartslag komt toch niet boven de 120 slagen per minuut uit. Maar je hebt wel winst met de spierversterkende oefeningen, want spieren verbranden dag en nacht kcal. En geven je lichaam (enige) vorm. Deze toelichting doe ik even omdat mij daar vaak vragen over worden gesteld, over sporten en afvallen. Dat is materie waar je een enorme relativering overheen moet gooien maar dat zeg ik maar niet tegen die jonge vrouwen in de sportschool. Laat ze maar gewoon komen sporten en ik geef wat bemoedigende feiten. Heel eerlijk, maar niet te relativerend want dan haken ze onmiddellijk af en proberen weer een crash-diëet. En dat geeft geen enkele positieve bijdrage aan je welzijn. Maar goed, voor mij is het wel interessant om te kijken wat de verschillende trainingen met je hartslag en kcal-verbranding doet. Volgende doel: bij de trainingen van Wilma mijn Hfmax opzoeken. //Joke.


Date: Fri Aug 21 09:10:02 2009

tekst = Ja, te leuk! In dat geval zou ik voor de rode rokjes met witte streep gaan, en een zwart shirtje erboven. En dan nog iets bijpassends voor de mannen ;-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Aug 20 23:11:13 2009

tekst = Hoe vind je dit? :) http://www.runningskirts.com/group-team-discounts.html // Sheila


Date: Sun Jul 5 22:12:46 2009

tekst = Okee, Gert Jan heeft zijn kilometers en BP lessen geteld voor het eerste half jaar en dit zijn mijn cijfers: 265 km en 113 BP lessen. Lastig om kilometers te maken als je een beetje vaak in de sportschool zit, die BP lessen hebben hersteltijd nodig. Bijvoorbeeld de vuilniszakken naar beneden brengen vanaf drie hoog doe ik met de lift want de schouders moeten herstellen. Een paar keer wat meer gewicht gepakt bij de biceps en schouders, dat kostte me 4 dagen spierpijn in mijn kuiten. De hardlooptraining kon ik nauwelijks bijbenen, gelukkig nam Wilma de lopers mee naar de heuvel en kon ik even wandelen. Toen een paar weken heel rustig aan gedaan met de BP, want veel sportinstructeurs zijn geblesseerd. Dat kan iedereen overkomen, maar ik probeer voorzichtig aan te doen. En wat het lopen betreft: de zondagmiddagloopjes zijn ideaal voor mij. Doordeweeks overdag kilometers maken daar kan ik me altijd moeilijk voor motiveren. Waarom is er dan geen leuk hardloopgroepje waar ik me bij aan kan sluiten? ;-) maar goed, dat zou dan op een vreemd tijdstip moeten zijn, bijvoorbeeld maandag- of donderdagmiddag om 14.00 uur. Dat zit er helaas niet in op deze tijdstippen. Dus zelf lopen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jun 2 08:38:50 2009

tekst = O, wat stom. Ik was even in de war met een ander. Dat krijg je met al die internetverslagen die ik lees. Maar dat is een goed plan, gewoon even verder lopen hoewel ik betwijfel of dat lukt. Bij de meeste lopers gaat het licht uir bij de finish en kun je je niet voorstellen dat je nog een stap kan zetten. Maar wie weet :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Jun 2 01:00:24 2009

tekst = Hela hola, ik ben geen ultraloper! Ik liep in Bouillon geen 50 maar 24 km, dat was meer dan genoeg. Maar wie weet loop ik in La Roche aansluitend op de marathon nog zo'n 601 meter extra om zo de status van (junior) ultraloper te verkrijgen ;-). /-Pieter


Date: Mon Jun 1 23:34:38 2009

tekst = Ooit, heel lang geleden (en dan bedoel écht heel lang geleden :-) begon ik met hardlopen. Mijn eerste rondje: rondje Kattenburg, ongeveer 3 km. Het duurde wel even voordat ik dit in één keer kon lopen, mijn eerste loopje was vanuit mijn voordeur in de Czaar Peterstraat naar het viaduct, zo’n 100 meter. Daar zat ik al stuk maar gelukkig heb ik nooit opgegeven en na een paar weken liep ik samen met mijn zus het hele rondje. Toentertijd was ik al een lange termijndenker, want ik had besloten vóór mijn 40e een marathon te lopen en dan later een 100 kilometer. Waarom ik dat zo ver weg plande weet ik niet, misschien omdat de gemiddelde leeftijd van marathonlopers toen nóg hoger lag dan nu ;-) Die marathon is er van gekomen, maar na mijn 40ste en van die 100 kilometer kwam ik door de jaren heen te weten dat dat toch echt héél ver is. Ik heb het ultralopen altijd wel een beetje gevolgd, en met Wilma zitten we met de hele loopgroep op de eerste rang mee te lezen en krijgen we verhalen uit de eerste hand. Ultralopers zijn lopers die afstanden afleggen die langer zijn dan een marathon, dus alles voorbij de 42.2 km. Wilma en Ronald hebben dit regelmatig gedaan, en ook Gert Jan, Frank en Jeroen hebben vorig jaar 45 km gelopen in Bouillon. Pieter liep daar dit jaar 50 km en daarmee staat het aantal lopers in onze loopgroep die minstens één keer een ultra-afstand hebben afgelegd op zes. Lopers die vaak, ver en veel lopen krijgen wel eens negatieve reacties. De gedachte dat het lopen van lange afstanden ongezond of zelfs gevaarlijk is hoor je vaak. Zoals iemand laatst tegen mij zei: “dat kun je met je gezonde verstand beredeneren”. Inderdaad vertrouw ik graag op mijn gezonde verstand, maar dat zegt niet altijd hetzelfde als het gezonde verstand van andere personen. Dit inspireerde mij om een mail te sturen naar het ultraplatform , naar hun vraagbaak. Ik legde de vraag voor of wel eens is onderzocht of ultralopen ongezond is. Ik heb daar antwoord op gekregen en het antwoord kun je lezen op hun site: www.ultraplatform.nl . Ik zal alvast verklappen dat er tot nu toe geen enkele reden is gevonden om niet aan ultralopen te doen, hoewel de volgende zin mij prikkelde: “Uit literatuuronderzoek komt wel een beeld naar voren dat ultralopen meer voor- dan nadelen oplevert.” Wat zouden de nadelen kunnen zijn? Bijvoorbeeld dat het veel tijd kost? Meer kan ik niet bedenken. Er valt wel iets anders te bedenken: wat zou een gevat antwoord kunnen zijn als mensen zich weer hardop afvragen of je wel goed bezig bent als ultraloper? Wie het weet mag het zeggen. Mijn ietwat zwakke verweer om de ultralopers in bescherming te nemen is: “veel mensen kijken iedere week 20 uur televisie”. Eigenlijk is dat een beetje een zwaktebod, want als mensen lekker veel televisie willen kijken dan moeten ze dat vooral doen, dat hoef ik niet in een bedenkelijk daglicht te stellen; net zomin als ultralopen in een bedenkelijk daglicht gesteld hoeft te worden. Ik heb dus geen gevat antwoord gevonden maar misschien heeft een ander wel inspiratie. Zo had ik een keer een vraag voorgelegd op een hardloopforum naar aanleiding van een niet snelle loopster in onze groep die een keer tijdens een loopje op Vlieland wat negatieve reacties kreeg. Daar kwamen leuke reacties op om terug te zeggen, zoals: “kom maar op, Tarzan!” Zeer ludiek en passend :-) maar ik denk dat een ultraloper nét wat serieuzer uit de hoek moet komen. Overigens maak ik nog vaak genoeg mee dat mensen denken dat “hardlopen” sowieso zeer ongezond is, ook als het om een rondje volkstuinen gaat. De meest gehoorde kritiek is: “je verknalt je knieën.” Aan de andere kant is het ook weer zo dat er steeds meer mensen meedoen aan een marathon, dat wordt steeds gewoner. Ik zou daar wel eens cijfers over willen zien, bijvoorbeeld hoeveel Nederlanders in 2008 een marathon hebben gelopen. Dat valt natuurlijk moeilijk te achterhalen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 26 20:24:32 2009

