- - www.loopje.nl - -

Frank's Blogje


archief 2012

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

( Het laatste bericht staat bovenaan )
Date: Sun Dec 30 21:18:10 2012

text = Een mooi loopjaar loopt af met 2 weken rust vanwege een flinke verkoudheid. En aan het begin, toen ik net vol loopplannen zat, was er ook een pauze, na mijn ongelukkige val op de vulkaan van Tenerife. Met 10 Spaanse hechtingen en later 3 koortsachtige dagen in Amsterdams ziekenhuis ben ik daar uiteindelijk erg goed mee weggekomen, daar ben ik nog dagelijks dankbaar voor. En tussendoor heb ik bijna 2500km gelopen. Met als hoogtepunten samen met Anita de halve trail van Bouillon, in juni mijn eerste marathon sinds lang in LaRoche en in juli samen met de Wilma's een waanzinnig mooie berghardloopvierdaagse in de zwitserse Alpen. En dankzij een korte intensieve intervaltraining van een paar weken op het rondje volkstuinen volgde er in het najaar een serie van PRs op de 16,  20, halve en hele marathon waarbij die laatste 3u35m in Amsterdam het zoetste smaakte. Een voldaan gevoel dus over loopjaar 2012, veel mooie loopavonturen beleefd, samen en alleen. Voorlopig zijn mijn voornemens voor 2013: de dertig van Schoorl, de hele van Bouillon, ws de marathon van LaRoche, de Jura driedaagse met de Wilma's en de marathon van Amsterdam. Plus verdere dingetjes, en natuurlijk allemaal alleen bij behoud van lijf en leden in fitte vorm. Voorlopig wandelen we nu het jaar uit in Berlijn, met op oudejaarsdag een eigen loopje langs Spree en door Tiergarten!


Date: Fri Dec 7 15:30:44 2012

text = Frank wat een plaatje zeg. Zelf liep ik door de stad en ging de sneeuw bijna over in lichte regen. Natte schoenen en koude vingers waren het resultaat. Maar het lopen door het donker blijft bijzonder. Wilma


Date: Fri Dec 7 13:12:45 2012

text = Wat een mooie witte wereld. Lange zwerftocht van ruim 3 uur door de waterleiding duinen gemaakt, lekker in mijn eentje op gevoel een beetje links en rechts over vaak nog onbetreden en dus ook redelijk onzichtbare paden. Paar keer gegleden, niet gevallen. En heel veel herten, ook heel dicht bij.



Date: Sun Oct 21 16:49:40 2012

text = Yeah, na 3 jaar weer een PR op de marathon, 3:35:43, hier in ons eigen Amsterdam. Zeer tevreden. Redelijk vlak gelopen ook. Mijn strategie voor de begin km’s viel in het water, ik stond in het snelle startvak (3u-3:30u) maar daarin zaten juist heel veel trage mensen (?) waardoor ik niet meegezogen werd maar juist stil kwam te staan op de smallere stukken. Afijn, ik vond toch al snel mijn souplesse en tempo voor een vlakke 5min/km. En behoorlijk veel support langs de weg, dat hielp me ook, familie, collega’s, medelopers die nu even niet liepen of later pas. Het weer was redelijk, lang niet zo warm als voorspeld was en met wat lichte spatjes en soms forse wind maar al met al prima loopweer. Tot aan ongeveer de 32 liep ik lekker -weer een pseudo-PR op de 30 van 2:31:35. Daarna begon het wel wat te knarsen her en der en moest ik mijn wilskracht aanspreken om op tempo te blijven. Een paar km lang kreeg ik last van flinke pijn in de zij, ik probeerde het al uitademende weg te masseren, toen dat gelukt was merkte ik dat ik nog wel wat over had en kon versnellen. En altijd een mooie finish in het Olympisch stadion. En een gezellige nazit op de tribune boven de ingang met veel lopers van de hardloopgroep en met mijn kleine neefjes en nichtjes. Prima dag. Ben benieuwd wat de debutanten dames hebben gedaan, verder iedereen gezien. En alle lopers van de vroege woensdagochtend duurgroep hebben een PR gelopen, dus als je dat ook wilt…


Date: Sun Oct 7 20:25:55 2012

text = Anita, gefeliciteerd met de XL fles bodylotion! Leuk om op het podium te staan :-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Oct 6 21:21:09 2012

text = Vandaag de Zegerplasloop gedaan in Alphen aan de Rijn met de Utrechtse loopgroep van Anita (die zelf 2e werd op de 5km en een XL fles bodylotion won). Ik liep de 20km variant, in 1 uur 38:20 gelopen, derde weekend op rij een duurloop in 12 km/u+, dus de trainingsvorm is uitstekend. Alleen een beetje weinig echt lange afstand gedaan, sinds de tocht met de Wilma's in de Alpen heb ik langer dan de halve alleen de dertig van Noord gedaan. Maar het gaat lekker en het gevoel is goed.


