- - www.loopje.nl - -

Frank's Blogje


archief april 2010 t/m dec 2011

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Fri Dec 30 21:04:13 2011

text = Lopend jaaroverzicht 2011. Dit was het eerste jaar sinds ik 5 jaar geleden in eigen stad op de marathon debuteerde dat ik geen marathon liep, heb ook iets minder kilometers gemaakt, 1820km is mijn jaartotaal (was in 2010: 2270km en in 2009: 2502km). Heb slechts aan twee georganiseerde loopjes deelgenomen, de halve van Schoorl en die van La Roche (en de helft van de halve van Terschelling). Dit alles natuurlijk omdat de eerste helft van het jaar nog in het teken van mijn tijdrovende SPV studie stond en de tweede helft in het bijkomen daarvan, vooral door middel van een prachtige wandelreis door de Himalaya van 9 weken waarin ik vrijwel niet hardliep maar wel veel ander moois beleefde. Blij dat ik wel lekker door ben blijven lopen, en nu ook een van de invaltrainers van de loopgroep ben geworden, dat bevalt me goed. Net zoals het wekelijkse vroege ochtendloopje met Pieter en Wilma, op woensdag voor de werkdag 15km in anderhalf uur lopen, dit legt een goed fundament onder elke loopweek. En ik probeer elk weekend een keer een duurloop, meestal ergens in bos en duin te doen, en het helpt daarbij dat mijn weekenden nu 3 dagen duren. In 2012 verwacht ik dus meer tijd te hebben voor het lopen (hoewel…er zijn altijd kapers op de kust) en heb ik daarom ook meer loopambities. Ik wil de marathons van Rotterdam, La Roche en Amsterdam (april, juni, okt) gaan lopen en heb me al opgeven voor de 30 van Schoorl (feb) en de bouillonante (april). Dit alles onder het motto ‘duurlopen zijn mijn eigen duurzaamheid’, en zij brengen me op mooie plekken, zowel ruimtelijk (in de natuur) als qua fysieke en mentale gezondheid. Op naar 2012!


Date: Sun Nov 6 19:46:02 2011

text = Vandaag een halve halve Berenloop marathon op Terschelling gelopen, beetje gek maar hier wel gebruikelijk. De hele week fors verkouden en licht koortsig geweest, wat te doen. Hier met Anita's Utrechtse loopgroep, half jaar geleden geboekt, lekker weer. Mijn compromis was om van ons strandhotel naar een punt halverwege te wandelen en daar in te voegen, zo geschiedde. Mooi parcours, enthousiast eiland publiek, staartje van de zwaar lijdende hele gezien, misschien vlg keer want wel mooi parcours. Nu eerst nog een dagje eilandvrij en echt beter worden!


Date: Sun Oct 30 17:28:44 2011

text = Een goeie loopweek gehad. Maandag (m'n vrije dag) 15 km zwerfend van Santpoort naar Zandvoort, woensdag heel vroeg 15 km met Wilma en Pieter (anyone...?) en gister ingevallen bij de Pheidippides estaffete loop in Utrecht, een gezellige bos en atletiekbaan loop waar ik een snelle korte etappe neer kon zetten (4km, 4:45min/km) en vandaag weer een lange steady duurloop van 18km in Amelisweerd door een fenomenaal gekleurd herfstbos, heerlijk gelopen!


Date: Mon Oct 3 22:47:58 2011

text = welkom thuis Frank, je pakt de draad al snel weer op! Fijn te horen dat je ook de woensdagochtend loopjes al hebt ingeroosterd vanaf volgende week. Je bent zelfs al gespot door Wilma Vissers. Toeval bestaat echt niet. Tot gauw dus weer. Die andere Wilma


Date: Mon Oct 3 13:18:28 2011

text = Ik ben weer thuis. En onderweg om van bergwandelaar opnieuw hardloper te worden. Za 3km, zo 3 kwartier en vanochtend anderhalf uur in de duinen, bekroond met een duik in de koele zee. Langzaam tempo maar gestaag kom ik terug. Begin nov doe ik de Berenloop (halve m) op Terschelling. En volgend trainingsdoel wordt Bouillon en/of marathon van Rotterdam. Donderdag ben ik weer op de training!


