- - www.loopje.nl - -

Joke's Blogje


archief nov 2006 t/m dec 2007

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Fri Dec 21 12:09:35 2007

text = La Bouillonnante is misschien wel een eigen blogje waard! Wel leuk als je de 44 km doet, Frank. Dan lopen jij en Jeroen meteen jullie eerste ultraloop. Wilma zal zeker ook voor de 44 kiezen als ze meegaat (en dat zit wel in de planning). Ikzelf ga voor de 22 km. Wie weet gaat Jasper mee, en misschien zijn er nog anderen. Het lijkt me een leuke tocht. Groetjes, Joke.


Date: Thu Dec 20 07:05:15 2007

text = Ik ga zo op weg naar mijn derde en laatste opleidingsdag van de bodypump en daarna volgt uitgebreid antwoord. Leuk, Frank! Groetjes, Joke.


Date: Wed Dec 19 21:55:40 2007

text = Bij gebrek aan een Jeroen blogje.... die La Bouillonnante ziet er toch wel erg mooi uit... en nu ik Rotterdam niet kan lopen lijkt dit me wel een natuurschoon alternatief... en die limiet (vooral onverhard, bos & heuvel, 44 km maar wel 8 uur de tijd ) ... een nieuw plan! /Frank.


Date: Wed Oct 17 11:18:47 2007

text = Dat waren nog eens tijden, Marleen! Met z'n drieën in de trein naar Nijmegen. Jeroen, jij en ik. En we zaten het hoogteprofiel te bekijken dat ik had uitgeprint van internet en we hadden hele fantasieën over hoe hoog die heuvels wel niet zouden zijn. En toen bleek het gewoon vals plat te zijn... en op de 10 km nog een stevige regenbui op ons hoofd, alsof iemand daarboven even de douche had aangezet. En de beruchte eindsprint. Jammer dat we geen foto's hebben van dit uitstapje. Dank je voor het succeswensen voor de marathon, ik waardeer het zeer! Groetjes, Joke.


Date: Tue Oct 16 22:53:44 2007

text = Joke, ik weet dat het je eerste marathon is. Ik wens iedereen maar vooral jou ontzettend veel succes en ik vergeet nooit dat ik je er nog eens in een eindsprintje bij de Zevenhevelenloop uitgelopen heb. groetjes, Marleen


Date: Sun Oct 7 23:05:39 2007

text = Vandaag hebben Jeroen en ik hebben zelf een rondje gelopen, via de havens west en terug over het brettenpad, de route van team10. We hadden eerst nog een filmpje op internet gezien van de spartathlon die vorige week is gelopen. Jeroen was helemaal geïnspireerd door de beelden van mensen die compleet vermoeid doorliepen en doorliepen. Dag, nacht en dan weer dag. Waarschijnlijk omdat het de marathon (al over 2 weken) relativeerd. Hij had plannen om, als hij ooit de spartathlon zou lopen, een spuitbus met ijsspray mee te nemen. Lekker op die benen sprayen "en je voelt een kwartier lang die benen niet meer". Fantasie genoeg, en het rondje was alweer voorbij. De laatste kilometer van de 16km-route nog zo snel mogelijk gelopen (5.13) en naar huis teruggejogt. Traditiegetrouw wandelen we dat altijd maar er zijn andere tijden aangebroken. Over 2 weken dus de marathon en vooral de laatste paar weken heb ik niet frequent gelopen. Wel een lange afstand gedaan, ongeveer 35 kilometer. Meteen na afloop weer die ongelooflijke spierpijn, net zoals na de 30 van a'dam noord. En weer was het na een paar uur weer over. Twee dagen later de halve van Texel gelopen en dat ging prima. Ik ga gewoon starten op zondag 21 oktober en zie wel hoe het loopt. Duidelijk is dat ik makkelijker een bodypumples doe, op de sportschool of thuis, dan dat ik even een rondje ga lopen. Maar dat was ook de reden dat ik ooit ben gaan hardlopen: om de aerobicslessen beter vol te houden. Mijn zus en ik hadden ooit (begin 80er jaren) de gedachte dat als we een uur konden joggen dat we dan ook makkelijk de high impactlessen (een uur springen op muziek, hoe verzin je het) lachend konden doorstaan en dat was ook zo. Het lopen hebben we er altijd ingehouden, maar de sportschool is voor mij nummer 1. Wel jammer dat er niet veel sportscholen zijn die bieden wat ik wil: een goede les en een goede sfeer. Lastig. Dan is lopen een stuk ongecompliceerder en vrijer. Nou ja, op het eerste gezicht dan. Hoe word ik sneller, hoe neem ik drinken mee op de lange lopen, wat zal ik aantrekken, waarom doe ik dit eigenlijk, om maar eens een paar dingen te noemen. Vanalles komt langs. En dat moet je dan weer loslaten. Groetjes, Joke.


Date: Mon Oct 1 18:15:36 2007

text = Volgens mij heb ik jou, Wilma, gespot in t filmpje van texelTV, bij binnenkomst! Roos


Date: Mon Oct 1 17:01:27 2007

text = en voor de start, nog op de boot heb ik mezelf ook gespot. Wilma


Date: Mon Oct 1 15:11:23 2007

text = Ja, leuk! Ik heb jou ook gespot, bij een drinkpost. Ik zal de foto's naar Jasper mailen. Groetjes, Joke.


Date: Mon Oct 1 14:56:34 2007

text = Joke, ik heb je gespot bij de foto's van Texel, onder het kopje ''Strand Westerslag'', serie 12. Twee mooie aktiefoto's! Wilma


Date: Mon Sep 3 18:05:17 2007

text = Afgelopen zondag met een groepje van 7 lopers een twee-uursloop gedaan. Wie waren er mee: Frank, Eric, Wilma, Sjaak, Vitaly, Erwin en ik. Het was zoals altijd bijzonder gezellig en makkelijk lopen. Wilma had de route bedacht en ik was ervan overtuigd dat het nooit te lopen was in twee uur, maar eerder twee en een half uur. Dat bleek niet waar, we waren na 2 uur en 6 minuten weer terug. Wilma en Erwin plakten er nog een uur (of langer) achteraan. Ik had graag ook nog een uur langer gewild maar ik voel al een paar dagen een lichte overbelasting in mijn knieën. Even rustig aan maar, ook met de bodypump. De komende weken ga ik wat rustiger aan doen met de beenspieren. Die keer mét halterstang én opstapbankje én diep doorzakken met de achterste knie is er niet meer bij met de lunges. En ik krijg zowaar zin in de 30 km van Adam noord as zondag. Maar zo leuk en makkelijk als afgelopen zondag zal het niet worden :-) want op eigen terrein en met eigen mensen loop ik het lekkerste. Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 3 17:58:39 2007

text = Marleen, er is dus hoop voor rokers die willen stoppen. Knap dat je het al zolang volhoudt. Mijn complimenten! Groetjes, Joke.


Date: Mon Sep 3 17:57:50 2007

text = Ook toevallig, Renata, dat we elkaar vorige week even kort zagen en zeiden "we zien elkaar wel weer op een loopje". Bij deze dus, aanstaande zondag in Noord! Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 2 00:08:09 2007

text = Joke, ik rook al niet meer sinds februaro 2006. groet, Marleen


Date: Fri Aug 31 12:37:49 2007

text = Hoi Joke, ik doe ook mee met de AmsterdamNoord loop. De 15 km. Leuk om jullie weer te zien. Groetje, Renata


Date: Wed Aug 29 15:12:54 2007

text = Hoi Joke, ik heb net de blogjes bijgelezen. Wat goed zeg dat je 27 lopers meekreeg met de volkstuinen duurloop, er is dus wel potentieel van duurlopers! /Frank.