Date: Tue Oct 2 00:21:03 2012

text = Frank, je bent een snelheidsduivel aan het worden. Heerlijk dat het zo goed gaat. Op deze manier gaat je voorbereiding voor een mogelijk pr op de marathon wel naar wens. Ik loop woe de 17e weer met je mee (zal dan wel bijna de hele loop donker zijn) Wilma


Date: Sun Sep 30 20:43:43 2012

text = Zeven dagen na D-t-d vandaag Texel op het program, een halve marathon. Met z’n zevenen (Gert, Anita, Magda, Eveline en 2x Simone en ik) met trein of auto naar de winderige ophaalbrug bij Den Helder. Er is bij dit loopje een speciale boot in de vaart met een autodeck vol lopers, en een enthousiaste DJ waardoor alles galmt van verwachting. Startschot, blade babe, rode loper, veel publiek en nog veel meer wind op Texel. Prachtig afwisselend parcours, grotendeels voor de wind, stuk in de duinen tegen en na het gladde waaistrand een zware stroeve strandopgang. Halverwege voelde ik dat er opnieuw een PR inzat en heb ik flink doorgelopen, uiteindelijk 1:43:14, ruim halve minuut sneller dan ooit. Heerlijk gelopen, gezellig uitje samen en zo te voelen gaat herstel ook goed. Way to go!


Date: Sun Sep 23 17:30:09 2012

text = Trainingsarbeid loont! Vandaag liep ik de dam tot dam in 1:17:57, dat is ruim anderhalve minuut sneller dan mijn PR en als ik goed gerekend heb een gemiddelde snelheid van 12.3 km/u. Daarmee zit ik wel dicht bij mijn optimum van wat ooit haalbaar is, denk ik zo. Van nature ben ik een 10km/u loper en ik heb behoorlijke en specifieke trainingsarbeid nodig om sneller te gaan en daar heb ik niet altijd tijd of zin voor. Maar nu ik de focus op een snellere marathon in Amsterdam heb gelegd is er een trainingsdoel en dat motiveert wel moet ik zeggen. Of het lukt is een ander verhaal natuurlijk in deze wereld vol afleidingen en obstakels maar het stimuleert wel. Mijn basistraining is nu om zo vaak als mijn agenda en mijn energie het toestaan 1 of meerdere rondjes Volkstuin in een tempo boven de 12 per uur te lopen (dus onder het kwartier), met tussen de rondjes telkens een paar minuten rust. En het voelt goed om op souplesse een hoger tempo te volgen. Volgende week zondag doe ik een volgende PR poging, bij de halve van Texel, dan weet ik weer wat meer over waar ik nu sta.


Date: Sun Sep 9 21:46:37 2012

text = Respect, Frank! Zeer mooi gedaan met die tijd onder die omstandigheden; ook onder de meest gunstige omstandigheden is het een tijd waar je mee thuis kunt komen :-) Het nadeel van twee rondjes is inderdaad dat het heel verleidelijk is om halverwege uit te stappen. Dat kan ook een voordeel zijn, als je echt helemaal stuk zit. Wat leuk was aan de twee rondes was dat je iedereen die voor je liep tegenkwam als je de atletiekbaan naderde met het keerpunt. En als je gekeerd was en voor de tweede ronde ging zag je iedereen die achter je liep. Dat had wel charme. En nogmaals: respect! Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 9 20:51:17 2012

text = Vandaag een bloedhete 30 van Noord gelopen. De stukken met een briesje waren goed te doen maar de stukken waren de polderlucht stilstond gaarde mij en alle lopers behoorlijk gaar en daar viel het tempo ook stil. Zelden zoveel wandelaars gezien als bij deze loop nu. Onder de omstandigheden toch een redelijke 2 uur 47 gelopen, zit nu nog op de bank na te gloeien. Was wel een mooie grote ronde, met 2x rondje waren vandaag velen uitgestapt halverwege denk ik


Date: Sun Aug 19 13:33:59 2012

text = Vanochtend voor het eerst deze vakantie een flinke duurloop van anderhalf uur. Ik ben nu in de Spaanse Pyreneeën en ook hier begint de hittegolf pas echt halverwege de ochtend, dus vroeg is het heerlijk lopen. Nog geen beren of ander groot wild gezien, wel veel mooi landschap, vrijwel alles wat ik hardloop is vals plat dus goede training!


Date: Fri Aug 3 14:53:45 2012

text = Mijn overkoepelend trainingsdoel voor 2012 is om bij de marathon van Amsterdam 3:30 te lopen. Heb ik drie jaar terug ook geprobeerd, toen werd het uiteindelijk een mooie 3uur 37min. In Zwitserland kreeg ik van Arnold de trainingstip om 5x rondje Volkstuinen (3km) in 14min te doen, tijdens de marathon mag ik over diezelfde afstand 15min doen en dat voelt dan lekker relaxed. Vandaag voor het eerst 3 rondjes volkstuinen gedaan, in een mooie serie van 14:07-28-27, met tussendoor paar minuten wandelen. Ik begin er in te geloven. En raak geinspireerd door al die olympische trainingsbeesten!