Date: Sun Aug 21 09:40:30 2011

text = Gister en vandaag voor het eerst een halfuur hardgelopen in de Himalaya op 3500m hoogte, rustig dribbeltempo, ging verbazingwekkend lekker. Ga morgen aan de 3e trek beginnen, in de rustdagen erna misschien weer een lekker ochtendloopje!


Date: Thu Aug 11 09:07:05 2011

text = Vanochtend startte een berg verderop een ultraloop, ik had wel graag bij de start willen kijken maar de tussenliggende berg was een te grote hobbel (5604m). De loop gaat over 4 dagen, vijf vijfduizenders en in totaal 222km horizontale verplaatsing, misschien kruisen we hun pad onderweg. Vorig jaar is er 1 iemand gefinished, dit jaar zijn er 7 internationale en een aantal lokale deelnemers en hoopt de organisator op een volledig bezet eindpodium! Zelf nu rustdag tussen (wandel)treks, voor verslag zie link rechtsboven.


Date: Wed Jul 27 21:55:41 2011

text = Rugzak ingepakt, alle 1001 dingen klaar, morgen naar de Himalaya vliegen, 1 oktober kakelfit weer terug is de voorspelling, nu op naar de befaamde 'reality factor' die best hoog is in India. Medelopers, tot duurloop!


Date: Thu Jul 21 18:13:45 2011

text = Hee Frank, driedubbel gefeliciteerd: met je afstuderen, dat het goed gaat met hardlopen en met je aanstaande vakantie :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Jul 21 15:41:27 2011

text = Vanavond mijn laatste pre-Himalaya training!


Date: Thu Jul 21 13:40:17 2011

text = Hoi Frank, Gefeliciteerd!!!!Misschien zie ik je nog op de club voordat je naar de Himalaya gaat. Groeten van De Freule


Date: Thu Jul 21 12:26:03 2011

text = "Is er misschien iemand die een partytent (zo'n vierkante luifel op stokken) te leen heeft voor dit weekend?" Hoi Frank, probeer Sjaak Boon te vinden, die heeft ( of had ) er een. Z'n email adres kan ik nu niet vinden. Doei, --Jasper.


Date: Mon Jul 11 19:34:36 2011

text = Goed loopweekend gehad! Twee medium-sized natuurlopen gedaan. Van Santpoort noord via strand naar Overveen. En een dag later van Overveen via de AWL naar strand en daar na ruim twee uur rennen lekker afgekoeld in de zee. Begin weer fit te raken, is lekker gevoel.


Date: Sat Jul 2 16:13:43 2011

text = Ben inmiddels succesvol afgestudeerd als SPV. Een enorme opluchting en bevrijding kan ik wel stellen. Naast andere mensen en activiteiten heb ik nu zeker ook voor lopen weer meer ruimte. Vorig weekend twee-en-half uur door de amsterdamse waterleidingduinen gezworven, langs halftamme vossen en groepjes damherten, vanochtend naar duin zee & bos bij Heemskerk/Castricum, ook een prachtig gebied, vlak bij met de trein en het bos begint naast het station. Dit vind ik eigenlijk ook het leukst van het lopen, lange zwerftochten door natuurlijke gebieden, soms op onbekend terrein verkennend lopen, los van enig streven in afstand of tempo en vol onverwachte momenten en observaties. En de bonus van dit streefloos duurlopen is dat je toch ook af en toe een marathon zo ergens onder of boven de 4 uur makkelijk meeloopt. Voor nu is mijn doel iets fitter worden en een beetje overgewicht verliezen zodat ik fris aan de wandelstartstreep van de Himalaya sta aan het eind van deze juli maand.