tekst = zomaar over waar wij over gepraat hebben ,verder uitgediept. Het is de vraag of de branie ,waarbij een uitdaging een leuk gezicht is als d e uitdaging als waar wordt bewezen ,natuur- lijk even zijn ego oppoetst .<aar verder valt er wel iets te leren. Regelmatig test de man die ik train ook mij in een vergelijk .Hij zei mij zelf al ,van jou weinig maar van mij verwachten de mensen heel veel. Gelet dan op ons werk.Dus wat nu als ik zeg dat hij door mij vooral mentaal getraind wordt ? Ik moet het vooral in zijn verband zien. De groep waarmee ik optrek is voor mij een vruchtbare bodem ,wat ook mgeresulteerd heeft in dat ik ben gaan trainen en dat ook volgehouden heb .Nu ben ik erg dankbaar voor die koerswijziging in mijn leven en beloon hem met de uurtjes samen joggen. GERT.


Date: Sat Mar 14 23:04:57 2009

text = Donderdagmiddag ging ik weer met de collega van Start to Run meelopen, net als op dinsdagmiddag (zie verslagje hieronder). Dit keer in het Sarphatipark. Deze groep heeft veel deelneemsters, een stuk of 15. De trainster deed het heel vindingrijk. Eerst weer de heftige loopscholing en vier volle sprints (dat was dan weer minder leuk ;-) waarbij iedereen sneller was dan ik. Heel knap hoe de trainster de groep verder in vier niveau's deelde en de ruimte van het kleine parkje benutte. Want het parkje is piepklein en de helft is ook nog eens een hondenzone. De gevorderde loopsters die 4 minuten-loopjes deden liet ze voor een deel buiten het park lopen, over de stoep. Dat zou ikzelf best lastig vinden om aan ze te vragen, het is niet bepaald een groep vrouwen die gewend is om te sporten en dan ook nog in een drukke buurt over de stoep... maar het was te zien dat ze voor deze trainster door het vuur gingen, ze dwong veel respect af. Ik wandelde met een vrouw mee die er voor het eerst was. We waren nog maar net begonnen of verderop viel er een deelneemster bewusteloos op de grond. Ik was er het eerste bij en heb meteen hartslag en ademhaling gecontroleerd. Dat zat wel goed, en we hebben haar op haar zij gelegd, samen met een deelneemster die op een peuterspeelzaal werkt en EHBO had gehad. Een ander belde de ambulance. Er werd goed voor de vrouw gezorgd en om er niet teveel omheen te staan ging ik wandelen met de vrouwen die dat wilden. Ook om niet te koud te worden, het was regenachtig. Het viel gelukkig heel erg mee met de vrouw, en de ambulancemedewerkers waren ontzettend aardig. Ook de politie die was gekomen was ontzettend vriendelijk. Ze gaven de vrouwen complimenten dat ze goed aan het sporten waren. En ook nog de tip om niet teveel kleding te dragen, en dat was zeker wel terecht. En ook de vrouwen onderling waren ontzettend lief voor de vrouw die weer een beetje bijkwam, en voor elkaar. Want sommigen werden er ook wel emotioneel van. Uiteindelijk zaten we later weer met z'n allen aan de thee in het buurthuis, ook de vrouw die bewusteloos was geweest. Ze vertelde dat ze dit wel eens vaker had en regelmatig was onderzocht maar dat er niets was gevonden. Heel lastig, maar ook weer goed van haar dat ze mee wilde trainen. De trainster twijfelde hier wel aan, ze was dan ook erg geschrokken. Het is ook verschrikkelijk als zoiets in je training gebeurd. Ondanks dat ik erbij was voelde ik toch wat meer afstand, het was duidelijk dat dit niet de schuld van iemand was. En al helemaal niet van de trainster. En voor die vrouw is het goed om mee te komen, maar dan wel wandelen. Er gaat ook inderdaad een wandelgroep gevormd worden, daar is zeker ook vanuit meer vrouwen belangstelling voor. Ik heb weer veel geleerd, ook voor mijn Start to Run groep in het Westerpark. Zoals: veel van mijn deelneemsters wandelen, maar dan gaan de anderen die wel prima kunnen joggen ook wandelen. Het is beter om die twee groepen uit elkaar te halen. Want op de donderdagmiddag groep werd er pittig gejogt door de deelneemsters, dat kan in mijn groep ook wel wat meer. Ik ga ook andere groepen in Amsterdam van Start to Run bezoeken, ik ben benieuwd wat ik allemaal tegenkom. Iedere trainer heeft weer zijn eigen aanpak en dat is heel inspirerend. Groetjes, Joke.