Date: Wed Jul 18 12:33:52 2012

Als je niet 1 maar 2 Wilma’s kent en bovendien wel eens een marathon loopt dan kun je zomaar uitgenodigd worden om een 4 daagse, en nee niet wandelend in Nijmegen maar hardlopend in de Alpen te gaan doen. En dat hebben we net gedaan. Wilma NL, Wilma Zwitserland, Arnold, Jeroen, Pieter en ik. Met de slaaptrein naar Zwitserland en vanaf het station meteen beginnen. Je wrijft de slaap uit je ogen en je ziet het hooggebergte, groen van onder en rotsig en besneeuwd van boven en naar boven ging het meteen. Als start een klim van 1000m door een uitgestrekte vallei. Flink plukken aan de rugzak waarin alles voor 4 dagen zit, de eerste dag was het een baksteen op de rug maar gewenning doet wonderen en dag 4 was het een veertje. Met de klim, en na het dalen en weer een klim kwamen we op de Furkapas. Dreigende buien vielen niet, af en toe wat zon en boven een heerlijke bergkoelte. Onderweg water tappen uit de alom klaterende bergbeekjes, daardoor konden we de bagage ook beperkt houden, het water was goed, heerlijk zelfs. Op het eind nog 200m omlaag over de weg en daar in een haarspeldbocht was hotel voor dag 1 (27km, ong 2000 klimmeters). Een meer dan een eeuw oud hotel met degelijk eten en bedden waar je in wegzonk.

Op dag 2 waren we al snel, ondanks of juist dankzij het grote aantal wegkapiteins de weg kwijt. Dit resulteerde in een ruige klim op ongekarteerd terrein, steil omhoog over een grote puinhelling en later een sneeuwveld. Gelukkig kende de groep en zeker Wilma Z genoeg bergexpertise om in te schatten of iets nog doenlijk was voor deze groep zonder al te groot gevaar en dat was zo, alleen was de inspanning des te groter. Daarna een heerlijke hele lange afdaling van zo’n 1100 meter naar de bodem van het vlakke Rhonedal. Paar dorpjes voorbij en dan weer 1100m omhoog, dat was zwaar, maar met fenomenaal uitzicht rondom, bij een groot blauwgroen stuwmeer. En verder, boven door een verstilde versneeuwde vallei met bergmeren vol kunstzinnig gerangschikte ijsschotspatronen, mooi! Door tot aan de berghut Corno-Gries, daar waren we net op tijd voor het eten, want net als gister waren we pas om 19 uur binnen (34km, ong 2000 klimmeters) . Een dame met zeer veel nerveuze energie serveerde ons en legde tegelijkertijd alle huisregels uit die wij in het zelfde tempo aan het breken waren, nog dodelijk vermoeid in deze snelle omschakeling. Maar na dit conflictueuze begin kwam het toch nog goed tussen de dame en ons.

Vroeg naar bed en vroeg op voor opnieuw een lange etappe die begon met 25km en 1100m dalen naar het stadje Airolo. Arnold en Jeroen hadden inmiddels zo hun kwaaltjes en kozen voor de korte route beneden langs. Dat bleek voor mij extra pijnlijk want wij drieën waren de achterhoede en nu sloot ik me dus aan bij de kopgroep van de andere 3, Pieter en de Wilma’s, allen echte ultra’s. Dalend kon ik prima met hen meekomen maar mijn achilleshiel is klimmen en nu miste ik het mededogen en gezelschap van de achtermannen. De elite stond heel soms en dan wel heel lang op mij te wachten en als ik dan eindelijk aankwam vlogen zij er weer vandoor waardoor dit stuk mijn zwaarste werd. Ik was met de kopgroep meegegaan in de verwachting dat er vooral gedaald werd maar de eerste 20km werd elke daling gecompenseerd door een tussenklim. Toenemende spierpijn remde mij verder. We kwamen weliswaar door prachtige hooggelegen valleien maar de aandacht daarvoor slonk bij mij. Pas op het end slalomde we door een naaldenbos in een steil zigzaggende donkere berggeul bijna loodrecht omlaag, een hallucinatoire ervaring waarbij ik wel weer mijn tempo kon vinden. Beneden hadden Arnold en Jeroen kwartier gemaakt op een terras en daar bestelde we cola en pizza. Goddelijk, vooral ook dat uur stilzitten om het op te eten. Ondertussen hadden de onvermoeibare Wilma’s boodschappen gedaan voor het avondeten en ontbijt want de laatste overnachting was in een onbemande hut die we helemaal voor onszelf zouden hebben, rifugio Foisc. Een klim van 1100m daar naar toe. In vreugde herenigd met de achterhoede klommen wij gezamenlijk gestaag en met de nodige pauze’s waardoor we zelf iets voor zevenen aankwamen bij de hut, waar de rest natuurlijk al lang was, na zelfs een omweggetje langs een ander mooi meer. (36km, ong 2000 klimmeters).

