- - www.loopje.nl - -

Amsterdam's Blogje


archief april 2007 t/m dec 2007..

Dit is een archief, het actuele blogje staat hier.

Date: Tue Dec 4 17:50:00 2007

text = Vandaag heeft de organisatie alle deelnemers een mooie brochre toegestuurd met alle lopers en hun eindtijden. Ik telde op het totaal van 8323 deelnemers 1124 vrouwen, 13,5 procent dus. En bij de Zuiderzeemarathon was het aantal vrouwelijke deelnemers 8,8 procent. Daar zit nog wel rek in, in de toekomst! Groetjes, Joke.


Date: Sun Nov 18 22:05:06 2007

text = Hoi Sjaak, ik heb het gevoel dat ik nog wel een minuutje sneller kan op de marathon. Vandaar dat ik een revanche wil. En ik wil de finish en de after party op de tribunes niet missen :-) Wie weet ben jij daar ook weer bij! Groetjes, Joke.


Date: Fri Nov 16 17:44:01 2007

text = Krijgen we nu.....................Gaat Joke ineens helemaal voor de marathon??? En ik dacht dat je hem zo saai vond. 4 1/2 uur maar een beetje hardlopen. Na twee uur heb je het toch wel gehad en wil je toch weer een terrasje pikken en even zitten /Sjaak


Date: Thu Nov 15 22:03:24 2007

text = Vanaf 9 januari kunnen we weer inschrijven voor de Amsterdammarathon 2008 :-) Het moet gek lopen als ik er niet weer bij ben. Het was een topmarathon, goed georganiseerd en een leuke afvaardiging van hardloopgroep Westerpark. Veel vrolijk publiek langs de kant, het parcours was bij vlagen interessant zoals 2 keer door het Vondelpark, de lus naar Ouderkerk aan de Amstel en aan de overkant weer terug. Fantastische finish in het olympisch stadion én bekenden langs de kant :-) en dan heb ik nog niet eens genoemd dat het dichtbij huis is. Ideaal. Ik kan deze marathon iedereen aanbevelen. Groetjes, Joke.


Date: Thu Oct 25 21:45:00 2007

text = Even een tweede correctie op het stukje van Joke: Felix Limo moet Richard Limo zijn. Jeroen


Date: Tue Oct 23 14:54:49 2007

text = "Ik heb eigenlijk geen voorstelling kunnen maken van het leven ná de marathon maar eigenlijk is alles hetzelfde gebleven" -- Die ga ik inlijsten. --Jasper.


Date: Tue Oct 23 12:34:48 2007

text = Ton, je hebt dus ongeveer de tijd gelopen die je had opgegeven :-) Jij loopt steeds een negatieve split, goed gedaan! En weer een mooie zweeffase bij je finishfoto, net als bij een foto van de Parkstadrun. Ik hoop dat iedereen weer goed hersteld is. Jeroen en ik in ieder geval wel. Ik heb zelf nauwelijks spierpijn gehad, en verheug me al op de training vanavond. Ik heb eigenlijk geen voorstelling kunnen maken van het leven ná de marathon maar eigenlijk is alles hetzelfde gebleven ;-) Groetjes, Joke.


Date: Mon Oct 22 20:32:16 2007

text = Tot mijn verbazing vanochtend weer fris en vrolijk opgestaan. Veel minder stram dat ik vorig jaar was. Toen ik de drie trappen naar beneden liep voelde ik wel wat, en op de fiets ook wel iets, maar het was niet noemenswaard. Ik heb me na gisteren wel weer verbaasd hoe mijn lijf reageert. Tevoren voelde ik van alles, kon dat niet anders duiden dan zenuwpijntjes ofwel pijn vanwege mijn zenuwen. Aanstellerij, maar ik voelde het echt. Zondagochtend vond ik het ook spannend, zou ik niet opeens verkrampt raken en moeten stoppen (nooit meegemaakt, maar je weet maar nooit) Een tientje bij me gestoken, zodat ik altijd thuis zou komen, ook uit Ouderkerk. Toen ik eenmaal aan het rennen was, heb ik in het begin nog iets gevoeld in mijn knie, echter dat ging ook weg, En toen maar doorgelopen in mijn eigen tempo, tussen de Fransen, Ieren, Denen, Noren, Spanjaarden, Engelsen, die allen vaak aangemoedigd werden:Allez Francais; Denmark go enzovoort. Ook de vele draaiorgels onderweg en sommige orkestjes vond ik leuk. Amsterdam marathon was goed georganiseerd en gezellig. Met mij ging goed en het bleef goed gaan tot het einde, heel constant 10 km per uur. Tot mijn grote verbazing 14 minuten sneller als vorig jaar, en ook dat gaf een goed gevoel. Vandaag dus vrijwel geen pijntjes, waarschijnlijk waren mijn pijntjes vooraf echt van de zenuwen, gevoelige zenuwen, terwijl ik helemaal geen zenuwpees ben, onderhuids blijkbaar wel. Je leert jezelf steeds beter kennen door het lopen! En verder vond ik het leuk dat er zoveel Westerparkers meeliepen en iedereen tot de finish liep! Volgend jaar weer en metmet nog een grotere groep? Jet


Date: Mon Oct 22 19:26:10 2007

text = En hoe staat het met de spierpijn vandaag? Nemen de 42 bedwongen km's ook op de andere lopers wraak ? Mijn bovenbenen zijn de hele dag in pijnlijk protest, ik kom de trap wel op en heb ook veel stukjes gefietst maar het zag er allemaal niet zo soepel uit. De bewondering en verbazing van collega's was welkome balsem op de uitgeputte spieren. Hopelijk morgen wel weer fit en soepel op en dan 's avonds een lekker relaxed herstelloopje - onder de bezielende leiding van een andere marathon veteraan ;-) /Frank.


Date: Mon Oct 22 17:48:55 2007

text = Inderdaad, het was Felix Limo. De tijden die zijn gelopen gisteren: 5 km: Gea 30.23; 21.1 km: Eric 1.37.27; Ton 1.40.27; Jolein 1.45.23; Heero 1.52.44; Jasper 1.58.58; Magda 1.59.48; Jeep 2.00.08; Carlo 2.05.03; 42.2 km: Gert Jan 3.44.41; Frank 3.51.14; Erwin 3.56.30; Wilma 4.03.30; Sjaak 4.08.52; Jet 4.11.45; Jeroen 4.37.39; Joke 4.37.41. //Joke.