Date: Tue May 3 23:09:42 2011

text = Frank, verheug me er nu al op dat we samen, incl. Pieter afreizen naar bv de loopjes van Willem, Texel, Olne. Goed vooruitzicht. Wilma


Date: Tue May 3 21:57:37 2011

text = Via mijn facebook vriendschap met 'losse veter' kwam ik bij een recensie voor een 'hoe word ik een ultra' boek terecht. En omdat ik dadelijk afgestudeerd ben, en dan twee maanden naar de Himalaya ga, en dan fit en met veel meer tijd beschikbaar terugkom leek dat me wel wat. Uit de recensie van het boek "Relentless Forward Progress" het volgende: Dean Karnazes’ Ultramarathon Man and Chris McDougall’s Born to Run have inspired tens of thousands to try these seemingly superhuman distances. But to date, there has been no practical guide to ultramarathoning. Now, Bryon Powell has written Relentless Forward Progress, the first how-to manual for aspiring ultrarunners. Boek is nu onderweg, eventuele inzichten worden alhier gepubliceerd!


Date: Wed Jan 5 16:07:15 2011

text = Haha, iemand leest al jaren dat mensen definitief overstappen op de 'ultra'. Tja: Frank is een werkelijk relaxte mini-ultra-held, niet alleen omdat hij als een van de weinigen de 2500km-grens heeft overschreden, maar hij heeft ook een aantal lange trails gelopen. Zelf heb ik vanmiddag een micro-ultra gelopen: 2,5 km. Zou er nu het vijfletterwoord opnieuw is gevallen, een nieuwe bekeerling bij zijn? Of blijven we ondanks Wilma's enthousiaste woorden nog steeds verstokte don't-wannabee-ultralopers... ;-) // - eric


Date: Tue Jan 4 14:04:39 2011

text = Wat lees ik Frank, stap je over naar de ultra? Wie, wat heeft je aangestoken? Ik lees wel het woord ''mini'', maar mijn ervaring leert dat je binnen afzienbare tijd verder wil dan alleen maar mini ultra afstanden. Zie je morgen, 6am bij spartelvijver. Wilma


Date: Sun Jan 2 21:32:44 2011

text = Ik heb het jaar met een zomer- en wintersport trip afgesloten, om sportief gezien niet alleen maar met hardlopen bezig te zijn. Vlak voor kerst een mooie ruige trekking op Gomera (Canarische eilanden) en nu net een winterdriedaagse in de Ardennen, met een dag langlaufen (debuut), een dag sneeuwschoenlopen (ook debuut) en een dag(deel) hardlopen (ook erg mooi). In totaal heb ik in 2010, het 2e jaar waarin ik het heb bijgehouden, 2269km gelopen, dat is inclusief een 0-maand door een knieblessure. Vorig jaar had ik twee 0-maanden doordat ik toen op reis was en kwam ik tot 2502km, maar toen had ik een studievrij jaar, dat geeft ruimte. Ik heb in 2010 aan 4 loopjes meegedaan, twee marathons (La Roche & Amsterdam), een halve (Vlieland) en 1x 20 (Alphen aan de Rijn). Best weinig officiële loopjes in vergelijking met vorige jaren, maar Egmond werd afgelast, bij Schoorl begon mijn blessure, bij Rotterdam was hij nog niet genezen en daarna kwam mijn veeleisende studie. Al met al een mooi loopjaar. In 2011 wil ik iig de marathon van La Roche lopen. Verder hoop ik in de nazomer drie maanden te reizen en daarna wordt ik een relaxte mini-ultra ;-)


Date: Sun Dec 26 22:30:59 2010

text = Vandaag in de sneeuw door de Amsterdamse Waterleidingduinen, in 2h10m hebben we 41 herten gezien, dit keer makkelijk te spotten in de sneeuw en kale bosjes. Mooie 2e kerstochtend!


Date: Sat Nov 27 00:11:52 2010

text = en af en toe een woensdagochtend loopje van 06-7.30u? Wilma


Date: Fri Nov 26 16:43:25 2010

text = Vandaag voor het eerst in lange tijd weer een vrije vrijdag, en vanochtend lekker met trein naar Overveen en daar 1h40m gelopen in een relaxed 10- tempo. In het begin de natuur nog in ijsdauw gehuld en mistflarden alom, tot mijn grote verbazing stonden er bij het eerste duinmeertje twee blote mensen na te druipen van een vroege duik, met fotograaf ernaast om het dappere moment vast te leggen. Verder de duinen en het strand bijna leeg van mensen, alleen overal bleekbehaarde schotse hooglanders. Ik blijf het voorlopig rustig aan doen, zo lang mijn studie nog doorgaat heb ik weinig trainingstijd. Qua loopjes voorlopig alleen de 21 van Schoorl in de planning.