De hut zelf lag op een prachtige plek met weids uitzicht, de dagroute lag letterlijk aan onze voeten in de warme avondzon. We hebben sowieso gemazzeld met het weer, in NL nat en in Z ook voorspeld maar wij hebben op wat motregen en lichte sneeuw na vooral ook veel zonneschijn gehad. Buiten bij de hut soep met brood, toen koelde het snel af en binnen huiselijk een spelletje rond de keukentafel. De laatste dag vetrokken we vroeg want er moest uiteindelijk de slaaptrein terug gehaald worden. Om 6 uur op, om 7 uur lopen. Steil dalen naar een brug, dan even steil klimmen aan de overkant en dan langs de flanken naar de Gotthard pas. Bijna alle spierpijn van gister was weg, ik kon zowaar aan kop met de Wilma’s meerennen naar de pas. De pas zelf was zoals altijd super winderig, in de luwte aten we friet en dronken we koffie voordat we aan de lange afdaling terug naar Andermatt begonnen. Langzaam meanderend over rotspaadjes kwamen we lager de vallei in en uiteindelijk bij de golfbaan waar we gestart waren (27km, ong 800 klimmeters). Voor 5 franken mochten we op de camping douchen zodat we schoon de trein in konden. Eerst naar Zurich en omdat we ruim op tijd waren die mooie stad verkent en op een terras gegeten en gedronken en toen de slaaptrein in waar we elkaar ’s avonds en de volgende ochtend vermaakte met onze onderweg verhalen. Het was een mooie 2e editie van dit evenement, met veel dank aan de organiserende Wilma’s.


Date: Fri Jul 13 19:07:02 2012

text = Dadelijk een rustige zomeravondwandeling naar A'dam CS, de eerste etappe op weg naar de hardloop 4-daagse in Zwitserland. Prachtige en pittige bergtocht uitgezet door de 2 Wilma's. Verslag volgt!


Date: Fri Jun 29 21:58:29 2012

text = Vandaag met Anita de Kromme Rijn route gelopen, 29km van Wijk bij Duurstede naar Utrecht, grotendeels langs de gelijknamige rivier. Water dus, bosjes, open land, dorp en stad, een leuke route. Goeie training ook voor dadelijk Alpen 4-daagse. Foto is bij start.



Date: Mon Jun 4 19:21:41 2012

text = Eindelijk weer eens in het startvak van een marathon. Na zaterdag een heerlijk luierdagje in Jeroen’s landhuis reed ik de lopers naar La Roche waar je ook een half uur voor de marathon nog rustig kon inschrijven. Het was fris en miezerig bij de start. Maar omdat het parcours meteen omhoog en omlaag en weer omhoog ging had ik het toch al snel warm. In het begin wisselde Bram, Jeroen en ik regelmatig van plek, Bram als steady diesel, Jeroen als snelle daler met stokken en ik van alles een beetje. Ik liep ergens in het laatste kwart van het peloton waar de afstanden tussen lopers al snel groot werden, maar de route was uitbundig goed aangegeven, bij elke bocht hing in een boom een geel bordje met La Roche – het hart van de Ardennen, en een pijl waar te gaan. Nog steeds wat huiverig na mijn valpartij te Tenerife, en met een grotendeels onverharde ondergrond vol losse steenslag, boomwortels en gaandeweg steeds meer modder bleef ik aan de voorzichtige kant, ook in de wetenschap dat van de 5 lopers ik de enige met rijbewijs was dus dat heelhuids finishen wel handig was. Prachtig parcours, grotendeels door bos en af en toe een stukje op een heuveltop, met op heldere momenten uitzicht. Ergens na de helft ging het harder regenen, het werd echt koud en drijfnat. Ik kwam bij een verversingspost waar ik even onder de parasol bleef schuilen toen Bram me voorbij kwam, een koek en een snelle groet later verdween hij definitief uit zicht. De koekvrouw vond het wel grappig dat ik bij haar bleef onder de tochtige kleine koude overkapping die weinig bescherming bood, dus na enkele minuten toch maar weer voorwaarts. Het lopen ging eigenlijk best nog wel aardig en de regen werd weer minder, maar een echte versnelling had ik niet meer in huis. Door een heel donker bos en een laatste steile afdaling kwam ik weer op asfalt en de slingerende weg terug naar het stadje. Eindtijd 4:52, vlak na Bram en vlak voor Jeroen, en natuurlijk ruim na Pieter, Joke had helaas niet gelopen. En zonder kramp het hele gezelschap weer thuisgebracht, ook vandaag een dag later voelen m’n benen goed. Lekker om weer een marathon in de benen te hebben.


Date: Mon May 21 15:44:57 2012

text = Na 3 rustdagen opnieuw 27km gelopen in de ochtendhitte, groot rondje west a.k.a 'de onderbroek' met nog een extra lusje omdat de Tom Schreursweg is afgesloten vanwege de aanleg van die nieuwe snelweg. Lekker gelopen hoewel het me wel zwaar viel in de warmte zo opeens, ik had de 30 vol willen maken maar koos op het end voor de rechte lijn naar huis en rust en drinken! Nu iig wel klaar voor de LaRoche marathon.


Date: Thu May 17 21:49:16 2012

text = Oeps, sorry Frank. Lekker gelezen op je blog en toen per ongeluk dit verslag hier geprikt. Was niet de bedoeling! Joke.