Date: Mon Oct 22 11:29:44 2007

text = Even een kleine correctie op het stukje van Joke. Paul Tergat moet zijn: Richard Limo, ex-wereldkampioen op de 5000 meter en inderdaad een zeer gerenommeerde atleet. Jeroen


Date: Sun Oct 21 22:37:56 2007

text = Hoi. Was gezellig vandaag. Echt tof dat Joke en Jeroen hun eerste hele marathon uitgelopen hebben. We hebben gehoord en mee gelezen wat er allemaal aan vooraf ging. Dacht eigenlijk dat het niks zou worden vandaag om de halve marathon te lopen. Weet niet meer wat ik destijds gegeven heb als eind-tijd, maar het was genoeg om in startvak 1 terecht te komen. Iemand van het hardloop groepje heb ik ooit horen zeggen dat ze tijden opgaf die ze never nooit zou lopen. Ik pak dan mijn PR - 10 minuten en dan wat naar beneden afronden. Werkte inderdaad goed bij de dam-tot-dam. Bij de bruggenloop in Rotterdam eerder dit jaar ben ik achteraan gestart met +3000 mensen voor me en toen ben ik toch wel vaak opgehouden. De bruggen waren flessehalzen met erg laag tempo. En mensen continue inhalen kost ook erg veel energie. Was vorige week ziek. Grieperig, wel doorgewerkt, niet gelopen. Afgelopen zondag voorzichtig 5km gelopen, dag erna iets meer dan 10km met een heel rustig tempo. Dat was de training dan wel. Mijn enige troost was dat ik niet de hele hoefde te lopen. :) Samen met Eric gestart. Die liep het eerste stuk samen met een studie vriend. Ik dacht ik blijf plakken. Maar toen Eric besloot voor de Utrechtsebrug aan te zetten, ben ik gewoon door gegaan op de snelheid waar ik toen op zat, meer zat er niet in. Iemand anders gevonden die een lekker stabiel tempo had en die als haas gepakt. Op een gegeven moment haalde ik de pacer met ballon voor 1.45 in. Dacht toen nog, die pakt me later wel terug, dat wordt pijn lijden. Maar de pijn kwam niet. Pas in het Vondelpark kwam er pijn ergens aan de linkerkant maar toen wist ik dat het nog maar een paar km was, dus verstand op nul en gewoon doorgaan. 8 minuten en 9 seconde van mijn PR afgehaald. Geen idee hoe ik dat gedaan heb. Kon het pas geloven toen ik de definitieve uitslag op de website zag. Groetjes, Ton.


Date: Sun Oct 21 22:19:27 2007

text = Na de marathon: weer thuis aangekomen zette ik eerst mijn fiets in de stalling verderop en wandelde door het steegje naar huis. Mijn buurman kwam langs en vroeg of ik gewond was. Terwijl ik dacht dat ik mijn stijve benen wel kon verbergen voor de buitenwereld. Thuis naar studiosport gekeken en er was een leuke samenvatting van het wedstrijdgedeelte. Geen saaie wedstrijd, er gebeurde vanalles. Kamiel Maasse liep een nieuw nederlands record op de marathon (2.08.20). Hij liep naast een behoorlijk kleine loper, terwijl hij zelf behoorlijk groot is. Een enorm verschil in lengte. De winnaar van de marathon was een onbekende loper die Paul Tergat (een grote naam) wist voor te blijven. Paul Tergat vocht tot het einde. Maar de onbekende loper won, en moest ook nog even overgeven voordat hij stadion indraaide. In het stadion en na de finish volgde de rest van de sportdrank. De haas van de eerste vrouw gleed uit vlak voor het stadion (geen idee of dat kwam door de winnaar ;-) De winnaar van de halve marathon van Texel liep vandaag ook de hele marathon en ik las op een hardloopforum dat hij 50 meter voor de finish juichte (hij had blijkbaar een mooie tijd gelopen) maar toen schoot de kramp erin. Hopelijk kostte dat hem niet zijn pr.

Achterin het peloton gebeurde er ook van alles. Jeroen en ik liepen daar en het was ja, wat vond ik ervan? Ik ben er nog niet uit wat ik er van vond. Eigenlijk heb ik het niet echt heel moeilijk gehad. Mentaal was het wel heel zwaar. Want eigenlijk wist ik de hele 4.37.40 uur dat ik er over deed niet zeker of ik wel zou finishen. Er kon tenslotte makkelijk iets misgaan (misselijkheid, kramp, opeens een zere knie) dus echt relaxt lopen is dat niet en je hebt alle tijd om daar over na te denken. Het evenement op zich vond ik geweldig goed. De start in het stadion had echt charme. Naast ons startvak hing een enorm scherm met filmbeelden vanuit de helicopter die over het stadion vloog. En beelden van de kopgroep die nog achter de hekken stonden te wachten. Leuk om de start te zien. Het duurde minutenlang voordat mijn startgroep over de startlijn ging, dus ook daar was alle tijd om na te denken. Ik had al 6 emotionele momenten doorstaan voordat ik startte, poeh. Ook wel uitputtend. Ik was de hele afgelopen week al hyper met het vooruitzicht van vandaag maar dit kon er ook wel bij. Heerlijk om met een muziekje te lopen, ik kan dan goed bij mezelf blijven en alle indrukken om me heen een beetje weghouden. Je zou anders spontaan in huilen uitbarsten bij alle aanmoedigingen van het publiek. De marathon van Amsterdam heeft de naam dat er nauwelijks publiek langs de kant staat aan te moedigen, maar dat was dit jaar heel anders: er was heel veel enthousiast publiek. Ook bekenden, dat zijn dan echt lichtpuntjes. Terwijl ik had ingeschat dat ik liever niet langs publiek loop. En onwaarschijnlijk hoe al die verschillende lopers die er toch nauwelijks tot totaal niet sportief uitzien (ik druk het mild uit) en Jeroen en mij makkelijk wisten voor te blijven. De laatste kilometers was het op bij mij, mijn benen konden nauwelijks nog iets. Wat dat betreft gingen Jeroen en ik gelijk op, ook hij was wel leeg tegen het eind. De laatste kilometers had ik een ontzettend verlangen naar de finish en ook naar appeltaart en een enorme fles water :-) Al die uren zonder fatsoenlijke maaltijd gingen me teveel worden. En dan moet je na de finish nog een heel eind lopen voordat je sportdrank krijgt (goddelijk!). Het was fantastisch om iedereen te zien, het leukste moment van de marathon was aangebroken. Best wel stijve benen, maar niet pijnlijk. Ik denk wel vlot te herstellen. Ik denk wel dat ik nog eens een marathon wil lopen, bijvoorbeeld weer volgend jaar Amsterdam. Lekker veilig dicht in de buurt. Groetjes, Joke.


Date: Sun Oct 21 22:15:44 2007

text = Zo wil ik nog wel eens een marathon lopen:-)! Vandaag echt een nieuwe loopervaring rijker (dat kan blijkbaar altijd weer...) Door griepperikelen de laatste weken, waardoor ik pas een week weer echt fit was, had ik voor de marathon een aangepast en bescheiden uitgangspunt geformuleerd. In ieder geval de eerste helft in rond 1.55 doorkomen. En dan verder maar kijken. Joke vond dit een goed plan en kwam ook met een nuttige extra suggestie. In plaats van er naar te streven een marathon af te jakkeren in 3.25 (in mijn geval dan, daar zullen de Kenianen wat anders over denken...), kan het in ieder geval geen kwaad eens te variëren, m.a.w. ook bij goede voorbereiding was mijn idee voor vandaag leuk geweest om uit te proberen. Vandaar dat ik na 3 km uit zelfbescherming Wilma en Frank liet gaan, dit snelle tempo was niet de bedoeling. Vervolgens een km of 6 met Sjaak opgelopen. Op 21 km kwam ik door in 1.56.34 en daar was ik heel blij mee;-). Dit ingetogen tempo nog volgehouden tot 33 km (hoewel dat wat slordig ging), die ik in 3.01 doorkwam, zo fit als een hoentje. Toen ben ik lekker gaan versnellen en heb het tempo naar 5 min/km opgeschroefd. Even later kwam ik Frank nog tegen, waar ons korte gesprekje helaas geen goede uitwerking op hem had. Stevig doorgelopen en ik kwam binnen op 3.44.41 en daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn. Ook na afloop had ik niet het idee een marathon te hebben gelopen, niet vermoeid en nauwelijks zware benen. Kortom, zo ga ik het vaker aanpakken (al was het maar om het marathonleven wat jaren te rekken)! Na afloop op de tribune had ik het met Joke nog over het volgende: dat het tijdsverschil tussen een ambitieuze en relaxte marathon dus helemaal niet zo groot hoeft te zijn, in mijn geval maar 20 minuten. Andries had onlangs in Berlijn ook al een dergelijke ervaring. Het verschil in belevenis is echter enorm:-)! Van mijn 13 marathons was dit absoluut de meest aangename loopervaring. / Gert Jan