Date: Mon Aug 27 21:50:30 2007

text = Afgelopen week een twee-uursloopje gedaan met Wilma, heerlijk. De tijd rolde geruisloos voorbij. Heel fijn! Na die 25 kmloop met Phanos had ik een flinke loopdepressie en die is nu weg. De reden van de depressie: die 25 km waren al zo lang, en bij de marathon moet ik nog veel verder en eigenlijk ook iets vlotter. Gisteren bij de rondjes volkstuinen stond ik aan de kant en zag wel dat sommige lopers het moeilijk kregen na 8 rondjes. Nog steeds aan de kant staande had ik de gemakkelijke gedachte: deze kilometers hebben jullie maar mooi in je benen, die marathon zal ook wel lukken. Deze gedachte is wat makkelijker om bij anderen te hebben dan bij jezelf :-) Verder heb ik eigenlijk niet gelopen afgelopen week, dus vanavond 11 km gelopen. Het ging echt heel lekker. Wat ook goed gaat: de bodypumplessen (daar ga ik weer). Op de één of andere manier kan ik me daar al een half jaar voor opladen om steeds te gaan. In de sportschool of thuis: ik draai m'n hand er niet voor om. Zaterdagochtend óf vrijdagavond: ik stap op de fiets om te gaan. Of maandag, of woensdag. Een dag verplichte rust tussen twee trainingen zorgt voor een licht teleurgesteld gevoel. Ik geloof dat dat kenmerken zijn van een verslaving. Voordelen: je wordt oersterk, door de muziek vliegt de les voorbij, er zitten veel van mijn favoriete oefeningen in (lunges! bicepscurls! chestpress! enz enz) en er is iemand die steeds zegt wat je moet doen. Meegaan met de stroom. Afgelopen woensdag gaf Hendrick de les en hij stelt zijn eigen les samen, dus niet de standaard Les Mills-versie. Hij had deze keer wat nieuwe oefeningen, super functioneel en effectief. Die nacht kon ik bijna niet slapen en was ik 's morgens half zes klaarwakker. Rustpols lag 10 slagen hoger als anders. Vandaar ik besloot om die donderdag mijn training over te slaan (9 Yasso's) want ik zat er duidelijk doorheen. Zaterdagochtend was ik toch weer gaan BP'en en toen was de officiële versie die ik inmiddels wel kan dromen en dat ging belachelijk makkelijk. Dat is dan de beloning van die zware training woendag en de rust erna, maar het gaat wel ten koste van mijn lopen. De komende tijd hou ik het rustig bij de BP. En ga ik meer kilometers maken :-) maar dan wel met een sterke "core" Groetjes, Joke. (core = sleutelwoord bij BP. Het staat voor een sterk bovenlijf, je doet de oefeningen vanuit je "kern" met sterke rug- en buikspieren. Het werkt, want hoewel de buikspieroefeningen niet zoveel voorstellen zijn mijn buikspieren nog nooit zo sterk geweest. Als hulpspieren bij de andere oefeningen worden ze maximaal gebruikt. Dit verhaal begint zowaar op een marketingbabbeltje te lijken. Wat erg!)


Date: Sun Aug 19 21:02:21 2007

text = Dat van die bank....dat herken ik. Ben daar ook bij thuiskomst op neer geploft en er pas na ruim een uur weer vanaf gekomen. Daarna voelde ik me wel weer aardig fit. Ook het groepje van 6.15 waarin Ton en ik liepen ging aardig stabiel. Het was voor mij goed bij te houden. Pas bij het wandelen na 2 uur en 40 min. voelde ik goed mijn bovenbenen. Bij het douchen wisselbaden gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren. Ik was niet helemaal spierpijnvrij vandaag maar heb het paard laten lopen en mij lekker mee laten voeren. Tijd voor een herstelweekje en dan volgende week zondag nog eens 25 km proberen. Groet Carin


Date: Sun Aug 19 15:05:19 2007

text = Ja, ik zag ze ook lopen. Ik vermoedde al dat ze het bekende rondje van 5 km aan het lopen waren. Goed dat je al weer zo soepel bent na gisteren en ook al weer gelopen hebt. Ik ga morgen weer sporten (naar de bodypump). Nu ik erover nadenk heb ik niet eens spierpijn vandaag. Dus die langere afstanden beginnen effect te krijgen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Aug 19 13:15:23 2007

text = Hoi Joke, Vandaag even rustig uitgelopen. Voordat al mijn spieren voorgoed vast gaan zitten. ;) Run4fun had iets in Westerpark met een ware huldiging. Wat precies weet ik niet, maar ik heb de pijlen gevolgd die ze hadden uitgezet met krijt en het was een 5km loopje. Het normale Westerpark rondje eigenlijk, alleen waar ik normaal het natuurpad pad op ga ging het nog even langs de kerk. Super lekker om na die ongelofelijke lange loop van gisteren, gewoon 5 km op het gemak te lopen en nog energie over te houden om te eindigen met een eind sprintje. Groetjes, Ton.


Date: Sun Aug 19 09:36:18 2007

text = Gisteren naar de Sporthallen Zuid gegaan voor een voorbereidingsloop voor de marathon, 25 kilometer. Ton, Carin en Ronald liepen ook mee. Er waren 9 tempogroepen en ik ging mee met de langzaamste: 6.30 min per kilometer, dat is 9,2 km/uur. In dat groepje gingen 7 lopers mee en twee hazen. Een beetje rondvragen onderling leerde dat we allemaal verwachten rond de 4.30 uur te lopen op een marathon. De lange duurloop doe je in een rustig tempo en volgens een temposchema van Phanos zouden we eigenlijk 7 min per km moeten lopen. Het tempo van 6.30 was voor mij prima, tot het einde toe. Ik had wel af en toe een mentale inzinking, want het duurde erg lang ;-) We waren 2.46 uur onderweg voor we weer terug waren. De gedachte dat je bij de marathon nog 17 km verder moet deprimeerde me behoorlijk en ook de gedachte dat als ik die op dit tempo loop dat mijn eindtijd dan 4.35 zal zijn. Dus op M-dag moet ik verder en iets sneller. Natuurlijk kan ik er ook 5 uur over doen, zoals Ronald terecht opmerkte maar de gedachte om zólang achter elkaar te lopen, daar moet ik niet aan denken. Verder kan ik over de voorbereidingsloop nog zeggen dat we drie keer langs een drankpost kwamen, ideaal. Op het 18 kmpunt kwamen we daar de 6.15 groep tegen met Carin en Ton. Die hadden een extra lusje gelopen van ruim een kilometer :-) dus die hebben 26 km gelopen. Weer thuis aangekomen gedoucht en zo snel mogelijk op de bank neergeploft. En daar lange tijd doorgebracht. En weer een dag voorbij ;-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Aug 16 21:15:06 2007

text = Ik vraag me af of ik er later nog steeds over denk ;-) Groetjes, Joke die zeer benieuwd is naar jouw route in Zuid Kennemerland die mooier is dan Schoorl en Egmond bijelkaar.


Date: Fri Aug 10 20:11:58 2007

text = Dat is de spirit Joke, je bent nog niet geweest en je hebt het al over 'dan wil ik wéér'. Zo lijken 42 km ineens een stuk korter! /Frank.


Date: Fri Aug 10 18:23:54 2007

text = Dit is de tweede week van mijn marathonschema. Dat bestaat uit een duurloop op zondag, een uursloop met versnellingen op het eind op dinsdag en Yasso's 800 op de donderdag. Overzichtelijk en prima ondersteboven te gooien: vandaag een lange duurloop langs de Amstel gedaan omdat ik zondag niet kan. En afgelopen zondag heb ik ook al geen duurloop gedaan (Vlieland was me te warm). Ik zal wel gelegenheden aanpakken om vaker te lopen want het is aan de krappe kant. Aanvullend doe ik bodypump en dat is makkelijk in te plannen voor mij: 1 of 2 keer per week een les in de sportschool en aanvullend 1 of 2 keer thuis (dan doe ik een halve les). Ik boek veel resultaat. Nu nog veel resultaat met lopen op de lange afstand. Ik zit gek genoeg al naar een marathon in het voorjaar te zoeken met de gedachte: als het in oktober niet lukt dan doe ik het in de lente wél goed en als het wel goed uitpakt dan wil ik wéér :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 31 15:06:05 2007

text = Mijn eerste dag was inderdaad ook een rustdag :-) lekker relaxt begin! Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 31 15:03:21 2007

text = Ook ik ben mijn eerste schemadag gisteren goed doorgekomen met de verplichte rustdag. Maar vandaag moeten we toch even aan de bak met een lichte hersteltraining van die zware inspanning van gisteren ;-) /Sjaak