Date: Thu May 17 21:47:53 2012

text = De training vanavond: er waren 7 lopers, 3 mannen en 4 vrouwen en de afstand: 7 km (net aan). Het was ontieglijk druk op het grasveld, het evenement "the rolling kitchens" was aan de gang. Dinsdag was het park vrijwel verlaten, nu was het dus hartstikke druk, groot contrast dus. Maar even verderop in het park was het alweer vertrouwd rustig. Deze avond geen molentje gedaan, wel een één voor één loopje, een aflosloopje met hoogteverschil, en rustig duurlooptempo gelopen. Het was een prachtige avond. En tijdens het rondje "paardenschool" voorheen "rondje zandstort" stond ik niet alleen op de hoek begraagplaats, zie foto.//Joke.


Date: Thu May 17 16:06:47 2012

text = Met de ochtendzon heen en weer gelopen van Castricum NS naar Egmond aan Zee, 27km in een kleine drie uur. Heerlijk ontspannen en alleen gelopen en weer een voor mij nieuw stuk mooi natuur op slechts 20min treinafstand ontdekt. Vanochtend waren er op de heenweg alleen nog maar schotse hooglanders, op de terugweg was wandelend nederland ook wakker en onderweg, een drukke hemelvaartsdag in de natuur. Langzaam groei ik weer naar de klassieke marathonafstand toe, over twee weken in La Roche. Dat was ook mijn eervorige marathon maar wel 2 jaar terug, daarna heb ik alleen nog in okt 2010 de marathon van Amsterdam gedaan, dit wordt dus weer de eerste in lange tijd.


Date: Sun Apr 22 21:20:42 2012

text = [NB staat ook op hoofdblog] De Bouillonante! Een naam die klinkt als een klok, en terecht, want het is de trail onder de trails, meer nog dan La Roche het hart van de Ardennen en de moeder der modderige bos en heuvellopen, getekend door iemand die een hekel aan voorgebaande paden heeft. De start is meteen fenomenaal, op een kasseienplein middenin een middeleeuws kasteel, op een graat, boven een stadje. Plein mudvol, een swingende versie van de Carmina Burana spat uit de boxen en als we worden afgeschoten moeten we door een lange lage donkere tunnel het kasteel uit op weg naar de stad. Toen ik 5 jaar terug debuteerde op dit parcours (en tot heden had ik nog niet terug durven komen) moesten we meteen zeer steil omhoog, nu begon het met lieflijk langs de rivier lopen. Maar daarna heuvel op heuvel af, vaak letterlijk twee stappen voorwaarts een stap terug omdat door recente regenval het zo modderig was dat je nergens grip kon krijgen. Toch ben ik net als 5 jaar terug nooit gevallen, wel veel geglipt en gegleden, soms strategisch en vaak per ongeluk, maar met goede afloop! Het weer wisselde voortdurend, van lekker zonnetje tot de voorspelde Belgische stofhagel (!) die wat mij betreft forse korrelhagel was. En dus overal modder, plakmodder, glijmodder, ik-pak-je-schoenen-af modder, dikke vette modder waar je een spoor in kon trekken, dunne diarrhee achtige modder die volstrekt onbetrouwbaar was, zuigmodder die je niet los wilde laten en gewone loopmodder. Geen wonder dat de gemiddelde snelheid laag blijft, door modder en parcours komen slechts de sterken boven 5km/h gemiddeld, ik en Anita net niet, hoewel we net wel binnen de officiële limiet van 5 uur finishte. Maar dat kwam ook weer deels door een geforceerde pauze halverwege van bijna een half uur bij een steile metalen ladder langs de rotsen omlaag. De ongeduldigen onder de lopers weigerde deze rij en kozen een eigen pad langs bos en rots. Dat dit niet altijd goed uitpakte, en dat het parcours überhaupt best wel link was, bleek toen we vlak na de ladder een loopster in de verplicht meegnomen metaalfolie deken op de grond zagen zitten, met een al dan niet gebroken enkel. Zelf dacht ik meteen terug aan mijn recente Tenerife val en ging nog wat voorzichtiger lopen. Want het parcours was technisch. Ik begrijp van Joke dat dit steeds meer een modewoord word in loopland maar na Bouillon durf ik wel een onderscheidende definitie van technisch lopen te geven: technisch betekend dat je elk moment van de loop je aandacht gericht moet houden op de ondergrond en je respons daarop, omdat elk moment van dagdromend freewheelend voorthobbelen je extreem duur kan komen te staan! Uiteindelijk finishte wij drie halve Bouillon lopers (Joke, Anita en ik) vrij kort op elkaar en waren onze twee hele mannen (Pieter en Jeroen) niet eens zo lang na ons binnen, wij zaten tenminste nog in een waalse friterie te genieten denkend aan een lijdende (nee, niet leidende) Jeroen maar die bleek al binnen te zijn. Chapeau Jeroen! En ook heerlijk in Jeroen’s landhuis verbleven, al met al een zeer gezellig en behoorlijk intensief avontuur!