Date: Sun Oct 21 20:53:13 2007

text = Dit heeft Eric 's morgens geschreven, nadat hij in het Vondelpark was om de eerste doorkomst van de marathonlopers te fotograferen: Tussenstand marathon Amsterdam. Nadat vanochtend rond kwart voor elf de eerste marathonlopers door het Vondelpark liepen, volgden de lopers van hardloopgroep Westerpark. Dat zag er allemaal nog heel goed uit, terwijl ze zeker al zo'n vijf kilometer gelopen hadden... Mijn ogen scanden de soms duizelingwekkende lopersmassa op de kledij van de mij bekende lopers: het blauwe shirt van Gert Jan, het rode shirt van Frank en de witte pet van Jeroen. Omdat Sjaak het waarschijnlijk rustig aan wilde doen, liep deze samen met Gert Jan. Wilma begeleidde Frank en ook Jeroen had weer een vrouwelijke loopster gevonden die hij kon vergezellen: dit maal was dat Joke. Oh ja: en Paul (van Phanos) had gezelschap gevonden van een giraffe... // - eric


Date: Sun Oct 21 20:52:04 2007

text = Ook van Frank: Al mijn tussentijden: Startnummer 4748 Naam Frank Baltus Woonplaats Amsterdam 5 km 26:57 (26:57) 10 km 53:48 (26:51) 15 km 1:21:26 (27:38) 20 km 1:48:31 (27:05) 21,1 km 1:54:44 25 km 2:15:46 (27:15) 30 km 2:43:19 (27:33) 35 km 3:10:16 (26:57) 40 km 3:38:54 (28:38) Netto tijd 3:51:14 Bruto tijd 3:57:31 Snelheid 10,949 km/uur Afstand Marathon Plaats 729 / M40


Date: Sun Oct 21 20:51:39 2007

text = Een jaar later, mijn tweede Amsterdam Marathon. Het begin ging heerlijk, ik voelde me super en als een mes door de boter slalomde ik vanaf de achterste positie in het grote startvak naar voren. Samen met Gert-Jan en Wilma, maar we gingen onverhoopt zo hard dat Westerpark toploper Gert-Jan wijselijk besloot Wilma en mij te laten gaan. Prima door de stad gelopen. Langs de Amstel was ik gangmaker over een smal schelpenpad naast de weg. Vlak na Ouderkerk begon ik enthousiast tegen Wilma te oreren over hoe lekker het ging, zij zei geheel tegen haar gewoonte in niks terug en ik zag dat ze het zwaar had, ze besloot vaart te minderen. Ik ging onverminderd energiek voort, al die dagen van de afgelopen week van niet drinken, een uurtje extra slapen en de laatste dagen nog meer eten dan ik normaal al doe betaalde zich uit, ik voelde me super. Ik bleef ook maar mensen inhalen, ik zag verbazingwekkende figuren en loopstijlen waarvan ik me niet kon voorstellen dat ze zich al die uren voor mij in de race hadden bevonden, want het lijden straalde er vanaf. Op km 33 kwam Gert-Jan weer langszij. We hadden een kort en geanimeerd gesprek, toen spoot hij er van door. Ik had beter niet kunnen praten want ik kreeg acute steken in mijn zij. Diep en nadrukkelijk ademend masseerde ik die steken in de volgende km weg. Het 35 km bord kwam. Ineens werd het zwaar. Ik voelde mezelf verstijven. De voortdurende slalom van inhalen kwam tot stilstand. Ik voelde voortdurend ergens pijn, maar gelukkig aldoor ergens anders. Even zwolg ik in zelfmedelijden. Toen herpakte ik mezelf en sloot aan bij twee snelle lopers. Weer het Vondelpark. Heen stonden mijn broer en zus daar met hun kinderen, nu misschien weer. Vanuit de diepte toverde ik een stoere en blije lach te voorschijn. Ze stonden er niet weer. Mijn lijdende grimas kwam terug. Even verderop in het park stonden broer en zus er wel en zagen het naakte lijden in mij. Dat nare hellinkje aan het eind van het Vondelpark. En dan nog een poging tot versnelling om in de 3 veertig zoveel te eindigen zoals ik zolang op schema had gezeten. Het zat er niet meer in. Einde van de Amstelveense weg, de hele menigte, het stadion om de hoek, van uitputting werd ik emotioneel en barstte bijna in tranen uit. Zonder eindsprint, weet ik veel waar die verstopt was, finishte ik in 3.51.11, drie min. sneller dan vorig jaar. Ben er blij mee! /Frank.


Date: Sun Oct 21 20:19:37 2007

text = Vandaag mijn eerste marathon volbracht. Doorkomst 21,1 in 2.12.41, eindtijd 4.37.40. De hele race samen met Joke gelopen. Allles gejogd, niks gewandeld. Al met al een hele succesvolle ervaring. Alleen ongelooflijk dat er nog zoveel mensen zo maar een half uur sneller lopen. Ik kon echt niet harder. En dan was ik nota bene nog heel voorzichtig gestart. Gelukkig maar, want als ik onder de 2 uur was doorgekomen, dan had een eindtijd van 5 uur plus zeker tot de mogelijkheden behoord. Na 35 kilometer was het echt werken geblazen en ging het allemaal vrij stroef. De energie was er wel, maar de benen begonnen te weigeren. We hadden trouwens ontzettend veel toeschouwers. In volgorde van appearance:Joyce(vrouw van collega Niels) Eric, Niels(collega), Pim (Joke zag hem, ik zat in een tunnel), Sjoukje(collega) plus haar man, wederom Niels (hij fietste nog een kilometer mee over de Nassaukade), Marleen, Anita, Berendien en Gert Jan. Ongetwijfeld ben ik iemand vergeten, dat herstel ik later dan wel. Het is trouwens erg leuk als er iemand langs de kant staat die je kent. Bij deze dus: dank jullie wel! Na Berendien, was het nog twee kilometer naar de finish. Bij het stadion stond Gert Jan nog aan te moedigen. Ik werd ook nog omgeroepen, Jeroen Kranendonk uit Amsterdam, toch leuk! Bij de finish stonden Jet en Sjaak te wachten. Ik was blij dat ik er was. De man met de hamer ben ik gelukkig niet tegengekomen. Dit in tegenstelling tot vele halve marathons. Wel waren de laatste kilometers heel erg zwaar. De laatste zeven kilometer gingen in 7min30 per km. De gemiddelde snelheid per km was 6 min 36.De gemiddelde snelheid was 9,12 km/u. Al met al een hele mooie prestatie. Jeroen


Date: Sat Oct 20 21:42:43 2007

text = Dank je, Jasper! Groetjes, Joke.