Date: Sat Nov 13 14:44:59 2010

text = Vandaag voor het eerst sinds de marathon weer bijna twee uur gelopen. Samen met Anita, zwervend over Schiermonnikoog, langs polder(tje) en ondergelopen duin, over weids wad en door berkenbos. Mooi om dit eiland al lopend te ontdekken.


Date: Sun Oct 17 20:43:24 2010

text = Vandaag een fijne marathon gelopen hier in eigen stad. Ik had de race bewust rustig opgebouwd en had aan het eind nog best wat over. Bij de finish hoorde ik de ene verzorger tegen de andere zeggen “sommige mensen zien er nog zo verbazingwekkend fris uit” dus ik moest even vragen: “are you talkin’ about me” hetgeen het geval was ;-) Het was een mooie dag, in alle opzichten. Ik stond om 8:24 AM op het Hugo de Grootplein, er was niemand, en om 8:26 stond het plein vol met al dan niet nerveuze westerpark marathonrenners. Het weer was boven verwachting, uiteindelijk liep ik net als velen en zoals Joke had geadviseerd in alleen een korte broek en het westerpark korte shirt, wat overigens veel bekijks trok, veel “hup loopgroep westerpark” gehoord onderweg. Door een ambitieuze mail in de zomer stond ik bijna in het voorste startvak. Dit had tot gevolg dat ik de eerste 10km als een soort diepzee bom langzaam in het peloton wegzonk. Ik liep een steady 11km/h maar iedereen haalde me in. No problem, ik had een goede cadans en voelde me lekker, behalve bij die enkele inhaler met brede bezwete ellebogen (yak!). Zus en vriendin en later andere westerpark lopers en collega’s stonden her en der langs het zonnige parcours waardoor het zowel voor de lopers als de toeschouwers een topdag was. Na een km of 30, bij het Amstel station, had ik ineens door dat ik ook wel iets harder kon en vanaf dat punt begon ik in te halen. Heerlijk wat een genot om over te hebben in de laatste 10km van een marathon. Zo finishte ik vrij soepel. En vond toen zus en vriendin en later de hele deelnemende hardloopgroep westerpark terug op de tribune van het Olympisch stadion. In de luwte in het zonnetje kon je daar gewoon in het loopshirt blijven zitten, een zeer behaaglijke nazomerzondagmiddag. Een voor een meldde alle lopers zich. Wilma wist vol trots te melden dat het zo lekker was gegaan dat ze zich tot doel had gesteld mijn marathon PR te verpulveren (!) en inderdaad liep zij nog 5 min sneller (3:32) dan mijn fenomenale PR van vorig jaar (3:37). En oja, vandaag liep ik 4:03. Tevreden en reeds grotendeels hersteld schrijf ik dit.


Date: Sun Oct 10 13:51:30 2010

text = In de laatste trainingsweek 63km gemaakt, met weer een uitschieter van 30. Ik heb in de laatste 5 weken 4x het rondje 30 langs Halfweg en Badhoevedorp gedaan, grappig hoe ook zo'n groot rondje dan heel vertrouwd wordt, het duurt alleen wat langer dan een rondje volkstuinen. Ik voel me inmiddels wel startgerechtigd voor de marathon maar ik blijf merken dat ik voor een snel duurvermogen echt wel 3 maanden intensief moet trainen. Ik ga met mijn volgende marathon ook wel wachten tot de huidige studie volbracht is, de voorbereiding vraagt toch wel veel. Maar eerst Amsterdam 2010, en wat mij betreft is het volgende week zondag net zulk glorieus weer als vandaag, lekker loopweer.


Date: Sun Oct 3 18:05:02 2010

text = 4e marathonvoorbereidingsweek. Een goede, 71 km gesprokkeld en ook weer een keer snel gelopen. 2x Joke's training gedaan en 2x 20km, plus 3 korte stukjes. Woensdagochtend vroeg een heen-en-weertje naar de Bosbaan waar we nog in het pikkedonker bijna misliepen in het donkere bos, maar na enige gewenning was er maanschaduw en daar kon je prima bij hardlopen. En gister in Alphen aan de Rijn meegdaan met de Zegerplasloop waar ik zowaar 5e werd op de 20k(in 1:42, maar de concurrentie was beperkt..). Inmiddels zijn dankzij deze 4 trainingsweken de 4 uur of net daaronder weer een realistisch en relatief relaxed doel geworden.