Date: Mon Apr 16 14:50:16 2012

text = Als ik het berichtje van Frank lees, merk ik dat ik gewoontegetrouw een 'like-icoontje' wil aanklikken... ;-) // - eric


Date: Mon Apr 16 13:57:07 2012

text = Ws ga ik komend weekend in Bouillon de 666 halen (deo volente etc.), na alle topplekken voor ultra's Pieter en Wilma word ik dan de 3e finisher, iets later dan voorspeld maar sneller dan gevreesd, zo kort na mijn val. Afgelopen weekend waren we in een herberg bij het Drents-Friese wold en hebben daar een mooie lentebostrail van 20km gedaan en vanochtend liep ik een relaxte 15km met Jeroen dus ik ben helemaal klaar voor het pittige avontuur wat ons op de hellingen van Bouillon staat te wachten. Met verplicht fluitje, isolatiedeken en slabbetje(?) en heel veel eten en drinken gaan we het parcours te lijf, want het wordt ws weer handen en voetenwerk, de parcoursbouwers van Bouillon kennende!


Date: Wed Apr 4 23:47:18 2012

text = Mooi beschreven Frank. Je snapt m wel dat ik mezelf er volledig in herken. Maar zal t toch wel erg jammer vinden als hiermee een einde komt aan de woe ochtend traditie. t Kan natuurlijk ook en en. Op dinsdag retourtje werk. Op woe variabele route olv Pieter. Over goede training gesproken! Wilma


Date: Wed Apr 4 21:37:46 2012

text = Vandaag weer een nieuwe stap gezet in mijn toch al rijke lopersleven. 's Ochtends heen en 's avonds terug naar mijn werk in zuidoost gerend. Langs gracht, Amstel en trekvaart. Mooi gevoel om met rugzakje op de nog slaperige en aan het eind van de dag de volop levende stad te doorkruisen. Op werk is sinds kort een douche en ik hoef er wel vroeg maar niet zo gemeen vroeg voor op als voor het woensdagochtendloopje. Mischien het begin van weer een nieuwe looptraditie, de combinatie van het noodzakelijke woonwerkverkeer en het duurlooptrainen, want het heenenweertje is mooi een ruime halve marathon!


Date: Tue Apr 3 18:29:36 2012

text = Geweldig Frank. Wonderbaarlijk herstel! En blijkbaar ook weer het vertrouwen om over lastig terrein te lopen. Fijn. Evelyn


Date: Mon Apr 2 10:06:40 2012

text = De halve van Spa gedaan! Mooi Ardennen parcours met de start km door het oude stadje, langs een skihelling, flink klimmen en dalen, een stuk langs een hoogvlakte van veen en een gemene blubberige lange afdaling door het bos en tenslotte een boomstronk keien pad langs een riviertje. Genoeg aanleiding om mijn valtrauma van Tenerife te herbeleven, dit gelukkig niet letterlijk gedaan. Wel een zwaar parcours dus met ‘un petit peu du kramp’ zo zei een van de winnaars op het podium. Ik was met vrienden van Anita en die stonden ook op het podium, wel bijzonder om in een volle waalse hal voor je eigen reisgezelschap te mogen klappen (for the record, deze dame liep 1:33, op een halve in de Ardennen!). Zelf liep ik een mooi steady 2:29:29. Na de loop kampeerde we in Spa en daar vroor het, ’s morgens was het tentdoek stijf bevroren. Maar een goed uur later zaten we in het warme ochtendzonnetje eieren te bakken op de brander en was alles heel aangenaam. Mijn knie heeft het ook goed gehouden, een bijzonder vlot en voorspoedig herstel, ver boven verwachting. Heerlijk. Rotterdam ga ik nog steeds niet doen (wel flauw, ik heb al in feb afgezegd met ziekenhuis en hechting verhaal en je krijgt dan geen refund van de hoge -50 euro- inschrijfkosten) maar verder voeg ik weer volledig in het loop leven in. Over een paar weken weer een Ardennen, dan een echte trail, de Bouillonante.


Date: Mon Mar 26 21:19:50 2012

text = Elke dag opnieuw voel ik mij dankbaar dat ik nog en weer kan lopen. En het gaat ook steeds lekkerder. Afgelopen week heb ik de meeste dagen wel een stukje gerend, naast terras zitten en parc-picniccen (en werken!). En zondag de hele zonnige dag in de duinen bij Castricum gewandeld, en deze maandagochtend weer een keer een echte duurloop, van Overveen via de gele en rode route langs het strand bij Parnassia naar Zandvoort, 16km. Het duurgevoel komt weer terug, tempo laat ik nog even. Komend weekend kampeer ik in de Ardennen, bij Spa, en gezien het voorspoedige herstel ga ik gewoon met de halve marathon meedoen en mag ik er van mezelf iets van tweeenhalf tot drie uur over doen. Trails zijn en blijven toch het leukste rennen vind ik!