Date: Sat Oct 20 20:58:31 2007

text = Goede reis morgen. Speciaal voor Joke. --Jasper.


Date: Sat Oct 20 18:09:00 2007

text = Wat ik niet wist is dat je 2 startnummers moet dragen, op borst en rug. Beetje overdreven. Je lijkt wel een ninja turtle. Maar ze zitten er wel op nu, op mijn shirt. Joke.


Date: Sat Oct 20 17:34:18 2007

text = Ja, ik heb de video met de ideale lijn bekeken. Vroeger was de streeplijn blauw. Nu dus oranje. Het is de lijn waar het parcuors dus precies 42.2 km is (maar dat had je al begrepen). Nu ga ik nog wat filpjes op youtube.com bekijken van de spartathlon, even relativeren op de avond voor de marathon ;-) Groetjes, Joke.


Date: Sat Oct 20 16:19:29 2007

text = Joke, heb je het volkskrant-video'tje al gezien? Wist jij dat, zo'n oranje ideale looplijn op het parcours zondag? Had ik nog nooit van gehoord;-)!! Gert Jan


Date: Sat Oct 20 14:25:12 2007

text = Wat zal het morgen worden, shirt met korte mouwen of lange mouwen? Ik ga vooralsnog voor kort. En Roos, bedankt voor het succeswensen. Hopelijk gaat het goed met de opbouw van je kilometers voor Egmond. Groetjes, Joke.


Date: Fri Oct 19 22:55:37 2007

text = Iedereen heeeeeel veel succes en plezier zondag! Ben best jaloers op jullie, geniet ervan! Roos


Date: Fri Oct 19 21:24:56 2007

text = Nog wat nuttige parcourskennis voor zondag:-) "Marathonlopers volgen de ideale lijn" www.vk.tv/video/14552 groetjes Gert Jan


Date: Thu Oct 18 22:34:25 2007

text = Carin en Ronald, heel veel succes in Beijing! Wie weet lezen jullie dit nog in een internetcafé aldaar. Ik wens jullie oprecht alle geluk toe en mogen jullie daar heerlijk en onbezorgd een marathon lopen. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Groetjes, Joke.


Date: Wed Oct 17 12:03:17 2007

text = Voodat wij vertrekken (vandaag 17.30 uur) willen wij iedereen veel succes en een hartstikke goede halve- en hele Amsterdam marathon toewensen. Als wij as. zondag onze marathon in Beijing gelopen hebben, moeten jullie nog beginnen :-)Loop ze ... /Carin en Ronald


Date: Tue Oct 16 22:32:21 2007

text = Ik ben blij om dat te horen, dat je meeloopt! Heb je enig idee wat je eindtijd ongeveer gaat worden? Ikzelf ga uit van 4,5 uur, en kom dan ongeveer om kwart voor drie door het Vondelpark gelopen. Heb jij enig idee hoe laat jij daar doorkomt? Mochten er mensen zijn die toch in de buurt zijn en willen aanmoedigen dan is het wel handig om te weten hoe laat ongeveer de eerste loper doorkomt en hoe laat de laaste doorkomt. Na mij komen natuurlijk nog de halve marathonlopers, die gaan om 14.00 uur weg. En ik moet een paar halve marathonlopers teleurstellen: hun fantasie om Jeroen en mij nog in te halen kunnen ze vergeten :-) En Guido had wel een punt: mijn idee was dat we in het ergste geval het laatste stuk na de 35 km nog vlot kunnen doorwandelen. Maar volgens Guido (en de anderen beaamden dat) kun je niet meer van stevig doorwandelen spreken na zo'n eind. Je strompelt dan hoogstens 3 k/uur. Op de één of ander manier krijg ik er steeds meer zin in :-) want ik denk dat het allemaal wel mee gaat vallen. O ja, en ik ben nog vergeten om Marga mee te tellen op de halve, die vertelde me vanavond dat ze ook meeloopt. Dat zijn dus zeven lopers op de halve, evenveel als op de hele. Groetjes, Joke.


Date: Tue Oct 16 22:08:41 2007

text = Na opnieuw een zeer geslaagde trainingsavond kan ik het wel verklappen: streep dat "waarschijnlijk" maar door, Joke:-). Ik doe mee!! Gert Jan (en dat had ik anderhalve week geleden toen ik rond Haarlem, en een week daarvoor op Texel, liep te verpieteren echt niet gedacht...)


Date: Tue Oct 16 21:54:41 2007

text = Aanstaande zondag is het zover. De hele marathon start om 10.30 uur, en we hebben om 9.00 uur afgesproken op het Hugo de Grootplein om er samen heen te fietsen. We hebben dus goed de tijd. De tassen van de marathon en de 5 km kunnen we ergens kwijt bij het olynmpisch stadion, ipv dat we die naar de sporthallen zuid moeten brengen. Dat is fijn. De halve marathonlopers moeten hun tas bij het ijsbaanpad inleveren, tussen de sporthallen zuid en het stadion in. Wat eigenlijk de stand van lopers? Met de hele: Jeroen, Frank, Jet, Sjaak, waarschijnlijk Gert Jan en ikzelf. En misschien Wilma en dan gaan er 7 lopers van ons van start op de hele. De halve: Jolein, Ton, Edwin, Eric, Heero en Jasper. Op de 5 km loopt Gea mee, ik ben benieuwd hoe deze nieuwe afstand (voor dit evenement dan) gaat uitpakken. Maar dat kan ik na afloop dus uit de eerste hand van Gea horen. En nog een primeur: waarschijnlijk heeft de marathon de grootste afvaardiging van de hardloopgroep. Groetjes, Joke.


Date: Sun Oct 14 11:52:19 2007

text = Fijne vakantie, Wilma, en tot donderdag! Ik ben al benieuwd naar je training die avond. En gek dat die 6-uursloop niet doorgaat. Mocht je mee willen lopen met de amsterdammarathon volgende week dan schrijf ik je wel in. Ik ga er vrijdag naartoe om de startnummers van Jeroen en mij af te halen. Groetjes, Joke.


Date: Sun Oct 14 11:03:00 2007

text = Net de marathonlopers Frank, Gert Jan en Jeroen uitgezwaaid op Sloterdijk. Heb zelf gelopen vanochtend rondom Sloterdijk. Wat leuke ideeen opgedaan voor de komende trainingen. Helaas gaat de 6 uursloop van zaterdag a.s. niet door en blijkt het hazenteam voor de komende marathon al volledig bezet te zijn. Misschine verschijn ik nu ook wel ten tonele op zondag a.s. in het Olympisch stadion. Hoe dan ook, tot donderdag op de training, groet Wilma


Date: Fri Oct 12 11:02:33 2007

text = Tja, maar om nu tijdens een marathon een mobiele telefoon mee te nemen en vervolgens van elkaar alleen wat gehijg en gekreun te kunnen horen. Dat zou toch eenvoudiger moeten kunnen... ;-) // - e.