Date: Tue Jul 31 14:59:02 2007

text = Haha Joke, gisteren is ook mijn marathonschema van 12 weken ingegaan en die eerste dag heb ik prima doorstaan; mijn schema begint met een rustdag... :-). // - eric


Date: Tue Jul 31 12:43:09 2007

text = Gisteren is mijn marathonschema van 12 weken ingegaan. Voor het eerst in mijn hardloopbestaan ga ik met een schema trainen. Ik schrap wel meteen één training per week, 3x vind ik wel genoeg. Maar eigenlijk sluit ik niet uit dat het er van gaat komen dat ik ook wel eens de 4 keer haal, op het moment ben ik best wel verslaafd geraakt aan meer kilometertjes. En aan de bodypump. Minstens 1 keer per week een BP in de sportschool, en 2 à 3 keer een halve les thuis (met dvd). Lijkt me geen overbodige luxe, ik denk dat weggaan op 4.30 uur realistisch is. Misschien sluit ik wel aan bij een pacerteam en loop dan mee met hazen. Lekker gedachtenloos erachter hangen lijkt me wel wat, daar ben ik wel goed in. Vandaag mijn eerste training gedaan. Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 26 16:33:43 2007

text = Dat zijn ware woorden, Ronald. Eerst over blaren: inderdaad denk ik erover om de lange duurlopen en de marathon op mijn mizuno's te lopen, die zijn een maatje ruimer als mijn andere schoenen en met die schoenen heb ik geen last van blaren, schaaftenen en zere teennagels. Wat goed werkt als je al op de blaren zit: second skin of gelpleisters. Geen centje pijn als je die overal overheen plakt, je kunt gewoon hardlopen. Maar een maatje grotere schoenen voorkomen waarschijnlijk het hele probleem. En over eten: het viel me al op dat je bij jouw duurlopen van 2 uur alleen water drinkt en geen sportdrank of zoiets. Bij mijn halve marathons, waar ik ruim 2 uur over doe, kan ik dat ook. Maar ik denk dat ik bij loop van 4,5 uur dik in de problemen kom als ik alleen water drink. Ik wil winegums proberen, iedere 5 km eentje. Met water natuurlijk. Heb ik van een hardloopforum. Maar daar zit weer geen zout in. Misschien dan ook een salmiakdropje erbij? Las ik ook op een hardloopforum ;-) Het wordt nog een lange weg! Groetjes, Joke en loop ze. Je bent lekker bezig!


Date: Thu Jul 26 12:31:19 2007

text = Joke. Ook ik had last van blaren en kapotte teen(nagels) enz. Erg lastig en vervelend als je gaat lopen. Ik heb diverse dunne sokken uitgeprobeerd, zalfjes enz. maar eigenlijk niets hielp. Uiteindelijk heb ik een paar schoenen gekocht, die een halve maat groter zijn ...... en geen last meer. Ik heb dit gedaan, (mede op aanrade van) omdat tijdens het lopen je voet warm word en daardoor gaat uitzetten. Op de korte afstand zal je daar iets minder last van hebben, maar op de lange des te meer. Natuurlijk zal het geen centimeters zijn, maar een paar milimeter kan net genoeg zijn. /Ronald


Date: Thu Jul 26 12:22:40 2007

text = Hoi Joke. Ik vind het nogal lastig om te zeggen wat je wel en niet moet eten voor/tijdens/na een lange duurloop. Dat verschilt nogal per persoon, afstand, weeromstandigheid etc. Ik kan dus ook alleen maar voor mijzelf spreken. Ik loop minimaal 2x per week een 2 uursloopje. Voor dit loopje doe ik niets bijzonders, als het warm is neem ik alleen wat water mee. Minimaal 1x per week loop (probeer) ik een duurloop van 3 uur of meer te lopen. Ook hier niets bijzonders vooraf, nou ja ... een krentebol een uurtje van te voren. Voor onderweg wat water en als het langer wordt dan 3 uur een gelletje. Belangrijk vind ik wel na afloop. Hoe vul je zo snel mogelijk je koolhydraten aan. Dit is ook belangrijk voor je herstel. En als je goed herstelt pak je ook je volgende training sneller op. O ja ... mijn dagelijkse eten is wel gezond, vetarm, koolhydraatrijk ...... maar ook af en toe een wijntje of een Westamalle dubbel/triple. Toen ik pas begon met de langere duurlopen was ik ook zoekende, maar uit (eigen) ervaring leer je het meest. En hoe vaker je langer loopt, des te gewoner word het. Vroeger was een halve marathon al heel bijzonder, nu loop ik deze afstand als een gewoon trainingsrondje als ik thuis kom uit mijn werk. Succes !! /Ronald


Date: Tue Jul 24 17:39:32 2007

text = Vrijdag 16 km gelopen, met best wel een versnelling op de laatste 5 km. De reden: mijn looppartner (Bas) op de vrijdag gaat het eerste stuk altijd een beetje mopperen dat ik zo langzaam loop. Na een tijdje wordt hij helemaal vrolijk, want dat langzame lopen geeft dan toch wel een kick. In z'n eentje beult hij zich meestal over een kortere afstand af, dus dan is een lange rustige duurloop letterlijk een verademing. Maar het laatste stuk van onze duurloop zit hij zó in zijn kracht dat ik hem gun dat we iets versnellen. Als ik nog kan tenminste, dus alleen al daarom kan ik wel wat meer intervaltraining gebruiken. Vandaag een hele lange duurloop gedaan: 27 km. Parcours: 9 rondjes volkstuinen, samen met Jeroen. De 9 rondjes hadden we van te voren afgesproken en mentaal was ik na 7 rondjes geknakt maar dan loop je de laatste 2 ook nog wel uit want dat was de afspraak. Logistiek nog een heel gedoe, die lange lopen. Lopers als Wilma, Ronald en Frank hoor ik er nooit over maar hoe regel je dat met eten en drinken? Eerst het plan om flessengordel om te doen én rugzak mee te nemen, dan toch maar de fiets bij de kinderboerderij gezet met een plastic tas om het stuur met eten en drinken. Ikzelf liep op water en af en toe een klein stukje energiereep. Jeroen had limonade en 4 boterhammen met chocoladevlokken. Hij had daarom niet zijn gevreesde hongerklop en was na afloop al snel fit als een hoentje. Ikzelf was weer misselijk na afloop, iets wat ik met sportdrank ook altijd heb. Maar de marathon ga ik straks niet op water redden, dus ik probeer mezelf aan "iets" te wennen: limonade, energiereep, boterhammen. Alle experimenten zijn nog niet succesvol verlopen. Groetjes, Joke die inmiddels ook enorme blaren aan het kweken is. Het leven van de lange afstandsloper gaat niet over rozen ;-)


Date: Sun Jul 8 19:59:19 2007

text = Het Amsterdamse Bos duurloopje was weer een groot succes: met z'n vijven heen en terug gefietst, met gemak wat afstand gelopen (Jet en ik 18 km, Frank, Eric en Sjaak 21 km). Frank eindigde met een splijtende versnelling. En na afloop wat gedronken op een rustig terrasje, met chips en een mars. Weer thuis meteen wat krachtprogramma gedaan (4 tracks bodypump) en toen gedoucht. Deze week 1x zes kilometer gelopen en 1x 18 km. Het zou beter zijn als ik 3x per week loop, eigenlijk mis ik een wekelijkse intervaltraining bij een hardloopgroep. Groetjes, Joke.