Date: Mon Mar 19 12:20:13 2012

text = Hoera, ik loop weer. Mijn herstel is in volle gang. Vorig weekend mocht ik alvast een beetje dribbelen en deed elke weekenddag een paar km. Dit weekend voelde ik me al weer wat beter en liep ik elke dag ongeveer een uurtje. Wel hardlopend maar niet heel hard, gewoon lekker dribbelend. Ik mag en kan de kniebuighoek nog niet te groot maken, fietsen lukt bv nog niet echt maar lopen is eigenlijk geen centje pijn, heerlijk om dat weer te kunnen, zeker nu met die mooie vroege lente dagen. Ik wacht nog even voordat ik met Wilma en Pieter op de vroege woensdagochtend loop want dat tempo is me nog even te hoog. Maar misschien begin ik volgende maandag met Jeroen in de duinen, kan hij zijn achterstand op Joke in de uitdaging wat verkleinen!


Date: Sat Mar 17 15:09:21 2012

text = Ha Frank, je bent weer aan de wandel, want toen ik vanochtend aan het uitslapen was, zag Peter je voorbij rennen: ''He daar loopt Frank'', hoorde ik hem zeggen. Succes met de wederopbouw en tot snel weer ziens bij de Spartelvijver. Wilma


Date: Thu Mar 8 09:49:18 2012

text = Dan rest mij nog te zeggen dat ik hoop dat je rustig hersteld Frank :-) Wandelen in het eerste zonnige lenteweer is zo slecht nog niet. Groetjes Claske


Date: Wed Mar 7 20:57:18 2012

text = Dank voor de kaart van de hardlopers! Mijn herstel gaat goed, ik ben gister en vandaag met metro naar werk geweest, ik mag wandelen (en dit weekend zelfs dribbelen) maar nog niet fietsen, moet de buigingshoek onder 90 graden houden. De hechtingen blijven er ook nog een 3e week in om alle gelegenheid te geven om alles weer aan elkaar te laten groeien. Ik heb de Salland trail, de halve van Spa en de hele marathon van Rotterdam afgezegd, maar dat voelt allemaal secundair. Zoals iemand op een ander blog schreef die erger had meegemaakt, ik heb mild karma. Het is niet op een afgelegen pad in de Himalaya gebeurd en er is niets motorisch-mechanisch kapot gegaan. Groet van een rustig herstellende loper.


Date: Wed Mar 7 14:55:43 2012

text = Beterschap Frank! gr Liesbeth


Date: Wed Feb 29 23:44:06 2012

text = Goh Frank, je blijkt nog harder te zijn gevallen dan voor mij in eerste instantie leek. Herstel voorspoedig! (en negeer de adviezen van lopers maar die denken dat hardlopen de remedie voor alles is ;-). ) // - e


Date: Wed Feb 29 21:33:57 2012

text = Frank, wat een schrik. zo'n val en later ook nog koorts en ziekenhuis. En nu gedwongen rust. Sterkte en snelle genezing toegewenst, hopelijk snel tot ziens in Westerpark of Zuidoost. Jet


Date: Wed Feb 29 15:54:07 2012

text = Ben weer thuis, Nu eerst maar een poosje rustig aan doen. Dokters voorschrift voor de eerste paar dagen is max half uur wandelen. Fijn weer thuis te zijn!


Date: Tue Feb 28 17:58:57 2012

text = Dag Frank, hopelijk is de laatste diagnose definitief en heb je geen breuk. En is de koorts gezakt. Beterschap! Evelyn


Date: Mon Feb 27 10:34:48 2012

text = Wat naar voor je Frank dat een mooie vakantie zo moet eindigen. Ik wens je een voorspoedig herstel toe en hopelijk word je weer snel uit het ziekenhuis ontslagen. gr. Magda


Date: Mon Feb 27 08:35:00 2012

text = Dank voor alle adviezen! Met de rust komt het voorlopig wel goed want gisteravond kreeg ik koorts en sinds vannacht lig ik in het Lucas, ws voor een paar dagen, aan infuus antibiotica. Dit heeft meteen aangeslagen, voel me nu al weer veel beter dan gister. En tamelijk bizar, inmiddels hebben er 3 chirurgen (Spaans en NL) naar röntgen foto gekeken en het kuitbeen was eerst niet, toen wel en nu gelukkig weer niet gebroken. In ieder geval lig ik nu 100% te herstellen!


Date: Mon Feb 27 02:46:09 2012

text = Wat een vette pech, Frank. Mijn advies zou zijn; eerst de wondgenezing de tijd gunnen! Dus toch relatieve rust, d.w.z. op geleide van de pijn en zwelling van de knie weer rustig gaan bewegen (Activities of Daily Life). Pas weer intensiever gaan belasten (weer op geleide van de pijn en zwelling!) als de hechtingen eruit zijn! Zwemmen en fietsen als alternatief bewegingsprogramma (en de wond dicht is natuurlijk!) om de conditie te onderhouden, indien hardlopen té belastend is. Dus je revalidatie niet overhaasten, alleen dan kun je je 'brute' seizoen wat je van plan bent misschien binnen afzienbare tijd weer oppakken en voortzetten hopelijk. 't Is niet anders, spijtig maar waar! Groeten; Peter W.