Date: Wed Mar 11 21:47:10 2009

text = Gisteren heb ik twee keer getraind: ’s middags bij een collega van Start to Run en ’s avonds bij Wilma. De training ’s middags was een “echte” atletiektraining. We waren met de trainster, de assistent trainster en de stagiare. En ik dus, op visite bij een andere groep. De trainster heeft de training gewoon door laten gaan ondanks dat er verder geen enkele deelneemster was komen opdagen. De training was in het Vondelpark. Stukje inlopen, veel huppen op de plaats (niet voor iedere vrouw geschikt) en loopscholing. Skippings, triplings, alles enkel en dubbel, laag, hoger, hoogst. Veel beenspieroefeningen en dan 4 sprintjes voluit. Met de aanmaning aan mijn adres dat ik sneller moest en de anderen moest inhalen :-) alsof dat er inzat. Nee dus. En dan het hoofdprogramma: vier keer 4 minuten tempo lopen (te snel om te praten) met een minuut rust en dan nog drie keer 4 minuten met twee minuten pauze, lekker door het Vondelpark. Lang geleden dat ik hier heb gelopen. Het eerste setje van 4 minuten werd zo snel ingezet dat de assistent trainster moest afhaken, ze had zich al opgeblazen in de sprints, waar ze overigens zeer goed in is (en mij dus kansloos ver achter zich liet). Ik bleek bij haar lopen, heerlijk om met haar te wandelen en joggen en te kletsen. We hebben een tijdje geleden samen op een groep gewerkt en hadden elkaar veel te vertellen. De trainster was het er niet mee eens: het tempo moest sneller want we konden nog praten. Daar was ik niet mee eens, en liet dat ook wel merken. Na de training nog nagepraat, en dat was ontzettend leuk. Ik hoop niet dat deze trainster ooit met mijn training meedoet, ik denk dat ze geschokt zal zijn. Twee grotere tegenpolen dan deze aanpak en de westerpark-aanpak zijn nauwelijks denkbaar, maar na de training stonden de neuzen precies dezelfde kant op. Dat kan dus. Ze vertelde dat ze bij een atletiekvereniging training geeft aan een groep kinderen met een verstandelijke handicap, en daar vertelde ze heel leuk over. Treurig dat dit onbezoldigd gebeurd. Dit is in mijn ogen goud waard en toch is er geen geld voor :-( Jammer. En ook haar visie op de vrouwen die de doelgroep zijn van deze trainingen was goed om te horen, we kwamen tot een leuke uitwisseling van meningen en ideeën. De training in het Vondelpark duurde anderhalf uur en ik heb het in mijn logboek (en bij de uitdaging) weggezet als een 8 km. Het was een hele goede training maar voor lopers als ik is het paarlen voor de zwijnen. De training die avond van Wilma past mij als een handschoen: als een schaapje in de kudde meejoggen, alle ruimte om te versnellen of om rustig aan te doen, leuke gesprekken (okee, die had ik deze middag ook :-) Een toptrainingsdag weer, veel gehoord en gezien bij mijn collega. En dan de slagroom op de aardbeien van de training ’s avonds. Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 31 13:43:57 2008

text = Hallo Joke, dit is een leuke estafetteloop om met je groep te doen http://www.tan.dds.nl/slotloop.html Groeten Paul


Date: Tue Dec 30 21:25:13 2008

text = Hoi Hawé, bedankt voor de ideeën! Een estafette hoeft voor mij niet zo nodig, het nadeel daarvan is dat je lange wachttijden hebt terwijl je een relatief kort stuk loopt. Op zich jammer dat de hardloopelfstedenestafette (mooi woord inderdaad!) niet meer doorgaat, het heeft wel wat en dan zeker in deze tijden dat de hoop toch een beetje oplaait voor een échte Elfstedentocht. Wat voor onze loopgroep handig zou zijn is keuze voor een kortere afstand en een langere afstand, Texel valt dan bijvoorbeeld af :-) we hebben maar een paar lopers die zich aan dit soort afstanden wagen en die hebben zich vast al ingeschreven. Rondje Voorne lijkt me inderdaad erg leuk, het is een week na de Ardennenmarathon dus dan ben je wel lekker ingelopen ;-) En wel handig dat je solo of duo kunt lopen. Verder heb ik veel gelezen over de hardloopvierdaagse, wie weet iets voor de toekomst. Lekker met je tentje er naar toe. En wat mij ook wel wat lijkt: de Monschau Marathon, ik meende dat daar ook een halve marathon gelopen kan worden maar dat kan ik niet zo gauw vinden op de website. Is ook weer een week na een ander evenement, de halve van Vlieland. Lastig plannen is dat! Verder kwam ik op de website van Henk Sipers terecht, een ultraloper die leuk over het lopen schrijft. Ik vraag me af: zijn er ook ultralopen die niet zo lang zijn? :-) Dan zou ik er meteen voor tekenen. En als we naar Friesland afreizen dan is het zeker voor de Slachtemarathon. Kunnen we ons alvast voorbereiden op het Olympisch jaar 2012. En dan een hardloopquote van de site van Henk Sipers: "I was passing by rocks and trees like they were standing still". Groetjes, Joke en loop ze!


Date: Tue Dec 30 14:35:13 2008

text = Dag Joke. De hardloopelfstedenestafette(5x woordwaarde?) is al enkele jaren niet meer geörganiseerd wegens gebrek aan belangstelling. Wil je zekerheid - en hier is nooit iets zeker als het over de elf Friese steden gaat - bel dan met Jan Kooistra: 0518 491363. Als je, zoals je schreef, iets nieuws wilt met jullie loopgroep, dan zijn - volgens mij - enkele voor een loopclub aantrekkelijke alternatieven: 1.rondje Voorne-14 juni: 50km 2.Texel-13 april: 60km 3.hardloopvierdaagse Apeldoorn-29,30,31 mei en 1 juni: 60km en 100km. Mooie parcoursen, gezellige evenementen, en alle in estafettevorm zowel als solo te lopen. De websites kun je vinden op www.ultraned.org (ultraned met een d!). Ook de 100km van Winschoten kan als estafette gelopen worden; Wilma en Ronald kunnen je daar wel meer over vertellen. Groetnis út Hantumerútbuorren-Bûten. Hawé.


Date: Fri Dec 26 17:22:10 2008

text = Hoi Joke,mijn vorig berichtje heb ik je geschreven uit een soort van herkenning. Ik heb je wellicht wel eens tijdens de training verteld dat ik vroeger aan allerlei loopjes mee deed. Dat ik door twee hernia´s ben gestopt met hardlopen. En het afgelopen jaar weer ben begonnen met hardlopen is, na het besluit om in Chili op vakantie te gaan. Ik weet dat ik in een vakantie goed getraind moet zijn, anders krijg ik last van allerlei kwaaltjes. Dus daarom ben ik ooit bij je hardloopgroep begonnen, omdat de gezelligheid in de groep je motiveert om te gaan trainen en het is uiteraard in de buurt. Dit even terzijde, dan nu het verhaal van de elfsteden tocht. In de maand juni wordt elk jaar een elfsteden hardloop tocht georganiseerd. Er doen in je groep, 15 lopers een afstand die varieerd tussen 5 km en de langste afstand is ongeveer 23,5km. De start is om 5.00 uur ´s morgens en dan loopt de eerste loper naar Sloten, beginnend uit Leeuwarden. De volgende afstand pakt de volgende loper op. En iedere loper wordt vergezeld door een fietser. Zodat altijd iemand de afstand kan uitlopen in geval van afhaken. Uiteindelijk wordt het hele parcour gelopen, en dan rond 21.00 ´s avonds is iedereen binnen. De 219 km worden feestelijk afgesloten in Leeuwarden. De organisatie wordt gesponserd door de ING-bank en er doen zo 30 groepen aan mee! Lijkt het je wat, dan help ik je graag organiseren. Groeten uit een warm Chili, Jan.(29 graden, geen wolkje aan de lucht)