Date: Fri Jul 6 16:22:12 2007

text = Bodypump. Ik zit er weer helemaal in: in de sportschool een groepsles van een uur met een halterstang krachtoefeningen doen. Ik had er ook een documentje over geschreven, voor geïnteresseerde hardlopers die eventueel ook wel aanvullende training wilden doen naast het hardlopen. Inmiddels zijn er een paar hardlopers meegegaan. Wilma (die doet het al langere tijd), Gert Jan, Andries, Eric, Jolein, Annemieke en Jeroen. Het valt niet mee om de juiste sportschool te vinden. Waar de éne sportschool (fitness first) heel druk is, is de andere heel stil (sporthuysch). Bovendien gaan over de laatste geruchten dat er een sluiting dreigt. Een andere sportschool bij mij in de buurt heeft alleen jaarabonnementen voor 79 euro per maand, naast inschrijfgeld. Niet erg realistisch als je één of twee keer per week wilt sporten, bovendien is het vaak zo dat je een weekje of langer overslaat. Voorlopig beproef ik mijn geluk dus bij het Sporthuysch. Wisselende ervaringen maar zeker positief. We hebben al van alles meegemaakt. Onder andere een lerares die Jeroen bijna achterover duwde omdat ze vond dat hij de squat (een beenspieroefening) niet helemaal goed deed. Toen hij nét geen rotsmak maakte (met halterstand in de nek) duwde ze nog een keer. Gelukkig is Jeroen niet snel uit zn balans te brengen, mentaal nog fysiek ;-) Ook haar aanwijzingen om de stang bij de borstspieren ter hoogte van de tepellijn te houden ging gepaard met verwarrende aanwijzingen als hoger! waardoor menigeen verbaast ging zoeken waar de tepels ook al weer zaten  Verder was er een lesgever die iemand die voor de tweede keer kwam trainen aanraadde om iedere 3 weken het gewicht te verzwaren. Een rekensommetje: het minste wat je verzwaren kan is één kilo per kant, dus 2 kilo per keer. Zou je dat eens per maand doen (dat rekent wat makkelijker;-) dan zou je na een jaar 24 kilo meer op je stang hebben. Keep dreaming! Een andere leraar had het een paar weken later over iedere week zwaarder pakken. De Hulk zou jaloers worden als dat je zou lukken! En verder is bodypump gewoon een zeer verslavende bezigheid. Suikerzakjes openscheuren en melkcupjes openen gaat als vanzelf ;-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 3 09:00:32 2007

text = Zondag voor het eerst in een training 26 kilometer gelopen. Mijn één na langste afstand (de langste was in Apeldoorn, 27,6 km). Met de trein naar Zandvoort en dan teruglopen naar SLoterdijk. De eerste helft tot aan station Spaarnwoude in 1.15 uur gelopen, samen met Wilma en Frank. De tweede helft in m'n eentje op het vertrouwde parcours in 1.30 uur. Het ging best wel lekker, alleen mijn experiment met sportgel was wat minder. Ik had al niet veel genomen en uiteraard ook water gedronken maar na afloop was ik misselijk, net zoals ik ook bij het drinken van sportdrank heb. Mijn maag leek wel een tennisbal, helemaal verkrampt. Dus weer verder zoeken. Of gewoon vaker doen zodat ik er aan wen. Maar het lopen zelf gaat dus wel goed. Vorige week 16 km gelopen en deze week 26 km, dat is dus samen 42 km ;-) nu nog aan één stuk door.// Joke.


Date: Wed Jun 20 23:33:22 2007

text = Veel succes, Renata, met je nieuwe huis! Wie weet komen we je nog tegen bij een loopevenement. De sloterplasloop misschien, of meer in jouw buurt de Nescioloop :-) Het is inderdaad wel handig als je gaat trainen dat je niet de hele stad hoeft door te kruisen. Dat is wel een beetje veel gevraagd. Wie weet komt er op IJburg een eigen loopgroep, maar dat zal nog wel even duren denk ik. En in oost is team10 aktief. Volgens mij ook in het Diemerpark. Ik hoop dat het je bevalt in IJburg! Groetjes, Joke.


Date: Wed Jun 20 17:53:14 2007

text = Hoi Joke, na verhuisd te zijn naar IJburg heb ik gemerkt dat het haast niet te doen is om naar de trainingen te komen. Ik ben niet in het bezit van een auto en op de fiets ben ik langer onderweg dan de training is. Vind het bijzonder jammer, maar gelukkig heb ik hier al mooie looproutes gevonden. Het Diemerpark is prachtig groen en er is veel water. De bruggen zorgen voor een extra inspanning, pfffff. En voor een lekker duurloopje kan ik langs de Vecht of naar Muiden. Als het kan zal ik nog zeker een keer komen trainen..en ik hoop dat iemand hier op IJburg ook iets opstart. Bedankt voor je gezelligheid en trainingen en groeten aan de rest. Renata


Date: Sun Jun 17 15:31:14 2007

text = De afgelopen 2 weken ben ik goed bezig geweest met de voorbereiding voor de voorbereiding voor de marathon. Kilometertjes gemaakt, intervaltraining meegedaan en krachttraining consequent op het programma gezet. Dinsdag een uur duurloop met Wilma en Eric ná de training en vrijdag 20 rustige kilometerjes met Eric, vanaf Big Ali naar het witte bruggetje voorbij de Grote Braak, nét voor de woonboten. Heerlijk gelopen. Vandaag: rondje volkstuinen met fietsbegeleiding, Jeroen. Heel rustig er naar toe gejogd en dan op tempo weg. Een nieuw pr: 14.44 min ipv 14.51. Eén plaatsje opgeschoven in de ranglijst die wordt aangevoerd door Jolein. Joke.


Date: Sat Jun 16 11:52:28 2007

text = Hoi joke, Gave foto trouwens van ons van de Ardennen op het Blogje. Beiden lachend en jij echt totaal zen! leuk. Groetjes, Jolein


Date: Tue Jun 5 13:01:50 2007

text = Joke, jouw beleving die jij beschrijft naar aanleiding van de Ardennenloop is voor mij hetzelfde: ik vind het parcours ook de mooiste dat ik ooit heb gelopen tot nu toe. Vandaar dat ik er graag 42 km. lang van wil genieten. En op zo'n afstand wordt er massaal gewandeld op de stukken vals plat, met name in de achterhoede. Vandaar ook de contacten die je onderweg opdoet en de verklaring dat de eindtijden veelal uitkomen tussen de 4 en 5 uur. Wie weet wat er gebeurt als die marathonvirus na je debuut in Amsterdam ook tot jou is doorgedrongen. Ik leef nog steeds op een roze wolk, al ben ik al meer dan 72 uur geleden over de finish gekomen. Wilma


Date: Wed May 30 21:18:58 2007

text = Vorige week goed kilometertjes gemaakt, helaas zit dat er deze week niet in; één kind heeft een week vakantie en voor de ander hadden we een bezoek aan de revalidatie-arts. Dat hakte er even in en helaas ben ik er niet aan toegekomen om het van me af te lopen. Soms gaan andere dingen dus even voor. Krachttraining is wel haalbaar: thuis om de dag een paar spiergroepen en ik ben weer eens van sportschool verwisseld. Bij Fitness First was het wel heel druk, en op woensdagavond is de bodypump pas om half negen. In het Sporthuysch is dat om zeven uur, komt beter uit want daarna gaat Jeroen weg om te kaarten met z'n vrienden. Wel een goede indruk van de lessen. Die zijn ietsje tammer als bij Fitness First maar dan kan je weer meer gewicht pakken en mensen die er nieuw tegenover staan komen makkelijker in het regime. Wel jammer dat ze naast de maat stond vanavond, ik zit net Jeroen te drillen om op de maat te trainen. Ideaal zo'n groepsles. Groetjes, Joke.


Date: Mon May 14 15:41:26 2007

text = Handig, een logboek bijhouden want de patronen tekenen zich af. Ik loop meestal op zondag en op vrijdag. De sportschool op woensdagavond is niet om de week, eerder 1x per maand. De bodypumplessen doe ik trouw thuis, 4 of 5 spiergroepen per keer en om de dag. Maar die éne keer bodypump in de sportschool heb ik nodig, dan kan ik zwaardere gewichten pakken. Verder doe ik maar soms interval. Dus wat beter kan: één keer interval in de week inlassen en één keer sportschool. Dan zit ik voorlopig goed. In ieder geval voel ik me best wel fit. Joke.


Date: Thu May 3 12:24:25 2007

text = Natuurlijk ook de pose methode http://www.pose-europe.com/nl/ /Ronald


Date: Wed May 2 11:28:44 2007

text = Joke, hier de url van ChiRunning http://www.bmo.nl/ChiCoaching/ Toevallig liep Marion Meester afgelopen weekend de 50 km (winnend !) in het Amsterdamse Bos. Interesant om te lezen, vooral voor diegene die kampen met blessures. /Ronald


Date: Mon Apr 23 17:41:22 2007

text = Mijn training vorige week: 2x meegedaan met de training, een rustig duurloopje op de zondag, verder 1x sportschool en thuis krachtprogrammaatje gedaan. Lekker trainingsweekje dus, maar deze week moet ik zelf gaan lopen. Ik ben niet zo avontuurlijk als Frank, zie zijn blogje: over hekken klimmen, door de brandnetels.... dus ik ga morgenochtend een rondje op bekend terrein doen: westerpark om de voetbalvelden. Verder doe ik vrijdagmiddag een duurloopje met Bas, het zal wel 15 km oid worden. Mijn krachtprogramma voor vandaag zit er al op. Joke.