Date: Fri Oct 12 09:35:55 2007

text = Ja, dat verhaal dat je te moe was om een sportreep te eten heeft me nog het meest angst aangejaagd toen je het me vertelde. De dag dat ik iets niet kan kauwen is als ik in mijn kist lig - en misschien dus als ik een marathon loop. Maar was dat al na 20 kilometer?! Toen had je er nog 22 te gaan. Over die mobiele telefoon om die misschien mee te nemen: ik stel me voor dat als er al gebeld wordt dat het geen uitgebreid charmant gesprek wordt. Meer een korte uitwisseling en wie weet wat gejammer ;-) Maar zoals Jeroen al zei: we hebben 6 uur de tijd om te finishen. Dat moet toch lukken :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Oct 11 23:57:24 2007

text = Mooi om dat optimisme te lezen! Dat krijg je wellicht door een perfecte voorbereiding. Weet je zeker dat je na dertig kilometer nog voldoende puf hebt om met elkaar gezellig te bellen...? Inderdaad, zo'n telefoontje weegt tegenwoordig niets meer. Maar toen ik de eerste keer in Rotterdam liep, en ik na twintig kilometer al te moe was om te kauwen, had ik het idee dat zelfs het chipje op mijn linkervoet tonnenzwaar was. ;-) // - eric


Date: Thu Oct 11 22:10:04 2007

text = Ik lees zojuist in de informatie die is toegestuurd dat de marathonlopers een tas bij het olympisch stadion kunnen afgeven. We hoeven dus niet naar de sporthallen Zuid, iets wat ik al niet van plan was. Ik had het idee om een oude trui en broek over mijn loopkleding aan te doen en dat vervolgens achter te laten. Maar er kan dus gewoon een tas afgegeven worden bij het olympisch stadion. Dit geldt ook voor de 5 kmlopers. De halve lopers moeten hun tas afgeven bij het IJsbaanpad, dat is tussen het olympisch stadion en de sporthallen zuid in. Ik ga mijn startnummer vrijdag ophalen, dat geeft het minste gedoe. En ik overweeg om mijn mobieltje mee te nemen tijdens het lopen, en dat Jeroen dat dan ook doet; dan kunnen we elkaar onderweg een keer bellen. Lager kun je niet zinken, maar het is eigenlijk wel fijn om even te horen hoe het die ander vergaat. Het is een ideetje. Groetjes, Joke.


Date: Thu Oct 11 10:52:59 2007

text = Het komt nu wel heel dichtbij, Jet. Eigenlijk vind ik 5 weken vóór de marathon een ideaal moment: er zijn behoorlijk wat kilometers gemaakt, het zelfvertrouwen groeit en er is nog tijd voor een goede voorbereiding. Nu, anderhalve week voor de marathon, beginnen de twijfels. En de pijntjes. En het is tijd voor lichte griepjes en verkoudheidjes. Jet, ik denk wel dat jij er goed doorheen gaat komen. Dat heb je in het verleden wel bewezen en je loopt regelmatig langere afstanden. En hoe zwaar het ook kan worden, die finish haal jij wel. Groetjes, Joke.


Date: Wed Oct 10 22:44:19 2007

text = De spanning om 21 oktober de marathon tee lopen, neemt ook bij mij toe. Ik heb kleine gevoeligheden in mijn rechterbeen, die ik niet goed kan plaatsen, en die mogelijk gewoon op de zenuwen wijzen de angst hoe ik die afstand zal lopen. Ondertussen heb ik afgelopen weekend ook 35 km in landelijk Noord. En dan worden die gevoeligheden niet erger, eerder minder, dus het zal wel goed zitten en het zal vooral op onzekerheid duiden. Met name de spanning hoe loop ik boven de 30 km, blijf ik als een dieseltje doorgaan, of gaat er iets haperen en wordt het kilometer tellen, en afzien en afvragen waar ben ik in godsnaam mee bezig, waarom moet ik dit zo nodig enzovoort. al met al gaat het allemaal wel goed , en heb ik slechts last van muizenissen zoals mijn oma zei, ofwel beren en wolven op de weg zien, die er niet zijn. Jet


Date: Mon Oct 8 19:10:47 2007

text = Het zijn roerige tijden nu de Amsterdammarathon nadert: één loper (F) heeft last van zijn knie, gaat dat nog op tijd goedkomen? Een andere loper heeft de voorbereiding de laatste tijd een beetje laten versloffen (ikzelf) en helse spierpijn heeft na lange afstanden maar gaat zeker starten. Eén loper (J) gaat misschien veels te hard weg, of zal hij zich weten te beheersen? Dan is er een loper (GJ) die het 1% kans geeft dat hij start maar dat kan nog omslaan naar 100% en onze ultraloopster (W) heeft waarschijnlijk andere dingen te doen in dat weekend. En er zijn 2 lopers (J en E) die de hele hebben omgezet in een halve. Met S en J lijkt het voorspoedig te gaan..... groetjes, Joke.


Date: Mon Oct 1 21:10:25 2007

text = Wat een heerlijk verhaal Jeroen! Heb je t boek van Abelkader Benali gelezen, waarin hij de 42 beschrijft in een format van elk hoofdstuk een kilometer? Wanneer komt jouw boek uit? Roos


Date: Sat Sep 29 18:52:48 2007

text = Een van de weinige dingen in het leven waar ik vooraf totaal niet tegenop zie: een hardloopwedstrijd. Joke beschrijft het hieronder goed. Ik ga gewoon onbevangen mijn ondergang tegemoet. Dat is me al zo vaak overkomen, niet meer te tellen gewoon. Er zijn drie mogelijke scenario's. Mijn eerste tactiek gaat worden: rustig weggaan, ongeveer 6 min 30 per kilometer, dan na drie km versnellen naar 6 min per km. Een beetje verval op het eind leidt dan tot een tijd van 4u25 en 42 seconden. Ik hoop alleen dat ik de discipline kan opbrengen dit schema daadwerkelijk vol te houden. Waarschijnlijker is dat ik in de eerste 25 km een enorme winst ga boeken van zo'n 30 minuten, waardoor ik op een schema loop van 3u52. Na 23 km kom ik zelfs door op een schema van 3u49! Ik vlieg gewoon. Dan ontstaat er wat vermoeidheid. De 30km kom ik door in 2u54. Een eindtijd van 4u02 behoort nog tot de mogelijkheden. Maar de klad komt er in. Ik ben toch wat te hard van start gegaan, blijkt. De vijf km hierna loop ik in 37 minuten. 3u31 dus op km 35. Ik lig fantastisch op schema. Maar ik ben helemaal oppie. De laatste 7 km worden een lijdensweg waar ik vijf kwartier over doe. Dan finish ik dus in een tijd van 4u46, gebroken. Op zich trouwens niet eens zo'n slechte tijd. Maar wel dom gelopen. Dan hebben we nog scenario 3, a dream: Ik begin rustig, loop puur op gevoel. Na vijf km kom ik door in 26 min 49. De halve wedstrijd volbreng ik in een souvereine 1u52. Ik blijf kilometertjes draaien van iets boven de 5min15. Na 36 km kan ik nog iets versnellen. Ik zit in een roes, maar je hebt nou eenmaal van die dagen dat alles lukt. Ik finish in een vooraf voor onmogelijk gehouden tijd van 3u39 en 55 seconden. Alleen GertJan blijkt voor me te zitten. The king is back!. Jeroen