Date: Wed Dec 24 17:26:21 2008

text = Een terugblik op het afgelopen jaar: ik heb 558 km hardgelopen. Dat is zo’n 10 km per week. Niet veel. Ik heb met 5 loopevenementen meegedaan, ook niet veel. En dan toch een paar hoogtepunten: mijn snelste Egmond ooit, 2.07 uur. En dan een trail van 23 km waar ik 5 uur over heb gedaan, een record. Nog nooit zolang onderweg geweest. In juni de halve marathon in de Ardennen, mijn snelste aldaar. En in mei mijn snelste halve marathon ooit, in Hoorn. Dus 4 records in 5 loopjes, niet slecht. Dus alleen Texel blijft over met een “gewoon” gelopen halve marathon. En dit jaar heb ik 170 bodypumps gedaan. Meegedaan en gegeven, dat telt bij BP even zwaar. Bij hardlopen tellen de trainingen die geef natuurlijk niet mee, een training geven is iets heel anders dan een training meedoen. Je hebt hoogstens een gezond beroep maar je loopt niet voor jezelf. En dan een vooruitblik voor het komende jaar. Ik denk dat ik weer niet naar veel loopevenementen zal gaan. Egmond sla ik over, Schoorl waarschijnlijk ook weer. Over Bouillon twijfel ik. Jeroen vindt dat ik mee moet lopen, tenslotte kan ik het dus waarom zou ik het dan laten. Daar zit iets in maar er zit ook iets in om het lekker niet te doen. Naar de Ardennen ga ik zeker mee om te lopen, het is daar te leuk. Dat laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan. En verder heb ik zin in iets nieuws op het programma. Jan, de Elfstedentocht hardlopen in een weekend in juni: is dat een georganiseerd evenement of moeten we dat zelf in scène zetten? Het klinkt leuk, maar ik ben meer een aanschuiver dan een organisator. En 200 kilometer in een weekend, dat heeft ook Wilma nog niet gepresteerd :-) maar dat kan nog komen natuurlijk. Ik ben benieuwd, als het te doen is dan gaan we gewoon! En anders komt er wel iets anders op ons pad. Verder ben ik het helemaal met je eens dat lopen goed is voor zowel het lichaam als voor de geest. En mentaal heb ik wel wat voor de kiezen gehad met de operaties van mijn zoon en het lange revalideren dat erbij kwam kijken. Maar goed, daar moet je niet te lang in blijven hangen. Gewoon wat meer regelmaat in het lopen zien te brengen en ik zit goed. En het hoeft niet steeds heel ver. Eén van mijn favoriete rondjes is een rondje volkstuinen vanaf de voordeur: een kilometer naar het park, een rondje van 3 km lopen en weer die kilometer terug. En ook de joggingroute in het park vind ik leuk, je komt overal langs. Ja, het komende jaar wil ik wat meer kilometertjes maken, dan moet makkelijk kunnen met zo’n laag gemiddelde van het afgelopen jaar ;-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 21 23:48:35 2008

text = Hoi Joke en Wilma, zojuist de laatste twee berichtjes gelezen, en ben het met Wilma eens. Alleen één kanttekening, meestal zijn er dieper liggende oorzaken die je letterlijk uit de weg gaat en daardoor maakt dat je je niet of minder kan motiveren. De oplossing is even moeilijk als simpel: pak de koe bij de horens en ga tot de bodem.Maar soms is iets minder hooi op je vork nemen ook een manier om ruimte te vinden om je zelf weer te motiveren. De maanden dat ik bij je heb gelopen in je groep hebben mij veel goed gedaan, zowel fysiek als mentaal.De reden om te gaan hardlopen was ook om me fysiek sterk te maken voor mijn verblijf in Chili, maar ook om een hoop sores van mezelf kwijt proberen te raken.De uiteindelijke reden om naar Chili te gaan is letterlijk ruimte en afstand te creëren van al dat gedoe in Amsterdam.(familie, relaties, werkstres, feestdagen, etc.,etc...)En met al dat mooie weer, bijzondere mensen en nieuwe omgeving gaat het me aardig lukken, waardoor ik straks weer super gemotiveerd het nieuwe jaar in kan stappen. Nou, hopelijk heb je hier wat aan. De reden dat ik iets aan je wilde schrijven was uiteraard het fietsongeluk van Jet. Maar, uiteraard vind ik het ook leuk om de hardloop ´familie´ via internet te volgen. Ik wens je vast fijne feestdagen, en nog een tip om voor te focussen met je hardloopdoelen: Een elfsteden tocht loop met ongeveer 15 van je hardlopers een weekend friesland in Juni. Dikke pret en echt voldoening na afloop. Groeten uit Chili, Jan.


Date: Wed Dec 10 10:30:47 2008

text = Joke, wat mooi dat je blijft dromen. Inderdaad word je steds taaier naar mate je ouder wordt. Je haalt er veel minder bij in je hoofd, ik denk dat de klus steeds eenvoudiger wordt. Nu zie je nog beren op de weg. Mensen zeggen tegen mij dat ze geen tijd hebben om een dag op pad te zijn om te gaan hardlopen. Als zij eens wisten hoeveel tijd het je na afloop oplevert door de energie die het je geeft en het bevredigende gevoel, denken ze er vast anders over. Ik heb ook een droom: dat wij straks, als je zorg als moeder wat minder groot is, samen op pad gaan. Rugzakje op, trein naar plaats A, joggend naar plaats B en dan met de trein weer terug. Over een paar jaar kunnen we concrete plaatsnamen invullen, tot die tijd bljven we gewoon lekker dromen. Wilma


Date: Tue Nov 25 23:09:27 2008

text = Het is al weer ruim 4 maanden geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blogje heb geschreven. Mijn blogje komt alleen maar naar boven als er spam op staat. Jasper haalt dat dan weer weg. Maar nu een echt berichtje. Ik heb even geen idee waar ik naar toe wil werken. Een marathon lopen wil ik dolgraag, maar daar wacht ik toch even mee. Het is me gewoon te zwaar. Wat lijkt het me heerlijk als je elke maand ergens een marathon kunt lopen, dan is de éne marathon meteen weer je lange duurlooptraining voor je volgende en tussendoor doe je wat kortere trainingen. Ik zou er meteen voor tekenen maar mijn lichaam kan het gewoon niet aan, ik raak oververmoeid van de lange stukken. Misschien na mijn 50e, want hoe ouder hoe taaier. Wel ben ik steeds op zoek naar een leuke loop waar ik aan mee zou willen doen. Vorig jaar had ik Bouillon gevonden en nu heb ik een andere loop gevonden: de Lindingöloppet. Een cross over 30 km vanuit Stockholm in de maand september. Ik las erover in de Runnersworld en ik ben verkocht. Als het niet volgend jaar is, dan het jaar daarop. Geen goedkope reis en verblijf ook al niet maar wie weet. En verder las ik op internet over de Bay to Breakers in San Francisco. Een 12 km loop, in de maand mei. Ieder jaar weer een enorme heksenketel met bijna 100000 lopers waarvan een groot deel niet eens de moeite neemt om de afstand hard te lopen, ze wandelen gewoon. Hoewel, gewoon: heel veel lopers gaan verkleed en dan niet zomaar een gek pakje aan maar helemaal over the top. Ik zie het niet voor me dat ik zo'n lange reis maak voor zo'n kort stukje lopen maar het lijkt me wel helemaal geweldig. Dus ideeën zijn er wel, niet altijd even haalbaar maar ik vind wel weer wat om me op te focussen. We gaan in april weer naar Bouillon en ik heb er wel zin in maar kan me er nog niet voor opladen. Maar als ik daar wil lopen dan moet ik wel beginnen met kilometers maken. En wie weet blijf ik gewoon aan de kant. De reis erheen en het verblijf is al leuk genoeg. Dus nog even doorzoeken naar een loopevenement dat haalbaar is en waar ik naar toe kan leven. Joke.