Date: Tue Apr 17 15:53:44 2007

text = Eric, je hebt helemaal gelijk. Ik was even de weg kwijt. Ik heb pas zeven jaar een computer met internettoegang, en één van de eerste geneugten was de ontdekking van een hardloopcalculator. Avond na avond plezier van gehad, en eindeloos cijfertjes ingetypt. Wat was eigenlijk de lol van hardlopen voordat we internet hadden?! Ik ben weer een virtuele mooie tijd rijker, dat is ook wat waard! Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 17 15:09:14 2007

text = Nee hoor, Joke, gewoon uitgaan van de meest optimistische uitslag van de loopcalculators! :-) En bij voorkeur vanuit je snelste tijd op de 10 kilometer, want dan kun je totdat de marathon begint genieten van die virtuele toptijd. Zo doe ik dat ook altijd. Gerekend vanuit jouw Sloterplas-pr finish je in Amsterdam op 3:52. Geweldig toch! Het feit dat je er uiteindelijk dan misschien ruim een half uur langer over doet, (of zoals in mijn geval misschien zelfs niet finisht), doet niets af aan het genot dat je al die maanden van deze prachtige virtuele toptijd hebt gehad! We blijven toch allemaal 'slechts' recreatielopers, maar een klein gebrek aan realiteitszin en een overdosis aan mogelijkheidszin zal ons nog meer van het lopen doen genieten... ;-) // - eric


Date: Tue Apr 17 14:52:05 2007

text = En Eric volgens mij ook :-) Dus 3 debutanten, Jasper, Jeroen en ik en 2 ervaren marathonlopers. Ik sluit niet uit dat er nog wel 2 lopers meedoen en dan evenaren we het record van afgelopen zondag: 7 lopers. En volgens mij lopen Ronald en Carin op dezelfde dag waarschijnlijk de marathon van Beijing en Andries loopt een paar weken eerder in Berlijn. Het lijkt me ook wel leuk als het marathonverhaal goed uitpakt om een keer in het buitenland te lopen. Reykjavik, Stockholm, London.... maar goed, eerst zien dan geloven dat ik in Amterdam weet te finishen. Jeroen gelooft er helemaal in, maar hij komt wel met horrorverhalen zoals "ik denk dat we wel binnen de 5 uur kunnen lopen". Ik dacht aan 4.15 uur; de halve loop ik meestal in 2.03 uur (het pr van 1.55 is een uitzondering, dus telt niet mee) en als je dat in de calculator op www.runnersweb.nl invoert dan rolt er 4.16 uur uit. Oeps, dat is krap want de calculator is altijd erg optimistisch. Nu blijk ik net zo eigenwijs als de andere lopers: ik weiger er langer dan 4.15 uur over te doen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Apr 17 00:08:13 2007

text = Wow, als ik het gisteravond in het Blauwe Hoofd en nu hier op het prikbord goed zie en hoor zijn we een nieuwe marathongroep begonnen, nu al met Joke, Jeroen, Jasper en Frank. Kijken of dit net zo'n enthousiaste club wordt als de texelbrigade. /Frank


Date: Mon Apr 16 22:01:44 2007

text = Joke, daar ga je dan, helemaal de stad rond, 42,2 km. lang. Hoop dat je het net zo'n geweldige ervaring vindt als ik. Succes met de voorbereiding. Wel gezellig als we met z'n allen die voorbereidingsloopjes gaan doen. Wilma


Date: Mon Apr 16 08:24:49 2007

text = Okee, ik kan niet meer terug. Joke.


Date: Mon Apr 2 20:27:55 2007

text = Doet Jeroen dit soort "weddenschappen" ook met andere lopers van de loopgroep? /Ronald


Date: Sun Apr 1 17:14:14 2007

text = Heel herkenbaar: leeg zijn en toch nog door kunnen lopen... Maar wat nog niet helemaal duidelijk is: moet Jeroen zijn spaarvarkentje nu in jouw handen leegschudden? En zo ja, hoeveel scherper heb je je pr gesteld? En ga je zo door en ben je binnenkort de vermogendste hardloopster van het Westerpark?// - eric


Date: Sun Apr 1 16:52:00 2007

text = Vandaag de Sloterplasloop gelopen. Zenuwachtig op weg, want als ik mijn drie jaar oude pr zou verbeteren dan kreeg ik 500 euro van Jeroen. Daar wil ik wel voor lopen! Helaas had Jeroen zich gisteren licht geblesserd met voetballen (hamstrings) en na de 5 km met Berendien en Leonore besloot hij om me niet te hazen. Gelukkig nam Sjaak zijn plaats in, met startnummer en chip al. Het was erg druk op het parcours, de eerste kilometer. Geen ramp, een rustig begin kan nooit kwaad. Sjaak wist goed in te spelen op de situaties: wel inhalen of niet, het tempo af en toe omlaag halen als ik te snel ging, zelf even terugvallen, tussentijden analiseren. Resultaat: een uitstekend gelopen race. Wel heftig, om 10 kilometer lang 12 km/uur te lopen, die gedachte was een beetje verlammend maar uiteindelijk was het te doen. De laatste kilometer was de pijp leeg maar gek genoeg loop je dan gewoon door. Ik had even de neiging om aan Sjaak te vragen of hij me een stukje kon duwen, maar helaas werkt dat niet zo met hardlopen. Je doet het met je eigen benen. Op het eind had ik niet in de gaten dat ik niet 51.49 had geklokt maar 50.49. Mijn hersenen konden dat niet aan, en bovendien was ik een beetje misselijk op het eind. Ik ging even in het gras liggen en Sjaak bracht een bekertje drinken (erg lief!) en daarna ging het weer helemaal goed. Een pr lopen is een beetje niet leuk, je snakt naar een rustiger tempo en de vraag is hoe lang je die wens kunt weerstaan, maar ook weer heel leuk: ik kan weer een sticker met het woord "fit" op mijn voorhoofd plakken. Mede dankzij de sportschool: ik liep de eerste kilometers met een sterk bovenlijf, lang geleden dat ik dat ervaarde. Groetjes, Joke.


Date: Wed Mar 28 17:43:16 2007

text = Nog even over de Nike- ipod: met zelfklevend klittenband werkt het uitstekend, en het is ook makkelijk op je andere paar schoenen over te zetten. Dus een goed advies van de anonieme poster, ik heb de info op de links gevonden. Joke.


Date: Mon Mar 26 23:25:26 2007

text = lalala


Date: Fri Mar 23 20:27:02 2007

text = O ja, dat was het! Ik was nog steeds niet op de naam gekomen.... /Joke.


Date: Fri Mar 23 14:35:53 2007

text = 21-4-07 Geinloop :-) /Ronald


Date: Sun Mar 18 10:26:20 2007

text = Deze week dinsdag na afloop een duurloopje gedaan met een paar lopers die wel wat kilometertjes kunnen gebruiken. Ik liep rustig met Eric en Gert Jan op, Wilma en Ronald liepen voor ons uit. Vrijdag met Ingrid en Renate een duurloopje gedaan en die liepen sneller, zeker het begin. De tweede kilometer was de snelste van allemaal. Daarna werd er wat rustiger aangedaan. Ik liep achter Ingrid en Renate aan, waardoor ik opmerkte dat we alledrie precies dezelfde paslengte hadden: we liepen met dezelfde pasfrequentie én op hetzelfde tempo.... dit duurloopje resulteerde voor mij in 8.77 km in 48.40 minuten vanaf de kinderboerderij en weer terug. De andere 2 lopers hebben meer afstand gemaakt: ze kwamen vanuit huis gelopen en gingen ook nog even naar het begin naar het park. Vandaag staat er voor mij een bodypumples op het programma, de tweede deze week. Joke.


Date: Tue Mar 6 13:12:20 2007

text = Prima!