Date: Thu Sep 27 22:57:00 2007

text = Zijn we er een beetje klaar voor, voor de marathon van Amsterdam? Het is al angstwekkend snel, nog een paar weekjes. Ikzelf sta inmiddels doodsangsten uit. Als ik het parcours op de amsterdammarathonwebsite bekijk (elke dag) dan voel ik mijn onderrug al vast zitten en mijn heupen pijn doen, en beginnen m'n knieschijven van m'n knieën los te komen. En als ik naar het 35 kmpunt kijk wordt ik misselijk. Is dat normaal? Ik zoek steeds naar uitvluchten om niet te hoeven lopen. Maar eigenlijk vind ik dat ik gewoon moet gaan. Niks aan de hand, als het niet gaat jammer dan. Dan stap ik gewoon uit. Of strompel de laatste kilometers uit richting finish, publiek of geen publiek. Geen schaamte. Ramptoeristen langs de kant komen genieten van menig ondergang, en als de mijne daar bijzit dan is het maar zo. Jeroen is juist heel reëel en rustig: die gaat zijn ondergang zeer onbevangen tegemoet, met rustige aanvaarding van de lijdensweg. Andries gaat dit weekend naar Berlijn, ik hoop van harte voor hem dat het een makkelijke editie wordt. Makkelijk lopen, en op het eind wat zwaarder want dat is menselijk. Makkelijk niet verwarren met gemakzuchtig! Het lijkt me de hemel op aarde als je op die manier een marathon kunt lopen en het lijden aan anderen kunt overlaten. Ik ben er geloof nog niet klaar voor :-) Groetjes, Joke.


Date: Thu Sep 13 11:18:04 2007

text = Herhaalde melding, zondag as een 31 km loop aan de noordrand van Amsterdam, zie http://www.ijsclub-centrum-oostzaan.nl. De start is om 10:30, we vertrekken met de fiets vanaf de ingang van Westerpark (patatkraam) om 8:45 h. Tot nu toe gaanin ieder geval mee de ultralopers en ik. /Frank.


Date: Tue Sep 4 18:28:32 2007

text = Twiskemolenloop is 30 september zie http://www.acwaterland.nl met ook een 30 km loop /Ronald


Date: Mon Sep 3 17:55:53 2007

text = Misschien is de Twiskeloop een week verzet ivm de 30 van Noord? Want dan zou er in Noord tegelijkertijd op 2 plekken een 30 km gelopen kunnen worden en nu zit er een week tussen. Nou ja, eerst maar eens de 30 van Noord lopen, mijn eerste 30. Ik denk dat ik meeloop met de hazen die 6.30 min/km lopen, want anders zie ik ervan komen dat ik moederziel alleen in die polder loop. Wel gek dat er alleen voorinschrijving is, het lijkt me geen grote loop. Volgens de website doen er 1445 lopers mee. En inschrijven is niet meer mogelijk. Groetjes, Joke.


Date: Sun Sep 2 14:21:28 2007

text = Enne, de start is om 10:30, hte kost 3 euro (!) en de website is http://www.ijsclub-centrum-oostzaan.nl /Frank.


Date: Sun Sep 2 14:18:56 2007

text = Volgende zondag is de 30 van Noord maar een week later is er al weer een 30, deze mail kreeg ik daarover: "Beste loper, Via deze mail vraag ik weer je aandacht voor de Rabobank Twiskeloop die IJsclub Centrum organiseert. De eerstvolgende loop is op zondag 16 september. Dus niet op de 9e.!!! De gebruikelijke afstanden worden weer uitgezet en deze keer ook de 31 als voorbereiding voor de najaarsmarathons. /Frank.


Date: Mon Aug 27 21:44:20 2007

text = Wat vat je dat mooi samen, Joke. Gert Jan heeft het licht gezien, dat vorige week bij mij uitdoofde... ;-) // - eric


Date: Mon Aug 27 21:20:39 2007

text = De stand van zaken op dit moment nu Gert Jan het licht heeft gezien ;-) Met de halve marathon doen mee: Edwin, Jolein, Eric, Ton en Heero. Op de hele doen mee: Frank, Gert Jan, Wilma, Jet, Jeroen, Sjaak en ik. Op dezelfde dag van de Amsterdammarathon lopen Ronald en Carin de marathon in Peking. En verder sluit ik één of twee late beslissers niet uit op de amsterdammarathon. Het moet nog even broeien bij ze, en ik hoop dat er nog startbewijzen zijn als ze willen inschrijven want de limiet wordt misschien wel gehaald. Het is in ieder geval heel zeldzaam in deze tijden als een deelnemerslimiet níet wordt gehaald. Groetjes, Joke.


Date: Mon Aug 27 15:54:23 2007

text = Eric en ik hebben inderdaad ons startbewijs geruild. Eric gaat nu de halve doen en ik (toch maar!) de hele. Ik voelde de laatste weken een positieve marathon-spanning opkomen en wilde plotseling dit evenement niet meer missen:-). Het zondagloopje was in alle opzichten echt aangenaam en mede daardoor en door een solide Ronald aan mijn zijde liep ik mijn eerste 30 km sinds april eigenlijk fluitend uit. / groet Gert Jan


Date: Thu Aug 23 18:23:50 2007

text = Leuk! Eric gaat waarschijnlijk ook de halve lopen ipv de hele, en ik vergeet steeds aan Edwin te vragen of hij ook de halve gaat lopen. Jullie lopen vertrekken 's middags, om 14.00 uur. Groetjes, Joke.


Date: Thu Aug 23 17:11:06 2007

text = Heb me ook ingeschreven voor de halve marathon van Amsterdam. Ben dus nummer 3 naast Jolein en Ton. Groet, Heero


Date: Mon Aug 13 16:18:18 2007

text = 'Coach martelt 6-jarige marathonloper' AMSTERDAM - De coach van het 6-jarige Indiase jongetje Budhia Singh, die vorig jaar tot verontwaardiging van velen deelnam aan een ultramarathon, is maandag gearresteerd op de verdenking dat hij het kind heeft gemarteld. Dit heeft de politie van Bhubaneshwar, de hoofdstad van de oostelijke Indiase deelstaat Orissa, bekendgemaakt. ?? Coach Biranchi Das werd opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld nadat de moeder van Budhia had verklaard littekens op het lichaam van haar zoontje te hebben ontdekt. Sukanti Singh was eerst enthousiaist over de inspanningen van Das, die Budhia bij zich in huis had opgenomen. Mogelijk heeft het feit dat Das, naar het oordeel van moeder Singh, het geld dat hij met de duurlopen van Budhia verdiende niet eerlijk met haar heeft gedeeld, haar op andere gedachten gebracht. Het is bekend dat moeder Singh haar zoontje al eens voor 800 rupee (18 euro) heeft willen verkopen. Das adopteerde hem drie jaar geleden. Budhia's vader was net overleden en moeder Singh was niet in staat hem te onderhouden. Das ontkent dat hij de kleine Budhia heeft mishandeld. Volgens hem zijn de autoriteiten van Orissa, die eerder dit jaar verhinderden dat Budhia in een verzengende hitte zou beginnen aan een ultramarathon van 100 kilometer, de drijvende kracht achter de beschuldigingen. Destijds bestempelde de regering van Orissa de stunt al tot een vorm van marteling. Vorig jaar nam Budhia deel aan een ultramarathon van 70 kilometer. Hij moest na 65 kilometer met uitputtingsverschijnselen uit de race worden gehaald. Later werd vastgesteld dat Budhia ondervoed was, bloedarmoede had en symptomen van cardiologische stress vertoonde. (c) Novum bron www.nu.nl // - e