Date: Sun Jul 13 10:19:09 2008

text = De afgelopen paar weken heb ik regelmatig een stukje gelopen in het park, meestal 5 km. Bijvoorbeeld een km door de wijk, dan een rondje volkstuinen en weer terug. Of minder, een rondje begraafplaats met Jeroen. Gisteren weer gedaan, en Jeroen speelde voor haas. Helaas liep ik als een krant, had totaal geen kracht in mijn benen. Jeroen had geen horloge om, en schatte bij binnenkomst 5.40. Het was 5.44, dus een mooie schatting. Thuisgekomen meteen gekeken wat mijn pr eigenlijk was, bleek het maar 2 seconden sneller te zijn. In mijn herinnering vloog ik die keer dat ik dat pr liep, maar als natte krant kom ik dus ook aardig in de buurt ;-) Nu heb ik iets om naar uit te kijken: een volgende pr-poging. Tenslotte beginnen de kansen daartoe steeds kleiner te worden :-) De nieuwe fitnessapparaten zijn een grote trekpleister, ik zie er steeds mensen op. Ik vind het wel een verbetering. Het apparaat met de bewegende delen is het leukst, daar zit meer leven in als het andere apparaat. Maar op het “statische” apparaat kun je optrekken, wie weet kan ik dat over een jaar één keer. Ik probeer het elke keer dat ik er langs kom. En wat me nog opviel bij de pr-lijsten: ik ben op de 5 km en op het rondje volkstuinen een seconde sneller als Wilma. Maar bij het rondje begraafplaats, de kortste afstand, is zij 12 seconden sneller als ik. Grappig dat ze uitgerekend op zo’n korte afstand heeft weten te knallen. Ikzelf heb even geen doel voor ogen voor de komende tijd. Komt wel weer. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 9 23:32:26 2008

text = Frank, daar zat inderdaad een foutje. Ten eerste is dat "paarse" gravelpad tijdelijk afgesloten voor de concerten, maar je kan wel langs de hekken als je wilt. Maar vervolgens wijst het laatste paaltje rechtdoor, je wordt gewoon de bosjes ingestuurd. Daar moet een pijl naar rechts op staan, zodat je naar het beginpunt/eindpunt loopt en dan ga je inderdaad weer de Gosschalklaan op om naar het beeld van de halve bol te gaan (dat was vandaag je startpunt). Het is zeker een afwisselende route, en leuk dat er 500 meter paaltjes zijn. Alleen staat er op de kilometerpunten "1000 meter", ook bij het 3 km punt. Zeker weten dat er heel wat joggers zijn die denken dat ze dan pas één kilometer hebben gelopen. En Jeep, dat jouw "langzame tijd" zo opviel kwam omdat Jeroen benieuwd was hoe ver jij achter hem zat. Hij had jou en Frank ingehaald, en ook nog omgekeken en zag dat Frank pakweg 100 meter achter hem liep. Die finishte uiteindelijk 45 seconden achter hem. Jij zat daar weer 6 seconden achter, steengoed. Dus toen ik 's avonds de verkeerde tijd doorgaf was Jeroen zeer verbaasd en kon zich dit al niet voorstellen. Dat had ie goed gezien :-) En die ambtenaren liepen heel goed vandaag! Het viel me niet tegen :-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 9 20:09:44 2008

text = Ik heb het rondje vanavond na werk gelopen. Mooi rondje. Alleen heb ik denk ik het begin cq einde gemist, ik begon zelf aan de kop van de Gosschalk bij het beeld van de halve bol. Het enige vage punt was de keerlus in het midden als je vanaf Pacific Parc een stukje over gravel loopt en dan net voor het stadsdeelkantoor om moet keren voor de Gosschalklaan. De rest van het parcours was tiptop. /Frank.


Date: Wed Jul 9 13:17:12 2008

text = Ja, vind je het vreemd dat de cijfers voor je ogen gaan dansen als je de hele dag en avond al in de weer bent geweest en je daarbij ook nog peinst over de vraag of Jeep wel of niet sneller kan lopen? Veel plezier vanmiddag, maar laat die ambtenaren maar in hun eigen tijd lopen! Jeep


Date: Wed Jul 9 10:57:27 2008

text = Dank je voor de correctie! Geloof het of niet, maar dit was al onderwerp van discussie tussen Jeroen en mij: Jeep kan makkelijk veel sneller, en inderdaad heb je nu een pr gelopen. Ik had de tijd goed genoteerd in mijn opschrijfboekje, maar vervolgens verkeerd in de "echte" lijst. De cijfers gaan dan op een gegeven moment voor mijn ogen dansen, want ik neem er ook meteen de prlijsten op de verschillende afstanden bij. Maar gelukkig is de fout hersteld, want zoals ik al op het prikbord schreef: een pr loop je niet elke dag! Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 9 09:53:27 2008

text = Ik dacht ook al dat iets niet klopte Jeep, ik had mijn toptijd deels te danken aan het gehijg wat ik achter me wilde laten. Dus terechte correctie, ik kan getuigen! /Frank.


Date: Wed Jul 9 08:19:03 2008

text = Dag Joke,uiteraard heb ik je verslag weer even gelezen vanochtend en ook even de gelopen tijden. Je rent tenslotte niet voor niks de longen uit je lijf. Mijn tijd op de 3 km was 13.21 ipv 15.21, ik zat op de hielen van Frank. Betrap mij erop dat ik kennelijk toch eerzuchtiger ben dan ik dacht. groet, Jeep