Date: Tue Mar 6 00:14:25 2007

text = Hoi Joke, als je na de dinsdagtraining nog een stukje wil wil lopen, loop ik graag met je mee! Wilma


Date: Mon Mar 5 09:01:38 2007

text = Inderdaad! :-) Groetjes, Joke.


Date: Sun Mar 4 22:07:24 2007

text = Mooie tijden! Is dit een aanwijzing dat we binnenkort tijdens een training weer een tijdmeting op het rondje volkstuinen krijgen? // - eric


Date: Sun Mar 4 13:04:30 2007

text = Vandaag een rondje volkstuinen gelopen, 3080 meter. Eerst een kilometertje warming up naar de start. Ik ging samen met Jeroen, die voor me had berekend dat ik er 15.25 minuten over moest doen om op mijn beoogde 10 kilometertempo te lopen. Want mijn plan is om op 1 april de sloterplasloop (10 km) in 50 minuten te lopen, en dat is 12 km/uur. Jeroen zelf wilde weer eens een vlot rondje volkstuinen lopen, en startte 2 minuten na mij zodat zijn eindtijd ongeveer 13.25 minuten zou zijn. Inderdaad goed gelukt: vlak voor de finish haalde hij me in. Mijn eindtijd was 15.15, en die van Jeroen 13.05 (waar zijn de tijden gebleven dat hij er 11.58 over deed, ook alweer 5 jaar geleden ;-) Volgende trainingsdoel voor mij: 2 rondjes volkstuinen van ongeveer 15.30 min per stuk. /Joke.


Date: Thu Feb 22 21:57:51 2007

text = Voor runaway: http://gizmodo.com/gadgets/portable-media/runaway-with-nikeipod-and-your-own-sneakers-211947.php Het is overigens runners.meetingpoint.nl daar meer info over Ipod-Nike


Date: Thu Feb 22 21:54:09 2007

text = Nieuwe tekst gevonden www.meetingpoint.nl en runaway zal ik zoeken voor je. Heb je het logo wel naar boven? heb sinds kort de ipod+nike kit samen met de runaway ,mede door de positieve reacties hier .. ben er erg over te spreken , nou de prestaties nog , gaat wegens verkoudheid en blessure niet erg denderend , komt wel weer


Date: Wed Feb 21 08:49:39 2007

text = Leuke website over de Nike iPod! Er staan verschillende methodes op om de sensor op je schoen te bevestigen. De "tongpiercing" methode heb ik al geprobeerd, maar dat was geen succes (de tong van mijn hardloopschoen geopend, sensor erin geschoven, tong dichtgenaaid en met draad en naald steekjes boven de sensor gemaakt om ervoor te zorgen dat ie niet kan schuiven). En een zelfgebreid hoesje voor de sensor? Wie weet, maar een gewoon schoenportemonneetje werkt niet; heb ik al geprobeerd. Dan toch het zelfklevend klittenband maar proberen? Ik ga aan de slag. Vorge week vrijdag met een vriend 18 kilometer gelopen in het a'damse bos volgens de hardlooproutes aldaar, en zijn nike ipod gaf 17,9 km aan. En bij de stadionloop na de 10 km zat zijn ipod ook al zeer dicht in de buurt. Leuk ding is het! Het lijkt me wel belangrijk op welke hoogte je de sensor bevestigt, niet te hoog dus. Groetjes, Joke.


Date: Wed Feb 21 01:42:35 2007

text = In aanvulling op mijn Ipod Nike op andere schoenen bericht, hier de link: http://podophile.com/2006/07/14/shoe-hacker-nikeipod-sport-kit-shoe-mod/


Date: Wed Feb 21 01:01:22 2007

text = Betreft: bericht over Nike + Ipod Date: Fri Dec 1 09:19:01 2006 Wellicht inmiddels bekend maar de sensor kan op iedere schoen worden gedragen. Er zijn zelfs speciale hoesjes voor. Kijk maar eens via google Goede groet, Coen


Date: Sun Feb 4 18:30:28 2007

text = pfjuw, de grote ronde; maar hopen dat ik dan al hersteld ben... ;-) // - eric


Date: Sun Feb 4 17:52:14 2007

text = Vandaag kon ik helaas niet mee met Eric voor de lange duurloop. Die heeft in z'n eentje 24,3 km gelopen in 2.17.27 uur. Ik ben maar vanmiddag gegaan, voor een tijdmeting op de ronde volkstuinen/begraafplaats. Volgens Jeroen zou ik er ongeveer 20 minuten over doen, en met enige moeite heb ik 19.47 min. gelopen. Mijn pr staat dus best scherp met 18.51. Waarschijnlijk ga ik dinsdag een tijdmeting over deze ronde doen tijdens de training (eerst even de groepssamenstelling bekijken). Joke.


Date: Sun Feb 4 17:45:01 2007

text = We kunnen niet wachten :-) en nu al helemaal niet meer.


Date: Sat Feb 3 19:03:30 2007

text = Op het weerblogje staat nu een plaatje van de volle maan. Die moet nog acht keer opnieuw vol worden. En het getij zal haar volgen. In die tijd schijnt veel te kunnen gebeuren. Alles sal recht kom. Ook de veerboot naar Texel. /Noach


Date: Sat Feb 3 13:57:58 2007

text = Hmmm... hier zit wat in. De stand is nu 3 mannen en 3 vrouwen. Dus Jasper, als je mee wilt moet er nog een vrouw mee om het evenwicht in stand te houden. We moeten wel een beetje streng zijn, anders wordt het een zooitje op die boot. Groetjes, Joke.


Date: Sat Feb 3 10:37:07 2007

text = Aha Noach, nu pas zie ik je doelbewuste aarzeling: je wilde het heersende evenwicht tussen mannetjes- en vrouwtjelopers niet doorbreken. // - e


Date: Sat Feb 3 02:47:20 2007

text = Op de eeuwigheid niks, maar op mijn Beperkte Levensverwachting een Slok Op De Borrel. (TM). Maar dan die boot. Mijn achternaam is Noe, met twee puntjes op de e. Dat is frans voor Noach. Zie je de link ? Paarsgewijs verlaten wij de veerboot, om nog net op tijd terug te keren, voordat Texel definitief aan de zeespiegel wordt prijsgegeven. Of draaf ik nu te ver door? Nou ja, zie maar. Ik Zal Er Zijn. TZT. /Ja.


Date: Fri Feb 2 22:07:22 2007

text = Beste Nestor, wat zijn negen maanden op de eeuwigheid? De zeespiegel stijgt schrikbarend en wellicht is het dan ook geen toeval dat we in Texel al vanaf de boot moeten starten. ;-) Ik zou me maar snel inschrijven! - // eric


Date: Fri Feb 2 20:50:55 2007

text = Jasper, de tijd vliegt. Straks zitten wij gezellig met 1250 lopers op die boot te genieten :-) Menig loper leeft een half jaar naar de damloop toe, dus waarom niet alvast wat voorpret voor deze loop. De Ardennen geeft nu niet bepaald veel voorpret, dat is vooral lijden. En na afloop de opluchting dat je het hebt overleefd (of niet). Dat is ook leuk, maar vooral achteraf dus. En dan Vlieland: de zorgen over een hittegolf in de eerste week van augustus op een genadeloos schaduwloos eiland en waar nu en dan een windhoos rondraast. Eerst weggeschroeid en dan tent weggewaaid. Tot nu toe zie ik bij de halve van Texel alleen maar voordelen (inschrijven dus, en niet eigenwijs zijn want ik kan me niet voorstellen dat jij er niet bij zou zijn). Joke.


Date: Fri Feb 2 15:21:08 2007

text = Zeg jongelui, die loop is pas over 9 maanden hoor.... /Jasper.


Date: Fri Feb 2 13:33:33 2007

text = Dan staat de stand nu op zes: Gert Jan, Eric, Jolein, Wilma, Jeroen en ik. En wat die goede neus betreft: de Ardennen komt van Rody, en Vlieland en nu Texel heb ik van chat'nrun . Erg handig, zo'n hardloopforum :-) Groetjes, Joke en als ik het goed begrijp dan is de start op de boot zelf....