Date: Mon Sep 27 13:54:14 2010

text = De onderbroek: op Wilma's blogje, naar beneden scrollen naar 8 december 2009 :-) //Joke.


Date: Sun Sep 26 21:55:37 2010

text = Jammer Frank dat je zo weinig hebt kunnen lopen, maar wellicht neem je gewoon een aanloop voor Rotterdam. Ik zal mijn verwachtingen bij de weddenschap nog wat bijstellen. En van wie was 'de onderbroek' ook al weer, want ik kan de route nergens terugvinden? Nu we zo vlak voor de marathon zitten en onze afstanden moeten afbouwen, wordt het misschien tijd dat er i.p.v. de grote onderbroek nu een afstand met wat minder stof uit wordt gezet, bijvoorbeeld een aantrekkelijke string in een mooi strak landschap... ; -) // - eric


Date: Sun Sep 26 21:28:02 2010

text = 3e marathonvoorbereidingsweek. Hoewel. De week was gewoon te vol om te kunnen trainen, ik heb 7 volledige dagen gewerkt en dan wordt het wel sprokkelen. Woensdag was het zonnig en aangenaam weer en ben ik na de werkdag en een snelle boterham het rondje 30 ('de onderbroek') gaan lopen, van half zes tot half negen. Mooi om alle stadia van zo'n nazomeravond in en rondom de stad mee maken. En plezierig gelopen en goed gefinished. Met verder nog wat klein sprokkelwerk kwam ik deze week tot 50 km. De finish halen gaat me straks bij mijn 11e marathon dus wel lukken maar meer dan finishen zal mijn ambitie niet zijn.


Date: Sat Sep 18 20:22:03 2010

text = 2e echte marathon voorbereidingsweek, dankzij de inspanningen is de vorm weer groeiende, of is de vorm domweg een reflectie van de hoeveelheid trainingsinspanning? Dinsdag en donderdag met de hardloopgroep meegetrained (2x10km), dinsdagochtend een vlot rondje volkstuinen (4km) en op twee incourante tijdstippen met een groepje lang gelopen, woensdagochtend vroeg om half zes nog voor de werkdag met z'n vieren 20km gelopen en vandaag op de zaterdagnamiddag 31km gedaan, waarvan 19km samen met Wilma en zus, Jeroen, Pieter en Marina van NS Haarlem Spaarnwoude naar Sloterdijk en daaromheen sprokkelde ik nog een uurtje in het zonnetje.


Date: Sun Sep 12 22:15:20 2010

text = Ha Frank, de foto van de berg uit je vorige berichtje was dermate intimiderend, dat ik op dat indrukwekkende loopavontuur niet eens durfde te reageren. Een marathonvoorbereiding is iets wat ik wel kan bevatten ;-). Jammer dat de georganiseerde loopjes niet binnen je agenda vallen. Ik vind ze een perfecte stimulering om lange afstanden toch af te leggen. Dus knap om 30 kilometer met of zonder Zen in je eentje te lopen. Ik liep een paar weken geleden in mijn eentje een 30 km en dat was zonder Zen een langdurige en langdradige exercitie. Een door mijn aangeboren nieuwsgierigheid prangende vraag: heb je voor deze marathon weer een eindtijd in gedachten? // - eric


Date: Sat Sep 11 17:38:34 2010

text = Mooi loopweer vandaag, en voor het eerst sinds januari en toen mijn blessure weer eens 30km in het vlakke land gelopen. Al die georganiseerde loopjes van de laatste tijd vallen een beetje buiten mijn agenda, lekker om zelf weer eens te lopen. Rondje Rembrandpark, Oeverlanden, trekvaart, Halfweg en via de Bretten naar huis. Zonnetje erbij, lekkere muziek op mijn Zen-mp3, een goede stap op weg naar mijn 2e marathon van dit jaar, Amsterdam op 17 okt.