Date: Thu Jul 3 18:34:34 2008

text = De stand van zaken halverwege het jaar. Het aantal gelopen kilometers is 355. Niet zoveel, maar wel een paar pr's gelopen. En ik heb 63 BP lessen gedaan. Niet het makkelijkste half jaar, mijn zoon is twee keer geopereerd aan zijn voeten. Zin en energie om te lopen heb ik dan nauwelijks, maar BP gaat dus wel. Gek. Maar ik ben dus wel fit en dat scheelt een stuk. Anderhalf jaar geleden heb ik de BP weer serieus opgepakt omdat ik door het sjouwen met de rolstoel van mijn zoon een spit had gekregen. Dat kon ik niet over mijn kant laten gaan, en inderdaad was de BP de juiste weg. Iets zwaars tillen is inderdaad geen probleem meer :-) en mijn rug is van staal. Nu het lopen weer wat meer oppakken. Dat zal nog even duren, want een kind een zomer lang in het gips geeft niet echt veel ruimte. Maar dat is zo fijn van lopen, je hoeft geen hele stukken te lopen om er veel profijt van te hebben. Dat is een groot verschil met nordic walking: dat is erg leuk om te doen, en tijdens het lopen voel je je heerlijk fit. Maar zodra je weer thuis bent is dat gevoel snel weg, je hebt toch niet echt een inspanning geleverd waar je lichaam heel blij van wordt. En ga vooral niet de halve van Egmond nordic walken als je die hardlopend bent gewend te doen: je bent zó 5 uur onderweg, er komt geen eind aan! Dan is het hardlopend stukken relaxter :-) Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 2 18:16:00 2008

text = Ik heb er ook gemengde gevoelens over: het is reuze gezellig en gemoedelijk in het park, het zijn evenementen met wereldfaam, en dat in ons achtertuintje. Het massale is wat minder. En waarom steeds die obligate barbecues. En dat op plekken waar de mensen bovenop elkaar zitten. Maar al met al vind ik het de drukte wel waard. En ongelooflijk genoeg is er toch ruimte voor de hardlopers. Het Westerpark is een regelrechte hotspot. En heel veel plezier vanavond! Groetjes, Joke.


Date: Wed Jul 2 08:35:04 2008

text = Hoi Joke, ik was gisteren niet bij het hardlopen maar het was een leuk verslag. Ik ben ook even naar het Westerpark geweest om wat klanken op te vangen van Radiohead en vanavond ga ik naar REM (nu wel binnen de hekken)Terugkomend op gisteravond, het was inderdaad veel drukker dan vorig jaar, misschien meer aansprekende groepen. Maar vooral buiten de hekken was het gigantisch veel drukker, het leek dan ook wel meer op een vluchtelingenkamp dan op een park met als die barbecuestjes. De sfeer was inderdaad gemoedelijk. Het Westerpark wordt helaas wel steeds meer een evenementenpark dan een ontspanningsplek voor bijvoorbeeld....hardlopen. Ik hoop donderdag weer op de training te zijn. Jeep


Date: Fri May 23 16:01:06 2008

text = Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe, Jeep! Groetjes, Joke.


Date: Fri May 23 14:51:20 2008

text = Hoi Joke, ik kom vanwege de prettige omstandigheid van vakantie pas op z'n vroegst op 24 juni op je training. Veel plezier de komende weken met alle activiteiten, groet, Jeep


Date: Thu May 22 17:24:31 2008

text = Leuk dat je de foto's bij elkaar gesprokkeld hebt Joke! Evelyn


Date: Wed May 21 12:11:33 2008

text = Nog meer foto's gevonden van Hoorn, nu op www.photocannon.nl . Op www.fotolandkroon.nl zijn het 1108 foto, nu zijn het er een stuk of 600. Henri, het shirt met de Friese vlag is heel herkenbaar, op bladzijde 3 zag ik al je foto. Nog even een kwartiertje verder bladeren en wie weet zie ik meer foto's. Joke.

loopjes/hoorn/2008/fotos-2


Date: Wed May 21 08:58:12 2008

text = Oeps, ik heb inderdaad je berichtje over het hoofd gezien. Mijn excuus is dat ik nog steeds niet hersteld van van Hoorn, nog lichamelijk nog geestelijk ;-) Ik heb de foto's gezien, en ze waren me inderdaad al opgevallen. Met name door de vrouw die een beetje krom loopt en ik vroeg me af of ze dat altijd deed of dat het in dit geval uit vermoeidheid komt. De mannen om haar heen, waaronder jij, kijken vrolijk en fris. Mischien dat ze daarom extra zorgelijk kijkt ;-) want met hardlopen doet zich vaak het fenomeen voor dat als je merkt dat je medelopers makkelijker dan jijzelf lopen, je dan extra lood in je benen voelt. Daar tegenover, als je merkt dat je zelf makkelijker loopt als je medelopers, dat je dan juist mentale vleugels krijgt. Jij loopt daar behoorlijk fris! En dat met zoveel kilometers in de benen. Hoe doe je dat?! Wij hebben ook een paar van die veellopers, zoals Wilma. En Ronald voegt zich nu ook met gemak bij de veellopers-groep. Daar moet je wel het gestel voor hebben, ikzelf heb veel hersteltijd nodig. Hoewel rustig en ver lopen minder vergt dan vlot lopen, zoals bij een pr. Dat is iets wat veel lopers zullen beamen. Inderdaad hebben we een kleine actieve kern, dat heb je goed gezien. Leuk die blik van buitenaf. En een paar van ons doen dus ook lange duurlopen, al dan niet in een druk stadspark. De eenzame held uithangen in verlaten gebieden is meer iets voor taaie Friezen ;-) We ontmoeten elkaar vast nog wel eens! Groetjes, Joke.


Date: Wed May 21 07:23:34 2008

text = Hé Joke. Je maakt er een spelletje van: raad-je-plaatje! Heb je het eerdere berichtje van 21u24 misschien over het hoofd gezien en dus nog niet gelezen? Nummer 180 met een Friese-vlag-shirt. Géén 'gedart' of andere levensgevaarlijke bezigheden, maar tóch one-hundred-and-eighty!!! Pagina 1 laatste foto - pagina 2 1e en 2e foto - pagina 7, 8e rij, 2e en 3e foto. Niet meer te missen, denk ik. Met een mooie-vroege-lente-ochtend-groet, út it Fryske lânskip. Hawé.


Date: Tue May 20 21:54:23 2008

text = Na een tijdje bestuderen van de foto's heb ik geen nummer ontdekt. Toen rijtjes van drie geteld (ja, je moet er wat voor over hebben ;-), tot en met de 60ste rij, en de derde foto van die rij is eigenlijk nummer 179 want het eerste vakje is geen foto. Dus dan de eerste foto van de 61ste rij? Om het makkelijker te maken: ik zie een foto met twee mannen met startnummers 73 en 66, en een foto met startnummers 15 en 105. Nummer 15 lijkt me niet je leeftijscategorie ;-) maar hij staat er wel grappig op. Dus nu de vraag: welke foto is het? Groetjes, Joke.


Date: Tue May 20 21:30:26 2008

text = Hé Joke. Daar ben ik alweer. Inderdaad: op www.fotolandkroon.nl, one-hundred-and-eighty!!!!! Bedankt voor de tip. Groetnis. Hawé.