Date: Fri Feb 2 10:04:53 2007

text = ... en ik heb me vanochtend ingeschreven. Het lijkt me een prachtige loop! Toch wel handig dat er iemand is met een neus voor leuke loopjes. // - eric


Date: Fri Feb 2 09:19:17 2007

text = Dan zijn we al met z'n vieren! Ik verheug me al :-) Groetjes, Joke.


Date: Fri Feb 2 08:54:13 2007

text = En ook ik heb mij gisteravond direct aangemeld voor Texel:-)! Erg leuk idee! Gert Jan


Date: Fri Feb 2 08:42:46 2007

text = Joke, ik ga ook mee naar Texel. Wat een happening. Enig, weer zo'n leuk uitstapje! Wilma


Date: Tue Jan 30 08:27:34 2007

text = Ja, het wordt tijd voor een verslag! Ik zal het op het prikbord zetten. Gisteravond kwam ik Frank tegen, die was naar de sportschool geweest voor een yogales. Die zag er ook weer fris uit! :-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Jan 29 18:03:08 2007

text = Joke, hoe is het met je herstel na je langste afstand ooit? Wat hadden we weer een gezellige dag he! Tot woensdag 18.15 uur, Wilma


Date: Sat Jan 20 13:53:22 2007

text = Vanmorgen in een wolkbreuk naar de Pijp gefietst en een vriend opgehaald voor een duurloop op zijn parcours. Het werd 12 kilometer door 3 parken: beatrixpark, amstelpark en sarphatipark. Heerlijk gelopen. Donderdag ook al zo lekker gelopen. Ik heb nog niet voldoende kilometers gemaakt voor volgende week zondag dus dat wordt afzien. Gewoon gaan lopen en niet denken :-) /Joke.


Date: Mon Dec 18 09:59:59 2006

text = De enige echte grote verliezers waren dus die niet-aanwezigen.... // - eric


Date: Sun Dec 17 18:22:58 2006

text = :-) Ja, het was precies zoals Jasper beschrijft. Uit mededogen voor degenen die er niet bij konden zijn besloot ik er geen verslag over te schrijven, het was gewoon te leuk. Drie persoonlijke stellingen per persoon, de anderen moesten raden of het wel/niet waar was, muziekfragmentjes geraden en iedereen heeft nog een quizje gemaakt met 3 vragen én beantwoord. Iedereen was winnaar, allemaal zijn we met een cadeautje naar huis gegaan. Ook nog een ronde geprobeerd dat mensen een kado naar keuze mochten omruilen, maar daar kwam de welbekende rebelse aard van de groep weer naar boven: dat verging zó rommelig en met weigeringen dat we dat maar hebben laten zitten na een tijdje. En het beeld dat Jasper schetst, over de regenten die daar vanuit de keuken werden bediend: dat klopt helemaal, en een Amstel Hotel kan niet aan de buurtboerderij tippen. Ik denk dat het komt omdat de buurtboerderij ook een rebelse instelling heeft :-) En er moet ook nog gezegd worden dat Wilma alles heeft bedacht en geregisseerd. Ontzettend leuk! Groetjes, Joke.


Date: Sun Dec 17 17:46:04 2006

text = Sja, das eigenlijk geheim he. De bikkelharde kern van de hardloopgroep had zich weer eens afgezonderd, dit keer in de -voor-kamer van de BuurtBoerderij. Het had wel wat, we werden als regenten bediend vanuit de deel, er kwam nog net geen belletje aan te pas. Er zijn vele vragen beantwoord en stellingen ontkracht. Annemieke bezit -geen- kasteel te Parijs. Het was dus weer gewoon heel aangenaam, en dat voor een habbekrats. Dank aan de organisatie en de BuurtBoerderij. // Jasper.


Date: Sun Dec 17 14:32:55 2006

text = En hoe was de Kersterklaasavond? Lezen we binnenkort nog een verslag van de roemruchte spelletjesavond? Wie waren de grote winnaars en verliezers? - // eric


Date: Wed Dec 6 11:52:02 2006

text = Lieve Sint, bedankt voor de verrassing!


Date: Tue Dec 5 09:11:53 2006

text = Hoi Joke. Leuke training gister in de hal, ik voel wel dat ik getraind heb! Groetjes, Jolein


Date: Fri Dec 1 09:19:01 2006

text = Gisteravond even een korte uitwisseling tijdens de training over hardloopgadgets met sendlheids/afstandsmeters. Ik lees op de hardloopforums vaak de berichten hierover en het is lastig kiezen. Zo heb ik ooit eens een Garmin Forerunner gekocht, een GPS systeem met afstand/snelheidsmeting. Een groot grof ding om je pols die de snelheid alvast niet goed kon weergeven. Afstand wel. Toen heeft iemand deze een keer van me geleend, oa voor de Roparun (een hardloopevenement van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel) en hij kan niet meer zonder de Garmin en mocht hem van me hebben. Volgens hem klopt de snelheid ook perfect, waarschijnlijk heeft hij de juiste instellingen gevonden. Nu heb ik een nike + ipod, dat is met een sensor in je schoen. Nadeel: de sensor doet het alleen in nikeschoenen en dat zijn niet mijn favorieten. Dus die trek ik alleen aan op kortere stukken, bijvoorbeeld bij een 5 kmtraining. Tijdens de training verteld een stem je af en toe hoe ver je bent. Na afloop plug je je ipod aan de computer en zie je op een website van nike een mooie groene klimmende en dalende lijn verschijnen: die geeft de afstand aan, en de tussentijden van iedere kilometer. Verslavend leuk, maar jammer dus dat het niet met je schoenen van keuze kan. Verder zijn er een paar polar rs200sd in de groep, en ook die heeft plus- en minpunten. Anderen: Suunto T6, de Navman, Timex bodylink trailrunner. En meer natuurijk. Op de diverse fora is informatie te lezen (wel een inmense klus, alles doorelkaar en tegen elkaar in) zoals www.runners.meetingpoint.nl bij "hartslagmeters" en 'trainingsapparaten" en www.chatnrun.nl bij "accessoires". Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 30 08:52:36 2006

text = Afgelopen zondag met Renata een duurloop van een uurtje gedaan op prettig tempo. Gevolg: kakelfit weer thuis. Ik wilde gister het rondje Gosschalklaan zelf ook lopen (net als in de training afgelopen dinsdag) maar het kwam er niet van. Misschien morgen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Nov 30 08:50:44 2006

text = De presentielijsten werk ik nog steeds elke keer bij, leuk om te zien hoeveel lopers er per jaar komen en hoe vaak ze gemiddeld komen. Ja, dat eindsprintje bij de Zevenheuvelenloop! In de trein op de heenweg maakten we ons nog druk over de hoogte van de heuvels, we zagen al hele steile bergen opdoemen in onze fantasie. Niet dus! Ja, wie weet is het een goed idee om bij Agis te beginnen. Ben wel benieuwd of er een oorzaak wordt gevonden voor de 3 marsfracturen, toch wel raar. Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 28 00:48:57 2006

text = Tsja, Joke, leuk dat je dan de oude presentielijsten weer pakt. Vroeger hebben we die inderdaad getekend. Hou je het nog steeds bij? Wat ik al eerder zei: ik volg de site en mis jullie wel een beetje.Veel meegemaakt, man met schroevedraaier, schuilpartijen voor de regen en de klassieke loopjes als damloop en zevenheuvelenloop, waar ik jou nog in de sprint eruit gelopen heb! Als ik weer kan beginnen, begin ik weer vanaf nul. Ik hoop in maart aan te kunnen sluiten bij Agis en dan weer bij de hardloopgroep, maar moet natuurlijk even afwachten hoe het verder loopt. Vandaag prachtig loopweer geweest overigens. groeten, Marleen


Date: Mon Nov 27 16:00:56 2006

text = Wilma, dus ook nog een podiumplaats voor jou! Erg leuk :-)Gerrie Visser staat inderdaad niet in de uitslagenlijst, ze was er blijkbaar niet. Jammer voor Ronald! Groetjes, Joke.