Date: Tue Aug 24 13:30:59 2010

Vooraf boezemde het plan me bij vlagen angst in. Een hardloopvierdaagse in Schwyz, de Urgrund van de Zwitserse Alpen. Vier dagen rennen in de bergen, en de route was bedacht door twee Wilma’s, beide ultra loopsters, dus er zou geen eenvoudige dagmars bijzitten. Achteraf was het geweldig en heb ik het meer dan overleefd, voel me nu superfit. Het 4-daagse team bestond uit 6 mensen. De ene Wilma was gastvrouw, zij woont al 8 jaar in de streek en kent alle routes op haar duimpje, en de andere Wilma was de grote motivator cq slavendrijver die ons over de bergen joeg met haar onuitputtelijke energie en optimisme. En dan liepen er 4 mannen van de hardloopgroep Westerpark mee, Pieter die ook soort van ultra is, Peter die vooral ook veel fietste en vaak ons voedsel meebracht en Jeroen en ik als ‘gewone’ marathonlopers die zich ook eens aan een experiment waagden.

Vanuit de citynightline (trein) rolden we rechtsreeks de bergen in en het parcours op. De ultra’s stonden in no-time geheel professioneel klaar voor de start, Jeroen en ik waren eindeloos aan het klunzen met welke bagage mee te nemen voor onderweg maar uiteindelijk kwamen ook wij op gang. De route leidde vanaf het station langs de Vierwaldstättersee naar een veerpont en meteen daarna de eerste steile helling op. Na 32 km inlopen (en zo’n 1000 hoogtemeters) bereikten we voor het eerst onze thuishaven voor dit loopweekend, de woning van Wilma. Op dag 2 en 3 verkenden we de linker en de rechtervallei naast haar huis. Beide dagen marathon afstand (42km) en ruim 2000 hoogtemeters. Alles wat vlak was of omlaag ging rende we, en als het alleen maar een klein beetje omhoog ging ook. Maar het echte klimmen is ook wandelend al topsport, zeker toen we op dag 2 de Grote Mythe bedwongen. Een enorme steenpuist die de hele vallei domineert en er vanuit de meeste invalshoeken onbedwingbaar uit ziet.

Ieder heeft zo zijn stijl om dit te doen. Zo ben ik een trage diesel die bij elke klim achterop raakte, maar bij elke afdaling kom ik in free flow en laat ik mij met grote focus ontspannen en heel lichtjes alle rotsen raken waardoor je zonder remmen het gevoel krijgt omlaag te vliegen.

Na de 2e dag leek iedereen helemaal in vorm en klaar voor de monsterklim van 1500m van dag 3. Eerst bij Wilma vandaan omlaag naar de valleibodem, daar de rivier oversteken en dan een relaxte 6km over een smal bostrail langs de rivier naar de voet van de klim. Vroeg in de klim kwam het enige gevaarlijke moment, na overvloedige regenval in de laatste weken was een deel van het pad weggespoeld en volgde een hachelijke klauterpartij over een stukje van hemelsbreed 10m maar bloedjelink, gelukkig kwam iedereen daar heelhuids langs. Stukje doorklimmen door het bos, daarna versmalde het bos tot een nauwe trechter te midden van een kilometerslange rotskloof, door de trechter kwamen we boven bij een bloemenweide. En vanaf daar was de top van de berg, tevens top van de skilift te zien. Nog een kleine 1000m klimmen, in de volle zon, bij bijna 40 graden. Gelukkig stond er af en toe een badkuip met lopende waterkraan voor de luid bellenrinkelende koeien die overal om ons heen zwierven. Volgens Wilma was dit water veilig en daarmee onze redding. Oververhit en totaal uitgeput bereikte ik als laatst de top. Altijd een beetje een afknapper als er dan ook een weg of skilift is want dan moet je de uitzicht-beloning voor het zware klimwerk ineens met heel veel volk delen. Maar tien minuten van rust, schaduw, eten en drinken maakt de wereld weer mooi. Er volgde een prachtig stuk van een paar km over een smalle graat naar de top van een andere skilift. Wij hardlopers vlogen langs de besandaalde liftgangers over de graat. Bij de 2e skilift lieten we de menigte weer achter en duizelde we via haarspeldbochten, grintpad en trails anderhalve km omlaag tot aan de rivier oever. Opnieuw als een gloeiend kooltje, nu niet van de zon maar van het remmen. Net als de eerste twee dagen gingen we zwemmen, nu in de ijskoude bergrivier. De dagen daarvoor hadden we in meertjes gezwommen, deze waren koud in de diepere lagen maar aan de oppervlakte gewarmd door de zon, dus als we met voorzichtig zwemmen het water onomgewoeld lieten was het goed te doen. En Jeroen had uit de topsport het idee meegenomen dat een ijsbad goed is voor het herstel, en dat was dit ijskoude riviertje zeker. En zo begonnen we fris aan de slotklim naar huize Wilma.