Date: Sun Feb 26 20:03:55 2012

text = Aauuu! Beterschap! Evelyn


Date: Sat Feb 25 19:03:28 2012

text = Woh Frank, dit is schrikken. Als ik terug ben uit Portugal kom ik op ziekenbezoek. En de tip van Eric is idd slim, zover mogelijk blijven bewegen. Dus ook even geen woensdagochtendloopjes. (had je sms ook ontvangen) Wilma


Date: Sat Feb 25 13:36:25 2012

text = Heel vervelend, Frank! Probeer je beenspieren ondanks alles zo soepel mogelijk te houden (bijvoorbeeld door wandelen, extra sportmassage of fysiotherapie), zodat ze niet de kans krijgen verkrampt te raken. En ik hoop voor je dat de voorbereiding van die prachtige geplande loopjes niet teveel in het honderd gaat lopen. // - eric


Date: Sat Feb 25 09:21:49 2012

text = Gister teruggekomen van Tenerife, prachtig eiland om te wandelen en hard te lopen. Helaas ging het afgelopen woensdag niet helemaal goed bij een prachtige eigen trailloop door bos en langs zwarte lavavelden. We hadden ruim een uur heerlijk gestaag omhoog gelopen, iets gegeten en waren net omgekeerd, ik liep even wat dromerig en struikelde over een uitstekende rotspunt, vloog door de lucht en landde vol op mijn rechterknie. Flinke, diepe vleeswond. Niet nadenken, afbinden en meteen doorrennen, het was nog een uur naar de auto en toen via restaurant en dorpsdokter naar eerste hulppost van streekziekenhuis waar de wond grondig werd gereinigd en 10 hechtingen erin. Sindsdien strompel ik. Voorlopig met de schrik vrijgekomen maar het moet nu eerst goed genezen en niet infecteren. Blij dat ik iig weer thuis ben!


Date: Mon Feb 13 21:17:01 2012

text = Wauw, Frank, prachtig programma! Hoe was Schoorl??? Sheila


Date: Wed Feb 1 20:52:58 2012

text = Oioioi, in een vlaag of eigenlijk een voortdurende stemming van lopersovermoed heb ik mij de afgelopen weken voor 6 loopjes in de komende 4 maanden opgegeven, dat is lang geleden, fijn om weer zoveel looptijd te hebben en nog fijner om de vorm te voelen groeien. 12 feb de 30 van Schoorl, 10 maart de 25 trail van Salland, 31 maart de halve van Spa, 15 april marathon R'dam, 22 april Bouillonante, 3 juni marathon van LaRoche. En dan staan de halve van Texel en de hele van Amsterdam ook nog op het program van 2012. Fijn dat ik niet meer studeer!!


Date: Mon Jan 23 15:11:21 2012

text = Drie weken voor de 30 van Schoorl heb ik vanochtend voor het eerst in bijna 2 jaar deze afstand weer eens gedaan, solo van huis naar huis. Mooi zo langs de randen van de stad, via Vondelpark naar Oeverlanden en dan langs de trekvaart naar Halfweg en naar huis (voor route: zie http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=790005 ).


Date: Sun Jan 15 21:34:19 2012

text = Via een kortingsbon van proefabonnement Runners World me nu ook meteen maar opgegeven voor de Amsterdamse marathon, 1x 30km en 2x 42km staat er nu dus al op inschrijven.nl achter mijn naam voor dit jaar. Mooie plannen...


Date: Sun Jan 15 20:59:25 2012

text = Opnieuw een 'exceeds expectation' week, nu 77 km, ik lig voor op het route666 schema, maar ik weet al dat ik dit niet vol ga houden, ik voorvoel dat er veel 'reality factor' aan zit te komen. Deze week was als volgt: maandag ochtend 20km met Jeroen in de duinen bij Overveen, di en do de training met heen-en-weertje naar huis, woensdag vroeg met Wilma en Pieter de 'sok', langs alle grachten heen en weer en vandaag, zondagmiddag, een mooie nieuwe geimproviseerde 22km langs Heemskerkse en Castricumse duinen met Anita. Een week om even rust van te nemen.


Date: Sun Jan 8 18:08:00 2012

text = Dat heb je inderdaad vlot gedaan Frank daar in Woudenberg. Dat belooft wat voor de komende woensdagochtend loopjes. Pieter kan wel een route van 16km. uitzetten, want in een tempo van 11km p/u komen we ook wel binnen de gestelde tijd binnen. Misschien gaat Raymond ook een keer mee. Zie je woensdag. Wilma


Date: Sun Jan 8 11:51:08 2012

text = Goed begin, deze week al 75km. Maandag met Jeroen in de duinen een kleine 25km, woensdagochtend met Pieter een vlotte 14.5, donderdagavond de training en zaterdag met Anita meegedaan aan de florijnwinterloop in Woudenberg waar er een jubileum editie met 25k parcours was, langs bos en dorp, ik liep een mooie 2:16. Al met all een voor mijn doen zeer volle en tevreden stemmende loopweek!