Date: Mon Aug 6 20:59:50 2007

text = text = Voor de voorbereiding van de Amsterdammarathon staat er zondagochtend 26 augustus een lange duurloop op het programma. Het wordt in principe een drie uursloop, maar je kunt ook meedoen en een ander doel stellen: 30 km lopen, of 21 km of een twee uursloop. Na kort overleg met een groepje lopers op Vlieland besloten we het parcours gewoon over het rondje volkstuinen te laten lopen. Dat is een overzichtelijke route (3 km) en er kan op eigen tempo gelopen worden. Je kunt samen lopen of zelf lopen, en wie weet haal je iemand in of wordt je ingehaald. Lopers die daar op zondagochtend hun vaste rondje hebben kunnen ook meedoen en voor wat afleiding zorgen :-) Er wordt een bemande drankpost ingericht met water, sportdrank en eten (bijvoorbeeld banaan). Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 10 17:11:06 2007

text = Dan zijn er voor zover ik weet 2 lopers die de halve marathon gaan doen: Jolein heeft zich ook ingeschreven. Ik zal eens verder vragen of er nog meer zijn. Wel een aparte starttijd voor de halve, om 14.00 uur. We hebben wel eens meegemaakt dat het onmogelijk was om het startgebied te bereiken, de Amstelveense Weg was afgesloten voor de hele marathon en met de fiets kwam je er niet langs. Dus de paar laatste edities zijn we helemaal omgefietst. Ga er dus niet op het laatste nippertje naar toe want de stress komt uit je oren als je in je eigen stad vastzit met je fiets en dreigt de start te missen :-) Ook een ideetje: om half één in het olympisch stadion gaan zitten om de kopgroep van de marathon te zien finishen. Groetjes, Joke.


Date: Tue Jul 10 13:25:20 2007

text = Hoi. Heb me vandaag ingeschreven voor de halve van Amsterdam. De route lijkt me erg leuk. Groetjes, Ton.


Date: Sun Jun 24 23:22:31 2007

text = Volgende week zondag (8 juli) staat er een extra lange duurloop op het programma. Het lijkt me wel een fijne gedachte om alvast wat langere duurlopen te doen en het niet aan te laten komen op de laatste zes weken. Want het gevoel dat ik zo'n lang stuk van 42 km kan lopen heb ik nog niet maar dat kan nog komen.Het wordt waarschijnlijk Zandvoort met de trein en dan terug lopen. Lijkt me een leuke route (ik hoop dat ik er na afloop ook nog zo over denk ;-) En de teller van amsterdammarathondeelnemers staat nu op 6: Eric, Frank, Joke, Jeroen, Sjaak en Wilma. Jolein doet mee op de halve. Als er mensen zijn met plannen om mee te lopen, wees op tijd met voorinschrijven want de limiet wordt waarschijnlijk wel gehaald dit jaar op de verschillende afstanden. Geen 10 km dit jaar, maar voor het eerst een 5 km op het programma. En de halve en de hele dus. Groetjes, Joke.


Date: Sun Apr 29 09:30:48 2007

text = LOL!!! KLopt als 'n t#et Frank! Sheila


Date: Sun Apr 29 09:25:56 2007

text = Bedankt! En tot volgend jaar!!! ;-)


Date: Sat Apr 28 21:17:00 2007

text = Vreemd hoe dat gaan kan, die 30 liep ik vorig jaar probleemloos (met Frank, heel gezellig), maar op de Dam een week of zo later (..?) verstierde ik m'n knie! Ha, dat gaan we dit jaar (hopelijk ;-) anders doen... Maar ik weet nog wat we riepen op de terugweg naar de vrijwilligers! Jij vast ook, Frank? Sheila


Date: Sat Apr 28 01:53:15 2007

text = Krreg net mail van de 30 van Noord, op 9 september. Goeie en broodnodige voorbereiding voor ieder die 6 weken later de marathon wil doen. En Gianni Romme, Erik Dekker, Marti ten Kate,Bas van de Goor,Rob Barel, Simon Vroemen, Marko Koers doen ook mij als voorbereiding om samen met Ronald Beijng t egaan doen. Allemaal op http://www.30vanamsterdamnoord.nl/


Date: Wed Apr 25 16:08:57 2007

text = Marathonloper dronk zich dood, afgelopen zondag bij de marathon van Londen. Teveel drinken is ook niet goed, dat was al wel bekend. Triest! "Marathonloper David Rogers die overleed na de bloedhete marathon in Londen, heeft zich letterlijk doodgedronken met water. De 22-jarige fitnessleraar volgde de instructies op: drink veel water. Vlak na de finish zakte hij in elkaar en overleed later in het ziekenhuis. Ook de doktoren waren niet meer in staat zijn verstoorde vochthuishouding te stabiliseren. Het was de eerste marathon voor Rogers. Zijn vader zwaaide nog toen hij bij de Tower Bridge voorbij kwam. 'Hij was in ecstase. Dit was wat hij wilde doen'. Rogers liep 3 uur en 50 minuten over de marathon. Op het hoogtepunt was het 23.5 graad warm. 73 mensen belandden in het ziekenhuis door oververhitting. Eerder werd de marathon Rotterdam afgelast vanwege de hitte. Te veel water drinken is volgens experts gevaarlijker dan uitdroging. Het water verdunt de mineralen in je lichaam teveel. Daardoor gaan cellen uitzetten. Hersenen kunnen echter niet zwellen vanwege de schedel. Misselijkheid, overgeven en extreme plotselinge vermoeidheid zijn symptomen dat je te veel gedronken kan hebben. In de ergste gevallen geven je organen het op of stopt het hart, zoals bij de marathonloper uit Engeland." // Gert Jan


Date: Mon Apr 23 23:04:49 2007

text = Wauw! Deze marathon zal ik als grote fan aanwezig zijn! En Sheila, mijn 8 maal 5 systeempje combineer ik wel met het aftellen vanaf 21 km, anders komt er inderdaad geen eind aan;-) / Gert Jan


Date: Mon Apr 23 22:00:29 2007

text = Leuk Sjaak, dat je ook meeloopt! Dus op de hele lopen mee: Frank, Eric, Jasper, Jeroen, Sjaak en ik. Op de halve weet ik in ieder geval Gert Jan, en er zullen er meer zijn. Een 10 kilometer is er niet meer, wel een 5 kilometer. Voor alle afstanden geldt: voorinschrijven! Want er is een deelnemerslimiet van 25000 voor alle afstanden. Groetjes, Joke.


Date: Mon Apr 23 18:18:13 2007

text = stand voor 21 oktober: Schrijf mij er ook maar bij /Sjaak


Date: Sun Apr 22 23:20:45 2007

text = Frank moest erg lachen om je in de berm gaan liggen opmerking. Eric, het blijft verleidelijk! (Schreef je nou dat je je nog moest inschrijven voor de Ardennen? Inschrijving toch aldaar..?) Oeps, off topic! ;-) Sheila PS Dat aftellen na de 21 klinkt mij fijner dan acht keer (ACHT KEER klinkt oneindig vaak) de 5 km. Overigens kan ik ook geen 2x2 doen tijdens 't rennen, zo ongeveer al vanaf de start moet ik bekennen.