Mooi was hoe de route onderweg gevonden werd. Er waren 3 kapiteins, Wilma die in de streek woont, de andere Wilma die meestal vooropliep en Pieter met zijn GPS. Tijdens een klim konden Jeroen en ik ons geluk niet op als deze 3 ultra kapiteins het niet met elkaar eens waren. Wij gingen dan snel zitten en gooiden er al intrigerend af en toe nog een verwarring zaaiende opmerking tussen zodat er voldoende tijd voor rust voor ons was. Met dit soort meer en minder subtiele technieken hielden we het team heel en bij elkaar. En af en toe ‘joggebrokte’ we naar de koplopers over onze inspanningen zodat zij zich weer aan ons aanpaste.

We hebben echt alles gelopen want de laatste dag was spiegelbeeld van de eerste dag. Met nu de start bij huize Wilma en finish bij een treinstation, en aldaar eerst een afscheidspicnic in het park bij de haven, waar wij Zwitserse Wilma hartelijk hebben bedankt voor haar royale en plezante gastvrijheid. Dan zwemmen in het meer en het boemeltje naar Zurich om daar aansluiting te vinden op de citynightline naar huis. In Zurich was tijd over en hebben we de stad verkend en op een terras grote kelken bier en dikke vette worsten gegeten. Uit een van onze tassen kwam een insect over tafel lopen dat door Peter als een boswants werd gedetermineerd, deze is door Jeroen gered en teruggeplaatst in de bosschages van het lokale park. En wij in de trein. Per ongeluk had Wilma sleeperette (het woord is al net zo gruwelijk als de realiteit die daar achter schuil gaat) geboekt ipv couchettes. Op de heenweg hadden we nog een conducteur kunnen omkopen en voor een bescheiden cash bedrag kunnen upgraden naar een echt bed. Nu waren er lijntrekkers in dienst en ondanks veel lege bedden was er niks te ritselen. De sleeperette bestond uit een sauna-achtige coupe vol leunstoelen waarin je in elke denkbare houding net niet comfortabel was. Na al dat hardlopen waren mijn benen rusteloos en heb ik tot twee uur ’s nachts lopen prevelen en dribbelen in het gangpad, daarna sloeg de vermoeidheid toe en bovendien wist Amsterdamse Wilma haar en mij te Mannheim bij een Dominicaanse vrouw die net door haar hutgenoten verlaten was naar binnen te kletsen en zo kwamen we toch nog uitgerust thuis. Dank aan alle tochtgenoten ! Frank.


Date: Tue Aug 24 10:15:09 2010

text = Beste WD (WesterparkDelegatie), es hat mich seeeeeeehr gefreut dat jullie hier geweest zijn. Een beter reisgezelschap kan men zich als reisleidster niet wensen (ben zelfs geen moment lijdster geweest...). Jullie hebben als brave gasten alles geconsumeerd wat de twee W's jullie voorschotelden: van de (zware) routes tot en met het eten. Nooit is er één onvertogen woord gevallen en nooit zijn er opmerkingen gekomen over wat dan ook. Dat verdient een herhaling! Geniet nog lekker na en zegt het voort... Uf wiederluegä, die (andere) Wilma


Date: Thu Aug 19 15:52:03 2010

text = Vannacht gaan we met de slaaptrein naar de zwisterse Alpen en daar doe ik met Wilma, Pieter & Jeroen een hardloopvierdaagse, vormgegeven door twee ultra-Wilma's. Dat wordt wat. Nadat ik het overleefd heb en enigzins bijgekomen ben volgt hier verslag..