Date: Mon Nov 27 07:41:17 2006

text = Hoi Joke, bedankt voor je felicitaties. Die Gerrie Visser was er net, althans, haar naam kwam niet voor bij de prijsuitreiking en ik neem toch aan dat zij een snellere lopes is dan ik. Of heb jij haar toch nog ergens weten te spotten tussen de deelnemers? Ik heb een tip voor een run-bike run loop, 1 die wat voor jou is! Dan ren je 5 km., de ander fietst die 5 km. en dan ruil je na 5 km. Dit geldt voor elke deelnemer. Daarnaast geldt dat elke 5 km. tegelijk na een half uur opnieuw van start gaat. Dus als jij die 5 km. sneller loopt dan een half uur, hebben jij en je fietser pauze tot het half uur voorbij is en er voor de volgende 5 km. wordt gestart. Laatst wekeend van augustus, ik ben al even wezen googlen op de website maar nog niets erover gevonden. Komt nog. Tot dinsdag, Wilma


Date: Thu Nov 23 21:20:54 2006

text = De maximum hartslag was afgelopen dinsdag niet 193, maar zelfs 195... een 25-jarige dus ;-) // - eric


Date: Thu Nov 23 18:14:23 2006

text = Ja, Rody... die is naar Utrecht verhuisd en traint daar mee met een loopgroep. En dan Astrid: die komt nog heel af en toe meetrainen, maar meestal zie ik haar zelf lopen in het park, al dan niet met hondje. Nog wat mensen van het eerste uur: Kees zie ik nog wel eens op de volkstuinen, Hanneke is dit jaar nog een keertje geweest, Joleen woont in Landsmeer. En er zijn heel wat mensen die ik uit het oog verloren ben. Nog maar eens de eerste presentielijsten erbij gepakt, en zowaar staan daar de eerste namen door de lopers zelf opgeschreven. Ook jouw eigen handschrift staat er, Marleen! Groetjes, Joke die ook een beetje sentimenteel wordt.


Date: Wed Nov 22 20:53:12 2006

text = Bij mij aan het prikbord boven de pc hangt een foto van de Damloop uit 1999. Dat jaar ben ik begonnen bij de hardloopgroep met ene Louis. Ook Rody liep toen al mee. Het jaar 1999 was het jaar van het skate-ongeluk in de tunnel. Ik liep de Damloop in 1.51. Groeten van de oude, ietwat sentimenteel geworden, Marleen


Date: Wed Nov 22 16:25:25 2006

text = Vandaag gelopen: vanaf de voordeur naar het park en weer terug. Volgens de nike+ipod heb ik 5.43 km gelopen (de bedoeling was 6 km, maar toen kwam ik Edith tegen;-) in 28.27 min, gemiddeld 5.14 min/km. Onderweg meteen het rondje volkstuinen/begraafplaats gemeten: 20.41 min. Tijdens het lopen een stukje beluisterd van podrunner, muziek voor tijdens het hardlopen die je kunt downloaden op je ipod. Het begon meteen met een beat van 170, en inderdaad was dat een tijdje mijn pasfrequentie. Na een tijdje werd de muziek iets sneller en mijn pafrequentie wat rustiger, dus toen andere muziek opgezet waarbij ik niet op het tempo hoef te letten. Weet ik dus ook weer: mijn pasfrequentie zit onder de 170 en boven de 160. Joke.


Date: Wed Nov 22 16:12:47 2006

text = Marleen heb ik inmiddels gesproken, we kwamen elkaar tegen bij de fietsbrug. Jammer dat ze voorlopig niet lopen kan.... Marleen is langer bij de hardloopgroep als ik, ze was er al bij toen ene Louis de trainingen gaf. En anderen die er net als ik ruim 6 jaar bij zijn: Guido, Jeroen, Annemieke (die is weer in het land). Joke.


Date: Tue Nov 21 08:49:24 2006

text = Hoi Marleen, heb je nog steeds last van je voet door de val die je een tijdje geleden hebt gemaakt? Er zal dan vast wel iets aan de hand zijn als je er nog last van hebt als je gaat lopen. Goed dat je eindelijk bent doorverwezen. Over de beginnerstrainingen die weer in de lente beginnen: er zijn verschillende niveau's, dus als na een paar weken de minutenloopjes te kort voor je worden kun je altijd nog overstappen naar een andere groep. Zo ben ikzelf ooit weer teruggekomen na mijn tweede kind: bij een beginnersgroep van Agis. En het was veels te leuk om eindelijk eens vooraan te lopen dus ik ben 10 wekenlang in die groep gebleven :-) Groetjes, Joke.


Date: Tue Nov 21 08:45:59 2006

text = Helemaal goed hoor, om in de blogjes berichtjes achter te laten! Off topic kan eigenlijk niet, want het is bedoeld om een beetje te kunnen kletsen/meededelen/opsommen van trainingen enz. /Joke.


Date: Thu Nov 16 17:18:56 2006

text = Ups Marleen, het is denk ik niet de bedoeling dat ik Joke's blogje gebruik voor een reactie op mijn berichtje, maar ik doe het toch even. Ik zie de fout die ik heb gemaakt. Dat moet natuurlijk 1,5 uur zijn ipv 15 uur. Maar dat terzijde. Ik ben 5 weken geleden met een groep vrouwen gaan lopen die ook bij nul beginnen vwb betreft hun hardloopvermogen. In maart start er weer zo'n groep. Misschien een idee om dat in het vooruitzicht te hebben en daaraan mee te gaan doen. Houd de info hierover in de gaten onder het kopje "met agis in beweging' op deze website. Wilma


Date: Thu Nov 16 13:39:35 2006

text = Tsja Wilma, het gaat om de duur die je loopt. Ik weet onderhand dat je hele lange afstanden loopt, maar een rondje van 15 uur?. Joke, ik volg jullie nog steeds hoor. Helaas, steeds als ik weer wil gaan lopen of een paar keer gelopen heb, krijg ik weer last van mijn voet. Er komt dan een flinke zwelling op. Ben voor de derde keer hiermee naar huisarts geweest en nu doorverwezen naar Lucas/Andreas voor foto's. Nou ja, we zien het wel. Door het stoppen met roken acht maanden geleden en het niet sporten ben ik flink wat dikker geworden en de conditie is onderhand nul.Buiten dat het nu niet lukt, is het ook moeilijk om de motivatie weer te vinden, want ik moet echt weer beginnen bij het begin. Verder gaat het gelukkig prima met me. groetjes, Marleen


Date: Thu Nov 16 13:00:06 2006

text = Hoi Joke, de marathon van Urk naar Zwolle staat inderdaad op mijn planning. ik ga me zo inschirjven. Dan word ik vrouw nummer 8. Na het lezen van veel verslagen van lange afstandslopers, ben ik noet zo bang als laatste over de streep te komen, want velen lopen dit soort afstdane heel rustig. Ik heb nog wel wat snelheid in de benen van de vorberiding van de afgelopen maratohn. ik merk touwens wel dat die snelheid snel keldert naarmate ik lager ga lopen. Maar dat is ook het lekkere van die lange afstanden: het gaat niet meer om die tijd die je neerzet, het gaat om de duur die je loopt. Morgen ga ik weer een rondje van 15 uur doen. Misschiine zie ik je dan? Wilma


Date: Wed Nov 15 19:38:19 2006

text = Joke, je nieuwsbrief las weer lekker weg. Was het helemaal niet van plan 'm meteen te lezen, maar merkte pas dat ik 'm al uit had bij je afscheidsgroet. Leuk! Sheila


Date: Fri Nov 10 21:59:05 2006

text = Vanavond met Wilma en Ingrid een industriëel loopje gedaan. Erg mooi in het donker. Volgens mijn gadget hebben we 16,2 km gelopen in 1.31 uur. We gingen best stevig weg (naar mijn maatstaven) en hebben het tempo verderop ook mooi weten vast te houden. Een lekker loopje. Had wel iets weg van de Damloop: naar de pont van Zaandam. Iets verder en sneller dan ik ooit een damloop gedaan heb, maar dat kan wel kloppen./Joke.


Date: Fri Nov 10 18:05:42 2006

text = De enige reden dat ik straks ga lopen is dat ik het dan hier kan opschrijven. Anders had ik wel wat anders bedacht :-) Groetjes, Joke; o ja, en de nike + ipod doet 't um.


Date: Fri Nov 10 16:58:48 2006

text = Wij, die sneller lezen dan Joke kan schrijven... //Jasper.


Date: Fri Nov 10 15:54:52 2006

text = Zal het eerste berichtje van Joke bestaan uit de statistieken van haar 15 kilometertraining van vanavond...? // - eric