Date: Tue May 20 21:24:06 2008

text = Hoi Joke. Je liep een mooi PR: 1.53.56 denk ik, want je was stand-in voor Jolein, niet? En met een 'winst' van zo'n 1½ minuut, als ik het juist heb begrepen. Knap gedaan hoor. Het was al met al een beetje een 'feestdag' voor jullie Hoorn-gangsters, zo lijkt het, met uitzondering dan van Jasper(?) Een lange reis naar Hoorn? Nee hoor, zover weg is Friesland echt niet. Voor marathons en langere afstanden mag ik 's nachts wakker gebeld worden (nou ja...) en rijd ik terstond het gehele land door. Oók naar Limburg, Brabant en Zeeland. Gewoon wat vroeger uit de veren. En het rijtijdenbesluit begreep ik toch al niet, dus dat komt mooi uit. Jullie loopclub lijkt een kleine maar actieve kern te hebben. De weerslag daarvan is voor een buitenstaander als ik af te lezen uit alle interactie die in die kerngroep plaatsvindt door jullie onderling 'geblog'. Het eerste dat daarbij in het - lees: mijn - oog springt is de grote onderlinge betrokkenheid in die groep. Het komt heel 'warm' over. Plezierig om te lezen, óók voor een vreemdeling zeker die verdwaald is zeker. Ik denk dat jij als looptrainster(?) met zo'n groep verguld mag zijn. Een foto? Je wilt een gezicht bij al dit digitale gedoe? Begrijpelijk. Wilma maakte bij de dubbeldekker in Steenbergen foto's met de camera van Carin, op de openingspagina van de 6 uren van Stein komt vanuit het verdwijnpunt een man in een wit T-shirt centraal naar voren gelopen, en in Hoorn liep ik met nummer 180 in een Friese-vlag-shirt - hoe kan het ook anders - als een soort garantie voor aanspraak onderweg! Keus genoeg lijkt me. Tot zover. Hawé.


Date: Mon May 19 20:17:09 2008

text = Van harte gefeliciteerd met je nieuwe PR! Wat weer een leuk positief verslag, ik hoor het je vertellen, groet Jeep


Date: Mon May 19 15:02:50 2008

text = Wat ga je goed Joke! Pr op de training en nu bij de halve van Hoorn. Petje af/ Carin


Date: Mon May 19 12:22:43 2008

text = Mooi nieuw pr, gefeliciteerd. /Ronald


Date: Mon May 19 12:03:38 2008

text = Joke, deze dag zal nog lang in jullie geheugen blijven, ik ben er graag weer bij een volgende keer. Wat een mooi verhaal heb je geschreven. Ik voelde het bijna letterlijk wat je schreef. Wilma


Date: Mon May 19 09:10:23 2008

text = Ik ben nog twee eervolle vermeldingen vergeten voor de twee mensen die onbewust een belangrijke bijdrage aan mijn pr hebben geleverd: de twee onverlaten die vrijdagavond na mijn bodypump les los van elkaar er over begonnen dat ik ben aangekomen (in gewicht) ofwel ronduit te veel vet heb op mijn lijf. Tijdens het lopen in Hoorn kwam dit weer even in mijn hoofd op en mijn stille antwoord was: ik steek in de vorm van mijn leven. Nee, ik ben niet aangekomen en ja, ik heb best wel wat spek maar dat zit daar lekker op z'n plek :-) En mijn benen deden de rest in Hoorn. Groetjes, Joke.


Date: Mon May 19 08:57:01 2008

text = --1--Vandaag de halve marathon in Hoorn gelopen. Met z’n vijven in de trein, altijd een hoogtepunt van de dag. Maar er waren vandaag meerdere hoogtepunten. De start van Hoorn is vlakbij het station. Alles is daar georganiseerd rondom en in een sportschool. Het was lastig om te bepalen wat je aan moest doen tijdens het lopen want het was erg koud. Ik koos voor een mouwloos shirt en korte broek maar ging toch twijfelen door de verhalen over de koude wind op de terugweg en het wisselvallige weer. Toch maar een shirt met korte mouwen? Mijn theorie was dat ik me nog nooit te koud had gekleed maar wel eens te warm dus koos ik voor de meest frisse optie. Gelukkig, want het bleek prachtig weer tijdens het lopen. Genoeg bewolking, een zonnetje over het landschap en een windje. Allereerst vertrok de marathon, met Frank. De start werd gegeven door een kanonschot. We schrokken ons rot. Jasper noemde het “misdadig” en dat was het ook wel. Na een kwartier mochten wij weg, en weer dat kanonschot. En weer de schrik. We gingen gemoedelijk met z’n vieren van start. Jasper liep al snel van ons weg, en vond zijn weg door de begindrukte. Al snel werd het parcours breder en het lint met lopers langer. Na ongeveer een kilometer nam Gert Jan afscheid en ging er vandoor. Ik liep met Evelyn op. Dat liep erg makkelijk en ik dacht dat ik misschien wel in haar buurt zou kunnen blijven en dat ik misschien wel een tijd onder de twee uur kon lopen. Al snel merkte ik dat ze zich af en toe iets liet terugvallen en dat deed ik dan ook. Totdat ik bij een loper aanhaakte die een perfect tempo liep. Heerlijk liep dat! Hij had het door en speelde er op in. Het parcours was prachtig, wat mij betreft mooier als de voorgaande jaren (we gingen naar het zuiden ipv naar het noorden ivm werkzaamheden). Prachtig gewoon. Twee keer een oud bruggetje over, het leek Amsterdam Noord wel. Het parcours deed me inderdaad aan de 30 van Noord denken. Ik maakte mezelf wijs dat ik hier ook twee rondes moest lopen, en als ik het moeilijk zou krijgen dan kon ik mezelf vertellen dat ik maar één rondje hoefde, dus even doorlopen en voor het wist zou ik bij de finish zijn. De eerste vijf liep ik in 27.22 min en de tweede vijf in 26.55 min. Dat liep lekker! Dit zou ik zeker niet volhouden dus straks zorgen voor niet teveel verval. En rondom de tien km zag in binnen een paar minuten tijd al onze lopers (dankzij een lus in het parcours). Ook stond er een chique dame die mijn naam riep en dat bleek Jet te zijn. Na een paar kilometer moest ik de loper laten gaan. Inmiddels hadden we wind tegen. Daar had ik niet teveel last van, en ik liep van loper naar loper. Ik was dus nog steeds aan het inhalen. Inmiddels waren er geen afstandsmarkeringen meer voor de halve, alleen voor de hele. Maar ik had al het vermoeden dat die ons niet zouden helpen omdat de marathon niet precies twee keer hetzelfde rondje als wij liepen. Bij het 15 km bord riep ik tegen een vrijwilliger: “niet voor ons zeker!” en hij schudde nee. Dit was dus de 15 km van de marathon eerste ronde, de 15 van de halve moest nog komen.