Date: Thu Jun 17 22:14:22 2010

text = Vanavond na het werk met Wilma een relaxed herstel loopje gedaan, groot rondje Sloterplas van ongeveer 18 km, mooi juni zonnetje, rustig tempo, benen hersteld van La Roche, heerlijk om zo soepel een trail achtige marathon te verwerken.


Date: Mon Jun 14 22:55:48 2010

text = La Roche 2010. Een weekend naar de Ardennen, een dag relaxen en een dag lopen. Met z'n 9-en in een bus en Wilma als dependance met eigen vervoer, fijn gezelschap en heerlijk om eerst een dagje te hangen in Landhuis Jeroen voordat het echte werk begon. Van te voren had ik tegen Jeroen gezegd dat ik de marathon wil met hem wilde gaan oplopen. Toen dacht ik nog dat we met heel veel marathonlopers waren, maar het waren dus Jeroen en ik, de rest deed meer (de trail, Pieter en Wilma) of minder (de halve: Jolijn, Anita, Joke en Laurens). Jeroen en ik zwaaide de halve uit en meteen was het dorpsplein van La Roche leeg en desolaat, her en der ontwarde ik tussen de lokale bierdrinkers nog iemand met een startnummer. Ik denk dat er uiteindelijk een dikke 100 marathonners aan de startlijn stonden. Meteen steil omhoog, Jeroen begon als eerste te wandelen en ik riep 'we lopen op kop'. Wij waren namelijk de grens, de kop van de wandelaars, de breuklijn met de meteen hardnekkig doorlopers. Bescheiden en conservatief liepen we zo de eerste heuvels op en af. Jereon had het al snel zwaar zoals hij ook in zijn stuk beschrijft en na 16 km besloten we na goed overleg dat ik er vantussen ging. De rest van de loop heb ik veel modder gezien, veel bos, veel heuvels, veel Luikse wafels, tucjes, bananen, limonade en water en flink wat zon. Doordat ik relaxed en grotendeels alleen liep, zonder me druk te maken om een eindtijd, heb ik volop kunnen genieten van het prachtige landschap en de vriendelijke belgen bij elke fourageringspost. En lange tijd tikte de kilometers lekker weg, vanaf 33 werd het wat moeilijker maar uiteindelijk ben ik in opperbest humeur en met redelijk ritme gefinished in 4h:43m. En vanochtend fietste ik alweer met dezelfde Jeroen naar ons wederzijds werk in ZuidOost, prima hersteltraining. Ik ben zeer gelukkig dat mijn knieblessure die me Rotterdam deed missen geheel naar de achtergrond is verdwenen, ik ben weer fit en ben daar blij mee!


Date: Wed Jun 9 23:02:42 2010

text = Ik hoopte al dat iemand wat zou schrijven over het ochtendloopje van vanochtend. Leuk om te lezen! Ik heb er nu 4 stuks opzitten de afgelopen weken en het wordt weer tijd voor weer eentje want inderdaad kan je dag niet meer kapot daarna. Alleen zit ik dan 's avonds toch wel een beetje stuk. Maar jullie kennende hebben jullie daar geen last van. Groetjes, Joke.


Date: Wed Jun 9 14:01:46 2010

text = Vanochtend voor de 3e woensdagochtend op een rij 's ochtends vroeg met Pieter naar zijn werk (!) toegelopen, om vlak voor dat echte werk af te slaan en pontje Distelveer naar huis te nemen. Vanochtend waren we met z'n vieren (Pieter, Marina, Wilma en ik), en net als in de vorige samenstellingen 1h55min over 19.5 km gedaan, een mooi rondje langs de IJoever en over de Schellingwoudebrug en dan wat zwerven door Noord. En dat met de wekker om 5 uur en beginnen met lopen om half zes. Je dag kan niet meer kapot daarna!


Date: Mon Apr 5 12:30:44 2010

text = Zo Frank, je kilometertotaal bij de uitdaging is niet alleen goed nieuws voor de mannen, maar lijkt me ook te duiden op een reeds vergevorderd herstel! Perfect op schema voor een fijne marathon in Amsterdam. // - eric