Date: Sun Apr 22 21:34:58 2007

text = Nog een tip van Pieter Winselius. Hij heeft het boek "Ik wou dat ik uw benen had'' geschreven. Heerlijk gezschreven, 180 graden verschil met Bram Bakker en vaak heel herkenbaar. Hij deelt een marathon in 3 delen. Bij de 14 zit 1/3 deel erop. Dan moet je zo'n beetje in een lekker ritme komen. Vooral net nadenke over wat komen gaat. Bij de 28 zit 2/3 erop. Geniet vooral ook van dit deel, want nu ben je nog niet moe. Dan voel je je vaak nog goed. Dat zijn afstanden die je in de voorbereiding ook hebt gelopen. Vaak onstaat er rondom je een peleton van lopers waar je gelijk mee op gaat. Die beschikken over dezelfde paslengte en soms gaat er een kilometer (of twee) ongemerkt voorbij, omdat je dan in een cadans komt. In de 3e helft is de geest vaak het sterkst. Het lichaam wil misschien aan het eind er liever mee ophouden, maar het verstand om de de beleving mee te maken van de finish, overheerst. Soms krijg je de geest om op het eind bij iemand aan te haken. Wat Frank al schreef, het mooiste is als je de finishlijn over komt! Geniet ervan. het is echt een belevenis! Wilma


Date: Sat Apr 21 19:16:27 2007

text = Heel mooi gezegd, Frank! En heel herkenbaar hoe je het getal 10 en 12 ineens door elkaar gaat halen. Ik ben blij dat ik niet de enige ben wiens hersenen na 35 kilometer niet meer naar behoren functioneren. (En euh... inderdaad..., soms ook al kilometers daarvoor niet...;-)) // - eric


Date: Sat Apr 21 19:01:05 2007

text = ik begin en dan heb ik een heel vaag idee van een finish waar ik misschien ooit aankom. Ik heb gemerkt dat een echt lange afstand niet te plannen is, je weet niet hoe je je gaat voelen op kilometer X. Maar het voelt inderdaad meer als aftellen dan optellen. Fijn als er dubbele cijfers komen. Heerlijk als die met een twee beginnen. Een klein gevoel van euforie bij het passeren van de halve. Meestal een dip ergens rondom 25 (da's een behoorlijk lang stuk). Een super gevoel als het km-bordje met 3 gaat beginnen. Alle pijn bij 35 wordt gecompenseerd door het gevoel dat ik nu echt ga aftellen. Dat aftellen lukt trouwens meestal niet omdat hoofrekenen met 10- en 12-tallig stelsel in deze fase veel te veel gevraagd is. Dan komt het getal 40 en wil je eigenlijk in de berm gaan liggen. Gelukkig worden dan de toeschouwers ook wat opzwepender en gaan schaamte en eergevoel compenseren voor totale uitputting. En dan Joke, dan komt het Olympisch stadion. Wat wil je nog meer. Vanzelf verdubbel, vertienvoudig je de aanwezigen in het stadion en met het oorverdovend gebrul van hun support leg je euforisch die laatste meters af. En dan ben je er, mag je stoppen, en dan mag je gerust even vergeten op welke planeet je leeft en hoe oud je bent ;-) /Frank,


Date: Sat Apr 21 18:50:16 2007

text = Eigenlijk heb je gelijk, Gert Jan, want in tweeën is het twee keer zwaar: tijdens het op- en aftellen is namelijk de eerste helft MENTAAL zwaar en de tweede helft FYSIEK zwaar. In jouw versie is het gewoon 8 keer naar een drinkpost lopen en vervolgens 2 kilometer vrolijk naar de finish. En zo gelezen valt het inderdaad allemaal reuze mee! // - eric


Date: Sat Apr 21 14:39:43 2007

text = Bij in tweeën delen blijft het zo'n eind. Ik doe stukjes van 5 km. Acht maal vijf en nog twee losse km is niet veel en lijkt dus goed te doen;-). / Gert Jan


Date: Sat Apr 21 08:12:33 2007

text = In tweeën delen? Klinkt op zich goed maar ik zou me mentaal graag aan een paar kilometerpunten willen onttrekken. Gewoon lopen en dan opeens "wauw, er is al 10 km voorbij". Of is dat een illusie? Joke.


Date: Fri Apr 20 22:46:33 2007

text = Nou Joke, ik deelde vorig jaar de marathon in tweeën: de eerste 21 kilometer tel ik vanaf 1 t/m 21, en vanaf dat moment begin ik af te tellen (dat zou ik althans gedaan hebben wanneer ik in Rotterdam zo ver gekomen was). Dit jaar deelde ik hem echter in de afstanden die tussen de drinkposten lag. Nadat je de komende maanden een paar echte lange duurlopen (tussen de 25 en 30 kilometer) hebt gedaan, zul je merken dat alles wat minder is dan een halve marathon als een 'tussendoortje' aanvoelt. Die eerste helft is dan ook niet iets waar je tegenop zult zien, want de maanden daarvoor is al gebleken dat dat geen enkele moeite meer kost. Misschien is dat nog wel het leukste aan de marathon; het besef dat 42,2 km misschien net iets te veel is, maar 30 kilometer en minder inmiddels gewoon tot de mogelijkheden is gaan behoren. De eerste vijf à tien kilometer merk je zelfs niet eens dat je aan het hardlopen bent, zo meeslepend is het gebeuren. Pas vanaf de 35 kilometer wordt het zwaar (bij sommigen (zoals bij mij vorig jaar) al wat eerder), maar aangezien je aan het aftellen bent, realiseer je je dat je nog maar 7 kilometer hoeft (en bij een maandenlange voorbereiding valt zo'n afstandje (bijna) in het niet...) // - eric P.S. Als ik dat zo opschrijf krijg ik bijna de indruk dat het al met al eigenlijk niet eens zoveel voorstelt... Dus Sheila: zeg die vakantie maar af: ook jij kunt het! En het is voor ons ook nog eens gezelliger... :-)


Date: Fri Apr 20 22:22:19 2007

text = Jullie enthousiasme werkt zoooooo enthousiasmerend. Maar ik oktober ben ik waarschijnlijk op vakantie. Al bemerkte ik daarnet de gedachte: dan maar geen... Heu. Sheila


Date: Fri Apr 20 21:04:29 2007

text = Voor mij kan het niet meer stuk! Een vraagje: hoe deel je de marathon in? Ik deel de halve marathon in drieën. Eerst op naar de 7, dan naar de 14; vervolgens bij de 18 denk ik al: nu nog maar een rondje volkstuinen. Dit werkt voor mij goed. Maar hoe deel je een hele in. Vier keer tien? Twee keer een halve? Van kilometer naar kilometer lijkt me een beetje te slopend; ik ga dan ook geen tussentijden op iedere kilometer opnemen. Als iemand inspiratie heeft, graag! Joke.


Date: Fri Apr 20 19:53:15 2007

text = Wat toevallig, Jasper. In het berichtje dat ik wilde prikken stond achter jouw naam nog een vraagteken. Maar als je op 30 kilometer kunt afzien, lukt dat ook op de 42,2 km (zegt men...). De stand tot dusver voor 21 oktober 2007: Joke, Jeroen, Jasper (?), Frank. Ik heb me vanmiddag ingeschreven. Er zullen er vast nog meer volgen, maar wie zullen dat allemaal zijn...? // - eric


Date: Fri Apr 20 19:35:35 2007

text = Zucht. ( Ik heb me ingeschreven. ) -- Jasper.