Date: Mon May 19 08:55:59 2008

text = --2--Ik had inmiddels besloten om maar één ronde te gaan ;-) dus dat was een opluchting. Evelyne haalde me als een speer in en verdween met de noorderzon. Die had haar race goed ingedeeld! En Jet fietste een stukje mee. En Frank kwam me vrolijk tegemoet lopen voor zijn tweede ronde. Er gebeurde dus van alles en het liep heerlijk. De kerktoren van Hoorn was mooi zichtbaar, daar gingen we heen. Met een extra lus schijnt, maar dat heb ik niet gemerkt. Wel dat er op een gegeven moment twee keer op verschillende punten werd gezegd dat we nog twee km moesten en weer later een bordje “40 km”, dus waarschijnlijk nog 2,2 km. Ach wat, ik zat dik onder de twee uur en nog even door lopen voor een pr (dat stond op 1.55). Toen ik dat zei tegen een loper naast me waar ik het even over de nog af te leggen afstand had, zei hij bezorgd dat ik me niet moest forceren. Dat vond ik zeer grappig, alsof je na zo’n stuk nog kracht over hebt om je te forceren op dat laatste stukje. Na wat gedraai in Hoorn en ook nog een verkeerde straat inlopen kwam de finish. De finish was hetzelfde als de voorgaande jaren, dus die gele boog met “finish” erop negeerde ik. Wat zullen veel marathonlopers die boog vervloekt hebben! Want de finish was 100 of 200 meter verder. Ik finishte inderdaad met een pr. Er was een file in het finishvak en ik ging op een bankje zitten. Toen zag ik Evelyn en Jet, en even later klommen Evelyne en ik over het hek en gingen naar de sporthal om ons om te kleden en Jasper en Gert Jan te ontmoeten in de kantine. Daar hebben we als spinnende poezen nagenoten van het lopen. Dan weer naar het finishgebied voor Frank. Gert Jan had onderweg nog wel mee gekregen dat Frank te snel was gestart. En het misverstand kwam in de kosmos dat Frank vervolgens achter op schema liep. Dus met enige bezorgdheid stonden we langs de kant de laatste meters van de marathonlopers te bekijken. Ze liepen vrijwel allemaal alleen, het is geen druk loopevenement. Oei, wat zagen de meesten er gepijnigd uit. En voor we het wisten kwam Frank eraan gelopen. Niets aan de hand, hij zag er steengoed uit. Jet fietste met hem mee. Jeetje, wat emotioneel om dat te zien en hem te spreken na de finish. Ik had meteen een brok in de keel. Een optelsom van van alles bijelkaar: de eenzame loper die die enorme afstand had bedwongen, wij die ook allemaal zo goed hadden gelopen, Jet die naar Hoorn tegen de wind in was komen fietsen en gewoon weer terug ging fietsen naar Amsterdam, de leuke sfeer van Hoorn die nog net zo onbevangen is als bij de eerste editie, Frank die van Jet op haar fiets terug mocht fietsen naar de sporthal (toch wel een halve km), de koffie en cake, de treinreis terug, de jongenman die ook in de trein zat en de halve in 1.41 uur had gelopen en ook bodypump les geeft, de vrolijkheid alom. En Hawé was er ook, Frank had hem gezien. Ze hadden elkaar al eens ontmoet bij de Midwintermarathon, vandaar ze elkaar herkenden. En dan mijn post-halve-marathon gevoel: de hele avond spierpijn, te hyper om goed te slapen, ’s morgens nog steeds helse spierpijn. Maar daar staat wel wat tegenover: na drie jaar 1.31 min van mijn pr af ;-) Op naar de La Roche over twee weken! Groetjes, Joke.


Date: Sat Apr 5 21:20:22 2008

text = Vrijdagavond voor het eerst een les BP meegemaakt die volledig door Joke werd gegeven. Heel geslaagd! Buiten een aantal nieuwe gezichten waren ook Jet, Wilma en Jeroen gekomen. Ik heb tijdens het werken met de stang geen teleurgestelde gezichten gezien van mensen die hoopten dat het een cursus paaldansen was. Bijna alles wat Jokes hardlooptrainingen zo leuk maakt, zit ook in haar BP-lessen, die nauwgezet op het gestaafde trainingsprogramma van Les Mills zijn afgesteld. Het enige verschil (voor sommigen zelfs: 'nadeel') is dat je niet zo ontspannen kunt babbelen als tijdens het hardlopen. Dus wie ons ook eens stil wil meemaken, raad ik zo'n avond in het Sporthuysch ten zeerste aan. Deze zwijgzaamheid werd na afloop uiteraard ruimschoots goedgemaakt door een nazit in het belendende café. Nu, de dag erna eindelijk weer eens spierpijn, zodat ik als vanouds het idee heb 'iets' te hebben gedaan. // - eric


Date: Tue Mar 25 17:45:28 2008

text = Hoi Sheila, je bent goed bezig! Geloof me, een Rotterdamavontuur lijkt me geweldig maar het lopen van een marathon is nog te heftig voor me. Ik durf voorlopig niet meer ;-) En helaas morgenmiddag: de kinderen zijn dan thuis van school en ik heb wel wat goed te maken door alle lange duurlopen het afgelopen jaar ;-) Dus dat wordt een middagje spelletjes spelen. Loop ze! Groetjes, Joke.


Date: Mon Mar 24 22:36:50 2008

text = PS Goed te lezen dat het nu beter gaat met Nono, fijn!!


Date: Mon Mar 24 22:36:10 2008

text = Geen idee of het gekkenwerk is, ik weet niet hoe ik R'dam uitkom, maar het lijkt me zo leuk om ook die 22 van Bouillon te doen (die 44 zou denk ik wat al te zot zijn). Weet je nog dat als ik R'dam zou lopen, dat je mee zou gaan? *Grijnst.* Ik ga woe in de late middag 2 uur lopen, als je mee wilt? Sheila


Date: Mon Mar 24 22:30:23 2008

text = Oei, mijn blogje is vervaarlijk naar beneden gezakt. Tijd voor een update! Het is bijna een half jaar geleden dat ik de marathon heb gelopen. En de afgelopen maanden hebben we regelmatig lange duurlopen gedaan op de zondagochtend met een groep lopers. Deze duurlopen waren heerlijk om te doen, maar de hele dag was eraan: 's morgens lopen tot in de vroege middag, dan douchen en eten. En dan op de bank crashen en een paar uur slapen. Erg! De volgende dag weer zo fit als een hoentje, gelukkig. Jeroen heeft precies hetzelfde patroon :-) dus dat is dan wel weer heel herkenbaar. Ook herkenbaar voor ons beide: de laatste 8 weken niet veel gelopen. De reden is duidelijk, onze zoon is aan zijn voet geopereerd en dat heeft er hard ingehakt voor ons. Veel pijn voor hem, wekenlang niet kunnen lopen, slecht slapen. Dit lijkt nu achter de rug. Ik denk dat het beste dat ik voor mezelf kan doen het lopen van kortere loopjes is. Bijvoorbeeld een uurtje lopen. Bouillon loop ik wel, daar maak ik me geen zorgen over. En sterk ben ik ook: wel iedere week drie keer bodypump gedaan. Ook dat hebben Jeroen en ik gemeen. Dat maakte het tillen van onze zoon dan ook stukken makkelijker :-) Gek dat de krachttraining mentaal wel makkelijk op te brengen is, en lopen niet. Maar het leven is niet compleet zonder lopen en het kriebelt weer. En verder staan er weer leuke loopjes op het programma, die wil ik voor geen goud missen. Aan de slag dus weer! Groetjes, Joke.